Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Και εγώ έχω ψοφίσει στο γέλιο..

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αχ! Δεν αντέχωωωωω.. Είναι απίστευτοι...!!!!!!!!!!!!

Και κάθε φορά που το σκέφτομαι και το συζητάμε με την κουμπάρα ψοφάμε!!!!

lazy.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετα ελεγε στον πατερα μου πως ειναι το μοναδικο παιδακι που ξερει που δεν πινει ξενο γαλα, δεν τρωει κρεμες ετοιμες κ τρωει γιαουρτι προβειο!

Το παιδί είναι αιρετικό!!! :lol:

Καλημέρα,

2 μη΄νες μετά την εγκυνοσύνη άρχισα γυμναστική και πολύ αεροβική!

Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.

Στη μόνη περίτωση που βλέπω μια σχετική μείωση (ή καλυτερα ανησυχία του μωρού στο θηλασμό) είναι όταν είναι να έρθει η περίοδος....

Χλόη μου.

σε καταλαβαίνω απόλυτα! Αυτό που είναι πιο ενοχλητικό είναι ότι σε κάθε ευκαιριά πετάει ο καθένας τη σπόντα του και όταν εσύ αδιαφορείς τότε την λένε πάλι κάτι αντίστοιχο μήπως και δεν άκουσες...

Αυτό με το ότι δεν θα ξεκολλάει και με το ότι δεν το αφήνεις να μεγαλώσει το έχουμε φάει με το κουταλάκι....

Ειδικά όταν βλέπουν πόσο κολλημένη είναι η μικρή μαζί μου, τότε είναι σίγουρόι οτι φταίει ο θηλασμός. Αν βέβαια δεν κυοφορούσαμε κιόλας, και αφήναμε το έμβρυο να μεγαλώσει σε μια γυάλα, μπορεί να ήταν ακόμα πιο ανεξάρτητο στο μέλλον. :roll:

Σίγουρα!!!!!!!

Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό....

Στο επόμενο θα το κάνουμε παντως...Για να μην μας "πρήζουν" όλη την ώρα και να κρέμονται από τα παντελόνια μας και τα β@#$%α μας...

Διαφημίσεις

Ελεος κοριτσια.Δεν το καταλαβαινετε? Απαγορευεται να θηλαζετε, να αγαπατε και να κρατατε αγκαλια τα παιδια σας... Θα μας τρελανουν...

Ουφ μου ηρθε και πρωτη φορα περιοδος μετα απο 13 μηνες, καθολου δεν μου αρεσε.. Βεβαια αλλαγη στο γαλα δεν ειδα αλλα εγω ειμαι κομματια.. κουραση... ολες ετσι ειστε με περιοδο και θηλασμο?

Διαφημίσεις

εχω να κάνω μια ερώτηση...

την κυριακή πήγα βόλτα με το αμάξι και είχα μέσα τον γιο μου. κάποια στιγμή σε ένα παρκιγκ έκανα αναστροφή (σε εκείνο το σημείο κάνουν όλοι) και ήταν κάποιος που για "πλάκα " έκανε ότι πάει να μου χτυπήσει τις πόρτες... (γιατί γέλαγε. Όμως υπο κανονικές συνθήκες θα είχαμε πιαστεί στα χέρια (επειδή είμαι πολύ συζητήσιμη), αλλά λόγω του παιδιού φοβήθηκα και έφυγα απλά βριζοντάς τον... το θέμα είναι πως ένιωσα το στήθος μου να σφίγγεται και τις θηλές μου να βγάζουν γάλα... τι σημαίνει αυτό? ότι αν ταραχτώ ξανά θα μπορεί να κοπεί το γάλα?

μπορεί να λέω μ..... αλλά δεν ξέρω απο θηλασμό και τι συμβαίνει...

Ααα και κάτι άλλο, έχω στο σοι μου μια ξαδέρφη μου που θηλάζει το παιδί της το οποίο είναι 2 χρονών. Όσοι το ακούν από τους συγγενείς γελάνε και το κοροιδεύουν ( το γεγονός), εγώ όμως νιώθω άσχημα να τις ακούω... αλλά δεν ξέρω τι να απαντήσω ώστε να μη με κακολογήσουν και απλά λέω "καλά κάνει"! τι να τους πω για να μην τα λένε τουλάχιστον μπροστά μου?

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Pavlina απο οτι γνωριζω απο εδω , το γαλα δεν κοβεται οτι σοκ κ να περασεις. Υπαρχουν γυναικες που θηλαζουν κ εχουν βιωσει θανατο αγαπημενου προσωπου, αρρωστια κλπ.

Οσο για τα κακοβουλα σχολια για την ξαδερφη σου να πεις στους καλοθελητες πως η κοπελα κανει το καλυτερο για το παιδι της κ αυτο που ειναι φυσιολογικο.

Να σου ζησει το παιδακι!

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

και για να μην νομισεις πως σου λεμε διαφορα γραμμενα απο βιβλια κτλ απο προσωπικη εμπειρια κατα τη διαρκεια του θηλασμου βιωσα τρελο αγχος,εγχειριση κτλ αλλα το γαλα εκει!!!!!ειχα και ψιλο υπερπαραγωγη τοτε

Ααα και κάτι άλλο, έχω στο σοι μου μια ξαδέρφη μου που θηλάζει το παιδί της το οποίο είναι 2 χρονών. Όσοι το ακούν από τους συγγενείς γελάνε και το κοροιδεύουν ( το γεγονός), εγώ όμως νιώθω άσχημα να τις ακούω... αλλά δεν ξέρω τι να απαντήσω ώστε να μη με κακολογήσουν και απλά λέω "καλά κάνει"! τι να τους πω για να μην τα λένε τουλάχιστον μπροστά μου?

Πες μας τι λένε για να γράψουμε τις καταλληλότερες ατάκες.

Γενικά μπορείς να πεις πάρα πολλά! Μπορείς να τους τα χώσεις πολύ χοντρά!

εχω να κάνω μια ερώτηση...

την κυριακή πήγα βόλτα με το αμάξι και είχα μέσα τον γιο μου. κάποια στιγμή σε ένα παρκιγκ έκανα αναστροφή (σε εκείνο το σημείο κάνουν όλοι) και ήταν κάποιος που για "πλάκα " έκανε ότι πάει να μου χτυπήσει τις πόρτες... (γιατί γέλαγε. Όμως υπο κανονικές συνθήκες θα είχαμε πιαστεί στα χέρια (επειδή είμαι πολύ συζητήσιμη), αλλά λόγω του παιδιού φοβήθηκα και έφυγα απλά βριζοντάς τον... το θέμα είναι πως ένιωσα το στήθος μου να σφίγγεται και τις θηλές μου να βγάζουν γάλα... τι σημαίνει αυτό? ότι αν ταραχτώ ξανά θα μπορεί να κοπεί το γάλα?

μπορεί να λέω μ..... αλλά δεν ξέρω απο θηλασμό και τι συμβαίνει...

Αν σου συμβαίνει να βγαίνει γάλα όποτε ταράζεσαι, μπορείς να στήνεις καυγάδες, όποτε θες να σου ανεβεί η παραγωγή :lol::lol: :lol:

Δεν είμαστε ξαδέρφες, ε; :lol:

Πες τους για αρχή ότι γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Επίσης την τελευταία εβδομάδα μετά από κάθε γεύμα είτε με δικό μου γάλα είτε με σκόνη βγάζει κάτι ρουκέτες άλλο πράγμα. Συμβουλεύτηκα τον γιατρό και μου είπε πως πρόκειται για παλινδρόμηση και μου άλλα το γάλα σε αντιαναγωγικό αλλά με αυτά τα λίγα που πρόλαβα να διαβάσω πριν από λίγο στο αντίστοιχο forum μάλλον θα το σταματήσω.

..Σας αφήνω τώρα διότι μόλις ξύπνησε και δεν "κρατιέται"...

Να σου ζησει το μωρακι σου!!!!!Μην αγχωνεσαι με το θηλασμο!Προσπαθησε να ακολουθησεις το προγραμμα του μωρου και θα δεις που σιγα σιγα θα φτιαξει.Αν του δινεις μπουκαλι δεν θα μπει στη διαδικασια να προσπαθησει πολυ για το στηθος και ισως να το μπερδευεις.Μην αγχωνεσαι για το βαρος ειναι μια χαρα.Θα πεινασει και θα φαει.Ασε που το γαλα αυξανει οσο θηλαζεις.Με το συμπληρωμα το στηθος δεν παιρνει το μηνυμα να αυξησει.

Επισης να σου πω για την παλινδρομηση γιατι το δικο μου εχει πολυ εντονη και εχω περασει πολυ δυσκολα.Η γιατρος μου ειπε μονο θηλασμο και μαλιστα μου εδωσε και ειδικη διατροφη για μενα.Αυτο επειδη ειχαμε πολυ εντονα συμπτωματα.Αν ειναι πες μου να σου πω λεπτομερειες.

Παντως γενικα κρατα την ηρεμη γιατι το κλαμα χειροτερευει την παλινδρομηση.Μετα απο καθε γευμα κρατα την να ρευτει τουλαχιστον 20λεπτα.Το στρωμα της κουνιας πρεπει να εχει κλιση 45-50 μοιρες(βαλαμε ταβλες στα πανω ποδια) Ακομα και οταν ταιζεις να μην το ξαπλωνεις πολυ.Τα μικρα και συχνα γευματα βοηθανε.Γενικοτερα η αγκαλια σου και η στοργη σου το βοηθανε πολυ.Αν εχεις εξελιξη στο θεμα της παλινδρομισης πες μου εχω πολλα να σου πω.Σου δινω κι ενα λινκ να παρεις πληροφοριες.Στα αγγλικα ειναι acid reflux.Παντως να θυμασαι οτι το μητρικο γαλα ειναι το καλυτερο για το μωρο σου και οχι η σκονη.

http://www.pollywogbaby.com

Καλη δυναμη!!!!!!!!!!!!!

03HJp2.png

Ελεος κοριτσια.Δεν το καταλαβαινετε? Απαγορευεται να θηλαζετε, να αγαπατε και να κρατατε αγκαλια τα παιδια σας... Θα μας τρελανουν...

Ουφ μου ηρθε και πρωτη φορα περιοδος μετα απο 13 μηνες, καθολου δεν μου αρεσε.. Βεβαια αλλαγη στο γαλα δεν ειδα αλλα εγω ειμαι κομματια.. κουραση... ολες ετσι ειστε με περιοδο και θηλασμο?

εμενα μου εχει ερθει ηδη 3 φορες και με κανει κομματια!!!και ο μικρος ειναι ανησυχος αυτες τις μερες.και ελεγα οτι θα γλιτωσω απο αυτο οσο θηλαζω.......

03HJp2.png

Άλλο που άκουσα σήμερα και εκνευρίστηκα!!! Μιας θείας μου συνάδερφός καθηγήτρια που γέννησε το Φλεβάρη της είπε ο γιατρός της να κόψει το θηλασμό γιατί δεν κάνει καλό ούτε στην ίδια ούτε στο μωρό και το έκοψε!!! Και έχει και άδεια μητρότητας 1 χρόνο@!!!! @$%@#^$^#$^!!!

Και εμείς παλεύουμε με τα θήλαστρα!!! Τι άγνοια υπάρχει Θεέ μου!!!!

Της θείας μου αυτής η κόρη είναι έγκυος...Θα της πάρω απαραιτήτως το βιβλίο της Πατσούρου!!! Μην τους μπαίνουν ιδέες, αν και δεν συμφωνούσε βέβαια η θεία μου με τη συναδερφό της...Αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει και η θεία μου τι κακό μπορεί να κάνει ο θηλασμός μετά τους 9 μήνες!!!

ΠΩ,ΠΩ!!! Πραγματικά έχω νευριάσει!!!!!!!!!!!!!! :!::evil:

5Aqjp3.png

Άλλο που άκουσα σήμερα και εκνευρίστηκα!!! Μιας θείας μου συνάδερφός καθηγήτρια που γέννησε το Φλεβάρη της είπε ο γιατρός της να κόψει το θηλασμό γιατί δεν κάνει καλό ούτε στην ίδια ούτε στο μωρό και το έκοψε!!! Και έχει και άδεια μητρότητας 1 χρόνο@!!!! @$%@#^$^#$^!!!

Μην τα πιστεύεις όλα όσα ακούς! Η συγκεκριμένη μητέρα το πιθανότερο είναι να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (τουλάχιστον είχε όσο δούλευε στο σχολείο), αν την ενδιέφερε το θέμα ελάχιστα θα το είχε ψάξει. Μπορούσε επίσης να πάει σε ένα βιβλιοπωλείο και να αγοράσει ένα βιβλίο σχετικό (κυκλοφορεί και των Sears από τις εκδόσεις Πατάκη εδώ και χρονια και αυτά της Πατσούρου). Το ότι δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για ένα τόσο σημαντικό θέμα κάτι λέει.

Επίσης τον συγκεκριμένο γιατρό μόνη της τον διάλεξε.

Αν ήταν κάποια που δεν είχε καμία πρόσβαση στα βιβλία και το διαδίκτυο θα ήταν αλλιώς το θέμα αλλά τώρα δεν συγχωρείται.

Θα της πάρω απαραιτήτως το βιβλίο της Πατσούρου!!!

είναι ακριβό για δώρο και μπορεί να μην πιάσει καθόλου τόπο. Απλά τύπωσε μερικά φυλλάδια του Jack Newman και μια σελίδα βιβλιοπωλείου που έχει το βιβλίο της Πατσούρου. Αν ενδιαφέρεται πραγματικά θα το παρει μόνη της.

ΠΩ,ΠΩ!!! Πραγματικά έχω νευριάσει!!!!!!!!!!!!!! :!::evil:

Μην νευριάζεις γιατί δεν ξέρεις όλη την αλήθεια, μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάστηκε.

Γειά και χαρά σας,

παρακάτω είναι ένα θέμα που έθεσα σε άλλη κατηγορία (Ιατρικά θέματα-Δυσκοιλιότητα) για το οποίο έλαβα κάποιες απαντήσεις και μου προτάθηκε να το θέσω και εδώ ώστε να το δει και η Αγλαϊα.

Το post που κάνω αφορά την 2ή κόρη μου η οποία είναι σήμερα 12/11/08 , 53 ημερών.

'Επινε μητρικό γάλα και ξεκίνησε παράλληλα NAN1. Στην αρχή είχε κάποιες κενώσεις η οποίες ήταν υδαρές και μας είπαν οτι είναι φυσιολογικό καθώς θηλάζει.

Στη συνέχεια άρχισε να αργεί να ενεργηθεί (3-4 με κλύσματα γλυκερίνης). Αλλάξαμε το γάλα πήγαμε σε Sanilac1 και είμαστε τώρα σε Novalac IT.

Πήγαμε στο γιατρό (Παίδων Αγία Σοφία) και μας είπε οτι μπορεί να κάνει και μια βδομάδα να ενεργηθεί.

Ολο αυτό το καιρό όμως, η μπεμπούλα ζορίζεται, κοκκινίζει, δυσανασχετεί. Η μαμά τώρα δοκιμάζει με λάδι και θερμόμετρο και ενεργείται. Το πρότεινε η παιδίατρος.

Τα κακά της μια φορά ήταν ελαφρώς σκληρά τα πρώτα που βγήκαν και τα υπόλοιπα πιο ρευστά. Προ ολίγου ξαναέκανε με την βοήθεια θερμομέτρου και ενεργήθηκε αρκετά με μαλακά και ρευστά κακάκια.

Εχουμε δοκιμάσει και χαμομήλι αλλά δεν τη βοήθησε και το σταματήσαμε τώρα γιατί έβγαλε και κάτι σπυράκια στο πρόσωπο, να δούμε αν είναι απο αυτό.

Μήπως υπάρχει πρόβλημα με το σφικτήρα και χρειάζεται κάτι περαιτέρω;

Τώρα έχουμε το Frisolac Comfort και θηλάζει κατα κύριο λόγο αλλά πάλι ζορίζεται και κακάκια δεν βλέπουμε. Πόσο να περιμένουμε; Τί να κάνουμε;

Βοηθήστε τον απελπισμένο μπαμπά...

Ευχαριστώ.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

sbillis να σου ζησουν τα παιδακια σου!

δωσε τις πληροφοριες που ζητουνται στο λινκ!

Συμπληρωμα γιατι δινετε;

Με αποκλειστικο θηλασμο ισως ηταν καλυτερα τα πραγματα....

Bάζω κι εδώ την απάντηση που έβαλα στο άλλο ποστ:

Πώς εξηγείς το ότι τα βράδυα θήλαζε για 5 λεπτά, κοιμότανε και μετά ξανά ξύπναγε. Και ξανά τα ίδια για 2,3 ώρες.

Όταν όμως τις δώσαμε ξένο αυτό σταμάτησε το βράδυ.

???

H εξήγηση είναι πολύ απλή! Το μητρικό γάλα χωνεύει σύντομα, αν το γεύμα είναι πλήρες σε 1,5 ώρα, αν είναι ένα μικρό γεύμα που δεν περιέχει λιπαρό γάλα (αυτό που εκκρίνεται στο τέλος) ακόμη πιο σύντομα.

Το αγελαδινό γάλα για να το χωνέψουν τα μοσχαράκια έχουν 4 στομάχια, τα παιδάκια έχουν μόνο ένα και του έρχεται πολύ βαρύ! Δεν χορταίνουν απλώς, πέφτουν σε λήθαργο και χάνουν γεύματα.

Ο θηλασμός περιλαμβάνει πολλές περιόδους (άλματα ανάπτυξης κυρίως αλλά και άλλες) όπου ο θηλασμός κάποιες ώρες είναι πολύ συχνός. Αυτο γίνεται ή για να ανακουφιστεί το παιδί ή για να αυξήσει την παραγωγή.

Το να δίνετε μερικά γεύματα ξένο γάλα γιατί δεν φτάνει αυτό της μαμάς δεν έχει καμία λογική. Δηλαδή το γάλα δεν παράγεται για 5 ή για 8 γεύματα. Παράγεται όταν το μωρό κάνει θηλαστικές κινήσεις στο στήθος. Όπως ο ιδρώτας, παράγεται όταν ζεσταίνεσαι, όταν καταβάλεις προσπάθεια και δεν εξαρτάται από το αν υπάρχει κάπου αποθηκευμένος ή από τη θεωρητική δυνατότητα να τον παράγεις. Όσο μεγάλη δυνατότητα και να έχεις δεν πρόκειται να παραχθεί αν δεν χρειάζεται. Το ίδιο και το γάλα, αν το μωρό θηλάζει 5 γεύματα το γάλα δεν θα φτάσει ποτέ για 8 ή για 10 ακόμη και αν υπάρχει δυνατότητα για να μεγαλώσουν δίδυμα που πρακτικά χρειάζονται 12 διπλά γεύματα.

Αν η μαμά θέλει να θηλάσει και να μην παιδεύει το μωρό με τα ξένα γάλατα, ανοίξτε ένα τόπικ στην ενότητα του θηλασμού γιατί είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσω εκτός.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια! :)

Το πιθανότερο είναι ότι το μωρό έχει δυσκοιλιότητα από το ξένο γάλα. Επίσης δυσκοιλιότητα προκαλεί το συμπλήρωμα σιδήρου που μπορεί να παίρνει η μαμά.

... έμεινα τώρα!

τι να πω, τα αγνοούσα ΠΑΝΤΕΛΩΣ όλα αυτά.

τελικά αυτό θεωρείται δυσκοιλιότητα ή όχι;

χρειάζεται βοήθεια για να κάνει κακάκια αλλά είναι μαλακά όταν βγουν.

ευχαριστώ και πάλι θερμότατα για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...