Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λάθος εκτίμηση φύλου μωρού!

Recommended Posts

εμενα στον πρωτο μου γιο μεχρι τον μεγαλο υπερηχο ελεγε κοριτσι και μετα ειδε το τσουτσουνακι...στον δευτερο ελεγε κοριτσι μεχρι τον εκτο μηνα και μια μερα ξαφνικα στον υπερηχο μου λεει ---στο ειπα οτι ειναι αγορι ε????-----

χιχιχι επαθα ενα σοκ

αλλα γερα να ειναι !!!!!!!!! αλλοιμονο τωρα να κολλησουμε στο φυλο!

Διαφημίσεις

εμενα στον πρωτο μου γιο μεχρι τον μεγαλο υπερηχο ελεγε κοριτσι και μετα ειδε το τσουτσουνακι...στον δευτερο ελεγε κοριτσι μεχρι τον εκτο μηνα και μια μερα ξαφνικα στον υπερηχο μου λεει ---στο ειπα οτι ειναι αγορι ε????-----

χιχιχι επαθα ενα σοκ

αλλα γερα να ειναι !!!!!!!!! αλλοιμονο τωρα να κολλησουμε στο φυλο!

χα,χα,χα!!!:-):-) και εντελώς στην τύχη να έκανε εκτίμηση, πιο πολλές πιθανότητες θα είχε να το πετύχει!!!

εχω δυο μπουμπουκακια

Κορίτσια μου καλημέρα και απο εμένα!Νομίζω οτι εχει να κάνει και με τον γιατρό!Εμένα στον γιό μου,μου ειχαν πει και ο γιατρος μου και ο νεογν/γος οτι μαλλον ειναι αγόρι και έχω εναν κούκλο 2,5 χρονων!Τώρα ειμαι εγκυος στο δεύτερο και μου ειπαν πάλι και οι 2 μαλλον κορίτσι μεχρι 18η εβδομαδα,εχω 5/5 το β επιπεδου,λετε να μου τα αλλαξουν;;;;;Νεογνολογός ο κουρτης!!!!!

Η αλήθεια παντως ειναι οτι αν αλλαξουν τα πραγματα και μου πουν οτι ειναι αγορι,θα ειμαι τριπλα ευτυχησμενη,διοτι θα παρει το ονομα του μπαμπακουλη μου και θα το βαφτισει ο αδερφουλακος μου που και στους 2 εχω τρελληηηηηηηηη!!!!!!αδυναμια!

• 1 month later...

Βρε κορίτσια, εγώ έκανα την αυχενική και μου είπαν κατά 80% κορίτσι. Είχε πολύ καλή στάση και δεν φαίνεται κάτι να εξέχει. Στους επόμενους μήνες στον υπέρηχο του ιατρείου του γυναικολόγου τον απλό, πάλι δεν φαινότανε κάτι να εξέχει και μάλιστα μια φορά ειχε βγεί φωτο ακριβώς ανάμεσα στα πόδια του που έψαχνε ο γιατρός.

Στην Β' επιπέδου πάμε κανονικά και ενώ λέει ο γιατρός τα κλασσικά μέγεθος κεφαλής τόσο, καρδιά φυσιολογική μπλα μπλα, λέει μετρια υδρονέφρωση αλλά στα αγόρια είναι συνηθισμένο. Λέω κι εγώ από μέσα μου " και εμένα τι με νοιαζει αν είναι στα αγόρια συνηθισμένο οεο? με τα κορίτσια τι γίνεται?" Τεσπα δεν μιλάω κοιταζόμαστε με τον άντρα μου με βλέμα μπα δεν ακούσαμε καλα.

Συνεχίζει ο γιατρός τα υπόλοιπα όργανα και μετά λέει γεννητικά όργανα άρρενος φυσιολογικά. Λέω κι εγώ δεν ακούω καλά. Ανασηκόνομαι να δω αν όντως έχει το μηχάνημα στην δική μου την κοιλιά ή μου δίκη κανα άλλο βιντεάκι:lol:.

Τελικά ρωτάμε τελικά είναι αγόρι? Αλλά δεν το πολυπιστεύμε κιόλας. Λεμε πλάκα μας κάνουν. Αφού ο ίδιος γιατρός μας είχε πει πριν κορίτσι.

Ναι λέει αγόρι είναι. Νταν κεραμύδα! ακόμα δεν το έχω καλοχωνέψει. ¨Οχι ότι δεν θέλω αγόρι προς θεού αλλά να νομίζεις για 2.5 μηνες ότι είναι κορίτσι να το έχεις πει σε όλους, να σου έχουν φέρει και πραγματα για κορίτσι ( Να δω την αποκριάτικη στολή της φραουλίτσας τι θα κάνω:lol:) και τελικά να σου βγαίνει αγόρι είναι λίγο σοκ.

Πάντως όλα μια χαρά. Ελπίζω να μην ξαναλλάξει στην πορεία:confused:. Υπάρχει λέτε τέτοια πιθανότητα? Γιατί και η β επιπέδου είναι κατά 95% ακριβής. Αλλά αφού φάνηκαν τα γεννητικά όργανα, μπορεί μετά ξανά να εξαφανιστούν? Τι θα τα κάνει θα τα ρουφήξει μέσα ξανα?

Αλλά βρε παιδί μου πως δεν φαινόντουσαν και νωρίτερα αφού το μωρό είχε πολή καλή στάση και στους προηγούμενους υπέρηχους? Σε μερικά μωρά βγαίνουν μετα? Μηπως εμένα ήταν αναποφάσιστο με το τι θέλει να γίνει?

Τι λέτε εσείς?

don't worry be happy :lol:

Διαφημίσεις

δεν μου φαινεται περιεργο να σου πω την αληθεια,κ εμενα που ειναι αγορι στην αυχενικη δεν φαινοταν τιποτα ,ουτε καν ρωτησαμε ομως κ εμεις γιατι θεωρησαμε οτι ειναι νωρις :lol:,το φυλο το μαθαμε στην 20η εβδομαδα μας το ειπε ο γιατρος ολο χαρα γιατι φαινοταν πεντακαθαρα κ επιβεβαιωθηκε στην β επιπεδου την 22η εβδ.η αληθεια ειναι ομως απο την αρχη της εγκυμοσυνης οτι εγω ηξερα οτι ειναι αγορι...ειχα τρελο προαισθημα!

εμενα στην αυχενικη διαφανεια μου ειχαν πει οτι το μωρο μου ειναι αγορι...στην β επιπεδου μου ειπαν οτι εχω κοριτσι...το γελιο ειναι που ο πατερας μου ηθελε τοσο πολυ εγγονο που αρχισε να διαλαλλει σε ολο το σοι οτι θα κανω τον Δημητρακη(το ονομα του)οταν τα δεδομενα αλλαξαν δεν ηξερε που να κρυφτει...χι,χι!

Με αφορμή την αλλαγή φύλου του μωρού μου από την αυχενική στην β΄επιπέδου (στην αυχενική μου είπαν κορίτσι, στην β' επιπέδου αγόρι), ήθελα να ρωτήσω μπορεί να αλλάξει το φύλλο μετά την β΄επιπέδου?

Ούτως ή άλλως λένε ότι είναι 95% σίγουρο η ανίχνευση του φύλλου με την β' επιπέδου.

Εχει τυχει σε καμία να της πούνε το φύλο στην β' επιπέδου και μετά να γεννηθεί άλλο φύλο? Εγώ ήδη γνωρίζω μια περίπτωση που τους είχαν πει κορίτσι μέχρι τέλους και τελικά γεννήθηκε αγόρι.

Με αφορμή την αλλαγή φύλου του μωρού μου από την αυχενική στην β΄επιπέδου (στην αυχενική μου είπαν κορίτσι, στην β' επιπέδου αγόρι), ήθελα να ρωτήσω μπορεί να αλλάξει το φύλλο μετά την β΄επιπέδου?

Ούτως ή άλλως λένε ότι είναι 95% σίγουρο η ανίχνευση του φύλλου με την β' επιπέδου.

Εχει τυχει σε καμία να της πούνε το φύλο στην β' επιπέδου και μετά να γεννηθεί άλλο φύλο? Εγώ ήδη γνωρίζω μια περίπτωση που τους είχαν πει κορίτσι μέχρι τέλους και τελικά γεννήθηκε αγόρι.

Κι εγω γνωριζω μια περιπτωση Ειχαν πει αγορι στη β επιπεδου και τελικα ..κοριτσαρος!!

Βεβαια.. δεν αλλαζει το φυλλο .το εμβρυο δεν κανει καμια αλλαγη φυλου Μαλλον η τεχνολογια και το ματι του γιατρου μερικες φορες δενμπορουν να τα δουνε ολα

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

Ειναι λιγακι σπανιο να γινει τετοιο λαθος νομιζω στον μεγαλο υπερηχο. Βεβαια ο γιατρος μου αστειευομενος μου λεει οτι θα ειμαστε 100% σιγουροι οταν γεννηθει το μωρακι:lol::lol: Αλλα και παλι στην β επιπεδου ειναι μεγαλα τα ποσοστα ευστοχιας. Εμενα παντως τωρα στην αυχενικη μου ειπε παλι αγορακι και ελπιζω η μανουλα μπας και αλλαξει τιποτα μεχρι τη β επιπεδου..χεχεχε!!!!

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Στην αυχενική οι γιατροί λένε το φύλο με ακρίβεια 80%. Εσύ γιατί το ''έδεσες''?

Δυστυχώς έτσι κάνει ένας μεγάλος αριθμός γυναικών στη χώρα μας και το λένε σε συγγενείς, αγοράζουν ρούχα, βάφουν δωμάτιο κλπ. Στο εξωτερικό οι γυναίκες έχουν επίγνωση των περιορισμών και δεν κάνουν τίποτα παρά στον τελευταίο μήνα.

Στην αυχενική οι γιατροί λένε το φύλο με ακρίβεια 80%. Εσύ γιατί το ''έδεσες''?

Δυστυχώς έτσι κάνει ένας μεγάλος αριθμός γυναικών στη χώρα μας και το λένε σε συγγενείς, αγοράζουν ρούχα, βάφουν δωμάτιο κλπ. Στο εξωτερικό οι γυναίκες έχουν επίγνωση των περιορισμών και δεν κάνουν τίποτα παρά στον τελευταίο μήνα.

Γιατί στον τελευταίο μήνα γίνεται και άλλος μεγάλος υπέρηχος και είναι 100% σίγουρο το φύλο?

Γιατί στον τελευταίο μήνα γίνεται και άλλος μεγάλος υπέρηχος και είναι 100% σίγουρο το φύλο?

Δεν έχεις καταλάβει κάτι: το 5% περιθώριο λάθους στο β΄επιπέδου ΔΕΝ αναφέρεται σε λάθος φύλο. Αναφέρεται στην πιθανότητα ΑΝΩΜΑΛΟΥ φύλου (πχ ερμαφρόδιτου κλπ) το οποίο θα πρέπει να περιμένεις να γεννήσεις για να το μάθεις. Επομένως αν ξέρεις (έστω κατά 95%) το φύλο από το β' επιπέδου και το επιβεβαιώσεις και στο 3ο τρίμηνο στο Doppler στις 32 εβδομάδες, τότε μπορείς να είσαι σίγουρη.

Δεν έχεις καταλάβει κάτι: το 5% περιθώριο λάθους στο β΄επιπέδου ΔΕΝ αναφέρεται σε λάθος φύλο. Αναφέρεται στην πιθανότητα ΑΝΩΜΑΛΟΥ φύλου (πχ ερμαφρόδιτου κλπ) το οποίο θα πρέπει να περιμένεις να γεννήσεις για να το μάθεις. Επομένως αν ξέρεις (έστω κατά 95%) το φύλο από το β' επιπέδου και το επιβεβαιώσεις και στο 3ο τρίμηνο στο Doppler στις 32 εβδομάδες, τότε μπορείς να είσαι σίγουρη.

Ναι όντως δεν το είχα καταλάβει αυτό για το 5%:oops:. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση

Διαφημίσεις

Εμάς στην αυχενική μας είχαν πει αγοράκι με επιφύλαξη, αλλά στον υπέρηχο του 5ου μήνα ο γιατρός μας είπε ότι είναι κοριτσάκι!! κι επειδή ήδη και από την πρώτη φορά το είχαμε ανακοινώσει σε όλους, γιορτάσαμε δύο φορές το φύλο του μωρού!!

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα κι απο μένα είμαι έγκυος για δεύτερη φορά και μου είπε ο γιατρος στην 17 εβδομάδα ότι είναι αγόρι!!!έγω έχω ενστικτο οτι είναι κορίτσι υπάρχει περίπτωση να έκανε λάθος ή νιώθω έτσι επειδή ίσως έχω ακόμα ένα αγόρι και θα προτιμούσα ένα κορίτσι;;;

Καλησπέρα παιδια!εμενα ο γιατρος μου και ο υπερηχογραφητης Κουρτης,μου ειπαν στην β επιπεδου 21 εβδομαδων και 6 οτι ειναι κοριτσακι!υπαρχει περιπτωση να εχουν κανει λάθος;Δεν εμφανιζονταν γεν.οργανα αρρενος,ομως ουτε και ωοθήκες.

καλησπέρα κι απο μένα είμαι έγκυος για δεύτερη φορά και μου είπε ο γιατρος στην 17 εβδομάδα ότι είναι αγόρι!!!έγω έχω ενστικτο οτι είναι κορίτσι υπάρχει περίπτωση να έκανε λάθος ή νιώθω έτσι επειδή ίσως έχω ακόμα ένα αγόρι και θα προτιμούσα ένα κορίτσι;;;

Καμιά φορά μπερδεύουμε την έντονη επιθυμία μας με το ένστικτο. Ο γιατρός που σε παρακολουθεί είναι ο ίδιος που είχες και στην πρώτη σου εγκυμοσύνη; Αν ναι, θα ξέρεις πόσο συνεπής είναι σε αυτά που λέει. Πάντως λάθη γίνονται και αν επιθυμείς κοριτσάκι, τότε σου εύχομαι στον μεγάλο υπέρηχο να δεις κοριτσάκι...

Καλησπέρα παιδια!εμενα ο γιατρος μου και ο υπερηχογραφητης Κουρτης,μου ειπαν στην β επιπεδου 21 εβδομαδων και 6 οτι ειναι κοριτσακι!υπαρχει περιπτωση να εχουν κανει λάθος;Δεν εμφανιζονταν γεν.οργανα αρρενος,ομως ουτε και ωοθήκες.

Αυτοί έχουν εμπειρία και μπορουν να διακρίνουν αυτά που εμείς δεν βλέπουμε. Στα κοριτσάκια, σου δείχνουν τα χειλάκια του αοιδίου για να σου αποδείξουν το φύλο. Δεν βλέπουν τις οωθήκες. Πάντως σπάνια γίνονται λάθη όσον αφορά στο φύλο στη Β' επιπέδου. Με το καλό το μωράκι σας και να είναι γερό.

σε ευχαριστώ πολύ Κλειώ!!! Στις 6 Ιουλίου που θα έχω τον β επιπέδου αν και όπως λές ίσως μπερδεύω την επιθυμία μου, απλ'α 'εχω αγχωθεί διοτί είναι το δεύτερο αγόρι και δεν υπάρχει η διάθεση απο τον ανδρα μου για τρίτο:( ...όχι ο γιατρός που έχω τώρα δεν είναι ο ίδιος με το πρώτο αλλά και σε δύο που πήγα και αυτή που με παρακολουθεί μου και ένας άλλος μου έκαναν ΄λόγο οτι 100% είναι αγόρι....

σε ευχαριστώ πολύ Κλειώ!!! Στις 6 Ιουλίου που θα έχω τον β επιπέδου αν και όπως λές ίσως μπερδεύω την επιθυμία μου, απλ'α 'εχω αγχωθεί διοτί είναι το δεύτερο αγόρι και δεν υπάρχει η διάθεση απο τον ανδρα μου για τρίτο:( ...όχι ο γιατρός που έχω τώρα δεν είναι ο ίδιος με το πρώτο αλλά και σε δύο που πήγα και αυτή που με παρακολουθεί μου και ένας άλλος μου έκαναν ΄λόγο οτι 100% είναι αγόρι....

της κουνιαδας μου μεχρι και την μερα της γεννας της ελεγε ο γιατρος της οτι ειναι κοριτσακι...πηγαμε ψωνισαμε τα ροζ μας φορεματα και......ταραμ!!!ΑΓΟΡΙ!!!!

εμενα στην αρχη ο γιατρος μου,μου ειχε πει πως μαλλον εχω αγορακι παλι(εχω αλλα δυο!!)και στην β'επιπεδου μου ειπε οτι ειναι.............ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!!!

και εμεις δεν ειχαμε ακομα στο μυαλο μας για τριτο αλλα ηρθε!!!χαχαχα!!

μακαρι να ειναι γερο το μωρακι σου και εχεις ακομα χρονο για την κορη!!!!

apHGp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Γκρέτα προσκυνώ!! Ειδικά αυτό με τα 10 μέτρα, είναι η ατάκα της χρονιάς! :lol:

Φαντάζομαι ότι έχεις γεννήσει πια και είναι όντως κοράκλα, έτσι; Να σας ζήσει!

Εγώ να σας πω πάντα ήθελα και με φανταζόμουν με κοριτσάκι, αλλά έκανα αγοράκι. Τώρα βέβαια δεν θα το άλλαζα με τίποτα το πιθηκάκι μου! Εμείς είχαμε κάνει αμνιοπαρακέντηση και έτσι ξέραμε το φύλο 100% αλλά και χωρίς την αμνιοπαρακέντηση, όλοι μα όλοι έλεγαν από την αρχή αγοράκι. Ακόμα και όνειρο είδε η μητέρα μου ότι το μωρό ήταν αγόρι, πριν πάρω τα αποτελέσματα τις εξέτασης. Και στα υπερηχογραφήματα πάντα μου έλεγαν αγόρι με μεγάλη σιγουριά. Ακόμα και άσχετοι γιατροί (παθολόγος, δερματολόγος) μάντεψαν ότι θα έκανα αγόρι. Έτσι είχα συνηθίσει την ιδέα από πολύ νωρίς.

Πάντως χαίρομαι που ακούω για κοριτσάκια, γιατί όλοι σχεδόν οι φίλοι μας έχουν αγόρια (ή κορίτσια πολύ μεγαλύτερα), σε σημείο που έχω αρχίσει να ανησυχώ ότι οι γιόκες μας δεν θα βρίσκουν γυναίκες όταν μεγαλώσουν! :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...