Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι (δεν) λέτε στα παιδιά σας για το Θεό;

Recommended Posts

... (ο άθεος κρατά ίσες αποστάσεις από όλους :) )

Καταδικασμένος από όλους τους απανταχού θεούς ...συνολικά... στα τάρταρα σε κόβω!! :lol: :lol: :lol:

Σίγουρη θέση στον κάτω κόσμο! :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 821
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν είναι ψέμα, απλώς θα έχετε ζήσει μια ζωή με αυτοπεριορισμούς στερήσεις και ενοχές.

πρωτον μιλαμε για τη διαπαιδαγωγηση των παιδιων και οχι τον τροποπου εμεις σκευτομαστε,και δευτερο αυτο εχει να κανει με πως το πλασαρεις το θεμα

Λαίδα, δεν το έλεγε για σένα..

πως με πιάνεις εσύ:D

πράγματι Λαίδα, που δεν βρίσκω και τα δ/κα με τόνο στο πληκρολόγιο, καμία σχέση, πιστεύετε τέκνα μου, no problem, και καλά κάνετε...

εγώ στο θέμα τοποθετήθηκα στην πρώτη σελίδα, τώρα απλά βλέπω τον θρησκευτικό παρορξυστικό αυτοπεριστρεφόμενο στροβιλισμό στο γιουτουμπι....

s-age.png

Με βοηθάς λίγο σε αυτό; Τι εννοείς;

Πώς συνάδει το "πιθανόν ψέμματα" με τις "απόλυτες αλήθειες" και τις "αποκαλύψεις" του θεού; Ειλικρινά μπερδεύτηκα...

(Κάτι έχασα από τον ειρμό σου... help)

εμ ποτε ειπα απολυτες αληθειες :confused:

Αν είναι ψέμα, απλώς θα έχετε ζήσει μια ζωή με αυτοπεριορισμούς στερήσεις και ενοχές. Μην σας πω τι θα πάθετε έτσι και είναι κανένας θεός ινδουιστών. κάθε φορά που πηγαίνετε στην εκκλησία θα τσαντίζεται περισσότερο. (ο άθεος κρατά ίσες αποστάσεις από όλους :) )

http://3.bp.blogspot.com/-NWOHH4W88x8/UJasi_c-ssI/AAAAAAAACSc/ME2XkPbnVAs/s1600/arkas+kolasi.png

Διαφημίσεις

εν αντιθέση με τον παράδεισο που θα είναι γεμάτο παρθένους/ες και θεούσους και εγκρατείς ανθρώπους, διατεθειμένους να δοξολογούν όλη μέρα το θεό. και όλη νύχτα. για πάντα.

μπρρρρρρ, ποιός είναι ο πιο σύντομος δρόμος για την κόλαση;

εμ ποτε ειπα απολυτες αληθειες :confused:

Όχι κορίτσι... δεν είπες εσύ "απόλυτες αλήθειες".

Τα θρησκευτικά κείμενα υποστηρίζουν τα περί "αλήθειας" και "φωτός" και "οδού" κτλ...

Και αναρωτιέμαι πως το συμβιβάζεις αυτό στον εαυτό σου. Δηλαδή την πιθανότητα να λες κάποιο ψέμα (τι εννοείς; ) με τις διδαχές περί αλήθειας κτλ κτλ

Υ.Γ. Έχουμε χαθεί όλοι μαζί στη μετάφραση ή μου φαίνεται ;;;:lol: :lol: :lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

και τον χριστο απελευθερε γιατι όπως μου ειπε κάποιος πολυ αγαπητος μου ιερέας (μη βγαλεις σπυρακια).... αν ο χριστος δεν ηταν θεοσ ήταν ο ποιο ανηθικος ανθρωπος (δεδομενου του ποσοι πεθανα για χαρη του)

Διαφημίσεις

... γιατί με βγάζει από δύσκολες στιγμές και με βοηθάει να εξηγώ ένοιες όπως ο θάνατος....

Εγώ γιατί φαντάζομαι ότι όσοι μπλέκουν με πίστη σε κάτι επόμενο παιδεύονται χειρότερα γύρω από την ιδέα του θανάτου σε σχέση με το να έβλεπαν πιο απλά τα πράγματα;

Στα παιδιά μου που τώρα αρχίζουν και ρωτάνε, τους λέω ότι και εγώ θα φύγω και εκείνα κάποτε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Είναι το μόνο που ξέρουμε στα σίγουρα! Και το βρίσκω πιο τίμιο απέναντί τους και πιο ανώδυνο μακροπρόθεσμα να μην τα μπερδεύω. Αν αργότερα βρουν μπροστά τους διάφορα άλλα σενάρια... τι να γίνει...

Υ.Γ. Έχουμε χαθεί όλοι μαζί στη μετάφραση ή μου φαίνεται ;;;:lol: :lol: :lol:

η θρησκεία νίκησε για άλλη μια φορά λοιπόν! αυτή είναι η δύναμή της ο αποπροσανατολισμός έτσι ώστε αφού όλα είναι μπερδευτικά να έρθει να σου πασάρει την "απλή" θεωρία της και να αφεθείς ανακουφισμένος στις αγκάλες της

(πλάκα κάνω έτσι? μην αρχίσουν τώρα να με πετροβολούν... :lol::lol:)

Μίλησε κάποιος για μερένταααααα;;;; Εεεεε!??!!!

ΜΑΡΙΑΛ... μη μου βάζεις ιδέες... :lol: Εδώ προσπαθούμε να βρούμε άκρη, αλλά έχουμε μπλέξει περισσότερο! :lol:

moon σ' αρέσει και εσένα η bay-blade ??

Διαφημίσεις

Ωωω στο θάνατο έκανα πλήρη εξαίρεση της έννοιας του θεου!Αναφέρθηκα καθαρά στο κομμάτι των αισθήσεων. Γιατί πιστεύω και οι απορίες των παιδιών εκεί βρίσκονται. Τι συμβαίνει και πώς αισθανόμαστε όταν κάποιος άλλος ή εμείς πεθάνουμε.

Εδώ που ζούμε όλοι μας, είναι δύσκολο να μην υπάρξει ερέθισμα: τηλεόραση, φίλοι, σχολείο, συγγενείς, τυχαία στο δρόμο κτλ κτλ Αν ήταν ένα παιδάκι σε κανένα απομονωμένο αγρόκτημα μακριά από τον κόσμο... (ίσως) τότε δε θα είχε αντίστοιχα ερεθίσματα.

ας μην ξεχνάμε επίσης οτι αν το ζητήσει θα είναι επειδή είχε κάποιο βίωμα,κάποιο ερέθισμα.αν δ έχει πως να το ζητήσει??

Γιατί να θες κάποιο συγκεκριμένο βίωμα και ερέθισμα; Αν καταλαβαίνω κιόλας σε ποιο θέμα αναφέρεσαι. Πχ πάμε σε ένα μουσείο: Αυτά που βλέπουμε τώρα, τα έφτιαξαν άνθρωποι που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν και οι οποίοι δεν υπάρχουν πια. Όσο χωρίς φόρτιση λέει κάποιος αυτό το πράγμα σε κάποιον ενήλικα, έτσι φυσικά μπορεί να το πει και σε ένα παιδί. Δεν είναι ανάγκη να γίνει δακρύβρεχτο.

Ομως να ξεκαθαρισουμε πως δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι εξ ισου δεκτικοι στο μηνυμα του Ευαγγελιου.Αυτο ειναι απολυτα κατανοητο κι ο Κυριος το περιεγραψε πολυ ομορφα με την παραβολη του σπορεως.

Σας αφηνω με την ευχη του αγιου Εφραιμ του Συρου (κι οποιος δεν πιστευει ας την απευθυνει στην συνειδηση του).Καλη Μεγαλοβδομαδα σε ολους!

Κύριε καὶ Δέσποτα τῆς ζωῆς μου, πνεῦμα ἀργίας, περιεργείας, φιλαρχίας καὶ ἀργολογίας μή μοι δῷς.

Πνεῦμα δὲ σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, ὑπομονῆς καὶ ἀγάπης, χάρισαί μοι τῷ σῷ δούλῳ.

Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοι τοῦ ὁρᾶν τὰ ἐμὰ πταίσματα, καὶ μὴ κατακρίνειν τὸν ἀδελφόν μου, ὅτι εὐλογητὸς εἶ, εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

Tι ωραια προσευχη! Τα συμπεριλαμβανει ολα.

Ναι ολοι οι ανθρωποι δεν ειμαστε το ιδιο δεκτικοι, οπως και σε ολα τα θεματα . Ο Θεος αποκαλυπτεται σε ολους αλλα δυστυχως λιγοι μπορουν να τον δουν. Και αυτοι οι λιγοι δεν τον βλεπουν ολες τις φορες, πολλες φορες τον κλεινουν τα ματια τους και τον διωχνουν απο τη ζωη τους.

Σχετικα με το θεμα θα ηθελα να απαντησω οτι δεν χρειαζεται να μας απασχολει τι θα πουμε στα παιδια μας για το Θεο η πως θα τους διδαξουμε την πιστη η την απιστια μας. Κυριως σε μικρες ηλικιες.

Το καθημερινο μας παραδειγμα τα λεει ολα.Τα λογια περιττευουν σε τετοια θεματα. Οι πραξεις μας θα διδαξουν τα παιδια μας. Εαν η ζωη μας καθημερινα αναφερεται στο Θεο θα το λαβουν το μηνυμα. Εαν παλι ειμαστε αθεοι και αυτο θα το καταταλαβουν.

Εγω στη ζωη μου ειχα το ζωντανο παραδειγμα των γονιων μου . Δεν θα τους πω θρησκευομενους γιατι η εννοια του θρησκευομενου εχει λιγο παρεγηγηθει , αλλα πραγματικους χριστιανους.

Η μητερα μου ειχε παντα Βαθια πιστη στο Θεο , χωρις πολυ μεγαλες μετανοιες και σταυρους επιδεικτικα μπροστα σε αλλους , παντα ταπεινη, καλοσυνατη, καλοπροαιρετη , ποτε στη ζωη της δεν ειπε το παραμικρο που να ενοχλησει τον αλλο, εφαρμοζε ''οτι δεν θελεις να σου κανουν μη το κανεις εσυ στους αλλους'' αφοσιωμενη ολοκληρωτικα σε εμας , χαιροταν με τη χαρα του αλλου , λυποταν με τη λυπη .

Εφαρμοζε κατα γραμμα το Ευαγγελιο με χαρα. Παντα ενεργουσε σαν στρατιωτης που υπηρετουσε την οικογενεια της . Και ολη της η ζωη ειχε αναφορα το Θεο .

Σημερα με σοβαρα κινητικα προβληματα εχει πολυ μεγαλη ψυχικη δυναμη που απορρεει απο το Θεο και μας στηριζει ολους. Αντι να την στηριζουμε εμεις ψυχολογικα ειναι αυτη που ακομα μας στηριζει στις δυσκολες στιγμες μας.

Ολοι τη θαυμαζουν για το μεγαλειο της ψυχης της και απορουν που την βρισκει τοση δυναμη και ειναι παντα χαμογελαστη.

Εγω απεχω πολυ απο τη μητερα μου, κοιταω περισσοτερο τον εαυτο μου και αυτο με προβληματιζει για το παιδι μου , που δεν του δινω την ευκαιρεια να γνωρισει τον χριστιανισμο ,οπως μου εδωσαν οι γονεις μου. Τωρα απο λογια μπορω να πω πολλα. Ομως τι αξια εχουν τα λογια οταν οι πραξεις ειναι διαφορετικες ?

αλκυ την googαρα την bay-blade, δεν έχει φτάσει ακόμη εκεί η χάρη μου... στα προσεχώς...

και επειδή περνάμε ίωση, οπότε θα κάτσω κι' άλλο ξύπνια...

θα πω οτι επειδή εγω δεν ανακατώνω τα νερα, η μικρη δεν ασχολειται με το θειο...ρώτησε πέντα πράματα (γιατί μαμα ο κύριος φοράει φούστα?), πήρε πεντε ουδέτερες απαντήσεις, και ασχολείται με άλλα...

και θα πω επίσης οτι με τάραξε τελικά το 'ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ'....

δεν μπορώ να μήν αναρωτηθώ... μήπως τελικά αν δεν υπάρχει θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν?

το να μήν έχεις θεό σε απομονωνει? σε κρατά σε απόσταση?

μωρέ μήπως τελικά λογω κοσμοθεωρίας θα έπρεπε να περάσω απέναντι και να αρχίσω τις προσευχές?

s-age.png

αν θέλει ένας γονιός να μιλήσει στο παιδί του γ το θεό θα το κάνει.κ όσο πιο μικρή η ηλικία του παιδιού τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα έχει αυτό που θα λάβει απ το γονιό του παρά απο οποιονδήποτε άλλο πχ τη δασκάλα στον παιδικό.

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

αν θέλει ένας γονιός να μιλήσει στο παιδί του γ το θεό θα το κάνει.κ όσο πιο μικρή η ηλικία του παιδιού τόσο μεγαλύτερη βαρύτητα έχει αυτό που θα λάβει απ το γονιό του παρά απο οποιονδήποτε άλλο πχ τη δασκάλα στον παιδικό.

ποσα μπορεις να πεις σ ενα διχρονο?

για τον Θεο?

Ωωω στο θάνατο έκανα πλήρη εξαίρεση της έννοιας του θεου!Αναφέρθηκα καθαρά στο κομμάτι των αισθήσεων. Γιατί πιστεύω και οι απορίες των παιδιών εκεί βρίσκονται. Τι συμβαίνει και πώς αισθανόμαστε όταν κάποιος άλλος ή εμείς πεθάνουμε.

και στην ερώτηση που πάμε όταν πεθαίνουμε ? τι είπες ? ...

γινόμαστε χωμα και πάει τέλειωσε.... απαπα σκιάζομαι εγώ που τ ακούω το δέχτηκαν καλά τα μικρά σου;

επείσης αν είχες ένα 4 χρονο (έχω εγώ ένα τέτοιο) που μελαγχολούσε με την πιθανότητα να αποχωριστεί με το θάνατο για πάντα από τη μαμά του.... και δεν τον κάλυπτε η απάντηση ότι θα πεθάνει η μαμά του πολύυυυυ γριά δεν θα το παρηγορούσες ότι θα βρεθείται στο παράδεισο και θα είστε για πάντα μαζί; (σε στυλ και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα)...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...