Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

Recommended Posts

Ateli... η Αγλαϊα αναφέρεται σε "φυσικές τροφές" εννοώντας φρούτα για παράδειγμα... τώρα αν η κρέμα είναι βιολογική, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γάλα και προσθέσεις δικό σου (μιας και θηλάζεις) είσαι τέλεια! Και το κουακερ είναι μια φυσική λύση...

:wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ggeny

ggeny 132 δημοσιεύσεις

• frene

frene 127 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 119 δημοσιεύσεις

• amaretto

amaretto 106 δημοσιεύσεις

Ουπς!! Δεν το καταλαβα οτι ελεγε για φρουτακια! Σορρυ! Ναι για βιολογικες εμαθα οτι υπαρχουν (απο το forum βεβαια) και οτι δεν πρεπει να εχει τουλαχιστον για αρχη γλουτενη. Μαθαινω σιγα σιγα. Με το κουακερ τι παιζει?

Το κουακερ να σου πω την αλήθεια δεν το έχω δώσει σκέτο... μόνο σε muffins το έχω βάλει. Η Αγλαϊα όμως το έχει προτείνει και σαν κρέμα... δε θυμάμαι από την αρχή αν προτείνεται μόνο, σαν πρώτη τροφή... :?

Το κουακερ να σου πω την αλήθεια δεν το έχω δώσει σκέτο... μόνο σε muffins το έχω βάλει. Η Αγλαϊα όμως το έχει προτείνει και σαν κρέμα... δε θυμάμαι από την αρχή αν προτείνεται μόνο, σαν πρώτη τροφή... :?

Διαφημίσεις

Να σας πω κι εγω τα δικα μας!

Η δικη μας παιδιατρος ειχε πει, μετα τον 6ο να ξεκινησουμε με κρεμα ρυζαλευρο/βανιλια, αργοτερα μεχρι τον 7ο φρουτα και αργοτερα μεχρι τον 8ο κρεατοχορτοσουπες...

Λιγο μετα τον 6ο λοιπον, χωρις να ξερω πολλα πολλα και προσπαθωντας να ενημερωθω απο το φορουμ, ξεκινησα με κρεμα εμποριου (εψαξα να βρω χωρις ζαχαρη... και βρηκα μια που ειχε αλλα υποκαταστατα :evil: ) ανακαλυψα και ενα βιολογικο ρυζαλευρο για να του φτιαχνω με δικο μου γαλα, πραγμα που τελικα ουτε ηταν ευκολο, ουτε αρεσε του μπεμπουλη μου!) αυτο κρατησε περιπου 2 εβδομαδες με πολυ αγχος για το τι τελικα ειναι το σωστο και το καλυτερο για το μωρακι μου!!

Σιγα σιγα, ξεκινησαμε τα φρουτα! (λιγο πριν τον 7ο)

2-3 μερες ξεκινησαμε με λιγο μηλο με νερακι, μετα προσθεσαμε για αλλες 2-3 μερες και λιγο αχλαδι και μετα βαλαμε και χυμο απο μισο πορτοκαλι και σταματησαμε να αραιωνουμε με νερακι! (τωρα πια και το πορτοκαλι το αλεθω και του βαζω και μισο ακτινιδιο που βοηθα στην τουαλετα του!!!)

Οταν εδρεωθηκε η φρουτοκρεμα, του σταματησα την κρεμα!

Μολις διαπιστωσε η γιατρος πως φταναμε τους 8 μηνες και δεν ειχαμε ξεκινησει κρεας, με αγχωσε για πιθανη ελλειψη σιδηρου και ξεκινησαμε αμεσα κρεατοχορτοσουπες!! Αν και ηθελα παλι, να του εισαγω ενα ενα τα λαχανικα και στο τελος το κρεας, για να παρακολουθησω πιθανες αλλεργικες αντιδρασεις ή γευστικες προτιμησεις του μωρου... ξεκινησαμε την πρωτη μερα με κολοκυθακι (αναγκαστικα εκτος εποχης :evil: ) καροτακι και πατατα και τη δευτερη μερα προσθεσαμε και μοσχαρι (ποντικι). Η δοση ηταν για 2 μερες... ενα λαχανικο απο το καθε ειδος και 150γρ κρεας. Βεβαια μολις εδρεωθηκε και η κρεατοχορτοσουπα, ξεκινησαμε να μαγειρευουμε καθημερινα! προτιμω να τρωει φρεσκο φαγακι και οχι ψυγειου!!

Μετα απο 1 μηνα που ειχαμε εισαγει το μοσχαρι η γιατρος ειπε να προσθεσουμε και κοτοπουλο, στην ιδια αναλογια αλλα λιγοτερες φορες μεσ' την εβδομαδα! δηλαδη τρωει 4 μοσχαρι και 3 κοτοπουλο!

Σε ολο αυτο το διαστημα εχω προσθεσει διαφορα αλλα λαχανικα που ευτυχως τα καλοδεχεται ολα και ευτυχως ουδεποτε ειχαμε αλλεργικες αντιδρασεις!!

Επισης μου προτεινε να ξεκινησουμε φαρινα, αλλα επειδη ειμαι πια, φανατικα αντιθετη με τις κρεμες εμποριου... και ο μπεμπης ειναι θρευταρίνος!! ξεκινησαμε τελικα γιαουρτακι (οχι ομως παιδικο!) και αυτο μονο 2 απογευματα μεσ΄την εβδομαδα!

Α, και βεβαια συνεχιζουμε με μεγαλη χαρα τοσο ο μικρουλης οσο κι εγω... τον θηλασμο! ευτυχως με την περιπτωση αυτη, γλιτωσαμε τα γαλατα εμποριου :D

Συνοψη!!

6 - 6 ½ κρεμα

6 ½ - 7 φρουτα

7 ½ - 8 κρεατοχορτοσουπα με μοσχαρι

8 - 9 κρεατοχορτοσουπα με μοσχαρι ή κοτοπουλο, απογευματινο γιαουρτι!

κοντευει το επομενο μας ραντεβου! αραγε θα προστεθει τιποτε αλλο αυτην τη φορα;;; για να δουμε!

ΥΓ.: θα μπορουσα να το ειχα περιγραψει μονο συνοπτικα... αλλα ειμαι πολυλογου ! τί να κανω!! :lol::lol::lol:

και κατι ακομα! επειδη ο καθε παιδιατρος λεει τα δικα του (αγνωστο γιατι υπαρχουν τετοιες διαφορες... :evil: ) το καλυτερο κρητηριο για τη διατροφη του μωρου, ειναι πιστευω το ενστικτο της μανουλας! και φυσικα οι αντιδρασεις του ιδιου του μωρου! αυτο πολλες φορες ξερει καλυτερα κι απο μας!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Καλά δεν το συζητώ.. άμα το παιδάκι είναι σε ηλικία γιαουρτιού, είναι ότι καλύτερο!
:?::?::?::?::?::?::?:τι εννοεις;

σορρυ! αλλα δεν καταλαβα....

Εδω κ μια εβδομαδα τρωει η Σαφιρα φρουτοκρεμα με μηλο κ μπανανα,Σημερα προσπαθησα να της δωσω για πρωτη φορα ρυζαλευρο βιολογικο ενισχυμενο με σιδηρο = φτιαγμενο σκετο με νερο! Μονο που δεν μ εφτυσε καταμουτρα! Εκλεισε το στομα της λες κ κραταγε το επτασφραγιστο μυστικο! - εδω που τα λεμε δεν εχει κ αδικο = Ειναι τελειως αγευστο, Θα προσπαθησω παλι αυριο να της δωσω ρυζαλευρο προσθετωντας αχλαδι κ μπανανα,Για να δουμε !

LIKA

line_line01_beg_girl01_time_1190952000_text_e8e7ebe1e6f9.gif

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις σας καθως και την ειδικο επι θηλασμου την Αγλαία!

οποτε φορτσααααα μητρικόοοο

και κατι ακόμη ειναι αναγκη να κανω χρηση του θηλαστρου?με την εισαγωγη των τροφων αντλησα λιγα μπουκαλακια για την καταψυξη για περιπτωση αναγκης και μετα stop.To ειχα αναγκη γιατι κουραστηκα πολυ γιατι εργαζομαι και αντλω απο 2,5 μηνων που ηταν η μπεμπουλα...το γαλα μου θα ειναι επαρκες τωρα που μειωθηκαν οι θηλασμοί??

φιλια

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

και κατι ακόμη ειναι αναγκη να κανω χρηση του θηλαστρου?

το θήλαστρο είναι αναγκαίο όσο το μωρό θηλάζει αποκλειστικά.

όταν αρχίζουν οι στερεές τροφές, συνιστάται να δίνονται όλα τα γεύματα τις ώρες που η μαμά απουσιάζει για να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερες αντλήσεις.

Αν το μωρό τρώει ικανοποιητική ποσότητα στερεών τροφών και χορταίνει, οι αντλήσεις σταματούν! Οι περισσότερες μαμάδες σταματούν τις αντλήσεις μεταξύ 7ου και 10ου μήνα και συνεχίζουν απλά θηλάζοντας. :wink:

Aγλαια,

Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι ακομη.

Το πρωι πριν να παω στη δουλεια ξυπναω το μωρο στις 6 και τη αλλαζω και τη θηλαζω.Μετα κοιμαται η μπεμπούλα ευκολα παλι και ξυπνα παλι στις 11 με 1130 και τρωει φρουτοκρεμα (απο τη γιαγια της ).Ειναι λαθος που την ξυπναω και δεν αφηνω να τη ταισουν με το μπιμπερό?

Εμενα δεν με κουραζει,με ευχαριστει η αισθηση του θηλασμου και το δεσιμο που νιωθω με το παιδι μου.

Μηπως τη βασανιζω?

Aγλαια,

Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι ακομη.

Το πρωι πριν να παω στη δουλεια ξυπναω το μωρο στις 6 και τη αλλαζω και τη θηλαζω.Μετα κοιμαται η μπεμπούλα ευκολα παλι και ξυπνα παλι στις 11 με 1130 και τρωει φρουτοκρεμα (απο τη γιαγια της ).Ειναι λαθος που την ξυπναω και δεν αφηνω να τη ταισουν με το μπιμπερό?

Εμενα δεν με κουραζει,με ευχαριστει η αισθηση του θηλασμου και το δεσιμο που νιωθω με το παιδι μου.

Μηπως τη βασανιζω?

Αν βασανιζόταν θα το αρνούνταν!

Καλά κάνεις για να φεύγεις αφού έχεις θηλάσει και το στήθος είναι πιο ελαφρύ! :wink:

Διαβασα σε καποια αλλα θεματα περι θηλασμου σε σταση υπνου.Ν α ειναι η μητερα ξαπλωμενη.

Δεν ειναι επικινδυνο αυτο για τη χωνεψη του γαλακτος απο το μωρο?

Και εαν πεσουμε πανω στο μωρο?

Παλια στην Αγγλια ειχε ακουστει μια μαμα επνιξε το μωρο της...

Να το επιχειρησω οταν ειμαι κουρασμένη ?με ποιο τρόπο?

(Αγλαια τι λες?)

Σε ευχαριστω πολυ για τα παραπανω

Vivian...

εγώ θήλαζα ΜΟΝΟ ξαπλωμένη (εκτός αν ήμουνα έξω) μέρα ή νύχτα!

Δεν δυσκολεύεται το μωρό στη χώνεψη, σε βοηθάει πάαααρα πολύ όταν είσαι κουρασμένη και όταν δεν έχεις πια τα κουράγια να πάρεις το μωρό στα χέρια και να το θηλάσεις... τη νύχτα δε χρειάζεται να σηκώνεσαι κάν από το κρεβάτι σου για να το ταϊσεις και ΟΟΟΟΟΟΧΙ η πιθανότητα να το πλακώσεις είναι (για να μην πω μηδενική και φανώ υπερβολική) απειροελάχιστη! Το έχεις στο νου σου ενώ κοιμάσαι θες δε θες... (νοιώθεις και κατά διαστήματα να σου τραβάει το στήθος, οπότε λαγοκοιμάσαι). Εδώ ο άντρας μου που κάνει πολύ άτσαλο ύπνο και είχε συμμορφωθεί πλήρως και χωρίς προσπάθεια όταν είχαμε τον μικρό ανάμεσά μας... :wink:

Προτείνω να το δοκιμάσεις... :D

Vivian,

καλά στα λέει η annastasia! Τι θα κάναμε όλες εμεις με τους μαραθώνιους νυχτερινού θηλασμού αν δεν είχαμ ετη δυνατότητα να θηλάζουμε ξαπλωτές! Όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλεται! :lol::lol::lol:

xrysalis τι γιαούρτι δίνεις;

Σκέφτομαι κι εγώ να του ξεκινήσω (αφού μου δώσει κι ο γιατρός το o.k.) βιολογικό κατσικίσιο :roll:

σου στελνω πμ... να σου πω ονοματα :wink:

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...