Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H θλιβερή ερώτηση

Μπεμπούλα10

Recommended Posts

για να ειμαστε δικαιοι η μπεμπουλα εχει δικαιωμα να λεει οτι θελει, το αν αυτα που λεει μας προσβαλλουν ειναι θεμα οπτικης δικης μας

οπως κι εκεινη δεν αξιζει να δινει λογαριασμο και να ντρεπεται που θηλαζει και να ανταπαντα η να αμυνεται σε οσους την κοιτανε καπως, ετσι και οσες δεν θηλασαν δεν χρειαζεται να παιρνουν προσωπικα τα οσα βαρυγδουπα λεει καποιος για το θηλασμο

οποιος εχει κανει ειρηνη με τις επιλογες του δεν θα προσβληθει επι της ουσιας

οχι δεν εχει!!!! Αν τα λεει στο σπιτι της οκ αλλα απο τη στιγμη που τα λεει σε δημοσιο χωρο πρεπει να προσεχει τι λεει.

Εγω βασικα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να μου πει ατομο τοσο απολυτο δεν το λαμβανω υπ'οψιν....ειτε συμφωνω μαζι του ειτε οχι...

Και τελος να πω οτι δεν προσβληθηκα, γελασα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 258
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

.....γιατί έχω αποθρασυνθεί, στις ερωτήσεις "τι ακόμα θηλάζεις" και "έχεις ακόμα γάλα" απλά σηκώνω μπλούζα πίεζω θηλή και ΠΛΑΤΣ ένα μικρό συντριβανάκι

Πω πω σκέψου να σε ρωτούσαν αν κάνεις ακόμα σεχ με τον άντρα σου, όπως ρώτησαν εμένα τις προάλλες, τι θα γινόταν!! :-D

για να ειμαστε δικαιοι η μπεμπουλα εχει δικαιωμα να λεει οτι θελει, το αν αυτα που λεει μας προσβαλλουν ειναι θεμα οπτικης δικης μας

οπως κι εκεινη δεν αξιζει να δινει λογαριασμο και να ντρεπεται που θηλαζει και να ανταπαντα η να αμυνεται σε οσους την κοιτανε καπως, ετσι και οσες δεν θηλασαν δεν χρειαζεται να παιρνουν προσωπικα τα οσα βαρυγδουπα λεει καποιος για το θηλασμο

οποιος εχει κανει ειρηνη με τις επιλογες του δεν θα προσβληθει επι της ουσιας

Δημοκρατία έχουμε, σαφώς και έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει την άποψή της, δεν παύει όμως να προσβάλλει με τον τρόπο της, αυτό είναι γεγονός και κυρίως τις μανούλες που ήθελαν πολύ να θηλάσουν και για τον α ή β λόγο δεν τα κατάφεραν. Κάποιες δεν προσβάλλονται, κάποιες άλλες όμως που μπορεί να είναι και λεχώνες ή να πάσχουν από επιλόχεια και να μην θηλάζουν, είναι λογικό να είναι λίγο περισσότερο ευαίσθητες. Το ότι έχουμε το δικαίωμα να λέμε την άποψή μας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να "φιλτράρουμε" αυτά που ξεστομίζουμε, καθώς απευθυνόμαστε σε ένα ιδιαίτερο κοινό, στις μανούλες και ιδιαίτερα στις "φρέσκιες". Εγώ προσωπικά δεν θίγομαι, θηλάζω ακόμα την 1 έτους κόρη μου, δεν έχω όμως παρωπίδες και δεν θεωρώ ότι όσα παιδάκια δεν θήλασαν θα γίνουν "κάπως" ούτε βγαίνω να το βροντοφωνάζω και προς Θεού δεν θεωρώ ότι όποιος παντρευτεί την κόρη μου θα είναι ο σούπερ τυχερός γιατί έτυχε και εκείνη θήλασε, οπότε και έλυσε ό,τι ψυχολογικό είχε.

η κορη μου με αποκλειστικο θηλασμο μεχρι 4 μηνων εκανε 2 φορες βροχιολιτιδα χωρις ιστορικο χωρις να καπνιζουμε.

Ακριβώς το ίδιο κι εμένα!! Και από τότε που σταματήσαμε το θηλασμό, ούτε μία βρογχιολίτιδα, ούτε άλλη ίωση (εκτός από κάτι κρυωματάκια που τα ξεπετάξαμε στα όρθια).

Και μια άλλη φίλη μου που θήλαζε αποκλειστικά, το μωρό της νοσηλεύτηκε στο Παίδων με βρογχιολίτιδα πριν καλά καλά σαραντίσει.

Ωραίες οι θεωρίες περί υγιέστερων μωρών, αλλά στην πράξη δεν βλέπω να αποδεικνύονται.

υπαρχει ενα σημειο στο οποιο σκονταφτεις και χανεις την οποια αντικειμενικοτητα σου με το θεμα, κι αυτο το σημειο ειναι οταν θεωρεις οτι ο θηλασμος ειναι πανακεια, το α και το ω για να ισορροπησει και να μεγαλωσει καποιος καλα,

Αυτά δεν τα έγραψα εγώ. Αυτά τα γράψατε εσείς.

Εγώ είπα ότι o θηλασμός βοηθάει στην ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού(πράγμα γνωστό, με συχνές αναφορές σε πολλά βιβλία/άρθρα σχετικά με την ανατροφή των παιδιών και με τον θηλασμό -AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS http://pediatrics.aappublications.org/content/115/2/496.full). Είπα επίσης ότι όταν τα παιδιά δεν θηλάζουν, διαταράσσεται αυτή η φυσική ισορροπία, αυτή η ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία. Όταν αυτό γίνεται ΜΑΖΙΚΑ, όπως γίνεται σήμερα (και θα είναι ακόμα πιο μαζικά στο μέλλον), υπάρχει αντίκτυπο και στην κοινωνία.

Πουθενά δεν αναφέρω ότι ο θηλασμός είναι πανάκεια. Βρες μου σε παρακαλώ πολύ που το λέω αυτό! Διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου. Είπα ότι είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την ισορροπία του παιδιού. Δεν είπα πουθενά ότι είναι ο μοναδικός παράγοντας.

Μην υποβιβάζουμε τη συζήτηση με ανακρίβειες.

Διαφημίσεις

οχι δεν εχει!!!! Αν τα λεει στο σπιτι της οκ αλλα απο τη στιγμη που τα λεει σε δημοσιο χωρο πρεπει να προσεχει τι λεει.

Συμφωνώ κι εγώ. Στις παρέες του μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει και όπως θέλει, αλλά σε ένα φόρουμ που υποτίθεται ότι είναι ενημερωτικό, οφείλουμε να τσεκάρουμε τις κορώνες που πετάμε και να μην επικαλούμαστε ερευνητικά πορίσματα και στατιστικές αμφιβόλου ποιότητας, τις οποίες βασίζουμε σε κάτι που διαβάσαμε σε ένα μπλογκ...

Αν θηλάζει μόνο το 4% των ελληνίδων μαμάδων μετά τους 6 μήνες, εγώ πρέπει να γνωρίζω πολύυυυυ κόσμο μέσα από αυτό το 4% και ελάχιστους από το υπόλοιπο 96% :rolleyes:

Να πω επίσης ότι οι οδηγίες του ΠΟΥ είναι για όλο τον κόσμο, ακόμα και μέρη όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ή καθαρό τρεχούμενο νερό. Συνεπώς όταν λέει να θηλάζουν τα παιδιά δύο χρόνια ή περισσότερο δεν εννοεί ότι θα πάθουν κάτι αυτά που πίνουν σκόνη στην Ελλάδα, αλλά ότι είναι καλύτερα, σε μέρη όπου δεν υπάρχουν αποστειρωτές ή καθαρό νερό ή ενημέρωση για τη σωστή παρασκευή φόρμουλας, οι μανούλες να θηλάζουν για να αποφεύγονται τα παρελκόμενα της κακής υγιεινής και γενικότερα της παραπληροφόρησης. Γιατί νομίζετε π.χ. ότι τα δοσομετρικά κουταλάκια στα γάλατα σκόνη έχουν τρυπούλες από κάτω;

Ακριβώς το ίδιο κι εμένα!! Και από τότε που σταματήσαμε το θηλασμό, ούτε μία βρογχιολίτιδα, ούτε άλλη ίωση (εκτός από κάτι κρυωματάκια που τα ξεπετάξαμε στα όρθια).

Και μια άλλη φίλη μου που θήλαζε αποκλειστικά, το μωρό της νοσηλεύτηκε στο Παίδων με βρογχιολίτιδα πριν καλά καλά σαραντίσει.

Ωραίες οι θεωρίες περί υγιέστερων μωρών, αλλά στην πράξη δεν βλέπω να αποδεικνύονται.

Δεν νομίζω όμως να ενοείς ότι εξαιτίας του θηλασμού αρρώσταινε το παιδί?

Όπως το λες, ότι από τοτε που σταματήσατε το θηλασμό δεν ξανααρρώστησε, εγώ τουλάχιστο αυτό καταλαβαίνω. Σκέφτηκες, όμως και το άλλο? Ότι λόγω του ότι θήλασες, το παιδί σου απέκτησε αντισώματα και γι αυτό και δεν αρρώστησε σοβαρά στη συνέχεια? Δεν είπε κανείς ότι τα παιδιά που θηλάζουν δεν αρρωσταίνουν, είναι πιο σπάνια όμως. Κι εμένα η κόρη μου που θηλάζει ακόμα έχει πάθει 4 φορές βρογχίτιδα και άλλες τόσες λαρυγγίτιδα, αλοίμονο όμως αν σκεφτώ ότι ο θηλασμός δεν της έχει προσφέρει τίποτα. Μπορεί αν δε θήλαζα να νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, κανείς δεν ξέρει. Είπαμε, ο θηλασμός δεν είναι παντοδύναμος, δεν λύνει όλα τα προβλήματα του κόσμου, αλλά μην τον απαξιώνουμε κιόλας! Φιλικά πάντα....;)

Τα μεμονωμένα περιστατικά δεν λένε κάτι. Υπάρχουν παιδιά που θηλάζουν και αρρωσταίνουν, υπάρχουν παιδιά που δεν θηλάζουν και αρρωσταίνουν. Υπάρχουν καπνιστές που πεθαίνουν νέοι, υπάρχουν μη καπνιστές που πεθαίνουν νέοι. Το θέμα είναι με ποια συχνότητα συμβαίνει αυτό. Η διεθνής βιβλιογραφία, οι έρευνες και οι μελέτες, οι οδηγίες των μεγάλων φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ξεκάθαρες εδώ και δεκαετίες.

Εγώ είπα ότι o θηλασμός βοηθάει στην ομαλή συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού(πράγμα γνωστό, με συχνές αναφορές σε πολλά βιβλία/άρθρα σχετικά με την ανατροφή των παιδιών και με τον θηλασμό -AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS http://pediatrics.aappublications.org/content/115/2/496.full). Είπα επίσης ότι όταν τα παιδιά δεν θηλάζουν, διαταράσσεται αυτή η φυσική ισορροπία, αυτή η ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία. Όταν αυτό γίνεται ΜΑΖΙΚΑ, όπως γίνεται σήμερα (και θα είναι ακόμα πιο μαζικά στο μέλλον), υπάρχει αντίκτυπο και στην κοινωνία.

Τι αντίκτυπο θα έχει δηλαδή στην κοινωνία ο μαζικός μη θηλασμός και πού θα οφείλεται.

Ποια φυσική ισορροπία κορίτσι μου; Αυτά που λες δεν υπάρχουν, τα βγάζεις από το μυαλό σου. Δεν ισορροπούν τα μωρά με το θηλασμό, αλλά με τη φροντίδα και την αγκαλιά της μαμάς και των κοντινών συγγενών.

Αν τα παιδιά ισορροπούσαν με το θηλασμό, τότε οι γενιές των γονιών μας και πιο πριν, θα ήταν όλες ισορροπημένες. Ούτε εγκληματίες θα υπήρχαν, ούτε κλέφτες, ούτε βιαστές, ούτε δολοφόνοι, ούτε καπνιστές (μιας και αναφέρθηκε η καθήλωση στο στοματικό στάδιο), ούτε πολυφαγάδες, ούτε καταθλιπτικοί, ούτε άντρες που χειροδικούσαν πάνω στα παιδιά και τις γυναίκες τους. Όλοι θα είμασταν μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι.

Δεν συζητώ καν για πολέμους, δικτατορίες, μαζικές εκτελέσεις, βασανιστήρια κ.λπ. ΌΟΟΟΟΟΛΑ αυτά έγιναν από ανθρώπους που θήλασαν αποκλειστικά (ισορροπημένους κατά τ' άλλα).

Συμφωνώ κι εγώ. Στις παρέες του μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει και όπως θέλει, αλλά σε ένα φόρουμ που υποτίθεται ότι είναι ενημερωτικό, οφείλουμε να τσεκάρουμε τις κορώνες που πετάμε και να μην επικαλούμαστε ερευνητικά πορίσματα και στατιστικές αμφιβόλου ποιότητας, τις οποίες βασίζουμε σε κάτι που διαβάσαμε σε ένα μπλογκ...

Έβαλα τα λινκ από το μπλογκ γιατί έχει μεταφρασμένα στα ελληνικά αυτά που υπάρχουν στα αγγλικά από τους επίσημους φορείς, ώστε να είναι πιο κατανοητά. ;)

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω όμως να ενοείς ότι εξαιτίας του θηλασμού αρρώσταινε το παιδί?

Φυσικά και δεν εννοώ ότι φταίει ο θηλασμός. Αυτό που είπα είναι ότι ο θηλασμός δεν το προφύλαξε όπως ισχυρίζονται κάποιοι ότι θα έπρεπε να το προφυλάξει, ούτε το δικό μου μωρό ούτε το μωρό της φίλης μου που μπήκε στο νοσοκομείο. Και το ίδιο συνέβηκε και στην άλλη κοπέλα που έκανα quote, άρα δεν είμαστε μοναδική περίπτωση. Όσο για τα αντισώματα, εμείς την τελευταία βρογχιολίτιδα την κάναμε ένα μήνα πριν αποθηλάσουμε, τι δηλαδή σε αυτόν τον τελευταίο μήνα πήρε όλα τα αντισώματα και δεν αρρώστησε μετά; ΟΚ μπορεί να ήταν τυχαίο, αλλά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν οι στατιστικές είναι λάθος. Δεν είναι άλλωστε δύσκολο να προσαρμόσεις τους αριθμούς ώστε να δείξουν αυτό που θες να δείξουν...

Καλά δεν συζητώ καν για τα άπειρα παραδείγματα αρρωστιάρικων παιδιών που γνωρίζω προσωπικά, τα οποία θήλασαν πάνω από χρόνο (και σε μία περίπτωση αντίθετα με τις συμβουλές του παιδίατρου).

Και πριν πέσετε να με φάτε, ξέρω και παραδείγματα παιδιών που θήλασαν και αρρωσταίνουν σπάνια (και περιπτώσεις που δεν θήλασαν και επίσης αρρωσταίνουν σπάνια). Αλλά από τον δικό μου κύκλο (που οι περισσότερες μανούλες θήλασαν πάνω από 5-6 μήνες, μερικές και πάνω από χρόνο - είπαμε γνωρίζω όλο το 4% δεν εξηγείται αλλιώς) δεν βλέπω να επιβεβαιώνονται οι αριθμοί.

Αυτό που βλέπω είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη επιβεβαίωσης κάποιων μαμάδων που θήλασαν και διακρίνω μια φοβερή ανασφάλεια. Πού να οφείλονται άραγε;

Έβαλα τα λινκ από το μπλογκ γιατί έχει μεταφρασμένα στα ελληνικά αυτά που υπάρχουν στα αγγλικά από τους επίσημους φορείς, ώστε να είναι πιο κατανοητά. ;)

Βάλε και τις έρευνες να τις δούμε. Άλλωστε οι περισσότερες πλέον μιλάμε αγγλικά. Τα μπλογκ δεν είναι πηγή πληροφόρησης.

Και επίσης δεν μας απάντησες για τον αντίκτυπο που υποτίθεται ότι θα είχε στην κοινωνία ο μαζικός μη θηλασμός και πού το αποδίδεις.

Και πού αποδίδεις τα κακά της κοινωνίας μέχρι στιγμής.

οσο θηλαζεις εχεις ή οχι περιοδο?η κοπελα που θηλαζει 4,5 χρονια?

δεν ειναι π ο λ λ α ??? :confused: . η ζωη της ειναι κανονικη με ενα παιδι που μιλαει και καταλαβαινει να βλεπει το στηθος της? ο αντρας την αγγιζει κανονικα? ευλογες αποριες απο μια μελλουσα μανα...(βρε τι τραβαμε)

όσον αφορά την περίοδο, ανάλογα με τον οργανισμό της γυναίκας μπορεί να φτάσει και τα 2 χρόνια το διάστημα χωρίς περίοδο. Άλλες μπορεί να αδιαθετήσουν κα πριν το 6μηνο, εγώ αδιαθέτησα στους 11,5 μήνες. Η ζωή είναι φυσιολογικότατη και σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το παιδί, ούτε ψυχολογικό ούτε αναπτυξιακό. Οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν πρόβλημα.

edit

Μετά από κάποια ηλικία το παιδί είναι συναργάσιμο και αν του πεις ότι θηλάζουμε μόνο στο σπίτι και όχι όταν πάμε βόλτα το καταλαβαίνει

Να πω επίσης ότι οι οδηγίες του ΠΟΥ είναι για όλο τον κόσμο, ακόμα και μέρη όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ή καθαρό τρεχούμενο νερό. Συνεπώς όταν λέει να θηλάζουν τα παιδιά δύο χρόνια ή περισσότερο δεν εννοεί ότι θα πάθουν κάτι αυτά που πίνουν σκόνη στην Ελλάδα, αλλά ότι είναι καλύτερα, σε μέρη όπου δεν υπάρχουν αποστειρωτές ή καθαρό νερό ή ενημέρωση για τη σωστή παρασκευή φόρμουλας, οι μανούλες να θηλάζουν για να αποφεύγονται τα παρελκόμενα της κακής υγιεινής και γενικότερα της παραπληροφόρησης. Γιατί νομίζετε π.χ. ότι τα δοσομετρικά κουταλάκια στα γάλατα σκόνη έχουν τρυπούλες από κάτω;

Aυτό φυσικά είναι η δική σου προσωπική εκτίμηση.

Ο ΠΟΥ λέει αυτό: Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond.

Και το λέει για ΟΛΑ τα παιδιά, και όχι μόνο για τα αφρικανάκια που δεν έχουν καθαρό νερό. Το τι εννοεί, και το ότι εννοεί άλλο από αυτό που λέει, είναι δικές σου ερμηνείες. Αν ήθελε να δώσει ξεχωριστές οδηγίες για τις περιοχές όπου δεν υπάρχει καθαρό νερό, απλά θα το έκανε.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Αν τα παιδιά ισορροπούσαν με το θηλασμό, τότε οι γενιές των γονιών μας και πιο πριν, θα ήταν όλες ισορροπημένες. Ούτε εγκληματίες θα υπήρχαν, ούτε κλέφτες, ούτε καπνιστές (μιας και αναφέρθηκε η καθήλωση στο στοματικό στάδιο), ούτε πολυφαγάδες, ούτε καταθλιπτικοί, όλοι θα είμασταν μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι.

Δεν συζητώ καν για πολέμους, δικτατορίες, μαζικές εκτελέσεις, βασανιστήρια κ.λπ. ΌΟΟΟΟΟΛΑ αυτά έγιναν από ανθρώπους που θήλασαν αποκλειστικά.

Φτάνεις στα άκρα χωρίς λόγο. Το ξαναείπα αλλά ας το ξαναπώ: Δεν έγραψα πουθενά ότι όσοι θηλάζουν είναι καλοί και ισορροπημένοι και όσοι δεν θηλάζουν δολοφόνοι. Διαβάστε λίγο πιο προσεχτικά. Συγκριτικά, ο θηλασμός έχει ψυχολογικά οφέλη που δεν τα έβγαλα εγώ από το μυαλό μου. Έχω παραθέσει σχετικές πηγές και επιπλέον είμαι σίγουρη ότι όλο και κάτι έχετε διαβάσει στην προετοιμασία σας για τη μητρότητα και τον θηλασμό.

Μην παρουσιάζετε το θέμα άσπρο-μαύρο. Μιλάμε πάντα συγκριτικά. Δηλ, ένα παιδί πώς είναι όταν δεν θηλάζει και πώς όταν θηλάζει. Εγώ δεν παρουσίασα πουθενά τον θηλασμό ως λύση για να μην υπάρχουν κλέφτες ή δικτάτορες. Αυτά είναι αυθαιρεσίες που δεν στηρίζονται στα δικά μου λεγόμενα.

Διαφημίσεις

Τι θες να πεις; Ότι αν έδινες μπουκάλι δεν θα "πονούσες" το μωρό όσο το "πονάς" τώρα και θα το υπέβαλες στη ζέστη, στις στροφές και στο χωματόδρομο; Ή θα το άφηνες στη γιαγιά με μπουκάλι και θα έκανες τις βόλτες σου;

Τέλος πάντων, ήθελα να πω ότι ζείτε σε μέρος που οι νέοι γονείς βγαίνουν πολύ, σχεδόν όπως πριν και σε μεγάλο ποσοστό αφήνουν τα παιδιά σε γιαγιάδες. Παρατήρησα ότι στο μικρόκοσμο αυτό παίζουν παράξενες αντιλήψεις περί θηλασμού, όπως ότι φέρνουμε αντλημένο γάλα ή δίνουμε αντλημένο γάλα ενώ είμαστε εκεί, για να συνηθίσει το παιδί και να μένει με τη γιαγιά... Και αυτό είναι ένας τρόπος να φέρει κανείς το θηλασμό στα μέτρα του.

Και όμως, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην συνοδεύει ένα μωρό τους γονείς του, αλλά αν νομίζεις... Στα μέρη σας οι ταβέρνες είναι γεμάτες παιδιά κάθε ηλικίας.

Και για το ίδιο το παιδί κάνει καλό να βλέπει κόσμο, να μη μένει γύρω γύρω στο σπίτι επί πόσους μήνες... Δηλαδή για όσο θηλάζεις εννοείς. Από το θηλασμό το εξαρτάς το πόσο θα βγαίνετε και πόσες θυσίες θα κάνετε; Έτσι δεν είναι και περίεργο που αρκετές βλέπουν το θηλασμό ως κατάρα! :lol: Σε κανα-δυο χρόνια δεν θα ενοχλείται το παιδί από το χωματόδρομο;

Τέλος πάντων, ήθελα να πω ότι έχεις σχηματίσει μια εικόνα ότι ο θηλασμός σου δυσκολεύει τη ζωή. Και τόσες γυναίκες τόσες χιλιετίες που λέμε και στο τόπικ έμεναν στο σπίτι τους/στη σπηλιά τους όσο θήλαζαν; Όχι δα...

Απλά λυπάμαι λίγο (στο πλαίσιο του λυπάμαι για τα παιδιά των άλλων που γράφτηκε παραπάνω, για να το ελαφρύνω :lol: ) γιατί με αυτό το σκεπτικό θα αποθηλάσεις όταν σου τη βαρέσει πάρα πολύ το κλείσιμο στο σπίτι, αντί να πεις απλά θα θηλάσω και έξω, πολύ διακριτικά! Εγώ δεν ήθελα να ξέρει ο κόσμος ότι θήλαζα δίδυμα γιατί θα ήμουν κατ αυτούς το ούφο της οικουμένης! Και δεν το ήξερε κανείς ότι θήλαζα, από τους περαστικούς τουλάχιστον. Για πολύ καιρό αυτό, μιλάμε, όχι για εξάμηνο! :lol: Και βγαίναμε έξω κάθε μέρα σχεδόν, από 5 μηνών, χειμώνα καλοκαίρι, με εξαίρεση τις βροχερές μέρες.

Καλα τι να πρωτοσχολιασω...δεν εχω καταλαβει γιατι στραβοπηρες τοσο οσα γραφω...μαλλον σου αρεσει ο καυγας ,τι αλλο να υποθεσω...μια απορια εχω μονο να μου λυσεις...καλα πού ειδες εσυ οτι εδω αφηνουν τα παιδια στις γιαγιαδες;;;;;;;Ισα ισα που τα κωλοσερνουν (οπως λενε κιολας)απο δω και απο κει ακομα και σε γλεντια που διαρκουν μεχρι τις 9 το πρωι!!!!Ειναι καμαρι να εχουν τα παιδια τους μαζι, ειναι η νοοτροπια τετοια....και μιλω στο γ'πληθυντικο γιατι εγω δεν ειμαι απο δω και δεν εχω κανενα λογο να παρω το μερος των ντοπιων,απλα επειδη ζω χρονια,βλεπω οτι η κατασταση καθε αλλο παρα αυτη που περιγραφεις ειναι...τωρα αν εγω ειμαι η τρελη που δεν πηγα για καφε φετος με το μωρο και συ η νορμαλ που εκρυβες οτι θηλαζεις,ε,καλα η επιστημη σηκωνει ψηλα τα χερια,τι να σου πω παιδακι μου...εγω ειπα τι κανω εγω, δεν κανω κηρυγμα σε καμια και ουτε με ενδιαφερει η γνωμη σου.

επειδη το θεμα δεν εχει θεμα,,,δεν καταλαβαινω σε τι χρησιμευεει ενα τετοιο θεμα,,,υπαρχουν εδω μεσα ενα καρο ενημερωτικα θεματα για τον θηλασμο τα οφελη του τους γιατρους τα διαφορα κουλα που ακουμε κατα καιρους κλπ αυτο το θεμα δεν ξερω τι εχει να προσφερει παραπανω,,,,να το δω σαν μια εκθεση ιδεων της θεματοθετριας που αφορα την εμπειρια της και τις φιλοσοφικες της σκεψεις γυρω απο αυτο, δεν ξερω σε τι αλλο χρησιμευει...παρολ αυτα δεν νομιζω οτι ειναι και εκτος κανονων του φορουμ αλλα δεν μπορω να το ενταξω και καπου,,,δεν μου φαινεται παραγωγικο

τι θα πει ως θεμα η θλιβερη ερωτηση?

θεμα ειναι ο μακροχρονιος θηλασμος και τα οφελη του

θηλασμος και ελληνικα μαιευτηρια

μη αποκλειστικος θηλασμο και τυψεις

....

αυτα ειναι θεματα κι εκει μεσα μπορεις να ενταξεις τις σκεψεις σου

ολο το αλλο, αναφερομαι στο πρωτο ποστ ειχε μια σαλτσα που ξυνισε ακομα και υπερμαχες του θηλασμου,,,ξαναδιαβασε το πρωτο σου μηνυμα, αν δεν διακρινεις μια υπερβολη που να κανει καποιους να σε ειρωνευτουν η καποιους αλλους απλα να φρικαρουν η και να προσβαλλονται τι να πω! δεκτον ειναι ο τροπος σου αυτος

δεν γινεται ομως να προσπαθεις να δικαιολογησεις το υφος και το περιεχομενο του πρωτου σου ποστ με ολα τα αλλα περι ερευνων και λογικοφανων επιχειρηματων περι θεσης του θηλασμου στις δυτικες κοινωνιες

δεν τσουβαλιαζονται ολα μαζι

καλυτερα να κλειδωθει αυτο το θεμα, δεν προσφερει απολυτως τιποτα

κι ολες οι αλλες σου οι σκεψεις η αναφορες καλυτερα να ενταχθουν στο αναλογο θεμα που ηδη υπαρχει στο φορουμ προκειμενου να ευαισθητοποιηθουν και να ενημερωθουν οσοι το επιθυμουν

εισαι υπερ του θηλασμου κι εχουν εναντιωθει εξ αιτιας καποιου μηνυματος σου μεχρι και φανατικες θηλαζουσες,,,τελικα δεν ειναι ενα θεμα που ανοιξε και κανει καλο στο θηλασμο,,,δεν το εκανες επιτησες αλλα απ οτι βλεπεις τα πραγματα πηραν τετοια τροπη,,,και εισαι σε φορουμ υπερ του θηλασμου,,φαντασου

Φυσικά και δεν εννοώ ότι φταίει ο θηλασμός. Αυτό που είπα είναι ότι ο θηλασμός δεν το προφύλαξε όπως ισχυρίζονται κάποιοι ότι θα έπρεπε να το προφυλάξει, ούτε το δικό μου μωρό ούτε το μωρό της φίλης μου που μπήκε στο νοσοκομείο. Και το ίδιο συνέβηκε και στην άλλη κοπέλα που έκανα quote, άρα δεν είμαστε μοναδική περίπτωση. Όσο για τα αντισώματα, εμείς την τελευταία βρογχιολίτιδα την κάναμε ένα μήνα πριν αποθηλάσουμε, τι δηλαδή σε αυτόν τον τελευταίο μήνα πήρε όλα τα αντισώματα και δεν αρρώστησε μετά; ΟΚ μπορεί να ήταν τυχαίο, αλλά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν οι στατιστικές είναι λάθος. Δεν είναι άλλωστε δύσκολο να προσαρμόσεις τους αριθμούς ώστε να δείξουν αυτό που θες να δείξουν...

Καλά δεν συζητώ καν για τα άπειρα παραδείγματα αρρωστιάρικων παιδιών που γνωρίζω προσωπικά, τα οποία θήλασαν πάνω από χρόνο (και σε μία περίπτωση αντίθετα με τις συμβουλές του παιδίατρου).

Και πριν πέσετε να με φάτε, ξέρω και παραδείγματα παιδιών που θήλασαν και αρρωσταίνουν σπάνια (και περιπτώσεις που δεν θήλασαν και επίσης αρρωσταίνουν σπάνια). Αλλά από τον δικό μου κύκλο (που οι περισσότερες μανούλες θήλασαν πάνω από 5-6 μήνες, μερικές και πάνω από χρόνο - είπαμε γνωρίζω όλο το 4% δεν εξηγείται αλλιώς) δεν βλέπω να επιβεβαιώνονται οι αριθμοί.

Αυτό που βλέπω είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη επιβεβαίωσης κάποιων μαμάδων που θήλασαν και διακρίνω μια φοβερή ανασφάλεια. Πού να οφείλονται άραγε;

Όλα τα παιδάκια θα αρρωστήσουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, απλά -κατά την άποψή μου πάντα- ο θηλασμός βοηθάει να το περάσει όσο πιο ήπια γίνεται. Βέβαια, όταν ενα παιδί που θηλάζει πηγαίνει στο νοσοκομείο εκεί κάπου είναι λογικό να σκέφτεσαι ότι ο θηλασμός δεν το προφήλαξε, όμως θα μπορούσε -ίσως- να ήταν και ακόμα χειρότερα χωρίς αυτόν. Προσωπικά -χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λέω πως αναφερόσουν σε μένα, προς Θεού- δεν νιώθω ανασφάλεια λόγω του ότι θηλάζω ούτε ζητάω επιβεβαίωση από τους άλλους, μάλιστα αισθάνομαι άσχημα που ενώ θηλάζω το κοριτσάκι μου έχει αρρωστήσει τόσες φορές. δεν μπορώ όμως και να πω ότι αν δεν θήλαζα θα ήταν ακριβώς το ίδιο γιατί είναι σαν να λέω ότι ο θηλασμός δεν του προσέφερε απολύτως τίποτα. Μην παρεξηγήσεις τα λεγόμενά μου, δεν υποννοώ ότι εσύ τα εννοείς αυτά, γιατί καμιά φορά και ο γραπτός λόγος παρεξηγείται εύκολα. Το μόνο σίγουρο είναι -γιατί μάλλον ξεφύγαμε από το θέμα- ότι όσα παιδάκια δεν θήλασαν ΔΕΝ θα γίνουν προβληματικά, ΔΕΝ θα αποτελέσουν αιτία για την καταστροφή του κόσμου κοκ. Αντίθετα, όσα παιδάκια δεν μεγάλωσαν με αγάπη, με αγκαλίτσες και συναισθηματική ασφάλεια, δεν παίρνω όρκο για εκείνα για το τί θα κάνουν στη ζωή τους.... χωρίς να σημαίνει αυτό -για να μην παρεξηγηθώ πάλι- ότι και αυτά μεγαλώνοντας δεν θα εισπράξουν από κάπου αλλού άλλα ερεθίσματα που θα τα κάνουν να δώσουν μελλοντικά την αγάπη που δεν εισέπραξαν.

Συγκριτικά, ο θηλασμός έχει ψυχολογικά οφέλη που δεν τα έβγαλα εγώ από το μυαλό μου.
οχι δεν εχει! Αν την δεδομενη στιγμη, το αγκαλιασεις με το ιδιο συναισθημα, τη μυρωδια σου, τα λογια σου, την τρυφεροτητα σου....σε ακουμπαει, σε μυριζει....το κοιτας στα ματια....ειτε πιει απο το στηθος ειτε απο το μπουκαλι θα νιωσει το ιδιο.

επειδη το θεμα δεν εχει θεμα,,,δεν καταλαβαινω σε τι χρησιμευεει ενα τετοιο θεμα,,,υπαρχουν εδω μεσα ενα καρο ενημερωτικα θεματα για τον θηλασμο τα οφελη του τους γιατρους τα διαφορα κουλα που ακουμε κατα καιρους κλπ αυτο το θεμα δεν ξερω τι εχει να προσφερει παραπανω,,,,να το δω σαν μια εκθεση ιδεων της θεματοθετριας που αφορα την εμπειρια της και τις φιλοσοφικες της σκεψεις γυρω απο αυτο, δεν ξερω σε τι αλλο χρησιμευει...παρολ αυτα δεν νομιζω οτι ειναι και εκτος κανονων του φορουμ αλλα δεν μπορω να το ενταξω και καπου,,,δεν μου φαινεται παραγωγικο

....

ολο το αλλο, αναφερομαι στο πρωτο ποστ ειχε μια σαλτσα που ξυνισε ακομα και υπερμαχες του θηλασμου,,,ξαναδιαβασε το πρωτο σου μηνυμα, αν δεν διακρινεις μια υπερβολη που να κανει καποιους να σε ειρωνευτουν η καποιους αλλους απλα να φρικαρουν η και να προσβαλλονται τι να πω! δεκτον ειναι ο τροπος σου αυτος

δεν γινεται ομως να προσπαθεις να δικαιολογησεις το υφος και το περιεχομενο του πρωτου σου ποστ με ολα τα αλλα περι ερευνων και λογικοφανων επιχειρηματων περι θεσης του θηλασμου στις δυτικες κοινωνιες

κι ολες οι αλλες σου οι σκεψεις η αναφορες καλυτερα να ενταχθουν στο αναλογο θεμα που ηδη υπαρχει στο φορουμ προκειμενου να ευαισθητοποιηθουν και να ενημερωθουν οσοι το επιθυμουν

εισαι υπερ του θηλασμου κι εχουν εναντιωθει εξ αιτιας καποιου μηνυματος σου μεχρι και φανατικες θηλαζουσες,,,τελικα δεν ειναι ενα θεμα που ανοιξε και κανει καλο στο θηλασμο,,,δεν το εκανες επιτησες αλλα απ οτι βλεπεις τα πραγματα πηραν τετοια τροπη,,,και εισαι σε φορουμ υπερ του θηλασμου,,φαντασου

Παρολο που ειμαι θηλαζουσα, θα συμφωνησω!

....

Συμφωνώ κι εγώ!!! :wink:

και για αλλη μια φορα, ναι μεν ο θηλασμος προφυλασσει μακροχρονια απο παθησεις, αλλα οσον αφορα τις ιωσεις προφυλασσει μονο απο τις ιωσεις που εχει ηδη κολλησει η μαμα, μιας και τα αντισωματα ειναι στο γαλα της, οχι απο οποιαδηποτε ιωση, οποτε ειναι ακυρο να περιμενουμε οτι ενα παιδακι που θηλαζει δε θα επρεπε να αρρωσταινει ή να νοσηλευεται. Δεν ακυρωνουν λιγες ιωσεις που προλαβε το παιδι ν'αρπαξει πριν απο τη μαμα τη βοηθεια που δινει το μητρικο γαλα στην αναπτυξη του ανοσοποιητικου.

Εντιτ:βυζι ειναι, οχι μαγικο ραβδι εναντιον των ιωσεων, ας μη μπερδευομαστε

επειδη το θεμα δεν εχει θεμα,,,δεν καταλαβαινω σε τι χρησιμευεει ενα τετοιο θεμα,,,υπαρχουν εδω μεσα ενα καρο ενημερωτικα θεματα για τον θηλασμο τα οφελη του τους γιατρους τα διαφορα κουλα που ακουμε κατα καιρους κλπ αυτο το θεμα δεν ξερω τι εχει να προσφερει παραπανω,,,,

Τα θέματα που υπάρχουν ήδη είναι σε ατομικό επίπεδο. "Εγώ επιλέγω να θηλάζω". "Εγώ επιλέγω να μη θηλάζω".

Το παρόν θέμα έχει στόχο τον προβληματισμό για το κοινωνικό φαινόμενο του μη θηλασμού, στον οποίο οδηγούμαστε οργανωμένα όχι απλά σε ατομικό επίπεδο, αλλά μαζικά, διότι ο θηλασμός είναι δωρεάν και δεν βγάζουν οι βιομηχανίες/γιατροί/μαίες κέρδος από αυτό. Στόχος είναι να προβληματιστούμε σχετικά με το αφύσικο, που πλέον έχουμε αρχίσει ως κοινωνία να δεχόμαστε ως φυσικό, επειδή, μέσω ενός ανελέητου επιθετικού μάρκετινγκ, έχουν καταφέρει να το κάνουν τόσο συνηθισμένο φαινόμενο (εις βάρος μητέρων/παιδιών), ώστε όταν μια γυναίκα θηλάζει για κάποιους μήνες, φαντάζει σαν κάποιο φοβερό κατόρθωμα ενώ δεν είναι απλά η φυσιολογική συνέχεια της γέννησης του παιδιού.

Εξ ού και ο τίτλος. Να έχεις μικρό μωράκι και να σε ρωτάνε «Ακόμα θηλάζεις;». Ναι, υπάρχουν εξαιρέσεις που όντως δεν γίνεται να θηλάσουν. Όταν όμως θηλάζει μόνο το 4% στο 6μηνο, είναι φανερό ότι εξαίρεση έχει γίνει ο θηλασμός, όχι ο μη θηλασμός.Στόχος του θέματος είναι να μη δεχόμαστε σαν πρόβατα να έχουν κέρδος κάποιοι εις βάρος των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας. Στόχος του θέματος είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μιλάμε απλά για προσωπικές επιλογές, αλλά για μεθοδευμένη αλλαγή κουλτούρας για να δεχτούμε το συνηθισμένο ως φυσιολογικό και να απορρίπτουμε το φυσιολογικό ως «δύσκολο».

Aυτό φυσικά είναι η δική σου προσωπική εκτίμηση.

Ο ΠΟΥ λέει αυτό: Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond.

Είναι το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει μιλώντας με γιατρούς, διατροφολόγους και ερευνητές (στους οποίους έχω πρόσβαση μέσω της δουλειάς μου) και διαβάζοντας σχετική βιβλιογραφία.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...