Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H θλιβερή ερώτηση

Μπεμπούλα10

Recommended Posts

Γιατί άλλαξες το προηγούμενο ποστ σου, μετά την απάντησή μου; Αντί για την παράθεση της Μπεμπούλας με ρώταγες "Δηλαδή;"

Sorry που ρωτάω, αλλα κάνεις την απάντησή μου να μοιάζει ξεκάρφωτη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 258
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιατί καίγεσαι να μάθεις γιατί της αρέσει (θλιβερή ερώτηση;;;) και δεν καίγεσαι να μάθεις γιατί σε κάποιες δεν αρέσει;

Μια και έχεις σπουδάσει ψυχολογία θα έχεις πρόσβαση σε επιστημονικές πηγές που θα εξηγούν καλύτερα από εμάς τόσο το ρόλο των ενστίκτων που ωθούν τα θηλαστικά να θηλάσουν και των ορμονών που εκκρίνονται την ώρα του θηλασμού.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ορμόνες παράγονται και εκκρίνονται συνέχεια στο σώμα μας, δεν είναι ο θηλασμός η ιερή στιγμή των ορμονών. Για ΟΛΑ τα συναισθήματά μας μπορούμε να πούμε ότι οφείλονται σε ορμόνες. Αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Όταν ρωτάω κάποιον πώς αισθάνεται ή γιατί κάνει κάτι, δεν ενδιαφέρομαι για την απάντηση που λέει "φταίνε οι ορμόνες μου". Χαίρω πολύ, σιγά το νέο.

Τα περί ενστίκτων είναι λίγο αερολογίες, αν μου επιτρέπεται η έκφραση.

Γιατί άλλαξες το προηγούμενο ποστ σου, μετά την απάντησή μου; Αντί για την παράθεση της Μπεμπούλας με ρώταγες "Δηλαδή;"

Sorry που ρωτάω, αλλα κάνεις την απάντησή μου να μοιάζει ξεκάρφωτη

Εκεί είναι ακόμα το "δηλαδή"... απλά πήγε στο τέλος της απάντησης :rolleyes:

.

Επίσης απ' όσο ξέρω (από σπουδές 6+ χρόνων και όχι επειδή το διάβασα στο ίντερνετ...) η επιστήμη της ψυχολογίας ΔΕΝ λέει ότι τα παιδιά που δεν θήλασαν πάσχουν από συναισθηματική ανασφάλεια, αστάθεια, έλλειψη (έλλειψη τίνος πράγματος??) ή συμπλέγματα.

Ψαξε να βρεις τι σημανει "καθηλωση στο στοματικο σταδιο αναπτυξης"...παρολο που ειναι αρκετα γλαφυρη η θεματοθετρια,αυτο που λες εσυ δεν ισχυει...

Τωρα θα απευθυνθω στη θεματοθετρια, και μενα η μικρη ειναι στον 5ο μηνα και θηλαζω αποκλειστικα, αλλα διαφωνω μαζι σου στο οτι ο θηλασμος δεν απαιτει θυσιες...ισως αν εμενα σε ενα αστικο κεντρο να συμφωνουσα μαζι σου,αλλα στη δικη μου περιπτωση οντως θυσιασα πολλα πραγματα φετος,αλλα το κανω με χαρα...και μενα αρχισα να μου λενε το 'ακομα"αλλα σκασιλα μου...κανε ο,τι αισθανεσαι και μη δινεις σημασια.

Η καθε μια απο εμας γνωριζει και να διαβαζει και που να βρει καποια μελετη αλλα και να κρινει. Δεν θα κατσω να αναλυσω τους δικους μου λογους γιατι σιχαινομαι οικτρα να θηλασω παρολο που αναγνωριζω οτι ειναι το καλυτερο για τους πρωτους μηνες της ζωης τους σε γενικες γραμμες και αυτο δεν το κανω γιατι δεν πιστευω οτι καποια απο εδω κρεμεται απο τις δικες μου σοφιες η περιμενει εμενα να της πω τι ειναι σωστο.

Ειναι σεβαστο και αποδεκτο οτι δεν θεωρουμε ολες τα ιδια πραγματα σωστα και οι πρακτικες μας θα ειναι διαφορετικες.

Απο εκει και περα το να λεει καποια οτι ειμαι ηλιθια και με κοροιδευει ο παιδιατρος η οτι δεν νοιαζομαι για την υγεια του παιδιου μου η οτι το παιδι μου θα ειναι λειψο δεν μου αφηνει περιθωριο να την παρω στα σοβαρα και ειδικα οταν γραφει οτι και ο αντρας της της λεει ποσο θα την ευγνομονει η νυφη της που θηλασε, τι κουβεντα να κανουμε? Δεν εχει γυρισμο!

Τελος θα ηθελα να πω οτι μελετες υπαρχουν υπερ η κατα οποιασδηποτε πρακτικης. Ετσι γινονται οι ερευνες. Πληρωνουν για να αποδειχτει καποιο συγκεκριμενο αποτελεσμα , δεν πληρωνουν για να δουν τι αποτελεσμα θα βγει. Τοτε λοιπον, δεκαετια του '80 πολλες μελετες ειχαν βγει και υπερ της φορμουλας φυσικα! Μια που η φορμουλα ηταν της μοδας!

Επίσης, περι ψυχολογιας, ισως..ισως λεω και μονο....λεγοντας θηλασμος εννοουν αυτην την αντανακλαστικη εμφυτη ικανοτητα που εχει το μωρο για να τρωει ειτε απο το στηθος, ειτε απο το μπουκαλι.

Αν απο τα λεγομενα μας κρινουμε αρνητικα οσες δεν κανουν αυτο που κανουμε εμεις και αν, χειροτερα ακομη, θεωρουμε οτι μονο εμεις ειμαστε οι σωστες μανουλες ενω οι αλλες ειναι αχρηστες, θα δεχομαστε και τα σχολια που διαβασαμε ολες εδω.

Διαφημίσεις

Οσο θα μεγαλωνει το παιδακι σου και θα βρισκεις την ισορροπια σου ως γονιος, ο θηλασμος θα παιρνει την πραγματικη του διασταση στη ζωη σας, θα ειναι τροπος σιτισης.

Τα πιο σωστά και ώριμα λόγια που διάβασα σ' αυτό το τόπικ!

Πραγματικά μου φαίνονται αστεία όλα αυτά που διαβάζω, και οι υπερβολές και οι "υπερηφάνιες" των μαμάδων που θηλάζουνε και οι ειρωνίες αυτών που δεν θηλάζουνε! :lol:

Μπεμπούλα10 get real και μην αναλώνεσαι σε τόσο ψυχοφθόρες σκέψεις, μετά από κάποια χρόνια θηλασμού όλα αυτά θα τα βλέπεις ανούσια, ούτε τα παιδάκια που θηλάζουνε είναι τα πιο ευτυχή, υγιή και ψυχολογικά ισορροπημένα ούτε και αυτά που δεν θηλάζουνε είναι αρρωστιάρικα και ανισόρροπα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ψαξε να βρεις τι σημανει "καθηλωση στο στοματικο σταδιο αναπτυξης"...παρολο που ειναι αρκετα γλαφυρη η θεματοθετρια,αυτο που λες εσυ δεν ισχυει...

Κοπέλα μου καλή, δεν χρειάζεται να ψάξω. Η καθήλωση στο στοματικό στάδιο διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο. Δεν είναι εξειδικευμένη γνώση για να την ψάξω κιόλας. Πέραν αυτού, είναι μια προσέγγιση της ψυχαναλυτικής θεωρίας και δεν εκφράζει τον χώρο της επιστήμης της ψυχολογίας γενικότερα. Μην την φέρνουμε λοιπόν ως παράδειγμα για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα...

Και σε παρακαλώ πες μου, πού λέει η ψυχολογία ότι τα παιδιά που δεν θήλασαν γίνονται ανισόρροπα ή αποκτούν συμπλέγματα;

.

Επίσης απ' όσο ξέρω (από σπουδές 6+ χρόνων και όχι επειδή το διάβασα στο ίντερνετ...) η επιστήμη της ψυχολογίας ΔΕΝ λέει ότι τα παιδιά που δεν θήλασαν πάσχουν από συναισθηματική ανασφάλεια, αστάθεια, έλλειψη (έλλειψη τίνος πράγματος??) ή συμπλέγματα.

ετσι ειναι,,σε αυτο το σταδιο παιζονται πολλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα

αλλα οταν λεμε στοματικο σταδιο δεν εννοουμε μονον θηλασμο αλλα και μπουκαλι που αντικαθιστα τον μαστο...το πως θα ταισει σε αυτο το διαστημα η μανα το παιδι και πως αυτο θα αποθηλασει απογαλακτισει ειτε μιλαμε για στηθος ειτε για μπουκαλι ειναι σημαντικοτατο,,,και τα τραυματα απο αυτη τη φαση σε ακολουθουν σε ολη σου τη ζωη

Μα δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ολες οι μαμαδες αγαπαμε απεριοριστα τα παιδια μας και τους προσφερουμε το καλυτερο που μπορουμε;

Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Το σχόλιό σου είναι αληθές αλλά άσχετο με τους προβληματισμούς μου. Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το 1ο ποστ μου και πες μου που λέω ότι οι μαμάδες που δεν θηλάζουν δεν αγαπάνε τα παιδιά τους. Αντιθέτως, αναφέρομαι στους φορείς που θα έπρεπε να υποστηρίζουν το θηλασμό, αλλά σαμποτάρουν σκοπίμως (και με το αζημίωτο) τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν.

Γενικότερα, προσπαθήστε να μη βάζετε λόγια στο στόμα μου. Μου έχετε προσάψει ένα σωρό πράγματα τα οποία εγώ ουδέποτε είπα. Καλύτερα να είμαστε λίγο πιο ακριβείς και προσεχτικοί και να μην παραφράζουμε κατά βούληση. ;)

Υπάρχει και το quote για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις. ;)

και τα τραυματα απο αυτη τη φαση σε ακολουθουν σε ολη σου τη ζωη

Αυτό είναι σωστό, αν υποθέσουμε ότι αποδεχόμαστε καθολικά την ψυχαναλυτική θεωρία για τα στάδια ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης (ας το υποθέσουμε).

Πλην όμως τραύματα μπορούν να δημιουργηθούν από όλους τους χειρισμούς μας (και από το θηλασμό) και σε καμία περίπτωση δεν λέει η ψυχανάλυση ότι ο θηλασμός είναι πανάκεια που προστατεύει από τις καθηλώσεις.

Διαφημίσεις

Κοπέλα μου καλή, δεν χρειάζεται να ψάξω. Η καθήλωση στο στοματικό στάδιο διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο. Δεν είναι εξειδικευμένη γνώση για να την ψάξω κιόλας. Πέραν αυτού, είναι μια προσέγγιση της ψυχαναλυτικής θεωρίας και δεν εκφράζει τον χώρο της επιστήμης της ψυχολογίας γενικότερα. Μην την φέρνουμε λοιπόν ως παράδειγμα για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα...

Και σε παρακαλώ πες μου, πού λέει η ψυχολογία ότι τα παιδιά που δεν θήλασαν γίνονται ανισόρροπα ή αποκτούν συμπλέγματα;

δεν καταλαβα γιατι να μην φερνουμε ως παραδειγμα την ψυχαναλυτικη θεωρεια η την ψυχαναλυτικη εμπειρια ως παραδειγμα ????

ο χωρος της επιστημης της ψυχολογιας δεν αγνοει την ψυχαναλυση οσο θες εσυ να παρουσιαζεις,

τελοσπαντων αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα που αρνουμαι να αναπτυξω, ειδικα σε αυτο το φορουμ

Αυτό είναι σωστό, αν υποθέσουμε ότι αποδεχόμαστε καθολικά την ψυχαναλυτική θεωρία για τα στάδια ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης (ας το υποθέσουμε).

Πλην όμως τραύματα μπορούν να δημιουργηθούν από όλους τους χειρισμούς μας (και από το θηλασμό) και σε καμία περίπτωση δεν λέει η ψυχανάλυση ότι ο θηλασμός είναι πανάκεια που προστατεύει από τις καθηλώσεις.

σε αυτο συμφωνω με χιλια η ψυχαναλυση μιλαει για την συμβολικη διασταση του θεματους αυτου του σταδιου,,,δεν ξεχωριζει μπουκαλια απο στηθος

Είναι τόσο ισχυροί οι άλλοι παράγοντες του περιβάλλοντος ή οι γεννετικοί... που μάλλον το είδος γάλακτος που παίρνει ένας άνθρωπος στη βρεφική του ηλικία, δείχνει... μηδαμινός.

Θα μπορούσες να μου πεις που το στηρίζεις αυτό; Με βάση τι ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι είναι το ίδιο στην ανάπτυξη του παιδιού να παίρνει μητρικό γάλα και να παίρνει φόρμουλα; :confused:

δεν καταλαβα γιατι να μην φερνουμε ως παραδειγμα την ψυχαναλυτικη θεωρεια η την ψυχαναλυτικη εμπειρια ως παραδειγμα ????

ο χωρος της επιστημης της ψυχολογιας δεν αγνοει την ψυχαναλυση οσο θες εσυ να παρουσιαζεις

Δεν είπα να μην την φέρεις ως παράδειγμα (κι εγώ το έχω κάνει σε ανάλογες συζητήσεις στο παρελθόν) αλλά να την φέρεις ως παράδειγμα εκεί που ισχύει και όχι άλλα αντί άλλων.

Το να λες ότι θηλάζεις για να αποφύγεις την καθήλωση στο στοματικό στάδιο είναι βλακεία. Ίσα-ίσα που αν αποδέχεσαι την ψυχαναλυτική θεωρία, θα πρέπει να αποθηλάσεις στο τέλος του στοματικού σταδίου για να μην δημιουργήσεις καθήλωση, άρα μακροχρόνιος θηλασμός γιοκ.

Εκτός αυτού, άλλο πράγμα η ψυχαναλυτική θεωρία και άλλο η επιστήμη της ψυχολογίας γενικώς. Καλό είναι να μην τα μπερδεύουμε.

Θα μπορούσες να μου πεις που το στηρίζεις αυτό; Με βάση τι ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι είναι το ίδιο στην ανάπτυξη του παιδιού να παίρνει μητρικό γάλα και να παίρνει φόρμουλα; :confused:

κοπελα μου γλυκια αυτο που εχει σημασια για μενα κι ας θηλαζω ακοοοοοομα ειναι η διαθεσιμοτητα την μανας και η αγαπη -φροντιδα -τρυφεροτητα με την οποια δινει τροφη στο παιδι της, ειτε προσφεροντας το στηθος της γενναιοδωρα ειτε προσφεροντας ενα μπουκαλι με ζεστο γαλα αγελαδας ολα τα αλλα με αφηνουν αδιαφορη και δεν τα πιστευω και χιλιες ερευνες να μου παραθεσετε, εννοω γοια εξυπνα παιδια και μπουρδες τετοιες

συμφωνω οτι οι γυναικες παραπληροφορουνται εσκεμμενα, αλλα αυτο ειναι γεγονος και το ξερουμε ολες, οποτε ας ενημερωθουμε οπως πρεπει,,

δεν υπαρχει πιο φασιστικο πραγμα να μην εχει μια μανα επιλογη,,,την επιλογη της φορμουλας η το δικαιωμα του θηλασμου,,,ας διεκδικησουμε τα δικαιωματα μας λοιπον κι ας στηριξουμε τις επιλογες μας ολα τα αλλα με τις ερευνες ειναι γελοια

Διαφημίσεις

Δεν είπα να μην την φέρεις ως παράδειγμα (κι εγώ το έχω κάνει σε ανάλογες συζητήσεις στο παρελθόν) αλλά να την φέρεις ως παράδειγμα εκεί που ισχύει και όχι άλλα αντί άλλων.

Το να λες ότι θηλάζεις για να αποφύγεις την καθήλωση στο στοματικό στάδιο είναι βλακεία. Ίσα-ίσα που αν αποδέχεσαι την ψυχαναλυτική θεωρία, θα πρέπει να αποθηλάσεις στο τέλος του στοματικού σταδίου για να μην δημιουργήσεις καθήλωση, άρα μακροχρόνιος θηλασμός γιοκ.

Εκτός αυτού, άλλο πράγμα η ψυχαναλυτική θεωρία και άλλο η επιστήμη της ψυχολογίας γενικώς. Καλό είναι να μην τα μπερδεύουμε.

δεν διαφωνω μαζι σου, καταλαβα τι θες να πεις

ετσι ειναι,,σε αυτο το σταδιο παιζονται πολλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα

αλλα οταν λεμε στοματικο σταδιο δεν εννοουμε μονον θηλασμο αλλα και μπουκαλι που αντικαθιστα τον μαστο...το πως θα ταισει σε αυτο το διαστημα η μανα το παιδι και πως αυτο θα αποθηλασει απογαλακτισει ειτε μιλαμε για στηθος ειτε για μπουκαλι ειναι σημαντικοτατο,,,και τα τραυματα απο αυτη τη φαση σε ακολουθουν σε ολη σου τη ζωη

Λες για το μπουκάλι που τα χρονιάρικα μωρά το κρατάνε μόνα τους; Δεν είναι ακριβώς το ίδιο... Ή με το ζόρι το κρατάει η μαμά το μπουκάλι σε αυτή τη φάση, για να μη χάσει το δεσμό;

Εντιτ... Η θεωρία του Φρόυντ επ αυτού αφορούσε την κοινωνία της Βιένης στις αρχές του αιώνα, που είχαν συγκεκριμένες συνήθειες για το χρόνο απογαλακτισμού. Εξ ού και ταύτισε το αναπτυξιακό στάδιο με το χρόνο απογαλακτισμού. Στην εποχή μας αυτά είναι άσχετα, γιατί από επιλογή οι μαμάδες συνήθως θα απογαλακτίσουν είτε πολύ νωρίτερα είτε πολύ αργότερα.

.

Τωρα θα απευθυνθω στη θεματοθετρια, και μενα η μικρη ειναι στον 5ο μηνα και θηλαζω αποκλειστικα, αλλα διαφωνω μαζι σου στο οτι ο θηλασμος δεν απαιτει θυσιες...ισως αν εμενα σε ενα αστικο κεντρο να συμφωνουσα μαζι σου,αλλα στη δικη μου περιπτωση οντως θυσιασα πολλα πραγματα φετος,αλλα το κανω με χαρα...και μενα αρχισα να μου λενε το 'ακομα"αλλα σκασιλα μου...κανε ο,τι αισθανεσαι και μη δινεις σημασια.

Ζεις σε ένα πανέμορφο μέρος... μπορείς όμως να πάρεις το μωρό μαζί σου και να πας παντού. Εντάξει, όχι μέχρι το ξημέρωμα... Σε ταβέρνα στην Κρήτη είδα βράδυ ντόπια μαμά σε τεράστιο τραπέζι με παρέα να "κοιμίζει το μωρό". Γιατί φαινόταν σαν να το κρατούσε αγκαλιά και να το κοιμίζει και τίποτα παραπάνω. Είχε και το καρότσι δίπλα, όλα ΟΚ. Ε και αν ενοχλεί κάποιον και αυτό ακόμα ή αισθάνεσαι ότι τον ενοχλεί, κάνεις μια βόλτα ρομαντζάδα λίγο παραδίπλα σε ένα ήσυχο παγκάκι και τέλος. Υπάρχουν τόπικς.... Ούτε χρειάζεται να δίνεις λογαριασμό σε κανένα τι θα κάνεις και αν θηλάζεις ακόοοοομα. Πας μια βόλτα, αυτό κάνεις.

Έτσι θήλαζα τα παιδιά μου και κανείς από την παρέα δεν ξέρει πότε αποθηλάσαμε, γιατί από ένα σημείο και πέρα παύουν να ρωτάνε. Δεν ήθελα να δίνω και λογαριασμό και να νομίζει κανείς ότι κάνω επιδειξη ή ότι είμαι ούφο!!! :lol: Που έκανα αυτό το πράγμα που άλλοι το έβλεπαν άσκοπο, ταλαιπωρία και δεν ξέρω τι...

'Αλλη μαμά στο ίδιο μέρος για να μη θίγει το "δημόσιο αίσθημα" ούτε με τη σκέψη ότι δίπλα κάποιος θηλάζει έφερνε αντλημένο γάλα... Μανούβρα κατά τη γνώμη μου, αλλά γίνεται και αυτό...

Α, να συμπληρώσω ότι αν κάνεις ασκητική ζωή επειδή θηλάζεις, επόμενο είναι και οι υπόλοιπες από την παρέα να σκεφτούν, η τάδε θήλασε και έκανε ασκητική ζωή, ας μη θηλάσω καλύτερα. Ή και κάτι τέτοια να έχουν στο μυαλό τους όσοι βλέπουν το θηλασμό για μεγάλο διάστημα ως ανδραγάθημα. Δεν είναι απαραίτητο όμως να ταυτίζεται ο θηλασμός με τις θυσίες. Το αντίθετο, πηγαίναμε διακοπές χωρίς να σκεφτόμαστε το πρωϊνό των παιδιών, αλλά ας μην πλατειάσω άλλο...

διαφωνω μαζι σου στο οτι ο θηλασμος δεν απαιτει θυσιες...ισως αν εμενα σε ενα αστικο κεντρο να συμφωνουσα μαζι σου,αλλα στη δικη μου περιπτωση οντως θυσιασα πολλα πραγματα φετος

Αλλαγές στον τρόπο ζωής μας συμβαίνουν όπως και να'χει, είτε θηλάζει το μωρό είτε παίρνει ξένο. Αυτές οι αλλαγές σχετίζονται με την ύπαρξη του μωρού και όχι με τον θηλασμό. Μπορεί μια μανούλα που θηλάζει να παίρνει το μωρό μαζί της ή να βγάζει γάλα με το θήλαστρο και να κάνει τις δουλειές της εκτος σπιτιού.

Νομίζω ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο αντί να θυμώνουμε με τους ανθρώπους που αναφέρουν το πρόβλημα, να θυμώνουμε με τους ανθρώπους που δημιουργούν (εσκεμμένα) το πρόβλημα του μη θηλασμού και βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον των παιδιών.
έχεις αναρωτηθεί αν πλέον υπάγεσαι κι εσύ σε αυτούς? Μάλλον αποτρέπεις με το ύφος και τα επιχειρήματα σου από το θηλασμό παρά παθιάζεις :rolleyes:

μπεμπουλα λιγο πολυ τα ξερουν ολοι εδω μεσα ολα αυτα, η εστω τα υποψιαζονται

μην αναζητας μια θεωρια και δεκα καλους λογους να στηριξουν την θετικοτατη εμπειρια σου με τον θηλασμο

και το δικο σου το παιδι οπως και ολων μας θα εχει τις αδυναμιες του, τις δυσκολιες του και τις ελλειψεις τους, δεν παει να θηλαζει κανεις 4 χρονια, κανεις δεν σωνεται, ολοι στερουμαστε, κι ολοι ταλαιπωρουμε και ταλαιπωρουμαστε

ασε τις θεωριες και συνεχιζε να θηλαζεις χωρις να συγκρινεσαι με τους αλλους

επισης εκτος απο θυματα παραπληροφορηης ειμαστε και ατομα με βουληση,αν επιθυμουμε κατι τετοιο, αρα οποιος θελει να θηλασει το ψαχνει και προσπαθει

και κυριως οποιος δεν θελει ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ

σωστόν!

Να σου γνωρίσω εγώ το θείο μου, κοπελιά, να δεις τι πάει να πει 'μ@λάκας με περικεφαλαία' και θήλασε όχι τρεις μήνες...τρία χρόνια ήταν κρεμασμένος στο βυζί!

Πέραν της γιαγιάς μου πάντως στο υπογράφω πως κανείς άλλος δεν είναι ιδιαιτέρως ευγνώμων για την παρουσία του στον πλανήτη. :rolleyes:

:lol::lol::lol: να'σαι καλά πρωινιάτικο!!!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Λες για το μπουκάλι που τα χρονιάρικα μωρά το κρατάνε μόνα τους; Δεν είναι ακριβώς το ίδιο... Ή με το ζόρι το κρατάει η μαμά το μπουκάλι σε αυτή τη φάση, για να μη χάσει το δεσμό;

Εντιτ... Η θεωρία του Φρόυντ επ αυτού αφορούσε την κοινωνία της Βιένης στις αρχές του αιώνα, που είχαν συγκεκριμένες συνήθειες για το χρόνο απογαλακτισμού. Εξ ού και ταύτισε το αναπτυξιακό στάδιο με το χρόνο απογαλακτισμού. Στην εποχή μας αυτά είναι άσχετα, γιατί από επιλογή οι μαμάδες συνήθως θα απογαλακτίσουν είτε πολύ νωρίτερα είτε πολύ αργότερα.

παιδια θα τριζουν τα κοκκαλα του φροιντ

σε ολες τις κοινωνιες τα παιδια θηλαζουν και αποθηλαζουν, εγω σε αυτην την εννοια εντασω φυσικα και το μπουκαλι

το πως θα γινει αυτο ωστε να περασει ενα παιδι απο το ενα σταδιο στο αλλο, αυτο εχει σημασια, ο τροπος αφηνει η δεν αφηνει συμπλεγματα και καθηλωσεις

το σταδιο ως σταδιο ομως, το στοματικο εννοω, χαρακτηριζει το ανθρωπινο γενος ουτως η αλλιως ειτε μιλαμε για την βιεννη του φροιντ ειτε για σημερα,,,γιατι και τοτε αλλα και τωρα το νεογεννητο-βρεφος επιβιωνει μεσω του συναισθηματικου δεσμου που αναπτυσσει με την μανα του και του γαλατος που αυτη του προσφερει,,, ειτε μεσω βυζιου ειτε μεσω μπουκαλιου,,,τωρα πως ποτε θα απογαλακτιστει η αποθηλασει εξαρταται οντως απο διαφορες κοινωνικες παραμετρους ,,,,παντα ομως τραγικα λαθη και βιαιοι απογαλακτισμοι και αποχωρισμοι σε αυτο το σταδιο δημιουργουν θεματα κι εχουν τη σημασια τους,,,,ξαναλαω εννοω και το μπουκαλι

Αν θηλάζεις αποκλειστικά σε κοιτάνε λες και κάνεις μεγάλη θυσία, λες και έχεις δώσει το νεφρό σου στο παιδί σου.

Πολλές φορές όταν θηλάζω, ο άντρας μου μου λέει «Ξέρεις πόσες γυναίκες θα σε ευγνωμονούν αύριο-μεθαύριο που θα μεγαλώσει ο γιος μας;». Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα.

Το Μέλλον; Πόσο ισορροπημένη μπορεί να είναι μια κοινωνία που δεν θηλάζει; Που τα παιδιά στερούνται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης; Πώς θα είναι ο κόσμος όταν οι πολίτες του έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με ένα βασικό βιολογικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό, με ανισορροπία;

Θλιβερές ερωτήσεις.

:-(

α και το quote που επιζητείς, χωρίς όμως απάντηση, τί να απαντήσει πάλι κανείς? Εϊναι απλά θλιβερά όσα λες, όπως προείπες!

υγ Κι άλλες θήλασαν, δεν κάναν έτσι ;)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

να ρωτησω κατι την μπεμπουλα

αυτο που κανει τη διαφορα για σενα ειναι το καλο, αναμφισβητητα μητρικο γαλα η η αγκαλια της μανας οταν του το προσφερει?

ενα παιδι που η μαμα του εχει γεμισει ενα ψυγειο γεματο με μητρικο γαλα αλλα του το δινει καποιος αλλος αντι γιατι εκεινη δεν μπορει να ειναι διπλα στο παιδι της υπερτερει σε κατι εναντι ενος παιδιου που ειναι εκει η μαμα του, το εχει αγκαλια το κοιταει στα ματια τραγουδωντας και δινοντας του φορμουλα?

εγω νομιζω οτι και τα δυο χανουν κατι αλλα εγω θα προτιμουσα να ειμαι το δευτερο,,,να εχω την μανα μου διπλα κι ας πινω φορμουλα

εφερα δυο παραδειγματα τυχαια θα μπορουσα να πω κι αλλα, μην το παρει κανεις προσωπικα

jackrussel ας σκεφτούμε και μια άλλη, όχι και τόσο ακραία περίπτωση: η μάνα φεύγει το πρωί για τη δουλειά της και αφήνει το παιδί στο σπίτι με την νταντά/γιαγιά/θεία η οποίες το ταϊζουν με το μπουκάλι ξένο γάλα.

Να υποθέσουμε σύμφωνα με τα λεγόμενα της θεματοθέτριας (που δεν θέλει να προσβάλλει κανέναν, αλλά τι να κάνει κι αυτή, τα λένε οι έρευνες αφού), αυτό το παιδί είναι τελειωμένο πριν καν αρχίσει τη ζωή του? Τίγκα στις ανασφάλειες και τα ψυχολογικά προβλήματα, ανισόρροπο και με ελλείψεις ( !! ), θα έχει χαμηλό iq και δολοφονικές τάσεις. Α, και δεν θα βρει γυναίκα να παντρευτεί.

α και το quote που επιζητείς, χωρίς όμως απάντηση, τί να απαντήσει πάλι κανείς? Εϊναι απλά θλιβερά όσα λες, όπως προείπες!

υγ Κι άλλες θήλασαν, δεν κάναν έτσι ;)

Έτσι ακριβώς!!!!!:cool:

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...