Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H θλιβερή ερώτηση

Μπεμπούλα10

Recommended Posts

ενταξει kinka εισαι θεααααα!!!!:lol::lol::lol::lol: αλλα πραγματικα ΕΛΕΟΣ πια!!! καθε τοσο μπαινει καποια γραφει κατι ακραιο για τον θηλασμο κ αρχιζουν οι διαμαχες...θηλαζεις κουκλα μου...πολλα πολλα μπραβο!!!!! τι καθεσαι κ στεναχωριεσαι..σκασιλα σου τι λενε οι αλλοι...μην λεμε ομως κ οτι ολα τα μωρα που τρεφονται με φορμουλα ειναι δυστυχισμεναα,αλλεργικα κ με χαμηλοτερο iq απο οσα θηλαζουν... η καθεμια μας κανει το καλυτερο για τα μωρα μας!!!!! τυχερη η νυφουλα σου!!!!!!!! :lol::lol::lol:

Xc60p3.png ghL0p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 258
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιατί όμως είναι τυχερές οι μέλλουσες σχέσεις/σύζυγοι του θηλάζοντος υιού??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό πάντως σαν επιχείρημα υπέρ του θηλασμού :lol::lol::lol:

Εγώ που έχω άντρα εδώ και χρόνια δεν προσπάθησε να με θηλάσει ποτέ με την κυριολεκτική έννοια για να πω μπράβο στην πεθερά μου που τον θήλασε μικρό.... Διαφωτίστε με, να ξέρω τουλάχιστον να προσπαθήσω να μην είμαι αγνώμων!!

Γιατί όμως είναι τυχερές οι μέλλουσες σχέσεις/σύζυγοι του θηλάζοντος υιού??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό πάντως σαν επιχείρημα υπέρ του θηλασμού :lol::lol::lol:

Εγώ που έχω άντρα εδώ και χρόνια δεν προσπάθησε να με θηλάσει ποτέ με την κυριολεκτική έννοια για να πω μπράβο στην πεθερά μου που τον θήλασε μικρό.... Διαφωτίστε με, να ξέρω τουλάχιστον να προσπαθήσω να μην είμαι αγνώμων!!

γιατί ο θηλάζων υιός δεν πάσχει από συμπλέγματα, ελλέιψεις, συναισθηματικά κενά κλπ κλπ, είναι ώριμος και γενικά δε βγάζει προβλήματα στις σχέσεις του κλπ κλπ.

γιατί ο θηλάζων υιός δεν πάσχει από συμπλέγματα, ελλέιψεις, συναισθηματικά κενά κλπ κλπ, είναι ώριμος και γενικά δε βγάζει προβλήματα στις σχέσεις του κλπ κλπ.

αααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!! εγώ το έβλεπα από τεχνικής άποψης και παραξενεύτηκα

Βρε παιδιά έλεος πια δεν έχετε βαρεθεί τόσα χρόνια;;;;:rolleyes:

Οκ και εγώ θήλασα και τα δύο μου παιδιά αποκλειστικά και χωρίς φόρμουλα , αλλά ούτε θεωρώ οτι έκανα κανένα ανδραγάθημα ούτε τους πρόσφερα το πολυτιμότερο δώρο της φύσης , ούτε είμαι τελοσπάντων καμία ηρωίδα που αξίζει νατης στήσουν άγαλμα επειδή θήλασε!!!!!;);)

Το έκανα γιατί με βόλευε, γαιτι το θεωρούσα πιό ευκολο και υγειινό και απείρως οικονομικοτερο...... Αλλά και ξένο να έδινα δεν θα ένιωθα οτι έκανα και κανένα έγκλημα.

Όσο για την συναισθηματική κάλυψη του παιδιού , αυτή επιτυγχάνεται με χίλιους άλλους τρόπους πέραν του θηλασμού.Στην τελική βρε Μπεμπουλα αφου΄εσύ είσαι οκ με τον εαυτό σου γιατί κόπτεσαι για το τι κάνουν οι άλλες μαμάδες. Η κάθε μαμα΄επιλέγει το καλύτερο για το παιδί της και για την ίδια. Εγώ πάντως ουδέποτε ένιωσα θλίψη οταν με ρωτούσαν αν θηλαζω και απαντούσα καταφατικά .

Διαφημίσεις

Πολύ σωστή παρατήρηση! Θάνατος στις αγελάδες, που εκτός του ότι δίνουν το δηλητήριο της φόρμουλας, με τα άεριά τους ως γνωστόν συμβάλλουν στο να εντείνεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου!

ε, όχι και θάνατος, μου αρέσει το τσένταρ και η κρέμα γάλακτος. Πώς θα φτιάχναμε γλυκά χωρίς βούτυρο;

δηλαδη εγω που προσπαθουσα και τελικα δεν τα καταφεραμε το παιδι μου θα βγει δυστυχισμενο? εγκληματιας? προσοχη στα κοριτσια οσες εχετε και θηλαζουν μη γνωρισουν το γιο μου με τις ανασφαλειες του. Παντως εγω που δεν θηλασα τελευταια φορα που περασα γριπη ηταν οταν πηγαινα σχολειο. προφανως οι ορμονες ειναι ακομα χαλια ή εχει λιγη καταθλιψη.

Δεν ειναι σωστο να γραφονται τετοια πραγματα, δεν ειναι μονο μανες αυτες που γεννανε και θηλαζουν, ελεος! και οι δολοφονοι εχουν θηλασει

οποια κοπελα θηλαζει μπραβο της οντως προσφερει και δινει κατι καλο στο μωρο της ξερουμε τα υπερ του θηλασμου .

αλλα συμφωνω με την little monkey και την alkyon.

εγω δε θηλασα επειδη δε μου αρεσε δε νομιζω οτι μπορει καποια μανουλα να με κατηγορησει.

αισθανομουν οτι ημουν τρελη να προσπαθω ανεπιτυχως να κανω κατι που δε μου αρεσει, ενω τρελα ευτυχισμενη και ηρεμη επαιρνα το μπιμπερο και εδινα στο λατρεμενο μου τιγρακι τοτε γαλατακι και εκεινο κουρνιαζε και απολαμβανε την αγκαλια και την φροντιδα μου.

και μεχρι τωρα οσοι μας ξερουν νορμαλ τον βλεπουν το μικρο και ας μη θηλασε.:P

Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα. Πώς θα είναι ο κόσμος όταν οι πολίτες του έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με ένα βασικό βιολογικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό, με ανισορροπία;

Έλεος!!!

Μήπως να έκοβες κάτι? :rolleyes:

Ας θηλάσει η κάθεμία όσο θέλει και όσο μπορεί, χωρίς να τη νοιάζει να έχει και την αποδοχή των γύρω της και μην φοβάστε, δεν πρόκειται να έρθει το τέλος του κόσμου από τα έτοιμα γάλατα...

Άλλο το να περιγράφεις τα οφέλη του θηλασμού και άλλο το να κινδυνολογείς κατ΄αυτόν τον τρόπο.

εχω δυο μπουμπουκακια

μον ντιε, τι διαβάζουν τα πρησμένα μου ματάκια;;; δλδ αν για κάποιο λόγο μου κοπεί το γάλα θα τρέμω για την εξέλιξη του παιδιού μου; κι αν αργότερα του δίνω κατσικίσιο γάλα αντί για αγελαδινό θα αποκτίσει υψηλό δείκτη ευφυίας;;; το ότι θηλάζω το παιδί μου σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί ν' ανταλλάξω ΠΟΤΕ κουβέντα μαζί του;

τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

η ξαδέρφη μου που έχει τυφλές θηλές (ΔΛΔ, ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΘΗΛΕΣ) εγκλημάτισε εν γνώσει της εις βάρος των παιδιών της όταν αποφάσισε να γίνει μάνα εφόσον γνώριζε πως δεν μπορούσε να τα θηλάσει;

Το μητρικο γαλα ειναι η καλυτερη τροφη για ενα παιδι,κανεις δεν το αρνειται. Το οτι κανει ομως καλυτερους ανθρωπους δεν αναφερεται πουθενα κ δεν ισχυει. Απλα τα πραγματα. Αλλο η σιτιση κ αλλο ο χαρακτηρας του παιδιου.

Οσες δεν θηλαζουν μπορει κ να εχουν περισσοτερες ωρες αγκαλια τα παιδια τους,αρα τι ακριβως στερουνται αυτα τα παιδια?το μητρικο γαλα κ μονο. Το οποιο συμφωνα με ερευνες κανει πιο υγιες ενα παιδι κ οχι καλυτερο ανθρωπο.

έτσι ακριβώς.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

Διαφημίσεις

Βρε παιδια δεν εχετε βαρεθει να κουβεντιαζουμε τα ιδια και τα ιδια;

Ο καθενας ας κανει οτι πιστευει και τελος, ας μην ασχολουμαστε ουτε με το τι μας λενε, ουτε με το τι κανουν οι αλλοι με τα παιδια τους.

αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήνουμε θλιβερά μηνύματα να περνάνε έτσι ;)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Χε χε, χε χε γέλασα πολύ με κάποια μηνύματα. Μ' αρέσει που τουλάχιστον κάποιες κοπέλες έχουν πολύ χιούμορ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ως προς το θέμα - προσωπικά, θηλάζω 17 μήνες τώρα, αρα νομίζω δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω υπερ του θηλασμού - ωστόσο βρίσκω τη θεματοθέτρια λίγο δραματική, συναισθηματική ίσως και λίγο 'ορμονική' σε αυτά που γράφει. Και παρά το ότι δεν είναι ακριβή (τουλάχιστον όπως τα θέτει- κι αν βρω χρόνο αργότερα μπορεί να το γράψω πιο αναλυτικά) εντάξει δεν έγινε κάτι....

Έλεος

Και τα δυο παιδιά μου τα θήλασα αποκλειστικά και για ενα χρόνο το καθένα, περιμένω 3ο και θα το θηλάσω και αυτό. Αυτό που μας λεει η κοπέλα στο πρώτο μήνυμα όμως είναι ρατσιστικό, γεμάτο κόμπλεξ (δεν ικανοποιείσαι με αυτό που κάνεις και ασχολείσαι με το τι δεν κάνουν οι άλλοι από τη στιγμή που το κάνεις εσύ: μόνο κόμπλεξ δείχνει αυτό) και ναι τα παιδιά χρειάζονται πολύ περισσότερα να τους προσφέρεις από ένα απλό θηλασμό για να γίνουν ισορροπημένα άτομα και καλοί άνθρωποι.

Δηλαδη εσενα σε πειραζει που σου κανουν την ερωτηση "ακομα θηλαζεις?' κι εμας που δε θηλασαμε, να μη μας πειραζει που εβγαλες τα παιδια μας συναισθηματικα ανωριμα, ανισορροπα, μη υγιη, κλπ?

Νομιζεις πως οσες δε θηλαζουν δεν προσφερουν στα παιδια τους απεριοριστη αγαπη, τρυφεροτητα, αγκαλιες, φιλια, κλπ? Πριν λιγο την κοιμισα στην αγκαλια μου κι ενιωθα την καρδια μου να σπαει απο αγαπη την ωρα που εκλεινε τα ματακια της (2,5 χρονων παιδι).

Δεν ξερω για ερευνες κλπ, το δικο μου παιδι στα 2,5 χρονια του 2 μερες μονο ειχε πυρετο, αντε και λιγο συναχακι. Πανεξυπνο, φυσιολογικοτατο σε ολα παιδι. Δε νομιζω οτι στερηθηκε κατι. Μ'αυτα δε θελω σε καμια περιπτωση να πω οτι η φορμουλα ειναι καλυτερη απο το μητρικο, και θα ηθελα παρα πολυ να θηλασω, αλλα μην υπερβαλλουμε κιολας.

Πολλές φορές όταν θηλάζω, ο άντρας μου μου λέει «Ξέρεις πόσες γυναίκες θα σε ευγνωμονούν αύριο-μεθαύριο που θα μεγαλώσει ο γιος μας;». Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα. Αλλά και στην πράξη βλέπω ότι οι σημερινοί 30ηδες είναι η 1η γενιά αντρών που αργεί να ωριμάσει, που είναι ευθυνοφοβική, σχεσο-φοβική. Περιέργως το παραδέχονται και οι ίδιοι. Είναι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα των συμφερόντων της βιομηχανίας γάλακτος και των παιδιάτρων που την υπηρετούσαν (ποιος Ιπποκράτης; ). Η 1η γενιά που βίωσε τον βίαιο αποχωρισμό από το μητρικό στήθος - με όλες τις υπαρξιακές του διαστάσεις. Τυχαίο;

Το Μέλλον; Πόσο ισορροπημένη μπορεί να είναι μια κοινωνία που δεν θηλάζει; Που τα παιδιά στερούνται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης; Πώς θα είναι ο κόσμος όταν οι πολίτες του έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με ένα βασικό βιολογικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό, με ανισορροπία;

Θλιβερές ερωτήσεις.

:-(

Μαλλον εσυ και ο αντρας σου το εχετε κανει μεγαλο θεμα..

Οκ ..θηλαζεις ..και ο αντρας μου θηλασε πανω απο χρονο. Σιχαινεται τη μανα του απο τοτε που θυμαται τον εαυτο του...δεν το λες και πολυ ισορροπημενο..ή μαλλον δεν τον "εσωσε" ο θηλασμος

Ποσο μονοδιαστατο ειναι αυτο που σου ειπε ο αντρας σου..η επιστημη της ψυχολογιας δεν εχει βγαλει τετοια συμπερασματα

Ξεκαβαλειστε λιγο απο το καλαμι σας και ας μην ειστε τοσο επικριτικοι με τους άλλους που επελεξαν κατι άλλο

Αλλα οπως ειπε ενα μελος παραπανω ..μαλλον μια αναγκη καλυπτει αυτη η θλιψη που σου δημιουργει το γεγονος οτι καποιες δεν θηλαζουν...και αυτο σε συνδυασμο με τον τροπο που γραφεις θα ηταν ωραιο να το εκθεσεις σε εναν ψυχοθεραπευτη...και ψυχαναλυτη αν θες ακομα καλυτερα...θα ανακαλυψεις πολλα για τον εαυτο σου που δεν φανταζεσαι

Ετσι θα περασει και αυτη η "θλιψη" ή μαλλον θα προβάλλει το αληθινό συναίσθημα που κρυβεται πίσω από αυτην

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

Μαλλον εσυ και ο αντρας σου το εχετε κανει μεγαλο θεμα..

Οκ ..θηλαζεις ..και ο αντρας μου θηλασε πανω απο χρονο. Σιχαινεται τη μανα του απο τοτε που θυμαται τον εαυτο του...δεν το λες και πολυ ισορροπημενο..ή μαλλον δεν τον "εσωσε" ο θηλασμος

Ποσο μονοδιαστατο ειναι αυτο που σου ειπε ο αντρας σου..η επιστημη της ψυχολογιας δεν εχει βγαλει τετοια συμπερασματα

Ξεκαβαλειστε λιγο απο το καλαμι σας και ας μην ειστε τοσο επικριτικοι με τους άλλους που επελεξαν κατι άλλο

Αλλα οπως ειπε ενα μελος παραπανω ..μαλλον μια αναγκη καλυπτει αυτη η θλιψη που σου δημιουργει το γεγονος οτι καποιες δεν θηλαζουν...και αυτο σε συνδυασμο με τον τροπο που γραφεις θα ηταν ωραιο να το εκθεσεις σε εναν ψυχοθεραπευτη...και ψυχαναλυτη αν θες ακομα καλυτερα...θα ανακαλυψεις πολλα για τον εαυτο σου που δεν φανταζεσαι

Ετσι θα περασει και αυτη η "θλιψη" ή μαλλον θα προβάλλει το αληθινό συναίσθημα που κρυβεται πίσω από αυτην

συμφωνώ, λες όσα σκέφτηκα με τόσο πιο όμορφο τρόπο!

Πολλές φορές όταν θηλάζω, ο άντρας μου μου λέει «Ξέρεις πόσες γυναίκες θα σε ευγνωμονούν αύριο-μεθαύριο που θα μεγαλώσει ο γιος μας;». Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα.

όταν το παιδί δεν θα είναι όσα υποσχέθηκε η μάνα, εξαιτίας του θηλασμού και των δήθεν επιστημονικών δεδομένων, ο πατέρας τί θα κάνει? :rolleyes:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Έχω έναν γιο 5 μηνών. Συχνά ακούω την ερώτηση «Θηλάζεις;». Απαντάω «Ναι». Με κοιτάνε με περιέργεια και ίσως κάποιες φορές θαυμασμό. «Ακόμα;» ξαναρωτάνε. Με γεμίζει τόση θλίψη αυτή η ερώτηση. Όχι χαρά ή περηφάνια. Θλίψη. Μελαγχολία. Προσφέρω στο παιδί μου αυτό που προσφέρουν τα θηλαστικά στα μικρά τους. Αυτό που προσφέρουν οι γυναίκες εδώ και χιλιάδες χρονιά στα παιδιά τους. Με θλίψη συνειδητοποιώ ότι ανήκω στην 1η γενιά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους που αποφεύγει να θηλάσει. Αν θηλάζεις αποκλειστικά σε κοιτάνε λες και κάνεις μεγάλη θυσία, λες και έχεις δώσει το νεφρό σου στο παιδί σου. Η χαρά του θηλασμού συχνά διαποτίζεται από θλίψη. Για να έχουμε φτάσει στο σημείο να γίνεται αυτή η ερώτηση, πόσα παιδάκια δεν θηλάζουν… Σκέφτομαι όλες τις ψυχολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές συνέπειες της αυτής της άρνησης της φύσης μας.

Πώς θα είναι η επόμενη γενιά. Πόσο εμποδίζει η γενιά μας την ψυχική και συναισθηματική εξέλιξη και σταθερότητα της επόμενης γενιάς. Όταν ξυπνάει κλαίγοντας το παιδάκι μου, το παίρνω και θηλάζει στην αγκαλιά μου. Ηρεμεί. Ανοίγει τα ματάκια του. Με βλέπει. Μου χαμογελάει. Του φεύγει το στήθος από το στόμα. Προσπαθεί να το ξαναπιάσει. Θηλάζει μέχρι να αποκοιμηθεί ευτυχισμένο και ήρεμο πάνω στο στήθος. Μυρίζει τη μαμά του. Νιώθει ασφάλεια. Όλη αυτήν την ώρα σκέφτομαι «Άραγε τα εγγονάκια μου θα θηλάσουν;» Πώς θα είναι ο κόσμος τότε; Θα αφήσουμε τη βιομηχανία γάλακτος να νικήσει τη φύση; Τους παιδιάτρους να μας σαμποτάρουν; Να μας ρωτάνε με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον στον 4ο μήνα «Αντέχεις ακόμα να σηκώνεσαι τη νύχτα να θηλάσεις;» ενώ το ιατρείο τους είναι γεμάτο από διαφημιστικά εταιριών για ξένο γάλα. Μάλιστα, επειδή ο γιος μου με το γαλατάκι της μαμάς έχει γίνει μπέμπαρος πρώτης τάξεως, η παιδίατρος μου πρότεινε επίσης να τον βάλω σε «δίαιτα». Ίσως αργότερα να μου έλεγε με μεγάλη της λύπη ότι το παιδί δεν παίρνει ικανοποιητικό βάρος και πρέπει να του δώσω ξένο. Ίσως μάλιστα να είχε να μου προτείνει και κάποια συγκεκριμένη μάρκα που είναι πάρα πολύ καλή.

Διαβάζω για τις κοινωνικές επιπτώσεις του μη θηλασμού. Στις ΗΠΑ ξεκινήσανε καμπάνια υπέρ του θηλασμού επειδή το οικονομικό κόστος λόγω των παιδιών που δεν θηλάζουν (και αρρωσταίνουν πιο συχνά και πιο βαριά) είναι τεράστιο. Οι αλλεργίες σε έξαρση λόγω ξένου γάλακτος. Φυσικά εδώ, στη χώρα της κοντόφθαλμης πολιτικής, είναι προτιμότερο να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα κόβοντας μισθούς.

Πολλές φορές όταν θηλάζω, ο άντρας μου μου λέει «Ξέρεις πόσες γυναίκες θα σε ευγνωμονούν αύριο-μεθαύριο που θα μεγαλώσει ο γιος μας;». Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα. Αλλά και στην πράξη βλέπω ότι οι σημερινοί 30ηδες είναι η 1η γενιά αντρών που αργεί να ωριμάσει, που είναι ευθυνοφοβική, σχεσο-φοβική. Περιέργως το παραδέχονται και οι ίδιοι. Είναι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα των συμφερόντων της βιομηχανίας γάλακτος και των παιδιάτρων που την υπηρετούσαν (ποιος Ιπποκράτης; ). Η 1η γενιά που βίωσε τον βίαιο αποχωρισμό από το μητρικό στήθος - με όλες τις υπαρξιακές του διαστάσεις. Τυχαίο;

Το Μέλλον; Πόσο ισορροπημένη μπορεί να είναι μια κοινωνία που δεν θηλάζει; Που τα παιδιά στερούνται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης; Πώς θα είναι ο κόσμος όταν οι πολίτες του έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με ένα βασικό βιολογικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό, με ανισορροπία;

Θλιβερές ερωτήσεις.

:-(

Να σου γνωρίσω εγώ το θείο μου, κοπελιά, να δεις τι πάει να πει 'μ@λάκας με περικεφαλαία' και θήλασε όχι τρεις μήνες...τρία χρόνια ήταν κρεμασμένος στο βυζί!

Πέραν της γιαγιάς μου πάντως στο υπογράφω πως κανείς άλλος δεν είναι ιδιαιτέρως ευγνώμων για την παρουσία του στον πλανήτη. :rolleyes:

8OgYp3.png

οκ λιγο υπερβολικο, γλαφυρο το ποστ της κοπελας αλλα κι ολες οι αλλες οι εξυπναδες τι ειναι?

αφου ετσι το βιωνει η κοπελα πρεπει να το ξεφτυλισουμε τελειως?

αφου ετσι το ζει, ετσι το βιωνει κι ετσι το νοιωθει ετσι θα ειναι,,,,

Νομίζω ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο αντί να θυμώνουμε με τους ανθρώπους που αναφέρουν το πρόβλημα, να θυμώνουμε με τους ανθρώπους που δημιουργούν (εσκεμμένα) το πρόβλημα του μη θηλασμού και βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον των παιδιών.

Καταρχήν να πιάσουμε το πρόβλημα από την αρχή. Στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες παρατηρείται μείωση του θηλασμού. Ο μη θηλασμός έχει, πέρα απο την προσωπική, και την κοινωνική του διάσταση.

Δήλωση Πολιτικής της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

"Με δεδομένα τα διαπιστωμένα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ιατρικά και νευρο-αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού, η βρεφική διατροφή θα πρέπει να θεωρείται ζήτημα δημόσιας υγείας και όχι μόνο επιλογή τρόπου ζωής."

http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/04/2012_05.html

Άλλο το σύνηθες, άλλο το φυσιολογικό. Όταν βομβαρδιζόμαστε με Εικόνες μη θηλασμού γύρω από κάθε νέα μητέρα

http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/02/blog-post_29.html

είναι πιο εύκολο να δεχτούμε το σαμποτάζ ενάντια στον θηλασμό.

"Οι εταιρείες χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους για να πείσουν τις μητέρες να χρησιμοποιούν υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος για τη διατροφή των μωρών τους, αντί να ακολουθούν το φυσικό τρόπο του μητρικού θηλασμού. Εκατομμύρια παιδικές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, αν οι εταιρείες αυτές ακολουθούσαν τους κανόνες για τη διαφήμιση και την προώθηση των προϊόντων τους."

"Οι συνεχιζόμενες αντιεπαγγελματικές μέθοδοι προώθησης και διαφήμισης των υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος υπονομεύουν το μητρικό θηλασμό.

Οι πολυεθνικές επενδύουν εκατομμύρια για τη διαφήμιση και την προώθηση βρεφικών τροφών. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ορισμένες εταιρείες ξοδεύουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 30 δολάρια ανά βρέφος για τη διαφήμιση των προϊόντων τους, ενώ αντίστοιχα οι κυβερνήσεις δαπανούν 21 σεντς ανά βρέφος για την προώθηση του μητρικού θηλασμού."

"Όλες σχεδόν οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν εάν έχουν την υποστήριξη, ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και γνώση των σωστών τεχνικών. Οι πρακτικές προώθησης των προϊόντων υποβιβάζουν αυτές τις δεξιότητες μέσω υπόγειων διαφημιστικών τρικ και μέσω παραπληροφόρησης του υγειονομικού προσωπικού, των μητέρων και των οικογενειών τους."

http://www.unicef.gr/bf06.php

Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα.

Πλάκα μας κάνεις έτσι? Καμία δεν είπε παραπάνω ότι ο θηλασμός δεν είναι καλός, αλλά όλες αντέδρασαν στις ανυπόστατες βλακείες που αράδιασες. Μην πιάνεις το θέμα από την αρχή, μας είπες τι νομίζεις ότι βιώνεις εσύ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ (αφού το ζητάς τόσο) αλλά άφησέ μας στην ησυχία μας να δούμε τι θα κάνουμε με τα προβληματικά παιδιά μας.

Και ερχόμαστε στο γιατί δεν υπάρχει υποστήριξη στις μητέρες. Πιστεύω πολλές από σας το θέλατε αλλά συναντήσατε εμπόδια όπως το ότι...

"...γίνονται πάρα πολλές παρεμβάσεις που αποδεδειγμένα αυξάνουν σοβαρά τις πιθανότητες να εμφανιστούν προβλήματα:

Ο πρώτος θηλασμός καθυστερεί αδικαιολόγητα και δεν γίνεται το πρώτο ημίωρο από τον τοκετό.

Το μωρό απομακρύνεται από τη μητέρα χωρίς να υπάρχει ιατρικός λόγος.

Όταν το μωρό απομακρύνεται από τη μητέρα γιατί χρειάζεται νοσηλεία, δεν δίνονται στη μητέρα σωστές οδηγίες για την έναρξη και διατήρηση της γαλουχίας (η πρώτη άντληση πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό και η συχνότητα των αντλήσεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 το 24ωρο με νοσοκομειακό θήλαστρο).

Η πρώτη σίτιση του μωρού γίνεται με μπουκάλι που περιέχει διάλυμα γλυκόζης.

Το μωρό παραμένει στο θάλαμο νεογνών και πηγαίνει στη μητέρα του 3-6 φορές το 24ωρο (υπάρχει νοσοκομείο που πηγαίνει τα μωρά ανά 8ωρο!!!)

Οι οδηγίες που δίνονται στη μητέρα είναι λανθασμένες: 3-5-7,5-13,5 λεπτά σε κάθε στήθος, θηλασμός ανά 4ωρο, δεν έχει κατέβει το γάλα θα θηλάσεις μεθαύριο και άλλα απίθανα.

Ταΐζουν το μωρό χωρίς καν να ενημερώνουν τους γονείς.

Δίνουν πιπίλες.

Αμφισβητούν την ικανότητα της μητέρας να θηλάσει.

Δημιουργούν σύγχιση στη μητέρα με οδηγίες που αλληλοσυγκρούονται.

Προσφέρουν δωρεάν δείγμα γάλακτος και δίνουν οδηγίες για συμπλήρωμα μετά από κάθε θηλασμό ή για τις φορές που το μωρό θέλει να θηλάζει πιο συχνά από το 3ωρο (τα περισσότερα μωρά θηλάζουν πιο συχνά από 8 φορές το 24ωρο)."

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=84060

Μήπως είναι πιο δίκαιο να θυμώνουμε με τους Παιδίατρους, πλασιέ βρεφικών προϊόντων; http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/06/blog-post_20.html

Αυτούς που αντι για τον Ιπποκράτη, υπηρετούν την τσέπη τους εις βάρος των παιδιών, των μανάδων και της ίδιας της ανθρώπινης φύσης μας, την οποία με εντελώς ανήθικο και αντιεπιστημονικό τρόπο προσπαθούν συνειδητά να καταργήσουν; :-( Ο θηλασμός, βλέπετε...είναι δωρεάν.

μπεμπουλα λιγο πολυ τα ξερουν ολοι εδω μεσα ολα αυτα, η εστω τα υποψιαζονται

μην αναζητας μια θεωρια και δεκα καλους λογους να στηριξουν την θετικοτατη εμπειρια σου με τον θηλασμο

και το δικο σου το παιδι οπως και ολων μας θα εχει τις αδυναμιες του, τις δυσκολιες του και τις ελλειψεις τους, δεν παει να θηλαζει κανεις 4 χρονια, κανεις δεν σωνεται, ολοι στερουμαστε, κι ολοι ταλαιπωρουμε και ταλαιπωρουμαστε

ασε τις θεωριες και συνεχιζε να θηλαζεις χωρις να συγκρινεσαι με τους αλλους

επισης εκτος απο θυματα παραπληροφορηης ειμαστε και ατομα με βουληση,αν επιθυμουμε κατι τετοιο, αρα οποιος θελει να θηλασει το ψαχνει και προσπαθει

και κυριως οποιος δεν θελει ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ

Δήλωση Πολιτικής της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

"Με δεδομένα τα διαπιστωμένα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ιατρικά και νευρο-αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού, η βρεφική διατροφή θα πρέπει να θεωρείται ζήτημα δημόσιας υγείας και όχι μόνο επιλογή τρόπου ζωής."

http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/04/2012_05.html

Άλλο το σύνηθες, άλλο το φυσιολογικό. Όταν βομβαρδιζόμαστε με Εικόνες μη θηλασμού γύρω από κάθε νέα μητέρα

http://www.mitrikosthilasmos.com/201...g-post_29.html

είναι πιο εύκολο να δεχτούμε το σαμποτάζ ενάντια στον θηλασμό.

"Οι εταιρείες χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους για να πείσουν τις μητέρες να χρησιμοποιούν υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος για τη διατροφή των μωρών τους, αντί να ακολουθούν το φυσικό τρόπο του μητρικού θηλασμού. Εκατομμύρια παιδικές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, αν οι εταιρείες αυτές ακολουθούσαν τους κανόνες για τη διαφήμιση και την προώθηση των προϊόντων τους."

"Οι συνεχιζόμενες αντιεπαγγελματικές μέθοδοι προώθησης και διαφήμισης των υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος υπονομεύουν το μητρικό θηλασμό.

Οι πολυεθνικές επενδύουν εκατομμύρια για τη διαφήμιση και την προώθηση βρεφικών τροφών. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ορισμένες εταιρείες ξοδεύουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 30 δολάρια ανά βρέφος για τη διαφήμιση των προϊόντων τους, ενώ αντίστοιχα οι κυβερνήσεις δαπανούν 21 σεντς ανά βρέφος για την προώθηση του μητρικού θηλασμού."

"Όλες σχεδόν οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν εάν έχουν την υποστήριξη, ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και γνώση των σωστών τεχνικών. Οι πρακτικές προώθησης των προϊόντων υποβιβάζουν αυτές τις δεξιότητες μέσω υπόγειων διαφημιστικών τρικ και μέσω παραπληροφόρησης του υγειονομικού προσωπικού, των μητέρων και των οικογενειών τους."

Πολύ ωραία παραθέτεις το παραπάνω κείμενο, όμως κατά τη γνώμη μου ουδεμία σχέση έχουν αυτά με το αρχικό σου μήνυμα. Αν το ξαναδείς , με λίγη ίσως ψυχραιμία παραπάνω, ίσως δεις πως ο τρόπος που διατυπώνεις κάποια πράγματα τα είναι λανθασμένος. Το αρχικό σου μήνυμά δηλαδή, διέπεται από ένα πλήθος λογικών αλμάτων. Παρόλα αυτά, βρίκσω συγκινητικό τον ενθουσιασμό σου, και νομίζω πως λίγο πολύ όλες περάσαμε από εκεί (εγώ τουλάχιστον σίγουρα πέρασα από αυτό το 'είμαι φανταστική μάνα' στάδιο, και δεν επιθυμώ καθόλου να σε ειρωνευτώ. Απόλαυσέ το! Αργότερα θα δεις (καθώς θα μεγαλώνει το πλασματάκι σας) πως δυστυχώς ή ευτυχώς η καλή μαμά, που θα βγάλει γερό-καλό- ευτυχισμένο (βάλε ό,τι άλλο θες) παιδί, πρέπει να κάνει παραπάνω πράγματα από το να το θηλάσει μόνο. Ο θηλασμός είναι μία πολύ καλή αρχή. Αν πάλι βέβαια, ανήκεις σε εκείνο το κομμάτι θηλαζουσών (υπάρχουν) που θεωρούν πως πρέπει να στηθεί μνημείο για χάρη τους, επειδή απλώς κάνουν το αυτονόητο, τότε σου αξίζουν και οι ειρωνίες και το εξυπνότατο χιούμορ κάποιων απαντήσεων....

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...