Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Σίγουρα είναι μια ερώτηση που έχει ξαναγίνει. Υπάρχουν κάποια φυτικά χάπια αδυνατίσματος ώστε να μην επιρεάζουν τον θηλασμό.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την βο'ηθεια!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σίγουρα είναι μια ερώτηση που έχει ξαναγίνει. Υπάρχουν κάποια φυτικά χάπια αδυνατίσματος ώστε να μην επιρεάζουν τον θηλασμό.

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την βο'ηθεια!

Έχω την εντύπωση ότι η ερώτησή σου δεν μπορεί να πάρει απάντηση...

Αν σου πει κάποιος το χ σκεύασμα, είναι σαν να σου το προτείνει.

Για τα χάπια αδυνατίσματος υπάρχει μεγάλη διαμάχη και παρότι τα συστατικά κάποιων εξ αυτών μπορεί να μην αντενδείκνυνται στο θηλασμό, δεν ξέρουμε κατά πόσο ο τρόπος που δρουν επηρεάζει (άμεσα ή έμμεσα) αρνητικά το μωρό ή/και την παραγωγή της μαμάς ή/και τη γενικότερη υγείας της.

Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να ψάξεις το θέμα περισσότερο, κι αν καταλήξεις σε συγκεκριμένο σκεύασμα τότε να σου πει κάποιος αν τα συστατικά του είναι συμβατά με το θηλασμό.

Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι το ερώτημά σου είναι κάπως σαν να ρωτάς ποια μάρκα τσιγάρων δεν επηρεάζει το θηλασμό: το κάπνισμα δεν είναι μεν αντένδειξη για το θηλασμό αλλά σαφώς για το ίδιο το μωρό είναι προτιμότερο η μητέρα να μην καπνίζει ;)

Αγλαια ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.οκ εχεις δικιο μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα. μου ειπε οτι ο λαιμος ειναι πολυ ερεθισμενος, εχει μια φλεγμονη και για αυτο εχω πυρετο,αρα υποθετω ειναι μαλλον λοιμωξη και οχι ιωση.

οσο για τους θηλασμους τον βαζω πιο συχνα τωρα αλλα το βραδυ που θηλαζει μετα απο 2-3 ωρες υπνου ενω πριν ετρεχε ελαφρως το στηθος μου 2 μερες τωρα τιποτα!

ελπιζω να ειναι προσωρινο απο την ταλαιπωρια....

VCkup3.png W6T5p3.png

• 5 εβδομάδες μετά...

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΖΕΡ?????

Γινεται ή οχι?

Θα κανω αποτριχωση σε ιατρειο,ειναι δερματολογος αλλα μολις ακουσε οτι θηλαζω ειπε οτι θα ρωτησει και ενδοκρινολογο γιατι οι ορμονες στις θηλαζουσες ειναι αυξημενες (προλακτινη).

Θα ηθελα να κανω αμμεσα αποτριχωση και οχι σε 3 ή 4 χρονια (δεν ξερω ποτε θα αποθηλασω αλλα οχι συντομα παντως) :?.

Αν ξερει καμια κατι ας μου γραψει σας παρακαλω.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Αλεξανδριτης ειναι καποιο ινστιτουτο να υποθεσω?

Εμενα ειναι δερματολογος και κανει και λειζερ αλλα μαλλον εχει ψιλοαγνοια ή νομιζει οτι σε κανα δυο μηνες θα παω γιατι,τοσο ξερουν οτι θηλαζουν οι περισσοτερες :lol:.

Σ'ευχαριστω για την απαντηση.:D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αλεξανδριτης ειναι καποιο ινστιτουτο να υποθεσω?

Εμενα ειναι δερματολογος και κανει και λειζερ αλλα μαλλον εχει ψιλοαγνοια ή νομιζει οτι σε κανα δυο μηνες θα παω γιατι,τοσο ξερουν οτι θηλαζουν οι περισσοτερες :lol:.

Σ'ευχαριστω για την απαντηση.:D

Και εγώ κάνω εδω και δυο μιση χρόνια (μπορεί και παραπανω) Αλεξανδρίτη (ειναι λειζερ ας πουμε μαρκα) σε δερματολογο

Δεν εχω δει κατι αρνητικο ουτε ειχα κάποιο θεμα

Το αποτελεσμα επισης ειναι πολυ καλό και όσο να ναι τα επιπεδα προλακτινης σίγουρα θα εχουν μειωθεί μετά απο τόσα χρόνια θηλασμου (θελω να πω αλλα τα επιπεδα όταν ξεκινησα λειζερ αλλα τα επιπεδα τωρα που χτυπαω που και που...)

Και εγώ κάνω εδω και δυο μιση χρόνια (μπορεί και παραπανω) Αλεξανδρίτη (ειναι λειζερ ας πουμε μαρκα) σε δερματολογο

Δεν εχω δει κατι αρνητικο ουτε ειχα κάποιο θεμα

Το αποτελεσμα επισης ειναι πολυ καλό και όσο να ναι τα επιπεδα προλακτινης σίγουρα θα εχουν μειωθεί μετά απο τόσα χρόνια θηλασμου (θελω να πω αλλα τα επιπεδα όταν ξεκινησα λειζερ αλλα τα επιπεδα τωρα που χτυπαω που και που...)

Φανταζομαι η προλακτινη η δικη μου θα ειναι στα υψη εφοσων γεννησα πριν 2 μηνες :roll:.

Αυριο θα παω απο το ιατρειο του να το συζητησουμε.

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις σας!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Φανταζομαι η προλακτινη η δικη μου θα ειναι στα υψη εφοσων γεννησα πριν 2 μηνες :roll:.

Αυριο θα παω απο το ιατρειο του να το συζητησουμε.

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις σας!

ε και τι μαυτο??? και εγώ ξεκίνησα όταν η μικρή ήταν μηνών...........

Διαφημίσεις

ε και τι μαυτο??? και εγώ ξεκίνησα όταν η μικρή ήταν μηνών...........

Οκ καταλαβα..σ'ευχαριστω,θα του πω αυριο να ξεκινησουμε το συντομοτερο δυνατον.

Εμεινες ευχαριστημενη με το αποτελεσμα??

6Qyip2.pngKvUzp2.png

το λέιζερ δεν επηρεάζει τη γαλουχία

Αν όμως έχεις κάποιο άλλο θέμα το οποίο προκαλεί έντονη τριχοφυια, τότε ίσως να μην δεις αποτέλεσμα

Εχω ''φυσιολογικη'' τριχοφυια ευτυχως δεν εχω κατι αλλο,απλως απ'οτι καταλαβα θα ειμαι η πρωτη θηλαζουσα που θα της κανει αποτριχωση...

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Οκ καταλαβα..σ'ευχαριστω,θα του πω αυριο να ξεκινησουμε το συντομοτερο δυνατον.

Εμεινες ευχαριστημενη με το αποτελεσμα??

Παρα πολύ καλό ειδικά στα πόδια και μπικινι:D

Δηλαδή μετά απο 5 συνεδρίες μπορώ να πω ότι χτυπάω μια φορά στο 4 μηνο πια και φυσικά ειναι κατά 70% λιγοτερες οι τριχες στα πόδια και 80% μπικίνι...(το καλαοκαίρι π.χ είχα παει διακοπές και είχα κάνει λειζερ 11/2 μήνα πριν και δεν υπήρχε λόγος να κάνω τίποτα αλλο)

Προσωπο δεν κάνω χτυπαω μόνο 2-3 τρίχες που υπάρχουν (δεν μου πειράζει το χνούδι καθόλου) και το μουστακι σαν αποτέλεσμα καλό φάνηκε μετά απο 8 χτυπήματα.... Θελει περισσότερο η περιοχή αυτή αλλά τώρα βγαίνει και είναι σαν χνούδι δηλαδή ακόμα και οταν περνάει το τρίμηνο δεν υπαρχει ιδιαίτερος λόγος να χτυπήσω γιατί δεν φαίνεται τρίχα αλλα ενα απαλό χνουδάκι.

Κι εγώ κάνω λέιζερ σε δερματολόγο στο άνω χείλος από πριν μείνω έγκυος και συνεχίζω τώρα που θηλάζω 2 χρόνια και κάτι ψιλά... Μόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σταμάτησα και όταν το μωρό ήταν 2 μηνών ξαναξεκίνησα. Πριν λίγο καιρό ξεκίνησα και τις μασχάλες. Στο άνω χείλος είδα αποτέλεσμα, αλλά χρειάζεται ακόμα κάθε 3-4 μήνες επανάληψη (το παλεύω 4 χρόνια τώρα), στις μασχάλες είδα διαφορά με μόνο τρεις επισκέψεις. Λένε ότι το πρόσωπο είναι πιο δύσκολο από το σώμα κι εγώ στο άνω χείλος είχα χνούδι σκούρο, το οποίο με ταλαιπωρεί ακόμα σε ορισμένα σημεία (μου έχει μείνει στη μέση, όπως του Χίτλερ :lol:)

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Αλεξανδριτης ειναι το λειζερ που εχει κι ο δερματολογος μου τελικα.

Την Τεταρτη ξεκιναω,τελικα ρωτησε για την περιπτωση μου (2χρονια κανει λειζερ,σχετικα ''πρωταρης'') και θα ειχαμε θεμα αν ειχα προβλημα ορμονικο για τις περιοχες μουστακιου-φαβοριτας-κοιλιας γιατι η τριχα θα ξαναβγαινε και δεν θα ηταν αποτελεσματικο το λειζερ.

Κατα τ'αλλα ολα καλα θα κανουμε απο 8-10 συνεδριες και ελπιζω οτι θα ξεφορτωθω μια για παντα τις τριχες.

Κριστινα ποσο κοστισε η αποτριχωση?

Ο καθενας βαζει οτι τιμη θελει?

Μου φανηκαν λιγα οτι μου ειπε και την Τεταρτη θα τον ξαναρωτησω για να σιγουρευτω.:roll:

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αλεξανδριτης ειναι το λειζερ που εχει κι ο δερματολογος μου τελικα.

Την Τεταρτη ξεκιναω,τελικα ρωτησε για την περιπτωση μου (2χρονια κανει λειζερ,σχετικα ''πρωταρης'') και θα ειχαμε θεμα αν ειχα προβλημα ορμονικο για τις περιοχες μουστακιου-φαβοριτας-κοιλιας γιατι η τριχα θα ξαναβγαινε και δεν θα ηταν αποτελεσματικο το λειζερ.

Κατα τ'αλλα ολα καλα θα κανουμε απο 8-10 συνεδριες και ελπιζω οτι θα ξεφορτωθω μια για παντα τις τριχες.

Κριστινα ποσο κοστισε η αποτριχωση?

Ο καθενας βαζει οτι τιμη θελει?

Μου φανηκαν λιγα οτι μου ειπε και την Τεταρτη θα τον ξαναρωτησω για να σιγουρευτω.:roll:

Θα σου στείλω π.μ ... γιατί είμαι πολυ ευχαριστημένη αν είναι να ρωτήσεις και τον δικό μου....

Oκ σ'ευχαριστω για τον χρονο σου.

Θα περιμενω πμ.

Κριστινα ξεχασα να σου πω οτι ειμαι....Χανια....:|.

χαχα τότε άκυρος ο δικός μου είναι Χαλανδρι οποτε θα σου πω το εξής...

Περνει λεφτά με την επίσκεψη

Για πρόσωπο ξεκινήσαμε με 45, όλο το πόδι (γάμπα μυρός) 130, και όλο το μπίκινι μπραζιλ 70 (όταν λέμε όλο όλο ακόμα και τις 3-4 τρίχες που είχα στην κοιλιά...)

Μετά τις μειώσαμε τις τιμές ξανά.....;)

Δηλαδή για τα πόδια π.χ επειδή οι τρίχες έχουν μειωθεί παρα πολύ (μετά την 4 επίσκεψη) και κάνω λειζερ καθε 3-4 μήνες πλήρωνω πολύ λίγοτερο απο την αρχική τιμή....

Το μουστάκι τουλάχιστον σε μένα ήθελε 8 επισκέψεις για να δω το χνούδι που δεν με ενοχλεί δηλ.την τελευταια φορά το χτύπησα γιατί ειχα παει για τα πόδια και επειδή δεν είναι μεγάλο το κόστος πια (απο την 6 φορά μειώσαμε την τιμή και στα άλλα μουστάκι και μπικίνι ) είπα οκ χτύπα να φύγει και αυτό....

Νομίζω ότι θα διαπραγματευτείς καλύτερα με τις επισκέψεις γιατί θα ελέγχεις και το αποτέλεσμα και θα είναι ευκαιρία να παζαρέψεις κατι καλύτερο στην τιμή....

Αν είχα πληρώσει πακέτο........θα ειχα δώσει πολλά περισσότερα.

Ασε που είναι της φάσης έχω παω ....δεν εχω δεν παω...

Χρυσα τοσα πολλα χρονια κανεις αποτριχωση?Νομιζα οτι σε κανα χρονο θα ειχα ξεμπερδεψει :roll:.

Κι εγώ έτσι νόμιζα, αλλά ακόμα βγαίνουν. Πρέπει να έχω κάνει γύρω στις 15 φορές μέχρι τώρα, υπάρχει σαφής βελτίωση αλλά δεν έχω φτάσει σε επίπεδο να μη με ενοχλούν.

5k3tp2.png

• 1 month later...

Θηλαζω την 17 μηνων κορουλα μου. Εδω και εξι μηνες ομως υποφερω απο ψωριαση. Τον τελευταιο μηνα εγινε πολυ εντονη, γεμισαν τα ποδια μου και εξαπλωνεται σε ολο το σωμα. Αρχικα εβαλα μια κρεμα που ειχε κορτιζονη. Δεν ξερω ποσο εβλαψε το μικρο μου και νιωθω πολυ ασχημα. Τωρα ομως βλεπω οτι δεν μου κανει τιποτα και την σταματησα. Υπαρχουν αλλα φαρμακα που θα μπορεσω να παρω ενω θηλαζω??

• 3 εβδομάδες μετά...
Καλημέρα στις μανούλες! :D

Επειδή δεν μπορώ να το ψάξω (προσπάθησα αλλά όταν βιάζεσαι τίποτε δεν μπορείς να βρεις )

Panadol cold & flu μπορώ να πάρω;;;

Ευχαριστώ! :P

Στο e-lactancia είχε βγάλει όταν το είχαμε ψάξει μια φορα οτι ειναι συμβατό.

Ίσως μειώσει λίγο το γάλα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...