Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Ο μικρός μου (6,5 μηνών) που θηλάζει (όχι αποκλειστικά) έχει πολύ επίμονη ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα). Πιστεύετε οτι θα μπορούσε να το θεραπεύσει ο αποκλεισμός του ξένου γάλακτος από τη διατροφή του; Αν προσπαθούσα να παίρνει μόνο δικό μου γάλα, παράλληλα με τις στερεές τροφές; Ψάχνω άρθρα για να τεκμηριώσω αυτό που μου λέει το ... ένστικτό μου, ισχύει κάτι τέτοιο;

Τα παιδιά που παρουσιάζουν τροφικές αλλεργίες, έχουν 50% πιθανότητα να εχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, οπότε το πρώτο που προτείνεται να αποκλεισθεί είναι αυτό και παράλληλα ψάχνουμε και για άλλες τροφικές αλλεργίες.

Προσοχή στα κρυμμένα γαλακτοκομικά που βρίσκονται σε πάρα πολλά τρόφιμα όπως το ψωμί, τα αλλαντικά κλπ.

Το μωρό παρακολουθείται από αλλεργιολόγο;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διευκρινίζω οτι από 35 ημερών περίπου παίρνει και συμπλήρωμα ξένου γάλακτος ενώ πριν 4 μέρες ξεκινήσαμε και υποαλλεργική κρέμα ρυζάλευρο.

Πόσο ξένο γάλα παίρνει το μωρό το 24ωρο και πόσες φορές θηλάζει;

Την υποαλλεργική κρέμα την πρότεινε ο παιδίατρος ή ο αλλεργιολόγος;

Το παιδί τρώει φυσικές τροφές (φρούτα, λαχανικά, κρέας) αντί για το ρυζάλευρο που έχει και ζάχαρη και γάλα και τεχνητά αρώματα; Τα έχει δοκιμάσει και δεν τα θέλει;

κορτιζόνη είναι

δεν αντενδείκνυται για το θηλασμό

η ατοπική δερματίτιδα είναι συχνά ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης είτε σε τροφές είτε σε απορρυπαντικά

είναι σε σημείο που έρχεται σε επαφή με απορρυπαντικά;

Αγλαϊα μου, δεν έχω αλλάξει κάτι στις καθημερινές μου συνήθειες. Χρησιμοποιώ σταθερά τα ίδια απορρυπαντικά και καλλυντικά. Απλά κάποια στιγμή στους δύο μήνες μετά την εγκυμοσύνη με έπιασε φαγούρα στο εσωτερικό των αγκώνων, η οποία επιδεινώθηκε και άρχισαν να εμφανίζονται κάποιες κοκκινίλες. Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι αποφάσισα να το ψάξω, έστω και λίγο καθυστερημένα.

Επίσης, μου είπε η δερματολόγος να προσέχω πολύ και τη μικρή γιατί συνήθως η ατοπική δερματίτιδα κληρονομείται:(

82nop2.png

Πόσο ξένο γάλα παίρνει το μωρό το 24ωρο και πόσες φορές θηλάζει;

Την υποαλλεργική κρέμα την πρότεινε ο παιδίατρος ή ο αλλεργιολόγος;

Το παιδί τρώει φυσικές τροφές (φρούτα, λαχανικά, κρέας) αντί για το ρυζάλευρο που έχει και ζάχαρη και γάλα και τεχνητά αρώματα; Τα έχει δοκιμάσει και δεν τα θέλει;

Συγνώμη για καθυστέρηση, είχα πρόβλημα με ίντερνετ χθες.

Ναι παρακολουθείται από αλλεργιολόγο η οποία και του έκανε τα τεστ στο χεράκι. Προς το παρόν βρήκε ευαισθησία στο αυγό και πρότεινε να αποκλείσω από τη διατροφή μου το αυγό και, προληπτικά, όσπρια και ψάρι.

Το μωρό θηλάζει σε όλα τα γέυματα (6 πλέον) και παίρνει και συμπλήρωμα 90 ml.

Το ρυζάλευρο μου το πρότειναν ως πρώτη στερεά τροφή ως λιγότερο αλλεργιογόνο. Μου είπαν οτι τα φρούτα θα τα προσθέσουν αργότερα τώρα που ο μικρός είναι "ύποπτος" για αλλεργίες.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω;Φοβάμαι οτι οι ειδικοί δε γνωρίζουν τίποτα από θηλασμό... Να προσπαθούσα να μην του δίνω καθόλου ξένο γάλα; Δηλ να του παρέχω συμπληρώματα από μητρικό γάλα;

καλημέρα!

Πήγα στη δερματολόγο επειδη ταλαιπορούμε με ψωρίαση απο 5 χρονών και μετά τη γέννα είχα επιδίνωση. Εκτος απο τη λοσιον στο κεφάλι που βάζω elocon βγήκε ψωρίαση πάνω στις θηλές είναι στο ίδιο σημείο και απο τα δυο στήθη όπου με την τριβή που θηλάζει το παιδί όλο και φαύγουν στρώσεις δέρματος και έχει αρχίσει και το λέπι. μου έδωσε την rettavate να την βάζω και να πλένομε πριν το θηλασμό. Την έβαλα μια φορά και ενώ πλήθηκα το μωρό έκλαιγε πάρα πολύ στο στήθος όλη μέρα...δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή η ιδέα μου επειδή φοβήθηκα αλλά δεν την ξαναέβαλα και δεν το ξαναέκανε τις επόμενες μέρες..

Βαζω purelan αλλά τζίφος και επειδή ταλαιπορούμε χρόνια ξέρω οτι θέλει την κορτιζόνη της για να φύγει.

Τι να κάνω να την βάζω μήπως επειδή είναι η θηλή δεν πρέπει? η dactotor μήπως θα ήταν καλύτερη?

Διαφημίσεις

Μετα τη γεννα εβγαλα μυρμηκιες στο χερι μου(ειχα κ στο παρελθον).

Και επειδη επεμεναν,πριν 3 μηνες περιπου εκανα θεραπεια για μια εβδομαδα με το διαλυμα "verruca hermal"απο μονη μου χωρις οδηγια ιατρου.

Μου φανηκε αθωο κ δεν κοιταξα καν τις οδηγιες(μεγαλη βλακεια μου!!!:confused:)

Εφυγαν οντως αλλα πριν λιγες μερες εμφανιστηκαν.Προχθες λοιπον ξαναεβαλα κ αφου εβαλε κοιταξα στο e-lactancia.org και ειδα οτι η ουσια fluorouracil που εμπεριεχει το διαλυμα εχει risk 3!!!!!!:shock: και οτι το γαλα δεν πρεπει να δινεται στο μωρο για 24 ωρες!!!!!!!!

Εννοειται πως ο μικρος θηλαζε κανονικοτατα!!!!!!!!!

Αγλαια ξερεις μηπως τι κινδυνος υπαρχει?

Αν μπορεσεις να μου απαντησεις θα σου ειμαι υποχρεη....Ανησυχω παρα πολυ...:|:neutral::|:neutral::|:neutral::|:neutral::|

..μαμα τωρα ξερω..

• 2 εβδομάδες μετά...

Το πρόβλημα μου είναι ότι έβαλα otrivin και θηλάζω τον μικρό που είναι 9 μηνών. Τώρα είδα ότι είναι risk level 2... (δείτε εδώ:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

:( και φυσικά ανησυχώ...

Τον θηλάζω πρωί - βράδυ και όσες φορές ξυπνήσει την νύχτα (συνήθως 2 με 3)

Για πόσον καιρό ισχύουν οι παρενέργειες που αναφέρει? (χαμηλή πίεση, ευερεθιστότητα και αρρυθμία σε μητέρα και βρέφος)

Καλά, την ευερεθιστότητα η μητέρα (εγώ δηλαδή) την έχω έτσι κι αλλιώς μόνιμη.... (χα, χα!)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Μετα τη γεννα εβγαλα μυρμηκιες στο χερι μου(ειχα κ στο παρελθον).

Και επειδη επεμεναν,πριν 3 μηνες περιπου εκανα θεραπεια για μια εβδομαδα με το διαλυμα "verruca hermal"απο μονη μου χωρις οδηγια ιατρου.

Μου φανηκε αθωο κ δεν κοιταξα καν τις οδηγιες(μεγαλη βλακεια μου!!!:confused:)

Εφυγαν οντως αλλα πριν λιγες μερες εμφανιστηκαν.Προχθες λοιπον ξαναεβαλα κ αφου εβαλε κοιταξα στο e-lactancia.org και ειδα οτι η ουσια fluorouracil που εμπεριεχει το διαλυμα εχει risk 3!!!!!!:shock: και οτι το γαλα δεν πρεπει να δινεται στο μωρο για 24 ωρες!!!!!!!!

Εννοειται πως ο μικρος θηλαζε κανονικοτατα!!!!!!!!!

Αγλαια ξερεις μηπως τι κινδυνος υπαρχει?

Αν μπορεσεις να μου απαντησεις θα σου ειμαι υποχρεη....Ανησυχω παρα πολυ...:|:neutral::|:neutral::|:neutral::|:neutral::|

Τώρα το είδα.

Το διάλυμα ή κρέμα έχει risk level 1 και λέει ότι δεν χρειάζεται να διακοπεί ο θηλασμός. Μάλλον μπερδεύτηκες με το φάρμακο που χορηγείται από το στόμα.

Το πρόβλημα μου είναι ότι έβαλα otrivin και θηλάζω τον μικρό που είναι 9 μηνών. Τώρα είδα ότι είναι risk level 2... (δείτε εδώ:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

:( και φυσικά ανησυχώ...

Τον θηλάζω πρωί - βράδυ και όσες φορές ξυπνήσει την νύχτα (συνήθως 2 με 3)

Για πόσον καιρό ισχύουν οι παρενέργειες που αναφέρει? (χαμηλή πίεση, ευερεθιστότητα και αρρυθμία σε μητέρα και βρέφος)

Καλά, την ευερεθιστότητα η μητέρα (εγώ δηλαδή) την έχω έτσι κι αλλιώς μόνιμη.... (χα, χα!)

Στις οδηγίες του φαρμάκου θα λέει αυτά που ρωτάς.

Για το θηλασμό αναφέρει να μη χρησιμοποιείται για περισσότερο από 3 ημέρες και να μην υπερβαίνεται η δοσολογία.

να κάνω εγώ τότε την εξής ερώτηση?

πώς γίνεται να βάζουμε otrivin (παιδικό έστω) στα παιδάκια μας όταν τρέχει η μύτη τους?

μήπως αναφέρεστε σε μωρά???? γιατί εμένα 2,5 η κορη μου και όταν τρέχει η μύτη της βάζω για ένα τριήμερο....

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Έχω φοβερό μπούκωμα και το μόνο που έχω στο φαρμακείο του σπιτιού μου είναι οτριβίν (και για ενήλικες και για παιδιά). Κοιτάζω ομως στο ε-λακτάνσια και το βγάζει με επικινδυνότητα 2. Και έχω την εξής απορία: Αφού ο γιος μου που πριν λίγες μέρες είχε κι αυτός μπούκωμα επιτρέπονταν να του βάλω οτριβίν (ο παιδίατρος μας το έδωσε) εγώ γιατί δεν κάνει να το χρησιμοποιήσω; Ή η επικινδυνότητα αφορά όταν θηλάζουμε πολύ μικρά μωρά; (ο γιος μου είναι ενός έτους).....

:confused::confused:

Culte, αυτή την απορία είχα κι εγώ πριν λιγο καιρό.... Δεν ξέρω αν ξέρει κάποια κοπέλα να απαντήσει!

Θα ήταν γενικώς, χρήσιμο να ξέρουμε αν η επικινδυνότητα κάποιων φαρμάκων, αφορά κυρίως θηλάζοντα βρέφη (0- 6 μηνών, πχ.... ) και αν τα ίδια φάρμακα δεν είναι το ίδιο επικίνδυνα όσο ανεβαίνει η ηλικία του παιδιού και μετά το πρώτο έτος τους....

sL7ap2.png

Στις οδηγίες του φαρμάκου θα λέει αυτά που ρωτάς.

Για το θηλασμό αναφέρει να μη χρησιμοποιείται για περισσότερο από 3 ημέρες και να μην υπερβαίνεται η δοσολογία.

Ευχαριστώ για την απάντηση, όμως χρησιμοποίησα για 4 μέρες το παιδικό... κι έτσι δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ...

Το site του νοσοκομείου όταν αναφέρετε στο otrivin εννοείς αυτό των ενηλίκων?

Αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο Αγλαϊα, θα ήμουν υπόχρεη! Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

να κάνω εγώ τότε την εξής ερώτηση?

πώς γίνεται να βάζουμε otrivin (παιδικό έστω) στα παιδάκια μας όταν τρέχει η μύτη τους?

μήπως αναφέρεστε σε μωρά???? γιατί εμένα 2,5 η κορη μου και όταν τρέχει η μύτη της βάζω για ένα τριήμερο....

Συγνώμη για το εκτός θέματος αλλά όταν διαβάζω κάτι τέτοια, έχω πολλές απορίες.

Αν η μύτη της τρέχει, γιατί βάζεις οτριβίν; για να σταματήσεις να τρέχει;

Αυτό το φάρμακο προκαλεί ατροφία στο βλενογόνο.

(στο σπίτι μας δεν το έχουμε βάλει ποτέ!)

Ευχαριστώ για την απάντηση, όμως χρησιμοποίησα για 4 μέρες το παιδικό... κι έτσι δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ...

Το site του νοσοκομείου όταν αναφέρετε στο otrivin εννοείς αυτό των ενηλίκων?

Αν γνωρίζεις κάτι περισσότερο Αγλαϊα, θα ήμουν υπόχρεη! Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Το site εννοεί των ενηλίκων και δεν γνωρίζω τι διαφορά έχει από το παιδικό.

Culte, αυτή την απορία είχα κι εγώ πριν λιγο καιρό.... Δεν ξέρω αν ξέρει κάποια κοπέλα να απαντήσει!

Θα ήταν γενικώς, χρήσιμο να ξέρουμε αν η επικινδυνότητα κάποιων φαρμάκων, αφορά κυρίως θηλάζοντα βρέφη (0- 6 μηνών, πχ.... ) και αν τα ίδια φάρμακα δεν είναι το ίδιο επικίνδυνα όσο ανεβαίνει η ηλικία του παιδιού και μετά το πρώτο έτος τους....

Όταν ένα βρέφος θηλάζει αποκλειστικά και ζυγίζει πχ 6 κιλά, μπορεί να μεταβολίσει πολύ μικρότερη ποσότητα φαρμάκου σε σχέση με ένα βρέφος που ζυγίζει 10 κιλά, τρώει στερεές τροφές και έχει πιο ώριμα όργανα.

Παίζει ρόλο και η ώρα λήψης του φαρμάκου, ο χρόνος που απαιτείται για το μεταβολισμό του κλπ (εξηγούνται στο site στην φαρμακοκινητική). Πχ η μητέρα μπορεί να πάρει ένα φάρμακο το βράδυ, το μωρό της να κοιμάται αρκετές ώρες και το πρωί που θα θηλάσει να έχει ήδη μεταβολιστεί το φάρμακο και να μην έχει καμία επίδραση στο μωρό. Το ίδιο φάρμακο μπορεί η μητέρα να το πάρει το μεσημέρι, το μωρό να θηλάσει 3 γεύματα και να έχει παρενέργειες.

Διαφημίσεις

Τώρα το είδα.

Το διάλυμα ή κρέμα έχει risk level 1 και λέει ότι δεν χρειάζεται να διακοπεί ο θηλασμός. Μάλλον μπερδεύτηκες με το φάρμακο που χορηγείται από το στόμα.

Σ' ευχαριστω πολυ Αγλαια.Αχγωθηκα ακομα πιο πολυ γιατι στο φυλλο οδηγιων του διαλυματος αναφερει πως ΔΕΝ χρησιμοποιειται σε εγκυμοσυνη-θηλασμο.

..μαμα τωρα ξερω..

Συγνώμη για το εκτός θέματος αλλά όταν διαβάζω κάτι τέτοια, έχω πολλές απορίες.

Αν η μύτη της τρέχει, γιατί βάζεις οτριβίν; για να σταματήσεις να τρέχει;

Αυτό το φάρμακο προκαλεί ατροφία στο βλενογόνο.

(στο σπίτι μας δεν το έχουμε βάλει ποτέ!)

http://www.netdoctor.co.uk/earnoseandthroat/medicines/100003022.html

. It also reduces the production of mucus, helping to relieve a blocked nose.

η παιδίατρος μου το δίνει φυσικά απλά μου λέει ν ατο δίνω max τριήμερο....

και αποθηλασε επιτελους!

Καλησπερα!

θα ηθελα τη βοηθεια σας !!

απο χτες εχω ενα τρομερο πονο στη πλατη-στηθος και δυσκολευομαι ακομα και να αναπνευσω.κρυωμα ειναι σιγουρα!θελω να τριφτω αλλα δεν ξερω αν κανει να βαλω ειτε voltaren ειτε countrepain λογω θηλασμου,μιας και εχουν και πολυ εντομη μυρωδια.χτες με ετριψε ο αντρας μου με οινοπνευμα αλλα δεν εκανε τιποτα..

τη βοηθεια σας παρακαλω!!

9Uzhp3.png GHqEp3.png

Καλησπερα!

θα ηθελα τη βοηθεια σας !!

απο χτες εχω ενα τρομερο πονο στη πλατη-στηθος και δυσκολευομαι ακομα και να αναπνευσω.κρυωμα ειναι σιγουρα!θελω να τριφτω αλλα δεν ξερω αν κανει να βαλω ειτε voltaren ειτε countrepain λογω θηλασμου,μιας και εχουν και πολυ εντομη μυρωδια.χτες με ετριψε ο αντρας μου με οινοπνευμα αλλα δεν εκανε τιποτα..

τη βοηθεια σας παρακαλω!!

Mπηκα στο e-lactancia.org και στο voltaren εχει risk level 0.Το countrepain δεν το βρηκα.

..μαμα τωρα ξερω..

κοριτσια γνωριζει καμια με βεβαιοτητα αν επιτρεπεται η σπιρουλινα κατα τον θηλασμο?

ρωτησα δυο παιδιατρους και δεν ειχαν ιδεα!!!

ο γυναικολογος μου μου την ειχε απαγορευσει στην εγκυμοσυνη.(ειχα παρει στον πρωτο μηνα που δεν γνωριζα για την εγκυμοσυνη)

0GFrp3.png

κοριτσια γνωριζει καμια με βεβαιοτητα αν επιτρεπεται η σπιρουλινα κατα τον θηλασμο?

ο γυναικολογος μου μου την ειχε απαγορευσει στην εγκυμοσυνη.(ειχα παρει στον πρωτο μηνα που δεν γνωριζα για την εγκυμοσυνη)

Στο e-lanctancia το έχει risk level 0. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις άφοβα.

Αν θες δες και μόνη σου...http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Βάζεις στο search by product "spirulina" και σου βγάζει το αποτέλεσμα...

Μπορείς να πάρεις. Δεν αντενδείκνυται. Ένα απλό φύκος είναι.

Μανουλες ΣΟΣ Depon επιτρεπεται κατα το θηλασμο?

Εχω τρομερο πονοδοντο και δεν νομιζω να αντεξω εως αυριο.Και αν ναι ανα ποσες ωρες επιτρεπεται να παρω?

Μανουλες ΣΟΣ Depon επιτρεπεται κατα το θηλασμο?

Εχω τρομερο πονοδοντο και δεν νομιζω να αντεξω εως αυριο.Και αν ναι ανα ποσες ωρες επιτρεπεται να παρω?

από ότι ξέρω επιτρέπετε.... εξάλλου το δίνουμε και στα μωράκια

όσο για τις ώρες... στα παιδιά το δίνουμε με διαφορά 6 ωρών...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...