Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Αν έχεις διαπιστωμένη έλλειψη από κάτι και δεν μπορείς να το συμπληρώσεις με αλλαγή στη διατροφή να πάρεις. Όμως ειδικά ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα επιβλαβής αν είναι παραπανίσιος. Έχεις κάνει αιματολογικές εξετάσεις που δείχνουν έλλειψη;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και να φανταστείς οτι η αιματολόγος μου είπε να πάρω το διπλάσιο συμπλήρωμα σιδήρου για να τσεκάρουν μετά τον μπέμπη...

:shock: Αυτό τι σχέση έχει με το μπέμπη;

Ο μεγάλος έχει ενα αιματολογικό σύνδρομο...Όταν ο μικρός ήταν δυο μηνων κάναμε μια γενική αίματος να δούμε αν παρουσιάζει κι αυτός κάποια σημάδια...Και προληπτικά - σα να λέμε- η αιματολόγος του Παίδων μου είπε να πάρω τον διπλάσιο σίδηρο αλλά δεν πήρα γιατί ούτως ή άλλως το συμπλήρωμα ασβεστίου που παίρνω έχει και σίδηρο αρα σίγουρα η ποσότητα που παίρνω (σιδήρου) είναι πάνω απο μια ταμπλέτα....Το είπα μπερδεμένα; :lol:

Εγω μια μικρή έλλειψη σιδήρου την έχω, αλλά λίγα πράγματα...Προφανώς μου είπε να συνεχίσω να συμπληρώματα ο γιατρός μου για να ενισχυθεί ο οργανισμός μου, μιας και ήξερε οτι ειδικά το ασβέστιο δεν θα το έκοβα...το είχαμε συζητήσει απο την εγκυμοσύνη ήδη...

Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει; Να ανεβάσει τα επίπεδα φεριττίνης π.χ.; Ή άλλα;

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Ο μεγάλος έχει ενα αιματολογικό σύνδρομο...Όταν ο μικρός ήταν δυο μηνων κάναμε μια γενική αίματος να δούμε αν παρουσιάζει κι αυτός κάποια σημάδια...Και προληπτικά - σα να λέμε- η αιματολόγος του Παίδων μου είπε να πάρω τον διπλάσιο σίδηρο

Ρωτώ ξανά, ο σίδηρος που λαμβάνεις εσύ τι σχέση έχει με το μωρό;

Δεν υπάρχει περίπτωση να το βοηθήσει κάπου... η αιματολόγος είναι σοβαρή; Ο σίδηρος που παίρνεις εσύ περνάει σε ελάχιστη ποσότητα στο μητρικό γάλα και δεν βοηθάει πουθενά το παιδί. Αν το παιδί χρειάζεται σίδηρο, έστω και ελάχιστο, σίγουρα δεν μπορεί να το πάρει δια μέσου του γάλακτος εξαιτίας του συμπληρώματος.

Αν η αιματολόγος πιστεύει ότι μπορείς να προσφέρεις κάτι στο μωρό παίρνοντας εσύ το συμπλήρωμα, σημαίνει ότι δεν ξέρει να χειριστεί το θέμα και μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το μωρό.

αλλά δεν πήρα γιατί ούτως ή άλλως το συμπλήρωμα ασβεστίου που παίρνω έχει και σίδηρο αρα σίγουρα η ποσότητα που παίρνω (σιδήρου) είναι πάνω απο μια ταμπλέτα....Το είπα μπερδεμένα; :lol:

:shock:

Είναι γνωστό ότι το ασβέστιο εμποδίζει την απορρόφηση σιδήρου γι αυτό και συνιστάται ο σίδηρος να λαμβάνεται μακριά από γεύματα που περιέχουν ασβέστιο (κυρίως μακριά από γαλακτοκομικά).

Εγω μια μικρή έλλειψη σιδήρου την έχω, αλλά λίγα πράγματα...Προφανώς μου είπε να συνεχίσω να συμπληρώματα ο γιατρός μου για να ενισχυθεί ο οργανισμός μου, μιας και ήξερε οτι ειδικά το ασβέστιο δεν θα το έκοβα...το είχαμε συζητήσει απο την εγκυμοσύνη ήδη...

Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει; Να ανεβάσει τα επίπεδα φεριττίνης π.χ.; Ή άλλα;

τα εργαστηριακά δεν έχουν σημασία, αλλά η επίδραση στον οργανισμό

στα παιδιά προκαλεί σοβαρή καθυστέρηση στην ανάπτυξη

στους ενήλικες η χρόνια συσσώρευση του σιδήρου οδηγεί σταδιακά στην καταστροφή των κυττάρων, με αποτέλεσμα την λειτουργική ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων όπως το ήπαρ, η καρδιά, το πάγκρεας, οι ενδοκρινείς αδένες, κ.λ.π.

(οι πολυμεταγγιζόμενοι, πχ οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, παρουσιάζουν όλα τα παραπάνω μαζί με οστεοπόρωση και αναπερκή ανάπτυξη, γι αυτο και κάνουν αποσιδήρωση, η οποία περιορίζει τις βλαβερές συνέπειες της συσσώρευσης σιδήρου)

Μαμώτο και το φαντάστηκα οτι μου έλεγε βλακειες γιατί το είχα διαβάσει και στο βιβλίο της Πατσούρου αλλά θεώρησα οτι εννοούσε πως είναι καλύτερα να θηλάζεις απο το να δώσεις ξένο γάλα!

το γάλα της μαμάς που έχει γαστρεντερίτιδα δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με το γάλα της μαμάς που δεν έχει γαστρεντερίτιδα... Το αντίθετο, προσφέρει επιπλέον αντισώματα!

Και δεν είναι πως είναι εναντίον του θηλασμού, ίσα ίσα, που με ενθαρύνει απλά προφανώς είναι εξίσου άσχετη με όλους τους υπόλοιπους!!!

Επιτρέψτε μου να εκφράσω κι εγώ μερικές απορίες...

Είναι γιατρός και υποθέτει ότι δεν έχει μελετηθεί ή δεν μπορεί να μελετηθεί το μικροβιακό φορτίο του γάλακτος; Αγνοεί ότι έχει μελετηθεί η παρουσία ιών στο μητρικό γάλα; Αγνοεί ότι έχει μελετηθεί η παρουσία μικροβίων (ακόμη και θανατηφόρων) και τοξικών ουσιών στο ξένο γάλα;

Τα αγνοεί και τα δύο αλλα προτείνει με ευκολία το ξένο γάλα και αποτρέπει με την ίδια ευκολία το θηλασμό

Υπάρχουν οδηγίες που λένε σε ποιες ασθένειες δεν επιτρέπεται το μωρό να θηλάζει. Είναι ανεπίτρεπτο να μην το γνωρίζει.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

τύπωσέ το και χάρισέ της ένα αντίτυπο, είναι ντροπή να είναι γιατρός και να αγνοεί τέτοιες δημοσιεύσεις...

Τι να σου πώ βρε Αγλαία, δίκιο έχεις.Ίσως είναι της καινούριας σχολής που είναι υπέρ του μητρικού θηλασμού για τους έξι πρώτους μήνες.Γιατί, ξέρεις, μετά το μητρικό γάλα δεν τους προσφέρει τίποτα!!!! :lol::lol::lol:

Θα την τσεκάρω και στην πρώτη σαχλαμάρα που θα μου πεί ψάχνω για άλλη παιδίατρο.

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

Τι να σου πώ βρε Αγλαία, δίκιο έχεις.Ίσως είναι της καινούριας σχολής που είναι υπέρ του μητρικού θηλασμού για τους έξι πρώτους μήνες.Γιατί, ξέρεις, μετά το μητρικό γάλα δεν τους προσφέρει τίποτα!!!! :lol::lol::lol:

Θα την τσεκάρω και στην πρώτη σαχλαμάρα που θα μου πεί ψάχνω για άλλη παιδίατρο.

Οι πιθανότητες να ακούσεις τα ίδια από άλλη γιατρό είναι πολύ μεγάλη, αν όμως εξέφραζες μερικές απορίες στην ίδια τη γιατρό (αφού έχει καλή διάθεση) και αν της πήγαινες την πολιτική της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων, ίσως τη βοηθούσες στο να προβληματιστεί και να ενημερωθεί.

Τις απορίες τις εκφράζω θεωρητικά, θα μπορούσε να τις έχει κάθε μητέρα και να τις θέσει στο γιατρό της, είναι ένας καλός τρόπος για να τον βάλει σε σκέψεις. Κανονικά θα έπρεπει να έχει προβληματιστεί ο ίδιος ο γιατρός και να θέσει αυτού του είδους τις απορίες στους δασκάλους του όταν ήταν φοιτητής ή ειδικευμόμενος, αφού δεν το έκανε δεν πειράζει, ίσως δεν του δώθηκε η ευκαιρία. Ας του τη δώσουμε εμείς! :)

Η εκπαίδευσή τους έχει σημαντικά κενά και δεν έχουν μάθει να σκέφτονται ειδικά για τα θέματα του θηλασμού. Τον αντιμετωπίζουν σαν κάτι μεταφυσικό! Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας να τους δίνουμε μερικές ευκαιρίες όταν έχουν καλή διάθεση, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να ενημερωθούν! :wink:

Στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα η έννοια της επιστημονικής τεκμηρίωσης δεν έχει τη θέση που θα έπρεπε. Δυστυχώς επικρατεί ένα κλίμα που θυμίζει περισσότερο μεσαίωνα παρά επιστήμη. Οι άνθρωποι που εκπαιδεύονται σε αυτό το σύστημα είναι δύσκολο να ξεφύγουν με τις δικές τους δυνάμεις από αυτή την παράλογη λογική. Αν όμως με όλη την καλη διάθεση θέσουμε απλές ερωτήσεις και τους προβληματίσουμε, οι καλοπροαίρετοι θα βοηθηθούν.

Η απλούστατη ερώτηση είναι : αυτό που μου λέτε είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο; Αν ναι, θα ήθελα να δω τη σχετική δημοσίευση. :wink:

Ο μεγάλος έχει ενα αιματολογικό σύνδρομο...Όταν ο μικρός ήταν δυο μηνων κάναμε μια γενική αίματος να δούμε αν παρουσιάζει κι αυτός κάποια σημάδια...Και προληπτικά - σα να λέμε- η αιματολόγος του Παίδων μου είπε να πάρω τον διπλάσιο σίδηρο

Ρωτώ ξανά, ο σίδηρος που λαμβάνεις εσύ τι σχέση έχει με το μωρό;

Δεν υπάρχει περίπτωση να το βοηθήσει κάπου... η αιματολόγος είναι σοβαρή; Ο σίδηρος που παίρνεις εσύ περνάει σε ελάχιστη ποσότητα στο μητρικό γάλα και δεν βοηθάει πουθενά το παιδί. Αν το παιδί χρειάζεται σίδηρο, έστω και ελάχιστο, σίγουρα δεν μπορεί να το πάρει δια μέσου του γάλακτος εξαιτίας του συμπληρώματος.

Αν η αιματολόγος πιστεύει ότι μπορείς να προσφέρεις κάτι στο μωρό παίρνοντας εσύ το συμπλήρωμα, σημαίνει ότι δεν ξέρει να χειριστεί το θέμα και μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το μωρό.

αλλά δεν πήρα γιατί ούτως ή άλλως το συμπλήρωμα ασβεστίου που παίρνω έχει και σίδηρο αρα σίγουρα η ποσότητα που παίρνω (σιδήρου) είναι πάνω απο μια ταμπλέτα....Το είπα μπερδεμένα; :lol:

:shock:

Είναι γνωστό ότι το ασβέστιο εμποδίζει την απορρόφηση σιδήρου γι αυτό και συνιστάται ο σίδηρος να λαμβάνεται μακριά από γεύματα που περιέχουν ασβέστιο (κυρίως μακριά από γαλακτοκομικά).

τα εργαστηριακά δεν έχουν σημασία, αλλά η επίδραση στον οργανισμό

στα παιδιά προκαλεί σοβαρή καθυστέρηση στην ανάπτυξη

στους ενήλικες η χρόνια συσσώρευση του σιδήρου οδηγεί σταδιακά στην καταστροφή των κυττάρων, με αποτέλεσμα την λειτουργική ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων όπως το ήπαρ, η καρδιά, το πάγκρεας, οι ενδοκρινείς αδένες, κ.λ.π.

(οι πολυμεταγγιζόμενοι, πχ οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, παρουσιάζουν όλα τα παραπάνω μαζί με οστεοπόρωση και αναπερκή ανάπτυξη, γι αυτο και κάνουν αποσιδήρωση, η οποία περιορίζει τις βλαβερές συνέπειες της συσσώρευσης σιδήρου)

:shock: Για ευνόητους λόγους δεν θέλω να εκφραστώ δημόσια, αλλά με σοκάρει το γεγονός οτι δεν ξέρει κάτι τόσο απλό! (οτι ο σίδηρος που παίρνω εγώ δεν περνάει στο μητρικό γάλα) Προφανώς πιστεύω τα δικά σου λεγόμενα, γιατί ...αντε να μην εκφραστώ είπαμε!

Αλήθεια πάντως το dictalets που έπαιρνα στην εγκυμοσύνη είχε και σίδηρο και ασβέστιο! Είναι πολυβιταμίνες στην ουσία...το σκέτο ασβέστιο μου φαινόταν σαν σοβάς και δεν μπορούσα να το πάρω με τίποτα...

Για την συσσώρευση σιδήρου δεν χρειάζεται να μου πεις τίποτα παραπάνω...Αυτά που λες μου είναι ήδη γνωστά δυστυχώς...Ο γιος μου ο μεγάλος κάνει αποσιδήρωση απο τα τέσσερα και ήταν ηδη αργά (είχε πάνω απο 4000 μονάδες φερριτίνη...) Είναι το καθημερινό μας μαρτύριο αυτό...:(

Σ' ευχαριστώ παντως για την απάντηση!!!

Αφου΄δεν περνάει στο γάλα παρα μόνο μικρή ποσότητα σιδήρου μπορώ να λαμβάνω τα συμπληρώματα χωρίς πρόβλημα...κατάλαβα λάθος;

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Γεια σας κορίτσια!!! :P Βασικά είμαι νέα μαμά με ένα γλυκό κοριτσάκι κι έχω 2 απορίες...αν μπορεί κάποια να με βοηθησει θα 'ταν τέλεια.

Πρώτον, τελικά δεν κατάλαβα το τελικό το συμπέρασμα είναι οτι κάνει να παίρνεις σίδηρο ενώ θηλάζεις ή είναι βλαβερό?

Και δεύτερον έχω δερματοπάθεια ( ψωρίαση ) και όσο ήμουν έγκυος δεν έβαζα αλοιφή.Τώρα που γέννησα θηλάζω πάλι δεν κάνει?Πρέπει να χει κορτιζόνη η αλοιφή.Γνωρίζει κάποια?Ευχαριστώ!!!

2ef2v5u.png

Γεια σας κορίτσια!!! :P Βασικά είμαι νέα μαμά με ένα γλυκό κοριτσάκι κι έχω 2 απορίες...αν μπορεί κάποια να με βοηθησει θα 'ταν τέλεια.

Πρώτον, τελικά δεν κατάλαβα το τελικό το συμπέρασμα είναι οτι κάνει να παίρνεις σίδηρο ενώ θηλάζεις ή είναι βλαβερό?

Και δεύτερον έχω δερματοπάθεια ( ψωρίαση ) και όσο ήμουν έγκυος δεν έβαζα αλοιφή.Τώρα που γέννησα θηλάζω πάλι δεν κάνει?Πρέπει να χει κορτιζόνη η αλοιφή.Γνωρίζει κάποια?Ευχαριστώ!!!

Το συμπλήρωμα σιδήρου είναι καλό να το παίρνεις μόνο αν αποδεδειγμένα το χρειάζεσαι. Το μωρό μπορεί να κάνει δυσκοιλιότητα αλλά όχι πάντα.

Για την αλοιφή, πες μας την μάρκα και την ενεργό ουσία ή βρες μόνη σου τα στοιχεία στο http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση..Βασικά έχω το στίγμα και πάντα χαμηλό αιματοκρίτη,ιδίως με την εγκυμοσύνη και την γέννα αν με δεις το πρόσωπό μου είναι σαν πανί απο χλωμάδα!!Οπότε σίγουρα χρειάζομαι σίδηρο.Οσο για την αλοιφή δεν ξέρω τι συστατικά έχει γιατί είναι μία μίξη τριών αλοιφών οπου μου την φιτιάχνει ο φαρμακοποιός σ'ενα μπωλάκι.Θα πρέπει να τον ρωτήσω...Thanks!!!!!!

2ef2v5u.png

Διαφημίσεις

annoula_sk, έχω κι εγώ το στίγμα αλλά δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα με το θηλασμό. Ο αιματοκρίτης μου είναι φυσιολογικός, όσο μπορεί να είναι για "στιγματισμένη" :lol:

Θέλω να πω, εφόσον νιώθω καλά χωρίς το συμπλήρωμα και οι εξετάσεις μου είναι ΟΚ, δεν βρίσκω λόγο να το πάρω, απλά φροντίζω να τρώω λίγο περισσότερο κρέας από παλιά που δεν έτρωγα σχεδόν καθόλου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

To πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πόσο είναι ο αιματοκρίτης μου αυτήν την στιγμή..ίσως πάρω λίγες μέρες ακόμα και το σταματήσω!Αν νιώσω αδυναμία θα το ξαναπάρω!! :roll: χι!χι!

2ef2v5u.png

Κορίτσια βοήθεια! :cry:

Μόλης έκλεισα το τηλέφωνο με τον οδοντίατρό μου και μου είπε πως έτσι όπως είμαι πρισμένη και πονάω αφόρητα, πρέπει οποσδήποτε να πάρω Amoxil 1g και να πάω την Τρίτη. Μπορώ να το πάρω? Επίσης εάν ξέρετε και αν μπορώ να πάρω και Depon ή κάτι άλλο που να επιτρέπεται.

(Πονάω τόσο πολύ που δεν έχω κουράγιο να ψάξω προηγούμενες δημοσιεύσεις σας πάνω στο θέμα :oops: )

7uEBp2.png M3GSp2.png

Κορίτσια βοήθεια! :cry:

Μόλης έκλεισα το τηλέφωνο με τον οδοντίατρό μου και μου είπε πως έτσι όπως είμαι πρισμένη και πονάω αφόρητα, πρέπει οποσδήποτε να πάρω Amoxil 1g και να πάω την Τρίτη. Μπορώ να το πάρω? Επίσης εάν ξέρετε και αν μπορώ να πάρω και Depon ή κάτι άλλο που να επιτρέπεται.

(Πονάω τόσο πολύ που δεν έχω κουράγιο να ψάξω προηγούμενες δημοσιεύσεις σας πάνω στο θέμα :oops: )

Μπορείς να πάρεις και τα δύο.

Περαστικά!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και από εμένα. Θηλάζω τη μικρή μου αποκλειστικά εδώ και 5 μήνες. Χθες άρχισε να με πονάει το δεξί στήθος και το βράδυ ανέβασα πυρετό (37,:cool: - ενδείξεις μαστίτιδας. Μίλησα με τη γυναικολόγο και μου είπε ότι εάν συνεχιστεί θα χρειαστεί να πάρω αντιβίωση ceclor αλλά θα πρέπει να πετάω το γάλα μου γιατι δεν κάνει να το πίνει το παιδί. Η παιδίατρος από την άλλη μου είπε ότι η ceclοr είναι συμβατη με το θηλασμό. Γνωρίζετε μήπως τελικά τι ισχύει με την αντιβίωση ceclor? Μπορώ να συνεχίζω να θηλάζω ή θα πρέπει να πετάω το γάλα? Μήπως υπάρχει κάποια άλλη αντιβίωση που θεραπεύει τη μαστίτιδα και είναι συμβατή με το θηλασμό για να την αντιπροτείνω στη γυναικολόγο?

Κατ' αρχήν να ζητήσω συγγνώμη εκ των προτέρων από τον administrator που δημοσιεύω κάτι ενώ πρέπει να σεβαστώ το μήνυμα του!

Αν χαθεί η δημοσίευση μου δεν πειράζει...

Εδώ και δύο μέρες με ταλαιπωρεί αφάνταστα η αλλεργική μο ρινίτιδα που εμφανίζεται κανά δυο φορές το χρόνο!Πήρα ένα φάρμακο από το φαρμακείο που λέγεται Aerinaze 2,5 μγ/120 μγ.Δυστυχώς δεν 'εβγαλα άκρη με τα συστατικά του από το σάιτ που αναφέρετε εδώ, αλλά ούτε και από το σάιτ της φαρμακευτικής εταιρείας που το έχει!Στο φύλλο οδηγιών λέει ότι από την ουσία που περιέχει-ψευδοεφεδρίνη-έχει αναφερθεί μειωμένη παραγωγή γάλακτος.Και λέει εαν θηλάζετε η λήψη aerinaze δεν συνίσταται.

Αλλά να πω την αλήθεια και ποιο φάρμακο της κατηγορίας δεν απαγορεύει τη λήψη του κατά το θηλασμό???

Επίσης αν κάποια γνωρίζει κάποιο φάρμακο με συστατικά που δεν εμποδίζουν τη συνέχιση του θηλασμού και αφορά την θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας ας μου το πει παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν αναπνέω πλέον από τη μύτη, μόνο από το στόμα!!!!!!!!!!!!!!! :cry::cry::cry:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Λενανεκ δεν μπορω να σε βοηθησω με το φαρμακο αυτο, το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι εγω με το φισιονερ βοηθηθικα παρα πολυ. Εχω αιχμοριο σε κατασταση να μυριζω πιον. Με αυτο καθαριζει η μυτη μου

Το φάρμακο που ανέφερες έχει δραστικές ουσίες τις pseudoephedrine και desloratadine. Η πρώτη είναι risk level 1 κι η δεύτερη ασφαλής. Για να το πάρεις και να μην υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει να θηλάσεις μετά από 6 ώρες (τόσος είναι ο χρόνος ζωής της πρώτης ουσίας).

Αλλεργική ρινίτιδα έχω κι εγώ αλλά δεν παίρνω τίποτα. Αφού ούτως ή άλλως δεν θα μου περάσει ποτέ, θα την έχω 2 φορές το χρόνο, γιατί να φορτώνομαι με φάρμακα; Δεινοπαθώ λίγο τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα την διάρκεια της νύχτας όπου δεν μπορώ να κοιμηθώ. Υπομονή.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Έχεις δίκιο pipi.Εως τώρα μια, δυο φορές να έχω πάρει φάρμακο.Όλο υπομονή να περάσει κάνω!Ε και τώρα το ίδιο θα κάνω αλλά θα βάλω και λίγο φυσιομέρ που προτείνει και η delin.

Σας ευχαριστώ!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Καλησπέρα κορίτσια

Έχω πάθει ιγμορίτιδα και μου έχουν δώσει από το νοσοκομείο 1) αντιβίωση zinadol, την οποία την έχω πάρει στο παρελθόν οπότε ξέρω ότι είναι συμβατή, 2) ρινικό εκνέφωμα, το nasonex (το οποίο περιέχει δραστική ουσία: Μονοϋδρική Φουροϊκή Μομεταζόνη) ή το Dexa-Rhinaspray N (το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία tramazoline hydrochloride Dexamethasone isonicotinate), για τα οποία η παιδίατρός μου λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και 3) αντιφλεγμονώδες xefoRapid το οποίο περιέχει δραστική ουσία λορνοξικάμη. Εκτός από τη δραστική ουσία πρέπει να σας γράψω και τα υπόλοιπα συστατικά;

Επειδή πονούσα υπέρβολικά και η παιδίατρος μου είπε ότι δεν κάνει να πάρω τα xefo, πήρα ένα πονστάν γιατί κάπου είχε πάρει το μάτι μου να το αναφέρετε. Δεν άντεχα όμως γιατί είχα συμπληρώσει ένα 24ωρο άυπνη από τον υπερβολικό πόνο και αποφάσισα να το πάρω για να κοιμηθώ. Δεν μπορούσα να μπω και στο site από χθες λόγω της αναβάθμισης για να δω μήπως μπορούσα να πάρω τίποτα άλλο. Μιλάμε ότι δεν κοιμήθηκα λεπτό όλο το βράδυ και η απλή παρακεταμόλη δεν έκανε τίποτα. Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας

.png.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...