Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμφανίζεστε μπροστά στα μικρά σας όπως σας ¨γέννησε η μαμά σας¨;

Recommended Posts

Ο μικρός μου είναι 2χρονών.Μπαίνει στο μπάνιο μαζι μου και όταν πάω για τον γνωστό λόγο και όταν κάνω ντους.Εσείς τι κάνετε;Το βρίσκεται σωστό για το μωρό;Μέχρι πια ηλικία;

Σωστό ξεσωστό... αν είσαι μόνη σου στο σπίτι μ' ένα 2χρονο, σ' ακολουθεί παντού...

Δεν νομίζω όμως ότι σ' αυτή την ηλικία είναι απαγορευτικό.

το μονο που προσέχω εγώ πολύ είναι να μήν με δει με περίοδο και φρικάρει

Είναι κάπως άβολο αυτό αλλά μπορεί να προκύψει (προκύπτει δηλαδή) όταν έχεις συνέχεια μαζί σου το αυτοκολλητάκι σου. Ψυχραιμία και απλές εξηγήσεις.

Ολοι οι ανθρωποι εχουμε μια προσωπικη σεμνοτητα και θεωρω οτι πρεπει να το περασουμε και στα παιδια μας.

Συμφωνώ για τη σεμνότητα. Αλλά κατακτάται (και) ηλικιακά.

καπως ετσι εναι αλλα τα λες με πολυ απολυτο τροπο, σε μεσες ακρες συμφωνω, τα παιδια ειναι σεξουαλικα οντα και θελουν σεβασμο

Συμφωνώ. Είναι και σεξουαλικά όντα.

Γενικότερα τώρα, νομίζω μπλέκουμε λίγο τις ηλικίες στο θέμα, διαφορετικό το δίχρονο ή μικρότερο μωρό, και διαφορετικό το μεγαλύτερο παιδάκι που έχει αρχίσει να ακούει και να βλέπει για σεξ και συνδέει κάποιες λειτουργίες ή σημεία του σώματός του με αυτό και το εκδηλώνει, εκεί φαντάζομαι ότι μπαίνει άλλη αντιμετώπιση στη μέση.

Έτσι είναι. Κάθε ηλικία έχει την δική της αντιμετώπιση. Δεν έχει βέβαια να κάνει με το ότι μαθαίνουν τα παιδιά για το σεξ αλλά κυρίως με το ότι αρχίζουν να το "ανακαλύπτουν".

Εγώ ήμουν πολύ χαλαρή μ' αυτό το θέμα (δεν είχα κι άλλη επιλογή - ήμουν πολλές ώρες μόνη μου με τον μικρό) (χωρίς ακρότητες βέβαια, δεν δαιμονοποιώ το γυμνό αλλά ούτε και το προσκυνώ)

αλλά εκεί στα 4 του περίπου άρχισα να καταλαβαίνω πως το παιδί μου αναπτύσσει και σεξουαλικότητα και ήταν πια καιρός να είμαστε πιο διακριτικοί.

Δεν ξέρω αν ακολούθησα τα σωστά χρονοδιαγράμματα αλλά μου φαίνεται πως ο γιος μου έχει κάνει ήρεμα τις μεταβάσεις του σ' αυτό τον τομέα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

συμφωνουμε ολοι αυτο κανουμε αλλα οσο μεγαλωνουν δεν νιωθετε την αναγκη να γινει ολο αυτο που περιγραφεις οσο πιο διακριτικα και γρηγορα γινεται? εννοω το δικο σου μπανιο οχι το δικο τους

ποτε δηλαδη η μαμα μπορει να κλεισει την πορτα για να πλυθει και να τα κανει χωρις να ειναι ολοι μεσα? τι να πω εγω οσο μεγαλωνει καλυπτομαι ενω πριν ημουν πιο φορα παρτιδα

πλάκα με κάνεις? φυσικά και θέλω να πάω εκεί οπου και ο βασιλιάς πάει μόνος του μόνη μου...

εδώ μετά από τόσα χρόνια εργασιακού βίου επέβαλα στον ευατό μου να κάνει κακά και στην δουλειά, που πρώτα με τίποτα όμως, απλά γιατί τα κάνω χωρίς παρέα και χωρίς εξηγήσεις και πόρτες να ανοιγοκλείνουν...

και φυσικά θέλω να κάνω μπάνιο χωρίς να έχω την ζουρλή να κινδυνεύει να γλιστρίσει, να τραβάει το ντουζ για να γεμίσει το ποτιστήρι, και να χτυπιέται γιατί έπεσε ο αστεριας έξω από την μπανιέρα

όλα αυτά τα θέλω όμως γιατί θα κάνουν καλό σε μένα, όχι γιατί πιστεύω οτι αυτό που συμβαίνει τώρα κάνει κακό στα παιδιά...

και μόνη μου διακοπές θα ήθελα να πάω, να την βγάλω 10 μέρες ανάσκελα σε μία ξαπλώστρα, αλλά και αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

s-age.png

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που δεν κρυβόταν σε αυτά που αφορούσαν το γυμνό σώμα (χωρίς όμως σεξουαλικές προεκτάσεις). Κι έτσι δεν έχω ταμπού (φυσικά εννοείται ότι ντρέπομαι όταν με βλέπουν ξένοι άνθρωποι γυμνή και επαγρυπνώ ώστε να προστατεύσω το σώμα μου όταν χρειάζεται). Θεωρώ ότι το ίδιο το γυμνό δεν μπορεί να έχει αρνητική έννοια εκτός κι αν του τη φορτώσουμε με τις δικές μας σκέψεις, ενοχές κλπ

Κατά τα άλλα με κάλυψε η ... Maggie....

travellingmum πολύ περίμενα την απάντησή σου... ευχαριστώ.

mmamdad μην σε απασχολεί καθόλου το θέμα. Χρησιμοποίησε την πετσέτα σου αν νιώθεις άβολα (γιατί αυτό θα το εισπράξουν τα παιδιά) και πες του εκείνη τη στιγμή ότι δε θέλεις να σε δουν οι ξένοι άνθρωποι γυμνοί γιατί δεν είναι ευγενικό. Τα πράγματα νομίζω ότι είναι πολύ πιο απλά από ό,τι φοβόμαστε.

ζώπυρον και έφη συμφωνώ. Τα παιδιά μας οδηγούν και σε αυτό...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μα δεν νιωθω αβολα ακομη τουλαχιστον. Ουτε εχουν ρωτησει κατι περα απο το χρωμα γιατι το δερμα μου ειναι πιο σκουρο απο το δικο τους. Ομως εδω επειδει εχουμε σχεδον συνεχια χειμωνα την αισθηση τους εκανε στην αρχη και το γυμνο μπρατσο (και αν φοραγαν κοντομανικο ουρλιαζαν απο πανικο)

Γενικά με καλυψαν η goody, η kinka, effie κτλ. Αλλά επειδή σήμερις δεν βαριέμαι να γράψω χεχεχε:

Εμένα οι δικοί μου ήταν "ντροπαλοί" σε σχέση με το σώμα τους, δεν θυμάμαι να τους έχω δει πολλές φορές γυμνούς, ίσως τη μαμά μου.

Εγώ με τα παιδιά μου ανήκω σε άλλη κατηγορία, δεν έχω πρόβλημα να με δουν γυμνή. Δεν έχουμε κάνει μπάνιο μαζί, αλλά όταν σπίτι είμαστε μόνο η δίχρονη μικρή μου κι εγώ, τότε ναι, κάθεται και με βλέπει να μπανιαρίζομαι, τι να κάνω :-D Ωστόσο, επιμένω (εις μάτην μερικές φορές) ότι στην τουαλέτα η μαμά πάει μόνη της και την περιμένουμε απέξω).

Γενικά θα ήθελα να είναι εξοικειωμένες με το γυμνό σώμα, να το θεωρούν κάτι φυσικό. Εννοείται ότι ως προς τους ξένους είναι εντελώς διαφορετικη η προσέγγισή μου (δεν μας αγγιζει κανείς πουθενά κτλ κτλ).

Πάντως έχει πλάκα γιατί ο σύζυγος, του οποίου η οικογένεια είναι πολύ πιο χαλαρή από τη δική μου σε τέτοια θέματα, δεν θέλει να εμφανίζεται γυμνός - δηλαδή ποτέ χωρίς εσώρουχο. Δεν έχω καταλάβει το γιατί (όχι ότι με πειράζει ιδιαίτερα).

Αναρωτιέμαι αν η συμπεριφορά και η δική μου και του συζύγου θα άλλαζε αν είχαμε γιους.

Διαφημίσεις

Στο σπίτι έχω την άνεση αθλητή στ΄αποδυτήρια. Δεν κρύβομαι αλλά δε γδύνομαι και επίτηδες. Αλλά έχουν μεγαλώσει κιόλας τα δικά μου και ξέρουν ότι δεν πρέπει να μ΄ενοχλούν όταν κάνω ντους.

ρε κορίτσια....

όταν κάνετε μπάνιο μπροστά στο μωρό σας , ή τα αφήνεται να περιφέρονται γυμνά στην παραλία...

πως του μαθαίνεται ότι το σώμα του είναι ιδιωτική του υπόθεση και οφείλουμε να το προστατεύουμε;

γιατί αυτά τα δύο φάσκουν κα αντιφάσκουν...

φανταζομαι αν σε ενα πραγμα συμφωνουμε εδω μεσα ειναι το ηλικιακο, αλλιως οταν ειναι 8 μηνων κι αλλιως 4 ετων

επισης κανενας απ οτι καταλαβα δεν κανει, οπως λεει και μια ψυχη εδω μεσα πασαρελα γυμνος μπροστα στα παιδια του λογω βιτσιου

ολοι για πρακτικους λογους παιρνουμε τα 2χρονα στο μπανιο εκτος αν εχουμε επιλογη

καποια στιγμη θα μαθουν κι αυτα οτι η πορτα κλεινει ουτε εγω θα την ανοιγω οταν θα ειναι αυτονομα και θα πηγαινουν στο μπανιο, ουτε εκεινα σε εμενα οταν ειναι 4 κι ενω μπορουν να ειναι στο δωματιο τους και να ζωγραφιζουν, απο μια ηλικα κι υστερα δεν νομιζω οτι τους κανει καλο

προσωπικο βιωμα, ο μπαμπας μου εμπαινε για κατουρημα και τσουπ εμπαινα κι εγω για να δω επιτηδες το πουλι του, θα προτιμουσα να μου ειχε πει να μην μπαινω οταν ειναι εκεινος μεσα να κλεινει η και να κλειδωνει την πορτα ακομα

γενικα το γυμνο οι δικοι μου το ειχαν ευκολο, απο μια στιγμη κι υστερα μονον σε αμηχανια με εφερνε, ακομα κι οταν απο περιεργια εμπαινα να δω το πουλι του μπαμπα μου ενιωθα αβολα

ρε κορίτσια....

όταν κάνετε μπάνιο μπροστά στο μωρό σας , ή τα αφήνεται να περιφέρονται γυμνά στην παραλία...

πως του μαθαίνεται ότι το σώμα του είναι ιδιωτική του υπόθεση και οφείλουμε να το προστατεύουμε;

πολυ δυσκολη ισορροπια φιλεναδα, και παιζει ρολο σαφως η ηλικια

παντως στην παραλια εγω του φοραω απο πολυ νωρις μαγιω, τον βλεπω σαν εναν μικρο ενηλικα

ρε κορίτσια....

Στην παραλία η γύμνια είναι άλλο θέμα. Μιλάμε για δημόσιο χώρο πλέον κι όχι για την άνεση του σπιτιού μας και παίρνει άλλη διάσταση πιστεύω (χώρια που προσωπικά δεν την αφήνω για να μην κάθεται κάτω γυμνή στην άμμο, τις γόπες και τα υπόλοιπα σκουπίδια της μέσης ελληνικής παραλίας).

Από εκεί και πέρα η έννοια του ιδιωτικού δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρύβεται, αλλά να μάθει ότι έχει δικαίωμα επιλογής σε ποιον θα δείξει το σώμα της.

Αναρωτιέμαι όμως, αν το μικρό παιδί των 2 χρόνων δεν δει ζωντανά τα γεννητικά όργανα και τη γύμνια της μαμάς και του μπαμπά, πότε θα τα δει; Θα τα βλέπει μόνο ζωγραφιστά στα βιβλία μέχρι να έρθει η ώρα του να συναναστραφεί με το άλλο φύλο (ή και το ίδιο, ας μην σταθούμε σε αυτό :D)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

οταν εισαι παρα πολλες ωρες μονος στο σπιτι με ενα μωρο, ποσω μαλλον με δυο, αναγκαζεσαι να τα εχεις μαζι σου και στην τουαλετα.

στο προκειμενο: τον μεγαλο επειδη ηταν ο πρωτος και φοβομουν απο βρεφακι τον επαιρνα μαζι μου στο μπανιο στο ρηλαξ η τις περισσοτερες φορες τον αφηνα εξω απο την πορτα και του μιλουσα. αυτο μεχρι 4 μηνων. μετα πηγαινα τουαλετα οτα κοιμοταν η τελος παντων τον αφηνα στο παρκο και του μιλουσα. αν εκλαιγε τον επαιρνα.

οταν αρχισε να μπουσουλαει και να περπαταει φυσιολογικα με ακολουθουσε και δεν εβγαινε απο το μπανιο. προσπαθουσα να κανω μπανιο οταν ηταν και ο αντραςμου σπιτι. τωρα που εινια 2 ανοιγει κανονικα την πορτα και μπαινει στο μπανιο. του λεω να βγει αλλα δεν βγαινει. επισης αν παω κρυφα στο μπανιο με ψαχνει,φωναζει "που εισαι μαμα" και μπαινει αφου χτυπησει την πορτα. αυτο οταν ειναι και ο αντρας μου σπιτι. οταν ειμια μονη εννοειται οτι ερχεται και οτι αφηνω μισανοιχτη την πορτα. τον μπεμπη δεν τον επαιρνα μαζι μου ουτε τον παιρνω γιατι απλα εινια δευτερο παιδι και δεν φοβομουν.

επισης οταν μετακομισαμε απο το σοκ της αλλαγης ειχε φοβηθει και οχι μονο ερχοταν στο μπανιο αλλα ειχε την απαιτηση να τον εχω αγκαλια οσο ημουν τουαλετα. ναι ναι. και τον ειχα αγκαλια. επισης εκει γυρω στα 2 που ξεκιναμε προσπαθειες για το κοψιμο της πανας εινια λογικο να εχουμε το παιδι στο μπανιο για να καταλαβει τι κανουμε εκει.

μπανιο μαζι τους δεν κανω, δεν εκανα ποτε, ουτε στη θαλασσα το αφηνω εκτεθειμενο, ουτε το αλλαζω σε κοινη θεα, προσπαθω να καλυπτομαι γενικα και να κανω γρηγορα οταν τα αλλαζω σε δημοσιο χωρο. αλλα γυμνους μας εχουν δει αναποφευκτα.

Δεν τον αφήνω να κυκλοφορεί γυμνός στην παραλία, ούτε όταν ήταν μωρό. Και επίσης του εξηγώ ότι μόνο η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν να τον κάνουν μπάνιο και σε κανέναν άλλο δεν θα δείχνει τα γεννητικά του όργανα και δεν θα αφήνει κανέναν να τον πιάνει εκεί.

Στην παραλία η γύμνια είναι άλλο θέμα. Μιλάμε για δημόσιο χώρο πλέον κι όχι για την άνεση του σπιτιού μας και παίρνει άλλη διάσταση πιστεύω (χώρια που προσωπικά δεν την αφήνω για να μην κάθεται κάτω γυμνή στην άμμο, τις γόπες και τα υπόλοιπα σκουπίδια της μέσης ελληνικής παραλίας).

Από εκεί και πέρα η έννοια του ιδιωτικού δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρύβεται, αλλά να μάθει ότι έχει δικαίωμα επιλογής σε ποιον θα δείξει το σώμα της.

Αναρωτιέμαι όμως, αν το μικρό παιδί των 2 χρόνων δεν δει ζωντανά τα γεννητικά όργανα και τη γύμνια της μαμάς και του μπαμπά, πότε θα τα δει; Θα τα βλέπει μόνο ζωγραφιστά στα βιβλία μέχρι να έρθει η ώρα του να συναναστραφεί με το άλλο φύλο (ή και το ίδιο, ας μην σταθούμε σε αυτό :D)

θα τα δει ζωντανα τα γεννητικα οργανα στα 2 αλλα θα δει απο καποια στιγμη κι υστερα και τον γονιο να κλεινει την πορτα επειδη δεν του αρεσει να τον βλεπουν γυμνο η επειδη δεν το θεωρει και τοσο χρησιμο,

πάντως η θέα ενώς ενήλικου γυμνού σώματος σε ένα παιδί (όταν βέβαια συνδιάζεται και με ικανοποίηση του δράστη, κατανοώ τη διαφορά μην αρπαχτείτε, και μη πείτε προς θεού ότι υπονοώ κάτι τέτοιο για εσάς )

κατατάσεται σε σεξουαλική κακοποίηση του παιδίου...

το παιδί πως μαθαίνει τη σημαντική διαφορά αυτών των δύο καταστπασεων ;

Διαφημίσεις

πάντως η θέα ενώς ενήλικου γυμνού σώματος σε ένα παιδί (όταν βέβαια συνδιάζεται και με ικανοποίηση του δράστη, κατανοώ τη διαφορά μην αρπαχτείτε, και μη πείτε προς θεού ότι υπονοώ κάτι τέτοιο για εσάς )

εμεις τους μαθαμε απο νωρις οτι το σωμα τους ειναι ΔΙΚΟ τους, οτι τα σεξουαλικα μας οργανα ειναι πολυ προσωπικα και εκει μας ακουμπανε μονο οι γονεις και η κυρια στον παιδικο (οταν φορουσαν πανες) και παλι ΜΟΝΟ για να μας καθαρισουν. Αν καποιος αλλος μας ακουμπησει εκει ή καπου αλλου κι εμεις δε θελουμε να το πουμε στους γονεις. Τα παιδια μπορουν να ξεχωρισουν τη διαφορα, τουλαχιστον απο την πειρα μου με τα δικα μου.

επισης δεν ξερω ακριβως τι κατατασσεται ως σεξουαλικη κακοποιηση, αλλα φανταζομαι θα πρεπει να υπαρχουν καποια ηλικιακα ορια.

ρε κορίτσια....

δεν αντιφάσκουν καθόλου, το κορμάκι μας το αγαπάμε, δεν δαιμονοποιούμε τίποτε γύρο από αυτό.

το να φτάσεις να βλέπεις ένα γυμνό δίχρονο στην παραλία και να θέλεις να το ντύσεις για τέτοιους λόγους είναι απλά δυστυχία. είναι η αποδοχή της υπαρξης της παιδεραστίας, της αναγνώρισης της, και της συμμόρφωσης σου σε αυτό. με το να ντύνεις τα μωρά, τα μαρκάρεις και συ σαν σεξουαλικά αντικείμενα, και όσο πιο πολύ γίνεται αυτο, τόσο πιο αποδεκτή γίνεται η κατάστση, παγιώνεται, και μια μέρα εκείνοι οι ωραίοι κύριοι στην Ολλανδία αν δεν κάνω λάθος, θα καταφέρουν και θα νομιμοποιήσουν το ωραίο τους κόμμα για τα δικαιώματα των παιδεραστών, γιατί το διάβασα και αυτό, θέλουν λέει να νομιμοποιηθούν οι σχέσεις με παιδιά μεγαλύτερα των 12...

και μετά στα 6 και παναγιά μου βόηθα τα μωρά σου

το κορμί δεν είναι ντροπή, τα παιδιά είναι αγγελάκια, αρκετά ταμπού έχουμε, και θα αποκτήσουν και αυτά με τον καιρό τους, δεν χρειάζεται να ξεκινάμε από τα 2

εγώ δεν μιλάω ποτέ για γύμνιες και ευαίσθητα σημεία, λέω πιο ουδέτερα πράγματα, ανάλογα της ηλικάς μας (3μιση)

το κορμάκι μας μας το φροντίζουν μονο η μαμά και ο μπαμπάς, το πιπί μας μας καθαρίζουν μονο αυτοι και κανείς άλλος, ο καθένας κάνει μόνο τα δικά του, και μονο οι γονείς κάνουν και τα παιδάκια τους

ο κολαρίκος κάνει κακά και είναι βρωμιάρης και τον πιάνει μόνο η μαμά για να τον πλυνει ή να τον ταίσει υποθετα στον πυρετό

τα παιδάκια δεν είναι παιχνιδια ούτε κουκλάκια να τα σηκώνουμε ή να τα ζουλάμε, δεν ζουλάς και δεν αφήνεις να σε ζουλήξει κανείς

όταν δεν μας αρέσει κάτι, λέμε όχι, και αν δεν μας ακούει φωνάζουμε δυνατά την μαμά μας

και κάνω και τον σταυρό μου και την αφήνω να είναι και λίγο ατίθαση στους κανονες...

παρεμπιμπτόντως, επειδή και γω δεχτηκα παρενόχληση στα 11 από ηλικιωμένο συγγενή, και ήμουν τελείως χάπατο από τέτοια και δεν κατάλαβα το αναιπέσθητο χούφτωμα αμέσως, και μαρμάρωσα από την σαστιμάρα, μου κοψε πως θέλω να φύγω απλά από δω γρήγορα και ας μήν ήμουν σίγουρη τι συνέβαινε...

το παιδί που παρενοχλείται πιστέυω πως ξέρει σε όλες τις ηλικίες οτι κάτι δεν πάει καλά, το θέμα είναι 1ον να μπορέσει να την κάνει, και 2ον να μπορέσει να το πει στους γονείς του, καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν επηρρεάζεται από το εαν οι γονείς του εμφανίζονται μπροστά του γυμνοι ή αν το ίδιο τρέχει ξεβράκωτο στην παραλία

s-age.png

επισης δεν ξερω ακριβως τι κατατασσεται ως σεξουαλικη κακοποιηση, αλλα φανταζομαι θα πρεπει να υπαρχουν καποια ηλικιακα ορια.

εδώ: http://www.obrela.gr/ekstrateia_paidikh_kakopoihsh.htm

αναφέρει τα εξείς:

Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση περιλαμβάνει, εκτός από βιασμό και ασέλγεια, ακατάλληλο άγγιγμα του παιδιού, ή το να υποχρεώνει κανείς το παιδί σε ακατάλληλο άγγιγμα, καθώς και έκθεση του παιδιού σε πορνογραφία ή γυμνό σώμα ή φωτογράφιση του παιδιού

Δεν τον αφήνω να κυκλοφορεί γυμνός στην παραλία, ούτε όταν ήταν μωρό. Και επίσης του εξηγώ ότι μόνο η μαμά και ο μπαμπάς μπορούν να τον κάνουν μπάνιο και σε κανέναν άλλο δεν θα δείχνει τα γεννητικά του όργανα και δεν θα αφήνει κανέναν να τον πιάνει εκεί.

Αυτό - μάλιστα οι δικές μου θέλουν εκτός από το βρακάκι του μαγιώ να φοράνε και το σουτιέν - και η δίχρονη.

εμεις τους μαθαμε απο νωρις οτι το σωμα τους ειναι ΔΙΚΟ τους, οτι τα σεξουαλικα μας οργανα ειναι πολυ προσωπικα και εκει μας ακουμπανε μονο οι γονεις και η κυρια στον παιδικο (οταν φορουσαν πανες) και παλι ΜΟΝΟ για να μας καθαρισουν. Αν καποιος αλλος μας ακουμπησει εκει ή καπου αλλου κι εμεις δε θελουμε να το πουμε στους γονεις. Τα παιδια μπορουν να ξεχωρισουν τη διαφορα, τουλαχιστον απο την πειρα μου με τα δικα μου.

Και αυτό.

πάντως έφυ είσαι η μόνη που υποστηρίζεις ότι είναι "κακό" να φοράμε μαγιό στα μωρά μας στην παραλία (άσχετα πιες κατουράνε ή όχι μπροστά τους)

και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου

πλάκα με κάνεις? φυσικά και θέλω να πάω εκεί οπου και ο βασιλιάς πάει μόνος του μόνη μου...

εδώ μετά από τόσα χρόνια εργασιακού βίου επέβαλα στον ευατό μου να κάνει κακά και στην δουλειά, που πρώτα με τίποτα όμως, απλά γιατί τα κάνω χωρίς παρέα και χωρίς εξηγήσεις και πόρτες να ανοιγοκλείνουν...

και φυσικά θέλω να κάνω μπάνιο χωρίς να έχω την ζουρλή να κινδυνεύει να γλιστρίσει, να τραβάει το ντουζ για να γεμίσει το ποτιστήρι, και να χτυπιέται γιατί έπεσε ο αστεριας έξω από την μπανιέρα

όλα αυτά τα θέλω όμως γιατί θα κάνουν καλό σε μένα, όχι γιατί πιστεύω οτι αυτό που συμβαίνει τώρα κάνει κακό στα παιδιά...

και μόνη μου διακοπές θα ήθελα να πάω, να την βγάλω 10 μέρες ανάσκελα σε μία ξαπλώστρα, αλλά και αυτό είναι ένα άλλο θέμα!

:lol::lol::lol::lol::lol:Μ΄αρέσεις:lol::lol::lol::lol:!

θα τα δει ζωντανα τα γεννητικα οργανα στα 2 αλλα θα δει απο καποια στιγμη κι υστερα και τον γονιο να κλεινει την πορτα επειδη δεν του αρεσει να τον βλεπουν γυμνο η επειδη δεν το θεωρει και τοσο χρησιμο,

Συμφωνώ.

Επίσης, συμφωνώ.

πάντως έφυ είσαι η μόνη που υποστηρίζεις ότι είναι "κακό" να φοράμε μαγιό στα μωρά μας στην παραλία (άσχετα πιες κατουράνε ή όχι μπροστά τους)

και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου

marial δεν ειπα οτι δεν πρέπει να φοραν μαγιώ, είπα οτι αν δεν φοράν δεν τα βλέπω σαν γυμνά κορμιά, σαν κάτι που πρέπει να καλυφθεί για χψ λόγους

προσωπικά στην κόρη μου φοράω βρακάκι για λόγους υγιεινής, και όταν βλέπω ξένους συνήθως με γυμνά μωρά απλά τους χαίρομαι, και ως εκεί...

και τον μικρό μου, ναι, θα τον άφηνα γυμνό, αν και λόγω ασπρίλας θα φοράει τα ειδικά κορμάκια μα μανίκα, αυτά σνα στολή του surf, οπότε θα είναι μάλλον υπερ-καλυμένος και πολύ comme il faut

s-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...