Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρώην εργαζόμενη, νυν νοικοκυρά

Recommended Posts

Λιγο ειναι, με τετοιο ποσοστο δεν παιζω για αρχηγος. Απογοητευτηκα ρε Ιωσιφινα....ελεος.......:D.....

Το επιδομα ηθελα....εννοειτε....

:lol::lol::lol:

Άντε αναθεώρηση σε ένα εξάμηνο :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό που λέω εγώ είναι πως όταν κάποιος φεύγει για 8 ώρες από το σπίτι καθημερινά, ακόμη και να τα ξύνει όλη μέρα, είναι 8 ώρες (τουλάχιστον) εκτός σπιτιού. Οπότε όλες οι δουλειές είναι εκεί και περιμένουν να γίνουν σε στενό χρονικό περιθώριο. Διαφωνεί κανείς με αυτό?

και'γω η έρμη μόνο αυτό ήθελα να πω αλλά βγήκα η τέλεια μαμά:confused:

Όταν άνοιξα αυτό το θέμα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου.Περίμενα ν'απαντήσουν κάποιες ομοιοπαθούσες και να γράψουν το πώς περνάνε αυτές και στον οικονομικό κομάτι αλλά και στο ψυχολογικό.Αυτό που δεν περίμενα είναι οτι θα γινόντουσαν σχόλια για τεμπελιά και ενας ανταγωνισμός για το ποια κουράζεται πιο πολύ,ποια είναι πιο άξια...Δεν έχει νόημα η συζήτηση πλέον νομίζω.Αν θα ήθελε κάποια απο τις κοπέλες που είναι πανω κάτω στην ίδια κατάσταση με μένα να γράψει κάτι θα χαρώ να συνεχίσουμε.

Άλλο τι περίμενες να ακούσεις klouzeu. Όταν περιμένουμε να ακούσουμε κάτι το διευκρινίζουμε από την αρχή;)

Προσωπικά ο μόνος λόγος που έγραψα στο θέμα σου είναι ακριβώς επειδή δεν σε θεωρώ τεμπέλα, τα παιδιά σου είναι "μεγάλα" ότι αυτή η κατάσταση είναι λογικότατο όχι να σου αρέσει αλλά να την θεωρείς σούπερ, αλλά περνώντας ο καιρός ίσως να αναθεωρήσεις, ακριβώς επειδή δεν ήταν επιλογή σου

υ.γ. iosifina γιατί δεν ανοίγεις ένα νέο θέμα με αυτά που λές...προσωπικά θα σε υποστηρίξω διότι γνωρίζω και εγώ πολλές και διάφορες καταστάσεις.

rQGhp3.png

δουλευα απο τα 17 μου, μεχρι τα 29 νον στοπ, απο το πρωι μεχρι το βραδυ, σπουδαζοντας ταυτοχρονα 18-22... 29-34, παρτ ταιμ

και τα 2 τελευταια χρονια ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ...

αν ανταλασσω την ηρεμια του σπιτιου μου, το μεγαλωμα του παιδιου μου, την περιποιηση στον αντρα μου, το καθαρισμα και το μαγειρεμα, το πλυσιμο και το σιδερωμα

με

τρελους ρυθμους δουλειας? με τρελο αγχος, με πηξιμο, με ντεντλαινς, με κινηση στους δρομους, με τσακωμους με εργοδοτες και υπαλληλους, με ωραρια και υπερωριες?

αν ανταλλασω την κατσαρολα μου με μπριφκεης? τις πυτζαμες μου με ταγερ και τις παντοφλες μου με 12ποντα?

ΧΤΕΣ

δινω μαζι ενα νεφρο και εναν ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ!!!!!!

που μπορω να κανω την αντααλλαγη?

Φυστίκι δεν υπάρχεις λέμε! Respect!!!!!!!!!!!

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

έχεις δίκιο, προσωπικά δεν ξέρω αν ποτέ θα το επέλεγα, απλά μου έκατσε, πραγματικά δεν έχω δει την άλλη πλευρά γιατί δεν πρόλαβα να υπάρξω εργαζόμενη μαμά, θυμάμαι όμως τη δική μου να τρέχει και να μην φτάνει, αλλά είχα τη γιαγιά μου που με μεγάλωνε και δεν μου έλειψε ούτε αγάπη ούτε φροντίδα

το να μένεις σπίτι είναι πολύ ψυχοφθόρο, ξυπνάς μεν αργότερα και δεν αρχίζεις να τρέχεις αλλά ξέρεις ότι σε περιμένουν τα ίδια και τα ίδια και κανενας δε θα σε επιβραβεύσει για τη δουλειά σου, δεν έχεις έναν άνθρωπο να μιλήσεις πέρα από τα μωρουδονηπιακά, πλάκα έχει κι αυτό αλλά για πόσο?, χαίρομαι που είμαι κοντά στο παιδι μου, αλλά το ότι δεν έχω χρήματα δικά μου να πάρω ένα ρούχο, ένα καλλυντικό, και πρέπει να ζητάω μου τη δίνει, δεν είχα μάθει έτσι, έχω περιορίσει πάρα πολύ τα προσωπικά μου έξοδα για το λόγο αυτό, τα δικά σου δικά μας ποτέ δεν το είχα και αισθάνομαι άσχημα, από την άλλη φτάνει το βράδυ, τα έχω φτύσει και έχω απίστευτα νεύρα γιατί περιμένω την ίδια επόμενη μέρα και βλέπω ανταγωνιστικά το σύζυγο που με άλλοθι ότι δε δουλεύω κάνει πολύ λίγα μέσα στο σπίτι, άρα δεν είναι όλα ρόδινα όταν μένεις σπίτι!

Ευτυχως ο δικος μου το αναγνωριζει, δεν με θεωρησε τεμπελα κ περιφανευεται που μεγαλωνουμε μονοι τα ζουζουνια μας κ πολλες φορες οταν δεν τα βγαζει περα με τα παιδια (οταν τα κρατα να κανω μπανιο η να παω στη γιαγια μου)μου λεει πως κανεις το πρωι κ μαγειρεμα/δουλειες κ προσεχεις κ τα παιδια?

Ο συζυγος, στα μερη του οι γυναικες κραταν στο σπιτι πεθερικα η γονεις κ δεν εργαζονται κ οταν ειχα παει στην αρχη νυφη που εργαζομουν οι συγγενεις με κοιτουσαν σαν ουφο:confused:(ειναι απο χωριο στα συνορα)

Βεβαια, οταν μου το ειπε, εγω ξεκαθαρισα απο την αρχη πως μολις ξεπεταχτουν τα παιδια θα γυρισω στη δουλεια.

Οι καιροι ομως γυρισαν κ τωρα μεχρι κ η αδελφη του δουλευει;)(μεγαλα παιδια), οποτε πλεον για εκεινους δεν ειμαι η νυφη που αφηνει σπιτι κ τα παιδια σε ξενους(παιδικο) για να δουλεψει--φανταστειτε, οτι στην αρχη του ελεγαν, καλα βρε, δεν μπορεις να ζησεις τη γυναικα σου κ δουλευει κ εκεινη?

Παλια μυαλα, που να καταλαβουν....(τι ειχα ακουσει στην αρχη να ξερατε,)

Το ταμειο σπιτι εγω το κρατουσα απο την αρχη κ ειναι κοινο.(επιλογη του συζυγου)

Δηλαδη κ εγω που πληρωνομουν, τα βαζαμε μαζι, πληρωναμε δανεια, εξοδα κλπ κ οτι περισσευε στην τραπεζα. Και τωρα που δεν εργαζομαι παλι απο τα χερια μου περνανε τα λεφτα(οκ ειμαι κ λιγο τσιγγουνα,προσπαθω να κρυβυμε κ κατι στην τραπεζα για ωρα αναγκης κμε μαλωνει μου λεει οτι θελεις για σενα ρουχα κλπ να αγοραζεις--με θελει περιποιημενη--ευτυχως, αλλα κακα τα ψεματα, προχθες που πηγαμε να παρουμε λιγα καλοκαιρινα, γυρισα κ του ειπα ευχαριστω κ φιλακι....πλεον εγω δε φερνω χρηματα σπιτι(κ δεν μου καθεται καλα ολο αυτο). αλλα συμβαλλω κ εγω στην ανατροφη των παιδιων κλπ

Εγω του λεω δεν δουλευω κ δεν αισθανομαι ομορφα, κ μου λεει παλι δουλεια κανεις, αν δουλευες κ φερναμε γυναικα σπιτι για τα παιδια κ τις δουλειες παλι δεν θα την πληρωναμε?Αυτα που δεν πληρωνουμε για γυναικα /2 παιδικους τα προσφερεις εσυ.Αυτο ειναι το σκεπτικο του.Ευτυχως δηλ γιατι αλλιως θα ειχα σαλταρει:rolleyes:

Οσο για την επιστροφη στην αγορα εργασιας....θελω να ειμαι αισιοδοξη οτι θα βρω κατι(ειμαι λογιστρια κ θα ειμαι εκτος 2 χρονια του χρονου --με πτυχια κ σπουδες που τελειωσαν το 2004...με 2 παιδια...δεν θελω να το σκεφτομαι, ας κανω κ χαμαλοδουλειες γραφειου, σιγα σιγα θα επανελθω, ελπιζω....

Συμφωνω, δεν ειναι ολα ροδινα...

Ας σεβαστουμε τις επιλογες του καθενα( ευτυχως που υπαρχει κ το φορουμ κ συζυταμε για τις ανασφαλειες μας--εκτος απο τα μωρουδιστικα--κ ξεχνιομαστε)

υ.γ. iosifina γιατί δεν ανοίγεις ένα νέο θέμα με αυτά που λές...προσωπικά θα σε υποστηρίξω διότι γνωρίζω και εγώ πολλές και διάφορες καταστάσεις.

DALIA μου θα το έκανα αλλά δεν έχω τα ψυχικά αποθέματα :lol:

Ουουου από περιπτώσεις και καταστάσεις άλλο τίποτα! Πάντως χαίρομαι που έπιασες το νόημα αυτών που λέω και κυρίως για ποιές περιπτώσεις τα λέω ;)

Διαφημίσεις

DALIA μου θα το έκανα αλλά δεν έχω τα ψυχικά αποθέματα :lol:

Κλαιγόμαστε; Κλαιγόμαστε;:lol:

Καλά να πάθεις, χρυσή μου...ας καθόσουνα σπιτάκι σου με την αρίδα στον ανήφορο όπως όλες αυτές οι γνωστές σου...ποιος σου είπε να πας να δουλέψεις;:lol:

8OgYp3.png

Κλαιγόμαστε; Κλαιγόμαστε;:lol:

Καλά να πάθεις, χρυσή μου...ας καθόσουνα σπιτάκι σου με την αρίδα στον ανήφορο όπως όλες αυτές οι γνωστές σου...ποιος σου είπε να πας να δουλέψεις;:lol:

Όχι καλέ, αμέσως εσύ! Δεν έχω ψυχικά αποθέματα για να μπω σε μια ακόμη τεμπελομαχία :lol::lol:

Εγω παντως ειμαι τεμπελα σε ποσοστο 100%..Αααα,λεω την αληθεια..μακαρι να ημουν εισοδηματιας και να θεωρω οτι πρεπει να δουλευω οχι για λογους βιοπορισμου αλλα για λογους καπριτσιου,ετσι για να μην ειμαι αεργη..ή να εχω τον συζυγο Δελαφραγκα που θα τα ακουμπαει στο σπιτι και εγω απλα να ασχολουμαι δημιουργικα με το παιδι μου..να το βγαζω βολτες συνεχεια,να του προσφερω εμπειριες με ταξιδια και μουσεια κι ολα τα καλα μιας ζωης στην ευδαιμονια...Να γινονται οπι μειωσεις στον μισθο ας πουμε κι εγω να λεω..."ελα μωρε τωρα,σιγα..θα παρω μια αδεια ανευ αποδοχων μεχρι να θελησω να ξκαναδουλεψω"...Αυτα τα ολιγα απο εμενα,ξερω μου αρεσει η τρυφηλη ζωη,τι να κανουμε.. (Και τωρα ξυπνησα!!!)

Ακόμα δεν εχω καταλάβει το πρόβλημα .Πιο παραγωγική γυναίκα απο αυτη που μεγαλώνει τα παιδια της δεν υπαρχει.κ ναι ειναι πολυ πιο δύσκολο ψυχολογικά άρα κ σωματικά να μένεις πίσω με τα μωρα.να τρεχεις για ολα α γίνεσαι χίλια κομμάτια.,να μην προλαβαινεις τουαλέτα φαΐ κτλ.αφου ειναι τόσο εύκολο γιατι επιλέγετε την εργασία εκτος σπιτιου.?ο άντρας μου ειναι στα ΟΥΚ .στη μάχιμη μονάδα.ξυπναει νωρίς μπορεί να δουλεύει για αρκετές ώρες κ οχι γραφείο το τονίζω..μιλάμε 40χιλιομετρα περπάτημα με βάρος..κ ομως ξέρετε τι λεει?αντε να έρθει η Δευτέρα να παω για δουλειά .πως την παλεύεις?ολοι οι άντρες ξέρουν πόσο δύσκολο ειναι να εισαι όλη μέρα σπιτι σπιτι σπιτι παιδια σπιτι.

Αν μπορεί ένας απο τους 2γονεις να μενει σπιτι τουλάχιστον μέχρι να παει δημοτικό τότε ειναι το ιδανικό.πρεπει να σεβόμαστε ο ένας τη δουλεια του αλλου.

Η ζωή ειναι τόσο μα τόσο μικρή που ειναι κριμα να τη ζήσουμε με κόντρες ειρωνία ζήλια κακιά..Σεβασμός κατανόηση αλληλεγγύη αυτα χρειαζομαστε

Ζήσετε όπως θέλετε.

ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ολα εχουν ΘΕΤΙΚΑ κ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Εγω παντως ειμαι τεμπελα σε ποσοστο 100%..Αααα,λεω την αληθεια..μακαρι να ημουν εισοδηματιας και να θεωρω οτι πρεπει να δουλευω οχι για λογους βιοπορισμου αλλα για λογους καπριτσιου,ετσι για να μην ειμαι αεργη..ή να εχω τον συζυγο Δελαφραγκα που θα τα ακουμπαει στο σπιτι και εγω απλα να ασχολουμαι δημιουργικα με το παιδι μου..να το βγαζω βολτες συνεχεια,να του προσφερω εμπειριες με ταξιδια και μουσεια κι ολα τα καλα μιας ζωης στην ευδαιμονια...Να γινονται οπι μειωσεις στον μισθο ας πουμε κι εγω να λεω..."ελα μωρε τωρα,σιγα..θα παρω μια αδεια ανευ αποδοχων μεχρι να θελησω να ξκαναδουλεψω"...Αυτα τα ολιγα απο εμενα,ξερω μου αρεσει η τρυφηλη ζωη,τι να κανουμε.. (Και τωρα ξυπνησα!!!)

Εεεε τότε εγω είμαι 1000000000% το σκέφτομαι συνέχεια τόσο που κλαίω...:wink:

Διαφημίσεις

ΚΟΡΊΤΣΙΑ συγγνώμη δεν εχω διαβάσει όλα τα ποστ, αλλά εσεις που εργαζεστε ποιος σας φέρνει το παιδί στο σπίτι απο το σχολείο????? Οταν στην καλύτερη το δημόσιο σχολάει στις 2,00 μμ ΠΟΙΟΣ θα το πάει σπίτι??? Το δικό μου παιδί πάντως ΤΡΩΕΙ ΣΤΟ ΤΑΠΕΡ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΤΟΥ γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κάτσει ΟΛΟΗΜΕΡΟ, με ζέστη μέχρι τις 4 παρά το μεσημέρι ή με χιονι το χειμώνα... όταν σχεδόμ όλα τα παιδιά στις 4 παρά ξεκινούν το απογευμά τους, για το δικό μου παιδί ξεκινάει το μεσημέρι..... ΠΟΙΟΣ σας τα κρατάει όταν υπάρχουν ΑΡΓΙΕΣ???? ποιος όταν έχουν ΙΩΣΗ???? (δεν σας βάζω μεσα το μαγείρεμα, πλυσιμο, σιδέρο κλ.π) απλά καθημερινά θεματα σας θέτω

ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ 20, τώρα είμαι 35, ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ σε αντικείμενο που αγαπω πολύ, ΑΛΛΛΛΑΑΑΑΑ ΝΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ 2,00 ΜΜ εξω απο την αυλή του σχολείο να την πάρω να πάμε σπίτι να φάει και αυτό στο ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, και οχι στο ΘΡΑΝΙΟ

απλά να σας πω ότι στις αργιες του σχολείου το παιδί ειναι μαζί μου στο γραφείο ή στο μαγαζί του αντρα μου και στις ιώσεις ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τόσες πολλές μέρες μέσα στο καλοκαίρι γαι ξεκούραση.....

Ακόμα δεν εχω καταλάβει το πρόβλημα .Πιο παραγωγική γυναίκα απο αυτη που μεγαλώνει τα παιδια της δεν υπαρχει.κ ναι ειναι πολυ πιο δύσκολο ψυχολογικά άρα κ σωματικά να μένεις πίσω με τα μωρα.να τρεχεις για ολα α γίνεσαι χίλια κομμάτια.,να μην προλαβαινεις τουαλέτα φαΐ κτλ.αφου ειναι τόσο εύκολο γιατι επιλέγετε την εργασία εκτος σπιτιου.?

είναι αυτό που λένε, θέλω ν'αγιάσω και δεν μ'αφήνουν:lol::lol::lol:

Ας πάρουμε τη χθεσινή μέρα Πέμπτη και το δεδομένο ότι η δουλειά μου δεν είναι καθόλου κουραστική ( βγάζω τις ευθύνες που έχω και το ότι ήμουν στην αιθουσα ωδυνών και με πέρνα τηλέφωνο από τη δουλειά :cool: ). Θα βάλεις όμως σε όλα αυτά στο μυαλό σου ότι όσες είναι εργαζόμενες κάνουν και άλλες δουλειές πολύ πιο κουραστικές.

Ξύπνησα στις 6:30 έτσι ώστε να συμμαζέψω, αερίσω, ετοιμάσω πρωινό, ( έπινα συγχρόνως και φραπεδάκι ομολογώ ).Σήκωσα τον μικρό να φάει, τον πήγα σχολείο και διένυσε 25χλμ να φτάσω στη δουλειά μου.Στις 4 παρά ξανά μανά η διαδρομή, 4 και τον πήρα από τη γιαγιά ( σχολάει 2, πάει 3 παρά μέχρι να γυρίσουν, φάει, χαλαρώσει και εκείνος λίγο ) 4+20 τον πέρνω, περνάμε από σούπερ, φούρνο. 4:30 ξεκινάει να γράφει αντιγραφή και εγώ συγχρόνως μαγειρεύω κάπου ανάμεσα θα βάλω και ένα πλυντηρεξ.Μετά κάθομαι μαζί του να κάνουμε τη φωτοτυπία ανάγνωση. 6+ τον πάω στο ποδόσφαιρο και ξαναγυρνάω σπίτι διότι δεν πρόλαβα να συμμαζέψω κουζίνα, να απλώσω το πλυντηριο....7+ πάω τον πέρνω και επιστρέφουμε....

Τώρα θα πεις ο μπαμπάς τι κάνεις ? απλά δεν δουλεύουν όλοι οι άντρες 7-3.

Ενώ εσύ είχες λίγες ώρες παραπάνω...ή είχες περισσότερη ψυχολογική πίεση ?

Η απάντηση μου στην ερώτηση σου είναι γιατί πολλές οικογένιες δεν τα βγάζουν πέρα οικονομικά και δεν έχουν άλλες πλάτες να στηριχτούν.

rQGhp3.png

ΚΟΡΊΤΣΙΑ συγγνώμη δεν εχω διαβάσει όλα τα ποστ, αλλά εσεις που εργαζεστε ποιος σας φέρνει το παιδί στο σπίτι απο το σχολείο????? Οταν στην καλύτερη το δημόσιο σχολάει στις 2,00 μμ ΠΟΙΟΣ θα το πάει σπίτι??? Το δικό μου παιδί πάντως ΤΡΩΕΙ ΣΤΟ ΤΑΠΕΡ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΤΟΥ γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κάτσει ΟΛΟΗΜΕΡΟ, με ζέστη μέχρι τις 4 παρά το μεσημέρι ή με χιονι το χειμώνα... όταν σχεδόμ όλα τα παιδιά στις 4 παρά ξεκινούν το απογευμά τους, για το δικό μου παιδί ξεκινάει το μεσημέρι..... ΠΟΙΟΣ σας τα κρατάει όταν υπάρχουν ΑΡΓΙΕΣ???? ποιος όταν έχουν ΙΩΣΗ???? (δεν σας βάζω μεσα το μαγείρεμα, πλυσιμο, σιδέρο κλ.π) απλά καθημερινά θεματα σας θέτω

ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ 20, τώρα είμαι 35, ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ σε αντικείμενο που αγαπω πολύ, ΑΛΛΛΛΑΑΑΑΑ ΝΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ 2,00 ΜΜ εξω απο την αυλή του σχολείο να την πάρω να πάμε σπίτι να φάει και αυτό στο ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, και οχι στο ΘΡΑΝΙΟ

Και τι ακριβως σημαινει αυτο?Το εγραψες για να δειξεις οτι κουραζεσαι ή οτι δεν εισαι τεμπελα?Ρωταω γιατι εχουν τεθει πολλα στο τραπεζι.

Παντως απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι περισσοτερο ταλαιπωρειται το παιδακι παρα εσυ...διαφωνεις?

Γιατι λοιπον η μαμα που αποφασιζει να βαλει το παιδι προτεραιοτητα και προτιμα να ειναι σπιτι ωστε οπως λες κι εσυ το παιδακι να μην περναει ολα αυτα...κατηγορειται για τεμπελα?

Γιατι το τοι η εργαζομενη κουραζεται και τοπαιδι της στερειται...το καταλαβαινω...ολες μας το καταλαβαιναμε και το ειπαμε...αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι η αντιθετη περιπτωση θεωρειται τεμπελα και αργοσχολη.

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με τη Dalia.Ο κόσμος δουλεύει για να βγάζει χρήματα για να ζήσει.Αλλιώς θα δούλευε τζάμπα και θα το έλεγε χόμπυ.

Υπαρχουν πολλες γυναικες οι οποιες δουλευουν γιατι δε μπορουν να καθονται σπιτι...ηδη κι εδω μεσα καποιες το παραδεχτηκαν.Ακομα και οικονομικη αναγκη να μην ειχαν θα προτιμουσαν να δουλευουν απο το να ειναι σπιτι να μεγαλωνουν το παιδι τους.

το εγραψα μονο και μονο για να τονίσω ότι οταν δουλευεις και δεν έχεις γιαγιαδες να τρέχουν η κατάσταση ειναι πολύ δύσκολη και για την μάνα και για το παιδί! Προσωπικά θεωρώ τεμπελιά όσε ώρες και να εργάζεσαι να έχεις έτοιμο φαγητό, έτοιμα μπανιατισμένα παιδιά, super market στο ψυγείο σου και εσυ απλά να διαβάζεις ένα παραμύθι και να λες και απο πάνω ΠΩΠΠΩΠΩ κούραση!! Προσωπικά εγω εαν είχα την οικονομική δυνατότητα ΝΑΙ θα ήμουν σπίτι ΓΙΑ τα παιδιά μου. Όπως όπως και να το κάνεις όταν εργάζεσαι χάνεις πράγματα απο το παιδί σου.... (ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ)

Υπαρχουν πολλες γυναικες οι οποιες δουλευουν γιατι δε μπορουν να καθονται σπιτι...ηδη κι εδω μεσα καποιες το παραδεχτηκαν.Ακομα και οικονομικη αναγκη να μην ειχαν θα προτιμουσαν να δουλευουν απο το να ειναι σπιτι να μεγαλωνουν το παιδι τους.

Ναι, γιατί πέρα από μανάδες είναι και ενήλικες άνθρωποι, με ενδιαφέροντα, σπουδές, ανάγκες για συναναστροφή, ανάγκη να δημιουργήσουν και να προσφέρουν και δεν σκέφτονται ότι η μητρότητα είναι απαγορευτική για οτιδήποτε άλλο. Και δεν τους αρκεί το να είναι σπίτι 24 ώρες, ειδικά όταν το παιδί πάει παιδικό ή σχολείο.

Δε θέλω να σχολιάσω τις επιλογές των συγκεκριμένων.Νομίζω όμως οτι οι περισσότερες ανήκουν στην άλλη κατηγορία.Αν αυτές που διαλέγουν να καθήσουν σπίτι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους τις χαρακτηρίζουν τεμπέλες τότε εκείνες τι είναι ακριβώς?

το εγραψα μονο και μονο για να τονίσω ότι οταν δουλευεις και δεν έχεις γιαγιαδες να τρέχουν η κατάσταση ειναι πολύ δύσκολη και για την μάνα και για το παιδί! Προσωπικά θεωρώ τεμπελιά όσε ώρες και να εργάζεσαι να έχεις έτοιμο φαγητό, έτοιμα μπανιατισμένα παιδιά, super market στο ψυγείο σου και εσυ απλά να διαβάζεις ένα παραμύθι και να λες και απο πάνω ΠΩΠΠΩΠΩ κούραση!! Προσωπικά εγω εαν είχα την οικονομική δυνατότητα ΝΑΙ θα ήμουν σπίτι ΓΙΑ τα παιδιά μου. Όπως όπως και να το κάνεις όταν εργάζεσαι χάνεις πράγματα απο το παιδί σου.... (ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ)

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω και όλα τα μηνύματα... υπάρχουν και τέτοιες γυναίκες????? επειδή το μήνυμά σου με προσβάλλει λέγοντας πως΄"όσες ώρες και να εργάζεσαι" μάθε ότι εγώ είμαι στις γυναίκες που ξυπνάω στις 6,30 το πρωί και κοιμάμαι στις 12 το βράδυ.. το παιδί το κρατάει γυναίκα από τις 8,30 μέχρι τις 17,30 που λείπω για δουλειά στην οποία κουράζομαι ξέρεις γιατί δουλεύω, δεν το ξυνω.... βοήθεια δεν έχω από ΚΑΝΕΝΑΝ και κάνω τις δουλειες του σπιτιού και μαγειρεύω και τρέχω μαζί με τον μικρούλη για να γεμίσω το ψυγείο του σπιτιού μας.... κοινώς όλα τα υπόλοιπα τα κάνω εγώ δεν τα περιμένω από τους άλλους.. και επειδή δεν προλαβαίνω να απαντήσω και σε άλλα μηνύματα που θέλω hellooooooo όσες δουλεύουν ξέρετε δεν είναι μόνο από χόμπι... μπορεί να χρειάζονται και τα λεφτά ... λέω εγώ τώρα να μεγαλώσουν το παιδί τους... και δεν παίρνουν όλες 600 ευρώ που τα δίνουν στην κοπέλα.... υπάρχουν και κοπέλες που παίρνουν καλά χρήματα που φτάνουν και για να πληρώνουν γυναίκα και για να προσφέρουν κάτι παραπάνω στο παιδί τους.... και να πω επίσης ότι η μαμά μου που "ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ" και ζούσαμε σε αγροτική περιοχή δεν έχω παιδικές αναμνήσεις από αυτή αλλά από την γιαγιά που ζούσε μαζί μας... γιατί???? γιατί η μαμά μου που ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ήταν όλη μέρα στα χωράφια, στο σπιτι όταν ήταν έκανε όλο δουλειές για όλους.. είμαστε 4 αδελφια.... την γιαγιά μου θυμάμαι να μας λέει παραμύθια κλπ.... ο καθένας ότι κάνει το κάνει για τον ευατό του δεν χρειάζεται να προσβάλλουμε και να αναγάγουμε τον εαυτό μας ως ότι κουράζεται πιο πολυ από όλους.. και στην τελική και οι τεμπέλες μαγκιά τους..... σώνει και καλά να γίνουν όλες νοικοκυρές δεν κατάλαβα.. εγώ τις χαίρομαι τις τεμπέλες που είναι με το μαλλί και με το νύχι κυριλέ και εγώ έχω σαραβαλιαστεί νέα κοπέλα!!!! (πριν τα 40 νεες ειμαστε μην σχολιαστει θα θυμώσω)

ΚΑΙ εγω το ίδιο προφιλ με σε έχω, τρεχω ολη μερα σαν την τρελη και δεν εχω κανεναν να μου κανει τιποτα οπως ειπα και πιο πριν, αλλα το λεω ξανα γιατι μαλλον δεν τα μιλαω καλα τα Ελληνικά, ΝΑΙ εγω θα ηθελα να ειμαι σπιτι μου!! ΑΛΛΑ δεν μπορώ για οικονομικούς λόγους ΚΑΙ ΝΑΙ τα χρηματα μου ειναι πολύ πάνω απο τα 600,00?.

σε καμια των περιπτωσεων δεν ηθελα ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ αφου δεν σε γνωριζω καν...

υσ. αλλά γιατί τόση μανια?????????????

Δεν προλαβαίνω να διαβάσω και όλα τα μηνύματα... υπάρχουν και τέτοιες γυναίκες????? επειδή το μήνυμά σου με προσβάλλει λέγοντας πως΄"όσες ώρες και να εργάζεσαι" μάθε ότι εγώ είμαι στις γυναίκες που ξυπνάω στις 6,30 το πρωί και κοιμάμαι στις 12 το βράδυ.. το παιδί το κρατάει γυναίκα από τις 8,30 μέχρι τις 17,30 που λείπω για δουλειά στην οποία κουράζομαι ξέρεις γιατί δουλεύω, δεν το ξυνω.... βοήθεια δεν έχω από ΚΑΝΕΝΑΝ και κάνω τις δουλειες του σπιτιού και μαγειρεύω και τρέχω μαζί με τον μικρούλη για να γεμίσω το ψυγείο του σπιτιού μας.... κοινώς όλα τα υπόλοιπα τα κάνω εγώ δεν τα περιμένω από τους άλλους.. και επειδή δεν προλαβαίνω να απαντήσω και σε άλλα μηνύματα που θέλω hellooooooo όσες δουλεύουν ξέρετε δεν είναι μόνο από χόμπι... μπορεί να χρειάζονται και τα λεφτά ... λέω εγώ τώρα να μεγαλώσουν το παιδί τους... και δεν παίρνουν όλες 600 ευρώ που τα δίνουν στην κοπέλα.... υπάρχουν και κοπέλες που παίρνουν καλά χρήματα που φτάνουν και για να πληρώνουν γυναίκα και για να προσφέρουν κάτι παραπάνω στο παιδί τους.... και να πω επίσης ότι η μαμά μου που "ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ" και ζούσαμε σε αγροτική περιοχή δεν έχω παιδικές αναμνήσεις από αυτή αλλά από την γιαγιά που ζούσε μαζί μας... γιατί???? γιατί η μαμά μου που ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ήταν όλη μέρα στα χωράφια, στο σπιτι όταν ήταν έκανε όλο δουλειές για όλους.. είμαστε 4 αδελφια.... την γιαγιά μου θυμάμαι να μας λέει παραμύθια κλπ.... ο καθένας ότι κάνει το κάνει για τον ευατό του δεν χρειάζεται να προσβάλλουμε και να αναγάγουμε τον εαυτό μας ως ότι κουράζεται πιο πολυ από όλους.. και στην τελική και οι τεμπέλες μαγκιά τους..... σώνει και καλά να γίνουν όλες νοικοκυρές δεν κατάλαβα.. εγώ τις χαίρομαι τις τεμπέλες που είναι με το μαλλί και με το νύχι κυριλέ και εγώ έχω σαραβαλιαστεί νέα κοπέλα!!!! (πριν τα 40 νεες ειμαστε μην σχολιαστει θα θυμώσω)

;);););)

Περιγραφεις πολυ καθαρα αυτο που ελεγα κι εγω εχθες....

1. δεν μεγαλωνουμε πια εμεις τα παιδια μας, και μας εχουν πεισει οτι αλλα πραγματα εχουν προτεραιοτητα-μονο και μονο γιατι δεν βγαινουμε οικονομικα

2. υπαρχουν ομως μητερες (εχω γνωρισει αλλα ας μην παμε μακρια, εχουν αναρτηθει και σχολια σε αλλα θεματα στο φορουμ) οι οποιες δεν θελουν να μενουν σπιτι γιατι βαριουνται το σπιτι. Και ειναι και γουστο και καπελο τους δεν το κατηγορω καθολου, ομως θα προτιμουσα κι εκεινες να μην κατηγορουν την αντιθετη επιλογη, μιας μητερας που θελει να εχει πιο ενεργο ρολο στη διαπαιδαγωγηση των παιδιων και τη σωστη ανατροφή τους κατα τη δικη της αποψη κι οχι στον οικογενειακο κουμπαρα. Αν τα βρισκει στο οικονομικο η καθε οικογενεια, ειναι δικο τους θεμα το πώς και τι κανει ο καθενας.

Μην ευτελιζουμε ομως κατι που παλια ηταν αυτονοητο: το μεγαλωμα των παιδιων απο την ιδια τους τη μητερα.

ΚΑΙ εγω το ίδιο προφιλ με σε έχω, τρεχω ολη μερα σαν την τρελη και δεν εχω κανεναν να μου κανει τιποτα οπως ειπα και πιο πριν, αλλα το λεω ξανα γιατι μαλλον δεν τα μιλαω καλα τα Ελληνικά, ΝΑΙ εγω θα ηθελα να ειμαι σπιτι μου!! ΑΛΛΑ δεν μπορώ για οικονομικούς λόγους ΚΑΙ ΝΑΙ τα χρηματα μου ειναι πολύ πάνω απο τα 600,00?.

σε καμια των περιπτωσεων δεν ηθελα ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ αφου δεν σε γνωριζω καν...

υσ. αλλά γιατί τόση μανια?????????????

Ο καθένας νομίζω ότι κουράζεται για τα δικά του δεδομένα... εσύ και εγώ δηλ. μπορεί να τρέχουμε όλη μέρα και να μας φεύγει ο πάτος.... άλλες μπορεί να ξεπατώνονται στο σπίτι.... το θέμα είναι να σέβεται ο ένας τις επιλογές του άλλου και την κούρασή του.. η κοπέλα που άνοιξε το θέμα εξέφρασε την χαρά της που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στη δική της ζωή τώρα είναι σπίτι με τα παιδιά της και το χαίρεται... και μπράβο της.... αντί να της πούμε μπράβο της κοπέλας που είναι καλά και ευτυχισμένη ξεκίνησε ένας "πόλεμος" ποιος κουράζεται και ποιος όχι τελείως άσχετος νομίζω.... βρε ούτε στην χαρά του άλλου να μην μπορούμε να χαρουμε... δεν μιλάω για σένα μην παρεξηγηθείς...

Δηλαδή θεωρείς ότι όσες εργάζονται γυρνούν σπίτι και τα βρίκσουν όλα έτοιμα? Από που κι ως που κάνεις αυτόν τον συνειρμό;

Εμένα απλώς μου κρατάει κάποιος τα παιδιά όταν λείπω στη δουλειά. Ως εκεί. Όλες οι άλλες δουλειές περιμένουν εμένα και τον άντρα μου να τις κάνουμε. Αλλά όχι δεν θα ήθελα να είμαι σπίτι και οι υπόλοιποι να λείπουν στη δουλειά και στο σχολείο.

εχω δυο μπουμπουκακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...