Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρώην εργαζόμενη, νυν νοικοκυρά

Recommended Posts

Εδώ και μερικούς μήνες είμαι χωρίς δουλειά.Έκλεισε η επιχείρηση που δούλευα τα τελευταία 10 χρόνια.Αν και νόμιζα οτι θα μου στοίχιζε η αλήθεια είναι οτι είμαι πολύ ευχαριστημένη:D.Εντάξει, τώρα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με ένα μόνο εισόδημα αλλά αξίζει.Έχω πλέον χρόνο να καθαρίσω το σπίτι τα πρωινά,να μαγειρέψω φρέσκο φαί και όχι απο το προηγούμενο βράδυ,να διαβάσω τα παιδιά,να παίξουμε,να πιώ το καφεδάκι μου με ηρεμία.Είμαι πιο ξεκούραστη, με πολύ λιγότερο άγχος και έχω διάθεση και βραδυνές περιπτύξεις με τον άντρα μου:cool:.Πραγματικά δε ξέρω για πόσο θ'άντεχα αν δούλευα συγχρόνως.Δίνω συγχαρητήρια στις μαμάδες που αντέχουν.Είναι σχεδόν ακατόρθωτο για μια γυναίκα που δουλεύει να κάνει και όλα τα υπόλοιπα εκτός αν βοηθάει και κάποιος άλλος(σύζηγος,γιαγιά).Ζήτω τα οικοκυρικά:P

Διαφημίσεις

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ζήτω!

Επιτέλους και μια γυναίκα που ευχαριστιέται το να περνάει χρόνο με τα παιδιά της όλη μέρα!!!!!!Μπράβο από εμένα!!!!!!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Μπραβο σου κοπελαρα μου , ανηκω και εγω σε αυτη την κατηγορια και νομιζα οτι ειμαι απλα ντεμπελα που απολαμβανω να ειμαι σπιτακι μου και να μην εργαζομαι . Και ομως ειναι οτι πιο ομορφο να μπορεις να ορισεις εσυ τι μερα σου απο την αρχη εως το τελος . Ιδιαιτερα δε φετος που τα παιδια ειχανε σχολειο για πρωτη χρονια 3εκουραστικα και σχεδον καθε πρωι ημοθνα για περπατημα .

QRyOp2.png

Αυτό είναι και το παραμύθι που μας έχουνε πασάρει σε εμάς τις γυναίκες...Ότι μπορείς να τα κάνεις όλα: εργαζόμενη, μαμά, νοικοκυρά, σύζυγος και πάει λέγοντας...Δεν γίνεται να τα κάνεις όλα μαζί...Εγώ δεν έχω ακόμα παιδάκια αλλά έχουμε πει με τον άντρα μου ότι θα τα μεγαλώσω εγώ...Και το θέλω τόσο πολύ...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Διαφημίσεις

Εγώ βρίσκομαι σε μία ενδιάμεση φάση, δηλ. είμαι μεν χωρίς δουλειά, αλλά το παλεύω με μικρά project ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ψίχουλα βέβαια, αλλά ΟΚ.

Θα ήθελα να πω, ότι δεν μου αρέσει η λογική "είμαι νοικοκυρά, άρα δεν δουλεύω". Ενισταμαι!!!!! Οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι εργάζονται και μάλιστα πολυ σκληρά. Κατ' αρχάς, δεν έχουν ωράριο, αναλαμβάνουν αυτομάτως εκτός από τα παιδιά και το νοικοκυριό και όλες τις υπόλοιπες οικογενειακές υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων παππούδων, γιαγιάδων (αν υπάρχουν), αρρώστων κ.λ.π. Όταν εργαζόμουν εκτός σπιτιού κανείς δεν είχε από εμένα την απαίτηση να πάρω όλα τα παραπάνω απάνω μου. Από τη στιγμή που μένεις σπίτι οι υποχρεώσεις σου αυξάνονται κατακόρυφα. Αντικειμενικά, γίνονται πολύ περισσότερες από ότι όταν εργαζόσουν. Απλώς, είναι διαφορετικής φύσεως.

Το να δουλεύεις σου παρέχει κάποια εξασφάλιση μετά απο τυχόν διαζύγιο(μακρυά απο μάς) και φυσικά μια οικονομική άνεση για σένα και την οικογένεια σου.Αλλά προτιμώ να ζοριστώ οικονομικά παρά να ξαναγυρίσω στον καιρό που έτρεχα σαν την τρελή και απο την κούραση δεν ήθελα ν'ασχοληθώ με τα παιδιά μου.Ειδικά απο Σεπτέμβρη που θα πηγαίνουν και τα δύο δημοτικό είναι ότι καλύτερο να μη δουλεύω.

Είναι σχεδόν ακατόρθωτο για μια γυναίκα που δουλεύει να κάνει και όλα τα υπόλοιπα εκτός αν βοηθάει και κάποιος άλλος(σύζηγος,γιαγιά).Ζήτω τα οικοκυρικά:P

Aκατόρθωτο δεν είναι, απλά θέλει υπομονή και καλό προγραμματισμό.

Εννοείται ότι παίζουν ρόλο και το ωράριο εργασίας της εργαζόμενης μαμά:).

Όταν είχα γεννήσει ( πριν 6,5χρόννια) είχα μπει σε αυτό το δίλλημα.Τον πρώτο καιρό μόλις τον άφηνα στη γιαγιά με πέρναν τα κλάματα. Ήταν πολύ δύσκολο. Ο μόνος λόγος που συνέχισα να δουλεύω, ήταν η ίδια η δουλειά μου. Ήμουν πολλά χρόνια, είχα πολύ καλή θέση, πολύ καλά χρήματα, άδειες όποτε ήθελα κ.τ.λ.

Πλέον που το παιδί πάει στο σχολείο ( α'δημοτικού ) και τα οικονομικά έχουν γυρίσει "τούμπα", το μόνο που σκέφτομαι είναι "τι θα είχα κάνει, αν σταματούσα τότε "

rQGhp3.png

Εγώ βρίσκομαι σε μία ενδιάμεση φάση, δηλ. είμαι μεν χωρίς δουλειά, αλλά το παλεύω με μικρά project ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ψίχουλα βέβαια, αλλά ΟΚ.

Θα ήθελα να πω, ότι δεν μου αρέσει η λογική "είμαι νοικοκυρά, άρα δεν δουλεύω". Ενισταμαι!!!!! Οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι εργάζονται και μάλιστα πολυ σκληρά. Κατ' αρχάς, δεν έχουν ωράριο, αναλαμβάνουν αυτομάτως εκτός από τα παιδιά και το νοικοκυριό και όλες τις υπόλοιπες οικογενειακές υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων παππούδων, γιαγιάδων (αν υπάρχουν), αρρώστων κ.λ.π. Όταν εργαζόμουν εκτός σπιτιού κανείς δεν είχε από εμένα την απαίτηση να πάρω όλα τα παραπάνω απάνω μου. Από τη στιγμή που μένεις σπίτι οι υποχρεώσεις σου αυξάνονται κατακόρυφα. Αντικειμενικά, γίνονται πολύ περισσότερες από ότι όταν εργαζόσουν. Απλώς, είναι διαφορετικής φύσεως.

Πράγματι οι απαιτήσεις μεγάλωσαν με την έννοια οτι δε με παίρνει να μη σιδερώσω π.χ. γιατί απλώς βαρέθηκα:oops:Προς το παρόν δεν έχουμε πρόβλημα με αρρώστους.

Aκατόρθωτο δεν είναι, απλά θέλει υπομονή και καλό προγραμματισμό.

Εννοείται ότι παίζουν ρόλο και το ωράριο εργασίας της εργαζόμενης μαμά:).

Όταν είχα γεννήσει ( πριν 6,5χρόννια) είχα μπει σε αυτό το δίλλημα.Τον πρώτο καιρό μόλις τον άφηνα στη γιαγιά με πέρναν τα κλάματα. Ήταν πολύ δύσκολο. Ο μόνος λόγος που συνέχισα να δουλεύω, ήταν η ίδια η δουλειά μου. Ήμουν πολλά χρόνια, είχα πολύ καλή θέση, πολύ καλά χρήματα, άδειες όποτε ήθελα κ.τ.λ.

Πλέον που το παιδί πάει στο σχολείο ( α'δημοτικού ) και τα οικονομικά έχουν γυρίσει "τούμπα", το μόνο που σκέφτομαι είναι "τι θα είχα κάνει, αν σταματούσα τότε "

Η δουλειά μου ήταν πολύ καλή.Είχα καλό πόστο, καλούς συνάδελφους, καλή εργοδοσεία, καλό μισθό.Μόνο που μας τελείωσε:-(Δε σταμάτησα να δουλεύω απο επιλογή.Απλώς δεν έψαξα ακόμα για κάτι άλλο και δε ξέρω πότε θα το αποφασίσω και αν.Προς το παρόν απολαμβάνω τα οφέλη:wink:

Διαφημίσεις

Βρισκομαι σε διετη αδεια ανευ αποδοχων και ολοι με λενε τρελλη. Ε λοιπον

αν και ημουν (ειμαι) σε πολυ καλη δουλεια, δεν ειχα χρονο για τιποτε, τα εκανα ολα προχειρα, στον αυτοματο και στο περιπου. Τωρα ολα πανε ρολοι γιατι

-καμμια καθαριστρια δεν καθαριζει το σπιτι καλυτερα απο εμενα (αφηστε τι ανακαλυψα-και την ελέγχα:evil:)

-κανενας δεν μπορει να φροντισει το παιδι καλυτερα απο εμενα (ψωναρααα)

-το παιδι μου ειναι πιο ηρεμο κι ευτυχισμενο με τη μαμα του

-ο αντρας μου γυριζει σπιτι κι αντι να βρει μια τρελλη να φωναζει -και να πρεπει και να βοηθησει σε περισσοτερα πραγματα, μας βρισκει και τις δυο ηρεμες και ξεκουραστες και βοηθαει μεν αλλα χωρις την ιδια πιεση και νευρα-παμε και καμμια βολτα τις καθημερινες, που παλια δεν γινοταν με τιποτα γυριζα 6.30 και ειχα πλυντηρια κλπ κλπ

-εχασα ηδη 5 κιλα χωρις διαιτα, επειδη αντι να καθομαι στο γραφειο μπροστα στον υπολογιστη παμε παιδικη χαρα, τρεχουμε, μαγειρευω και δεν τρωμε απ εξω.

-ξερω τι γινεται στην οικογενεια μου και βοηθαω τους γονεις μου.

Ειναι σκληρη δουλεια, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι επρεπε να εχω και δευτερη 9-5. Απλα παλαιοτερα μολις γυριζα επρεπε να φροντισω ενα ολοκληρο σπιτι σε 2 ωρες. Μας εχουν φορτωσει παρα πολυ, γι αυτο ολο βγαζουν διαφημισεις με τονωτικα και ντοπαρισματα.

Οταν παει νηπιο, θα γυρισω για το οικονομικο και μονο.

Η δουλειά μου ήταν πολύ καλή.Είχα καλό πόστο, καλούς συνάδελφους, καλή εργοδοσεία, καλό μισθό.Μόνο που μας τελείωσε:-(Δε σταμάτησα να δουλεύω απο επιλογή.Απλώς δεν έψαξα ακόμα για κάτι άλλο και δε ξέρω πότε θα το αποφασίσω και αν.Προς το παρόν απολαμβάνω τα οφέλη:wink:

To κατάλαβα και δεν έγραψα κάτι κακό ως προς αυτό.:wink:

Από Σεπτέμβριο ίσως είμαστε στην ίδια θέση ( εγώ μέσα στον μήνα θα το ξέρω ), για να είμαι ειλικρινής τον πρώτο καιρό και εγώ θα το ευχαριστηθώ πολύ. Όταν περάσουν κάποιοι μήνες και μετά πραγματικά δεν ξέρω πως θα είμαι...

rQGhp3.png

Μα φυσικά και δεν εννοώ οτι είπες κάτι κακό.Απλώς διευκρυνίζω τις συνθήκες.Πολλές δεν αντέχουν να κάθονται σπίτι, προτιμούν συγχρόνως να δουλεύουν.Επαναλαμβάνω οτι θαυμάζω και αυτές που δουλεύουν απο επιλογή ή απο ανάγκη και είναι συγχρόνως μανάδες,νοικοκυρές και σύζυγοι.Εγώ, τώρα που γνώρισα αυτή τη ζωή την προτιμώ:D

Μα φυσικά και δεν εννοώ οτι είπες κάτι κακό.Απλώς διευκρυνίζω τις συνθήκες.Πολλές δεν αντέχουν να κάθονται σπίτι, προτιμούν συγχρόνως να δουλεύουν.Επαναλαμβάνω οτι θαυμάζω και αυτές που δουλεύουν απο επιλογή ή απο ανάγκη και είναι συγχρόνως μανάδες,νοικοκυρές και σύζυγοι.Εγώ, τώρα που γνώρισα αυτή τη ζωή την προτιμώ:D

Γιατί παιδί μου άδειες δεν έπερνες ?:D

Εγώ από τις άδειες έχω πάρει μία δόση του πως.

rQGhp3.png

Τι να καταλάβεις με 2 βδομάδες το καλοκαίρι στις οποίες δεν είμασταν καν σπίτι?Οι υπόλοιπες μέρες άδειας ήταν σκόρπιες στην υπόλοιπη χρονιά και δεν τις μετράω.

Διαφημίσεις

Τι να καταλάβεις με 2 βδομάδες το καλοκαίρι στις οποίες δεν είμασταν καν σπίτι?Οι υπόλοιπες μέρες άδειας ήταν σκόρπιες στην υπόλοιπη χρονιά και δεν τις μετράω.

έτσι ναι...

εγώ εκτός από τις 3 το καλοκαίρι και αυτές που κολλάω χριστουγεννοπάσχα, φροντίζω κάθε χρόνο να πέρνω και κανά 2 βδομάδες έτσι στο άσχετο μέσα στη χρονιά, τις ευχαριστιέμαι πολύ.

rQGhp3.png

έτσι ναι...

εγώ εκτός από τις 3 το καλοκαίρι και αυτές που κολλάω χριστουγεννοπάσχα, φροντίζω κάθε χρόνο να πέρνω και κανά 2 βδομάδες έτσι στο άσχετο μέσα στη χρονιά, τις ευχαριστιέμαι πολύ.

Συγνώμη αλλά πόσες βδομάδες άδεια παίρνεις μέσα στο χρόνο?22-23 δεν είναι οι μέρες συνολικά?

Συγνώμη αλλά πόσες βδομάδες άδεια παίρνεις μέσα στο χρόνο?22-23 δεν είναι οι μέρες συνολικά?

Συνολικά δικαιούμε 25 εργάσιμες.

Αλλά πέρνω παραπάνω. Μη φανταστείς πολλές παραπάνω αλλά φροντίζω να τις κολλάω ανάμεσα σε αργίες.

rQGhp3.png

Ζήτω!

Επιτέλους και μια γυναίκα που ευχαριστιέται το να περνάει χρόνο με τα παιδιά της όλη μέρα!!!!!!Μπράβο από εμένα!!!!!!

πες τα πες τα!

οι πιο πολλες προτιμουν τη δουλειά παρά να ειναι σπιτι με τα παιδιά τους!

Ε, όχι και όλη μέρα:wink:Το πρωί έχουμε δημοτικό-νηπιαγωγείο.

Ακομη κι αν εχουνε σχολείο,εισαι εκει οταν γυρνανε σπιτι,να τους βαλεις να φανε και να τα περιποιηθείς,ξερεις ποσο σημαντικο ειναι αυτο??

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Εγώ έχω τρεις μήνες που σταμάτησα τη δουλειά λογω εγκυμοσύνης.. Οταν γεννήσω θα είναι εξίσου δύσκολο να επιστρέψω γιατί είναι σε άλλη πόλη.. οπότε μάλλον το ξεχνάω το θέμα.. στην αρχή μου είχε φανει τέλειο.. είχα πολλά χρόνια να καθήσω κι ήμουν εξαντλημένη. Τώρα που πέρασε λίγος καιρός έχω ψιλοβαρεθεί κ θα ήθελε να γυρίσω στη δουλίτσα μου που με κόπο έφτιαξα αλλά.. Βέβαια δεν ξέρω πως θα είμαι όταν θα έρθει το καλό μου αγγελουδάκι αλλά ελπίζω να βρω κατι να κανω.. έστω για λιγες ώρες.. σκέφτομαι ήδη κάποια πραγματάκια! Πάντως το να μείνω σπίτι μέχρι να πάει το παιδί δημοτικό μου φαίνεται τρομερό αυτή τη στιγμή. Αν δε βρω τπτ θα καλλιεργήσω τα χωράφια του άντρα μου..Είναι κι αυτό μια ασχολία..

I M NEVER WRONG.. ONCE I THOUGHT I WAS..

BUT I WAS WRONG..!

Μπράβο σου!! νομίζω ότι είσαι η πρώτη που διαβάζω να διατυμπανίζει ότι είναι μία χαρωπή νοικοκυρά :P εγω δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να μην δουλεύει... σε "ζηλεύω" γιατί εγώ είμαι αυτή η τρελή που λες που τρέχει να τα προλάβει όλα!!! χαίρομαι που σε γεμίζει τόσο αυτός ο τρόπος ζωής.. είσαι φωτεινό παράδειγμα!!!

Εγω αφησα δουλεια οταν γεννησα γιατι δεν ειχα μανα/πεθερα να αφησω την μικρη και ξενα χερια δεν τα ηθελα. Περιμενα οτι θα τρελλαθω και θα παρω τα βουνα. Εξελιχθηκε πολυ ομορφα και λατρεψα το οτι ειδα τα παντα απο το μεγαλωμα της μικρης μου και δεν μου ελειψε τπτ. Λατρευω δε οτι ειμαι σπιτι μαζι της και εχω χρονο οχι μονο για τα παντα αλλα και για εκδρομες καθε μερα ολη μερα. Εγω πιστευω οτι θα τα καταφερνα δουλεια και παιδι αλλα καποιο απο τα 2 θα χωλαινε, και δεν θα ηθελα να ηταν ο χρονος μου με το παιδι αυτος. Ειλικρινα και απο μενα ενα συγχαρητηρια στις μαναδες που δουλευουν και μεγαλωνουν παιδια ταυτοχρονα, πρεπει να γινεστε χιλια κομματια. Ως εχει δεν θα αλλαζα την επιλογη μου. Απλα τωρα που ξεκιναει προνηπιο πρεπει να βγω παλι στην αγορα εργασιας που την αφησα 4 χρονια πριν με ΠΟΛΥ διαφορετικες προδιαγραφες. Τι να κανουμε, επιλογες. Κατι κερδιζεις, κατι χανεις.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Πριν λιγα χρονια αν μου ελεγε κανεις να σταματησω να εργαζομαι και να ειμαι νοικοκυρα...απλα θα γελαγα μαζι του.Τη δουλεια μου τη λατρευα.

Οταν γεννησα το γιο μου αποφασισα να σταματησω βαζοντας ως προτεραιοτητα το μεγαλωμα του παιδιου.Με ποναγε πολυ η σκεψη οτι θα αφησω τη δουλεια...με ποναγε ομως περισσοτερο η σκεψη να μου μεγαλωνει αλλος το παιδι μου.Ειναι εναμισης χρονος τωρα που δεν εργαζομαι και ειμαι στο σπιτι...προς μεγαλη μου εκπληξη περναω μια χαρα.

Ηρεμησε το μυαλο μου....εχω τα παντα σε μια ταξη χωρις να τρεχω σαν τρελλη και πανω απόλα χαιρομαι ολες τις στιγμες του παιδιου μου...αυτο δεν το αλλαζω με τπτ.Τωρα περιμενω και το δευτερο και ολα καλα.

Απο αποψη κουρασης το να καθεσαι στο σπιτι ειναι πιο κουραστικο...στη δουλεια καλως 'η κακως ξελαμπικαρει το μυαλο.Εγω ειχα και δουλεια γραφειου οποτε σιγουρα ηταν πιο ξεκουραστα...τωρα τρεχω ολο το πρωι.

Το θεμα ειναι οτι η εργαζομενη γυριζει σπιτι και εχει και ενα νοικοκυριο να κοιταξει ενω οσες δεν εργαζομαστε το απογευμα ειμαστε πιο χαλαρες...υπο αυτη την εννοια σαφεστατα αξιζουν συγχαρητηρια οι εργαζομενες μανουλες.

Παντως αν δε τοζησεις δε μπορεις να καταλαβεις πως ειναι...

Εγω παλι, σταματησα αναγκαστικα...

Δουλευα, ειχα στειλει τον μεγαλο παιδικο κ εμεινα παλι εγκυος...κ παλι στο σπιτι...αφηστε που ο μικρος τωρα χρονιζει(κ ειναι μμικρουλης για παιδικο), γιατον μεγαλο ελπιζω να μας παρουν στα προνηπια(χλωμο το βλεπω) σταματησα αφου δεν ειχα επιλογη αλλη...η μαμα μου εργαζεται, βοηθεια απο πουθενα, οσο για π.σταθμο για 2 παιδια...στο δημοσιο δεν τα παιρνουν αφου δεν εχω προσφατα ενσημα, για 2 σε ιδιωτικο θελει ενα 700αρι, που κ παλι δεν θα τα εβγαζα εγω απο τη δουλεια με τις παρουσες συνθηκες:confused:

Εγω, για να ειμαι ειλικρινης, χαρηκα οταν σταματησα τη δουλεια στον εβδομο(στο 1ο παιδι) εξαντλουμουν κ το πρωινο ξυπνημα ηταν εφιαλτης...

Εκανα τις δουλιτσες μου μια χαρα, αλλα μετα απο λιγο καιρο κ αφου γεννησα, κοντευα να σαλταρω στο σπιτι...το ειδα θετικα, αφου που να πηγαινα ενα μωρο 2 μηνων?τον μεγαλωσα μεχρι τα 2 που πηγε παιδικο(απολαυσα ομως την καθε του στιγμη) κ γυρισα στην εργασια μου!

Μετα, παλι απο την αρχη!

Δευτερο παιδι, ειμαι διπλα του καθε στιγμη, του χρονου θα κοιταξω για παιδικο, αφου κ ο μεγαλος θα παει στα νηπια κ ελπιζω να βρω μια δουλεια,,,

Προσπαθω να συμβιβαστω, απολαμβανω παρα πολλα με τα παιδια μου, αλλα ολη μερα σπιτι απο τις 6.30 που ξυπνα ο μεγαλος μεχχρι τις 11 το βραδυ κανω τα ιδια πραγματα(προσεχω τον μικρο --που ξεκινα με τα πρωτα βηματα--συμμαζεμα, σκουπισμα, σφουγγ,--ο μεγαλος τα κανει....κλπκλλπ)

Παλι κουραζομαι...πιο πολυ ισως, οταν δουλευα κ λειπαμε ολοι τα πρωινα επιστρεφαμε σε ενα συμμαζεμενο σπιτι(απο το βραδυ τα εκανα ολα) ξαπλωναμε κ το απογεμα σιδερωμα κλπ

Τωρα ολο το πρωινο μαζευω μαζευω κ το σπιτι παντα θελει καθαρισμα:rolleyes:αφηστε που μια δουλεια που θα επρεπε να γινει σε 5 λεπτα μου παιρνει μιση ωρα αφου η θα κλαιει ο μικρος η θα πρεπει να τα προσεχω κλπ

Η καθε επιλογη εχει τα θετικα κ τα αρνητικα της...