Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χρεωκοπια ή οχι??

Ev

Recommended Posts

Τράτζικ

Ένα δραστήριο μέλος του φόρουμ του Capital.gr με το nickname «ΜΥΑΛΟ» έγραψε σήμερα ένα συγκλονιστικό κείμενο για την προοπτική της εξόδου της χώρας από την Ευρώπη.

«Θα είμαι επίμονος, επίμονος, ενοχλητικά επίμονος ως το ΤΕΛΟΣ. Για την ακρίβεια, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Κάνοντας το καθήκον μου ως πολίτης. Απ΄ το 2009 έγραφα χιλιάδες μηνύματα για την καταστροφή που θα ζούσαμε με τα 2 μεγάλα κόμματα και έπειτα με τα Άκρα. Από εδώ και πέρα θα ρίχνω μόνο ένα μήνυμα. Δεν έχω άλλα λόγια.

Κάποιοι βαρεμένοι στον εγκέφαλο νομίζουν ότι με ξεφτιλισμένη δραχμή ή με αριστερή κυβέρνηση, θα πέφτουν τα λεφτά απ΄ το παράθυρο και θα περνάνε όμορφα.

ΡΩΤΗΣΤΕ βρε ανόητοι τις χώρες των Βαλκανίων τι περάσανε.

Ρωτήστε την Κούβα τι περνάει.

Ρωτήστε την Κίνα ΓΙΑΤΙ άλλαξε πολιτική;

Ρωτήστε την Ρωσία ΓΙΑΤΙ άλλαξε πολιτική;

Αλήθεια, η Τανζανία, Ουζουμπούρη, η Αφρική γενικώς που έχουν δικό τους νόμισμα, αλλά και στην Ασία που έχουν δικό τους νόμισμα και πεινάνε ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ, γιατί δεν τρέχουν τα λεφτά απ΄ τα πατζάκια στον κοσμάκη;

Η Ελλάδα είναι ΠΕΘΑΜΕΝΗ από παραγωγή και έχει ένα λαό κακομαθημένο που δεν τον έβαλαν να οργανωθεί σωστά και να παράγει. Τα εγκλήματα των μεγάλων κομμάτων δεν είναι λύση να τα διαδεχτεί Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Χωρίς τα λεφτά της Ευρώπης και την πίεση της Ευρώπης που μπορεί να μας κάνει σοβαρό κράτος, το παγόβουνο θα το φάτε όλο στο κεφάλι.

Και επειδή είμαστε και η σούπερ παραγωγική χώρα με τους σούπερ παραγωγικούς οργανωμένους ελληναράδες, θα στηριχτούμε στο δικό μας νόμισμα και θα πάμε πολύ καλά αφού θα πουλάμε παντού το... τίποτα!

Θα έχουμε ΚΑΙ ξεφτιλισμένο νόμισμα (τρομακτική μείωση αγοραστικής δύναμης) ΚΑΙ δεν θα μας βοηθήσει στην παραγωγή αφού τι να παράγεις, το τίποτα; Τότε θα πάμε στη λύση Καζάκη που έλεγε ότι θα καλλιεργούμε ντομάτες στην Κρήτη και θα τις πουλάμε στην... Αίγυπτο.

Τράτζικ.

Πολλοί "μάγκες" μπλοφατζήδες απ΄ τα άκρα λένε με κουραδίσιο ύφος "δεν μπορούν να μας βγάλουν έξω από το ευρώ".

Τους επαναλαμβάνω λοιπόν εγώ ότι μπορούν να μας βγάλουν έξω από την Ε.Ε. και απ΄ το ευρώ ταυτόχρονα! Κλείνει τη στρόφιγγα η ΕΚΤ και αναγκάζεσαι να τυπώσεις ντόπιο νόμισμα για να αποζημιώσεις καταθέτες (έστω με ξεφτιλέ νόμισμα) και να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις.

Και επειδή τα χρήματα οι καταθέτες θα τα τραβάνε για να αγοράσουν ξένο νόμισμα πριν απαξιωθεί κι άλλο το ελληνικό, θα βάλεις φραγή στις τράπεζες και τότε θα σε πετάξουν έξω από την Ε.Ε.! Ο Στρατούλης ήδη μίλησε για ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.

Ψεύτες και υποκριτές, πείτε αλήθειες στο λαό.

Θα παρακαλάμε χρόνια έπειτα να μπούμε στην Ε.Ε. και δεν θα μας βάζουν. Για να παραδειγματίσουν κιόλας τους πολίτες άλλων χωρών μην τολμήσουν να κάνουν τα ίδια.

Θα είσαι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, η μόνη, που θα είσαι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μόνη.

Και άμα σε πειράξει ο Τούρκος, πήγαινε να διαμαρτυρηθείς στον ΟΗΕ που θα έχεις φάει τα λεφτά των κρατών και του ΔΝΤ. Δηλαδή τα λεφτά των κρατών της Ευρώπης (μέσω των διακρατικών δανείων) αλλά και των ΗΠΑ που είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του ΔΝΤ. Μέχρι και τα λεφτά της Ρωσίας η οποία και αυτή δανείζει το ΔΝΤ.

Και όμως ορισμένοι καραγκιόζηδες που μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα με τη Ρωσία, προτείνουν διαγραφή του χρέους! Τότε θα σε βοηθήσουν οι εξωγήινοι που θα έρθουν από έναν άλλο πλανήτη".

</SPAN>Πηγή:www.capital.gr

Το οτι εσυ τώρα λες την αλήθεια.... Κι οι πολιτικοί σου φταίξανε.. Η αλήθεια καλή μου φίλη είναι όπως κ καθε τι άλλο σχετική. Αυτή που περιγράφεις είναι η δική σου αλήθεια με άτοπα κ άστοχα παραδείγματα.

Βαλκάνια: Καμιά σχέση με την περιπτωση μας. Η φτώχια των Βαλκανίων δεν οφειλόταν φυσικά στα εθνικά νομίσματα. Άλλωστε την περίοδο που αναφέρεις το ευρώ δεν υπήρχε. Οπότε;;;;; Τα Βαλκάνια μετά τις ανατροπες (αρχες ΄90) έγιναν το μηλο της Έριδος για της υπερδυνάμεις λόγω γεωγραφικών θέσεων κ πηγών ενέργειας. Η φτώχεια των λαων των Βαλκανίων οφειλόταν κυρίως στις εξωτερικες επεμβάσεις αλλά κ στα εσωτερικά καθεστώτα το άγχος των οποίων ήταν πως να γίνουν Ευρώπη.

Κούβα: Η Κούβα είναι μια σταλιά νησί κ είχε 30 χρόνια όπως θα ξέρεις εμπάργκο. Η φτώχια του λαού της έχει να κάνει με αυτό κυρίως όπως μπορεί να καταλάβει κ ο πλεον άσχετος. Επίσης να πω κ οτι οταν έγινε η επανασταση στο νησι, δεν υπήρχαν παραγωγικές δομες οπως υπάρχουν στη χώρα μας. Αυτό επιβράδυνε την αναπτυξη. Κι επιτέλους λίγη επιείκια σε ένα λαο που παλεύει μόνος δίπλα σε μια δύναμη όπως η Αμερικα. Κ στο φινάλε αυτοι μέσα στη φτώχεια τους έχουν τελειοποιημένο σύστημα υγείας κ η παίδεια τους είναι πιο μπροστα απο την δική μας. Αυτά ειναι πασίγνωστα πραγματα.

Κίνα: Η Κίνα έχει καπιταλιστική οικονομία εδώ κ χρόνια. Εκμεταλεύται το λαο της στο όνομα ενος επαναστατικού καθεστώτος. Μην τρελαθούμε κιόλας που μπορεί η χώρα μας να συγκριθεί με μια οικονομία ενος δις εγραζόμενων με πηγες ενέργειας ανταγωνιστικές στις άλλες υπερδυνάμεις.Έλεος!!!!

Ρωσία: Η Ρωσία δεν άλλαξε πολιτική όπως λες επειδη πείνασε ο λαοσ της.Αν ο λαος της ήταν τόσο λημασμένος δε θα εξολόθρευε τις δυνάμεις του άξονα για να μπορώ σήμερα να μη λέω το παιδί μου Χανς. Η Ρωσία εφάρμοσε μια σειρά λαθεμένων μέτρων που οδήγησαν σταδιακά στην περεστρόικα. Το 60% του λαου της σήμερα δηλώνει πως ήταν καλύτερα με το προηγούμενο καθεστώς. Αλλά κ παλί ούτε με τη Ρωσία μποουμε να συγκριθούμε.

Οι χώρες της Αφρικής που αναφέρεις παρακάτω θα έλεγα πως κ ο πιο κακοπροαίρετος δε θα τις έφερνε σαν παράδειγμα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ!!!! Οι λαοί της Αφρικής κοπέλα μου δεν έχουν τον πλούτο στα χέρια τους όχι για τα εθνικά τους νομίσματα αλλά επείδη αν κ οι χώρες τους είναι ζάμπλουτες (ΠΧ Νιγηρία) κατι ομοιδεάτες σου φρόντισαν να καρπόνωντε τον πλούτο τους για να πλουτίζουμε οι εξελιγμένοι ευρωπαίοι κι οι ακόμα πιο μάγκες αμερικανοί.

Ο λαος μας δεν είναι κακομαθημένος. Εσυ μπορεί να νιώθεις έτσι αλλά φαντάζομαι να μην έχεις την απαίτηση να σε ακολουθήσουμε. Παραγωγή ανεπτυγμένη δεν έχουμε γιατί οι Ευρωπαίοι μέσω της ΚΑΠ απ το 90 κ μετά καθόριζε αυστηρά την παραγωγή των προιόντων μα ςτις εισαγωγές κ τις εξαγωγές. Έλεγε δηλαδή οτι με τις συνθήκες που υπογράφουμε θα παράγουμε τοσες πατάτες τόσα κρεμύδια τόσα μπαμπακια κοκ.... τα νούμερα φυσικα δεν έχουν να κάνουν με τις αναγκες της χώρας αλλά με τις ανάγκες της αγορας. οου γες!! Αυτά φαντάζομαι τα ξέρεις γιατί δε σε κόβω για χάπατο. Να αναφέρω μόνο οτι τη δεκαετία του 80 οι ανάγκες σε τρόφιμα του λαού μας καλυπτόταν κ κάναμε κ εξαγωγές. Σήμερα με τα απανοτά πλαφόν της ΕΕ κ τις κούφιες επιδοτήσεις καλ΄πυπτετε μόνο το 40%.

Κλείνω γιατί νομίζω κούρασα, με την απίστευτη φράση 'Τα λεφτά κ η πίεση της Ευρώπης μπορούν να μας κάνουν σοβαρό κρότος'.

Ποτέ μα ποτέ δεν ένιωσα οτι η χώρα μου είναι ένα αστείο κρατος ούτε οτι με ταίζει η Ευρώπη. Είμαι εργαζόμενη σε όλη την ενήλικη ζωη μου κ πληρώνω τα ταμεία τις εισφορές μου κ όλες τις υποχρεώσεις μου. Θεωρώ προσβλητικό να ακούω οτι με ταίζει ή με κάνει κράτος η αρωγή των ευρωπαίων. Κ καλά να τα ακούς απ τους εταίρους.... Να τα λέμε κι εμεις;;; ντροπή Αργιοι...

I M NEVER WRONG.. ONCE I THOUGHT I WAS..

BUT I WAS WRONG..!

Διαφημίσεις

Α! ξέχασα το θέμα της ασφάλειας, παράληψη.... Ισως θα μπορούσαμε να πούμε τι ακριβώς παρέμβαση έκανε το ΝΑΤΟ, όταν μπήκαν οι Τούρκοί στην Κύπρο;;;;;;; Κάτσε να θυμηθω... καμία;;;;

Τι περέμβαση έκανε ο ΟΗΕ στη σφαγή της Σμύσνης; Α στο καλό! κ εκεί καμία! Εβλεπαν τον κόσμο να καίγεται ζωντανός κ άμα πηγαινε κανεις να ανέβει στα πλοία τους του πετούσαν ζεματιστα νερα οι... σύμμαχοι!!!!

Να μη μιλήσουμε για τα πιο πρόσφατα..Ιμια κτλ..

BUT I WAS WRONG..!

Η φτώχεια των λαών των Βαλκανίων και του πρώην Ανατολικού Μπλοκ ήρθε ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από αυτόν που μας πλασάρουν ότι θα είναι η αιτία για τη δική μας πείνα: Από την βίαιη και απότομη έλευση του καπιταλισμού με την κατάρρευση της Σοβ. Ένωσης. Κάνω λάθος? Ξεπουλήθηκαν όσο όσο στην ελίτ οι κρατικές επιχειρήσεις, έγιναν δισεκατομμυριούχοι όσοι αγόρασαν, μπούκαραν και οι ξένες αλυσίδες και ο λαός βάρεσε ταμπούρλο από τη φτώχεια. Κατά τα άλλα, στα της Αφρικής προσυπογράφω τα γραφόμενα της Έλενας. Όσο για την Κούβα....εκεί είναι το τράτζικ. Μία χώρα που είναι με το ένα πόδι στην επανάσταση και με το άλλο στις ξένες επενδύσεις....Χάος κι εκεί. Άλλα όνειρα είχε ο Τσε, αλλιώς είναι τα πράγματα τώρα.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Υπόθεση εργασίας :

1. Κάνουν κυβέρνηση που στηρίζει το μνημόνιο,

2. παίρνουν νέα μέτρα - ίσως λίγο πιό χαλαρά από τα είδη υπάρχοντα -

3. εφαρμόζουν τα ήδη νομοθετημένα μέτρα κατα γράμμα - όσο γίνεται βέβαια αφού μιλάμε για έλληνες πολιτικούς -

4. μας κάνουν τη χάρη και για να μας σώσουν, μας φορτώνουν και άλλα 200 εκ. ευρώ επιπλέον των 400 εκ. ευρώ που ήδη χρωστάμε

ΑΛΛΑ τελικά σε 1-2 χρόνια - αν δεν γίνει το τέλος του κόσμου το Δεκέμβριο - πραγματικά χεωκοπεί ατάκτως η Ελλάδα γιατί τελικά δεν υπήρξε ανάπτυξη !!!!!

Τι θα κάνουμε τότε???

Με 2,5 εκ. ανέργους ....

με 0 ανάπτυξη...

με 0 τουρισμό ...

με βαλκανικούς μισθούς ....

με μεγαλύτερο χρέος ...

με 0 καταθέσεις - αφού μέχρι τότε θα τα έχουν φάει όλα και από τον τελευταίο μικροκαταθέτη -

ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ????

Όλοι ξέρουμε που βρισκόμαστε σήμερα - στο περίπου (γιατί τα λαμόγια οι πολιτικοί μας ακόμα δεν μας λένε την αλήθεια και μεταξύ τους πηγαινοφέρνουν τα non paper) και κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερη μια ειρηνική αντίσταση με σταδιακή ανασυγκρότηση από μια άτακτη και αιματηρή επανάσταση.. που δεν μπορούμε από τώρα να ξέρουμε σε τι θα μας οδηγήσει...

ΧΑ ΧΑ!!!! Το πιο αισιόδοξο σενάριο βλέπω να είναι το τέλος του κόσμου το 2012!!!

.....Σ ένα μήνα σ ένα χρόνο βλέπουν μπρος τους τον Αλλάχ που απο τον ψηλό του θρόνο λέει στον άμυαλο Σεβάχ

" Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί...."

Ν. Γκάτσος

BUT I WAS WRONG..!

Διαφημίσεις

Πείτε με απλοϊκή, αν θέλετε, αλλά εγώ νομίζω πως τα πράγματα δε χρειάζονται και τόση ανάλυση. Χρεωκοπημένοι είμαστε εδώ και πολλά χρόνια και καλά θα κάνουμε να το καταλάβουμε όλοι μας. Αυτό που δεν έχει γίνει (ακόμα), είναι η επίσημη πτώχευσή μας. Ξέρετε, α λα Τρικούπη, να βγει ο πρωθυπουργός (όταν με το καλό αποκτήσουμε) και να μας πει, "δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Άποψή μου: όσο συμφέρει την πλειοψηφία των εταίρων μας, μας κρατάνε στην ΟΝΕ, με διάφορα επιχειρήματα, εσωτερικής και εξωτερικής κατανάλωσης. Όταν πάψει αυτό να ισχύει, μας πετάνε ό,τι ώρα θέλουνε, σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι - αφορμές και αιτίες υπάρχουν άφθονες, για να καλυφθούνε όλοι.

Προσωπική μου θέση ήταν και είναι, πως έπρεπε να είχε γίνει δημοψήφισμα πριν από το πρώτο μνημόνιο και να υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση, όχι προπαγάνδα και τηλετρομοκρατία, για το πού πάμε να μπλέξουμε. Τώρα έχουμε υπογράψει, ως χώρα με νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, 2 μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο. Και δεν πιστεύω πως υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από αυτά. Ίσως μπορεί να γίνει κάποια διαπραγμάτευση επί των όρων, συζητήσιμο...αλλά θεωρώ τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κάποιος πως θα πάθουν ομαδική αμνησία οι δανειστές μας, θα διαγραφεί το χρέος μας και θα ζήσουνε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Παρόλα αυτά, πιστεύω πως, η πολιτική της απόλυτης υποταγής, που ακολουθούσαμε μέχρι τώρα, είναι ό,τι χειρότερο και χαίρομαι που βλέπω πως έχει αρχίσει να αλλάζει. Θεωρώ ότι και η σχέση μεταξύ των χωρών, είναι όπως και κάθε άλλη σχέση μεταξύ ανθρώπινων όντων: όσο πιο πολύ υποχωρητικότητα δείχνεις, τόσο πιο πολύ σε καβαλάνε. Όσο πιο πολλά προσφέρεις, τόσο ποι πολλά σου ζητάνε. Και σε έχουνε, όλοι και πάντα, δεδομένο.

Έντιτ αυτός ο ΜΥΑΛΟ, ποιος είναι; Ο εκ δεξιών του Βενιζέλου; :roll: Τράβα να πιάσεις δουλεια σε κάνα MEGA, χρυσέ μου, αδικείσαι στα και blogs στα fora...

Συμφωνώ απολύτως!!!! χρεοκοπημένοι είμαστε και ζούμε με τα δανεικά της Ε.Ε. Πλέον πολλές οικογένειες έχουν χρεοκοπήσει, και δεν έχουν ούτε να φάνε ούτε να ντυθούν....αυτοί οι άνθρωποι τι άλλο έχουν να χάσουν αν χρεοκοπήσουμε και επίσημα??????????

Έχουν να χάσουν πράγματα τα οποια θεωρουμε δεδομένα. Ακόμα και αυτοι που δεν εχουν για να αγορασουν καινουργια ρούχα.

1. Ποιος θα μαζευει τα σκουπιδια εφ'οσον δεν θα υπαρχουν χρηματα να πληρωνουν τους υπαλληλους.

2. Οι συνταξεις των γονιων μας και των παππούδων μας δεν θα αποδίδονται, οχι απλα μειωμένα αλλα καθόλου.

3. Τα σχολεια δεν θα εχουν χρήματα να λειτουργήσουν γιατι δεν θα πληρωνονται οι μισθοι των δασκαλων, θερμανση, συντηρηση

4. Το πετρελαιο θα ειναι δυσβασταχτο κοστος. Αμα μας φαινοταν δυσκολο να θερμανουμε σπιτια και σχολεια φετος, σε περιπτωση χρεοκωπιας και ενδεχομενης επιστροφης σε θποτιμημενη δραχμη, το κοστος θα ειναι απλα απαγορευτικο.

5. Τα νοσοκομεια δεν θα εχουν προσωπικο και δεν θα εχουν προμηθειες.

Θελετε να συνεχίσω....?

Αμα το κρατος δεν εχει να πληρωσει και δεν δανειζεται λεφτα να πληρωνει τοτε ολα αυτα θα ειναι μια πραγματικοτητα.

Αυτο το επιχειρημα "Τι εχω να χασω?" γραμμένο μαλιστα απο εναν υπολογιστη στο ιντερνετ ή απο καποιον με το smartphone στο χερι πινοντας καπου καφέ ή ακομα και απο την δουλειά του ( δεν μιλαω για καποιον εδω μεσα προσωπικα ) ειναι το πιο επικίνδυνο και αφελές πραγμα που εχω ακουσει στην ζωη μου. Αυτο και οτι "θα τα βρουνε απο τους πλουσιους".

Έλεν@ έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι τα πράγματα.

Επιχειρήματα στο συγκεκριμένο κείμενο δεν διάβασα, όπως δεν διάβασα και καμία πρόταση... όπως αναφέρει ο πρόλογος.... περίμενα να διαβάσω κάτι πιο εύστοχο και αποτελεσματικό...

Με τόση προπαγάνδα μας έχουν βάλει το δίλλημα: λίγο μνημόνιο ή πολύ μνημόνιο..

Δηλαδή ή το κακό ή το χειρότερο... Εξού και τόσα χρόνια Πα.Σο.Κ ή Ν.Δ... και τίποτε άλλο...

Μας πείσανε ότι δεν υπάρχει διέξοδος χωρίς αυτό και πώς αν υπάρξει όντως αριστερή-αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα μας την πέσουν οι Τούρκοι... για τα πετρέλαια...

Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω δει καμία αντιμνημονιακή κυβέρνηση.. ούτε μεταξύ των τριών.. αριστερών δεξιών.. εγώ βλέπω ότι λίγο-πολύ Τσίπρας-Κουβέλης λένε επαναδιαπραγμάτευση.. τίποτε άλλο.. αντί να μας έρθει το χαράτσι της Δ.Ε.Η. 300 ευρώ θα μας έρθει 299.99 ... τέλειο...

Για τα όμορφά του μάτια, η Μέρκελ θα διαπραγματευτεί το μνημόνιο (λες και είναι τόσο εύκολο:shock:) και ξαφνικά θα αλλάξει η ζωή όλων...

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους..

Και στο κάτω-κάτω, έχουν ξελαρυγγιαστεί οι οικονομολόγοι του κόσμου να λένε ότι χωρίς οικονομική ανάπτυξη (αγοραστική δύναμη του λαού για να κινείται το χρήμα, αυξήσεις μισθών, επιδόματα επιχειρήσεων και λοιπά), δεν υπάρχει περίπτωση να μη χερωκοπήσουμε...

Για να σου δώσω αυτά που σου χρωστάω, πρέπει να έχω. Αν δεν τα έχω, δεν θα τα δώσω. 'Η θα πρέπει να πάρω άλλο δάνειο για να σου δώσω τα δανεικά που σου χρωστώ.. και μετά άλλο δάνειο για να ξεχρεώσω το προηγούμενο.... κ.ο.κ.

Αυτο το επιχειρημα "Τι εχω να χασω?" γραμμένο μαλιστα απο εναν υπολογιστη στο ιντερνετ ή απο καποιον με το smartphone στο χερι πινοντας καπου καφέ ή ακομα και απο την δουλειά του ( δεν μιλαω για καποιον εδω μεσα προσωπικα ) ειναι το πιο επικίνδυνο και αφελές πραγμα που εχω ακουσει στην ζωη μου. Αυτο και οτι "θα τα βρουνε απο τους πλουσιους".

Δυστυχώς τα περισσότερα πράγματα τα εκτιμούμε αφού τα χάσουμε.

Κάποιοι ψηφοφόροι και κάποιοι πολιτικοί νόμιζαν ότι οι εκλογές ήταν για το 15μελές του σχολείου.

Έχουν να χάσουν πράγματα τα οποια θεωρουμε δεδομένα. Ακόμα και αυτοι που δεν εχουν για να αγορασουν καινουργια ρούχα.

1. Ποιος θα μαζευει τα σκουπιδια εφ'οσον δεν θα υπαρχουν χρηματα να πληρωνουν τους υπαλληλους.

2. Οι συνταξεις των γονιων μας και των παππούδων μας δεν θα αποδίδονται, οχι απλα μειωμένα αλλα καθόλου.

3. Τα σχολεια δεν θα εχουν χρήματα να λειτουργήσουν γιατι δεν θα πληρωνονται οι μισθοι των δασκαλων, θερμανση, συντηρηση

4. Το πετρελαιο θα ειναι δυσβασταχτο κοστος. Αμα μας φαινοταν δυσκολο να θερμανουμε σπιτια και σχολεια φετος, σε περιπτωση χρεοκωπιας και ενδεχομενης επιστροφης σε θποτιμημενη δραχμη, το κοστος θα ειναι απλα απαγορευτικο.

5. Τα νοσοκομεια δεν θα εχουν προσωπικο και δεν θα εχουν προμηθειες.

Θελετε να συνεχίσω....?

Αμα το κρατος δεν εχει να πληρωσει και δεν δανειζεται λεφτα να πληρωνει τοτε ολα αυτα θα ειναι μια πραγματικοτητα.

Tα ποστ της sternchen και της citron με κάλυψαν. Για μένα, η χειρότερη δυνατή εξέλιξη είναι η άτακτη χρεωκοπία. Και μην αυταπατόμαστε σε συγκρίσεις με την Αργεντινή. Όπως έγραφε μια ξένη εφημερίδα σε ενα κατά τα άλλα καθόλου κινδυνολογικό αλλά μάλλον ψιλοψύχραιμο άρθρο," Comparisons between Greece and Argentina are not precise, because Argentina is a big commodity producer and devalued when the global economy was booming. Greece, by contrast, is part of a recession-mired eurozone, and the turbulence caused by its exit from the single currency might make matters worse." Συν του ότι κυρίως παράγουμε υπηρεσίες, ενώ εισάγουμε τα περισσότερα.

Ιδού και το λινκ του εν λόγω άρθρου.

http://www.guardian.co.uk/business/2012/may/13/greece-argentina-economic-crisis-comparison?intcmp=239

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Η άποψή μου είναι πως ο,τι κυβερνηση και να σχηματιστει μετα τις εκλογες, η κορυφωση του δραματος που ζουμε ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. Θα μας βγαλουν απο το ευρω γιατι εαν μας βοηθουν συνεχως θα θελουν ισπανια πορτογαλια κα.Ενω ετσι θα λενε σε αυτους εφαρμοστε λιτοτητα γιατι θα παθετε οτι και η ελλαδα.

αν βγει αριστερη κυβερνηση θα βγουμε γρηγοροτερα (εντος του 2012) αν συνεχισουμε οπως πριν μπορει να αντεξουμε εως και το 2013. τουλαχιστον ας βγει αριστερη κυβερνηση να υπερασπιζεται τα δικια μας και να νομοθετησει νομους υπερ μας π.χ. μειωση στεγαστικων δανειων. φοροαπαλλαγες γαι τους αδυναμους (για ολους μας θα ελεγα)κ.α.

τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα, θα περασουμε δυσκολοτερα αλλα τουλαχιστον με αριστερη κυβερνηση θα προστατευομαστε οσο περισσοτερο δυνατο.

sternchen, citron και peony συμφωνώ...όποιος λεει δεν έχω να χάσω τίποτα ή είναι πολύ νέος ή δεν έχει εκτιμήσει τη ζωή που κάναμε μέχρι το 2008.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Είμαι εκπαιδευτικός και αν δεν είχα πάρει άδεια άνευ αποδοχών (γιατί σοβαροί προσωπικοί λόγοι δεν μου επέτρεπαν να ζω για τέταρτη χρονιά 600 χλμ μακριά από το σπίτι μου) ο μισθός μου τους 3 τελευταίους μήνες θα ήταν 590 ευρώ από 1200 που έπαιρνα πέρσι. Προσωπικά έχω χρεοκοπήσει εδώ και καιρό, όπως και εκατομμύρια άλλοι πολίτες αυτής της χώρας. Για ποια χρεοκοπία συζητάμε ακριβώς;

ΥΓ. Θα κάτσω να διαβάσω απόψε με πολύ ενδιαφέρον ολόκληρο το thread.

Είμαι εκπαιδευτικός και αν δεν είχα πάρει άδεια άνευ αποδοχών (γιατί σοβαροί προσωπικοί λόγοι δεν μου επέτρεπαν να ζω για τέταρτη χρονιά 600 χλμ μακριά από το σπίτι μου) ο μισθός μου τους 3 τελευταίους μήνες θα ήταν 590 ευρώ από 1200 που έπαιρνα πέρσι. Προσωπικά έχω χρεοκοπήσει εδώ και καιρό, όπως και εκατομμύρια άλλοι πολίτες αυτής της χώρας. Για ποια χρεοκοπία συζητάμε ακριβώς;

ΥΓ. Θα κάτσω να διαβάσω απόψε με πολύ ενδιαφέρον ολόκληρο το thread.

Εχεις δίκιο. Εχουμε χρεωκοπήσει σαν χωρα και οι περισσότεροι και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτο ειναι ντε φάκτο. Για αυτο άλλωστε παίρνουμε τα δανεικά που παίρνουμε.

Αλλα εάν νομιζεις οτι την έχουμε τωρα ασχημα, που να δειτε τι θα γίνει εαν επιστρέψουμε στην δραχμουλα. Περα οτι θα πάνε στράφι οι συλλεκτικές μας δραχμο-κασσετίνες, τα 590 που παιρνεις τωρα πχ, θα μετατραπουν σε υποτιμημένες δραχμές. δηλαδη, θα πρεπει να ζησεις με 200 κατι ευρω τον μηνα. 200 Ευρω τον μηνα, με τα περισσοτερα ομως πραγματα 60% πιο ακριβα απο τωρα. Γινεται? Δεν γινεται.

Το ψωμι, που 80% απο το αλευρι ειναι εισαγωμενο και θα πληρωνουμε την φρατζολα 6 Ευρω αλλα σε δραχμές . Το πετρελαιο για θερμανση που θα στοιχιζει τοτε 4 Ε το λιτρο γιατι ποσο πετρελαιο να βγαζουν τα Ελληνικα Πετρελαια και που νομιζεται οτι θα πανε αυτα τα βαρελια ( στην καλυτερη σε νοσοκομεια, σχολεια λεμε τωρα στην χειροτερη στο αγνωστο με βαρκα την μιζα). Ολα τα πραγματα γυρω μας πανακριβα γιατι θα ειναι εισαγομενα και εμεις 4 φορες πιο φτωχοι.

Δεν υπαρχει νομιζω κανενας εδω μεσα που δεν σε καταλαβαινει. Η μειωση του μισθου σε τετοια επιπεδα ειναι κατι πολυ βιαιο.

Αλλα δυστυχως, δεν ειναι το χειροτερο που μπορει να συμβει.

Εμενα με χασανε οταν αρχισαν να ταζουν 1300 κατωτατο μισθο, ταμειο ανεργειας με 80% του τελευταιου μισθου για 5 χρονια και απειρες θεσεις στο δημοσιο. Οχι γιατι δεν το θελω - τρελη ειμαι να μην το θελω ?- αλλα γιατι αυτα ΔΕΝ γινονται. Θελω ουσιαστικα λογια με επιχειρηματα, με αληθεια. Δεν ξερω κανεναν που να τα λεει ετσι δυστυχώς. Η πτωχευση μας ειναι σε πολλα επιπεδα. Πολιτικη, κοινωνικη, προσωπικη, οικογενειακη.

Και το μονο που μας μενει ειναι να διαφυλαξουμε αυτο το νομισμα και να κανουμε ουσιαστικες αλλαγες. Σιγουρα δεν πρεπει να απομωνοθουμε απο την Ευρωπη γιατι θα γινουμε τοτε το παραδειγμα προς αποφυγιν και η μιζερια μας θα ειναι σημαια για τις αλλες χωρες που θα τολμήσουν να φυγουν απο το Ευρω.

Εχεις δίκιο. Εχουμε χρεωκοπήσει σαν χωρα και οι περισσότεροι και σε προσωπικό επίπεδο. Αυτο ειναι ντε φάκτο. Για αυτο άλλωστε παίρνουμε τα δανεικά που παίρνουμε.

Αλλα εάν νομιζεις οτι την έχουμε τωρα ασχημα, που να δειτε τι θα γίνει εαν επιστρέψουμε στην δραχμουλα. Περα οτι θα πάνε στράφι οι συλλεκτικές μας δραχμο-κασσετίνες, τα 590 που παιρνεις τωρα πχ, θα μετατραπουν σε υποτιμημένες δραχμές. δηλαδη, θα πρεπει να ζησεις με 200 κατι ευρω τον μηνα. 200 Ευρω τον μηνα, με τα περισσοτερα ομως πραγματα 60% πιο ακριβα απο τωρα. Γινεται? Δεν γινεται.

Το ψωμι, που 80% απο το αλευρι ειναι εισαγωμενο και θα πληρωνουμε την φρατζολα 6 Ευρω αλλα σε δραχμές . Το πετρελαιο για θερμανση που θα στοιχιζει τοτε 4 Ε το λιτρο γιατι ποσο πετρελαιο να βγαζουν τα Ελληνικα Πετρελαια και που νομιζεται οτι θα πανε αυτα τα βαρελια ( στην καλυτερη σε νοσοκομεια, σχολεια λεμε τωρα στην χειροτερη στο αγνωστο με βαρκα την μιζα). Ολα τα πραγματα γυρω μας πανακριβα γιατι θα ειναι εισαγομενα και εμεις 4 φορες πιο φτωχοι.

Δεν υπαρχει νομιζω κανενας εδω μεσα που δεν σε καταλαβαινει. Η μειωση του μισθου σε τετοια επιπεδα ειναι κατι πολυ βιαιο.

Αλλα δυστυχως, δεν ειναι το χειροτερο που μπορει να συμβει.

Εμενα με χασανε οταν αρχισαν να ταζουν 1300 κατωτατο μισθο, ταμειο ανεργειας με 80% του τελευταιου μισθου για 5 χρονια και απειρες θεσεις στο δημοσιο. Οχι γιατι δεν το θελω - τρελη ειμαι να μην το θελω ?- αλλα γιατι αυτα ΔΕΝ γινονται. Θελω ουσιαστικα λογια με επιχειρηματα, με αληθεια. Δεν ξερω κανεναν που να τα λεει ετσι δυστυχώς. Η πτωχευση μας ειναι σε πολλα επιπεδα. Πολιτικη, κοινωνικη, προσωπικη, οικογενειακη.

Και το μονο που μας μενει ειναι να διαφυλαξουμε αυτο το νομισμα και να κανουμε ουσιαστικες αλλαγες. Σιγουρα δεν πρεπει να απομωνοθουμε απο την Ευρωπη γιατι θα γινουμε τοτε το παραδειγμα προς αποφυγιν και η μιζερια μας θα ειναι σημαια για τις αλλες χωρες που θα τολμήσουν να φυγουν απο το Ευρω.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου :D!

Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτές οι τοποθετήσεις, γιατί έλεγα πως μονάχα εγώ σκέφτομαι έτσι.

Διαφημίσεις

το προγραμμα του συριζα με τους διορισμους στο δημοσιο κα ιτα 5 χρονια ανεργιας ειναι το προγραμμα του 2009. και το χρησιμοποιουν καποιοι για να τον πολεμησουν

οι καιροι ειναι περιεργοι και παιζει πολυ προπαγανδα θελει τεραστια προσοχη.

οι μισθοι θα ειναι 200 σε ευρω αλλα εμεις θα παιρνουμε δραχμες. δεν θα μας νοιαζει η ισοτιμια. οπως παλια με το δολαριο παιρναμε π.χ. 130.000δρχ. και ηταν 400 δολαρια, και τι μας ενοιαζε η ισοτιμία?

θελει πολυ προσοχη. υπερσπιζονται το ευρω μονο οι δεξιες και νεοφιλελευθερες παραταξεις και φυσικα οι τραπεζες, τραπεζικοι οικοι κ.α.νεοφιλελευθεροι αρα αυτο απο μονο του κατι μας λεει.

αλλα να τονισω δεν ειναι στο χερι μας, ειναι δεδομενη η επιστροφη μας σε εθνικο νομισμα ειτε βγει ο τσιπρας ειτε συνεχισουμε με νδ πασοκ. ο χρονος διαφερει. αρα καλυτερα αριστερη κυβερνηση να υπερασπιζετε εμας το λαο και τα κατωτερα στρωματα.θελει πολυ προσοχη παιδια.

το προγραμμα του συριζα με τους διορισμους στο δημοσιο κα ιτα 5 χρονια ανεργιας ειναι το προγραμμα του 2009. και το χρησιμοποιουν καποιοι για να τον πολεμησουν

οι καιροι ειναι περιεργοι και παιζει πολυ προπαγανδα θελει τεραστια προσοχη.

οι μισθοι θα ειναι 200 σε ευρω αλλα εμεις θα παιρνουμε δραχμες. δεν θα μας νοιαζει η ισοτιμια. οπως παλια με το δολαριο παιρναμε π.χ. 130.000δρχ. και ηταν 400 δολαρια, και τι μας ενοιαζε η ισοτιμία?

θελει πολυ προσοχη. υπερσπιζονται το ευρω μονο οι δεξιες και νεοφιλελευθερες παραταξεις και φυσικα οι τραπεζες, τραπεζικοι οικοι κ.α.νεοφιλελευθεροι αρα αυτο απο μονο του κατι μας λεει.

αλλα να τονισω δεν ειναι στο χερι μας, ειναι δεδομενη η επιστροφη μας σε εθνικο νομισμα ειτε βγει ο τσιπρας ειτε συνεχισουμε με νδ πασοκ. ο χρονος διαφερει. αρα καλυτερα αριστερη κυβερνηση να υπερασπιζετε εμας το λαο και τα κατωτερα στρωματα.θελει πολυ προσοχη παιδια.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που λες ότι είναι παλιές είναι αυτη την στιγμή στο προγράμματα τους στο σάιτ του κόμματος

http://www.syriza.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=1853&Itemid=170

Προπαγάνδα?

δεν λεει πουθενα για μισθο 1300, επαναφορα ολων των διαταξεων σε προμνημονιου καταστασεις λεει. χρησιμοποιηθηκε επιτηδες το παλιο προγραμμα για να δει ο κοσμος οτι ειναι ανεφικτο και να πει οτι μας κοροιδευουν αυτο εννοω με το προπαγανδα. οπως εγινε και με της δηλωσεις στρατουλη.θελει πολυ προσοχη και ενημερωση για ολες τις αποψεις απο παντου.

οι κυβερνησεις πασοκ και νδ τα τελευταια 25 χρονια διακυβερνησαν τον τοπο. τα δυο αυτα κομματα και οι υποστηρικτες τους (δεν εννοω φυσικα το λαο αλλα τα καναλια και τους μεγαλοεπειχηρηματιες και μμε) αρα η απλη λογικη λεει οτι αφου αυτοι διακυβερνησαν αυτοι τα εκαναν χαλια επομενως πως τωρα θα βοηθησουν? εχουν διαφθαρει πολυ τα δυο αυτα κομματα.

το θεμα ειναι βεβαια να μην εχουμε αυταπατες. δεν θα μας φερει ο τσιπρας και κανενας τσιπρας σε χρονο dt σε προμνημονιου καταστασεις. απλα το θεμα ειναι ποιος θα διαχειριστει την καταστροφη, ποιος θα διαχειριστει την χρεοκοπια? αν βγουν οι νδ/πασοκ θα μας βαλουν απεναντι και θα μας κυνηγουν οπως αλλωστε το εκαναν εως τωρα, χωρις καμμια προστασια στον κοσμο, στον ανεργο στον μισθωτο. Μονο μια κυβερνηση χωρις νδ/πασοκ, θα μπορεσει να διαχειριστει την ανθρωπιστικη κριση.

κοριτσια δεν ξερω αλλα με φοβιζει πολυ ο συριζα.δεν ανηκα ποτε σε κανενα κομμα.αποφασιζα τι θα ψηφισω το διαστημα των εκλογων και συνηθως κατι κομματα μικρα.ομως μου φαινεται πολυ πιο επικινδυνος.μπορει να κανω λαθος αλλα θα δειξει γιατι απ οτι φαινεται θα βγει.παντως μονο προς το χειροτερο τα βλεπω τα πραγματα οποιο κ αν ειναι το πρωτο κομμα.δυστυχως θα ζησουμε καταστασεις που τις ακουγαμε μονο.δυστυχως!

NRNSp2.pngsMstp2.png

Η άποψή μου είναι πως ο,τι κυβερνηση και να σχηματιστει μετα τις εκλογες, η κορυφωση του δραματος που ζουμε ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. Θα μας βγαλουν απο το ευρω γιατι εαν μας βοηθουν συνεχως θα θελουν ισπανια πορτογαλια κα.Ενω ετσι θα λενε σε αυτους εφαρμοστε λιτοτητα γιατι θα παθετε οτι και η ελλαδα.

αν βγει αριστερη κυβερνηση θα βγουμε γρηγοροτερα (εντος του 2012) αν συνεχισουμε οπως πριν μπορει να αντεξουμε εως και το 2013. τουλαχιστον ας βγει αριστερη κυβερνηση να υπερασπιζεται τα δικια μας και να νομοθετησει νομους υπερ μας π.χ. μειωση στεγαστικων δανειων. φοροαπαλλαγες γαι τους αδυναμους (για ολους μας θα ελεγα)κ.α.

τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα, θα περασουμε δυσκολοτερα αλλα τουλαχιστον με αριστερη κυβερνηση θα προστατευομαστε οσο περισσοτερο δυνατο.

Ποια αριστερη με ποιους φορους...........

Πιστευω οτι ηδη ειμαστε χρεωκοπημενοι. Ο συριζα υιοθετει λιγο ακραιες θεσεις (αν και σωστες) αλλα χρειαζεται λιγο συνεση και μεθοδικοτητα γιατι οποιος χτυπαει τον τοιχο και αυτος ποναει οχι μονο ο τοιχος.Αξιζει βεβαια να πω οτι η αγγλια σε περιπτωση που βγουμε απο το ευρω για να αποτρεψει τη μεταναστευση απο την ελλαδα επεξεργαζεται ηδη την επανεμφανιση βιζας για τους ελληνες...

προσοχη λοιπον στο τι ψηφιζει ο καθενας-καλη δε λεω η αντιδραση αλλα να μην γινει και αυτοκαταστροφικη.

κοριτσια δεν ξερω αλλα με φοβιζει πολυ ο συριζα.δεν ανηκα ποτε σε κανενα κομμα.αποφασιζα τι θα ψηφισω το διαστημα των εκλογων και συνηθως κατι κομματα μικρα.ομως μου φαινεται πολυ πιο επικινδυνος.μπορει να κανω λαθος αλλα θα δειξει γιατι απ οτι φαινεται θα βγει.παντως μονο προς το χειροτερο τα βλεπω τα πραγματα οποιο κ αν ειναι το πρωτο κομμα.δυστυχως θα ζησουμε καταστασεις που τις ακουγαμε μονο.δυστυχως!

Πιστευω οτι ηδη ειμαστε χρεωκοπημενοι. Ο συριζα υιοθετει λιγο ακραιες θεσεις (αν και σωστες) αλλα χρειαζεται λιγο συνεση και μεθοδικοτητα γιατι οποιος χτυπαει τον τοιχο και αυτος ποναει οχι μονο ο τοιχος.Αξιζει βεβαια να πω οτι η αγγλια σε περιπτωση που βγουμε απο το ευρω για να αποτρεψει τη μεταναστευση απο την ελλαδα επεξεργαζεται ηδη την επανεμφανιση βιζας για τους ελληνες...

προσοχη λοιπον στο τι ψηφιζει ο καθενας-καλη δε λεω η αντιδραση αλλα να μην γινει και αυτοκαταστροφικη.

H αγνοια νομιζω ειναι ο μεγαλυτερος φοβος...Ναι ειναι αληθεια οτι δεν ξερουμε τι θα κανει ο ΣΥΡΙΖΑ αν βγει πρωτος...Αυτα που κανουν ομως οι αλλοι δυο εδω και δυο χρονια δεν μας εχουν καταστρεψει?

Και εγω συμφωνω οτι εχουμε χρεωκοπησει...Το ταμειο μου το οποιο πληρωνω κανονικοτατα δε μου χορηγει πλεον δωρεαν τα εμβολια του μωρου, στην τραπεζα προχτες δεν εξυπηρετουσαν αναληψεις γιατι δεν ειχαν λεφτα... Αυτα δεν ειναι ενδειξεις ενος χρεοκοπημενου κρατους?

Συγνωμη αλλα εγω πλεον δεν περιμενω απο κανενα ΔΝΤ (και τα εδω φερεφωνά του) τιποτα!!!Αυτοι δε θελουν να μας σωσουν θελουν να μας ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ!!!Μονο μονοι μας, απο τις σταχτες μας θα ξαναγεννηθουμε...Το λενε φωναχτα σχεδον ολοι οι πολιτικοι αναλυτες στην Ευρωπη(...εχω βαλει σε αλλο τοπικ αναλογο Link) και μονο εδω τα καναλια μας πουλανε παραμυθια και πρπαγανδα...

hfYup2.pngnHCVp2.png

που θα πει;; τι πρέπει να ψηφίσουμε για να μην είμαστε αυτοκαταστροφικοί;;; και τι ακριβώς μας νοιάζει τι κάνει η Αγγλία;; σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις εκεί; δεν είναι καλά... http://edupame.blogspot.com/2012/05/blog-post_8862.html

Έχω πάψει να ασχολούμαι με την τρομολαγνεία, τι θα γίνει κλπ αν χρεοκοπήσουμε, αν βγούμε από το ευρώ κλπ, για τους εξής λόγους:

Έχω διαβάσει κάποιες χιλιάδες σελίδες αναλύσεις επί αναλύσεων από οικονομολόγους, αναλυτές κλπ που ο ένας λέει τα αντίθετα από τον άλλον. Γεγονός είναι ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια, όλα αυτά είναι πιθανά σενάρια που μπορεί να συμβούν, μπορεί και όχι. Η πραγματικότητα μπορεί να ανατρέψει κάθε πρόβλεψη.

Έχω δει μια σελίδα όπου αναφέρεται το χρέος της κάθε χώρας. Ανακάλυψα ότι η Ελλάδα χρωστάει πολύ λιγότερα από κάποιους άλλους πλούσιους υποτίθεται. Αυτή η σελίδα, διαβάστε καλά από που προέρχεται, μου δείχνει ότι χώρες όπως το Λουξεμβούργο, χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους και ποσό πολλάπλάσιο επί του ΑΕΠ και όμως δεν χρεωκοπούν. Γιατί;;;; Τι παράγει το Λουξεμβούργο για να χρωστάει δυόμισυ τρις δολλάρια και τι ποσό χρέους αναλογεί στον κάθε κάτοικο;

Η Ελλάδα ήταν στην εκατοστή θέση των πιο χρεωμένων χωρών πριν μπει στο μνημόνιο και μετά πήγε στην εικοστή ξαφνικά. Βέβαια αυτή η σελίδα που αναρτώ είναι με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται στις 30 Ιουνίου του 2011, μετά υποτίθεται ότι μας έσωζαν και μας κούρευαν. Αλλά μετά το σώσιμο και το κούρεμα ανεβήκαμε στην λίστα των πιο χρεωμένων χωρών και το χρέος μας αυξήθηκε αντί να ελαττωθεί, ωστόσο υπάρχουν άλλες πολύ πιο χρεωμένες χώρες αλλά κανείς δεν μιλάει γι' αυτές.

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2079rank.html

Rank country Debt - external Date of Information

1 European Union $ 16,080,000,000,000 30 June 2011

2 United States $ 14,710,000,000,000 30 June 2011

3 United Kingdom $ 9,836,000,000,000 30 June 2011

4 France $ 5,633,000,000,000 30 June 2011

5 Germany $ 5,624,000,000,000 30 June 2011

6 Japan $ 2,719,000,000,000 30 June 2011

7 Italy $ 2,684,000,000,000 30 June 2011 est.

8 Spain $ 2,570,000,000,000 30 June 2011

9 Ireland $ 2,357,000,000,000 30 June 2011

10 Luxembourg $ 2,146,000,000,000 30 June 2011

11 Belgium $ 1,399,000,000,000 30 June 2011

12 Switzerland $ 1,346,000,000,000 30 June 2011

13 Australia $ 1,302,000,000,000 30 June 2011 est.

14 Canada $ 1,181,000,000,000 30 June 2011

15 Sweden $ 1,016,000,000,000 30 June 2011

16 Hong Kong $ 903,200,000,000 30 June 2011 est.

17 Austria $ 883,500,000,000 30 June 2011

18 Norway $ 644,500,000,000 30 June 2011

19 Denmark $ 626,900,000,000 30 June 2011

20 Greece $ 583,300,000,000 30 June 2011

21 Portugal $ 548,300,000,000 30 June 2011

22 Russia $ 538,600,000,000 30 June 2011 est.

23 China $ 529,200,000,000 31 December 2010 est.

24 Finland $ 518,000,000,000 30 June 2011

25 Korea, South $ 398,000,000,000 30 June 2011 est.

26 Brazil $ 396,200,000,000 30 June 2011 est.

27 Poland $ 365,400,000,000 30 June 2011 est.

28 India $ 316,900,000,000 30 June 2011 est.

29 Turkey $ 309,600,000,000 30 June 2011 est.

30 Mexico $ 279,800,000,000 30 June 2011 est.

31 Hungary $ 232,500,000,000 30 June 2011 est.

32 Indonesia $ 223,000,000,000 30 June 2011 est.

33 United Arab Emirates $ 151,800,000,000 31 December 2010 est.

34 Romania $ 143,500,000,000 30 June 2011 est.

35 Argentina $ 132,500,000,000 30 June 2011 est.

36 Iceland $ 124,500,000,000 30 June 2011

37 Kazakhstan $ 124,100,000,000 30 June 2011 est.

38 Ukraine $ 123,400,000,000 30 June 2011 est.

39 Israel $ 112,400,000,000 30 June 2011 est.

40 Thailand $ 111,900,000,000 30 June 2011 est.

41 South Africa $ 109,400,000,000 30 June 2011 est.

42 Czech Republic $ 105,800,000,000 30 June 2011 est.

43 Taiwan $ 101,700,000,000 31 December 2010 est.

44 Chile $ 96,570,000,000 30 June 2011 est.

45 New Zealand $ 81,100,000,000 31 December 2010 est.

46 Saudi Arabia $ 80,950,000,000 31 December 2010 est.

47 Malaysia $ 79,120,000,000 30 June 2011 est.

48 Slovakia $ 75,900,000,000 30 June 2011 est.

49 Qatar $ 75,130,000,000 31 December 2010 est.

50 Colombia $ 68,940,000,000 30 June 2011 est.

Συμπέρασμα: Όλα είναι σχετικά, τα media διόγκωσαν όσο ήθελαν την τρομολαγνεία γιατί είναι πουλημένα και εξυπηρετούν τους αφεντάδες τους. Αν ήθελαν να "σώσουν" την Ελλάδα πραγματικά, θα το έκαναν χωρίς να πάρει κανένας χαμπάρι ότι η χώρα "κινδυνεύει", επειδή όμως είμαστε ένα πείραμα και αποσκοπούν σε άλλα οι κοσμοκράτορες πιστεύω ότι πρέπει να αντισταθούμε στην τρομολαγνεία, να πάψουμε να φοβόμαστε και να προβάλουμε αντίσταση σαν λαός και σαν έθνος. Και στην τελική, προτιμώ να διαλέξω εγώ με ποιόν τρόπο θα πεθάνω παρά να αφήσω να με "πεθάνουν" και να με εξοντώσουν οι άλλοι. Εδώ που φτάσαμε αν αφήσουμε να μας οδηγήσουν σαν πρόβατα στη σφαγή υπάκουα και πειθήνια, εμείς θα χάσουμε. Επίσης πιστεύω ότι δεν έχει σημασία αν χρεοκοπήσουμε ή όχι, αν είμαστε στο ευρώ ή στη δραχμή αλλά το πώς θα χειριστούμε σαν κράτος την χρεοκοπία ή την μετάβαση στη δραχμή. Η χρεοκοπία, αν την χειριστεί κανείς σωστά μπορεί να είναι και σωτηρία. Πάντως αν συνεχίσουν τα μνημόνια μας βλέπω να πηδάμε όλοι από το μπαλκόνι και να χρειαζόμαστε ψυχοφάρμακα.

Nα και μια αισίοδοξη ματιά πό τον Βαρουφάκη, τον πάω πολύ γιατί κάνει ορθολογικές αναλύσεις χωρίς να τρομοκρατεί, έλα μου όμως που τα κανάλια τον σνομπάρουν, γιατί άραγε;;;;

http://www.katohika.gr/2012/05/blog-post_895.html

Γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης

Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε...

Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν.... πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων!

Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που...

βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).

Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας.

Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η ʽγενναιοδωρία' μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.

Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.

Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (τον δικό μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.

Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια - δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν!

Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο - όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.

Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Αλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:

• η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών

• η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση

• οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την ʽεπιτυχημένη' επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)

• οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)

• όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.

Στάση πληρωμών λοιπόν!

Τώρα!

Με χαμόγελο και αισιοδοξία! (Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν...).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...