Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

On 16/9/2017 at 6:59 ΜΜ, Nicoletakii είπε:

Γεια σας! ειμαι 18 ετων και εχω ενα κοριτσακι 3 μηνων.
Οταν γεννησα λοιπον,εβαλα το μωρακι μου στηθος πρωτη φορα και δυστυχως,επειδη ειχα επιπεδες θηλες,δεν επιασε.Μεχρι που την επομενη μερα,μια καλη μαια μου προτεινε ψευδοθηλες.
Το μωρακι μου επιασε κανονικα και για 2μιση μηνες,ολα πηγανε τελεια,μεχρι που εκανα μια μετακομιση και κατευθειαν εφυγα στο χωριο του αντρα μου και κατευθειαν πηγα διακοπες σε νησι..Και φυσικα,μου δημιουργησε προβλημα με τον θηλασμο μου...[δεν ειχα αποκληστικο θηλασμο καθως οταν εβγαινα εξω θα ετρωγε δυο γευματα ξενο γαλα,με μπουκαλι καθως δεν ειχα αγορασει θηλαστρο]. Κατα την διαρκεια λοιπον των διακοπων,η μικρη αρνιοταν απιστευτα το στηθος μου..και επειδη ειχα μια πολυ καλη πεθερα μαζι μου,δεν με αφηνε και σε ησυχια για να προσπαθησω να φτιααξω την κατασταση...γυρισα λοιπον πριν απο δυο εβδομαδες απο τις διακοπες και με την ησυχια μου προσπαθουσα να μπει το μωρο στηθος καθως εβλεπα οτι ειχα λιγο γαλα με την ελπιδα,οτι πιανοντας το μωρο στηθος κ με χρηση θηλαστρου να γινουν τα πραγματα οπως ηταν πριν...το μωρο επιασε πριν απο δυο μερες...ΝΑΙ! επιασε μετα απο σχεδον 1 μηνα...εγω ακομη πιεζω στηθος και βγαινουν καποιες γουλιτσες...ο παιδιατρος μου αρχισε και μαγια μπυρας...επισης μου ειπε να βαζω το μωρο να τρωει απο μενα και ενδιαμεσα 8 φορες/μερα να βαζω κ θηλαστρο ελπιζοντας να τα ξανα καταφερω...τι λετε? μπορουν? μηπως ειναι πολυ αργα??...δεν θελω να σταματησω να θηλαζω!! ειναι απο τα πιο ομορφα συναισθηματα που εχω νιωσει!!

Με βάση αυτά που έχω διαβάσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα πιστεύω ότι δεν είναι αργά αλλά θέλει πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια κ υπομονή.Συνέχιζε να θηλάζεις κανονικά το μωράκι σου για όσο εσύ θέλεις και μπορείς χωρίς να ακούς κανέναν απο τους εξωτερικούς παράγοντες..Κύριο λόγο σε αυτό έχεις εσύ και ο σύζυγος σου (όσο δύσκολο κ αν είναι μερικές φορές οικογένεια πλέον είσαστε εσύ,ο σύζυγος κ το μωράκι σας)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια,

εδώ και 3,5 ημέρες η πεταλουδίτσα μου τρέφεται αποκλειστικά από εμένα!!

Δεν έχω ηρεμήσει όμως! Φοβάμαι!

Κορίτσια οι πιο έμπειρες παρακαλώ απαντήστε μου: το στήθος μου είναι ακόμη πολύ μαλακό, μη σας πω περισσότερο από πριν μείνω έγκυος.. Και έχω μικρό στήθος

Αυτό σημαίνει ότι δε θα παράγω την ίδια πια προλακτίνη; Σταδιακά θα μειώνεται το γάλα μου; Και πότε θα τελειώσει; Το αντανακλαστικό καθόδου είναι το ίδιο αργό (πριν ήθελε 3δευτερόλεπτα).. 

Να σας υπενθυμίσω ότι κλείσαμε πριν μια βδομάδα τους 3μήνες με αποκλειστικό θηλασμό.

Σταμάτησα τις αντλήσεις από τη Τρίτη γιατί η μπέμπα δεν ήθελε μπουκάλι, μου γύρναγε στο στήθος και εκείνο ήταν άδειο. Έφτασα να βγάζω 400μλ δικό μου αλλά τις έδινα και δυο γεύματα από το στήθος όταν το ένιωθα γεμάτο(το συμπλήρωμα ήταν μετά το θηλασμό δυο φορές/ημέρα 40-60μλ ανάλογα). Πέταξα την πιπίλα και έχουμε γίνει αυτοκόλλητες. Θεωρώ ότι έχει πάρει βάρος (ζυγιστήκαμε μαζί στη ζυγαριά και μετά μόνη μου-έδειξε +300γρ σε μια βδομάδα...100 να είναι στην πραγματικότητα χαρούμενη είμαι).. Από 5500 πήγαμε σε 5800 ίσως..

Αυτό που με τρομάζει είναι το πολύ μαλακό και άδειο (κατά τη γνώμη μου) στήθος..

Επεξεργάστηκαν by Mpoumpouka.Manoula

Δ ειναι απαραιτητα κακο αυτο.ισως εχει εδραιωθει ο θηλασμος

Στον θηλασμο παντα δ θα ξερεις ποσο ειπιε το μωρο.οποτε αν εισαι αγχωδης,μια ανησυχια θα την εχεις

Εφοσον ο θηλασμος ειναι χωρις ωραριο κ πιπιλα κ βρεχει 6πανες περιπου εισαι οκ

Φυσικα θα το δεις κ απο τη συμπεριφορα της.ενα μωρο που κοιμαται,η αφηνει ευχαριστημενο το στηθος

Μετά από 3 μήνες είναι λογικό να είναι μαλακό το στήθος γιατί η παραγωγή ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Γιατί έκανες αντλήσεις αφού το παιδί έπιανε κανονικά; Εγώ παντως 400 ml δεν έχω βγάλει ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! Μέχρι 100 μαξιμουμ κ θηλάζω 10 μήνες πια... Όσο για το στήθος ας μη σου πω καλύτερα που έχει φτάσει!

1 hour ago, Lenia16 said:

Μετά από 3 μήνες είναι λογικό να είναι μαλακό το στήθος γιατί η παραγωγή ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Γιατί έκανες αντλήσεις αφού το παιδί έπιανε κανονικά; Εγώ παντως 400 ml δεν έχω βγάλει ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! Μέχρι 100 μαξιμουμ κ θηλάζω 10 μήνες πια... Όσο για το στήθος ας μη σου πω καλύτερα που έχει φτάσει!

Γιατί όταν δε γνωρίζεις πανικοβάλλεσαι και αυτό σε οδηγείς σε λάθος αποφάσεις..

Είχα τη μικρή επί 5ημέρες στο στήθος παλεύοντας να μείνει και να πιεί συνεχόμενα αυτό το λίγο που υπήρχε..

Νευρίαζε, τραβιόταν με τη θηλή πίσω, έκλαιγε και εγώ έκανα εναλλαγές πότε αριστερά πότε δεξιά..

Στα πολλά κλάματα έδινα πιπίλα για 3' και ξανά προσπάθεια μέχρι που είδα ότι το παιδί μ πεινάει κι εγώ θεώρησα ότι είμαι τόσο εγωίστρια που παλεύω τζάμπα.. Γυναικολόγος, παιδίατρος, οικογ περιβάλον βλέποντάς με ή ακούγοντάς με απελπισμένη μου λέγανε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και ότι κσλύτερα να συνεχίσω με ξένο ως συμπλήρωμα και να πορευτώ ως έχει γιατί αλλιώς θα τρελαθώ.. Τόσοι και τόσοι το κάνανε..

Αυτό ευτυχώς με πείσμωσε πιο πολύ (και τότε αποφάσισα να σας γράψω) και πίστεψα ότι θα τα κατεφέρω, ότι μπορώ να τα καταφέρω, 3 μήνες τώρα που σας ανακάλυψα διάβασα τόσες ιστορίες, τόσες προσπσ´θιες..

Το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο και από τα καλύτερα εφόδιο που μπορεί να προσφέρει μια μάνα στο παιδί της εφόσον μπορεί..

Αφού δε μπορούσα να συνεεγαστώ με το κοριτσάκι μου 100% αποφάσισα να ξεκινήσω και αντλήσεις (είχα νοσοκομ θήλαστρο για να κάνω περιστασιακές αντλήσεις 3-4 ανά βδομάδα για να μπορώ να βγαίνω έξω όταν χρειαζόταν)..

Είπα θα αυξήσω την παραγωγή, η μικρή ένιωθε την αγωνία μου και την αναστάτωση έστω και σε αυτά τα 500-609μλ συμπλήρωμα που ήπιε γινόταν χαμός... Όταν κάποια στιγμή τα έπινε εγώ γινόμουν ράκος και έλεγα ήρθε το τέλος. Τα 50μλ θα γίνουν 90-180 κλπ... Είπα θα κάνω αντλήςεις για να δίνω τουλάχιςτον το δικό μου.. Κατάλαβα ότι δε θέλει μπιμπερό και θέλει να είνσι στο στήθος και στη μανούλα της κι εγώ ξεκίνησα από την αρχή τον αγώνα μου.. Με πίστεψε και την πίστεψα..

Πιστεύω ότι τα κατάφερα (βέβαια πάντα θα υπάρχει αυτός ο ενδόμιχος φόβος μη ξανασυμβεί) και όσο μπορώ θα της προσφέρω το καλύτερο..

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας, ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.. Όταν όλοι μου λέγανε να συμβιβαστώ (επειδή με βλέπανε τρελαμένη και να προσπαθώ για το λίγο) με στήθος-συμπλήρωμα εσείς με στηρίξατε και μου δώσατε θάρρος, δύναμη, κουράγιο..

Να είστε πάντα εδώ για να βοηθάτε..

Μόλις πάω Αθήνα θα επισκεφτώ σύμβουλο θηλασμού, ακόμη κι αν δεν το έχω ανάγκη τότε θα μάθω κάποια πράγματα παραπάνω και σωστά(μαλάξεις, άδειασμα στήθος, στάσεις κλπ) .. Έπρεπε να το είχα κάνει από την αρχή όμως ποτέ δεν είναι αργά..

Διαφημίσεις

Κοριτσάκι μου,Καλημερα σου και μπράβο για την προσπάθεια σου!!!Να ξέρεις οτι το στήθος λογικό είναι να χαλαρώνει.Αυτό όμως δε σημαίνει οτι δεν έχεις γάλα αλλά οτι έχει ρυθμιστεί η παραγωγή σου!Και μένα καμία φορά αν και το νοιώθω άδειο (και ναι ειχα και γω τον φόβο ότι δεν έχω αρκετό γάλα) τρέχει σταγόνες.Μην ανησυχείς!!Συνέχισε έτσι τα έχεις παει περίφημα!!!Εμένα πλέον θέλει στήθος κάθε 2 ώρες μαξ και είναι 3μ και 20ημερών,οπότε μην αγχώνεσαι οτι δεν φτάνει.Τι μητρικό ειναι εύπεπτο και λογικό είναι να θέλει συχνά

Κορίτσια καλησπέρα... Ψάχνω απεγνωσμένα για βοήθεια κι έτσι σκέφτηκα να γράψω κι σε εσάς.. Όποια βοήθεια θα μου είναι πολύ χρήσιμη.. Γέννησα το κοριτσάκι μου πριν από 20 μέρες..και δεν έχουμε καταφέρει να πιάσουμε στήθος, πέρα από πριν 4 μέρες που θήλασε (νομίζω) για 20 λεπτά. Γέννησα με καισαρική και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχα διαβάσει αρκετά αλλά τελικά τα έκανα όλα λάθος. Ήπιαμε ξένο τις πρώτες μέρες, καμία υποστήριξη από τις μαίες, κανένας δεν μου έχει δείξει. Έχουμε περάσει από όλα.. ξένο, ψευδοθηλές, μπιμπερό εννοείται.. Πέρα από τις πρώτες μέρες που έδινα ξένο (ξέρω τις πιο σημαντικές), μετά δίνω δικό μου αντλημένο με νοσοκομειακό θήλαστρο με μπιμπερό. Στη περιοχή μου δεν υπάρχει κάποιος σύμβουλος θηλασμού. Έχουμε προσπαθήσει με τη παιδίατρο αλλά το κοριτσάκι μου δεν πιάνει το στήθος. Δεν ανοίγει το στοματάκι να πιάσει καλά. Έχω πάρει και το sns για βοήθεια αλλά όπως δε πιάνει στήθος είναι πολύ δύσκολο και όποτε πίνει ουσιαστικά τραβάει από το σωληνάκι μόνο.. δεν ξέρω τι να κάνω.. νοιώθω ότι είμαι η μόνη που δε τα καταφέρνω σε κάτι τόσο φυσικό αλλά θέλω απεγνωσμένα να τη θηλάσω...

Εχεις δει βιντεο το πως να ανοιξουν στομα τα μωρα; τον χαλινό που ευθύνεται καμιά φορά τον έχει εξετάσει;;τηλ της και ρωτα την. Δεν εχω η ιδια εμπειρια αλλα το εχω διαβασει συχνα. 

Κατα τα άλλα κ μενα δεν άνοιγε το στόμα.  Εχω κανει επαναγαλακτιςμο, έτσι λέγεται αυτό που θέλεις να κανεις κ έτσι θα βρεις πληροφορίες στο ιντερνετ. 

Θα σου πω κατι που ακούγεται περίεργο, αλλά αυτό που δούλεψε σε μένα είναι το.... μπούκωμα. Μου το έδειξε σύμβουλος..χρειαζόταν απλώς να σπρώξω πιο πολύ τον μαστό, στο στόμα,

στη σωστή στιγμή. Για τη σωστή στιγμή χρειαζόταν ένα γαργάλημα σαγονιού με τον μαστό , υπομονη, κ άνοιγε περισσότερο το στοματάκι.  

Ειναι πολυ σωστο το βίντεο ελπιζω να καταλαβαινεις αγγλικα: δες στο λεπτό 9 περιπου.

16 ώρες πρίν, aner είπε:

Κορίτσια καλησπέρα... Ψάχνω απεγνωσμένα για βοήθεια κι έτσι σκέφτηκα να γράψω κι σε εσάς.. Όποια βοήθεια θα μου είναι πολύ χρήσιμη.. Γέννησα το κοριτσάκι μου πριν από 20 μέρες..και δεν έχουμε καταφέρει να πιάσουμε στήθος, πέρα από πριν 4 μέρες που θήλασε (νομίζω) για 20 λεπτά. Γέννησα με καισαρική και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχα διαβάσει αρκετά αλλά τελικά τα έκανα όλα λάθος. Ήπιαμε ξένο τις πρώτες μέρες, καμία υποστήριξη από τις μαίες, κανένας δεν μου έχει δείξει. Έχουμε περάσει από όλα.. ξένο, ψευδοθηλές, μπιμπερό εννοείται.. Πέρα από τις πρώτες μέρες που έδινα ξένο (ξέρω τις πιο σημαντικές), μετά δίνω δικό μου αντλημένο με νοσοκομειακό θήλαστρο με μπιμπερό. Στη περιοχή μου δεν υπάρχει κάποιος σύμβουλος θηλασμού. Έχουμε προσπαθήσει με τη παιδίατρο αλλά το κοριτσάκι μου δεν πιάνει το στήθος. Δεν ανοίγει το στοματάκι να πιάσει καλά. Έχω πάρει και το sns για βοήθεια αλλά όπως δε πιάνει στήθος είναι πολύ δύσκολο και όποτε πίνει ουσιαστικά τραβάει από το σωληνάκι μόνο.. δεν ξέρω τι να κάνω.. νοιώθω ότι είμαι η μόνη που δε τα καταφέρνω σε κάτι τόσο φυσικό αλλά θέλω απεγνωσμένα να τη θηλάσω...

Μηπως εχει παθει συγχυση θηλων; Στην θεση σου θα το εβαζα ολη μερα στο στηθος, θα προσεχα να κανει καλο πιασιμο θηλης, ισως χρηση θηλαστρου για να διατηρηθει η παραγωγη αν δεν πινει και αν ειναι αναγκαιο να δωσεις ξενο ή αντλημενο δικο σου τοτε θα το βαζεις στο στηθος να πιπιλαει και θα δινεις το γαλα με συριγγα "στα κλεφτα". 

Αν γραψεις στο google "συγχυση θηλων" ή  "δεν πιανει το στηθος" και διπλα "mitrikosthilasmos" θα μπορεσεις να διαβασεις 1-2 πραγματα.

Κοριτσια καλησπερα ειμαι κ γω νέα μανούλα γέννησα πριν 24 μέρες, Ξεκίνησα με αποκλειστικό θηλασμό στο νοσοκομείο. Βγαινοντας το μωρο μου ειχε χάσει 350 γρ. Πήγαμε στο σπίτι κ συνεχισαμε με θηλασμό αλλά ειχαμε μόνο 1- 2 πανες με ουρα την ημέρα.  Αγχώθηκα πηραμε τον παιδίατρο ο οποιος ήρθε κ μας προτεινε για να μν πάθει το μωρο αφυδάτωση  να του δωσουμε ξένο γάλα για 2-3 μερες, παράλληλα με τον θηλασμό, για να παρει τα πάνω του κ να αναπληρωσει κ το βάρος του. Ο μικρός μου ομως άρχισε να πίνει πολυ μεγάλες ποσότητες κ ο θηλασμός μου εμεινε πίσω. Εδω κ 19 μέρες πίνει μεγαλες ποσοτητες συμπληρώματος κ πολύ λίγο απο το στήθος αφού πλεον βγαίνει σταγονα σταγόνα. Δεν ξέρω τι να κάνω βρίσκομαι σε απόγνωση κ ολοι μου λένε να συνεχισω με το συμπλήρωμα κ να αφησω το θηλασμό γιατι το θεμα ειναι να τρωει το παιδι μου. Υπαρχει περίπτωση να επανέλθει το γάλα μου?

Διαφημίσεις

Βάρος όλα τα νεογέννητα χανουν, περίπου το 10%, οι πάνες όμως όντως ήταν πολύ λίγες. Λανθασμένες συμβουλές, δυστυχώς, σε όλο τους το μεγαλείο από άσχετους, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν απλές μανάδες που θήλασαν να ξέρουν περισσότερα από τους ειδικούς (;). Αν θέλεις να συνεχίσεις να θηλάζεις το καλύτερο θα ήταν να έρθεις αμεσα σε επαφή με μια σύμβουλο θηλασμού να σε βοηθήσει για επαναγαλακτισμο. Πρέπει να είσαι σίγουρη γιατί είναι δύσκολο χρειάζεται υπομονή κ επιμονή. 

Αν πραγματικά θες να θηλάσεις (και θα είναι δύσκολο):

- βρες νοσοκομειακού τύπου θήλαστρο (μάλλον θα πρέπει να νοικιασεις) και άρχισε αντλήσεις 20 λεπτά ανά στήθος, κάθε 2 ώρες, 3 τη νύχτα (ναι με ξυπνητήτρι)

- τάιζε το μωρό σου ανά δίωρο τη μέρα, το πολύ 3 ώρες τη νυχτα. Αν τώρα τρώει πιο αραιά, πρέπει να μικρύνεις τα μπουκάλια, να γίνουν πιο συχνά τα ταϊσματα.

- Κράτα το μωρό αγκαλιά συνεχώς, με το στήθος όσο γίνεται έξω, και πρόσφερε πριν από κάθε γεύμα. Αν δεν το θέλει, δίνε λίγο γάλα από μπουκάλι, και μετά το στήθος. Επέμενε για κανένα τέταρτο ανά στήθος και μετά δίνε πάλι μπουκάλι.

- Σιγά σιγά, εφόσον πιάνει στήθος, μείωωε το πόσο γάλα βάζεις στο μπουκάλι, κατά λίγα ml ανά μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Αν φαίνεται να πεινάει κι άλλο, ξανά στήθος.

Υπολόγισε οτι θα περάσεις 2-3 βδομάδες ουσιαστικά ταϊζοντας και αντλώντας μέχρι να στρώσει.

Αν το μωρό δεν πιάνει καν στήθος, θες σύμβουλο θηλασμού

πρίν από 5 λεπτά , Lenia16 είπε:

Βάρος όλα τα νεογέννητα χανουν, περίπου το 10%, οι πάνες όμως όντως ήταν πολύ λίγες. Λανθασμένες συμβουλές, δυστυχώς, σε όλο τους το μεγαλείο από άσχετους, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν θέλεις να συνεχίσεις να θηλάζεις το καλύτερο θα ήταν να έρθεις αμεσα σε επαφή με μια σύμβουλο θηλασμού να σε βοηθήσει για επαναγαλακτισμο. Πρέπει να είσαι σίγουρη γιατί είναι δύσκολο χρειάζεται υπομονή κ επιμονή. 

Δυστυχως άκουσα τους λάθος ανθρώπους δεν ειχα κ τη σωστή υποστήριξη αγχωθηκα ως νέα μαμά και ενέδωσα στο ξενο γάλα. Τώρα για να προσπαθησω να επαναφερω το γάλα μου θα πρέπει οπωσδηποτε να προμηθευτώ νοσοκομειακό θήλαστρο;(εχω ενα ηλεκτρικό απλό μπορεί να βοηθήσει?). Θα επικοινωνησω αυριο με καποιο συμβουλο κ ο θεος βοηθός.

Καλύτερα νοσοκομειακό γιατί μιμείται τις θηλαστικες κινήσεις του βρέφους και είναι κ πολύ πιο αποτελεσματικό στον ίδιο χρονο. Μπορείς κ εδώ στο φόρουμ να βρεις τις οδηγίες της Αγλαίας για επαναγαλακτισμο. Βαζε συνέχεια το μωρό στο στήθος ακόμα κ αν δεν πεινάει. Όταν πεινάει δοκίμασε το πρώτα στο στήθος κ μετά δώσε το συμπλήρωμα- προφανώς δε θα το αφήσεις νηστικό! Ακόμα κ αν δε ρουφάει οι κινήσεις που κάνει ενεργοποιούν την παραγωγη. Skin to skin, όταν ακόμα δεν έχει πεινάσει γιατί τότε θα είναι νευρικό κ δε θα κάθεται. Επίσης υπάρχει ένα ειδικό σωληνάκι που προσαρμόζεται στο λαιμό σου κ τρώει μέσω αυτου, sns νομιζω το λένε, αν το γκουγκλαρεις θα το βρεις. Θέλω να σου πω πολλά μπράβο για τη θέληση σου να θηλασεις κ αν τελικά δεν ευοδωθεί να μη στεναχωρηθεις γιατί σημασία έχει να είστε εσύ κ το μωρό σου καλά. Καλή τύχη κ ενημέρωσε μας!

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

Αν πραγματικά θες να θηλάσεις (και θα είναι δύσκολο):

- βρες νοσοκομειακού τύπου θήλαστρο (μάλλον θα πρέπει να νοικιασεις) και άρχισε αντλήσεις 20 λεπτά ανά στήθος, κάθε 2 ώρες, 3 τη νύχτα (ναι με ξυπνητήτρι)

- τάιζε το μωρό σου ανά δίωρο τη μέρα, το πολύ 3 ώρες τη νυχτα. Αν τώρα τρώει πιο αραιά, πρέπει να μικρύνεις τα μπουκάλια, να γίνουν πιο συχνά τα ταϊσματα.

- Κράτα το μωρό αγκαλιά συνεχώς, με το στήθος όσο γίνεται έξω, και πρόσφερε πριν από κάθε γεύμα. Αν δεν το θέλει, δίνε λίγο γάλα από μπουκάλι, και μετά το στήθος. Επέμενε για κανένα τέταρτο ανά στήθος και μετά δίνε πάλι μπουκάλι.

- Σιγά σιγά, εφόσον πιάνει στήθος, μείωωε το πόσο γάλα βάζεις στο μπουκάλι, κατά λίγα ml ανά μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Αν φαίνεται να πεινάει κι άλλο, ξανά στήθος.

Υπολόγισε οτι θα περάσεις 2-3 βδομάδες ουσιαστικά ταϊζοντας και αντλώντας μέχρι να στρώσει.

Αν το μωρό δεν πιάνει καν στήθος, θες σύμβουλο θηλασμού

Το μικρό μου πιανει το στήθος και κάθεται αρκετη ωρα φτανει να μην πειναει πολύ γιατι τοτε νευριαζει κλαιει και δεν ηρεμεί με τιποτα. Εχει ένα θεμα με τη  αριστερη θηλή ενω στην αρχη την επιανε τωρα δεν την πιάνει με τιποτα πάει να την πιασει εκνευριζεται και την αφηνει. 

Σ ευχαριστω για τις συμβουλές εύχομαι να τα καταφέρω.

Διαφημίσεις

πρίν από 31 λεπτά , Lenia16 είπε:

Καλύτερα νοσοκομειακό γιατί μιμείται τις θηλαστικες κινήσεις του βρέφους και είναι κ πολύ πιο αποτελεσματικό στον ίδιο χρονο. Μπορείς κ εδώ στο φόρουμ να βρεις τις οδηγίες της Αγλαίας για επαναγαλακτισμο. Βαζε συνέχεια το μωρό στο στήθος ακόμα κ αν δεν πεινάει. Όταν πεινάει δοκίμασε το πρώτα στο στήθος κ μετά δώσε το συμπλήρωμα- προφανώς δε θα το αφήσεις νηστικό! Ακόμα κ αν δε ρουφάει οι κινήσεις που κάνει ενεργοποιούν την παραγωγη. Skin to skin, όταν ακόμα δεν έχει πεινάσει γιατί τότε θα είναι νευρικό κ δε θα κάθεται. Επίσης υπάρχει ένα ειδικό σωληνάκι που προσαρμόζεται στο λαιμό σου κ τρώει μέσω αυτου, sns νομιζω το λένε, αν το γκουγκλαρεις θα το βρεις. Θέλω να σου πω πολλά μπράβο για τη θέληση σου να θηλασεις κ αν τελικά δεν ευοδωθεί να μη στεναχωρηθεις γιατί σημασία έχει να είστε εσύ κ το μωρό σου καλά. Καλή τύχη κ ενημέρωσε μας!

Σ ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές και για την υποστήριξη για κάθε νεοτερο θα σας ενημερώσω.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!! Θα το προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο! Ελπίζω να τα καταφέρουμε με το κοριτσάκι μου να πιάσει το στήθος! Το μόνο που με παρηγορεί είναι πως, πέρα από τις; πρώτες μέρες, μετά πίνει μόνο δικό μου γαλατάκι. Γι' αυτό αν κ δεν είμαι και η πιο έμπειρη θα πω κι γω στη κοπέλα να πάρεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο, να αντλείς όπως σου' παν οι κοπέλες και θα αυξηθεί η παραγωγή σου μέρα με τη μέρα.

Εγώ αν δεν τα καταφέρουμε να πιάσει το μωράκι μου, είμαι αποφασισμένη να συνεχίσω με αντλήσεις, όσο εξουθενωτικό κι αν είναι, για πολλούς μήνες ακόμη. Αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορέσω..

6 ώρες πρίν, Konstans86 είπε:

Υπαρχει περίπτωση να επανέλθει το γάλα μου?

To πιο πιθανο ειναι να επανελθει γιατι ειστε μικροι σε ηλικια. Αρκει να υπαρχει θεληση και επιμονη απο μερους σου οπως προαναφερθηκε και να μιλησεις οπωσδηποτε με συμβουλο. Αυτος θα σε καθοδηγησει για να τα καταφερεις. Ετοιμασου για καποιες δυσκολες εβδομαδες αλλα μετα θα το ευχαριστιεσαι απιστευτα..Καλη δυναμη!

πρίν από 28 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

To πιο πιθανο ειναι να επανελθει γιατι ειστε μικροι σε ηλικια. Αρκει να υπαρχει θεληση και επιμονη απο μερους σου οπως προαναφερθηκε και να μιλησεις οπωσδηποτε με συμβουλο. Αυτος θα σε καθοδηγησει για να τα καταφερεις. Ετοιμασου για καποιες δυσκολες εβδομαδες αλλα μετα θα το ευχαριστιεσαι απιστευτα..Καλη δυναμη!

Σ'ευχαριστώ πολυ ελπιζω κ ευχομαι να τα καταφερουμε εγω κ το μικρο μου.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα μανούλες!

χρειάζομαι τη βοήθειά σας για άλλη μια φορά. Έγραψα και στο "κοντός χαλινός και θηλασμός" αλλά επειδή ξέρετε την ιστορία μου..

Πριν ένα μήνα είχα ένα πρόβλημα με το γάλα μου. Θήλαζα αποκλειστικά και κάποια στιγμή είχα ένα παιδί το οποίο ήταν ανήσυχο, τραβούσε πίσω τη θηλή, έκλαιγε και πολλά άλλα. Το στήθος μου εκείνη τη περίοδο ξαφνικά είχε μαλακώσει από τη μια στιγμή στην άλλη, είχα μειωμένη παραγωγή και έδωσα στη μικρή μου ξένο γάλα (μέχρι 600γρ συνολικά της 4 ημέρες).

Έκανα αντλήσεις παράλληλα με τη μικρή και από τη 5η μέρα επειδή είδαβότι η μικρή δεν ήθελε μπουκάλι μετά το θηλασμό είτε αυτό λεγόταν ξένο είτε αντλημένο δικό μου γάλα την έβαλα στο στήθος και είπα ότι γίνει.

Πήρα μαγιά μπύρας για 10μέρες περίπου (σταμάτησα όταν τελείωσε) και δε γενικές γραμμές όλα καλά.

Επείδη έλειπα και δεν ειπχα τη δυνατότητα να τη ζυγίσω επισυρέφοντας Αθήνα μας επισκέφθηκε μια σύμβουλος θηλασμού- ήθελα να ξέρω τι συνέβη λάθος και πως μπορώ να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που ξανασυμβεί..

Σας γράφω στο τέλος τις λεπτομέρειεδ/

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40+3

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Για μια ημέρα, στο σπίτι μια βδομάδα τη έβαζα να "φωτοσυνθέτει" όπως έλεγα με χιούμορ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γέννηση:2840

6 ημ: 3110

30 ημ: 4010

64 ημ: 5040

80 ημ: 5270

3,5 μηνών: 6010

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Ούτε που ξέρω με το κιχ από τότε τη βάζω στο στήθος και μπορεί να θέλει να κοιμηθεί πίνει λίγο και κοιμάται (έκοψα και την πιπίλα)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Όχι πια

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο

Όχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 

Όχι

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι 

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί).

Βρέχει καλά 5-6 σε γενικές γραμμές 7-8

Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Τώρα πια λίγο σε κάθε πάνα σχεδόν

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Η σύμβουλος θηλασμού βρήκε τέλειο το βάρος της μικρής αφού το έχει διπλασιάσει από την ημ γέννησής της.

Επίσης, διαπίστωσε ότι η μικρή έχει χαλινό στο άνω χείλος και στη γλώσσα με καλή κινητικότητα βέβαια.Αλλιώς δε θα έπαιρνε αυτό το βάρος. Επίδης δε βεντουζώνει καλά και μπαινοβγαίνει. , θα βάλει τη γροθιά της στο στόμα. Την ωρα τ θηλασμού είναι 8/10 φορες ανησυχη κ δε θα μ φάει για πολλή ώρα. Γι αυτό και θα ξαναπεινάσει νωρίς.

Να σημειώσω ότι έχουμε ΓΟΠ (δε παίρνουμε κάτι μόνο κλίση στο κρεβάτι), έχουν ξεκινήσει η γκρίνια των δοντιών.

Επίσης, έχει ιεροκοκκυγικό βοθρείο (χωρίς κάτι ο υπέρηχος βγήκε καθαρός)..

Ο παιδίατρος δε μ είχε αναφέρει ποτέ τίποτα για το χαλινό και την τελευταία φορά δεν ξανανάφερε τίποτα για τα 3ωρα γεύματα με 5μλ στο ενδιάμεσο αν ξαναπεινάσει. Απλά λόγω ΓοΠ θα ξεκινήσουμε νωρίτερα στερεές τροφές.

Το ερώτημά μ είναι το εξής; Τι κάνω η μικρή από το μέσα έξω μ ψιλοκοκκινίζει τη θηλή κ κάποιες φορές με τσούζει. Αν γίνουν χειρότερα να κοιτάξω να κόψω το χαλινό ή είμαι υπερβολική αφού παίρνει ικανοποιητικά βάρος.

Είμαι μέσα όλη την ώρα με το στήθος έτοιμο και ώρε ώρες σκέφτομαι ... (Ας μη το πω καλύτερα)..

Έχουν αλλάξει κ οι ώρες ύπνου της, εκεί που κοιμόταν σερί 6ώρες στο 2ωρο θα με σηκώσει. Σήμερα θήλασε 2:30-6:00 με μικρά διαστηματα ύπνου. Στην αρχή νευρίαζε και την άλκαξα δυο φορές στήθος μετά ηρέμησε και ρούφαγε μέχρι τις 6:00(κακάκια μουσταρδί υδαρή). 

Σηκώθηκε πάλι 8:00 για να φάει 3'!!!

(Σκέφτομαι κ το άλμα ανάπτυξης αλλά 1μήνα τώρα αναρωτιέμαι)..

Φτάνει το γάλα μου (λογικά για να παίρνει βάρος); Υπομονή με τη ΓΟΠ, υπομονή με τα νεύρα και τη γκρίνια της..

Τη συμβουλή σας παρακαλώ!!

Σε παιδί που παίρνει βάρος και θηλάζει χωρίς απεργίες κλπ, δε θα έκανα τίποτα περαν από να δοκιμάζω διαφορετικές στάσεις.

Εγώ ξέρω πάντως από το γιο μου ότι σε θηλάζοντα με ΓΟΠ τα στερεά προσπαθούμε να τα καυθστερήσουμε, όχι να τα βάλουμε νωρίτερα! Είσαι σίγουρη ότι η παιδίατρός σας έχει εμπειρία με παιδιά που θηλάζουν;

2 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Σε παιδί που παίρνει βάρος και θηλάζει χωρίς απεργίες κλπ, δε θα έκανα τίποτα περαν από να δοκιμάζω διαφορετικές στάσεις.

Εγώ ξέρω πάντως από το γιο μου ότι σε θηλάζοντα με ΓΟΠ τα στερεά προσπαθούμε να τα καυθστερήσουμε, όχι να τα βάλουμε νωρίτερα! Είσαι σίγουρη ότι η παιδίατρός σας έχει εμπειρία με παιδιά που θηλάζουν;

Δε ξέρω..

Έχει πολύ καλές συστάσεις σα γιατρός αλλά δε γνωρίζω αν θηλάζανε αποκλειστικά..

Είμαι πολύ προβληματισμένη και ανήσυχη..

Σύντομα νομίζω πως θα πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις..

Ευχαριστώ πολύ πάντως!!

Καταρχην μπραβο σου που απευθυνθηκες σε συμβουλο και πηρες καποιες απαντησεις. Τις στερεες δεν θα συνιστουσα να τις βαλετε πριν τον 6ο,αλλα δες αυτο που λεει και η αργκ που εχει εμπειρια με ΓΟΠ. Ο χαλινος δεν ειναι τιποτα να τον κοψετε αν σε ταλαιπωρει πολυ ο πονος στις θηλες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...