Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο


Recommended Posts

το μωράκι μου είναι ενός μήνα και θηλάζει σχεδόν αποκλειστικά. Δηλαδή τρώει στις δύο μέρες 40-50 γραμμάρια ξένο γάλα μόνο. Επιθυμία μου είναι να το σταματήσουμε και αυτό και να θηλάζει μόνο, δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα το καταφέρω. ΤΟ πρόβλημα είναι ότι κάποιες μέρες ή ώρες δε χορταίνει με τίποτα από το στήθος μου. Ενώ δηλαδή τρώει αρκετή ώρα δεν ησυχάζει, δεν κοιμάται και σε ένα δεκάλεπτο ψάχνει πάλι να φάει και κλαίει. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Ποια είναι η γνώμη σας; Θέλω πολύ να τη θηλάσω για πολύ καιρό, αλλά έχω και τύψεις με τη σκέψη ότι το παιδί πεινάει και εγώ δεν του δίνω να φάει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


rosi εχω κι εγω ενα μωρακι 1,5 μηνων τωρα και το θηλαζω αποκλειστικα.Δεν του εχω δωσει ποτε ξενο γαλα αν και υπηρξαν φορες που κι εμενα φαινοταν να μη χορταινει και να ψαχνει παλι σε μιση ωρα.Αυτο που κανω εγω ειναι να το ξαναβαζω στο στηθος εστω κι αν σκεφτομαι οτιι μπορει να μην εχω αλλο γαλα.Τελικα χορταινει, που σημαινει οτι εχω γαλα.

Επισης σημαντικο ειναι το αν παιρνει βαρος.Εμενα παιρνει πολυ βαρος οποτε δεν ανησυχω πλεον.Γεννηθηκε 3150 και στις 40 μερες εφτασε 4550!

Παντως το καλυτερο πισττευω ειναι να το συζητησεις με τον παιδιατρο σου και στο κατω κατω και να παιρνει και 50 ml ξενο καθε δυο μερες δεν εγινε και τιποτα!

bxBwp2.png EgDTp2.png
Link to comment
Share on other sites

φοβάμαι ρένα ότι αυτά τα 50 γραμ. σιγά σιγά θα αυξάνονται μέχρι που να κόψει τελικά το στήθος. γι' αυτό επιμένω. και βλέπω ότι κάποες φορές κυλάει πολύ στρωτά: τρώει από το ένα στήθος 10-15 λεπτά, μετά κοιμάται και μετά από δυο-δυόμιση ώρες ξανατρώει (το ιδανικό). κι άλλες φορές δε χορταίνει με τίποτα. Τελικά, σκέφτομαι ότι για τις ώρες που πεινάει πολύ το γάλα μου όντως δεν τη φτάνει... Από την άλλη συμπεραίνω ότι αφού πήρε αρκετό βάρος μέχρι τώρα, έχω αρκετό γάλα( γιατί φυσικά δεν πήρε το βάρος από το ελάχιστο ξένο που έτρωγε).

Link to comment
Share on other sites

ξέχνα το μπιμπερό!! βάζε το μωρό στο στήθος όποτε πεινάει....ο θηλασμός θέλει τον χρόνο του να εδραιωθεί!!!

 

μόνο αν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας...μόνο τότε δώσε μπιμπερό!!!

 

απλά προετοιμάσου για ξενύχτι και...ώρες με το βυζί έξω!!! :wink:

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ πολύ, tozdel! Θέλω λίγη ενθάρρυνση, γιατί ώρες ώρες απογοητεύομαι και νιώθω ότι του στερώ το (έτοιμο) γάλα. Με βοηθά πολύ να ξέρω ότι τα ίδια έχουν περάσει πολλές μαμάδες και παρόλαυτα θήλασαν κανονικά... Και κάτι άλλο να ρωτήσω βρε παιδιά. Εσείς με το θηλασμό χάνετε κιλά. Εγώ σε ένα μήνα και χωρίς να τρώω ιδιαίτερα πολύ έχω πάρει δύο κιλά...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εννοείτε ότι τα έχουν περάσει όλες οι μαμάδες αυτά. Και ετοιμάσου για το καλοκαίρι, γιατί με το που θα πιάσουν οι ζέστες δεν πρόκειται να ξαναβάλεις στήθος μέσα! Όσο για το βάρος, μην ανησυχείς, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Ο θηλασμός πάντως όντως βοηθάει να χάσεις κιλά, γιατί ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου. Όταν θηλάζεις αποκλειστικά καις γύρω στις 600 θερμίδες ημερησίως (αν θυμάμαι καλά).

Link to comment
Share on other sites

πρέπει οπωσδήποτε να προσέχεις την διατροφή σου. Να τρώς καλά και να πίνεις πολλά υγρά. (αν πίνεις και καφέ που είναι διουρητικός θα φεύγουν τα υγρά γρήγορα οπότε απόφυγέ τον όπως και την κοκακόλα και το μαύρο τσάι).

Δες τα λίνκ που υπάρχουν για το θηλασμό που αφορούν το τσάι θηλασμού - ζήτα απο κάποιον ή πήγαινε εσύ σε μαγαζί με βότανα και φτιάξε το, ή ψάξε σε φαρμακείο καλό και ρώτα αν έχουν κάτι.

δες και εδώ http://

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=138&postdays=0&postorder=asc&highlight=%F4%F3%DC%E9+%E8%E7%EB%E1%F3%EC%EF%FD&start=15

 

ο Π.Ο.Υ. λέει ότι ούτε νερό δεν πρέπει να δίνεις για να επιτευχθεί σωστά ο αποκλειστικός θηλασμός!...

 

Απο τους συνδέσμους Α-Ω (http://parents.org.gr/links/)

Βότανα που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια του θηλασμού λόγω του ότι αναστέλλουν την παραγωγή του μητρικού γάλακτος (στα Αγγλικά).

http://www.kellymom.com/herbal/herbs_to_avoid.html

 

Συνταγή για να φτιάξετε τσάι θηλασμού.

http://www.gabi.gr/store/Adv/Tea.aspx

 

 

Το βότανο όμως που είναι απο ότι γράφουν στα σιτε πιό αποτελεσματικό είναι το fenugreek γνωστό και ως Τριγωνίσκος ή Γραικόχορτο ή νυχάκι.

 

Σε ένα τσάι το βρήκα εδώ αλλά έχει και το βότανο του Αγιου Ιωάννη που έχει και άλλες ιδιότητες και δεν ξέρω καθόλου αν θα ήταν καλό για θηλασμό

12. ST. JOHN’S WORT (αντικαταθλιπτικό & για καλή διάθεση) Περιέχει τις ισορροπημένες ιδιότητες του βοτάνου του Αγίου Ιωάννη και επίσης: κανέλλα, μάραθο, τζίντζερ, γλυκάνισο, γλυκόριζα, κάρδαμο, φυσικό άρωμα πορτοκαλιού, φλοιό πορτοκαλιού, μαύρο πιπέρι, άρωμα λεμονιού, τριγωνέλλα, γαρίφαλο, εκχύλισμα κανέλλας.

http://www.bioshop.gr/file-biokosmos/032/bioygeia.htm Εγώ στη θέση σου θα έπερνα τηλέφωνο μήπως και έχουν το τσάι που αναφέρεται σε άλλο πόστ της weleda που είναι ακριβώς για το θηλασμό. (έχει γραφτεί στο λίνκ που γράφω πιό πάνω)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και απο μένα!!!

 

Μην ανησυχείς αν το μωράκι σου δείχνει ότι πεινάει συνέχεια. Οπως σου είπαν όλες εδώ, όποτε το μωρό σου δείχνει να ψάχνει για το στήθος σου να του το δίνεις χωρίς δεύτερη σκέψη, ασχετα με το πόση ώρα πριν έχει φάει. Μπορεί να είναι πριν 15-20-45 λεπτά δεν έχει σημασία. Το βαζείς να φάει όσο περισσότερο θέλει από το ένα και έπειτα αν πεινάει κι αλλο το βάζεις και απο το άλλο. Εμενα τους 2 πρώτους μήνες έτρωγε κάθε μία ώρα πάντα!!!! Μετά έστρωσε. Το ότι θέλει κι άλλο δε σημαίνει ότι δε φτάνει το γάλα σου. Οσο το μωρό είναι στο στήθος σου τόσο περισσότερο ερεθίζεται η υπόφυση σου και τόσο περισσότερο γάλα θα έχεις. Ξέχνα τα μπιπερο εντελώς για τουλάχιστον τις πρώτες 8 εβδομάδες γιατί χαλάνε ότι έχεις χτίσει - και εφόσον θηλάζεις το μωρό δεν παίρνει τίποτα άλλο εκτός απο το γάλα σου - ξεχνα χαμομηλια και νερά. Αν τα κάνεις όλα αυτά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και μόλις εδραιωθεί ο θηλασμός σου θα νιώθεις τόσο ώραία!!!! Κουράγιο οι πρώτοι 2 μήνες είναι, μετά είναι όλα πιο εύκολα!!!!

 

Και όπως είπαν και οι προηγούμενες, καλή διατροφή και πολύ (πραγματικά πολύ) νερό!

 

Και εμείς, εδώ είμαστε για υποστήριξη!!! :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

rosi καταρχήν να σου ζήσει και η δεύτερη κούκλα! :D

Και εγώ το ίδιο λάθος είχα κάνει και έδινα και συμπλήρωμα γιατί νόμιζα ότι δεν της έφτανε ή ότι ώρες-ώρες στράγγιζε και τα 2 στήθη εντελώς. Πρόσεχε τη διατροφή σου και κάνε λίγο υπομονή (εμένα με τις σούπες γινόταν ο χαμός)

Πώς τα πας με τα δύο ζουζούνια???

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι για κάνεναν δεν είναι εύκολο αυτό που εσύ περνάς. Τώραγια το θέμα των δύο παιδιών, bizeli, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα (όσο τα περίμενα τουλάχιστον). Εντάξει κάποιες φορές χρειάζεται να γίνω δύο κομμάτια, αλλά αυτό δε συμβαίνει συνέχεια. Είναι σηματνικό ότι η μεγάλη μου είναι 3,5 οπότε κάποια πράγματα τα κάνει μόνη της τώρα. Έχουμε βέβαια και την "τρομερή νταντά", την τηλεόραση που διευκολύνει την κατάσταση μερικές φορές (το ξέρω δεν είναι σωστό αλλά σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια). Τουλάχιστον φροντίζω να βλέπει μόνο dvd που ξέρω ότι είναι κατάλληλα για την ηλικία της. Βοήθεια δεν έχω (η μαμά μου μένει στο χωριό και ο άντρας μου γυρνάει στην καλύτερη περίπτωση 6 η ώρα σπίτι), αλλά δεν μπορώ να πω ότι ζορίζομαι υπερβολικά. Το γεγονός ότι κάθομαι και γράφω τόση ώρα το αποδεικνύει άλλωστε :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 weeks later...

rosi, πρώτα από όλα πρέπει να αποβάλλεις το άγχος περί θηλασμού, γιατί αυτό είναι από μόνο του ικανό να σου κοπεί το γάλα.

Έχε υπόψη σου ότι αρκετοί παιδίατροι συστήνουν την κατανάλωση μπύρας στις μητέρες που θηλάζουν. Όχι υπερβολές βέβαια, αλλά κανένα ποτηράκι μπύρα που και που, μπορεί να βοηθήσει.

Καλή δύναμη και να θυμάσαι ότι δίνεις στο παιδί σου τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για το ξεκίνημά του στη ζωή, θηλάζοντάς το.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι τα 50ml στις δύο ημέρες που τρώει δεν είναι τίποτα...θα μπορούσες να μην του τα δίνεις καθόλου! Συνέχισε με το θηλασμό και μην φοβάσαι τίποτα. Και εγώ έπεσα στο λούκι του συμπληρώματος (μιλάμε για 20-30 ml) στο κάθε γεύμα με αποτέλεσμα όταν έφτασε 3 μηνών να μην θέλει άλλο να θηλάσει (γιατί σιγά σιγά αυξάνονταν η ποσότητα του συμπληρώματος). Τελικά πήρα χάπια, μαγιά, θήλαστρο και το κράτησα μέχρι τον 9ο, αλλά δεν κατάφερα να απαλλαγώ απο το συμπλήρωμα γιατί ο μικρός δεν συνεργάζονταν.

Γι' αυτό τώρα που ουσιαστικά δεν έχει καμμία εξάρτηση απο τη φόρμουλα, μην του ξαναδώσεις...το πολύ πολύ να θηλάζει συχνότερα!

Καλή συνέχεια και να ξέρεις ότι το γάλα δεν κόβεται ξαφνικά. Εγώ είχα σταγόνες ακόμη και 8 μήνες μετά.

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Οταν θελω να ενεργοποιησω την παραγωγη μου θηλαζω συνεχεια, τον αφηνω να με στραγγιζει και πολυ συχνα, ακομη και καθε 1,5 με 2 ωρες για 2-3 μερες. Σε καμμια περιπτωση δε του δινω γαλα σκονη. Εχω ενα μπουκαλακι δικο μου στην καταψηξη για ωρα αναγκης. Η μονος τροπος για να παραγεις περισσοτερο γαλα ειναι να θηλαζεις συνεχεια. Καντο για 2-4 μερες και αφου αρχισεις να εχεις περισσοτερο γαλα ξαναγυρνας στη ρουτινα σου, μονο που το μωρο πινει περισσοτερο γαλα σε καθε θηλασμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μπήκαμε στον 4ο μήνα. Στην αρχή όταν γεννήθηκε είχα το μωρό στο στήθος 5 λεπτά στον ένα μαστό στο ένα γεύμα και στον άλλο μαστό 5 λεπτά στο επόμενο γεύμα. Μετά του έδινα συμπλήρωμα. Την 3η μέρα κατέβηκε το γάλα(είχα πάρα πολύ) και κάναμε στο μαιευτήριο ζεστές κομπρέσες. Από εκεί και πέρα αποκλειστικά μητρικό θηλασμό! Την 15η μέρα πήγαμε στον παιδίατρο και το μωρό είχε πάρει 500 gr!!! Μετά όμως άρχισε ένα μαρτύριο. Το μωρό ήταν ανήσυχο , ξυπνούσε συνέχεια, έκλαιγε ασταμάτητα και όταν το έβγαζα από το στήθος συνέχιζε να αναζητά! Καταλήξαμε να του δίνουμε συμπλήρωμα μετά από καθε γεύμα από το στήθος. Δε θα ξεχάσω την πρώτη φορά που ήπιε από το μπουκάλι 40 ml και κοιμήθηκε αμέσως στον ώμο μου... Το μωρό πεινούσε!! Άλλες φορές έπινε 60 , άλλες 40, άλλες ήθελε κι άλλο συμπλήρωμα, άλλες το έκανε εμετό κι άλλες φορές καθόλου! Για εμένα αυτή η διαδικασία ήταν ένα μαρτύριο...¨Ηθελα να θηλάσω αποκλειστικά αλλα από την άλλη δε θα υπέφερε το παιδί για μια δικιά μου εμμονή... Πείσμωσα με τον εαυτό μου. Έλεγα μέσα μου πως αποκλείεται η φύση να μην προνοεί για τα παιδιά της. Εξάλλου σε όλη την εγκυμοσύνη προετοιμάζεται και ο μαστός για τη γαλουχία. Αποφάσισα να δράσω. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν πίστευε πως θα τα καταφέρω...(κάτι που με πλήγωνε και συγχρώνως με πείσμωνε και μου έδινε δύναμη να τα καταφέρω) Για να μην τους αδικώ η αλήθεια είναι πως δεν ήθελαν να με βλέπουν να πονάω και να αγχώνομαι..Αναζήτησα στο διαδύκτιο , μιλούσα με ξαδέρφες μου που θήλασαν για μεγάλο διάστημα πως τα κατάφεραν και με άλλες που δεν τα κατάφεραν για να δω τι πήγε λάθος. Θήλαζα το μωρό και όταν κοιμόταν έβγαζα με το θήλαστρο 50-60 ml και του τα έδινα ως συμπλήρωμα στο επόμενο γεύμα. Οι θηλές μου βέβαια ήταν από την αρχή σε άθλια κατάσταση:πονούσαν, μάτωναν. Κάθε φορά που θήλαζα έκλαιγα από τον πόνο( ο πόνος λόγω ορμονών επιδρά ανασταλτικά στη γαλουχία- ίσως να ήταν μια αιτία του μειωμένου γάλακτος) Θήλαζα το μωρό πιο συχνά, όποτε το ζητούσε. Μέσα σε 10 ημέρες προοδευτικά μειώθηκε το συμπλήρωμα, ώσπου το σταματήσαμε εντελώς!!! Ήδη στις 40 ημέρες το μωρό έτρωγε κάθε 4 ώρες και στις 50 ημέρες σταμάτησε το βραδυνό ξύπνημα! Αποφάσισα να παραθέσω την εμπειρία μου για δύο λόγους: 1ον για να εκφράσω την ευγνομωσύνη μου σε κάθε έντυπο ή ηλεκτρονικό άρθρο που αναφερόταν στο θηλασμό και κάθε κομμάτι με βοήθησε να λύσω το παλζ: θηλασμός. 2ον για να πάρουν κουράγιο όσες μανούλες δυσκολεύονται και να τα καταφέρουν κι αυτές. Πιστεύω πως είναι το καλύτερο δώρο που μπορώ να προσφέρω στο γιο μου. Μια υποθήκη για ένα σωματικά και ψυχικά υγιές μέλλον...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Συγχαρητήρια που τα κατάφερες τόσο καλά! :)

 

Θα σου γράψω μερικές παρατηρήσεις για να καταλάβεις τι δεν πήγαινε καλά:

 

Οι θηλές μου βέβαια ήταν από την αρχή σε άθλια κατάσταση:πονούσαν, μάτωναν. Κάθε φορά που θήλαζα έκλαιγα από τον πόνο

 

Το ότι πονούσες και μάτωνες σημαίνει ότι το μωρό δεν ήταν τοποθετημένο σωστά στο στήθος, δηλαδή το μωρό δεν έπαιρνε τη θηλή αρκετά μέσα όπως θα έπρεπε. Αυτό πέρα από τον πόνο σήμαινε ότι μπορούσε να θηλάσει λιγότερο γάλα και με μεγαλύτερη δυσκολία.

 

Ο πόνος κατά τη λάθος τοποθέτηση υπάρχει για να πάρεις το μήνυμα και να διορθώσεις τη στάση, για να μπορέσει τελικά το μωρό να πιει γάλα και να επιβιώσει.

 

Σκέψου σε μια εποχή που δεν υπήρχε συμπλήρωμα, λάθος θηλασμός χωρίς πόνο θα σήμαινε σοβαρό κίνδυνο για το νεογένητο...

 

 

( ο πόνος λόγω ορμονών επιδρά ανασταλτικά στη γαλουχία- ίσως να ήταν μια αιτία του μειωμένου γάλακτος)

 

Έτσι είναι, αλλά ο μειωμένος θηλασμός λόγω της λάθος τοποθέτησης επηρεάζει περισσότερο.

 

Ελπίζω αυτά να σε βοηθήσουν ώστε να μην ταλαιπωρηθείς ξανά έτσι.

 

Καλή συνέχεια :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ κα.Παπαδήμα για τις επισημάνσεις σας. Τώρα που πέρασαν τα δύσκολα και με πιο καθαρή ματιά θα άλλαζα κάποια πράγματα: 1ον ίσως στο μαιευτήριο να μην έδινα καθόλου συμπλήρωμα αλλά αποκλειστικά πρωτόγαλα. 2ον να μην μείωνα τη διάρκεια του θηλασμού όπως με συμβούλεψαν -10 λεπτά στον ένα μαστό και 10 στον άλλο-(πριν άφηνα το μωρό στο στήθος εώς και 45 λεπτά ενώ μετά τις "νέες" οδηγίες 20-30 το πολύ!!!) Από εκεί και πέρα άρχισε το μωρό να παραπονιέται. Δηλαδή το μυστικό είναι να μείνει το νεογέννητο στο στήθος όση διάρκεια θέλει και όσο συχνά θέλει (μέχρι να δυναμώσει και να τρώει πιο γρήγορα) ; Να σταματήσουμε οι μαμάδες να κοιτάζουμε τα ρολόγια όταν θηλάζουμε;;;; Και πάλι ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ κα.Παπαδήμα για τις επισημάνσεις σας. Τώρα που πέρασαν τα δύσκολα και με πιο καθαρή ματιά θα άλλαζα κάποια πράγματα: 1ον ίσως στο μαιευτήριο να μην έδινα καθόλου συμπλήρωμα αλλά αποκλειστικά πρωτόγαλα. 2ον να μην μείωνα τη διάρκεια του θηλασμού όπως με συμβούλεψαν -10 λεπτά στον ένα μαστό και 10 στον άλλο-(πριν άφηνα το μωρό στο στήθος εώς και 45 λεπτά ενώ μετά τις "νέες" οδηγίες 20-30 το πολύ!!!) Από εκεί και πέρα άρχισε το μωρό να παραπονιέται. Δηλαδή το μυστικό είναι να μείνει το νεογέννητο στο στήθος όση διάρκεια θέλει και όσο συχνά θέλει (μέχρι να δυναμώσει και να τρώει πιο γρήγορα) ; Να σταματήσουμε οι μαμάδες να κοιτάζουμε τα ρολόγια όταν θηλάζουμε;;;; Και πάλι ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας.

kathjem, ακριβώς τα ίδια πέρασα κι εγώ! Και στα ίδια συμπεράσματα κατέληξα! Έχω γράψει αλλού την εμπειρία μου αλλά εν ολίγεις τα λάθη ήταν καταρχάς το ότι δεν θήλασε αμέσως, το ότι δεν θήλασε σωστά και όση ώρα έπρεπε να θηλάσει, είχα και επίπεδες θηλές οπότε ερεθίστηκαν από την αρχή και το κυριότερο ότι έπεσα σε λάθος ανθρώπους που όχι μόνο δεν με βοηθήσαν αλλά με έσπρωχναν στο να σταματήσω να θηλάζω! Και εννοώ βέβαια γιατρούς ε!

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι dora, στο επόμενο πλέον θα ξέρω από πριν τι θα πρέπει να κάνω αλλά και τι να μην κάνω! :)

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τις ίδιες αγωνίες έχω κι εγώ. σε 2.5 μήνες περιμένω το τρίτο μου παιδί.Το πρώτο δεν το θήλασα καθόλου (έμεινε 10 μερες μόνος του στην κλινική)

το δεύτερο 3.5 μήνες με φοβερή ταλαιπωρία . Στο μαιευτήριο έχασε πολυ βάρος, το κανονικό γάλα αργούσε να κατέβει λόγω καισαρικής ,οπότε έπρεπε να δώσω συμπλήρωμα.Απαξ όμως και έμαθε στο μπουκαλάκι δεν ξαναήθελε το στήθος- είναι και επίπεδες οι θηλές μου οπότε δυσκολεύονταν να πιαστεί.Μετά μου βγήκε το λάδι .Πρώτα να βγάζω εγώ το γάλα με θήλαστρο,μετα αποστειρώση σε όλη μου την προικα, μετα να το πίνει με το μπουκαλακι + γάλα σκόνη! τώρα θα ήθελα να θηλάσω αποκλειστικά έχω όμως τις εξής απορίες

1.πως να βοηθήσω να μου κατέβει το γάλα νωρίτερα μετα την καισαρική

2.τα φυτικά τσαγια τα δοκίμασα δυστυχώς χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.Είχα

δοκιμάσει και ένα ομοιοπαθητικο σκεύασμα αλλά το ξεκίνησα αργά και αυτά θέλουν χρόνο για να λειτουργήσουν.τι πιστεύετε ειναι χρήσιμα και μπορώ να το αρχίσω και πριν τον τοκετό?Ρωτάω γιατί η επίσκεψη σε ομοιοπαθητικό απλά για μια ερώτηση είναι πολύ ακριβό σπορ!

3.έχω επίπεδες θηλές.τι να κάνω ?

4.πως να είμαι σίγουρη ότι δεν έχω ανεπάρκεια στο γάλα.ούτε η μητέρα

μου θηλασε αλλά ούτε και η γιαγιά μου σε καιρούς που δεν υπήρχαν σκόνες!Είμαι γενικά υγιής αλλα έχω πολυκυστικές ωοθήκες και είμαι υπερβαρη.παίζει αυτό κανένα ρολο?

5.εγώ είμαι διατεθειμένη να είμαι συνεχώς "με το στήθος έξω" με τα άλλα δυο παιδιά μου όμως και το σπίτι τι θα γίνει ? ο άντρας μου λείπει πολύ και άλλη βοήθεια έχω ελαχιστη.επίσης με τόσο συχνό θηλασμό οι θηλες δεν πληγώνονται ?

6.Αν ω μη γένοιτο, επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό στο μαιευτήτιο και το παιδί χάσει πιο πολύ από το 10% του βάρους του ή και μετά δεν παίρνει όσο πρέπει πρέπει να ρισκάρω να υποσιτιζεται?Αν του δώσω μπουκάλι πως να το κάνω ώστε να μην απορρίψει το στήθος?

7.Διάβασα για τα baby carrier.υπάρχουν τέτοια που να επιτρέπουν το θηλασμό σε όρθια θεση ώστε να κανω και καμία δουλειά ταυτόχρονα ?

8.πότε κατα μέσο όρο εδραιώνεται ο θηλασμός ώστε το παιδί να τρώει 5-6 γεύματα χωρίς νυχτερινό?Γιατί τα άλλα μου παιδια από δύο μηνών

κοιμόντουσαν 8- 10 ώρες το βράδυ συνεχόμενες και έτρωγαν 5 φορές τη μέρα

9.2 μηνες μετα τη γέννα επιστρέφω στη δουλειά (μερική -4ώρες τη μέρα)

τι θα κάνω τότε?

Link to comment
Share on other sites

Αχ Βιβή μου πολλά τα ερωτήματα σου! Σε κάποια από αυτά μπορώ να σου πω την εμπειρία μου....

Καταρχάς είχα κι εγώ επίπεδες θηλές+υπέρβαρη+πολυκυστικές! Κανένα από τα 3 τελικά δεν ήταν πρόβλημα! Το πρόβλημα (το έχω πει και θα το λέω μέχρι να αλλάξει επιτέλους κάτι, διαφορετικά μέχρι να φύγω από αυτόν τον κόσμο...) ήταν η αδιαφορία και παραπληροφόρηση από τους ειδικούς (βλέπε γιατροί, παιδίατροι, μαίες).

Οι θηλές είχαν πρόβλημα τον 1ο-2ο μήνα, πληφωνόντουσαν αρκετά, ήταν φορές που απογοητευόμουν και σκεφτόμουν να προμηθευτώ την ειδική κρέμα σε κουβά!!! Αυτό πέρασε όμως, με τον καιρό έστρωσε και έμαθε το μωρό να τρώει και χωρίς θηλή!

Το πρόβλημα που βλέπω στην περίπτωσή σου (προσωπικά έτσι!) είναι ότι είναι λίγο δύσκολο και με τα άλλα δύο παιδιά. Εγώ πχ είχα όοοοοοολο τον χρόνο να ασχοληθώ μόνο με το μωρό! Δεν είχα βοήθεια μεν (εκτός από τον 1ο μήνα, που ήταν πολυ σημαντικό) αλλα όλα τα υπόλοιπα τα είχα παρατήσει προκειμένου να ασχοληθώ μόνο με τον θηλασμό...

Α! Παρέλειψα να σου πω πως κι εγώ καισαρική έκανα και δεν νομίζω ότι είναι αυτό πρόβλημα ούτε στο να κατέβει το γάλα ούτε στην ποσότητα.

Για τα ερωτήματα 6-7-8-9 δυστυχώς δεν μπορώ να πω τίποτα...

Όπως και να έχει, περισσότερο κατάλληλη είναι να σου απαντήσει κάποια σύμβουλος θηλασμού, είμαι σίγουρη ότι η Αγλαϊα θα σε βοηθήσει!

 

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...