Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καισαρική ή φυσιολογικό τοκετός [φοβία για ενέσεις,νοσοκομεία]

Demonika

Recommended Posts

Για τα κύτταρα που αναφέρεις δεν γνωρίζω κάτι, αλλά ίσως μπορείς να θέσεις το ερώτημά σου στον ειδικό του φόρουμ, σίγουρα θα πάρεις μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση.

Οι 36 εβδομάδες κατά την ταπεινή, μη ιατρική μου άποψη είναι πολύ νωρίς για το μωρό σου. Ο τελευταίος μήνας είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη ζωτικών οργανων, του εγκεφάλου κυρίως, αλλά και των πνευμόνων, του ήπατος κλπ. Είχα βάλει ένα θέμα πρόσφατα με τη σύσταση πλέον των ειδικών να μην προγραμματίζονται τοκετοί πριν από τις 39 εβδομάδες, αν δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος. Φαντάσου πόσο πιο νωρίς είναι οι 36.

Στη θέση σου δεν θα δεχόμουν καισαρική, καλύτερα να γεννούσα με τον οποιονδήποτε γιατρό της εφημερίας, παρά να έκανα καισαρική τόσο νωρίς. Εύχομαι να βρεις την άκρη τελικά και να κάνεις αυτό που νιώθεις καλύτερα.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

αν πρέπει να κάνεις καισαρική για τους λόγους τους ιατρικούς που σου ανέφερε οκ(δεν ξέρω να σε βοηθήσω 'αυτό).

μπορείς όμως να του πεις να περιμένει να σου σπάσουν τα νερά ή έστω να ξεκινήσει μόνη της η διαδικασία του τοκετού και μετά να σε βάλει να γεννήσεις.

μάλλον φοβάται μην χαλάσει τις διακοπές του:evil:

εμένα μου έσπασαν τα νερά και μετά με έβαλε ο γιατρός με καισαρική.

εσύ θα τον πληρώσεις οπότε μπορείς να του πεις και τη γνώμη σου

αν πρέπει να κάνεις καισαρική για τους λόγους τους ιατρικούς που σου ανέφερε οκ(δεν ξέρω να σε βοηθήσω 'αυτό).

μπορείς όμως να του πεις να περιμένει να σου σπάσουν τα νερά ή έστω να ξεκινήσει μόνη της η διαδικασία του τοκετού και μετά να σε βάλει να γεννήσεις.

μάλλον φοβάται μην χαλάσει τις διακοπές του:evil:

εμένα μου έσπασαν τα νερά και μετά με έβαλε ο γιατρός με καισαρική.

εσύ θα τον πληρώσεις οπότε μπορείς να του πεις και τη γνώμη σου

Εγώ, κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία, διαφωνώ με αυτό. Πιστεύω πως, αν για τον Α ή Β λόγο, έχει αποφασίσει κάποια να γεννησει με προγραμματισμένη κτ, είναι πολύ προτιμότερο να το κάνει πριν μπει το σώμα της στη διαδικασία του φτ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πρόβλημα να κάνω καισαρική αν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος (αν και σαφέστατα θα προτιμουσα να γεννήσω φυσιολογικά). Μου ήρθε όμως πολύ απότομο στην τελευταία επίσκεψη που μου είπε ο γιατρος να κανονίσουμε ημερομηνία για χειρουργείο για να προλάβουμε λέει πριν σπάσουν τα νερά (!) Είναι δυνατόν να σπάσουν τα νερά σε μια απόλυτα φυσιολογική εγκυμοσύνη 1 μήνα πριν την ΠΗΤ? Από ότι μου είπε το μωρό είναι μια χαρά - άρα δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας για να γεννήσω τόσο νωρίς.

Μου φάνηκε πολύ περίεργο ότι ενώ τις προηγούμενες φορές συζητούσαμε ίσως το ενδεχόμενο καισαρικής σε αυτή την επίσκεψη είχε αποφασίσει την καισαρική (πριν καν με εξετάσει) και μάλιστα να την προγραμματίσουμε τόσο νωρίς.

Από όσο έχω διαβάσει σε περίπτώσεις σαν την δικιά μου υπάρχει ένα 10% πιθανότητα να έχω κάποιον ιό (για αυτό επναλαμβάνεται το τεστ ΠΑΠ) και ακόμα και αν έχω κάποιο πρόβλημα οι πιθανότητες να δημιουργηθεί κάποιο προβλημα στο μωρό είναι πολύ μικρές και δεν συνιστούν την επιλογή καισαρικής.

Ιδανικά σκεφτόμουν να σπάσουν τα νερά, να προσπαθήσουμε να γεννήσω φυσιολογικά και ανάλογα με την κατάσταση μου να αποφασίσουμε τοτε για καισαρική ή όχι. Από όσα μου γράψατε όμως συνειδητοποιώ αυτό που φοβόμουνα -ότι όντως είναι υπερβολικά νωρίς να γεννήσω στις 36 βδομάδες. Οπότε θα αρνηθώ και στη τελική όλο και κάποιος γιατρός θα βρεθεί σε περίπτωση που ο γιατρός μου λείπει όταν έρθει η ώρα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά γιατί στα καλά καθούμενα δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα από το πουθενά και με έχει αγχώσει απίστευτα :oops:

macmar

χωρισ 2η σκεψη να παρεις να κανονισεις για μια δεθτερη γνωμη! εχοντας στη πλατη μου μια καισαρικη που δεν ηθελα καθολου-βλεπεισ δεν βολευε τον γιατρο μου γτ μετα εμαθα οτι ειχε κανονισει ταξιδι-σου λεω να το ψαξεις κ για να μην μετανιωνεισ μετα.εγω φοβηθηκα κ πηγα σαν προβατο στη σφαγη ετσι ενιωθα,τωρα μετα απο 11 μηνες ειμαι καλυτερα! μη δισταζεις ψαξτο ,οανε κ σε αλλο γιατρο κ στη τελικη αστο να ερθει το μωρακι σου οποτε θελει εκεινο-ξερει καλυτερο απο ολουσ τουσ γιατρουσ του κοσμου-αλλωστε μια εγκυμοσυνη μπορει να παει κ μεχρι 42 βδομαδες! παρε μια 2 ακομα κ 3 γνωμη!! σου ευχομαι με το καλο

:)

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πρόβλημα να κάνω καισαρική αν υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος (αν και σαφέστατα θα προτιμουσα να γεννήσω φυσιολογικά). Μου ήρθε όμως πολύ απότομο στην τελευταία επίσκεψη που μου είπε ο γιατρος να κανονίσουμε ημερομηνία για χειρουργείο για να προλάβουμε λέει πριν σπάσουν τα νερά (!) Είναι δυνατόν να σπάσουν τα νερά σε μια απόλυτα φυσιολογική εγκυμοσύνη 1 μήνα πριν την ΠΗΤ? Από ότι μου είπε το μωρό είναι μια χαρά - άρα δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας για να γεννήσω τόσο νωρίς.

Μου φάνηκε πολύ περίεργο ότι ενώ τις προηγούμενες φορές συζητούσαμε ίσως το ενδεχόμενο καισαρικής σε αυτή την επίσκεψη είχε αποφασίσει την καισαρική (πριν καν με εξετάσει) και μάλιστα να την προγραμματίσουμε τόσο νωρίς.

Από όσο έχω διαβάσει σε περίπτώσεις σαν την δικιά μου υπάρχει ένα 10% πιθανότητα να έχω κάποιον ιό (για αυτό επναλαμβάνεται το τεστ ΠΑΠ) και ακόμα και αν έχω κάποιο πρόβλημα οι πιθανότητες να δημιουργηθεί κάποιο προβλημα στο μωρό είναι πολύ μικρές και δεν συνιστούν την επιλογή καισαρικής.

Ιδανικά σκεφτόμουν να σπάσουν τα νερά, να προσπαθήσουμε να γεννήσω φυσιολογικά και ανάλογα με την κατάσταση μου να αποφασίσουμε τοτε για καισαρική ή όχι. Από όσα μου γράψατε όμως συνειδητοποιώ αυτό που φοβόμουνα -ότι όντως είναι υπερβολικά νωρίς να γεννήσω στις 36 βδομάδες. Οπότε θα αρνηθώ και στη τελική όλο και κάποιος γιατρός θα βρεθεί σε περίπτωση που ο γιατρός μου λείπει όταν έρθει η ώρα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά γιατί στα καλά καθούμενα δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα από το πουθενά και με έχει αγχώσει απίστευτα :oops:

Εγω δε διαφωνω με τη καισαρικη οταν χρειαζεται με το τοσο νωρις διαφωνω...γιατι στις 36 εβδομαδες χωρις λογο?δεν ειναι οτι καλυτερο για το μωρακι.

Θα γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Έμενα χρόνια στο εξωτερικό και έμαθα ότι είμαι έγκυος όταν μετακόμισα Ελλάδα. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τον συγκεκριμμένο γιατρό για αυτό και επέλεξα να γεννήσω σε δημόσιο (μένω στην επαρχία).

Καλησπέρα.... Σε δημόσιο νοσοκομείο κ προγραμματισμένη καισαρική κ τόσο νωρίς? Γέννησα πριν 1 μήνα σε δημόσιο, με διαβήτη κύησης, που ενδείκνυται κ η καισαρική κ η πρόκληση πριν κ από την 38η εβδομάδα και τα πρωτόκολλα ήταν τόσο αυστηρά που κ περιμέναμε να κλείσω κ την 38η, εφόσον το μωρό ήταν καλά, κ με άφησαν 22 ώρες να το παλέψω για φυσιολογικό τοκετό κ μετά με βάλανε χειρουργείο... Γνώμη μου, μην κάνεις καισαρική κορίτσι μου χωρίς λόγο....

macmar γεια σου και με το καλό να δεχτείς το παιδάκι σου!

Όπωσδηποτε να πάρεις και δεύτερη γνώμη, μην το σκεφτείς ούτε λεπτό. Η καισαρική είναι μία σοβαρότατη επέμβαση η οποία είναι σωτήρια όταν χρειάζεται. Μην ξεχνάς ότι δεν πρόκειται μόνο για σένα, που νομίζω είναι περιττό να σου πω πόσο τραγικό είναι να φορτωθείς μια καισαρική στο ιστορικό σου χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος, αλλά και για το παιδί σου το οποίο θα βγει εντελώς ξαφνικά στις 36 εβδομάδες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά λόγος. Δεν έχουν διερευνηθεί αρκετά οι συνέπειες που μπορεί να έχει μια προγραμματισμένη καισαρική στην μελλοντική υγεία ψυχική και σωματική στο παιδί. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το καταλαβαίνω και το υποστηρίζω 100% όταν συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος, αλλά έτσι; Ψάξτο! Μπορείς να ρωτήσεις και τον κ. Μιχαλόπουλο μέσω του forum.

EPBrp3.pngpFYfp2.png

μόλις διάβασα το μήνυμα σου macmar ταράχτηκα!!!Δεν είμαι γιατρός, ούτε θα παραθέσω ιατρική άποψη απλώς την δική μου εμπειρία και αυτό που λεέι η λογική μου. Όσον αφορά το πρόβλημα με τα άτυπα κύτταρα δεν γνωρίζω, γνωρίζω όμως οτι η καλύτερη μου φίλη είχε θέμα με ένα σοβαρότατο μικρόβιο γυναικολογικής φύσεως που διαγνώσθηκε κατά εγκυμοσύνη της αλλά ο γιατρός της που τυχαίνει και δικός μου ούτε που έκανε κουβέντα για καισαρική, προσπάθησε να το αντιμετωπίσει με φάρμακα κατάλληλα για την εγκυμοσύνη και της έδινε κουράγιο οτι δεν είναι θέμα προβληματισμού. Επίσης εγώ λόγω σοβαρής επιπλοκής της εγκυμοσύνης μου γέννησα πριν από 8 μήνες σε δημόσιο μαιευτήριο τον γιο μου με καισαρική στις 35 εβδομάδες, αλλά δεν γινόταν αλλιώς, διότι κινδύνευε και το μωρό κι εγώ. Πέρασα ένα γολγοθά......το μωρό νοσηλευτηκε στην Α΄ΜΕΝ στο Παίδων Αγ. Σοφίας για είκοσι μέρες περίπου λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας που είχε προκληθεί από την προωρότητα!!! Οι γιατροί λένε οτι τα μωρά μετά την 35 εβδομάδα μπορούν να επιβιώσουν αλλά πιθανότατα να χρειασθούν νοσηλεία, μπορεί και όχι, αναλόγως το μωρό και την κατάστασή του αλλά ΓΙΑΤΙ να γεννήσεις στις 36 εβδομάδες χωρίς λόγο ένα πρόωρο μωρό;;;; Καλό θα ήταν ή μάλλον επιβάλλεται να πάρεις και άλλη ιατρική γνωμη. Συγνώμη εάν ήμουν απότομη με την απάντησή μου αλλά ειλικρινά η υγεία του μωρού σου είναι πολύτιμη και θα πρέπει να σου είναι και γενικότερα να είναι αδιάφορο εάν θα χαλάσεις τις διακοπές του γιατρού σου. Στο κάτω κάτω όταν επέλεξαν να κάνουν αυτό το επάγγελμα γνώριζαν και τις συνθήκες, για αυτό και αμείβονται αναλόγως......

Διαφημίσεις

Μήπως συντρέχουν και άλλοι λόγοι που θέλει να σε ξεγεννήσει τόσο νωρίς αλλά δε στο έχει αναφέρει για να μη σε φοβίσει?

Μα αυτή δεν είναι σοβαρή πρακτική ακόμη κι αν δε θέλει να το πει στην ίδια αν μη τι άλλο πρέπει να το ξέρει ο άντρας της. Δεν μπορείς να κάνεις σοβαρή επιλογή αν δεν γνωρίζεις με πάσα λεπτομέρεια την κατάστασή σου. Κι αυτό είναι κάτι που σε όλο τον κόσμο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι γιατροί. Να σε ενημερώνουν για τα δεδομένα, τι πιθανές επιλογές και τα πιθανά ρίσκα/ οφέλη.

Εγώ, κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία, διαφωνώ με αυτό. Πιστεύω πως, αν για τον Α ή Β λόγο, έχει αποφασίσει κάποια να γεννησει με προγραμματισμένη κτ, είναι πολύ προτιμότερο να το κάνει πριν μπει το σώμα της στη διαδικασία του φτ.

Γιατί; Σε ρωτώ γιατί παντού (γιατροί, μαίες κλπ) λένε ότι πρέπει να γίνεται ακριβώς το αντίθετο, να ξεκινάει ο τοκετός ώστε (μεταξύ άλλων) να μην πιάνεις το μωρό στον ύπνο.

Για τη φίλη που έβαλε το θέμα: Ζήτα εξηγήσεις και αν δεις ότι δε σε ικανοποιούν, πάρε δεύτερη και τρίτη γνώμη από γιατρούς που αποδεδειγμένα είναι υπέρ των φυσικών διαδικασιών. Δεν πας να κάνεις χειρουργείο κοιλιάς για πλάκα, ούτε να διακινδυνεύσεις την υγεία του παιδιού σου, γιατί έτσι.... Μπράβο σου που το ψάχνεις, θέλει κότσια. Αν το καλοσκεφτείς ευτυχώς που ο γιατρός σου σου το είπε τώρα, γιατί προλαβαίνεις να ψαχτείς.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Συμφωνώ με τη Miriki! Προσωπικά θα το θεωρούσα προδοσία και έλλειψη σεβασμού αν ο άντρας μου και ο γιατρός μου γνώριζαν ότι μου συμβαίνει κάτι και δεν μου το έλεγαν. Αυτή η τάση να αντιμετωπίζονται οι έγκυες σαν μπιμπελό ή άτομα ανίκανα να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα με εκνευρίζει πάρα πολύ.

Πήγαινε και σε δεύτερο και σε τρίτο γιατρό να δεις τί ακριβώς συμβαίνει. Αν όντως χρειάζεται καισαρική σε τόσο πρόωρο στάδιο φυσικά και να την κάνεις αν όμως όχι γιατί να μη γεννήσεις φυσιολογικά και να δώσεις και στο μωράκι σου την ευκαιρία να αναπτυχθεί πλήρως;

Με το καλό να έρθει το μπεμπάκι σου!

S02fp3.png

LnVyp3.png

macmar γεια σου και με το καλό να δεχτείς το παιδάκι σου!

Όπωσδηποτε να πάρεις και δεύτερη γνώμη, μην το σκεφτείς ούτε λεπτό. Η καισαρική είναι μία σοβαρότατη επέμβαση η οποία είναι σωτήρια όταν χρειάζεται. Μην ξεχνάς ότι δεν πρόκειται μόνο για σένα, που νομίζω είναι περιττό να σου πω πόσο τραγικό είναι να φορτωθείς μια καισαρική στο ιστορικό σου χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος, αλλά και για το παιδί σου το οποίο θα βγει εντελώς ξαφνικά στις 36 εβδομάδες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά λόγος. Δεν έχουν διερευνηθεί αρκετά οι συνέπειες που μπορεί να έχει μια προγραμματισμένη καισαρική στην μελλοντική υγεία ψυχική και σωματική στο παιδί. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το καταλαβαίνω και το υποστηρίζω 100% όταν συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος, αλλά έτσι; Ψάξτο! Μπορείς να ρωτήσεις και τον κ. Μιχαλόπουλο μέσω του forum.

Ευχαριστώ πολύ όλες για τις συμβουλές σας. Όντως ρώτησα τον κ. Μιχαλόπουλο ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτά που πίστευα: 1) η ύπαρξη ASCUS κυττάρων δεν είναι λόγος για καισαρική και 2) η καισαρική στις 36 εβδομαδες στην περίπτωση μου αποτελεί μια βεβιασμένη κίνηση.

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2500412&postcount=242

Η αλήθεια είναι ότι από εχθές που μοιράστηκα τους προβληματισμούς μου μαζί σας, έχω ηρεμίσει και νοιώθω μεγαλύτερη σιγουριά για την απόφαση μου να αρνηθώ την καισαρική ιδιαίτερα τόσο νωρίς. Τόσες μέρες που το σκεφτόμουν κόντευα να τρελαθώ γιατί από την μία ήμουν σίγουρη ότι πήγαινα για καισαρικη πρόωρα χωρίς λόγο αλλά από την άλλη δεν μπορούσα να πάρω μόνη μου μια απόφαση χωρίς μια δεύτερη γνώμη σε περίπτωση που έκανα λάθος και έβαζα σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού μου.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν φορουμ σαν και αυτό όπου μπορείς να μοιραστούμε τους φόβους και τους προβληματισμούς μας σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο της ζωής μας όπως είναι η εγκυμοσύνη. Σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για την βοήθεια σας.

Με το καλό!

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις γιατρό, αν δεν σου αρέσει ο δικός σου. Σκέψου ότι άλλες πηγαίνουν στο νοσοκομείο και γεννούν με το γιατρό που εφημερεύει. Δηλαδή ο γιατρός που έχεις τώρα πιστεύεις ότι μελετά εδώ και εβδομάδες της περίπτωσή σου, για να είναι προετοιμασμένος;

ΥΓ: Όταν πλησιάζουν Χριστούγεννα, αυξάνονται και οι ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν μια πρόωρη καισαρική. Πολλή γκαντεμιά αυτά τα Χριστούγεννα, βρε παιδί μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...