Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καισαρική ή φυσιολογικό τοκετός [φοβία για ενέσεις,νοσοκομεία]

Recommended Posts

Kalimera se oles.

Eimai ston 5 mhna ths egkumosinhs mou kai exw authn thn megalh aporia gia to otan erthei h wra na gennisw.

An tha prepei na kanw kaisarikh h fisiologiko toketo.H erwtish mou auth proerxete apo to provlima pou exw (apo mikro paidi :() gia tis eneseis,velones,nosokomeia k.t.l. ... me pianoun zalades asxhma,ginomai aspri san ton toixo kai palia otan hmoun mikrh lipothimousa.

Gi auto kai thelw na rwthsw an kapoia apo edw eixe to idio provlima me emena kai pws to antimetwpise???

p.s. tha xarw polu se kathe apantish ,gia na kserw k egw ti tha kanw :confused:

2012.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα αν φοβάσαι βελόνες κ τέτοια..φυσιολοφικο τοκετό καλύτερα.η καισαρική είναι χειρουργική επέμβαση με τα όλα της!!αν και αν δεν φαρδείς σοβαρός ιατρικός λόγος για καισαρική γιατί μπαίνεις σε τέτοια διλληματα?

Είναι πολύ νωρίς για να σε απασχολούν τέτοια θέματα:) Να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου και όταν έρθει η ώρα θα σου φύγουν ΟΛΟΙ οι φόβοι!Εγώ είχα πάθει μία φοβία πως στο καλό θα χωρέσει αυτό το παιδί να βγει??Αλλά πίστεψε με όταν μπήκα στον μήνα μου και άρχισα να παχαίνω με τον αέρα (δεν έτρωγα κιόλας κανονικά λόγω διαβήτη κύησης ) ήθελα τόσο πολύ να τελειώνουμε που δεν σκεφτόμουνα τίποτα άλλο!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Τώρα όταν κάνεις εξετάσεις αίματος νοιώθεις πάλι έτσι;

Το ρωτάω αυτό γιατί συνήθως εμείς που τρέμουμε τις ενέσεις από μικρές, στην εγκυμοσύνη κατά ένα μαγικό τρόπο γινόμαστε πιο αναίσθητες. Έτσι τουλάχιστον έγινε με μένα.

Επίσης πιο πολλές είναι οι βελόνες που συναντάμε στις εξετάσεις παρά κατά τη διάρκεια της γέννας.

Όλα καλά θα πάνε, μην αγχώνεσε για το μαιευτήριο και τη γέννα!

Όταν μπεις στη διαδικασία, με όποιον τρόπο κι αν γεννήσεις, το μόνο που θα σκέφτεσε είναι πότε θα δεις το μωρούλι.

Με το καλό!

Ημουν και ειμαι ακομα σαν εσενα....μα ακριβως !!!!Στον προγεννητικο ελεγχο και αφου ειχα ψιλολιποθυμησει καμποσες φορες στο τελος με ξαπλωσαν γιατι βαρεθηκαν να με σηκωνουν :roll:

Παρ'ολα αυτα δεν ηθελα να γεννησω με καισαρικη με τιποτα.Γεννησα φυσιολογικα και μαλιστα χωρις επισκληριδιο και ολοι μα ολοι απορουσαν πως ;)

Δεν ξερω να σου πως να το αντιμετωπισεις,δεν εκανα κατι.Ισως εκεινη την στιγμη απλα να βρισκεις την δυναμη που σου χρειαζεται :P

Θα σου ελεγα μονο να μην το σκεφτεσαι απο τωρα και φυσικα μην σκεφτεσαι καν την καισαρικη γι 'αυτο τον λογο,ειναι κριμα.....

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τις βελόνες, αλλά με τα νυστέρια και τα νοσοκομεία... άσε.. μιλάμε να με πιάνει ταχυπαλμία για να πάρω ενα πιστοποιητικό υγείας... φαντάσου ότι άλλαξα 3 ωριλά μέχρι να βρω κάποιον που να μη θεωρεί απαραίτητη κάποια συγκεκριμένη εγχείρηση...

Στη γέννα όμως ούτε με ένοιαζε που βρισκόμουν σε νοσοκομείο, ούτε τρόμαξα με την περινεοτομή, έκανα μάλιστα και πλάκα με το γιατρό! Είναι τόσο μεγάλη η χαρά που θα δεις το παιδάκι σου που δε φοβάσαι τίποτα!

Για μένα που έχω ...γιατροφοβία, η καισαρική θα ήταν μόνο λύση ανάγκης. Σκέψου ότι και πιο πολλές μέρες νοσηλεία έχει στη γενική περίπτωση αλλά και πιο πολλές ιατρικές διαδικασίες. Στον φυσιολογικό τοκετό υπάρχει και η περίπτωση να μη χρειαστείς ούτε βελόνα ούτε τίποτα, στην καισαρική αναγκαστικά θα υποστείς διάφορα, και πριν -αναισθησία- και μετά -ορούς. Επίσης, αν όλα πάνε καλά μετά τον φυσιολογικό τοκετό μπορείς να ζητήσεις να φύγεις την ίδια ή την επόμενη μέρα. Αυτό μάλιστα σκεφτόμουνα να κάνω, αλλά τελικά ...μου άρεσε κι έμεινα! Τώρα που το θυμάμαι δυσκολεύομαι να το πιστέψω...

Όπως και να έχει, μην αγχώνεσαι! Προετοιμάσου σωματικά με ασκήσεις, αναπνοές κλπ, και ενημερώσου γενικά για τον τοκετό αλλά και για τις διαδικασίες που ακολουθούν εκεί που θα γεννήσεις (εγώ τουλάχιστον φοβάμαι λιγότερο όταν ξέρω τι ακριβώς με περιμένει). Και μην ανησυχείς! Πραγματικά η φύση έχει προνοήσει, την ώρα της γέννας θα σκέφτεσαι το παιδάκι σου και δε θα σε νοιάζει τίποτα!

Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας,μου δινετε κουραγιο!;)

Και η μητερα μου που το συζητησα μαζι της μου ειπε οτι εκεινη την ωρα θα βρω το κουραγιο και οτι η καισαρικη δεν ειναι η καλητερη λυση.Ισως με αναισθητικη ενεση η κατι τετοιο και ο Θεος βοηθος!!!

:P:p:p

2012.png

Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας,μου δινετε κουραγιο!;)

Και η μητερα μου που το συζητησα μαζι της μου ειπε οτι εκεινη την ωρα θα βρω το κουραγιο και οτι η καισαρικη δεν ειναι η καλητερη λυση.Ισως με αναισθητικη ενεση η κατι τετοιο και ο Θεος βοηθος!!!

:P:p:p

Εντάξει..δεν ρίχνεις μία ματιά και εδώ? http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2332647#post2332647

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Να προσθέσω κάτι: Θέλω να πιστεύω πως αν για ιατρικούς λόγους είχα τελικά χρειαστεί καισαρική, θα μου φαινόταν τελικά πολύ ευκολότερη από ό,τι φοβόμουνα πριν γεννήσω. Για τον ίδιο λόγο που αντιμετώπισα με χαρά τους πόνους και την περινεοτομή, θα έβλεπα με καλό μάτι και την επισκληρίδιο και τους ορούς και όλα όσα θα μου έφερναν το παιδάκι μου! Απλώς δε νομίζω ότι ένας ...γιατρόφοβος έχει συμφέρον να επιλέξει την καισαρική τομή έναντι του φυσιολογικού τοκετού, εφ' όσον δεν είναι από ιατρικής πλευράς απαραίτητη.

Βασικά αυτό που ξεχνάμε ως έγκυες όταν σκεφτόμαστε τον τοκετό, είναι ότι όταν έρθει η ώρα του, γινόμαστε μάνες και αφοσιωνόμαστε ενστικτωδώς και αυτόματα στο καλό του παιδιού μας... ό,τι και να τραβήξουμε εμείς, ξαφνικά φαίνεται ασήμαντο μπροστά σε αυτό!

• 8 months later...

Γεια σας,

θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας και την εμπειρία σας στο θέμα που με απασχολεί. Βρίσκομαι στην 35η εβδομάδα κύησης και ευτυχώς μέχρι τώρα όλα έχουν πάει καλά και δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο γιατρός μου επιμένει να κάνω καισαρική επειδή σε ένα τεστ παπ που είχα κάνει πριν μείνω έγκυος είχαν διαγνωσθεί ASCUS άτυπα κύτταρα. Ο γιατρός που μου έκανε το τεστ είχε πει ότι πιθανότατα δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας αλλά έπρεπε να επαναλάβω το τεστ μετά από 4 μήνες. Στο διάστημα αυτό έμεινα έγκυος όποτε δεν επανέλαβα το τεστ και μου είπαν να το κάνω μετά τον τοκετό. Από όσο έχω διαβάσει ο λόγος αυτός δεν επιβάλλει καισαρική (πόσο μάλλον οταν δεν είναι σίγουρο ότι έχω κάποιο πρόβλημα).

Την προηγούμενη βδομάδα που πηγα για εξετάσεις ο γιατρός μου είπε να κάνουμε καρδιοτοκογράφημα για να ορίσουμε την ημερομηνία καισαρικής η οποία θα είναι σίγουρα πριν τις 15 Δεκεμβρίου (εχω ΠΗΤ 10/1/2013)!!! Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνω καισαρική (χωρίς να το θέλω) στις 36 εβδομάδες χωρίς να έχω κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα στην κύηση μου. Δεν είναι υπερβολικά νωρίς? Το μωρό βέβαια φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο (3170 γρ στις 34 εβδομάδες) αλλά είναι αυτός λόγος να γεννήσω με καισαρική στις 36 εβδομάδες? Έστω ότι γεννήσω με καισαρική τελικά λόγω του μεγέθους του μωρού, δεν πρέπει να την προγραμματίσουμε τουλάχιστον στην 38η εβδομάδα?

Έχω προβληματιστεί και στενοχωρηθεί πάρα πολύ και έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι ο λόγος που βιάζεται ο γιατρός και θέλει να πάμε σε προγραμματισμένη καισαρική είναι ότι οι ημερομηνίες που περιμένω να γεννήσω πέφτουν μέσα στις γιορτές! Τι με συμβουλεύεται να κάνω????

Διαφημίσεις

Γεια σας,

θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας και την εμπειρία σας στο θέμα που με απασχολεί. Βρίσκομαι στην 35η εβδομάδα κύησης και ευτυχώς μέχρι τώρα όλα έχουν πάει καλά και δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο γιατρός μου επιμένει να κάνω καισαρική επειδή σε ένα τεστ παπ που είχα κάνει πριν μείνω έγκυος είχαν διαγνωσθεί ASCUS άτυπα κύτταρα. Ο γιατρός που μου έκανε το τεστ είχε πει ότι πιθανότατα δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας αλλά έπρεπε να επαναλάβω το τεστ μετά από 4 μήνες. Στο διάστημα αυτό έμεινα έγκυος όποτε δεν επανέλαβα το τεστ και μου είπαν να το κάνω μετά τον τοκετό. Από όσο έχω διαβάσει ο λόγος αυτός δεν επιβάλλει καισαρική (πόσο μάλλον οταν δεν είναι σίγουρο ότι έχω κάποιο πρόβλημα).

Την προηγούμενη βδομάδα που πηγα για εξετάσεις ο γιατρός μου είπε να κάνουμε καρδιοτοκογράφημα για να ορίσουμε την ημερομηνία καισαρικής η οποία θα είναι σίγουρα πριν τις 15 Δεκεμβρίου (εχω ΠΗΤ 10/1/2013)!!! Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνω καισαρική (χωρίς να το θέλω) στις 36 εβδομάδες χωρίς να έχω κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα στην κύηση μου. Δεν είναι υπερβολικά νωρίς? Το μωρό βέβαια φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο (3170 γρ στις 34 εβδομάδες) αλλά είναι αυτός λόγος να γεννήσω με καισαρική στις 36 εβδομάδες? Έστω ότι γεννήσω με καισαρική τελικά λόγω του μεγέθους του μωρού, δεν πρέπει να την προγραμματίσουμε τουλάχιστον στην 38η εβδομάδα?

Έχω προβληματιστεί και στενοχωρηθεί πάρα πολύ και έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι ο λόγος που βιάζεται ο γιατρός και θέλει να πάμε σε προγραμματισμένη καισαρική είναι ότι οι ημερομηνίες που περιμένω να γεννήσω πέφτουν μέσα στις γιορτές! Τι με συμβουλεύεται να κάνω????

αν τον έχεις χρόνια και τον εμπιστεύεσαι πες του το...απλά και λιτά:δεν θέλω προγραμματισμένη καισαρική...

δεν καταλαβαίνω..δεν θα πληρωθεί;όταν σε ανέλαβε δεν ήξερε τις ημ/νίες;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Θα γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Έμενα χρόνια στο εξωτερικό και έμαθα ότι είμαι έγκυος όταν μετακόμισα Ελλάδα. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τον συγκεκριμμένο γιατρό για αυτό και επέλεξα να γεννήσω σε δημόσιο (μένω στην επαρχία).

Θα γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Έμενα χρόνια στο εξωτερικό και έμαθα ότι είμαι έγκυος όταν μετακόμισα Ελλάδα. Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τον συγκεκριμμένο γιατρό για αυτό και επέλεξα να γεννήσω σε δημόσιο (μένω στην επαρχία).

Συγνωμη αλλα το οτι ειναι μεγαλο το μωρο ουτε αυτος ειναι λογος για να στο παρουν στις 36 εβδομαδες κι εμενα το εβλεπαν οτι ηταν μεγαλο αλλα πηγα κανονικα οταν πιασαν οι πονοι στις 39 και 6 μερες και το μωρο γεννηθηκε 4520 γρ και 59 εκατοστα...Στις 36 εβδομαδες θεωρειται οριακα προωρο για ποιο λογο???????Δεν εισαι υποχρεωμενη να το δεχτεις.Σου ευχομαι με το καλο κι ενα γερο μωρο!!!(κι εγω σε δημοσιο γεννησα)

Συγνωμη αλλα το οτι ειναι μεγαλο το μωρο ουτε αυτος ειναι λογος για να στο παρουν στις 36 εβδομαδες κι εμενα το εβλεπαν οτι ηταν μεγαλο αλλα πηγα κανονικα οταν πιασαν οι πονοι στις 39 και 6 μερες και το μωρο γεννηθηκε 4520 γρ και 59 εκατοστα...Στις 36 εβδομαδες θεωρειται οριακα προωρο για ποιο λογο???????Δεν εισαι υποχρεωμενη να το δεχτεις.Σου ευχομαι με το καλο κι ενα γερο μωρο!!!(κι εγω σε δημοσιο γεννησα)

4,5 κιλά μωρό???:shock::shock::shock::shock:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Για αυτό έχω προβληματιστεί τόσο. Είναι υπερβολικά νωρίς να γεννήσω στις 36 εβδομάδες από την στιγμή που έχω μια τόσο φυσιολογική κύηση. Πόσο μάλλον να γεννήσω με καισαρική από την στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος σοβαρός ιατρικός λόγος. Νοιώθω σαν να πάνε να μου πάρουν το μωρό μου προώρα χωρίς λόγο :-(

Διαφημίσεις

Για αυτό έχω προβληματιστεί τόσο. Είναι υπερβολικά νωρίς να γεννήσω στις 36 εβδομάδες από την στιγμή που έχω μια τόσο φυσιολογική κύηση. Πόσο μάλλον να γεννήσω με καισαρική από την στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος σοβαρός ιατρικός λόγος. Νοιώθω σαν να πάνε να μου πάρουν το μωρό μου προώρα χωρίς λόγο :-(

Πρωτα να σου πω μπραβο σου που το ψαχνεις! ;)

Κατα δευτερον εχεις δωσει μονη σου τις απαντησεις σου,θεωρω οτι ο γιατρος σου για να σου προτεινει καισαρικη χωρις λογο τοσο μα τοσο νωρις δεν τον λες και υπερ του φυσιολογικου τοκετου :rolleyes: Καισαρικακια ομως ανετα τον λες :!:

Εγω προσωπικα,οσο δυσκολο και να μου ηταν,θα αλλαζα γιατρο.Ξερω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο,αλλα θα το προτιμουσα απο μια αναιτια καισαρικη...

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Πολυ απλα μη το δεχτεις.

4,5 κιλά μωρό???:shock::shock::shock::shock:

Ναι!!απιστευτο?γιατι τα 59 εκατοστα?Ο γιγαντας λεγανε στο Αλέξανδρας.αφου τον κρατησανε 24 ωρες να τον τσεκαρουνε για ζαχαρο κ.τ.λ δεν ειχε τιποτα.Και να σκεφτεις εγω πηρα 12 κιλα στην εγκυμοσυνη γιατι δεν τρωω κρεας,μακαρονια,αυγα,γλυκα...μονο ψαρια,λαχανικα,οσπρια.

Ναι!!απιστευτο?γιατι τα 59 εκατοστα?Ο γιγαντας λεγανε στο Αλέξανδρας.αφου τον κρατησανε 24 ωρες να τον τσεκαρουνε για ζαχαρο κ.τ.λ δεν ειχε τιποτα.Και να σκεφτεις εγω πηρα 12 κιλα στην εγκυμοσυνη γιατι δεν τρωω κρεας,μακαρονια,αυγα,γλυκα...μονο ψαρια,λαχανικα,οσπρια.

Πωπω απίστευτο μου ακούγεται..Μπράβο σου!Να σου ζήσει!!:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Γεια σας,

Και εμένα 3 μήνες πριν μείνω έγκυος είχαν διαγνωσθεί ASCUS άτυπα κύτταρα,αλλά ποτέ ο γιατρός μου δεν αναφέρθηκε σε καισαρική για αυτό το λόγο.Γέννησα φισιολογικά.Μην δεχτείς ,και αν θέλεις ρώτα και άλλο γιατρό.

Και εμένα 3 μήνες πριν μείνω έγκυος είχαν διαγνωσθεί ASCUS άτυπα κύτταρα,αλλά ποτέ ο γιατρός μου δεν αναφέρθηκε σε καισαρική για αυτό το λόγο.Γέννησα φισιολογικά.Μην δεχτείς ,και αν θέλεις ρώτα και άλλο γιατρό.

Αυτό είναι που με απασχολεί περισσότερο. Αν είναι λόγος τα ASCUS να γεννήσω με καισαρική. Το σκέφτηκα να ρωτήσω και κάποιον άλλο γιατρό αλλά δεν είναι αργά τώρα? Ποιος θα δεχτεί να μου πει την γνώμη του τώρα που είμαι στον 9ο?

Αυτό είναι που με απασχολεί περισσότερο. Αν είναι λόγος τα ASCUS να γεννήσω με καισαρική. Το σκέφτηκα να ρωτήσω και κάποιον άλλο γιατρό αλλά δεν είναι αργά τώρα? Ποιος θα δεχτεί να μου πει την γνώμη του τώρα που είμαι στον 9ο?

Ε,δε νομίζω να μη δεχθεί κανείς γιατρός να σου πεί απλά μια 2η γνώμη.Στο κάτω κάτω υποχρέωσή του θα είναι.Απλά τη γνώμη του....Εκτός του οτι ειναί κρίμα να κάνεις τζάμπα την καισαρική είναι κρίμα και να στεναχωιέσαι και να φορτώνεσαι με τέτοια έννοια στην καταστασή σου.

Ε,δε νομίζω να μη δεχθεί κανείς γιατρός να σου πεί απλά μια 2η γνώμη.Στο κάτω κάτω υποχρέωσή του θα είναι.Απλά τη γνώμη του....Εκτός του οτι ειναί κρίμα να κάνεις τζάμπα την καισαρική είναι κρίμα και να στεναχωιέσαι και να φορτώνεσαι με τέτοια έννοια στην καταστασή σου.

Έχεις δίκιο. Τις τελευταίες μέρες που το σκέφτομαι είμαι χάλια ψυχολογικά και έχω αγχωθει πολύ. Ήθελα να το μοιραστώ και με άλλες κοπέλες που ίσως ήταν σε παρόμοια κατάσταση για να δω αν εγώ ήμουν η παράλογη της κατάστασης :oops:

Με βοηθήσατε πολύ με τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ πολύ!

Μήπως συντρέχουν και άλλοι λόγοι που θέλει να σε ξεγεννήσει τόσο νωρίς αλλά δε στο έχει αναφέρει για να μη σε φοβίσει?

Μου φαίνεται λίγο παράλογο να θέλει να στο πάρει στις 36 εβδομάδες! Πολύ πιθανό στις 36 εβδομάδες να θέλει και θερμοκοιτίδα το μωρό για τα πνευμονάκια του!

Θα μπορούσε κάλλιστα να σε ξεγεννήσει, έστω και με καισαρική, στις 4,5 Ιανουαρίου, για να μή χαλάσει, αν είναι αυτό, τις γιορτές του!

Πάντως εγώ στη θέση σου θα του έλεγα οτι δε θέλω να γεννήσω με καισαρική και θα του παρέθετα όλους τους προβληματισμούς μου, όπως ακριβώς κάνεις και εδώ!

Χαλαρά μπορείς να έχεις και δεύτερη και τρίτη γνώμη από γυναικολόγους. Κανόνισέ το και σήμερα, αν γίνεται. Με τα στοιχεία που μας δίνεις, ούτε εγώ θα καθόμουν να μου βγάλουν το μωρό πρόωρο στα καλά καθούμενα. Εδώ μετάνιωσα που γέννησα τον 2ο στις 38+3 και δεν ζήτησα να κλείσω πρώτα τις 39...όχι στις 36!