Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λάθος απ' την αρχή..

ROARY

Recommended Posts

Δηλαδή είχες δει τη συμπεριφορά του πριν παντερευτείτε, παρόλα αυτά έκανες παιδί μαζί του πριν παντρευτείτε, παρόλα αυτά παντρευτήκατε, παρόλα αυτά κάνατε και 2ο παιδί και τώρα δεν αντέχεις;

Γιατί τον παντρεύτηκες; Γιατί έκανες παιδιά μαζί του;

Τόσα χρόνια καταλαβαίνει ότι δεν έχεις πρόβλημα με τη συμπεριφορά του και τώρα που θέλεις να χωρίσετε προφανώς το εκλαμβάνει ότι εσύ άλλαξες.

Δεν το υπερασπίζομαι, ο τύπος είναι γαϊδούρι, για να μην πω κάτι πιο βαρύ. Όμως δυστυχώς έχεις τεράστιες ευθύνες. Ο μόνος τρόπος για να ξεμπλέξεις είναι εσύ να πάρεις την προτοβουλία και να φύγεις, με καθοδήγηση πάντα από τον δικηγόρο σου

Γιαυτό λέμε ότι πριν κανουμε παιδιά και παντρευτούμε με κάποιον, πρέπει να σκεφτόμαστε με το κεφάλι και όχι με κάτι άλλο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 101
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιαυτό λέμε ότι πριν κανουμε παιδιά και παντρευτούμε με κάποιον, πρέπει να σκεφτόμαστε με το κεφάλι και όχι με κάτι άλλο

Καλέ αυτό το λέμε για τους άντρες, όχι για τις γυναίκες!

Η κοπέλα εξήγησε ότι το μωρό ήρθε ξαφνικά, όχι προγραμματισμένα, και ότι για μια διετία είχαν φτιάξει τα πράγματα...

Επίσης κανείς δεν μένει σε μια κατάσταση σαν μαζόχας...προφανώς ήλπιζε να αλλάξει ο άλλος, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι δεν αλλάζει με τίποτα!

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις σαν της τον που άλλαξε, όχι εντελώς, αλλά αρκετά, οπότε δεν είναι κακό να ελπίζουμε...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

λυπαμαι παρα πολυ γι αυτα που περνας...σιγουρα δεν αξιζουν σε κανεναν ανθρ ωπο!!:-( η ιστορια σου μου θυμισε ακριβως την ιστορια μιας φιλης μου περνουσε τα ιδια και χειροτερα το απποτελεσμα μολις του ειχε πει να χωρισουν αυτος ορκιζοταν πως θα αλλαξει και αυτη εκανε προσπαθεια για τ παιδια της ειχε 2 παιδακια...ηταν για 1 μηνα καλος και μετα παλι τα ιδια αυτοι οι ανθρωποι δεν αλλαζουν....μην στεναχωριεσαι για τουσ γονεις σου καλυτερα να τα πεις και να εισαι ευτυχισμενη παρα να μαθουν αργοτερα πως περνουσες ολα αυτα θα στεναχωρεθουν ακομα πιο πολυ!:(:(η φιλη μου δυστυχως ξυπνησε αργα μην κανεισ το ιδιο δεν το αξιζεις ουτε εσυ ουτε τα παιδια σου φυγε...οχι σημεραααα ΧΘΕςςςςςς θα ηρεμησεις...στην αρχη θα ναι δυσκολα αλλα μετα θα βρεις την υγεια σου και τις ισσοροπιες σου!! αν δηλωσει ανεργος δεν παιρνεις διατροφη το ξερω καλα γιατι το ιδιο εκανε και ο πατερας μου και δεν πληρωνε 2 χρονια διατροφη στην αδερφη μου!φυγε οσο ειναι νωρις!!δεν ειναι δικαιο να τ τραβας ολα αυτα κοπελα μου και οπως ειπαν σωστα ολα τα κοριτσια πανε σε ενα καλο δικηγορο σημερα κιολας....ευχομαι να πανε ολα καλα και να βρεις την ψυχικη σου ηρεμια σου ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα καλα...!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

...... μια μανα γινεται ΓΙΓΑΝΤΑΣ....οταν πρεπει να προστατεψει τα παιδια της ...........

ROARY, αυτό να σκέφτεσαι, ότι είσαι γίγαντας και αντέχεις τα πάντα!!!!!!

Όσα λάθη και να έχεις κάνει, μην τιμωρείς άλλο τον ευατό σου. Προσπάθησε να καταλάβεις τι πραγματικά αισθάνεσαι για αυτόν, γιατί αν δεν είσαι σίγουρη και δυνατή δεν θα μπορέσεις να τα καταφέρεις!! Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, για όλα υπάρχουν λύσεις, κάνε τις σωστές επιλογές και υποστήριξέ τες, για το καλό των παιδιών σου.. Δεν έχεις κανέναν ανάγκη, μόλις δείξεις ότι είσαι σίγουρη, όλοι όσοι είναι λογικοί θα έρθουν με το μέρος σου και θα έχεις υποστήριξη, αλλά μην περιμένεις πρώτα από τους άλλους να πιστέψουν σε κάτι που δεν είσαι σίγουρη εσύ.

Ο άντρας μου όταν ήταν παιδί είχε ζήσει τρομερούς καβγάδες των γονιών του που ακόμα τους θυμάται και ας ήταν πολύ μικρός (4-5 χρονών) και όταν η μάνα του τον πήρε και έφυγαν από το σπίτι, δούλεψε νύχτα-μέρα, για να ζήσουν, χωρίς καμμία βοήθεια από κανέναν, γιατί αυτός εξαφανίστηκε επίσης και τον ξαναείδε όταν ήταν 12 χρονών μία φορά και μετά πάλι στα 30... Μπορεί να πέρασαν δύσκολα, αλλά έζησαν με αξιοπρέπεια και περηφάνεια, και τα ξεπέρασαν σιγά-σιγά και η πεθερά μου ξαναπαντρεύτηκε μεγάλη πια και ο άντρας μου την προσέχει πάντα σαν τα μάτια του.....(αχ....!) και ότι και να του έλειψε στην ζωή του τον έκανε δυνατό να προσπαθήσει να το αποκτήσει μόνος του, πάντα με αξιοπρέπεια!!!

Πρέπει να σώσεις την αξιοπρέπειά σου, την ψυχική σου υγεία και την ψυχική υγεία των παιδιών σου και όλα τα άλλα γίνονται αν είσαι εσύ καλά!!! Καλή δύναμη !!!!

Πάντως πραγματικά μου έχει κάνει εντύπωση, όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω, πως όλες οι απαντήσεις είναι ομόφωνες!! Να φύγω! Και να φανταστείς ότι εγώ περίμενα να μου δώσετε τρόπους να τον χειριστώ:confused: Τελικά αντικειμενικά δεν αξίζει να προσπαθήσω όμως σκέφτομαι τον αγαπούν τα παιδιά και πόσο καλός, κατά τα άλλα, πατέρας είναι και πόσο περισσότερο μπορεί να τα δηλητηριάσει για μένα αν χωρίσουμε..........

Σκέφτομαι να του πω ότι είμαι αποφασισμένη, ότι αν μου ξαναφερθεί υποτιμητικά θα του κάνω αγωγή διαζυγίου και θα τον διώξω απ' το σπίτι γιατί ο νόμος με προστατεύει! Ίσως αν δει ότι δεν τον φοβάμαι να μαζευτεί λίγο ή όχι;; Θα του πω ότι πήγα σε δικηγόρο και θα πάμε σε αντιδικία, όλα είναι υπέρ μου. Όσο για το δάνειο, αφού το μισό είναι στο όνομά του, το δικαστήριο δε μπορεί να τον "υποχρεώσει" να αποπληρώσει εκείνος το μισό; Ίσως αν του δείξω ότι έκανα μια κίνηση και είμαι αποφασισμένη να φοβηθεί.. Είναι κάτι που δεν έχω κάνει μέχρι τώρα. Σαν τελευταία ευκαιρία ας πούμε..

Κι εγώ δε λέω, συμπεριφέρομαι παράλογα πολλές φορές.. Δεν τον δικαιολογώ, όμως παραδέχομαι ότι κι εγώ είμαι ευέξαπτη και οι αντιδράσεις μου είναι απρόβλεπτες ακόμη και για ανούσια θέματα. Ίσως η έλλειψη προσωπικού χρόνου, η πίεση της δουλειάς και των οικογενειακών υποχρεώσεων να με φέρνουν στα όριά μου πολύ πιο εύκολα. Κι αυτό που τον βλέπω αραχτό όλο το απόγευμα και να μου κάνει παρατηρήσεις για τα πάντα με τρελαίνει!! Φανταστείτε ότι μάλλον κατάλαβε πόσο τα έχω πάρει, χτες έκατσε πρώτη φορά και ασχολήθηκε με το διάβασμα του παιδιού!!!

Πάντως σας υπέρευχαριστώ που ασχολείστε μαζί μου!! Μου έχετε ανεβάσει το ηθικό!

5dyVp3.png

Διαφημίσεις

Θα σου πω κάτι που μου έχει δείξει η εμπειρία...όταν θέλουμε να φύγουμε από μια σχέση που μας πληγώνει, όσο σοβαρή κι αν είναι αυτή, πάντα μας πιάνει νοσταλγία και σκεφτόμαστε τα καλά....μην αφήσεις τα συναισθήματα αυτά να σε ξεγελάσουν...

Πόσο καλός πατέρας μπορεί να είναι κάποιος που κάνει διαρκώς παρατηρήσεις στη μάνα ενώ αυτός είναι αραχτός στον καναπέ;Ή που πρώτη φορά ασχολείται με το διάβασμα του παιδιού του;;;

Έχει ξαναστρώσει σχετικά όπως είπες για καμιά διετία, που είναι αρκετά μεγάλο διάστημα, αλλά ξανακύλησε....Άρα δεν είναι συνεπής στην αλλαγή.

Επίσης, και η τέλεια γυναίκα να γίνεις, πάντα σύμφωνα με τη γνώμη του, έτσι θα σου φέρεται. Και όσο πιο πολύ υποκύπτεις και θάβεις την προσωπικότητα σου, τόσο πιο άσχημα θα σου φέρεται γιατί θα είναι πλέον ο νικητής!

Α και πόσο καλός πατέρας είναι κάποιος που στο ενδεχόμενο διαζυγίου σκέφτεται πώς ΔΕΝ θα αναγκάζεται να φροντίζει τα παιδιά του οικονομικά, αλλά σχεδιάζει και να φύγει μακριά τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Εγώ σε συμβουλεύω να μην του πεις ότι θα τον χωρίσεις και θα τον διώξεις από το σπίτι και όλα αυτά που γράφεις. Έτσι τον προετοιμάζεις να αμυνθεί και να σκεφτεί καλύτερα πως θα σε αντιμετωπίσει.

Αν δεν έχεις σκοπό να τον χωρίσεις, μην του πεις τίποτα. Αν όμως το αποφασίσεις, να συμβουλευτείς κρυφά δικηγόρο και να τον αιφνιδιάσεις.

Πάρε θάρρος και κάνε την κίνηση τώρα που τα παιδιά σου είναι ακόμα μικρά, για να μεγαλώσουν σ' ένα υγιές περιβάλλον.

Λυπάμαι που στο λέω, αλλά τέτοιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν.

Ας ξεκινήσω απο το τέλος. Συμφωνώ 1000% πως αν δεν έχεις σκοπό να χωρίσεις τώρα να μη του πεις τίποτα. Θα του δώσεις τον χρόνο να προετοιμαστεί, να "ψιλιάσει" τους γύρω σας ή ακόμα και τα παιδιά φυσικά όχι υπέρ σου και άλλα πολλά.

Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο σου φαίνεται. Βάλε για λίγο μόνο στη θέση σου ένα απο τα παιδιά σου. Τι θα συμβούλευες το παιδί σου να κάνει; Δεν σου λέω φίλη ή αδερφή. Το παιδί σου... Τι θα το συμβούλευες; Να κάθεται να τα ανέχεται όλα αυτά; Να ρίχνει το φταίξιμο στον εαυτό του; Να κακοποιείται ψυχολογικά και... σωματικά εδω που τα λέμε. Να δουλεύει και κάποιος άλλος να παίρνει το μισθο του κι ας είναι και για το δάνειο. Και τελοσπάντων όσα ζεις...

Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου. Να είσαι δίκαιη και με τον άντρα σου και με εσένα όμως.

Απο την άλλη όπως είπε και μια κοπέλα πιο πάνω, ο καλός πατέρας δεν θα σκεφτόταν ΠΟΤΕ πως θα αποφύγει να δίνει διατροφή στα παιδιά του. Πόσο μάλλον που ο δικός σου λέει κιόλας πως θα φύγει στο χωριο για να μη πληρώνει!:evil:

Η δική μου γνώμη (κι όπως βλέπω και πολλών άλλων, σχεδόν όλων) είναι να πας κρυφά σε ένα καλό δικηγόρο να ρωτήσεις όλα αυτά που σε απασχολούν. Απο εκεί και πέρα αφού θα ξέρεις τι θα συμβεί σε περίπτωση διαζυγίου θα μπορείς πιο εύκολα να εστιάσεις στα πραγματικά σου συναισθήματα, στην κατάσταση και κατα πόσο μπορεί να αλλάξει, θα κάνεις την προσπάθειά σου και βλεπεις. Ρώτα όμως για να σου φύγουν όλα τα διαδικαστικά - οικονομικά απο το μυαλό και να μη σε μπερδεύουν.

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

συγνωμη αλλα τα κοριτσια εχουν δικιο.οι ανθρωποι αυτοι δεν αλλαζουν χειροτερευουν συνεχως.στην αδερφη μου αυτο που λες γινοταν για χρονια.του ελεγε οτι θα τον χωρισει και μαζευοταν για ενα διαστημα και μετα παλι τα ιδια.χρονια η ιδια δουλεια,αφου ελεγε για διαζυγιο και δεν την πιστευαμε πια.μεχρι που τον εδιωξε.

τα ιδια και η κουνιαδα μου.απο την αρχη ειχε προβληματα και εκαναν και παιδι.ολο τσακωμοι και ιστοριες.καλος πατερας και αυτος .στην αρχη τσακωμοι,μετα εκανε οπως ειπες να κανεις.πηγε σε δικηγορο και του ειπε οτι θα τον χωρισει .και η μανα της με το μερος του γιατι δεν ηθελε τα διαζυγια και υπηρχε μωρο.το αποτελεσμα μαζευτηκε ο τυπος για περιπου οχτω μηνες και μετα εγιναν τα χειροτερα.σηκωσε χερι ο τυπος και ο χαμος γενικοτερα και τοτε μπηκαμε στη μεση και την πηρε η μανα της με το μωρο και τωρα ειναι ευτυχισμενη μακρια του.μενει με τη μαμα της,νοικιαζει το σπιτι της και αυτος βλεπει που και που οποτε το θυμηθει το παιδι.στην αρχη ομως ηταν δυσκολη η κατασταση.

δεν αλλαζουν οι ανθρωποι μολις δει ο δικος σου οτι ναι μεν πηγες σε δικηγορο και ολα τα σχετικα θα μαζευτει για λιγο καιρο και μετα θα συνεχισει χειροτερα απο πριν.μακαρι να βγουμε λαθος αλλα δυσκολο.ελπιζω να παρεις την καλυτερη αποφαση για τα παιδια σου και για σενα,φιλακια πολλα

sula 3-7-96/ 22-1-99/ 25-6-2009 i love you babies :D

Διαφημίσεις

Πάντως πραγματικά μου έχει κάνει εντύπωση, όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω, πως όλες οι απαντήσεις είναι ομόφωνες!! Να φύγω! Και να φανταστείς ότι εγώ περίμενα να μου δώσετε τρόπους να τον χειριστώ:confused: Τελικά αντικειμενικά δεν αξίζει να προσπαθήσω όμως σκέφτομαι τον αγαπούν τα παιδιά και πόσο καλός, κατά τα άλλα, πατέρας είναι και πόσο περισσότερο μπορεί να τα δηλητηριάσει για μένα αν χωρίσουμε..........

Αχ βρε ROARY, δεν ξέρω τι να σου πρωτοπώ...

Για διάβασε αυτό :

συναισθηματική/ψυχολογική βία...

«Ο Γιώργος έλεγε ότι με αγαπούσε αλλά δεν καταλάβαινα γιατί μου έδειχνε αδιαφορία και απόρριψη. Ούτε καταλάβαινα γιατί να με εκφοβίζει και να με ταπεινώνει όταν είμαστε μόνοι μας ενώ όταν ήμασταν μπροστά σε άλλους να μην το κάνει. Έλεγε ότι είμαι ανάξια, χοντρή και χαζή. Με σύγκρινε συνεχώς, με έβριζε και με έφταιγε για όλα όσα γίνονταν. Με απομόνωνε συχνά και σιγά-σιγά, σταμάτησα να μιλώ με τις φίλες μου.»

Μαρία

Συναισθηματική βία είναι ένα σύνολο επιζήμιων συμπεριφορών ελέγχου που ασκούνται από τον ένα σύντροφο προς τον άλλον (συνήθως άντρες προς γυναίκες) με στόχο να τον εξουσιάσουν. Το αποτέλεσμα τέτοιων συμπεριφορών είναι το να ζει το άτομο που δέχεται τη συναισθηματική βία (συνήθως η γυναίκα) μέσα στο φόβο, να διαστρέφονται οι σκέψεις, τα συναισθήματα και η συμπεριφορά του και να αρνείται τις ανάγκες του ώστε να αποφύγει την κακοποίηση.

Βασικοί Παράγοντες Συναισθηματικής Βίας

Τακτικές Συναισθηματικής Κακοποίησης

Η Επίδραση της Συναισθηματικής Κακοποίησης

Συμπτώματα

Πως Αντιδρώ Όταν Ένα Άτομο κακοποιείται Συναισθηματικά/Ψυχολογικά;

Βασικοί Παράγοντες Συναισθηματικής Βίας

• Η κακοποίηση μπορεί να συμβεί σε κάθε άτομο ανεξάρτητα από την ηλικία του, την κουλτούρα, τις ικανότητες του ή την οικονομική του κατάσταση.
  • Αν ένα άτομο έχει κακοποιηθεί σωματικά, το πιθανότερο είναι να έχει κακοποιηθεί και ψυχολογικά χωρίς να σημαίνει ότι απαραίτητα ισχύει και το αντίστροφο.
  • Η συναισθηματική κακοποίηση είναι η μεγαλύτερη προένδειξη σωματικής κακοποίησης
  • Ένα άτομο μπορεί να αναζητά βοήθεια με πλάγιους τρόπους, ελπίζοντας ότι οι «ειδικοί» ή κάποια άτομα του κύκλου τους θα διαγνώσουν την κακοποίηση.
  • Τα κακοποιημένα άτομα αναγνωρίζουν ότι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της συναισθηματικής βίας είναι μεγαλύτερα από οποιαδήποτε άλλη μορφή κακοποίησης συμπεριλαμβανομένης και της σωματικής.

Τακτικές Συναισθηματικής Κακοποίησης

Ο ακόλουθος κατάλογος αναδεικνύει τις περισσότερες τακτικές που έχουν αναφερθεί από άτομα που έζησαν σχέση συναισθηματικής κακοποίησης κάποια στιγμή στη ζωή τους. Όταν μιλάμε με ένα άτομο είναι χρήσιμο να διευκρινίζουμε αν οι πράξεις αυτές έχουν επαναληπτικό χαρακτήρα ή είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Αναφέρει ένα άτομο ότι ο/η σύντροφος του/ης έχει ασκήσει:

Λεκτική εξύβριση:

• Τον/ην κριτικάρει, τον/ην αποκαλεί χαζο/ή χοντρο/ή ή του/ης απευθύνεται με επιθετικό τρόπο.
  • Του/ης λέει ότι κανείς άλλος δε θα τον/ην ήθελε και ότι δε θα μπορούσε να τα καταφέρει μόνος/η του/ης.
  • Κάνει ρατσιστικά σχόλια σε σχέση με το πολιτισμικό του/ης υπόβαθρο.
  • Κριτικάρει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του/ης.
  • Βγάζει πράγματα από το μυαλό του/ης, λέει ψέματα ή ανασκευάζει γεγονότα.
  • Αρνείται να του/ης μιλήσει για μακρά περίοδο (χρήση σιωπής).
  • Τον/ην ντροπιάζει ή τον/ην ταπεινώνει αν εκείνος/η τον χρειάζεται για να φροντίσει κάποια σωματική ανάγκη του/ης που σχετίζεται με κάποια δυσλειτουργία – αναπηρία.
  • Αρνείται τις πράξεις του/ης ή τις υποβαθμίζει.
  • Τον/ην κατηγορεί ότι φταίει για όλα τα προβλήματα στη σχέση τους.

Απομόνωση:

• Ανακατεύεται και παρεμβαίνει στις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις του/ης συντρόφου, ή σε αυτές που έχει με τους συνεργάτες του/ης.
  • Τον/ην κατηγορεί ότι είναι άπιστος/η αν μιλά σε κάποιον/αν άνδρα/γυναίκα.
  • Παρακολουθεί τα μέρη που πηγαίνει και τους ανθρώπους με τους οποίους μιλά.
  • Τον/ην αποτρέπει από το να παρακολουθεί τις δραστηριότητες της κοινότητας που πιστεύει
  • Αρνείται να επιτρέψει στο/η σύντροφο του να πάει στο σχολείο στην εργασία ή να έχει ανεξάρτητες δραστηριότητες.

Απειλές:

• Απειλεί ότι ο/η σύντροφος γυναίκα θα εξοριστεί (απελαθεί) αν χωρίσουν.
  • Απειλεί ότι θα σκοτωθεί, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτόν/ή.
  • Απειλεί ότι θα πάρει τα παιδιά από την κηδεμονία του/ης και δεν θα τα ξαναδεί ποτέ.
  • Απειλεί ότι θα σκοτώσει αυτόν/ην, τα παιδιά, την οικογένεια του/ης , τους φίλους του/ης , τα κατοικίδια ζώα;

Εκφοβισμός:

• Καταστρέφει ή πετά πράγματα που είναι σημαντικά για αυτόν/ήν.
  • Κτυπά τις πόρτες, ανοίγει τρύπες σε τοίχους, ή καταστρέφει το καλώδιο του τηλεφώνου.
  • Στριγκλίζει και δεν του/ης επιτρέπει να μιλήσει.
  • Σεξουαλική βία
  • Επιμένει να έχει σεξ μαζί του/ης όποτε αυτός/η θέλει και με όποιο τρόπο επιθυμεί.
  • Τον/ην απειλεί ότι θα έχει άλλες σχέσεις ή τον/ην κατηγορεί για τις σχέσεις που έχει ο/η ίδιος/α, επειδή δεν έχουν σεξουαλική επαφή.
  • Αρνείται να κάνει σεξ με μοχθηρό τρόπο για να τον/ην τιμωρήσει ή να τον/ην κάνει να νιώσει άσχημα με τον εαυτό του/ης.

Οικονομική βία:

• Του/ης στερεί την πρόσβαση σε οικονομικές πηγές
  • Λογαριάζει για κάθε σέντ που έχει ξοδέψει.
  • Του/ης απαγορεύει τη δυνατότητα να δουλέψει έξω από το σπίτι.

Παραμέληση:

• Αρνείται να βοηθήσει το άτομο που χρειάζεται βοήθεια, το αφήνει μόνο του και το παραμελεί για μακρύ χρονικό διάστημα.
  • Του/ης αρνείται βασικές ανάγκες όπως η τροφή ή η υγιεινή.
  • Αρνείται να επιτρέψει επιπρόσθετη βοήθεια από κάποιο άλλο άτομο στο σπίτι που θα φροντίζει για τις ανάγκες του/ης.

Η Επίδραση της Συναισθηματικής Κακοποίησης

Μπορείτε να αναγνωρίσετε ενδείξεις συναισθηματικής κακοποίησης σε κάποιο άτομο από διάφορους τρόπους και συμπεριφορές του. Μια σταθερή ένδειξη είναι ο φόβος. Σε συνδυασμό με τις παρακάτω ενδείξεις/δείκτες, υπάρχουν δύο ερωτήσεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται για να διαγνώσουν ότι το άτομο έχει υποστεί συναισθηματική βία:

• Το άτομο φοβάται ότι θα έχει αντίποινα από το/τη σύντροφο του/ης αν δεν κάνει αυτό που θέλει;
  • Το άτομο αλλάζει τη συμπεριφορά του, τις προτιμήσεις ή τις επιλογές του, εξαιτίας του φόβου;

Άλλες ερωτήσεις είναι επίσης σημαντικές να απαντηθούν.

• Πως παρουσιάζει το/τη σύντροφο του/ης και τη σχέση τους;
  • Μοιάζει ανίκανος/η να πάρει μια απόφαση ανεξάρτητη από το/τη σύντροφο ή σύζυγο;
  • Το άτομο υπερασπίζεται το/τη σύντροφο του/ης από οποιαδήποτε κριτική ή απολογείται και βρίσκει δικαιολογίες για τη συμπεριφορά του άλλου;
  • Ελαχιστοποιεί τη συμπεριφορά του και την επίδρασή στο άλλο άτομο;
  • Αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει τα πράγματα καλύτερα στη σχέση τους;
  • Φαίνεται φοβισμένος/η να κάνει οτιδήποτε που θα αναστατώσει το σύντροφό της;
  • Πως παρουσιάζει τον εαυτό του/ης;
  • Παρατηρήσατε ότι έχει λιγότερη εμπιστοσύνη και δυσκολεύεται να μιλήσει για τον εαυτό του/ης;
  • Μειώνει εύκολα τον εαυτό του/ης ή τη θετική ανατροφοδότηση για αυτό που είναι;
  • Κατηγορεί τον εαυτό του/ης αναλαμβάνοντας πάντα την ευθύνη των πραγμάτων που δεν έχουν πάει καλά και ειδικά αυτών που αφορούν την σχέση του/ης;
  • Ποια είναι η γενική του/ης ευεξία;
  • Έχει δυσκολίες στον ύπνο ή νιώθει συνήθως κουρασμένος/η;
  • Νιώθει αγχωμένος/η συνέχεια; Μοιάζει νευρικός/η;
  • Είναι καταθλιπτική ή έχει αυτοκτονικό ιδεασμό;
  • Αν το άτομο έχει μια χρόνια αρρώστια ή αναπηρία, η εξέλιξη της κατάστασης αυτής χειροτερεύει;
  • Έχει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το άγχος;
  • Πίνει ή παίρνει ναρκωτικά;
  • Αναφέρει ότι κάποιες στιγμές αισθάνεται ότι τρελαίνεται;
  • Ποιο είναι το επίπεδο απομόνωσης / ανεξαρτησίας;

Έχει το άτομο κάποια πηγή υποστήριξης εκτός από τη σχέση του/ης;

Έχει παραιτηθεί ή έχει αποσυρθεί από τη δουλειά του/ης, το σχολείο ή από τις κοινωνικές του/ης δραστηριότητες;

Ο/Η σύντροφός του/ης τον/ην ακολουθεί πάντα στα ραντεβού του/ης;

Τον/ην έχει ο σύντροφός της απομακρύνει από την οικογένεια του/ης , τους/ις φίλους του/ης, ή τη δουλειά του/ης;

Έχει πρόσβαση σε κάποια πηγή χρημάτων;

Συμπτώματα

Οι άνθρωποι, ειδικά παιδιά, που έχουν υποστεί ή βιώνουν τις διάφορες μορφές κακοποίησης μπορεί να παρουσιάσουν τα εξής συμπτώματα: χαμηλή αυτό-εικόνα, ανικανότητα να εμπιστευτούν ή/και ν'αγαπήσουν κάποιον, επιθετική και με στοιχεία διάσπασης συμπεριφορά, παράνομες ενέργειες, θυμό/μανία, αυτοκαταστροφικές/ αυτό-τιμωριτικές πράξεις, παθητική ή/και απόμακρη στάση, ανησυχία και φοβίες, προβλήματα επίδοσης ή σχολική αποτυχία, μελαγχολικές τάσεις, εφιάλτες...

Επιπρόσθετα, καθώς η κακοποίηση καταστρέφει τη διαδικασία της προσκόλλησης στους άλλους και τη δημιουργία αποτελεσματικών σχέσεων, οι άνθρωποι παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις. Συχνά, ο ενήλικας που έχει υποστεί κακοποίηση στα παιδικά του χρόνια δυσκολεύεται στην εγκαθίδρυση στενών προσωπικών σχέσεων και είναι πολύ πιθανό να του προκαλεί δυσκολία η σωματική εγγύτητα, το άγγιγμα, η οικειότητα και η εμπιστοσύνη στους άλλους. Τα παιδιά που έχουν βιώσει την απόρριψη έχουν περισσότερες πιθανότητες από εκείνα που ένιωθαν αποδεκτά να εκδηλώσουν εχθρότητα, παθητική ή επιθετική συμπεριφορά, να δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης, να έχουν αρνητική γνώμη για τον εαυτό και τις ικανότητες τους, καθώς και αρνητική αντίληψη για τον περιβάλλοντα κόσμο."

Πως Αντιδρώ Όταν Ένα Άτομο κακοποιείται Συναισθηματικά/Ψυχολογικά;

Τα άτομα που βιώνουν τέτοιου είδους κακοποίηση συνεχώς αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντούν ζητώντας βοήθεια είναι ότι κανείς δεν παίρνει την συναισθηματική κακοποίηση σοβαρά. Βελτιώνοντας την αντίδρασή σας σε ένα άτομο που έχει υποστεί συναισθηματική βία μπορείτε όντως να κάνετε την διαφορά.

Επιζήμιες ή μη βοηθητικές αντιδράσεις:

• Το να κατηγορείται το άτομο για την κακοποίηση ή να συστήνεται να προσπαθήσει σκληρότερα ή να είναι πιο υποστηρικτικό/ή στο/η σύντροφο του/ης για να σταματήσει το πρόβλημα.
  • Να δικαιολογείτε το/η θύτη λέγοντας π.χ. ότι ήταν πολύ αγχωμένος/η ή ήταν κάτω από την επίδραση αλκοόλ ή ναρκωτικών.
  • Να προτείνετε ότι αυτό που χρειάζονται είναι μια συμβουλευτική θεραπεία ζεύγους, υποδεικνύοντας εμμέσως ότι η ευθύνη του θύματος για την κατάσταση που βιώνει είναι ίδια με αυτή του θύτη.
  • Να προσπαθείτε να ελέγξετε την κατάσταση, λέγοντάς του ατόμου τι πρέπει να κάνει.
  • Να υποβαθμίζεται τη συναισθηματική κακοποίηση και να λέτε ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένος/η που ο/η σύντροφό του/ης δεν το/η χτυπά.
  • Να θεωρείται υπεύθυνο/η για τη βία κάποια αναπηρία του θύματος.
  • Να εστιάζεστε στη θεραπεία της κατάθλιψης ή του άγχους, χρησιμοποιώντας παράλληλα και αντικαταθλιπτικά φάρμακα και στιγματίζοντας το άτομο ως νοητικά άρρωστο αντί να βλέπετε την κακοποίηση που ευθύνεται για την κατάθλιψη ή το άγχος.
  • Να υποτιμάτε το γεγονός της κακοποίησης λέγοντας ότι είναι μέρος της κουλτούρας και τους πολιτισμικού υπόβαθρου του ζεύγους.

Θετικές αντιδράσεις για την συναισθηματική βία:

• Ακούστε προσεκτικά και πάρτε σοβαρά το άτομο που έχει υποστεί κακοποίηση.
  • Ρωτήστε το τι χρειάζεται.
  • Διαβεβαιώστε ότι όλα αυτά που θα πει είναι εμπιστευτικά και υπάρχει πλήρης εχεμύθεια.
  • Ρωτήστε το για την κακοποίηση με ερωτήσεις «ανοιχτού τύπου» (π.χ. Πώς ένιωσες όταν έγινε αυτό ή είπε αυτό;) και ζητήστε να σας αναφέρει παραδείγματα συναισθηματικής κακοποίησης.
  • Πιστέψτε την ιστορία του ατόμου.
  • Αφήστε το άτομο να σας πει τι θεωρεί ότι έχει περισσότερη επίδραση επάνω του.
  • Βοηθήστε το άτομο να αναγνωρίσει τις δυνατότητες του και τις ικανότητες επιβίωσης.
  • Βοηθήστε το κακοποιημένο άτομο να καταλάβει με ποιο τρόπο έχασε την εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
  • Υποστηρίξτε το άτομο, ώστε να σχεδιάσει ένα πλάνο αλλαγής.
  • Βοηθήστε το άτομο ώστε να καταλάβει την επίδραση που έχει κάτι τέτοιο στα παιδιά (αν υπάρχουν).
  • Κατευθύνετε το άτομο σε κάποιον/αν που μπορεί να το βοηθήσει.
  • Προτείνετε του ατόμου να πάρει νομικές συμβουλές ώστε να γνωρίζει τα δικαιώματά του

[

Σκέφτομαι να του πω ότι είμαι αποφασισμένη, ότι αν μου ξαναφερθεί υποτιμητικά θα του κάνω αγωγή διαζυγίου και θα τον διώξω απ' το σπίτι γιατί ο νόμος με προστατεύει! Ίσως αν δει ότι δεν τον φοβάμαι να μαζευτεί λίγο ή όχι;; Θα του πω ότι πήγα σε δικηγόρο και θα πάμε σε αντιδικία, όλα είναι υπέρ μου. Όσο για το δάνειο, αφού το μισό είναι στο όνομά του, το δικαστήριο δε μπορεί να τον "υποχρεώσει" να αποπληρώσει εκείνος το μισό; Ίσως αν του δείξω ότι έκανα μια κίνηση και είμαι

Δεν θα κανεις τιποτα απο αυτα διοτι δεν μπορεις να τα υποστηρηξεις τα φτερα στα εχει κοψει και το ξερεις ...........θα υψωσει αναστημα και θα σε ριξει παλι ...αν κρινω απο τον δικο μου δειχνουν καλο εαυτο μολις λιγο δουν οτι τα εχεις παρει στο κρανιο, ......... γιαυτο εκατσε και διαβασε τα παιδια ..αν εσυ δεν λιγισεις απο αυτη την ευγενια:mrgreen: ....και συνεχισεις να εισαι θυμομενη μαζι του ...θα ξαναγινει παλι επιθετικος και αν εσυ συνεχισεις να εισαι απομακρη και αυτος προσπαθηση να ερθει ποιο κοντα τοτε ή θα του προτινης να πατε σε συμβουλο γαμου που βέβαια μπορει να σου πει οχι και λογο οικονομικου...... .και θα του πεις οτι εσυ ετσι δεν συνεχιζεις αυτον τον γαμο...και οτι δεν σου αξιζει να σου φεροντε ετσι ...χωρις βεβαια φωνες και υστεριες διοτι μονο ετσι θα σε παρει σοβαρα ...........θα πρεπει να κρατησεις μια σταθερη σταση απεναντη του ....................τωρα αν συμφωνηση για συμβουλο γαμο πατε την ιδια μερα κιολας .....καλο ειναι να μην ειστε μετα απο καυγα........................... αν δε δεις αποτελεσμα τοτε κοβεις καθε επικοινωνια μαζι του και συμβουλευεσε δικηγορο ......και κλεινεις τα αυτια σου .σε ολα αυτα που θα εκτοκσευση οταν το μαθει........

εσυ θα εισαι υσηχη με την συνηδηση σου οτι προσπαθησες και αυτος απλα δεν δεχτηκε .................

Ξερω τη περνας εμενα δεχτηκε να παμε σε συμβουλο γαμου και ειχε αποτελεσμα διοτι εγω αλλαξα σταση και χειριζομε αλλιως πλεον της καταστασεις ...δεν ειμαι πλεον υπο αν θελει να ειμαστε καλα θα πρεπει να δουλεψει και αυτος απο εδω και περα:-D

Καλημέρα κούκλα μου,

εγω δεν θα σου πω πως να τον χωρίσεις γιατι δεν ειναι αυτη η ευκολη λύση.

Εξαλλου τα κορίτσια πιο πάνω σου εχουν πει πολλα σωστα πραγματα και δεν θελω να επαναλαμβανομαι.

Εγω θα σου πρότεινα να δειτε έναν σύμβουλο γάμου και δεν χρειαζεται να δωσετε ένα σωρο λεφτα όπως λέει ο ανδρούλης σου, γιατι υπάρχουν τα "ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΥΕΙΝΗΣ" που έχει και ψυχολογους, και κοινωνικους λειτουργους, και παιδαγωγους και οτι αλλο χρειαστεις γλυκεια μου για να πατε και να μιλησετε με εναν ειδικο.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Παρε τηλ στο 11880 και ζητα πιο ειναι κοντα στην γειτονια σου και παρε τηλ να κλεισεις ραντεβου σημερα γιατι τα ραντεβου αργουνε.

Για να δουμε τι θα σου πει αν του πεις πως ειναι δωρεαν?

Θα σου πω και την δικη μου περιπτωση γιατι για μενα ειναι αδικια να μου τον δικαιολογεις τον ανδρα σου συνεχεια.

Επισης δεν μπορεις να λες πως και ΕΣΥ φταις με την συμπεριφορα σου γιατι ειναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ με τετοια ψυχολογικη βια που σου κανει, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣ!!!!!

Μην έχεις και τυψεις και από πάνω!

Εσυ πάλι καλα που έχεις και δουλεια, στην δικη μου περιπτωση που είμαι και άνεργη πτυχιουχος και μου έχει κανει τετοιο ψυχολογικο πόλεμο με το να μου λεει μονιμα πως θα φυγει,πως ειμαι αχρηστη και πως δεν κανω τιποτα, ενω ο μονος μου γκόμενος είναι η σφουγγαριστρα, το ξεσκονοπανο και η κατσαρόλα, τι να κανω εγω?

Αφου αναγκαστηκα να μιλησω με ειδικο και να παρω αντικαταθληπτικα!

Ακους?Είμαι 30 και καταφερε να με τρελάνει!!!

Και ο μόνος λόγος που τα πήρα είναι για να πάρω λίγο τα πανω μου και να ΒΡΩ δυναμη για να μην τον ανέχομαι.

Αλλα εγω του το ξεκαθαρισα:

Ή διαζύγιο (και ας ειμαι και άνεργη) ή σε σύμβουλο γάμου.

Δεν γίνεται να τρεχω μόνιμα εχω σε υπηρεσιες και το ψαχνω και να μου έρχεται ο χωριατης και να μου τα φορτωνει όλα σε μένα!!!

Γιατι εχω τα ξερω τα πραγματα πολύ καλα, αλλα όταν του τα λεω, εμένα με γραφει.

Ας του τα πει και κανενας τρίτος, μπας και ντραπει και λίγο γιατι απο μενα, μπαίνουν και βγαινουν.

Και ας τον να νομιζει πως οταν παμε στον συμβουλο, πως ο συμβουλος θα "μαλωσει" εμένα! χαχαχαχα lol-045.gif

Δεν φτανει που πριν 1 1/2 χρονο έκανα εγχειρηση αφαιρεση ογκου στον εγκεφαλο, και δοξα τον θεο και στα ποδια μου στεκομαι, και τις δουλειες μου κανω και ολα τα κανω, να εχω και τον μλκ απο πανω μου να μην μου δειχνει καθολου κατανοηση, μια γλυκεια κουβεντα δεν μου ειπε ποτε, λιγο κουραγιο δεν μου εδωσε σε ολη αυτην την ασχημη και δυσκολη κατασταση που περασα με την υγεια μου,και το μονο που τον ένοιαζε οταν αρρωστησα, ήταν που του "επεσαν" παραπανω υποχρεώσεις!!!

Και μετα μου λες πως αυτο ειναι ΑΓΑΠΗ!

Δηλαδη οταν αρρωσταινει η μάνα, παυουμε και να την αγαπαμε!

Και περασα τοσο δυσκολα με τα φαρμακα, δεν με πιανανε, ειχα πονοκεφαλους, ναι ειχα και νευρα, έχω και μικρο παιδι που ηθελε διπλη προσοχη, και να εχεις τον αλλον και να σου λεει πως ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΣ!!!

Μωρε ας ειχα εγω δουλεια και θα τον εστελνα στο %&*χωρι του στην μανα του.

Και οι γονεις μου δεν μπορουνε να με στηριξουν οκονομικα και μου λενε να κανω υπομονη...

Ευτυχως που το σπιτι ειναι δικο μου και εχω και μια καβατζα.

433965qzur0la2nd.gif

Λοιπόν, τα νέα μου είναι ότι μετά από τόσες μέρες που του ζητούσα να μιλήσουμε, αφού κοιμηθούν τα παιδιά και αυτός με έγραφε, καταφέραμε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση προχτές το βράδυ.

Ήταν ίσως η πιο ουσιαστική και ειλικρινής κουβέντα που έχουμε κάνει ποτέ. Έδειξα τόσο αποφασισμένη που κι εγώ εξεπλάγην με τον εαυτό μου. Του είπα ότι μέρες προσπαθώ να τον προσεγγίσω να μιλήσουμε όμως εκείνος το αρνείται και γι' αυτόν το λόγο ο γάμος τελειώνει εδώ.. "Γιατί ή τα βάζουμε κάτω και τα βρίσκουμε, αναγνωρίζω τα λάθη μου κι εσύ τα δικά σου ή παίρνω τηλ. το πρωί τον δικηγόρο που επισκέφτηκα χτες για να ξεκινήσω την αγωγή". Πάγωσε! Και μου λέει "τι θες να πούμε;". Του τα 'χωσα κανονικά, χωρίς φωνές όμως και υστερίες. Τελικά κάναμε μια κουβέντα που έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και χρόνια.

Τέλοσπάντων, να μην τα πολυλογώ τα βρήκαμε αν και του έθεσα όρους. Δέχτηκε να πάμε σε σύμβουλο όμως θα ψάξω αυτό που είπε η mor@ki_K γιατί το οικονομικό είναι μεγάλο θέμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν επαναπαύομαι και σκέφτομαι ότι μπορεί να "ξανακυλήσει" όμως όπως λέει και η τον ίσως χρειάζεται να αλλάξω κι εγώ στάση..

Πάντως βρε κορίτσια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!

5dyVp3.png

Λοιπόν, τα νέα μου είναι ότι μετά από τόσες μέρες που του ζητούσα να μιλήσουμε, αφού κοιμηθούν τα παιδιά και αυτός με έγραφε, καταφέραμε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση προχτές το βράδυ.

Ήταν ίσως η πιο ουσιαστική και ειλικρινής κουβέντα που έχουμε κάνει ποτέ. Έδειξα τόσο αποφασισμένη που κι εγώ εξεπλάγην με τον εαυτό μου. Του είπα ότι μέρες προσπαθώ να τον προσεγγίσω να μιλήσουμε όμως εκείνος το αρνείται και γι' αυτόν το λόγο ο γάμος τελειώνει εδώ.. "Γιατί ή τα βάζουμε κάτω και τα βρίσκουμε, αναγνωρίζω τα λάθη μου κι εσύ τα δικά σου ή παίρνω τηλ. το πρωί τον δικηγόρο που επισκέφτηκα χτες για να ξεκινήσω την αγωγή". Πάγωσε! Και μου λέει "τι θες να πούμε;". Του τα 'χωσα κανονικά, χωρίς φωνές όμως και υστερίες. Τελικά κάναμε μια κουβέντα που έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και χρόνια.

Τέλοσπάντων, να μην τα πολυλογώ τα βρήκαμε αν και του έθεσα όρους. Δέχτηκε να πάμε σε σύμβουλο όμως θα ψάξω αυτό που είπε η mor@ki_K γιατί το οικονομικό είναι μεγάλο θέμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν επαναπαύομαι και σκέφτομαι ότι μπορεί να "ξανακυλήσει" όμως όπως λέει και η τον ίσως χρειάζεται να αλλάξω κι εγώ στάση..

Mπραβο Κικη μου γιατι κατα βαθος ξερω οτι δεν θελεις να τον χωρισεις. ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ να πανε ολα καλα τα πραγματα. ΚΑΛΟΣ δεν ειναι κανενας! ουτε και εμεις οι ιδιοι, απλα ο γαμος ειναι ενας συνεχης αγωνας που πρεπει να κερδιζουμε τις μαχες με αιμα και ιδρωτα. Συγνωμη που εξαφανιστηκα αλλα με τα ταλιπανακια στο σπιτι καταλαβαινεις...

Διαφημίσεις

Μπράβο ROARY, έκανες μια πολύ καλή αρχή. Κι η αρχή είναι το ημισυ του παντός. :wink:

Συμφωνώ! Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά. Moraki, λυπάμαι πολύ για αυτά που βιώνεις! Εύχομαι και για σένα να βρεθεί σύντομα μία πολύ καλή λύση και πάνω από όλα, να έχεις πάντα την υγεία σου!

Moraki, λυπάμαι πολύ για αυτά που βιώνεις! Εύχομαι και για σένα να βρεθεί σύντομα μία πολύ καλή λύση και πάνω από όλα, να έχεις πάντα την υγεία σου!

Παρέλειψα να αναφερθώ στην mor@ki_K και νιώθω άσχημα. Πραγματικά στενοχωρήθηκα πολύ με το μύνημά σου και εύχομαι να βγεις δυνατή απ' αυτό. Όσο για την ανύπαρκτη ψυχολογική στήριξη του άντρα σου, τι να πω!! Παρόμοια συμπεριφορά είχε κι ο δικός μου όταν αρρώστησε η μάνα μου:cry:

5dyVp3.png

Ολα μεσα στο μυαλο σου φανταζουν με βουνο και δικαιολογημενα!μια αποφαση ζωης εχεις να παρεις και πιστεψε με θα εκπλαγεις απο το ποσους ανθρωπους διατεθημενους να σε βοηθησουν θα συναντησεις!μην κολλας στο οικονομικο κομματι υπαρχουν σωματια που θα σε βοηθησουν να απαλλαγεις απο αυτη την αρρωστημενη κατασταση.και τι σημαινει τον διαλεξες?οκ και ολες εδω τους διαλεξαμε αλλα δεν σημαινει οτι θα ανεχτουμε κιολας παραλογες συμπεριφορες!!θα σε αρρωστησει αυτος επειδη εσυ εκανες καποτε μια λαθος επιλογη?θα σε ξαναγεννησει η μανα σου νομιζεις?

Μπράβο γλυκιά μου, μακάρι να τα βρείτε, είμαι της γνώμης ότι όταν ένας άνθρωπος δείχνει την διάθεση να αλλάξει τα κακώς κείμενα αξίζει να του δώσουμε μια ευκαιρία!Μακάρι να πάνε όλα όπως σου αξίζει, δηλαδή υπέροχα!

Καλημέρα κούκλα μου,

εγω δεν θα σου πω πως να τον χωρίσεις γιατι δεν ειναι αυτη η ευκολη λύση.

Εξαλλου τα κορίτσια πιο πάνω σου εχουν πει πολλα σωστα πραγματα και δεν θελω να επαναλαμβανομαι.

Εγω θα σου πρότεινα να δειτε έναν σύμβουλο γάμου και δεν χρειαζεται να δωσετε ένα σωρο λεφτα όπως λέει ο ανδρούλης σου, γιατι υπάρχουν τα "ΚΕΝΤΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΥΕΙΝΗΣ" που έχει και ψυχολογους, και κοινωνικους λειτουργους, και παιδαγωγους και οτι αλλο χρειαστεις γλυκεια μου για να πατε και να μιλησετε με εναν ειδικο.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Παρε τηλ στο 11880 και ζητα πιο ειναι κοντα στην γειτονια σου και παρε τηλ να κλεισεις ραντεβου σημερα γιατι τα ραντεβου αργουνε.

Για να δουμε τι θα σου πει αν του πεις πως ειναι δωρεαν?

Θα σου πω και την δικη μου περιπτωση γιατι για μενα ειναι αδικια να μου τον δικαιολογεις τον ανδρα σου συνεχεια.

Επισης δεν μπορεις να λες πως και ΕΣΥ φταις με την συμπεριφορα σου γιατι ειναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ με τετοια ψυχολογικη βια που σου κανει, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣ!!!!!

Μην έχεις και τυψεις και από πάνω!

Εσυ πάλι καλα που έχεις και δουλεια, στην δικη μου περιπτωση που είμαι και άνεργη πτυχιουχος και μου έχει κανει τετοιο ψυχολογικο πόλεμο με το να μου λεει μονιμα πως θα φυγει,πως ειμαι αχρηστη και πως δεν κανω τιποτα, ενω ο μονος μου γκόμενος είναι η σφουγγαριστρα, το ξεσκονοπανο και η κατσαρόλα, τι να κανω εγω?

Αφου αναγκαστηκα να μιλησω με ειδικο και να παρω αντικαταθληπτικα!

Ακους?Είμαι 30 και καταφερε να με τρελάνει!!!

Και ο μόνος λόγος που τα πήρα είναι για να πάρω λίγο τα πανω μου και να ΒΡΩ δυναμη για να μην τον ανέχομαι.

Αλλα εγω του το ξεκαθαρισα:

Ή διαζύγιο (και ας ειμαι και άνεργη) ή σε σύμβουλο γάμου.

Δεν γίνεται να τρεχω μόνιμα εχω σε υπηρεσιες και το ψαχνω και να μου έρχεται ο χωριατης και να μου τα φορτωνει όλα σε μένα!!!

Γιατι εχω τα ξερω τα πραγματα πολύ καλα, αλλα όταν του τα λεω, εμένα με γραφει.

Ας του τα πει και κανενας τρίτος, μπας και ντραπει και λίγο γιατι απο μενα, μπαίνουν και βγαινουν.

Και ας τον να νομιζει πως οταν παμε στον συμβουλο, πως ο συμβουλος θα "μαλωσει" εμένα! χαχαχαχα lol-045.gif

Δεν φτανει που πριν 1 1/2 χρονο έκανα εγχειρηση αφαιρεση ογκου στον εγκεφαλο, και δοξα τον θεο και στα ποδια μου στεκομαι, και τις δουλειες μου κανω και ολα τα κανω, να εχω και τον μλκ απο πανω μου να μην μου δειχνει καθολου κατανοηση, μια γλυκεια κουβεντα δεν μου ειπε ποτε, λιγο κουραγιο δεν μου εδωσε σε ολη αυτην την ασχημη και δυσκολη κατασταση που περασα με την υγεια μου,και το μονο που τον ένοιαζε οταν αρρωστησα, ήταν που του "επεσαν" παραπανω υποχρεώσεις!!!

Και μετα μου λες πως αυτο ειναι ΑΓΑΠΗ!

Δηλαδη οταν αρρωσταινει η μάνα, παυουμε και να την αγαπαμε!

Και περασα τοσο δυσκολα με τα φαρμακα, δεν με πιανανε, ειχα πονοκεφαλους, ναι ειχα και νευρα, έχω και μικρο παιδι που ηθελε διπλη προσοχη, και να εχεις τον αλλον και να σου λεει πως ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΣ!!!

Μωρε ας ειχα εγω δουλεια και θα τον εστελνα στο %&*χωρι του στην μανα του.

Και οι γονεις μου δεν μπορουνε να με στηριξουν οκονομικα και μου λενε να κανω υπομονη...

Ευτυχως που το σπιτι ειναι δικο μου και εχω και μια καβατζα.

Πω πω τι τραβάς....φριχτή κατάσταση, ειδικά στο θέμα της αρρώστιας σου, σιδερένια από δω και πέρα για πάντα εύχομαι!

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις το παιδάκι σου και να πας να μείνεις με τους γονείς σου, να νοικιάσεις το σπίτι αφού είναι και δικό σου και να ζεις από το ενοίκιο...και φυσικά να χωρίσεις....Όλα μπορώ να τα καταλάβω αλλά τον τρόπο που σου φέρθηκε στην αρρώστια σου που ήταν και πάρα πολύ σοβαρή ούτε από τον χειρότερο εχθρό μου δεν θα τον περίμενα...Βρες τη δύναμη μέσα σου για σένα και το παιδάκι σου, για την υγεία σου στο κάτω κάτω και φύγε....

Καλησπέρα κορίτσια!

Καταρχας RΟΑRΥ μου χάρηκα πάρα πολυ για την δύναμη που βρηκες και μίλησες στον άνδρα σου αποφασιστικα , και να ξέρεις πως αυτην την αποφασιστικότητα πρέπει να την έχεις σταθερή και για αρκετο διαστημα γιατι οι άνδρες μια ζωη ξεχνανε για λιγο και κανουν τους καλους και μετα επαναπαυονται και πάλι τα ίδια κάνουν...

Βασικα εγω αυτο που καταλαβα είναι, πώς θα τον μαθεις τον άνδρα από την αρχή ...και όσο πιο λίγες υποχρεώσεις έχει τόσο πιο καλα είναι για αυτον, αλλα τον τραβάμε εμείς ολο τον γολγοθα...

Κορίτσια ευχαριστω πάρα πολυ για το κουραγιο που μου δίνετε και εμένα.

Όταν παντρεύεσε, το καλύτερο είναι να μην χωρίζεις.

Θα μου πείτε γιατί δεν τον χωρίζω τον άνδρα μου?

Καταρχας σας είπα πως είμαι άνεργη οπότε στηριζομαστε 200% στον μισθό του εγω και η μικρή.

Αλλα εχει και τα καλα του ο άνθρωπος...

Ειναι καλός πατερας,

είναι χρυσοχέρης,

καλος νοικοκύρης,

δεν κανει σπαταλες με δανεια και κανει το καλυτερο για την μικρή,

αλλα εγω ρε κορίτσια ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ απο την συμπεριφορα του απέναντι μου, ειδικα ρε κοριτσια όταν έχω αρρωστήσει τόσο βαρια, με όγκο στον εγκέφαλο...

Έκανα την αφαίρεση και είχε την απαίτηση μέσα σε 2 μήνες να ειμαι όπως είμουν στα 25!Νόμιζε ο κύριος πως ο Λάζαρος αναστήθηκε και θα κάνει παλι όλες τις δουλειες του σπιτιου σαν μια γυναικα που είναι υγιής!!!

Απόκτησα εστιακη επληψια που αν δεν παρω τα χαπια μου, μουδιαζω στην αριστερη μου πλευρα...(δεν κανω κρισεις τύπου με αφρους-καμια σχεση)

αλλα μέχρι να ηρεμίσω από τους τρομερους πονοκέφαλους που είχα και να σταθεροποιήσω την κατάσταση μου με τα φάρμακα, έκανα ένα χρόνο!

Ο ανόητος νόμιζε πως θα έκανα μια εγχειρηση τυπου: μηνίσκου!

Και ξέρετε πως είναι να είναι άρρωστη η μάνα και να μην μπορεί να προσέχει και το μικρό της το παιδι και να έχει έναν μλκ πάνω από το κεφάλι της που να της γκρινοιάζει μονίμως πως κουραστηκε με αυτην την κατάσταση????????????????? Και πως κουραστηκε που τα εκανε όλα αυτος πχ, να πλυνει και κανενα πιατο παραπανω...

Καλα ρε αδερφε, ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ????????????

Δηλαδη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ για μενα...

Και εννοειται πως με όλη αυτην την κατασταση χαθηκε και ο σεβασμος και η εκτιμηση...

Μου λέει : όταν με λες μλκ, εγω πως να σε πλησιάσω?

Μα καλα ρε φιλε με συγχωρεις, όταν με λες άχρηστη, ανίκανη, πως κουραζομαι ευκολα, με κρινεις μονιμως σαν μανα, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ???

Να έχω εγω το ζόρι μου και να ακουω και τις γκρίνιες σου από πάνω?

Και φυσικα και του τα λεω όλα στα μουτρα γιατι κουραστηκα, αλλα καλο είναι να του τα πει και ο ψυχολογος γιατι βαρέθηκα να λεει μονιμως πως κλασσικα ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ....

Δεν σπούδασα για να ανέχομαι τετοια συμπεριφορα,

Όχι πως και εγω είμαι και η αγία με τις αντιδρασεις μου, αλλα ολα αυτα που λεω είναι η αμυνα μου.

Αρκετα ανέχτηκα και από αυτον και απο το σοι του.

Και δόξα το θεο μια χαρα ειμαι αυτην την στιγμη, σαν να μην είχα τέτοιο πραγμα στο κεφαλι μου, και αντι να λεει: δοξα το θεο κοριτσακι μου που γλύτωσες απο τον θανατο, να με εχει μόνο σαν υπηρετρια μεσα στο σπιτι.

Αλλα εγω δεν του κανω αλλο την χαρη.

Ούτε την χαρη του κανω για τίποτα άλλο.

Αυτο που είχα το ξερετε πως έχει μια πιθανότητα να ξαναβγεί???

Και ούτε είναι ο σκοπος μου να χωρίσω,

αλλα αν θελει να είμαστε μαζι, και θα μιλησει με ειδικους, και θα προσπαθήσει να τα ξαναβρει μαζί μου, και θα προσπαθήσει να μάθει επιτέλους να καταλαβει πως είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και όχι όπως αυτος να νομίζει πως οικογενεια είναι όταν κανουμε το σεξακι μας, πάμε τις βολτίτσες μας και του τα έχω όλα έτοιμα στο χέρι,

όχι αγοράκι μου, αλλιως να πας στην μανουλα σου!!!

Αυτος θα φυγει απο το σπίτι, και οχι εγω!

Ας ειχα εγω μια καλη δουλεια και τον έλεγα αν κουνιώτανε.

433965qzur0la2nd.gif

Αυτο που είχα το ξερετε πως έχει μια πιθανότητα να ξαναβγεί???

Έχω την εντύπωση ότι αρρώστησες εξαιτίας του. Πιστεύω ότι ο καρκίνος κατά κύριο λόγο είναι ψυχολογική αρρώστια. Πρόσεξε, λοιπόν, γιατί αν πιεστείς υπερβολικά όντως θα ξαναβγεί. Φυσικά, εννοείται ότι σου εύχομαι το αντίθετο, να είσαι από εδώ και πέρα πάντα υγιής.

0A53p3.png

oC8dp2.png

ΜΠΡΑΒΟ !! τωρα βεβαια αρχιζη ο αγωνα σου ....θα πρεπει να εισαι σταθερη στην συμπεριφορα σου και στα πιστευω σου ........καλο ειναι να πας αμεσα στον ψυχολογο ......και εγω στην αρχη πληρωνα αλλα αυτο δεν γινεται συνεχεια και μετα πηγα στου δημου .....αυτη μου δωσανε τα βηματα και την ωθηση να παρω την κατασταση στα χερια μου ....θα πρεπει να δουλεψης αρκετα με τον εαυτο σου και να πιστεψης σε αυτον

αν εσυ αλλαξης τον τροπο που αντιμετοπιζεις την κατασταση ...ο αντρα σου θα αναγκαστη να προσαρμοστη αν σε αγαπαει .....πραγματικα αυτο θα το δεις στην πορεια.....ομως το βασικο ειναι εσυ να εχεις κανει την προσπαθεια να σωσεις τον γαμο σου ......

ειναι μια καλή αρχη ........και να θυμασαι παντα οταν θες να περασεις κατι θα το λες παντα σε ηρεμο τονο γιατι μονο τοτε ο αλλος σε προσεχη ........ακομα και εαν εκεινη την στιγμη θελεις να του σπασεις το κεφαλι :mrgreen:

εστω και αν καποιες φορες δεν θα θελει να ερθει στον συμβουλο θα πας εστω και μονη σου ,σου κανει καλο και περνεις δυναμη

Ο δικος μου λοιπον οταν σταματησαμε να πηγαινουμε .....και υπηρχε ηρεμια ολα καλο ...οταν λοιπον γινοταν κατι μπορει και στους 8 μηνες μια φορα .....αλλα αρκετα εντονο ....ετρωγε πορτα ....κατευθειαν ....και για να με πλησιαση λοιπον πηγαινε μονος του στον ψυχολογο το εκανε δυο φορες αυτο .....διοτι αλλιως ουτε καλημερα ..... ειχε απο μενα πληρη αδιαφορια ............

επιασε παντως τα αποτελεσματα ηταν πολυ καλα ................τωρα πια γνωριζει τη τον παιρνη και τι οχι...........:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...