Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λάθος απ' την αρχή..

ROARY

Recommended Posts

Κοντεύω να τρελαθώ. Αυτή η σχέση είχε απ' την αρχή μεγάλες εκρήξεις - σαν 2 κοκόρια στο ίδιο κοτέτσι - παρόλα αυτά παντρευτήκαμε μέσα σ' ένα χρόνο γιατί ήρθε η εγκυμοσύνη.. Με τον άντρα μου κάνουμε ομηρικούς καβγάδες και δεν ζητάει ποτέ συγγνώμη:evil: Δεν παραδέχεται ποτέ ότι ίσως φταίει κι εκείνος.. Το μόνο που λέει είναι "θα σου κάτσω στο κεφάλι μέχρι να σε στρώσω".. Μου ασκεί τρομερή ψυχολογική βία καθημερινά από το φαγητό που θα μαγειρέψω όσο και για τις δουλειές του σπιτιού.. Δεν συμμετέχει πουθενά και το παίζει επιστάτης.

Έχουμε 2 παιδιά στα οποία με κατηγορεί συνέχεια.. Με λέει ζώον και άλλα τέτοια μπροστά τους.. Η μητέρα μου κρατάει τη μικρή και τον μεγάλο όταν σχολάει και έχει πει ότι της κάνει χάρη που τα βλέπει κιόλας:shock: Οι γονείς μου μας βοηθάνε πολύ οικονομικά κι ενώ μπροστά τους φέρεται άψογα, σ' εμένα τους κατηγορεί.. Οι άνθρωποι δεν του έχουν κάνει προσωπικά κάτι, όμως αυτός βρίσκει να πει πχ. επειδή η μητέρα μου δεν είναι και πολύ τακτική στο σπίτι της.. την λέει βρωμιάρα..

Δυστυχώς μέρα με τη μέρα γίνεται χειρότερος.. Του έχω κάνει σοβαρή συζήτηση για να χωρίσουμε και μου λέει αν θέλω να φύγω εγώ, αυτός δεν φεύγει.. Εγώ πώς να φύγω; Το σπίτι που μένουμε είναι μισό-μισό, το αγοράσαμε καινούριο και τα μισά λεφτά τα έβαλε ο πατέρας μου, τα άλλα μισά είναι δάνειο, δουλεύουμε κι οι δύο. Πώς το χωρίζεις; Κάνει κουμάντο στα πάντα, εισπράττει το μισθό μου με τον οποίο πληρώνει τη δόση.. Θέλω να πάρω τα παιδιά να φύγω όμως δε μπορώ να στηριχτώ στους γονείς μου γιατί βλέπω τον πατέρα μου με εγκεφαλικό και η μητέρα μου ήδη περνάει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.. Επίσης ο μισθός μου φτάνει ίσα ίσα για το δάνειο και μου το έχει ξεκαθαρίσει ότι αν φύγω δεν θα μου δίνει διατροφή.. Δεν τον νοιάζει ούτε πώς θα μεγαλώσουν ούτε η ψυχολογία των παιδιών:evil: Είμαι απελπισμένη.. Του έχω πει να πάμε σε σύμβουλο γάμου και μου λέει "Κοίτα να γίνεις άνθρωπος, δεν θα πετάμε λεφτά σε βλακείες". Ναι, γιατί βλακείες είναι ο γάμος μας.. κι εγώ ο μεγαλύτερος βλάκας απ' όλους:cry:

Μη με ρωτίσετε αν έχω συναισθήματα, γιατί μόνο μίσος νιώθω.. Κοιμάμαι μαζί του υποχρεωτικά, έχουμε επαφή όταν επιμένει για να μη δημιουργώ άλλους καβγάδες:cry: Κι εγώ το ξέρω ότι δεν είμαι τέλεια, έχω κάνει πολλά λάθη και πολλές φορές είμαι ευέξαπτη, όμως όλο αυτό δεν το αντέχω:|

5dyVp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καταρχήν πάρε μια βαθιά ανάσα και πες στον εαυτό σου ότι όλα θα πάνε καλά γιατί είσαι δυνατή, γιατί είσαι μάνα δυο παιδιών που δεν φταίνε σε τίποτα και είναι κρίμα να μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον!Είναι ξεκάθαρο πως θέλεις να χωρίσεις και απολύτως λογικό, αφού αυτός ο άνθρωπος σε βιάζει ψυχολογικά κάθε μέρα (ακόμα και σωματικά σε ένα βαθμό). Τα παιδιά σου χρειάζονται μια ευτυχισμένη μαμά και ένα ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον, όχι τον μπαμπούλα...Δεν πειράζει αν έκανες λάθος, το σημαντικό είναι να το διορθώσεις άμεσα!

Κατά δεύτερον, επικοινώνησε άμεσα, σήμερα το απόγευμα κιόλας με έναν δικηγόρο (εννοείται κρυφά) για να σου πει κι εκείνος υπεύθυνα ότι αυτά που λέει ο άντρας σου περί διατροφής και σπιτιού δεν έχουν καμία νομική υπόσταση. Από το νόμο υποχρεούται να φύγει εκείνος (ακόμα κι αν ήταν στο όνομα του το σπίτι, φαντάσου), γιατί τα παιδιά μένουν στο σπίτι μέχρι να γίνουν 18 τουλάχιστον μαζί με τη μαμά τους. Άρα αυτός φεύγει. Επίσης, ο μισθός είναι δικός σου, ανοίγεις νέο λογαριασμό, τον δίνεις στη δουλειά σου και κρύβεις το βιβλιάριο (δώσε το στους γονείς σου εν ανάγκη). Σχετικά με τη διατροφή το δικαστήριο θα ορίσει ένα ποσό για τα παιδιά σου, όλοι δίνουν διατροφή, και θα κανονίσει και τα του δανείου. Μπορείς να προβείς και σε διακανονισμό με την τράπεζα για να χαμηλώσει η δόση....Για τους γονείς μην φοβάσαι, απλώς ηχογράφησε τον όταν μιλάει γι'αυτούς και βάλε τους να το ακούσουν. Θα τον διαγράψουν. Σταθερά βήματα, δικηγόρος και κρυφά όλα είναι τα συστατικά της επιτυχίας!Μη μασάς, είσαι δυνατή και θα σταθείς στα πόδια σου γλυκιά μου!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Διωξτον μανα μου να ησυχασεις κι εσυ και τα παιδια σου.Φυγαι οσο ειναι νωρις .

Οσο για το σπιτι το κρατας εσυ νομιμα γιατι εχεις τα παιδια.

Η ζωη ειναι χαμογελο:P

Χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου έλεγα να βρεις γρήγορα έναν καλό δικηγόρο και να βάλεις μπροστά για το διαζύγιο

Μην συνεχίσεις το λάθος που έκανες αρχικά, γιατί μετά θα είναι χειρότερα τα πράγματα κυρίως για τα παιδιά, αλλά φυσικά και για σένα

Θεωρώ ότι το διαζύγιο είναι καλύτερη λύση από το να μεγαλώνουν τα παιδιά σε ένα νοσηρό περιβάλλον όπου ο πατέρας προσβάλλει την μητέρα μπροστά τους με τέτοια ευκολία

Οσο για τους γονείς σου, σίγουρα θα στενοχωρηθούν αλλά αν συζητήσεις αναλυτικά μαζί τους αυτά που σου συμβαίνουν, θα στενοχωρηθούν ακόμα περισσότερο που η κόρη τους βιώνει μια τέτοια κατάσταση

Λοιπόν μιλάς με δικηγόρο ΑΥΡΙΟ κιόλας, παίρνεις τα παιδιά και πας να μείνεις στη μάνα σου προσωρινά, μπας και συνέλθει ο κύριος. Το μισθό σου πώς σου τον παίρνει; Δεν κατάλαβα!!! Το σπίτι εφόσον είναι γραμμένο στο όνομα και των δυο, το δικαιούσαι κατά το ήμισυ και το πιο πιθανον είναι να βγει απόφαση δικαστηρίου ότι δικαιούσαι να μένεις μέσα μαζί με τα παιδιά κι άστον να κουρεύεται.

Απορώ όμως ειλικρινά, παντρευτήκατε επειδή έμεινες έγκυος. Αφού έβλεπες πώς είναι η κατάσταση, δεύτερο παιδί γιατί κάνατε;

Διαφημίσεις

Αυτό για το σπίτι δεν το ήξερα. Όσο για τη διατροφή πόσα θα του έβγαζε το δικαστήριο απ' τα 800 που παίρνει; Σ' αυτήν την περίπτωση μου έχει πει ότι θα πάει στο χωριό στους γονείς του θα δουλεύει σαν αγρότης όπου όλα είναι στο όνομα του πατέρα του:evil:. Αυτό έκανε και ο ξάδελφός του και δεν πληρώνει μία για τα παιδιά.. Με μηδενικό εισόδημα και φιλοξενούμενος του πατέρα του, μπορεί το δικαστήριο να ορίσει διατροφή και την πληρωμή της δόσης;

5dyVp3.png

Κανε οτι σε λενε τα κοριτσια! δικηγορο! και να μιλησεις στους γονεις σου!

Οσο για το μισθο...δεν καταλαβα...απο και εως που? Α ρε κοριτσι, κανατε ενα παιδακι, πηρατε και δανειο , κανατε και και δευτερο...

Δεν το λεω με ειρωνια, απλα τωρα τραβας μεγαλο λουκι!

Μην μασας σε οτι σε λεει...πανε σε ενα δικηγορο και ολα θα ερθουν!

Αυτό για το σπίτι δεν το ήξερα. Όσο για τη διατροφή πόσα θα του έβγαζε το δικαστήριο απ' τα 800 που παίρνει; Σ' αυτήν την περίπτωση μου έχει πει ότι θα πάει στο χωριό στους γονείς του θα δουλεύει σαν αγρότης όπου όλα είναι στο όνομα του πατέρα του:evil:. Αυτό έκανε και ο ξάδελφός του και δεν πληρώνει μία για τα παιδιά.. Με μηδενικό εισόδημα και φιλοξενούμενος του πατέρα του, μπορεί το δικαστήριο να ορίσει διατροφή και την πληρωμή της δόσης;

Πω πω μ'έβγαλε από τα ρούχα μου ο τύπος!!!!!Δηλαδή δεν θέλει να δώσει τίποτα για τα παιδιά του ο κύριος, ε;;;;

Είναι νομικό το θέμα, αλλά το σπίτι είναι και των δύο στο όνομα άρα πληρώνετε μαζί το δάνειο υποτίθεται!

Απ'ότι έχω διαβάσει, το δικαστήριο βγάζει τη διατροφή από το μισθό του....Πάρε κούκλα μου έναν δικηγόρο, μπορεί να έχει και κάποια κοπέλα εδώ μέσα να σου συστήσει (εγώ δυστυχώς δεν έχω) να σε ενημέρωσει για όλα....Μην ανησυχείς, λύσεις βρίσκονται, πλέον λόγω κρίσης δεν επιτρέπεται ο πλειστηριασμός και οι τράπεζες κάνουν πολλές διευκολύνσεις, οπότε μίλα και με την τράπεζα για να σου ρίξει τη δόση...

Με έναν έμπειρο δικηγόρο όλα βρίσκονται!!

Γιατί όποιος είναι αγρότης και χωρίσει δεν υποχρεούται να πληρώνει διατροφή επειδή το εισόδημά του είναι τεκμαρτό;

Δεν νομίζω, κοπέλα μου...

Απευθύνσου σε έναν ειδικό...Θα ξέρει σίγουρα να σου πει.

Τι εκβιασμοί και τι συμπεριφορά είναι αυτή του άντρα σου;

Πρόσεξε μόνο μην υποχωρήσεις και με καμιά διάθεση συμφιλίωσης κάνεις κι άλλο παιδί...

Ετσι την έχουν πατήσει πολλά ζευγάρια

Και το αποτέλεσμα είναι ή διαζύγιο ή μια μίζερη ζωή

Διαφημίσεις

Επίσης, μπορείς να πεις στους γονείς σου να μείνουν μαζί σου για να βοηθήσουν κι αυτοί στα έξοδα!

Συνήθως βγάζουν το 1/4 του μισθού, υπολογίζοντας πόσες θα ήταν οι μηναίες δαπάνες του για τα παιδιά.

Γενικότερα, ο νόμος και το δίκιο είναι με το μέρος σου.

Το μόνο που χρειάζεσαι ως σύμμαχο στην παρούσα φάση είναι ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ για να κάνεις το καλύτερο για σενα και τα παιδιά σου.

Προχώρα και μη φοβάσαι τίποτε.

Καταρχήν πάνε άλλαξε λογαριασμό μισθοδοσίας ώστε να μη μπορεί να σου παίρνει τα χρήματα, όπως σου πρότειναν παραπάνω. Όσο έχεις ανήλικα παιδιά, κανείς δεν μπορεί να σε βγάλει από το σπίτι, ρώτα και δικηγόρο. Εφόσον ο πατέρας σου έχει πληρώσει το μισό σπίτι, ας βγάλει άκρη ο άντρας σου να πληρώνει τη δόση. Κι ας πάει να μείνει στο χωριό του όπως λέει. Γιατί έχει μηδενικό εισόδημα; Τώρα δεν εργάζεται; Όλα αυτά σου τα λέει για να τρομάξεις και να κάτσεις στ' αυγά σου. Δεν μπορώ να φανταστώ να αφήσει τα παιδιά του να πεινάσουνε. Αλλά ακόμα κι αν σηκωθεί και φύγει και δεν πληρώνει τη δόση, δεν θα είσαι καλύτερα απ' ότι είσαι τώρα; Τουλάχιστον θα έχεις την ψυχική ηρεμία που δεν έχεις τώρα.

Φύγε μακριά, όσο μπορείς πιο γρήγορα και όσο γίνεται πιο μακριά. Και κανένα εγκαφαλικό δεν θα πάθει ο πατέρας σου, να είσαι σίγουρη. Ίσα ίσα που θα χαρεί να γλιτώσει το παιδί του γιατί δεν σε γέννησε για να είσαι κλωτσοσκούφι κανενός. Φύγε, γιατί το οφείλεις στον εαυτό σου και στα παιδία σου. Για τα υπόλοιπα, σωστά σου είπαν τα κορίτσια παραπάνω. Σου λέει βλακείες που δεν ισχύουν μόνο και μόνο για να μην τολμάς να κάνεις βήμα. Διατροφή θα δώσει θέλει δεν θέλει. Το σπίτι, αν δεν συμφωνήσει να το κρατήσετε, να μείνεις μέσα με τα παιδιά και να πληρώνετε τη δόση από μισή, τότε μπορεί άνετα να πουληθεί, να αποπληρωθεί το δάνειο και να μοιραστείτε τα λεφτά που θα περισσέψουν.

Διαφημίσεις

Με έναν έμπειρο δικηγόρο όλα βρίσκονται!!

Γιατί όποιος είναι αγρότης και χωρίσει δεν υποχρεούται να πληρώνει διατροφή επειδή το εισόδημά του είναι τεκμαρτό;

Δεν νομίζω, κοπέλα μου...

Απευθύνσου σε έναν ειδικό...Θα ξέρει σίγουρα να σου πει.

Τι εκβιασμοί και τι συμπεριφορά είναι αυτή του άντρα σου;

Πρόσεξε μόνο μην υποχωρήσεις και με καμιά διάθεση συμφιλίωσης κάνεις κι άλλο παιδί...

Ετσι την έχουν πατήσει πολλά ζευγάρια

Και το αποτέλεσμα είναι ή διαζύγιο ή μια μίζερη ζωή

Πόσο δίκιο έχεις εστούλα!Σίγουρα είπε και γι'αυτό ψέματα ο κύριος, εδώ έχει πει γι'άλλα κι άλλα!Μούφες της λέει για τον ξάδερφο....Εδώ μέχρι φυλακή μπορείς να τον βάλεις αν δεν καταβάλει τη διατροφή!

Το μισθό σου πώς σου τον παίρνει; Δεν κατάλαβα!!!

Έχει την κάρτα ανάληψής μου. Αρχικά του την είχα δώσει γιατί έχει ΑΤΜ δίπλα στη δουλειά του. Έτσι κι αλλιώς όμως αν δεν πληρωθεί η δόση εμένα καίει γιατί εγώ έχω δόση την προκαταβολή (αυτό με απειλεί ότι θα κάνει αφού ούτως ή άλλως τα δικά του λεφτά δεν φτάνουν)

Απορώ όμως ειλικρινά, παντρευτήκατε επειδή έμεινες έγκυος. Αφού έβλεπες πώς είναι η κατάσταση, δεύτερο παιδί γιατί κάνατε;

Ήταν μια διετία που τα πράγματα είχαν στρώσει και μου το "έπαιζε" καλός και ήταν όλο υποσχέσεις, μαλώναμε μόνο σε λογικά πλαίσια. Γι' αυτό εξάλλου δέχτηκα να αγοράσουμε και το σπίτι, αλλιώς αν μέναμε στο ενοίκιο και είχα τα λεφτά back up όλα θα ήταν πιο εύκολα.. Αφού κάναμε τη μικρή κι εγώ άρχισα να ζορίζομαι απίστευτα με όλες τις υποχρεώσεις, έχω φτάσει κι εγώ στα όριά μου.. Συν του ότι με την κρίση έχουμε φτάσει να ζούμε με 2 βασικούς που ο ένας πάει στη δόση..

5dyVp3.png

Έχει την κάρτα ανάληψής μου. Αρχικά του την είχα δώσει γιατί έχει ΑΤΜ δίπλα στη δουλειά του. Έτσι κι αλλιώς όμως αν δεν πληρωθεί η δόση εμένα καίει γιατί εγώ έχω δόση την προκαταβολή (αυτό με απειλεί ότι θα κάνει αφού ούτως ή άλλως τα δικά του λεφτά δεν φτάνουν)

Ήταν μια διετία που τα πράγματα είχαν στρώσει και μου το "έπαιζε" καλός και ήταν όλο υποσχέσεις, μαλώναμε μόνο σε λογικά πλαίσια. Γι' αυτό εξάλλου δέχτηκα να αγοράσουμε και το σπίτι, αλλιώς αν μέναμε στο ενοίκιο και είχα τα λεφτά back up όλα θα ήταν πιο εύκολα.. Αφού κάναμε τη μικρή κι εγώ άρχισα να ζορίζομαι απίστευτα με όλες τις υποχρεώσεις, έχω φτάσει κι εγώ στα όριά μου.. Συν του ότι με την κρίση έχουμε φτάσει να ζούμε με 2 βασικούς που ο ένας πάει στη δόση..

Πήγαινε αύριο το πρωί στην τράπεζα, δήλωσε απώλεια/κλοπή και θα σου βγάλουν άλλη. Δεν χρειάζεται να ανοίξεις άλλο λογαριασμό. Στον άντρα σου για να μην σε πρήξει θα πεις ότι η τράπεζα σου είπε ότι αλλάζουν τις κάρτες τους και πρέπει να βγάλεις άλλη, είναι πολιτική της τράπεζας. Θα κανονίσεις να πας να την πάρεις από κει και δεν θα του τη δώσεις ποτέ. Το βιβλιάριο θα το εξαφανίσεις από το σπίτι!Έλεος!!!!

:shock::shock::shock::shock: Μα κάνουν τέτοια λάθη βρε κοπέλα μου; Άντε του την έδωσες μια φορά να βγάλει λεφτά, ε δεν τη ζήτησες πίσω; Ήμαρτον!!!

Θα στο ξαναπώ, μίλα με δικηγόρο το συντομότερο, να σε συμβουλέψει.

να πας στην τράπεζα με την ταυτότητά σου, να πεις πως η κάρτα κλάπηκε και να βγάλεις άλλη την οποία ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν θα του τη δώσεις!

Κι ας πάει να μείνει στο χωριό του όπως λέει. Γιατί έχει μηδενικό εισόδημα; Τώρα δεν εργάζεται; Όλα αυτά σου τα λέει για να τρομάξεις και να κάτσεις στ' αυγά σου. .

Το ξέρω ότι μου τα λέει για να με τρομάξει. Τώρα δεν έχει μηδενικό εισόδημα όμως αν πάει στο χωριό, εννοείται ότι δεν θα δηλώνει τίποτα και θα βοηθάει τον πατέρα του. Όλα στο όνομα του πατέρα του είναι.

5dyVp3.png

Επίσης ζήτα βοήθεια από φίλους, συγγενείς κλπ. Ίσως και αυτοί να μην τον συμπαθούν και να μην στο έλεγαν, μπορεί να σου συμπαρασταθούν ηθικά ή αλλιώς (π.χ. να σου βρουν καλό δικηγόρο)....

Άμα πας να λυγίσεις να σκέφτεσαι ότι σε όποιο περιβάλλον μεγαλώνουν τα παιδιά τα καθορίζει για όλη τους τη ζωή...Είναι κρίμα να ζουν τέτοια παιδική ηλικία...Τους το οφείλεις να τους παρέχεις ένα περιβάλλον αγάπης, σιγουριάς και ασφάλειας....Επίσης, είσαι πολύ μικρή για να περνάς τόσο άσχημα....πρέπει να κοιτάξεις κι εσένα, τη ζωή σου, την ψυχολογία σου...

Κοίτα, στη χειρότερη, θα πουλήσετε το σπίτι, θα πάρεις πίσω τα λεφτά που έδωσε ο πατέρας σου και θα πας να μείνεις με τους γονείς σου. Τουλάχιστον θα σου μένει ο μισθός σου.

Το ξέρω ότι μου τα λέει για να με τρομάξει. Τώρα δεν έχει μηδενικό εισόδημα όμως αν πάει στο χωριό, εννοείται ότι δεν θα δηλώνει τίποτα και θα βοηθάει τον πατέρα του. Όλα στο όνομα του πατέρα του είναι.

Δηλαδή ο πατέρας του θα συμφωνήσει το δικό του παιδί να μην φροντίζει οικονομικά τα παιδιά του;;;Ωραίος πατέρας κι αυτός!!!!