Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δημιουργική απασχόληση σε παιδί ενός έτους

Recommended Posts

εγώ κάνω τα εξής.....

Η πάμε σε παιδότοπο οπότε παίζει όσο μπορεί να παίξει και το ευχαριστιέται γιατί με το καρότσι βγάζουμε σπυράκια ή κανονίζω ναα είναι σε φάση που θα είναι η ώρα για φαϊ οπότε τις δίνω να φάει ...άλλωστε είμαστε στη φάση της ανεξαρτησίας και θέλουμε τα φρούτα και τις πατάτες να τα τρώμε μόνες μας....

επίσης βοηθάει να πάρεις κάποια βιβλία που θα τα δίνεις μόνο οταν βγαίνεται έξω οπότε θα τα βλέπει μόνο τότε και θα απασχολείτε...νομίζω όμως ότι το καλύτερο είναι ο παιδότοπος..και τα παιδια το χαίρονται και εσυ μπορεις να πιεις μια γουλιά καφέ πιο ήρεμα....δε ξερω οι φίλες σου αν θα ακολουθήσουν βεβαια...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τωρα το ανακαλυψα το θεμα :)

Η μπεμπα μου τρελαινεται για κουτια χαρτινα, για πακετα απο χαρτοπετσετες και μωρομαντηλα, κυβακια πλαστικα, πλαστικα ποτηρια και ταπερακια+τα καπακια τους, δοσομετρητες μαγειρικης (σαν μικρες κουταλες), μικρες πλαστικες μπαλιτσες κτλ

Φυσικα παντα με επιβλεψη μην καταπιει τιποτα (ποτε δεν ξερεις τι μπορει να φρακαρει στο στοματακι ... ...)

Στο καροτσι της κατα καιρους δενω διαφορα παιχνιδακια πχ κουδουνιστρες, παιχνιδακια οδοντοφυιας κτλ τα οποια οταν τα βαριεται τα αλλαζω.

Δεν εχω ομως μεγαλη φαντασια σε παιχνιδακια τυπου "αχ κουνελακι", "παει ο λαγος να πιει νερο" κτλ

Καμια ιδεα ?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Eμείς κορίτσια έχουμε ενα δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια όπως και οι περισσότερες φαντάζομαι αλλά η κόρη μας λίγη σημασία τους δίνει.Αντίθετα παθαίνει πλάκα αν της δώσω μια παλιά κατσαρολα και ενα κουτάλι...το παιδί μου δημιουργεί :lol::lol::lol: ο Μπετόβεν μπροστά της...ενα τίποτα :lol::lol:

Επίσης της αρέσει πολύ όταν της τραγουδάω και στη μέση περίπου του τραγουδιού αλλάζω τη φωνή μου,την κάνω πιο χοντρή και βαριά, σαν μπαταρία που τελειώνει ενα πράγμα και μετά λόγω της "τελειωμένης" μπαταρίας σταματώ το τραγούδι απότομα...εεε εκεί ειναι που πέφτει κάτω απο τα γέλια. :lol::lol::lol:

Η δικιά μας η μικρούλα τρελαίνεται με τις φωνές των ζώων, made in μαμά και γιαγιά συνήθως! Τρελή χαρά έχουμε με το μπεεεεεε που κάνει το προβατάκι! Καλά θα ηχογραφήσω cd, αν μ΄ακούσει κανένας τράγος, θα μου ορμήσει σίγουρα!!! Και η μαμά μου έχει τρομερή επιτυχία στο ία ία ία, που κάνει το γαϊδουράκι. Και την πειράζουμε συνέχεια, ας κάνει η γιαγιά τη γαϊδούρα που το ξέρει και πολύ καλά!!!

Έχουμε πάρει και από το jumbo, μια καταπληκτική αγελάδα που τραγουδάει - χωρεύει - περπατάει και όταν τη σηκώνεις απ΄το λαιμό φωνάζει. Της έχουμε τρελή αγάπη!!! Και ένα μαϊμουδάκι που τραγουδάει το "ήταν ένας γαϊδαρος με μεγάλα αυτιά, το παχνί δεν τ΄άρεσε ήθελ΄αρχοντιά" και περπατάει. Πολλές φορές το βάζω να περπατάει και πάνω της. Γελάει πολύ. Πάντως από τέτοια έχει μεγάλη ποικιλία το συγκεκριμένο παιχνιδάδικο. Αλλά για να μην παρεξηγηθώ και ευλόγως με χαρακτηρίσετε αδιάφορη και κακή μάνα, ωφείλω να επισημάνω πως αυτά τα παιχνίδια είναι για παιδάκια ηλικίας από τριών ετών και πάνω... Και γι΄αυτό επιβλέπω πάντα τη μικρή όταν παίζει με αυτά και δεν τα τοποθετώ αυθαίρετα μες στο πάρκο της αλλά της τα δίνω εγώ, αν και δεν έχω παρατηρήσει ποτέ καμία παράξενη συμπεριφορά - ποτέ δεν ξέρεις. Και να προτιμάτε τα απλά λούτρινα που δεν έχουν τρίχες, φουντωτά τσουλούφια και ουρές γιατί μαδάνε και τα τρώνε. Τέλος τα αυτοσχέδια παιχνίδια μας - μηδαμινής αξίας (αν και αυτά που πρότεινα είναι επίσης πολύ οικονομικά) - είναι τα μικρά πλαστικά μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού. Έχουμε ένα πολύ καλά σφραγισμένο μισογεμάτο με νερό και βλέπουμε πως κινείτε το νερό μέσα, δαγκώνει το καπάκι κ.α. Έχουμε ένα χωρίς καπάκι για να το πιέζουμε και να κάνει κράτσα κράτσα το πλαστικό και να κάνει αντίλαλο όταν φωνάζει στο στόμιο. Και σε όλα τα άλλα έχουμε βάλει μέσα χρωματιστές σακούλες και σελίδες περιοδικών και έτσι έχουμε ποικιλία, γιατί βαριόμαστε κα εύκολα. Έτσι υπάρχει το κόκκινο, το μπλε, το παρδαλό κ.α. μπουκάλι. Α, να μην ξεχάσω, έχουμε και το αγαπημένο μας που είναι σφραγισμένο καλά και έχει μέσα ένα μεταλλικό σωληνάριο που είχε μέσα ένα πούρο του μπαμπά. Αυτό το κουνάμε και κάνει τούκου - τούκου. Τρέλα! Και που λέτε τα βάζουμε όλα στη σειρά και τα χτυπάμε με μια κουδουνίστρα που είναι σαν μαρακα (απ΄το μαράκες) και κάνει γκλιν - γκλον! Κάτι σαν αυτοσχέδιο μεταλώφονο... Τώρα που είπα μαράκες, έχω γεμίσει το αλουμινένιο κουτί από το γάλα - σκόνη με κέλυφη από φυστίκια αιγίνης, το κόλλησα καλά με ταινία σκρατς και τώρα ή το κουνάμε σαν μαράκες ή το χτυπάμε σαν τύμπανο.

Δεν ξέρω αν σας άρεσαν τα διασκεδατικά - δημιουργικά παιχνίδια μας. Πολλά πάντως - για να μην πω τα περισσότερα - από αυτά που έχετε γράψει οι υπόλοιπες, τα χρησιμοποιούμε κι εμείς κατα κόρον.

an1cCph0g410010MDAwNzM4OGR8MTAwMDk5OHNhfEggRXZnZW5pYSBtYXMgZWluYWkuLi4.gif

οσον αφορα στο σπιτι γιατι στην αρχη ρωτησατε για εξω τη κανουμε εχω παθει πλακα πια με αυτα που κατεβαζουμε ωρες ωρες εμεις οι μαναδες .....

εκτος απο κουκλοθεατρο και το αγαπημενο της "παραμυθοθεατρο"(της λεω παραμυθι και το παιζω παραλληλα-εχω αναφερθει σε αλλο τοπικ),εκτος απο κατσαρολες ταπερ και ο,τι αλλο εκτος των παιχνιδιων της,εκτος των κηρομπογιων,(που συνηθως καταληγουμε να ζωγραφιζει στο πατωμα και μετα μαζι να τα καθαριζουμε) εχουμε και τα εξης "κουλα παιχνιδια.....

-Ας κανουμε γυμναστικη: (μη γελατε παρακαλω πολυ :lol: )ξαπλωνουμε στο κρεββατι και προσπαθει η μια με την αλλη να ακουμπησει τα ποδια μας και οταν τα καταφερνει κανουμε αστειους θορυβους (ΝΤΙΝ!)ειναι καλη εξασκηση για αυτην και δε ξερω γιατι οταν τα καταφερνει ξεκαρδιζεται...αυτο μπορει και να κανουμε κανα τεταρτο..(αχ ποδαρακια μου)

σε αυτη την ενοτητα επισης μπορει να κανουμε και οντως γυμναστικη....και καλα να κανει οτι εγω....σηκωνει ποδι...χερια.διαφορα....σαν παπαγαλακι...καθεται οκλαδον και βαζει το κεφαλι στα ποδια της κλπ κλπ

-στις πολλες γκρινιες οταν υπαρχουν ανακαλυψα τα παλια μου φωτογραφικα αλπουμ και απο τοτε τα βλεπουμε μαζι και της περιγραφω διαφορα....αποτελεσματικοτατο....

-κανουμε παρτυ...δυνατα μουσικη (απο αυτα που της αρεσουν αλλα και μενα...)και βασικα χορευουμε και τα κανουμε λιγο ανω κατω....(το σεθελω του Ρουβα το τραγουδαει δυνατα ....απιστευτο)

...δε ξερω μπορει να σας φανουνε χαζα ....αλλα αυτα και αλλα πολλα κανω πολυ απλα πραγματα και πολλες φορες μπορει εκεινη τη στιγμη να φαω καποια φλασια να τηςκανω κατι και μετα το θελει ξανα και ξανα....

ενα αλλο τωρα που μου ηρθε ...της αρεσει να την βαζω στην κουνια της και να χοροπηδαει πανω κατω και να κανει τουμπες....μια μερα αρχισα να της πεταω μεσα και αρκουδακια και αλλα λεγοντας :ντιν ντιν να και ο γουινι κανει τουμπα και αλλα τετοια....απο τοτε οποτε ζηταει τουμπα και την βαζω μεσα μου ζηταει και ΝΤΙΝ ΝΤΙΝ...

αυτο το πραγμα της αρεσει πολυ.....

δε ξεω τι της προσφερουν αυτα αλλα σκεφτομαι οτι τελικα δε χρειαζεται να παιζει συνεχεια με κατι που την μαθαινει αλλα και με πιο απλα παιχνιδια που ισως να μη την μαθαινουν κατι αλλα της αρεσουν....

εχετε δοκιμασει τα παζλ για μικρα παιδια???της αρεσουν της δικιας μου παραπολυ...επισης της αρεσει παρα πολυ νακανει βολτα με το καροτσακι τα αρκουδακια της,να τους φτιαχνει φαγητο στην κ ουζινα και να τα κοιμιζει....

μου βαζει και χερι αν κανω φασαρια !!!

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Edv http://www.elc.co.uk/play/idea.php?play_id=132&key=5 εχει καποιες απλες ιδεες για παιδακια αναλογα με την ηλικια.Εχει πραγματα που μπορεις να κανεις με αντικειμενα του σπιτιου.Εγω πχ του εκανα ενα με καλτσες (εβαλα μια χρωματιστη καλτσα στο χερι μου και την κουνουσα και μιλουσα) και ενθουσιαστηκε!!! :P

Αχ γιατι σταματησε να δουλευει??? Κανανε ανακαινηση της σελιδας αλλα στο free ideas δεν υπάρχουν αυτά που είχε πριν. ΓΙΑΤΙ. Και ειχα αρχισει να τα κατεβαζω να τα έχω όλα μαζί σε word.

Μήπως δε κάνω κατι σωτσα στη σελιδα??? Εγινα και μελος αλλα παλι δεν

Τα εχει μηπως κανεις??

• 2 months later...
Edv http://www.elc.co.uk/play/idea.php?play_id=132&key=5 εχει καποιες απλες ιδεες για παιδακια αναλογα με την ηλικια.Εχει πραγματα που μπορεις να κανεις με αντικειμενα του σπιτιου.Εγω πχ του εκανα ενα με καλτσες (εβαλα μια χρωματιστη καλτσα στο χερι μου και την κουνουσα και μιλουσα) και ενθουσιαστηκε!!! :P

Χθες έκανα αυτό με την κάλτσα που είπε η rena, και ο μικρός μου ξετρελάθηκε.

Του έλεγα και χατς χατς χατς και έκανα και καλά ότι θα του πιάσει το πόδι η καλτσούλα η Χάτς χατς

• 1 month later...

Γειά...και μένα μ' απασχοούσε το ίδιο θέμα...μέχρι που έίδα μία εκπομπή στην τηλεόραση. το jymboree είναι κέντρο ανάπτυξης μέσω κυρίως μουσικοκινητικής, έιναι στην Ερυθραία...προκειται να το επισκευτώ για περισσότερες πλπηροφορίες. Πάντως υπάρχει ιστοσελίδα: http://www.jymboree.gr.

Καλό Πάσχα

ΒΑΒΥΒΟΟΜ

Γειά...και μένα μ' απασχοούσε το ίδιο θέμα...μέχρι που έίδα μία εκπομπή στην τηλεόραση. το jymboree είναι κέντρο ανάπτυξης μέσω κυρίως μουσικοκινητικής, έιναι στην Ερυθραία...προκειται να το επισκευτώ για περισσότερες πλπηροφορίες. Πάντως υπάρχει ιστοσελίδα: www.jymboree.gr.

Καλό Πάσχα

Αυτο εννοεις?

http://www.gymboree.gr/

• 2 χρόνια μετά...

Θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχει κατι για παιδακια ενος ετους αντιστοιχο με το ριλαξ,που ειναι για πιο μικρα παιδακια. Εκτος απο το τραμπολινο που εχει στα mothercare το οποιο θα μας βολεψει για λιγο καιρο, τι αλλο υπαρχει για να βαζω το παιδακι μου μεσα να καθεται και να ασχολειται τωρα το χειμωνα?

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Βρήκα μια όμορφη σελίδα με 15 παιχνίδια για παιδάκια 1 έτους. Είναι σχεδόν όλα με αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας και έχουν σχεδιαστεί ώστε να οξύνουν τις αισθήσεις του παιδιού. Αφή, ανακάλυψη, παρατήρηση κτλ. Το site είναι στα αγγλικά, αλλά έχει τεράστιες φωτογραφίες για να καταλάετε το κάθε παιχνίδι χωρίς να διαβάσετε οτιδήποτε.

Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και είπα να το μοιραστώ, θα το βρείτε εδώ http://www.imperfecthomemaker.com/2012/06/15-independent-activities-for-one-year.html

age.png

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Πάντως του δικού μου το αγαπημένο παιχνίδι είναι να περπατάει. Η καλύτερή του να τρέχει πέρα δώθε κι ας τρώει απίστευτες τούμπες.

Μην αγχώνεστε. Τα δόλια βολικά είναι σ' αυτή την ηλικία. Ο,τι και να του δώσω του αρέσει. Θα κάτσει πέντε λεπτά και μετά θα το παρατήσει αφού το έχει παρατηρήσει όσο δεν πάει. Εμείς πλέον είμαστε στη φάση που αφού ξυπνήσουμε και παίξουμε με όλα μας τα παιχνίδια θέλουμε να ανοιγουμε τα ντουλάπια και να βγάζουμε ο,τι έχει μέσα. Το χειρότερο της μανούλας που θα πρέπει να λέει "ΟΧΙ" και να τρέχει να τον σταματήσει.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

• 4 εβδομάδες μετά...

κορίτσια, γεια σας! έχω ένα μωρό 14 μηνών και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μια φίλη μου μου συνέστησε να κοιτάξω κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και ενώ πήγα και η εμπειρία κ τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά απο την πρώτη κιόλας φορα, δυσκολευόμουν με την μηνιαία συνδρομή κ την τυπικότητα που απιτεί κάτι τέτοιο. Βρήκα μια δασκάλα μουσικοκινητικής που παραδίδει ιδιαίτερα από τον χώρο που πηγαίναμε κ έρχεται σπίτι όποτε μπορούμε οικονομικά και παίζουμε πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια, στο χώρο μας. Η αλλαγή του μικρού ειναι τεραστια!

Διαφημίσεις

κορίτσια, γεια σας! έχω ένα μωρό 14 μηνών και είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μια φίλη μου μου συνέστησε να κοιτάξω κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και ενώ πήγα και η εμπειρία κ τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά απο την πρώτη κιόλας φορα, δυσκολευόμουν με την μηνιαία συνδρομή κ την τυπικότητα που απιτεί κάτι τέτοιο. Βρήκα μια δασκάλα μουσικοκινητικής που παραδίδει ιδιαίτερα από τον χώρο που πηγαίναμε κ έρχεται σπίτι όποτε μπορούμε οικονομικά και παίζουμε πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια, στο χώρο μας. Η αλλαγή του μικρού ειναι τεραστια!

Δαφνη καλησπερα! και εμενα ο μικρουλης μου ειναι 13 μηνων!θα μπορουσες να μου δωσεις λιγες πληροφοριες γι αυτην τη κοπελα?καταρχην αν εισαι Αθηνα,ποσα περνει,πως τον απασχολει?με ενδιαφερει και μενα να βρω κατι ωστε ο μικρουλης μου να περναει δημιουργικα την ωρα του!

κοριτσια, συγγνωμη για την καθυστερηση! εννοειται πως μπορω να σας δωσω πληροφοριες σε προσωπικο μηνυμα.εγω νομιζω πως ειναι μια πολυ οικονομικη λυση, το εχω συζητησει με πολλες μαμαδες και ειναι πολυ ευχαριστημενες!ειμαστε αθηνα και η κοπελα το ιδιο κ απο οτι ξερω εχει κ μεταφορικο μεσο!επικοινωνω προσωπικα με την καθε μια!φιλια πολλα

Κορίτσια καλή και η δημιουργική απασχόληση από άνθρωπο, από τη μαμά... Αλλά τα πράγματα αυτά πόσο να κρατήσουν την προσοχή του παιδιού; Καλά είναι να γίνονται, αλλά έχουν και αυτά τα όριά τους.

Εμείς είχαμε βρει τις ατέρμονες βόλτες ως λύση, σε αυτη την ηλικία. Μέναμε και σε περιοχή που μας εξυπηρετουσε το τραμ και ήμασταν όλη μέρα έξω. Αλλιώς είναι να βλέπεις ένα κοτόπουλο από ένα βιβλίο, υπολογιστή κλπ και αλλιώς να πηγαίνεις στον Εθνικό κήπο να βλέπεις ένα σωρό ζωάκια. Είχαμε πολλά βιβλία, τουβλάκια, πάζλ κτλ, αλλά θα μας απασχολούσαν μία ώρα τη μέρα το πολύ. Όσο ήμασταν έξω μιλούσαμε συνέχεια και τα παιδιά έχτιζαν έννοιες. Βλέπαμε τα άλλα παιδιά που πηγαίναν σχολείο... Αλλιώς είναι ένα περιπολικό, ταξί, τραμ, εξκαφέας στο βιβλίο και αλλιώς στα αλήθεια. Πολύ πιο εντυπωσιακά για ένα χρονιάρικο στα αλήθεια. Θα κουκουβαγίσω τώρα, αλλά ο γιος μου ξεκίνησε να μαθαίνει χρώματα λίγο μετά αφότου χρόνισε. Πρώτα ξεχώρισε το κίτρινο, από τα ταξί που του έκαναν εντύπωση.

Ο χειμώνας μια χαρά εποχή είναι. Ενδείκνυται για μεγάλες βόλτες, εκτός από όταν βρέχει ή έχει μεγάλα κρύα, βέβαια. Όσο αλητεύαμε δεν κολλήσαμε τίποτα. Κανείς δεν πηγαίνει τα άρρωστα παιδιά έξω. Όταν ξεκινήσαμε παιδικό, ήταν μια άλλη ιστορία με τις ιώσεις... Σε τραμ και λεωφορεία επιλέγαμε ώρες που δεν ήταν αιχμής και για να μη στριμοχνώμαστε με το καρότσι και για να αποφεύγουμε ιώσεις.

Το πρόγραμμα ήταν το εξής. Πρωί γάλα, παιχνίδι με παζλ κτλ, λίγες δουλίτσες γιατί τα παιδιά ήταν ακόμα ξεκούραστα. Δεκατιανό και έξω από την πόρτα. Έξω μέχρι το απόγευμα, όπου είτε θα επιστρέφαμε έχοντας κάνει και λίγα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή θα μας μάζευε ο άντρας μου και θα κάναμε καμιά βόλτα όλοι μαζί.

Αν πρέπει να σκεφτώ ένα μείον, είναι ότι οι παιδικές χαρές τα πρωϊνά του χειμώνα ήταν γεμάτες νταντάδες και γιαγιάδες, όσον αφορά τα παιδια της ηλικίας μας και δεν είχα παρέες... Τώρα ίσως έχει αλλάξει λίγο αυτό. Αλλά με γέμιζε που ήμουν με τα παιδιά, έτσι και αλλιώς. Επίσης, πρέπει να σκεφτεί κανείς τι θα φάει το παιδί και τι θα φτιάξει για το σπίτι. Ευτυχώς ο άντρας μου αναγνώριζε ότι το ότι μεγάλωνα δίδυμα δεν ήταν λίγο και δεν απαιτούσε τίποτα στο σπίτι.

Ωραία μέρη είναι ο Φλοίσβος και γενικα τα χειμωνιάτικα πρωϊνά είναι πιο ήρεμα με λίγα παιδάκια και μπορεί η μαμά να κάτσει στο παγκάκι όσο το μωρό αλωνίζει. Επίσης Ερμού για χάζεμα, Εθνικός Κήπος, Θησείο, Παιδικό μουσείο Πλάκας. Κλασική μας διαδρομή ήταν το Εθνικός Κήπος-Ερμού-Αδριανού-Θησείο, με στάσεις στον Εθνικό Κήπο, public στα παιχνίδια και παιδικά βιβλία στο Σύνταγμα, παιδική χαρά Θησείου. Άλλη ημερήσια ήταν στο Φλοίσβο στον ανοιχτό παιδότοπο στην καφετέρια. Άλλη πιο μακρινή ήταν στο Balux πάνω στην παραλία, στη Βούλα. 'Αλλη εκδρομή ήταν σε μια παιδικη χαρά στο Παλαιο Ψυχικό, μέσα στα δέντρα. Άλλη βολτίτσα άλσος Νέας Σμύρνης και πλατεία Νέας Σμύρνης.

Η παιδική χαρά της γειτονιάς καλή είναι, αλλά θα πας μία φορά, δύο φορές, είκοσι φορές, πενήντα φορές... Στο τέλος βαριέται και η μαμά και τα παιδιά. Γενικά κάναμε μεγάλες βόλτες και περνάγαμε καλά. Ήταν από τις πιο καλές εποχές της ζωής μου. Έχω να πω στις μαμάδες που δεν δουλεύουν, να το δοκιμάσουν και να μην μπαίνουν σε προγράμματα από τώρα, γιατί τα προγράμματα θα τα φάνε με το κουτάλι άπαξ τα παιδιά πάνε σχολείο...

συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου και οι ιδέες σου είναι πολύ ωραίες!έτσι θα απέφευγα να βάζω το μωράκι μου στη καθημερινή διαδικασία μιας δραστηριότητας.ολα αυτά που έγραψες,εγώ τα συνδυάζω με δύο 40' την εβδομάδα με δημιουργικό παιχνίδι, γιατί θέλω το μωρό να έρχεται σε επάφή κ με κάποιο άλλο πρόσωπο κ γιατί πραγματικά μας δίνει ιδέες για το πώς θα περάσουμε τις υπόλοιπες μέρες.πάντως, θα πρέπει να παρατηρούμε τί ταιριάζει στο μωράκι μας κ αυτό ν'ακολουθούμε, χωρίς πιέσεις κ εντάσεις!φιλιά πολλά!

Αυτό που ήθελα εγώ (και το βρήκα) ήταν ένα κέντρο δημιουργικής που να μην κάνει μόνο ένα πράγμα πχ μόνο ζωγραφική, να μπορεί να πηγαίνει κάποιες ώρες ακόμα και πρωινές, να έχει και χρόνο να παίξει και να έχει και άλλα παιδάκια γιατί το δοκίμασα στο σπίτι αλλά μόλις πηγαίναμε στις κούνιες που έβλεπε και άλλα παιδιά πάλι δεν ήθελε να παίξει. οπότε τώρα πάει λίγες ώρες, κάνει διάφορα χειροτεχνία, μαγειρική, κηπουρική και παίζει και με παιδάκια.τιμές πολύ λογικές και μπορείς να κλείσεις και με το μήνα και με την ώρα.εγώ από πάρτυ τον γνώρισα το χώρο και μετά...έμεινα!!

• 1 month later...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κι απο εμενα, θα ηθελα κι εγω πληροφοριες για το κενντρο απασχολησης καθως και για την κοπελα που ερχεται στο σπιτι...καθως εχω ενα αγορακι 14 μηνων και θελω να κανουμε κατι ωραιο καποιες φορες την εβδομαδα

γεια σας κορίτσια, κι εγώ στην ίδια φάση είμαι. Η μπέμπα μου είναι 13 μηνών. Τα απογεύματα ειδικά τώρα που χειμωνιάζει δεν ξέρω τι να την κάνω. Στο σπίτι βαριέται και έξω στην παιδική χαρά τώρα που βραδυάζει νωρίς δεν την πάω. Μία φορά τη βδομάδα την πάω στο πρόγραμμα του ΝΑΚΑ για μουσική και μωρά και μας αρέσει πολύ, περνάμε πολύ ωραία. Επίσης μία φορά τη βδομάδα πάμε και για baby swimming. έχει καμια υπόψιν σας αυτό τον χώρο στο Χαλάνδρι;;; έχουν ένα πρόγραμμα για μωράκια και μαμάδες

http://www.technotopos.gr/senseserg.htm

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...