Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Vera η αποχή από τα γαλακτοκομικά απλά συγκαλύπτει το πρόβλημα, τα συμπτώματα δηλαδή, δεν το λύνει σε καμία περίπτωση.

Αυτό το τονίζει και η Campbell όταν μιλάει για τροφικές δυσανεξίες.

Τα ζωικά λιπαρά και πάλι είναι άσχετα, άλλο είναι να έχεις δυσανεξία σε κάτι επεξεργασμένο και βιομηχανοποιημένο (παστεριωμένο και ομογενοποιημένο γάλα) και άλλο είναι να ρίχνεις το φταίξιμο στα ζωικά λιπαρά.

Έχει πλέον αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι μαστίτιδες οφείλονται στη δυσβίωση του εντέρου, οπότε η συμβουλή για αποφυγή των ζωικών λιπών κατά το θηλασμό είναι λανθασμένη και παραπλανητική (και σίγουρα δεν τη δίνει πια η Αγλαϊα μια και στρέφει τις μαμάδες με τέτοια προβλήματα κατά το θηλασμό στη GAPS διατροφή).

Αυτά τα γράφω όχι για σένα φυσικά που ξέρεις πια περί τείνος πρόκειται, αλλά για τυχόν άλλες θηλάζουσες μαμάδες που μας διαβάζουνε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων! ;)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Vera η αποχή από τα γαλακτοκομικά απλά συγκαλύπτει το πρόβλημα, τα συμπτώματα δηλαδή, δεν το λύνει σε καμία περίπτωση.

Αυτό το τονίζει και η Campbell όταν μιλάει για τροφικές δυσανεξίες.

Τα ζωικά λιπαρά και πάλι είναι άσχετα, άλλο είναι να έχεις δυσανεξία σε κάτι επεξεργασμένο και βιομηχανοποιημένο (παστεριωμένο και ομογενοποιημένο γάλα) και άλλο είναι να ρίχνεις το φταίξιμο στα ζωικά λιπαρά.

Έχει πλέον αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι μαστίτιδες οφείλονται στη δυσβίωση του εντέρου, οπότε η συμβουλή για αποφυγή των ζωικών λιπών κατά το θηλασμό είναι λανθασμένη και παραπλανητική (και σίγουρα δεν τη δίνει πια η Αγλαϊα μια και στρέφει τις μαμάδες με τέτοια προβλήματα κατά το θηλασμό στη GAPS διατροφή).

Αυτά τα γράφω όχι για σένα φυσικά που ξέρεις πια περί τείνος πρόκειται, αλλά για τυχόν άλλες θηλάζουσες μαμάδες που μας διαβάζουνε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων! ;)

μπράβο βρε Rosie, και ήμουν κουρασμένος για να γράψω... (και δεν θα τα έγραφα και έτσι ωραία) :P

πᾶν μέτρον ἄριστον

Τι σύμπτωση, μόλις πριν από λίγο μπήκα στα Yahoo Groups και πρόσεξα ένα πρόσφατο thread για την κυτταρίτιδα!

cellulite?

I just took my girls to the pool today and noticed that something

(wonderful) has happened. I don't know how/why and would love some

input if anyone else has any ideas.

My cellulite (since I was a teen - I'm not really heavy and never have

been "too" heavy other than a few extra pounds in college) has

mysteriously, virtually disappeared.

We just had our 2 year GAPSaversary. I have no idea if that is

involved. I do think B12 is somehow involved with cellulite... But

really... almost gone? So suddenly? After a really bad cellulite

moment last week?

- Kati

Τώρα που ζέστανε ο καιρός και σε άλλες χώρες πάω στοίχημα ότι θα το συνειδητοποιήσουνε αυτό πολλές GAPS-diet γυναίκες!

Απίστευτη η αίσθηση πάντως να είσαι στην παραλία και να μην αγχώνεσαι για την κυτταρίτιδα, ή να κάθεσαι με σορτσάκι ή μίνι φουστίτσα και να είσαι άνετη με τα πόδια σου... :D

Και μετά σου λένε ότι φταίει το αλάτι, αν και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να φταίει το βιομηχανοποιημένο αλάτι.

Γιατί προσωπικά μ' αρέσει το φαγητό να αλμυρίζει, και με τα τουρσιά που τρώω σίγουρα τρώω πολύ περισσότερο αλάτι απ' ό,τι θα ενέκρινε ένας συμβατικός γιατρός.

Μια από τις απαντήσεις:

Re: cellulite?

Very cool, Katie!

According this juicing/detoxing book by Cherie Calbom I recently picked up, she

attributes cellulite to toxin overload. Quote, "Cellulite is associated with

poorly functioning blood vessels, constipation, poor lymphatic drainage, and

toxicity. If blood vessels are weak and sluggish, toxins will accumulate

quickly, making it difficult to burn fat in the affected areas. Constipation

contributes to cellulite because it causes wastes and toxins to remain in the

body rather than being eliminated. A sluggish, poor-functioning colon means that

toxic wastes are not eliminated, and this effects the efficiency of organs such

as liver and kidney. ...Changing your diet and detoxifying your body is key to

eradicating cellulite." (p. 103).

Paraphrasing, then if your liver is overloaded w/toxins it can't eliminate, it

can become congested, reducing bile production in the colon, causing

constipation, causing toxins to be retained in the body instead of being

eliminated, toxins get reabsorbed into the bloodstream, causing water retention

in certaing areas because body holds onto the extra water to help dilute the

toxins, thus it appears as cellulite. (p. 167).

So, I'm not surprised that following the GAPS diet (vs the Standard American

Diet) is a path to removing cellulite! I also heard years ago that spider veins

are also a sign of constipation . . . probably the same underlying principal of

cellulite formation.

That's good news - it can be reversed with diet!! :)

Amy C

Διαφημίσεις

Ε ναι φυσικα δεν ελυσε τα προβληματα η αποχη γαλακτοκομικων αφου επανηλθαν οταν τα ξεκινησα,

Για δωστε τα φωτα σας οι γνωριζοντες απο αλλεργιες. Ο μικρος εμφανισε μικρα σπυρακια διασπαρτα στο σωμα εδω και βδομαδες. Δεν ηξερα τι ειναι υπεθεσα λογω ζεστης. Να ειναι die off? Ξεκινησαμε αυγο το σκ, τρωει λιγο ασπραδι δλδ καθε μερα και ζητημα αν μενει εστω λιγο κροκος και σημερα ειδα αρκετα μικρα σπυρακια μου μοιαζουν αλλεργια στα μπουτακι του ψηλα.......πολλα μικρα και κοκκινα αλλα μονο εκει στα ποδια. Εχει σχεση με το αυγο? Δεν βγαζεις σπυρια και στο προσωπο? Δεν μπορω να θυμηθω τι ειχε πει η παιδιατρος.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Γιατί μόνο ασπράδι; Εξ' όσων γνωρίζω το ασπράδι είναι το αλλεργιογόνο και όχι ο κρόκος.

Και στα δύο τα παιδιά με κρόκο μόνο άρχισα.

Ναι, μπορεί να είναι αλλεργία, σταμάτησέ το και βλέπεις.

Το δερματικό die-off (με σπυράκια δηλαδή) συνήθως εκδηλώνεται μόνο στο πρόσωπο, ή τουλάχιστον κυρίως στο πρόσωπο.

Γιατί μόνο ασπράδι; Εξ' όσων γνωρίζω το ασπράδι είναι το αλλεργιογόνο και όχι ο κρόκος.

Και στα δύο τα παιδιά με κρόκο μόνο άρχισα.

Ναι, μπορεί να είναι αλλεργία, σταμάτησέ το και βλέπεις.

Το δερματικό die-off (με σπυράκια δηλαδή) συνήθως εκδηλώνεται μόνο στο πρόσωπο, ή τουλάχιστον κυρίως στο πρόσωπο.

Συμφωνώ καλύτερα να ξεκινήσεις με κροκο για ένα μήνα και ύστερα το ασπραδι.

Αυτο που περιγράφεις είναι τυπικό σύμπτωμα αλλεργίας και ναι εμφανίζεται κυρίως στο σώμα ειδικά κοιλιά και στη μέση. Καλύτερα να κόψεις το αυγό για λίγο καιρο. Ύστερα όταν θα είσαι σίγουρη ότι δεν έχει καθόλου συμπτώματα ξεκινά με μια σταγόνα κροκου μελατου κλπ..

Αν δεν περνάει τότε ίσως να δοκιμασεις να μειώσεις τα προβιοτικα....

Yugup3.png

Κοριτσια ανεφερα οτι δεν τρωει τον κροκο, τον φτυνει. Μονο το ασπραδι του αρεσει. Κατερινα λες με μειωση των προβιοτικων να σταματησει η αλλεργια?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Κοριτσια ανεφερα οτι δεν τρωει τον κροκο, τον φτυνει. Μονο το ασπραδι του αρεσει. Κατερινα λες με μειωση των προβιοτικων να σταματησει η αλλεργια?

Oχι δεν θα σταματήσει αν είναι αλλεργία αλλά αν είναι die off που υποπτέυεσαι ;). Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να κόψεις οτι σου φαίνεται αλλεργιογόνο και βλέπεις στην πορεία. Λογικά θα φύγουν σεχδόν αμέσως τα σπυράκια αν επιμένουν θα είναι κάτι άλλο. Εχει και στην συμπεριφορά διαφορά?

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Όπως και τα υπόλοιπα illegal τρόφιμα, αφού ολοκληρωθεί η GAPS.

Mάλιστα γιατί κάνω κάτι παρασπονδίες αραιά και πού με λίγο chevre πχ...:oops: Αχ τα λατρεύω τα τυριά :rolleyes:!!

Αχ μην με παρεξηγήσετε... σήμερα κατάφερα να πιώ την κομπούχα :oops: Δεν ξέρω αλλά μέχρι τώρα δεν ένιωθα έτοιμη... Η γεύση είναι σαν ξυδιού σωστά? Και καίει τον λαιμό όταν την καταπίνεις?

Yugup3.png

Oχι δεν θα σταματήσει αν είναι αλλεργία αλλά αν είναι die off που υποπτέυεσαι ;). Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να κόψεις οτι σου φαίνεται αλλεργιογόνο και βλέπεις στην πορεία. Λογικά θα φύγουν σεχδόν αμέσως τα σπυράκια αν επιμένουν θα είναι κάτι άλλο. Εχει και στην συμπεριφορά διαφορά?

Oxi στη συμπεριφορα δεν ειδα αλλαγες. Αλλα οπως ανεφερα διαφορα μικρα σπυρακια διασπαρτα στην κοιλια και τα ποδια εχει βδομαδες τωρα. Και αναρρωτιεμαι αν σχετιζεται με το γεγονος οτι εγω τρωω πολλα αυγα. Τι λες? Δεν μπορω εγω να τα κοψω ομως, τι θα τρωω?

Ειχε δλδ διαφορα σπυρακια εδω κι εκει αλλα απο οταν αρχισε το ασπραδι γεμισε πιο πυκνα στα μπουτακια. Δεν δειχνει να εχει φαγουρα.

Mάλιστα γιατί κάνω κάτι παρασπονδίες αραιά και πού με λίγο chevre πχ...:oops: Αχ τα λατρεύω τα τυριά :rolleyes:!!

Αχ μην με παρεξηγήσετε... σήμερα κατάφερα να πιώ την κομπούχα :oops: Δεν ξέρω αλλά μέχρι τώρα δεν ένιωθα έτοιμη... Η γεύση είναι σαν ξυδιού σωστά? Και καίει τον λαιμό όταν την καταπίνεις?

Εγινε απλα πολυ ξυδατη. Εμενα μου αρεσει λιγοτερο ξυδατη.

Διαφημίσεις

Oxi στη συμπεριφορα δεν ειδα αλλαγες. Αλλα οπως ανεφερα διαφορα μικρα σπυρακια διασπαρτα στην κοιλια και τα ποδια εχει βδομαδες τωρα. Και αναρρωτιεμαι αν σχετιζεται με το γεγονος οτι εγω τρωω πολλα αυγα. Τι λες? Δεν μπορω εγω να τα κοψω ομως, τι θα τρωω?

Ειχε δλδ διαφορα σπυρακια εδω κι εκει αλλα απο οταν αρχισε το ασπραδι γεμισε πιο πυκνα στα μπουτακια. Δεν δειχνει να εχει φαγουρα.

Μαλλον από αυτό είναι χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω...:-( Τα σπυράκια της αλλεργίας της δικιάς μου δεν της προκαλούσαν φαγούρα. Πρασπάθησε να κόψεις τελείως για καμμιά βδομάδα να δεις τί γίνεται... Οταν περάσουν τελείως τα σπυράκια δοκίμασε εσύ πρώτα όχι όμως ποσότητες και μετά βλέπεις... Καλό κουράγιο η Miriki έκανε την gaps χωρίς αυγό οπότε θα μπορεί να σου δώσει ιδέες... Ελπίζω να μην είναι από το αυγό...

Yugup3.png

Εγινε απλα πολυ ξυδατη. Εμενα μου αρεσει λιγοτερο ξυδατη.

Την άφησα 11 μέρες.. βασικά δεν είναι οτί τρελαίνομαι για την γεύση της αλλά πίνεται ευχάριστα! Αν δεν έκαιγε κιόλας θα μπορούσα να την έπινα ευκολότερα τώρα την κατεβάζω γουλιά γουλιά..

Yugup3.png

Κατερίνα εγώ κάνω δεύτερη ζύμωση στην κομπούχα με αποξηραμένα φρούτα, συνήθως μάνγκο και ανανά, και γίνεται υπέροχη!

Μ' αυτή τη ζέστη καλό είναι να μην την αφήσεις και για πολύ (1-2 μέρες είναι αρκετές) εκτός ψυγείου κατά τη δεύτερη ζύμωση.

Σήμερα λέω να δοκιμάσω και την κομπούχα που άφησα για 18 μέρες και θα σας πω εντυπώσεις! Έβαλα λίγο αποξηραμένο ανανά και κατευθείαν στο ψυγείο μόλις την στράγγισα για να μην ξυνίσει περισσότερο.

Μαλλον από αυτό είναι χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω...:-( Τα σπυράκια της αλλεργίας της δικιάς μου δεν της προκαλούσαν φαγούρα. Πρασπάθησε να κόψεις τελείως για καμμιά βδομάδα να δεις τί γίνεται... Οταν περάσουν τελείως τα σπυράκια δοκίμασε εσύ πρώτα όχι όμως ποσότητες και μετά βλέπεις... Καλό κουράγιο η Miriki έκανε την gaps χωρίς αυγό οπότε θα μπορεί να σου δώσει ιδέες... Ελπίζω να μην είναι από το αυγό...

Μου κανεις την καρδια περιβολι!!! Σκεφτομαι οτι τοσο καιρο ετρωγε αυγο απο τις σουπες (αυγολεμονο τις κανω) και τα γιουβαρλακια/κεφτεδακια. Επισης απο τα κρακερακια (αν και δεν εχω ξανακανει απο τη μερα που ειχαμε τους εμετους. Επισης τρωει γρανιτες απο χυμο πορτοκαλι (τις κανω επειδη μονο αυτες τρωνε τωρα, δεν θελουν απο καρπουζι)

Αν κοψω εγω τα αυγα δεν μενουν πολλα να φαω, πανε ψωμακια και τηγανιτες για πρωινο, πανε κεφτεδακια κλπ......

Μηπως αν βαζω μονο κροκο σε σουπες και κεφτεδες?

Vera ξεκόλλα κορίτσι μου, υπάρχει λόγος να κάνεις τις σούπες αυγολέμονο ή να βάζεις αυγό στα κεφτεδάκια;

Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα από τα παραπάνω και μια χαρά νόστιμα τα βρίσκω τα φαγητά!

Ψωμάκια μπορείς να φτιάχνεις από αλεύρι αμυγδάλου, υπάρχουνε πολλές συνταγές χωρίς αυγό.

Και για το πρωινό έχω να σου δώσω πολλές ιδέες που δεν περιλαμβάνουνε αυγό.

Δοκίμασε αν θες όμως να τρως μικρή ποσότητα αυγού μαζί με πεπτικά ένζυμα να δεις αν θα επηρεαστεί ο μικρός.

Κι εγώ έκανα αποχή από το αυγό για αρκετό καιρό, τελικά αυτό την πείραζε όταν ήτανε μικρό και όχι τα γαλακτοκομικά. Ακόμη και όταν αρχίσαμε την GAPS όταν δοκίμαζα να της δώσω αυγό συχνά έβγαζε σπιθουράκια γύρω από το στόμα της.

Δεν το ήθελε βέβαια το αυγό και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτή ήξερε καλύτερα τι ανέχεται και τι όχι από μένα, τους τελευταίους μήνες που είναι έτοιμη μου ζητάει όλη μέρα αυγά, στη θάλασσα τα απογεύματα μόνο έτρωγε δύο αυγά βραστά στην καθισιά!

Πού είσαι, στο χωριό;

Δεν ευκαίρησα να σε πάρω, είμαι στα πρόθυρα nervous breakdown με δυο παιδιά όλη μέρα μόνη στο σπίτι μέσα σ' αυτό τον καύσωνα!

Εμενα μου αρεσουνε μονο με αυγολεμονο, πειραζει?

Εχω ισαμε 200 κιλα αλευρι καρυδας, τι να το κανω αυτο? Αμυγδαλου δεν εχω παρα ελαχιστο.

Λεω να δοκιμασω τα πεπτικα ενζυμα, δωσε κανα λινκ.

Ο δικος μου παλι σαν τρελος τρωει το ασπραδι, προφανως δεν ξερει οτι εχει αλλεργια. Ως τωρα δεν τον πειραζε οταν ετρωγα εγω.

Παρασκευη φευγουμε κι εχω τρελλαθει στις ετοιμασιες.

γεια σας κοριτσια !βασικα να απαντησω σε κατι που διαβασα,βερα μου δςν εχει σχεση η μαστιτιδα με τα γαλακτοκομικα το επιβεβαιωνω γιατι κανω αποχη δυομιση χρονια κ εχθες αναρρωσα απο την τεταρτη μαστιτιδα...

Ευη μου εαν εχεισ κανα λινκ με συνταγες ψωμιου η τηγανιτας χωρις αυγο βαλτο μας στις συνταγες οποτε εχεις χρονο σε παρακαλω!εγω επειδη αυτες τις μερες εχω τρελαθει με τα πιτσιρικια δεν προλαβαινω να φαω σωστα αλλα επειδη δεν θελω να φαω βλακειες τρωω ελαχιστα δηλαδη οτι γκαπς λιγκαλ εχω.τωρΑ θα οργανωθω παλι μεσα στη βδομαδα.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Το ταχίνι ναι επιτρέπεται, σε λογικές ποσότητες όμως, ε;

Βέρα έχω αρκετά ένζυμα στο σπίτι, αν μπορείς να περιμένεις να σου δώσω λίγα να τα δοκιμάσεις.

Είναι πολύ ακριβά και είναι κρίμα να πάρεις ολόκληρο μπουκάλι αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα κάνουνε δουλειά.

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-O-Zyme-Ultra-Ultimate-Digestive-Enzyme-Blend-180-UltraZorbe-Veggie-Caps/7796

Νομίζω έχω βάλει συνταγή για ψωμί με αλεύρι αμυγδάλου χωρίς αυγό, θα ρίξω μια ματιά και θα σας δώσω το λινκ αν όντως δεν έχει αυγό.

Αλλά αν είναι να τρώτε συχνά τότε θα πρέπει να φτιάχνετε το δικό σας αλεύρι από μουλιασμένα/αφυδατωμένα αμύγδαλα.

Αχ βρε Ελίνα μου ταλαιπωρήσε με μαστίτιδες; :(

Φρόντισε να παίρνεις τα προβιοτικά σου και να πίνεις και κεφίρ νερού συχνά.

Εγώ περιέργως δεν έπαθα ποτέ μαστίτιδα, ούτε καν φραγμένο πόρο ή καντιτίαση στο στήθος.

Άσχετο, τα ένζυμα τα δοκίμασες εσύ;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...