Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα δεχόσασταν να πάρει το μωρό σας μητρικό γάλα απο άλλη μητέρα  

241

1. 1. Θα δεχόσασταν να πάρει το μωρό σας μητρικό γάλα απο άλλη μητέρα

• όχι, ανεξαρτήτως καλής υγείας/καλής διατροφή/καθαριότητας της άλλης γυναίκας
      162
    • δεν ξέρω, πρέπει να το σκεφτώ
      58
    • ναι αρκεί να ήμουν σίγουρη για την υγεία / διατροφή / υγιεινή της
      175

Recommended Posts

Σχετικά με την εξωσωματική, θεωρώ ρατσιστικό να αναφέρεται για κάθε μητέρα το αν απόκτησε το παιδί της με φυσική σύλληψη ή εξωσωματική. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάνει τις δικές του επιλογές για τα παιδιά του, άσχετα με τον τρόπο που τα συνελλαβε.

Πες τα χρυσόστομη....

Μία μαμά που απέκτησε μωράκια με εξωσωματική.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 112
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα δεχόμουν να δώσω στο μωρό μου

το γάλα κάποιας άλλης μανούλας

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ όμως!!!

Ο θηλασμός έχει μεγάλη συναισθηματική αξία

για την μάνα και το παιδί,

και εγώ προσωπικά θα γινόμουν κουρέλι

εαν έβλεπα το μωρό μου

στην αγκαλιά μιας άλλης γυναίκας

και να το θηλάζει!

Μια δεύτερη βασική προϋπόθεση

για να δεχόμουν να δώσω ξένο μητρικό γάλα

είναι να γνώριζα πολύ καλά αυτή την γυναίκα...

Να ήταν δηλαδή κάποια φίλη μου

ή κάποια συγγενής μου

για να ήμουν σίγουρη για την ποιότητα

του γάλακτος!

θα δεχόμουν να δώσω κ να δώσουν στα παιδιά μου γάλα ..

απλά επειδή οπωσ αναφέρθηκαν πολλεσ μητέρες ποιο πάνω οτι είναι σαν μεταγκιση αίματος θα προτιμούσα να γινει η ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ ΠΑΣΤΕΡΊΩΣΗ .. καπου διάβασα πωσ καποια κοπελα εδωσε σε αλλη μανουλα

το πόσο επικίνδυνο ηταν αυτο που εκανε δεν λέγετε τα νεογνά ειναι πολυ ευάλωτα

κ το γαλα απο αλλη μητερα που απλα εκανε μλουμ στο μπουκαλι τισ μανασ του μπορει να στοίχιζε την ζωή του

ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ

το εχω κανει κ εγω στην μεθΛ κ νιώθω απερίγραπτες τύψεις ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΥ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ παιδακι ειναι καλα ό

οταν ενιωσα τι κακό θα μπορούσε ν γίνει

ΜΕ τα μη ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΈΝΟ γάλα μου που απλά έκανε μλουμ στο μπουκάλι της διπλανής μανούλας

ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΟΥ ΝΌΜΙΣΑ ΠΩΣ ΈΔΩΣΑ

ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΗΤΉΡΙΟ ..!!!:-(:sad::-(:sad:

.....

Τις πρώτες μέρες σχέδον όλες οι πρωτομανες δυσκολευονται άκομα και η δευτερομανες, όμως δεν δινουμε ξένο γιατι τότε γινεται η πρωτη "γνωριμια"του μωρου με το στηθος και της μαμας με το μωρο, ολα τα μωρα χανουν βάρους την πρωτη εβδομαδα που γεννηουνται και έιναι φυσιολογίκο.

Τα μαιευτηρια λοιπον στην Ελλαδα εκτος του Ελενα και δεν μπορω να εχω γνωση για το Αλεξανδρα γιατι δεν γεννησα εκει, στηριζουν τη μητερα ολα τα τα υπολοιπα ΥΠΟΜΟΝΕΥΟΥΝ τον θηλασμο τελεια και παυλα οσο για την μαμα με τις πολλες εξωσωματικες ηξερε τι της γινονταν της γυναικας και το πηγε απο ενστικο απο μονη της...Οσο για την γαλουχια ΟΛΕΣ οι μαμαδες εχουν γαλα απο την ΑΡΧΗ , το μονο που εμποδιζει την δικη μας γαλουχια ειναι το περιβαλλον διπλα μας. Ειλικρεινα δεν καταλαβαινω πως σε αυτην την χωρα οι μητερες εχουν ελειψη γαλακτος ακομα και εμπειρες....???

στο νοσοκομειο που γεννησα εγω οι μαιες παλευαν για θηλασμο και οι παιδιατροι συνταγογραφουσαν γαλα σκονη "ετσι για να βρισκεται" ακομα και στις μαμαδες που θηλαζαν απο την αρχη χωρις κανενα προβλημα. εγω δυστυχως την κορη μου λογω διαφορων προβληματων και καταστασεων δεν καταφερα να τη θηλασω τελευταιο γαλα ηπιε περιπου στις 45-50 μερες. ειμαι σιγουρη ομως οτι αν ειχα την σωστη ενημερωση θα μπορουσα να ξεπερασω τις δυσκολιες. οταν εμεινα εγκυος στο δευτερο αρχισα να το ψαχνω και τοτε βρεθηκα να διαβαζω το φορουμ. αν δεν ειχ μπει εδω θα ειχα σταματησει το θηλασμο απ την πρωτη μερα - μου ματωσε τις θηλες την πρωτη μερα και τις επομενες 2-3 μερες του εδινα μπιμπερο ποτε δικο μου ποτε σκονη, αλλα εχω και εισεχουσες θηλες και δυσκολευοταν πολυ να πιασει-και μετα την τεταρτη μερα καταφερα να ξαναθηλασω, απο τοτε μονο τον πρωτο μηνα ηπιε 3 φορες σκονη απο 20-30 μλ.

σ αυτη τη χωρα λοιπον η γενια των μαμαδων μας αντιμετωπιζε το θηλασμο σαν κατι που το κανουν "μονο οι γυφτισες" ή πειθονταν απο το γιατρο πως "δεν εχει γαλα" οποτε αφου δε θηλασαν οι ιδιες δεν μπορουν και να δειξουν στις κορες τους πως να θηλασουν, οι περισσοτεροι παιδιατροι και οι γυναικολογοι και οποιοσδηποτε αλλος γιατρος με το παραμικρο συστηναν και συστηνουν διακοπη του θηλασμου. ευτυχως τα τελευταια χρονια γινεται μια προσπαθεια ειδικα απο μαιες για να ξαναρχισουν οι γυναικες να θηλαζουν αλλα και παλι πολλες φορες δινονται λαθος οδηγιες -οχι παντα εσκεμενα απλα ετσι τα διδαχθηκαν- και οι μαμαδες οδηγουνται στον αποθηλασμο.

εκτος απ αυτο ομως ειναι και το περιβαλλον της νεας μαμας που δε βοηθαει στο θηλασμο, τον πρωτο καιρο η μαμα συνηθως θηλαζει παρα πολλες ωρες, οταν λοιπον καλειται να εχει κι ενα σωρο αλλους ρολους - μεγαλυτερα παιδια, συνεχεις επισκεψεις στο σπιτι, επιστροφη στην εργασια- ο θηλασμος υπονομευεται.

Διαφημίσεις

Θα δεχόμουν να δώσω στο μωρό μου

το γάλα κάποιας άλλης μανούλας

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ όμως!!!

Ο θηλασμός έχει μεγάλη συναισθηματική αξία

για την μάνα και το παιδί,

και εγώ προσωπικά θα γινόμουν κουρέλι

εαν έβλεπα το μωρό μου

στην αγκαλιά μιας άλλης γυναίκας

και να το θηλάζει!

Μια δεύτερη βασική προϋπόθεση

για να δεχόμουν να δώσω ξένο μητρικό γάλα

είναι να γνώριζα πολύ καλά αυτή την γυναίκα...

Να ήταν δηλαδή κάποια φίλη μου

ή κάποια συγγενής μου

για να ήμουν σίγουρη για την ποιότητα

του γάλακτος!

παρόλο που δε θήλασα όσο ήθελα και το φέρω βαρέως κρατάω στη μνήμη και στην καρδιά μου τις στιγμές, μάλλον ώρες πολλές, του θηλασμού, ως πολύτιμο φυλαχτό, ως την αρχή της σχέσης που ανέπτυξα και αναπτύσσω με το παιδί μου,

στο ερώτημα τώρα, θα δεχόμουνα σίγουρα με μπιμπερό, ειδικά από τη στιγμή που δεν μπορούσα εγώ, θα έπρεπε βέβαια να είμαι σίγουρη για την καλή υγεία της άλλης μαμάς, και επίσης θα δεχόμουνα και τον θηλασμό αν ήξερα ότι είναι ένας πολύ δικός μου άνθρωπος που αγαπά πάρα πολύ και το παιδί μου, αν είχα αδερφή που δεν έχω, μία αγαπημένη ξαδέρφη ή η κολλητή μου, ναι τότε δε θα είχα πρόβλημα, με εντελώς ξένη θα κόλλαγα λίγο συναισθηματικά....

1FdQp2.png

το εχω κανει κ εγω στην μεθΛ κ νιώθω απερίγραπτες τύψεις ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΥ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ παιδακι ειναι καλα ό

ΜΕ τα μη ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΈΝΟ γάλα μου που απλά έκανε μλουμ στο μπουκάλι της διπλανής μανούλας

Γιατί δηλητήριο; Μόνο αν είχες κάποια σοβαρή ασθένεια ή αν έπαιρνες απαγορευμένο φάρμακο, αλλά τότε θα ήταν και για το παιδί σου εξίσου επικίνδυνο. Επικίνδυνο θα ήταν και αν το θήλαστρο ή το μπουκάλι δεν ήταν αποστειρωμένα, ή αν το γάλα είχε μείνει για ώρα εκτός ψυγείου. Αλλά εσύ ξέρεις από τέτοια και είμαι σίγουρη ότι θα είχες τηρήσει όλους τους κανόνες.

Κλάραμπελ, σε ρώτησα για ποιο λόγο χρειάζονταν η μητέρα το δικό σου γάλα γιατί διαφωνώ στο αν πραγματικά τη βοήθησε σε κάτι.

Στην αρχή του θηλασμού, πάρα πολλές από εμάς αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι βοήθεια και υποστήριξη να να τα καταφέρουμε και όχι 30μλ γάλακτος που περίσσεψαν από κάποια άλλη μαμά.

Αν η κοπέλα είχε γάλα αλλά δεν δέχονταν το στήθος της το μωρό, έπρεπε να βοηθηθεί να αντλήσει και να του δώσει το δικό της.

Αν η κοπέλα δεν είχε αρκετό γάλα θα έπρεπε να επιμείνει με το θηλασμό για να αυξήσει την παραγωγή της, οπότε το έτοιμο γάλα μόνο καλό δεν θα της έκανε.

Αντιμετώπισα πρόβλημα στην αρχή του θηλασμού και με τα 3 παιδιά μου και δεν θα με βοηθούσε σε τίποτα στη φάση αυτή να πάρω γάλα κάποιας άλλης κοπέλας...

Βρε παιδιά, αν έδινε φόρμουλα η κοπέλα θα το κάναμε λιγότερο θέμα από τώρα που έδωσε γάλα άλλης μητέρας. Ξέρουμε κάτι γι΄αυτήν την κοπέλα και βγάζουμε συμπεράσματα; Πού ξέρουμε αν το μωρό της για οποιονδήποτε λόγο ήταν νωθρό και δεν μπορούσε να θηλάσει ικανοποιητικά και η μητέρα αναγκαζόταν να βγάλει με το θήλαστρο για να συμπληρώσει; Πού ξέρουμε ότι ήταν σε θέση να βγάλει αρκετό με το θήλαστρο; Δεν μπορούν όλες να αντλήσουν εξίσου καλά. Πού ξέρουμε αν είχε ξεμείνει κανένα κομμάτι από τον πλακούντα και δεν είχε ξεκινήσει καλά η γαλουχία; Πού ξέρουμε αν είχε ορμονικό πρόβλημα; Ξέρουμε μόνο ότι δέχτηκε ευχαρίστως το γάλα άλλης μητέρας, και νομίζω ότι κατά βάθος αυτό είναι που αναστάτωσε τα πνεύματα.

Γιατί δηλητήριο; Μόνο αν είχες κάποια σοβαρή ασθένεια ή αν έπαιρνες απαγορευμένο φάρμακο, αλλά τότε θα ήταν και για το παιδί σου εξίσου επικίνδυνο. Επικίνδυνο θα ήταν και αν το θήλαστρο ή το μπουκάλι δεν ήταν αποστειρωμένα, ή αν το γάλα είχε μείνει για ώρα εκτός ψυγείου. Αλλά εσύ ξέρεις από τέτοια και είμαι σίγουρη ότι θα είχες τηρήσει όλους τους κανόνες.

σε ενα πρόωρο μωρο το παραμικρό μπορεί να ειναι καταστροφικο ακομη κ απλά μια οωση η ενα μικροβιο απο τα χερια μου ... δισκολα μπορεουν να τα βγαλουν περα λογο πρωωροτιτασ κ ενα ακομη προβλημα θα μπορουσ ενα διμιουργηση το γαλα μου δοξα το θεο το παιδακι ειναι πλεων καλα αντρακι ολοκληρο ... αν τωρα δεχοταν μητερα να τησ δωσω γαλα μου θα το εκανα με μεγάλη χαρα αρκη να ηξερα οτι θα μπορουσε να ΠΑΣΤΕΡΙΩΘΕΊ πρωτα κ να δοθεί καταληλο στο αλλο μωρακι ...

επισεισ εχω θηλασει κ μωρακι απευθύΑΣ απο το στηθοσ μου ... αλΛΑ ηταν μεγαλο μωρο ΟΧΙ ΟΡΟΩΡΟ ..!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΕΝΩ Κ ΜΕ Κ=ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΕΝΑ 200 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΘΙΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΝΩ .....;);););)

.....

Βρε παιδιά, αν έδινε φόρμουλα η κοπέλα θα το κάναμε λιγότερο θέμα από τώρα που έδωσε γάλα άλλης μητέρας. Ξέρουμε κάτι γι΄αυτήν την κοπέλα και βγάζουμε συμπεράσματα; Πού ξέρουμε αν το μωρό της για οποιονδήποτε λόγο ήταν νωθρό και δεν μπορούσε να θηλάσει ικανοποιητικά και η μητέρα αναγκαζόταν να βγάλει με το θήλαστρο για να συμπληρώσει; Πού ξέρουμε ότι ήταν σε θέση να βγάλει αρκετό με το θήλαστρο; Δεν μπορούν όλες να αντλήσουν εξίσου καλά. Πού ξέρουμε αν είχε ξεμείνει κανένα κομμάτι από τον πλακούντα και δεν είχε ξεκινήσει καλά η γαλουχία; Πού ξέρουμε αν είχε ορμονικό πρόβλημα; Ξέρουμε μόνο ότι δέχτηκε ευχαρίστως το γάλα άλλης μητέρας, και νομίζω ότι κατά βάθος αυτό είναι που αναστάτωσε τα πνεύματα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "νομίζεις" ότι "κατά βάθος" είναι αυτό που αναστάτωσε τα πνεύματα.

Έγραψα κάποια ποστ με σοβαρά επιχειρήματα για ποιο λόγο μια τέτοια πρακτική δεν είναι ούτε ασφαλής αλλά ούτε και ουσιαστικά ωφέλιμη (γιατί όποιο και να ήταν το πρόβλημα της άλλης μαμάς, που ούτε εγώ το ξέρω αλλά ούτε και εσύ, σίγουρα τα 30 μλ δεν έλυσαν το πρόβλημα σίτισης του μωρού).

Ίσως θα μπορούσε να μας διαφωτίσει η κοπέλα που το ανέφερε για να μην μείνουμε με την απορία.

Οπότε, καταλήγοντας, ναι, σε διαβεβαιώ ότι προσωπικά αυτό που αναστάτωσε το δικό μου πνεύμα ήταν το ότι κάποια μητέρα "δέχτηκε ευχαρίστως για το νεογένητο μωρό της το αμφιβόλου καταλληλότητας γάλα μιας άλλης άγνωστης μητέρας".

Και να προσθέσω ότι η δική μου άποψη είναι ότι σε αντίστοιχη περίπτωση εφόσον είχα εξαντλήσει κάθε περίπτωση να δώσω δικό μου γάλα στο μωρό μου, αν και εφόσον δεν είχα γαλα, θα θεωρούσα ασφαλέστερο να δώσω φόρμουλα στο μωρό μου παρά το γάλα της άγνωστης διπλανής που περίσεψε στο μπιμπερό από το δικό της μωρό. Ούτως ή άλλως όταν θα τελείωναν τα 30μλ δεν θα αναγκαζόμουν να δώσω και πάλι φόρμουλα;

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Οταν είμουν εγώ μωρό ειχα θηλασει απο την θεία μου (εξ αγχηστειας) και της είμαι ευγνώμων γι αυτο.... και βέβαια θα δεχόμουν με ευγνωμωσυνη να δώσει μια αλλη γυναικα στα μωρα μου γαλα όταν εγω δεν ειχα.... εννοειτα οτι θα ήταν μια υγιης γυναικα...

WGVKp2.png<a COGYp2.png

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "νομίζεις" ότι "κατά βάθος" είναι αυτό που αναστάτωσε τα πνεύματα.

Έγραψα κάποια ποστ με σοβαρά επιχειρήματα για ποιο λόγο μια τέτοια πρακτική δεν είναι ούτε ασφαλής αλλά ούτε και ουσιαστικά ωφέλιμη (γιατί όποιο και να ήταν το πρόβλημα της άλλης μαμάς, που ούτε εγώ το ξέρω αλλά ούτε και εσύ, σίγουρα τα 30 μλ δεν έλυσαν το πρόβλημα σίτισης του μωρού).

Ίσως θα μπορούσε να μας διαφωτίσει η κοπέλα που το ανέφερε για να μην μείνουμε με την απορία.

Οπότε, καταλήγοντας, ναι, σε διαβεβαιώ ότι προσωπικά αυτό που αναστάτωσε το δικό μου πνεύμα ήταν το ότι κάποια μητέρα "δέχτηκε ευχαρίστως για το νεογένητο μωρό της το αμφιβόλου καταλληλότητας γάλα μιας άλλης άγνωστης μητέρας".

Και να προσθέσω ότι η δική μου άποψη είναι ότι σε αντίστοιχη περίπτωση εφόσον είχα εξαντλήσει κάθε περίπτωση να δώσω δικό μου γάλα στο μωρό μου, αν και εφόσον δεν είχα γαλα, θα θεωρούσα ασφαλέστερο να δώσω φόρμουλα στο μωρό μου παρά το γάλα της άγνωστης διπλανής που περίσεψε στο μπιμπερό από το δικό της μωρό. Ούτως ή άλλως όταν θα τελείωναν τα 30μλ δεν θα αναγκαζόμουν να δώσω και πάλι φόρμουλα;

Είναι σίγουρο ότι διαφωνούμε ριζικά στον τρόπο σκέψης...Δεν έδωσα 30ml πρωτόγαλα για να λύσω το πρόβλημα σίτισης του μωρού, τα έδωσα γιατί και τόσο λίγο πρωτόγαλα είναι πολύ πιό θρεπτικό για ένα τελειόμηνο μωρό από την φόρμουλα.Ένα μωρό που είχε ακριβώς την ίδια ηλικία με το άλλο μωρό, που ήταν σε μαιευτήριο και το παρακολουθούσαν καθημερινά οι παιδίατροι,γάλα από μία λεχώνα που είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί...Μην το κουράζουμε άλλο το θέμα,απλώς σκεφτόμαστε αλλιώς.Εσύ θα έδινες φόρμουλα,εγώ έδωσα το δικό μου γάλα,από το δικό μου μπουκάλι,αφού είχε πιεί το μωρό μου,με διαφορετική μόνο πιπίλα.Αυτό μάλλον θα σου φαίνεται φρικαλέο..Εμένα πάλι όχι..Ανθρώπινο μου φαίνεται και δεν ανατρέχω στα παλιά χρόνια και καλά που έδιναν συγγενείς γάλα σε άλλο μωρό-όχι ότι διαφωνώ-διαφωνώ όμως σίγουρα με την σύγχρονη μητέρα που δέχεται πολύ πιό έυκολα το γάλα μιας εταιρείας που της εγγυάται την ποιότητά του με μια υπέροχη διαφήμιση,με χαρούμενα χορτάτα μωρά....

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Απάντησα ΟΧΙ, αλλά εννοείται πως αν το μωρό μου κινδύνευε και μου το συνιστούσε γιατρός ναι θα έδινα από γάλα υγιούς γυναίκας ελεγμένο.

Για να θηλάσει το μωρό μου από άλλη γυναίκα, δε μπορώ ουτε καν να το διανοηθώ, ο θηλασμός είναι κάτι τόσο προσωπικό και δεν θα το μοιραζομουν με καμιά άλλη, ουτε την αδερφή μου καν.

Εγώ είχα αρκετό γάλα όταν γέννησα και έδωσα σε μια πολύ καλή μου φίλη για τον μικρούλη της 2 μέρες πριν μπει για δευτερο χειρουργείο που αφορούσε το νεφρό του... Μακάρι να είχα περισσότερο από αυτό που της έδωσα... ο μικρούλης μας έχασε το 75% του ενός νεφρού του τότε...

hDxrp3.pnghkS0p3.png

Έχοντας υπόψη το παρακάτω

Just One Bottle Won’t Hurt” -- or Will It?

θα ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής και θα κρίνω εκείνη τη στιγμή αν χρειάζεται το μωρό μου να πιει γάλα είτε απευθείας είτε με μπιμπερό από άλλη γυναίκα.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω

Διαφημίσεις

Είναι σίγουρο ότι διαφωνούμε ριζικά στον τρόπο σκέψης...Δεν έδωσα 30ml πρωτόγαλα για να λύσω το πρόβλημα σίτισης του μωρού, τα έδωσα γιατί και τόσο λίγο πρωτόγαλα είναι πολύ πιό θρεπτικό για ένα τελειόμηνο μωρό από την φόρμουλα.Ένα μωρό που είχε ακριβώς την ίδια ηλικία με το άλλο μωρό, που ήταν σε μαιευτήριο και το παρακολουθούσαν καθημερινά οι παιδίατροι,γάλα από μία λεχώνα που είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί...Μην το κουράζουμε άλλο το θέμα,απλώς σκεφτόμαστε αλλιώς.Εσύ θα έδινες φόρμουλα,εγώ έδωσα το δικό μου γάλα,από το δικό μου μπουκάλι,αφού είχε πιεί το μωρό μου,με διαφορετική μόνο πιπίλα.Αυτό μάλλον θα σου φαίνεται φρικαλέο..Εμένα πάλι όχι..Ανθρώπινο μου φαίνεται και δεν ανατρέχω στα παλιά χρόνια και καλά που έδιναν συγγενείς γάλα σε άλλο μωρό-όχι ότι διαφωνώ-διαφωνώ όμως σίγουρα με την σύγχρονη μητέρα που δέχεται πολύ πιό έυκολα το γάλα μιας εταιρείας που της εγγυάται την ποιότητά του με μια υπέροχη διαφήμιση,με χαρούμενα χορτάτα μωρά....

Κλάραμπελ, όντως με σοκάρισες ακόμα περισσότερο αναφέροντας ότι έδωσες ακριβώς το ίδιο μπιμπερό από το οποίο είχες ταίσει το δικό σου μωρό αλλάζοντας μόνο την θηλή...:roll:

Κατά τα άλλα, ανέφερα τα επιχείρηματά μου, ανέπτυξα το σκεπτικό μου... έχεις δίκιο ότι δεν έχει νόημα να συμφωνήσουμε οι δυο μας καθώς έχουμε εντελώς διαφορετική οπτική του θέματος.

Βλέπεις εγώ ανέφερα τι θα έκανα (έστω και υποθετικά) στην περίπτωση που χρειαζόμουν γάλα για το δικό μου μωρό και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στο γάλα μιας άγνωστης γυναίκας χωρίς κανέναν έλεγχο ή σε φόρμουλα, οπότε έπρεπε να ζυγίσω τα ρίσκα.

Εσύ πάλι αναφέρεσαι για μια τελείως διαφορετική περίπτωση, εφόσον μιλάς για το μωρό μιας άλλης γυναίκας, το οποίο ήταν αυτό που εκτέθηκε στον όποιο κίνδυνο καθώς ούτε το δικό σου μωρό ούτε εσύ εκτεθήκατε σε κάποιον κίνδυνο από την όλη ιστορία.

Αλήθεια, από το όλο σκεπτικό σου περί ασφάλειας, ελεγμένων μαμάδων, ελεγμένων μωρών και τα λοιπά, μου έμεινε μια απορία; Τη θηλή του μπιμπερό γιατί άραγε την αλλάξατε;

.....δε νομίζω τάκη....

Κλάραμπελ, όντως με σοκάρισες ακόμα περισσότερο αναφέροντας ότι έδωσες ακριβώς το ίδιο μπιμπερό από το οποίο είχες ταίσει το δικό σου μωρό αλλάζοντας μόνο την θηλή...:roll:

Κατά τα άλλα, ανέφερα τα επιχείρηματά μου, ανέπτυξα το σκεπτικό μου... έχεις δίκιο ότι δεν έχει νόημα να συμφωνήσουμε οι δυο μας καθώς έχουμε εντελώς διαφορετική οπτική του θέματος.

Βλέπεις εγώ ανέφερα τι θα έκανα (έστω και υποθετικά) στην περίπτωση που χρειαζόμουν γάλα για το δικό μου μωρό και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στο γάλα μιας άγνωστης γυναίκας χωρίς κανέναν έλεγχο ή σε φόρμουλα, οπότε έπρεπε να ζυγίσω τα ρίσκα.

Εσύ πάλι αναφέρεσαι για μια τελείως διαφορετική περίπτωση, εφόσον μιλάς για το μωρό μιας άλλης γυναίκας, το οποίο ήταν αυτό που εκτέθηκε στον όποιο κίνδυνο καθώς ούτε το δικό σου μωρό ούτε εσύ εκτεθήκατε σε κάποιον κίνδυνο από την όλη ιστορία.

Αλήθεια, από το όλο σκεπτικό σου περί ασφάλειας, ελεγμένων μαμάδων, ελεγμένων μωρών και τα λοιπά, μου έμεινε μια απορία; Τη θηλή του μπιμπερό γιατί άραγε την αλλάξατε;

Μην μου μηδενίσεις την κόλλα δασκάλα....:roll:

Μιλάω για το μωρό μιας άλλης,ναι, που με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά για το τι θα έκανα εγώ την δεδομένη στιγμή...Ήμουν σαφής από την αρχή,είπα την ιστορία μου,τι επιμένεις τώρα με λεπτομέρειες...Είμαι από αυτές που πιστεύουν ότι το μητρικό γάλα είναι πολύ καλύτερο από το αγελαδινό,εμένα πάλι με σοκάρει το γάλα που γίνεται σκόνη, από άγνωστη αγελάδα,με πρόσθετα στοιχεία για να πλησιάζει λίγο στην αξία του μητρικού γάλακτος, από κολωσσούς εταιρείες που ποτέ κανείς δεν θα πειράξει για να βρεί σκοτεινά σημεία και όλα αυτά κόντρα σε μία λεχώνα που πρόσφατα έκανε εξετάσεις και θηλάζει δίπλα δίπλα το δικό της νεογέννητο.

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

• 4 εβδομάδες μετά...
  • 3 months later...

Φυσικά και θα έδινα αν εγω είχα θέμα και το μητρικό γάλα μιας άλλης γυναίκας θα έκανε καλο στο μωρό μου! Μιλάω για την περίπτωση που για κάποιο λόγο το μωρό δεν δεχόταν το γάλα σκόνη ή ήταν πρόωρο! Επίσης δεν θα με ενοχλούσε να θήλαζε το μικρο μου μια φίλη μου ή γυναίκα του στενού μου περιβάλλοντος! Ο μπαμπάς μου θήλασε μέχρι τα 5 του! Όταν η γιαγιά ήταν στα χωράφια θήλαζε απο τη συνιφάδα της μαζι με την ξαδέλφη του και η γιαγιά όταν γυρνούσαν θήλαζε πάλι και τους δυο! Ήταν κοινή πρακτική τότε γιατι ο θηλασμός ήταν η μόνη επιλογη! Επίσης μια γιαγιά στο χωριο που δεν είχε γάλα στο δεύτερο παιδι της και το μωρο δεν έπαιρνε βάρος με κανένα γάλα εκείνης της εποχής και παραλίγο να πεθάνει έμεινε σε σπίτι συγγενή σε άλλο χωριο κάποιους μήνες για να θηλάζει το μωρο μια γειτόνισσα!!!!

Έχω δώσει δικό μου γάλα σε μωράκι που υιοθετήθηκε και είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σαφώς και θα έδινα στο μωρό μου γάλα μιας άλλης μητέρας αρκεί να ήξερα πως είναι καλά στην υγεία της. Το ξέρω πως μας φαίνεται κάπως αλλά είναι προτιμότερο το γάλα που βγαίνει από το στήθος μιας αγελάδας? προορισμένο από την φύση για μοσχαράκια? Μπορώ να ξέρω με τι θρέφεται και την κατάσταση της υγείας της?

• 5 months later...
θα δεχόμουν να δώσω κ να δώσουν στα παιδιά μου γάλα ..

απλά επειδή οπωσ αναφέρθηκαν πολλεσ μητέρες ποιο πάνω οτι είναι σαν μεταγκιση αίματος θα προτιμούσα να γινει η ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ ΠΑΣΤΕΡΊΩΣΗ .. καπου διάβασα πωσ καποια κοπελα εδωσε σε αλλη μανουλα

το πόσο επικίνδυνο ηταν αυτο που εκανε δεν λέγετε τα νεογνά ειναι πολυ ευάλωτα

κ το γαλα απο αλλη μητερα που απλα εκανε μλουμ στο μπουκαλι τισ μανασ του μπορει να στοίχιζε την ζωή του

ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ

Συμφωνώ, θυμάμαι όταν δεν έπιανε το παιδί πήγα αναγκαστικά σε θήλαστρο να αποσυμφοριστούν τα στήθη, να πάρει και το πρωτόγαλα.

Μου είπαν μόλις αντλήσω να τους πάω το γάλα να το δώσουν στο παιδί (στη ΜΕΝΝ). Εγώ νόμιζα ότι το πετάνε, ότι τους δίνουν σκόνη, ότι δίνουν συμπλήρωμα και πολλά άλλα. Ετσι ήθελα να το δώσω η ίδια. Αντλούσα λοιπόν αλλά δεν τους έδινα αναφορά, και μετά πήγαινα στη ΜΕΝΝ. Μου είχε διαφύγει όμως ότι σαν λεχώνα, φρεσκοχειρουργημένη, ήθελα κάποιο χρόνο για όλα αυτά.

Μετά λοιπόν, κι ακόμα και τώρα, πολλές φορές ρωτάω τον άντρα μου με τύψεις αν άργησα πολύ μια συγκεκριμένη φορά και αν έμεινε παραπάνω από το επιτρεπτό εκτός ψυγείου το γάλα μου.

Δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ αν ήταν το παιδί κάποιας άλλης και έδινε έτσι το γάλα μου. Θα με έτρωγαν μια ζωή οι αμφιβολίες!

Αν χρειαζόταν να δώσω γάλα μητρικό στο παιδί μου, αυτό θα ήταν από τράπεζα γάλακτος που φαντάζομαι έχουν στα μαιευτήρια.

Και αυτό μόνο σε περίπτωση που το χρειαζόταν οπωσδήποτε το παιδί να ξεπεράσει πχ μια αλλεργία στο αγελαδινό.

Δεν θα έπαιρνα από γνωστή με τίποτε. Προτιμώ άγνωστο και ελεγμένο γάλα.

Αν χρειαζόταν να δώσω για άλλο παιδί θα ήταν μέσω του μαιευτηρίου και πάλι, από χέρι σε χέρι με τίποτε. Από στήθος σε στήθος πάλι δεν θα το έκανα, και αν κάποιος προσφερόταν να "θηλάσει" το παιδί μου θα το θεωρούσα επίθεση και όχι χάρη :rolleyes: Αν δε μπορώ εγώ δεν επιτρέπω σεκανένα να βάλει το παιδί μου στο στήθος του.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

• 2 εβδομάδες μετά...

Επειδη ειμαι βεγκαν (αυστηρα χορτοφαγος) και εφερα στον κοσμο εναν ακομα βεγκανακο, το μονο γαλα που θα μπορουσα να του δωσω (αν ηθελα να μεινουμε βεγκαν) ειναι το δικο μου. Απ'οσο ξερω η φορμουλα απο φυτικο γαλα δεν ειναι 100% βεγκαν, μιας που περιεχει βιταμινη D ζωικης προελευσης.

Ευτυχως, καταφερα να τον θηλασω. Αν δεν γινοταν για καποιο λογο και ειχα την επιλογη, θα εδινα γαλα βεγκαν μαμας. Ποσο δυσκολο μπορει να ειναι να το βρεις? Οχι μονο εδω, αλλα και στην Αμερικη ακομα που οι χορτοφαγικες διατροφες ειναι πολυ πιο διαδεδομενες.

Παντως αν καποια μαμα ενδιαφερεται για βεγκαν μητρικο γαλα (το δικο μου ντε), ειμαι προθυμη να δωσω. Δεν ξερω πως γινεται ακριβως, δεν εχω βγαλει ποτε με θηλαστρο, αλλα αν ενδιαφερεται καποια ας μου στειλει πμ και θα τα βρουμε ολα...

bj0Ip3.png

0cvxp3.png

• 2 months later...

εγω φοβαμαι περισσότερο το φτιαμενο απο εταιριες γαλα παρα το γαλα μιας μαμας που θηλαζει το δικό της παιδι και βλεπω απο τις εξετασεις της εγκυμοσυνης οτι δεν πασχει απο aids, ιππατίτιδα και λοιπες ασθενειες

• 9 months later...

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα δεχομουνα γαλα για το μωρακι μου απο αλλη μητερα και φυσικα δεν θα εδινα δικο μου γαλα σε αλλο μωρακι...για ευνοητους λογους....!!!!!!

Προτιμω το ελεγμενο γαλα (iso, διασφαλιση ποιοτητασ) παρα το μητρικο μιας αγνωστης μανουλας...(πιθανον καταχρησεις, κακη διατροφη, ανεπαρκης υγιεινη)...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...