Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πώς αντιδρατε οταν ενα παιδακι χτυπαει το παιδι σας?

Recommended Posts

Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω....

Επίσης: εκεί που είσαι ήμουνα και δω που είνα θα΄ρθεις....

Ακριβως συμφωνω , η αντιδραση της κοπελας ηταν απαραδεκτη στο μικρο παιδι . Πρωτον η μητερα του και ενδιαφερθηκε και του μιλησε και επειτα τον ειχε απο πισω , δευτερον παντα ολα τα παιδακια καποια στιγμη παραφερονται , και μενα η κορη μου εχει σπρωξει παιδακια και εκεινα την εχουνε σπρωξει και παιχνιδια τους εχουνε παρει στο δρομο και επισης εκεινα τα εχουνε διεκδηκησει . Εγω ενα συν που θα εκανα σε τεοτια περιπτωση θα ητανε να ζητησω συγνωμη εγω ή ο γιος μου (εκτος αμα ειχε μουλαρωσει γιατι συμβαινει και αυτο ) απο το κοριτσακι και θα κοιτουσα ισως να γινουνε φιλοι και να πάι3ουνε μαζι στη συνεχεια . Σιγουρα ομως αμα μου φωναζε καποια ενα απο τα παιδια μου θα την ετρωγα ζωντανη .

QRyOp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 171
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επαναφέρω το θέμα με αφορμή κάτι που έγινε χτες. Ίσως να μην ήταν και τόσο σοβαρό, αλλά σίγουρα δεν θα είναι το μοναδικό που θα μας συμβει. Θα ήθελα την ψυχραιμη και αντικειμενική γνώμη σας :P

Χτες το βραδάκι είχαμε πάει σε μια παιδική χαρά όπου εκτος από εμενα και την κόρη μου ήταν και μια κυρία με τρία παιδάκια, 2 αγοράκια κ 1 κοριτσάκι. Στο περιστατικό συμμετείχαν το κοριτσάκι (3-4 χρονών) και το ένα αγοράκι (γύρω στα 5-6). Η κυρια που τα συνόδευε είχε απομακρυνθει μαζι με το 3ο παιδάκι εκτός του οπτικου μου πεδίου όταν έγινε το "συμβαν", αλλά αυτό λίγο με ενδιαφέρει.

Τα 2 παιδάκια φόραγαν κάτι σαν ρολόγια που έλεγαν και καλά πως πετάνε ακτίνες και φωτιές. Ανέβηκαν μαζί με την κόρη μου σε ένα τραμπολίνο και άρχισαν να χοροπηδάνε. Μετά από λιγο το κοριτσάκι άρχισε και καλά να της πετάει "φωτιές" με το ρολόι λέγοντας "σε έκαψα χαζό μωρό" και "βλαμένο μωρό". Δεν είπα τπτ αλλά άρχισα να ανησυχώ. Και λίγο μετα της είπε "θα σε χτυπήσω" και την κλώτσησε με το πόδι της, χωρίς όμως να την χτυπήσει με δύναμη, ίσα που την ακούμπησε θα έλεγα. Εκεί της είπα να μην την χτυπάει και πως παιζουμε όλοι μαζί χωρίς να χτυπάμε ο ένας τον άλλο. Εκει το αγοράκι είπε πως η κόρη μου χοροπήδαγε και του είπα πάλι πως έτσι είναι αυτό το παιχνίδι, και δεν χτυπάμε ο ένας τον άλλο. Το ίδιο επανέλαβα για 3η φορά στο κοριτσακι που άρχισε να μου λει διαφορα. Μετά από λίγο τα 2 παιδάκια έφυγαν χωρις να ξαναχτυπήσουν την κόρη μου, αλλά το κοριτσάκι την είπε πάλι χαζή...όπως είπε και εμένα :shock::-D

Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν πιστευετε πως αντέδρασα σωστά... ή μήπως έπρεπε να έχω πει κάτι νωρίτερα? ή να είχα αφήσει να συνεχίσουν χωρις να πω τπτ? ή να έκανα κάτι άλλο?

Μια χαρά αντέδρασες... Και έκανες καλά που δεν σχολίασες και το λεξιλόγιό τους καθώς ελάχιστα σε αφορά... Αν το σχολίαζες θα είχαν πετύχει το στόχο τους που ήταν να τραβήξουν την προσοχή ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Μια χαρά αντέδρασες... Και έκανες καλά που δεν σχολίασες και το λεξιλόγιό τους καθώς ελάχιστα σε αφορά... Αν το σχολίαζες θα είχαν πετύχει το στόχο τους που ήταν να τραβήξουν την προσοχή ;)

Μάλι με κάλυψε το αερικό. Κι εγώ έτσι θα αντιδρούσα.

Djccp2.png

67KIp2.png

Μάλι με κάλυψε το αερικό. Κι εγώ έτσι θα αντιδρούσα.

εγω εχω κανει και κατι αλλο, "παιδιαστικο". λεω στο δικο μου παιδι φωναχτα "ασε παιδι μου, οποιος λεει ετσι, ειναι ο ιδιος πολυ χαζος διοτι δεν ξερει να παιξει και να μιλησει με ανθρωπους" και τετοια παρπμοια αναλογα την εμπνευση.

Διαφημίσεις

Aυτό ήθελα να ρωτήσω τώρα, αν πιστευετε πως έπρεπε να πω κάτι στην κόρη μου... Μερικές φορές που έχει τύχει να την σπρώξει/χτυπήσει παιδάκι ενώ αυτή πάει να παίξει μαζί του την παίρνω και της λέω "αυτό το παιδάκι δεν θέλει παρέα, θέλει να παίξει μόνο του.Σκασίλα μας, πάμε να βρούμε παιδάκια που θελουν παρέα" Χτες όμως, εκτός του ότι δεν την χτύπησαν, αυτή δεν έδειξε να πτοείται ή να καταλαβαινει τι έγινε και συνεχισε να χοροπηδαει. Δεν θεώρησα πως έπρεπε να πω κάτι....

Aυτό ήθελα να ρωτήσω τώρα, αν πιστευετε πως έπρεπε να πω κάτι στην κόρη μου... Μερικές φορές που έχει τύχει να την σπρώξει/χτυπήσει παιδάκι ενώ αυτή πάει να παίξει μαζί του την παίρνω και της λέω "αυτό το παιδάκι δεν θέλει παρέα, θέλει να παίξει μόνο του.Σκασίλα μας, πάμε να βρούμε παιδάκια που θελουν παρέα" Χτες όμως, εκτός του ότι δεν την χτύπησαν, αυτή δεν έδειξε να πτοείται ή να καταλαβαινει τι έγινε και συνεχισε να χοροπηδαει. Δεν θεώρησα πως έπρεπε να πω κάτι....

οταν λες..''σπρωχνει''...που δηλ.?στην τσουληθρα που ενδεχομενος παει να παιξει 'η απλα παει διπλα του.?

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Εφόσον της ίδιας δεν της προξένησε κάποια αντίδραση καλά έκανες και το προσπέρασες...

(Λορέτα Ποντικίνα)

οταν λες..''σπρωχνει''...που δηλ.?στην τσουληθρα που ενδεχομενος παει να παιξει 'η απλα παει διπλα του.?

Μια φορά που το είχα πει ήταν σε μια παιδικη χαρα όπου ήταν ένα ξυλινο παιχνίδι σαν ρολόι που το γύριζε το παιδάκι γύρω γύρω. Πήγε να παιξει με αυτο κ η δικια μου και αυτος την έσπρωχνε.

edit: Πιθανόν να το έλεγα και χτες αν πηγαινε η κορη μου να ανεβει στο τραμπολίνο και την χτύπαγαν από την αρχή τα άλλα παιδια

Διαφημίσεις

Μια φορά που το είχα πει ήταν σε μια παιδικη χαρα όπου ήταν ένα ξυλινο παιχνίδι σαν ρολόι που το γύριζε το παιδάκι γύρω γύρω. Πήγε να παιξει με αυτο κ η δικια μου και αυτος την έσπρωχνε.

edit: Πιθανόν να το έλεγα και χτες αν πηγαινε η κορη μου να ανεβει στο τραμπολίνο και την χτύπαγαν από την αρχή τα άλλα παιδια

Ο λογος που σε ρωτησα ειναι ο εξης.Εφοσον η κορη σου πηγε να παιξει με παιχνιδι της παιδικης χαρας...ειναι λαθος αυτο που εκανες...να της πει να φυγει,γιατι το παιδακι δεν ηθελε παρεα.:shock:!Αν δεν θελει παρεα,ας κατσει σπιτι του. Με αυτο που κανεις ειναι σαν να της λες να κανει πισω!!!

Εγω σε παρομοιω περιστατικο...πηγα στο παιδακι..και του ειπα''σε παρακαλω κανε λιγο ακρη γιατι θελουν να κατεβουν κ αλλα παιδακια απο την τσουλιθρα.Αν το παιδακι δεν ακουσει και σε ''βριζει''φυσικα δεν τα βαζεις με το παιδι,απλα ψαχνεις γυρο να δεις που βρισκετε αυτη που το προσεχει...!!!

Καποτε το εκανα και εγω αυτο το λαθος με αποτελεσμα το παιδι μου να θελει να παει στις κουνιες οταν δεν ειχε πολλα παιδακια,γιατι φοβοταν μηπως τον σπρωξουν 'η τον δειρουν.Αλλαξα κ εγω...και αρχησα να λεω''οταν καποιος σε βαρεσει,θα κανεις το ιδιο κ εσυ.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Ο λογος που σε ρωτησα ειναι ο εξης.Εφοσον η κορη σου πηγε να παιξει με παιχνιδι της παιδικης χαρας...ειναι λαθος αυτο που εκανες...να της πει να φυγει,γιατι το παιδακι δεν ηθελε παρεα.:shock:!Αν δεν θελει παρεα,ας κατσει σπιτι του. Με αυτο που κανεις ειναι σαν να της λες να κανει πισω!!!

Εγω σε παρομοιω περιστατικο...πηγα στο παιδακι..και του ειπα''σε παρακαλω κανε λιγο ακρη γιατι θελουν να κατεβουν κ αλλα παιδακια απο την τσουλιθρα.Αν το παιδακι δεν ακουσει και σε ''βριζει''φυσικα δεν τα βαζεις με το παιδι,απλα ψαχνεις γυρο να δεις που βρισκετε αυτη που το προσεχει...!!!

Καποτε το εκανα και εγω αυτο το λαθος με αποτελεσμα το παιδι μου να θελει να παει στις κουνιες οταν δεν ειχε πολλα παιδακια,γιατι φοβοταν μηπως τον σπρωξουν 'η τον δειρουν.Αλλαξα κ εγω...και αρχησα να λεω''οταν καποιος σε βαρεσει,θα κανεις το ιδιο κ εσυ.

Εγώ δεν θέλω να την μάθω να βαράει. Τουλάχιστον δεν θέλω να είναι αυτό η πρώτη της επιλογή. Έχω διαλέξει να την απομακρύνω από το επιθετικό παιδάκι λέγοντάς της ότι ΑΥΤΟ δεν θέλει παρέα και μάλιστα με περιφρονητικό ύφος για αυτό το παιδάκι, για να μην την κάνω να νιώσει αυτή άσχημα. Ότι δηλαδη είναι φυσικό να μην την θέλουν και να στενοχωριέται. Πιστευω ότι έτσι της περνάω το μήνυμα ότι το "πρόβλημα" το έχει το παιδάκι που δεν θέλει παρέα

Εγώ δεν θέλω να την μάθω να βαράει. Τουλάχιστον δεν θέλω να είναι αυτό η πρώτη της επιλογή. Έχω διαλέξει να την απομακρύνω από το επιθετικό παιδάκι λέγοντάς της ότι ΑΥΤΟ δεν θέλει παρέα και μάλιστα με περιφρονητικό ύφος για αυτό το παιδάκι, για να μην την κάνω να νιώσει αυτή άσχημα. Ότι δηλαδη είναι φυσικό να μην την θέλουν και να στενοχωριέται. Πιστευω ότι έτσι της περνάω το μήνυμα ότι το "πρόβλημα" το έχει το παιδάκι που δεν θέλει παρέα

Σαφως το προβλημα το εχει το αλλο το παιδακι...αλλα αν σε καθε παιχνιδι στην παιδικη χαρα υπαρχει ενα τετοιο παιδακι,εσυ τι θα κανεις?Θα παρεις την κορη σου να φυγεις?

Το να βαραει ουτε εμενα μου αρεσει...αλλα επειδη δεν μ'αρεσε κ να τις τρωει κιολας....αναγκαστηκα να του το πω.!!

Και πιστεψε με ...μεχρι ωρας δεν εχει βαρεσει ποτε,μα ποτε απο μονος του,μονο οταν αναγκαζετε,αλλιως αν κατι δεν του αρεσει στο αλλο παιδακι,δεν το κανει αυτος παρεα απο μονος του.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Από πότε είναι λάθος να σεβόμαστε τα 'θέλω' των γύρω μας όπως θα θέλαμε να σεβαστούν τα δικά μας; :confused:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Σαφως το προβλημα το εχει το αλλο το παιδακι...αλλα αν σε καθε παιχνιδι στην παιδικη χαρα υπαρχει ενα τετοιο παιδακι,εσυ τι θα κανεις?Θα παρεις την κορη σου να φυγεις?

Μα δεν φεύγουμε...πάμε είτε σε άλλα παιχνίδια είτε να βρούμε άλλα παιδάκια εντός της παιδικής χαράς που θέλουν να παίξουν όλα μαζι. Δηλ απλά απομακρυνόμαστε από το δύστροπο παιδάκι και πάμε να χαρούμε αλλού

Προς το παρόν ευτυχώς τα περιστατικά με δύστροπα και επιθετικά παιδάκια δεν είναι πολλά ;)

Διαφημίσεις

Τα ''θελω''μας ειναι τα παιχνιδια τις παιδικης χαρας που ειναι για ολα τα παιδακια???

Και σεβασμος ειναι οταν τα απαιτουμε με ξυλο προς τα αλλα παιδακια????

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Πιστεύω πως η malecon πράττει ορθώς, γιατί με τον τρόπο αυτό δίνει στο παιδάκι της να καταλάβει πως ναι μεν μπορεί να παίζει με τα παιδάκια, αλλά η συμπεριφορά κάποιων από αυτά δεν είναι σωστή κι εμείς δεν γινόμαστε ίδια με αυτά, απλά δεν παίζουμε μαζί τους. Η χασούρα είναι δική τους κι εμείς χαιρόμαστε το παιχνίδι χωρίς τσακωμούς και σεβόμαστε όσους μας σέβονται.

Είναι για ΟΛΑ τα παιδάκια... και όταν ένα ΠΑΙΔΑΚΙ (θυμίζω ότι δεν μιλάμε για ενήλικες!!!) θέλει λίγο παραπάνω χρόνο στην τσουλήθρα ε του τον δίνουμε! Γιατί και το δικό μας κάποτε θα τον θέλει και δεν θα θέλουμε να βρεθεί κάποιος έξυπνος να του την πει! Τουλάχιστον στην δική μας παιδική χαρά αυτό συμβαίνει με όλους τους γονείς! Δίνουμε στα παιδιά τον χρόνο που θέλουν και σεβόμαστε το ότι δεν θέλει κάποια μέρα να παίξει με άλλα παιδάκια... Είναι πολύ εύκολο να πάρεις το παιδάκι και να το απασχολήσεις για λίγο κάπου αλλού και να επιστρέψεις αργότερα! Δεν μας ανήκει τίποτα στην παιδική χαρά... ανήκει σε όλους και ΚΥΡΙΩΣ στα παιδιά!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Το χειροτερο κορίτσια ξέρετε πιο ειναι όταν τσακώνοντε οι μανάδες μεταξύ τους και βλέπουν τον τσακωμό τα παιδιά ..... αραγε πως νοιωθουν?

Μα δεν φεύγουμε...πάμε είτε σε άλλα παιχνίδια είτε να βρούμε άλλα παιδάκια εντός της παιδικής χαράς που θέλουν να παίξουν όλα μαζι. Δηλ απλά απομακρυνόμαστε από το δύστροπο παιδάκι και πάμε να χαρούμε αλλού

Προς το παρόν ευτυχώς τα περιστατικά με δύστροπα και επιθετικά παιδάκια δεν είναι πολλά ;)

Σεβαστη λοιπον η αποψη σου....αλλα επειδη δεν σου εχει τυχη ενα πολυ αρχημο περιστατικο οπως εμενα(και απο τοτε αλλαξα τελειος).Να ειναι ενα παιδακι στην τσουλιθρα και να μην αφηνει κανενα να κατεβει,τα παιδια να πηγαινουν απο την αλλη μερια και αυτο να κανειτα ιδια...και οταν καποια στιγμη τον προσπερναει ο δικος μου εκεινος τον πιανει απο τον λαιμο τοσο δυνατα...και βλεπω το παιδι μου να κοκκινιζει και να του πεταγωνται τα ματια προς τα εξω.ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ!!!!

Η αντιδραση μου ηταν η εξης.Ετρεξα και του επιασα με τοση δυναμη το χερι(που ισως τα νυχια μου να τα εβλεπε για2-3μερες τουλαχιστον μετα εκει)του το κατεβασα και τον ρωτουσα που ειναι η μαμα του και πιος τον προσεχει.....δεν εμφανιστηκε κανεις...παρα καποια στιγμη του ειπα φυγε και μην ξαναερθεις αν δεν ειναι και καποιος μαζι σου...

Υπερβολικη????????

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Καια εγώ πιστεύω πως η malecon το χειρίστηκε μία χαρά.

Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο.

Οκ, το παιδάκι είπε χαζή εσένα και την κόρη σου. So what?

Δεν είσαστε, και επίσης δεν σημαίνει ότι το παιδάκι είναι κακομαθημένο κλπ κλπ. Είναι σε μία ηλικία που τα παιδιά πειραματίζονται ΚΑΙ με τις λέξεις που ακούνε.

Και η κόρες μου μου πετάνε κάτι μαργαριτάρια ώρες ώρες.

Δηλαδή τι να έκανες? Να τα βαλεις με το τρίχρονο?????

Για αυτό σου λέω, μια χαρά το χειρίστηκες...

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Τώρα πραγματικά δηλαδή... ρωτάς ειλικρινά ή ρητορικά;

(Λορέτα Ποντικίνα)

Σεβαστη λοιπον η αποψη σου....αλλα επειδη δεν σου εχει τυχη ενα πολυ αρχημο περιστατικο οπως εμενα(και απο τοτε αλλαξα τελειος).Να ειναι ενα παιδακι στην τσουλιθρα και να μην αφηνει κανενα να κατεβει,τα παιδια να πηγαινουν απο την αλλη μερια και αυτο να κανειτα ιδια...και οταν καποια στιγμη τον προσπερναει ο δικος μου εκεινος τον πιανει απο τον λαιμο τοσο δυνατα...και βλεπω το παιδι μου να κοκκινιζει και να του πεταγωνται τα ματια προς τα εξω.ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ!!!!

Η αντιδραση μου ηταν η εξης.Ετρεξα και του επιασα με τοση δυναμη το χερι(που ισως τα νυχια μου να τα εβλεπε για2-3μερες τουλαχιστον μετα εκει)του το κατεβασα και τον ρωτουσα που ειναι η μαμα του και πιος τον προσεχει.....δεν εμφανιστηκε κανεις...παρα καποια στιγμη του ειπα φυγε και μην ξαναερθεις αν δεν ειναι και καποιος μαζι σου...

Υπερβολικη????????

τοσο πολυ?????

τοσο πολυ?????

Καμια υπρβολη,μα καμια.Το παιδι μου ειχε σημαδι για ωρες μετα στο λαιμο.

Μην νομιζετε οτι στην παιδικη χαρα ειμαι υπερβολικη.ο μικρος παιζει πολυ ομορφα με τα παιδια και εγω ειμαι απο αυτες που πολλες φορες του κανω παρατηρηση να περιμενει αν θελει ενα αλλο παιδακι να παιξη περισσοτερο 'η να ειναι προσεκτικος στην τσουλιθρα οταν υπαρχουν μικρα παιδακια κ να μην βιαζετε.

Απλα εκεινο το περιστατικο με εκανε να του πω πως αν καποιος σε βαραει επανελημενα καντω και εσυ(σαν υπερασπιση για τον εαυτο του)

ξερεις ποσες φορες απο ενα ξαδερφακι του εχει ερθει με δαγκωνια στο χερι και κλαιει με λιγμους.Ποτε δεν φωναξα στο αλλο παιδακι...το μονο που ειπα μην καθεσε,σπρωχτων,τι περιμενεις να σου κοψει κομματι.Εχει πολυ αντοχη στον πονο και απορω.Με στεναχωρει να καθετε και να τον κανουν οτι θελουν γιατι απλα ειναι πολυ συγκαταβατικος.

Στο σχολειο εχει τους πιο πολους φιλους.Και δεν εχουν μαλωσει ποτε.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Υπερβολικη????????

Και όχι μόνο υπερβολική.

Γενικά, θα προτιμούσα οι μανούλες να φέρονται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα παιδάκια, δικά τους ή μη.

Djccp2.png

67KIp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...