Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παχυσαρκία και εγκυμοσύνη


Recommended Posts

Καλωσήρθες anna, να εμπιστεύεσαι το γιατρό σου και να σκέφτεσαι θετικά, έτσι και το σώμα σου θα είναι δεκτικό και όλα θα τα καταφέρετε!

Εμείς ξεκινήσαμε στα 94 κιλά την εγγυμοσύνη και είχα τις ίδιες ανησυχίες με σένα, τώρα είμαστε στον 9ο...βάλαμε 8,5 κιλά ως τώρα και φάγαμε καλά στο δεύτερο τρίμηνο που είχαν περάσει οι φοβίες μου!

Μην τρομοκρατείσαι, άκουγε το γιατρό σου,

μπορείς να επισκεφτείς κι ένα διατροφολόγο να εκμεταλευτείς το διάστημα μέχρι να μείνεις έγγυος (η δίαιτα βοηθά και στη γονιμότητα).

Εμείς δεν προλάβαμε, μας ήρθε κατευθείαν το μωρό και ενώ στην αρχή τρομοκρατήθηκα λόγω κιλών μετά ευχαριστούσα το Θεό!

Καλή δύναμη!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 119
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτο σκεφτομαι και εγω οτι αν θελει ο θεος ολα θα πανε καλα! δεν εχω παρα μονο να ελπιζω οτι θα συνεχισω να ειμαι υγιεις και εγω και το εμβρυο οταν θα ερθει η ωρα του! σου ευχομαι τα καλυτερα για το μωρακι σου και για σενα!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

κοριτσια αφου εβγαλα ενα ενδομητριο πολυποδα ξεκινησα διατροφη με 5 γευματα μονο βραστα ψητα και με την βοηθεια του glucophage εχασα 6 κιλα σε 1 εβδομαδα και συνεχιζω!!!!!!!!!!!!!!!! επεσα απο τον τριψιφιο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...
γεια σου,τι εκανες τελικα?βρηκες καποια λυση?ενδιαφερομαι και εγω.[/ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ...ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΙΑΤΡΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΩ ΠΑΧΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΠΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΣΤΕΝΕΥΕΙ ΕΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕ ΦΟΒΙΣΕΙ.ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ?ΨΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΛΛΑ!!!ΑΝ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

kalimera koritsia eimai i niki kai exw kai egw parapanw kila apo to kanoniko. exw polikistikes oothikes. edw kai ena xrono prospathoume eleuthera alla den exei katsei to ninaki. Twra pirame apofasi na xasoume kai oi dio kila giati egw pisteuw oti paizei rolo sto oti den mporw na meinw egkios. eimai 1.72 kai zigizw 94 kila. skopos mou einai na ftasw 80. Ki emena o giatros mou mou eipe oti oi ipervares ginekes kindineuoun stin egkimosini alla kai to paidi na gentihei ellipovari kai me diaviti. euxomai na ta xasw grigora ta kilakia mou kai na erthei ena igies ninaki..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 11 months later...
Καλημέρα σε όλες!Είμαι καινούρια στο forum και έκανα καιρό μέχρι να γίνω κι εγώ μέλος.Έχω διαβάσει πολλές φορές αυτά που γράφετε και είναι σαν να μιλάτε και για εμένα!Δεν πίστευα ποτέ ότι θα διάβαζα κάπου πράγματα τα οποία θα ήτα τόσο κοντά στη δική μου περίπτωση.

Είμαι η Μαρία και είμαι 29 χρόνων.Είμαι ένα χρόνο παντρεμένη και κάνουμε προσπάθεια με τον άντρα μου από την αρχή του γάμου μας για ένα παιδάκι.

Μέχρι τώρα δεν έχει έρθει αλλά δεν χάνουμε τις ελπίδες μας.Άλλωστε είναι σχετικά νωρίς να ανησυχούμε(όπως μας λέει και ο γιατρός μου) αλλά όταν η επιθυμία για ένα παιδί είναι μεγάλη,δεν μπορείς να μην το σκέφτεσαι και να μην το ψάχνεις....

Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι είμαι παχύσαρκη και έχω και πολυκυστικές ωοθήκες.Το πρόβλημα δηλαδή είναι μάλλον δικό μου καθώς ο άντρας μου έχει κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και είναι όλα καλά.

Φοβάμαι πολύ πως τα κιλά μου ευθύνονται για το ότι δε μένω έγκυος αλλά και αν θα μείνω,μήπως δημιουργήσουν πρόβλημα στο μωρό μου ή και σε εμένα.

Ελπίζω σε μια απάντηση από όποια έχει ανάλογη εμπειρία και ευχαριστώ εκ των προτέρων....

 

Καλησπερα μαρια !! και εγω βιωνω ακριβως αυτο σαν εσενα !!! εγω ειμαι 25 χρονων και ο ατρας μου 35. ειμαστε 2 χρονια παντρεμενοι και προσπαθουμε για παιδακι εδω και ενα χρονο .. αλλα τιποτα . και ο αντρας μου εκανε εξετασεις και δεν εχει κανενα προβλημα . πηγα και εγω σε γυναικολογο και εκεινη την μερα ειχα ωορρηξια , αλλα δυστυχως τιποτα ακομα . Εχω σακχαρωδη διαβητη και φοραω αντλια ινσουλινης. και ειμαι σχεδον 90 κιλα . η γιατρος μου ειχε πει οτι πρεπει οπωσδηποτε να χασω (οχι οτι δεν θα μπορω να συλαβω ) , αλλα να μην εχω κανενα προβλημα .ξερεις οτι δεν ειναι ευκολο να χαθουν απο την μια μερα στην αλλη .. δεν ξερω . με εχει πιασει πανικος.. εσυ τελικα εμεινες εγκυος??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Για τις πολυκυστικές και την παχυσαρκία:

Ήμουν 120 κιλά και ύψος 1.78. Είχα σύνδρομο πολυκυστικών - χωρίς όμως εμφανείς κύστες στις ωοθήκες και αρχή διαβήτη τύπου 2. Με παρακολουθούσαν ενδοκρινολόγοι και διαιτολόγος. Δεν πολυτηρούσα την δίαιτα, αλλά έπαιρνα glucophase που είναι χάπι για την ρύθμιση του ζαχάρου, αλλά κάνει καλό και στις πολυκυστικές.

Έμεινα έγκυος στην πρώτη μου κόρη τον πρώτο μήνα που προσπαθήσαμε.

Πήρα 17 κιλά :oops: και τελικά γέννησα με καισαρική λόγω του διαβήτη (τον οποίο όμως είχα από πριν). Ο γυναικολόγος μου είπε οτι δε δέχεται να με ξαναδεί έγκυο αν δεν χάσω αρκετά κιλά. Με την παρότρυνσή του έβαλα δακτύλιο και έχασα 30 κιλά σε 1,5 χρόνο. Το ζάχαρό μου πήγε σε φυσιολογικά επίπεδα, το σύνδρομο πολυκυστικών εξαφανίστηκε, η περίοδος σταθεροποιήθηκε και έμεινα έγκυος στην δεύτερη κόρη μου χωρίς προσπάθεια. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη πήρα συνολικά 8 κιλά και όλα από τον 6ο και μετά. Δεν παρουσίασα ποτέ ξανά ζάχαρο. Είχα βέβαια δυσκολίες (διαρροή αμνιακού υγρού) αλλά άσχετες με τα κιλά.

 

Όπως καταλαβαίνεις την πρώτη φορά μάλλον ήμουν τυχερή που έμεινα έγκυος τόσο εύκολα, γιατί τα κιλά μου προκαλούσαν ουσιαστικά τις πολυκυστικές. Πιστεύω οτι δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι, αλλά σίγουρα μια μικρή απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει!

 

Καλή συνέχεια

 

καλησπέρα Ναταλία. διάβασα την ιστορία σου. κ εγώ είμαι μια από τα ίδια. Έχω ύψος 1,65 και 92 κιλά. Έχω σακχαρώδη διαβήτη εδώ κ 10 χρόνια. Είμαι 25 χρονών. με τον άντρα μου πρπροσπαθούμε εδώ κ 1,5 χρόνο για παιδάκι αλλά τίποτα. φτιάχνω συνέχεια μετρήσεις γλυκοζιωμενης και την έχω στο φυσιολογικό(5,6). διαβάζω διάφορα σε σάιτ ότι τα κιλά προκαλούν υπογονιμότητα. ήδη Τώρα ξεκίνησα δίαιτα. μπήκα σε Πρόγραμμα. μακάρι να βοηθήσει αυτό...πολυκυστικες κ αλλά τέτοια δεν είχα ποτέ..

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα...Όλα όσα συζητάτε εδώ με απασχολούν πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες. Είμαι 28 χρονών και παλεύω αρκετά χρόνια με τα κιλά. Πριν από 3 μήνες περίπου πήγα σε ενδοκρινολόγο γιατί θέλω να κάνω παιδί και έπρεπε επιτέλους να μπω σε μια σειρά. Είχα φτάσει τα 115 κιλά και μέχρι στιγμής έχω χάσει τα 10. Ο γιατρός μου είχε βάλει στόχο τα 90 για να μου δώσει το πράσινο φως για εγκυμοσύνη. Έλα όμως που υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος? Από τη μια χαίρομαι απίστευτα γιατί το θέλω όσο τίποτα κι από την άλλη αγχώνομαι. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι μου είχε πει πως μπορούσα αν ήθελα να το κάνω και πριν χάσω τα κιλά γιατι οι εξετασεις μου είναι πάρα πολύ καλές κι οτι εχει τον τροπο να με κουλαντρισει για να πανε ολα καλά αλλά οτι αφου δεν το βιάζομαι πολύ το ιδανικό θα ειναι να φτασω στα 90 πρωτα....

Απλώς αναρωτιέμαι τι θα γίνει σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι υποψίες μου.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 χρόνια μετά...

Κορίτσια Γειά σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια η οποία είχε πολλά κιλά και κατάφερε να κάνει παιδί η έστω αν είχε κάποια γνωστή που τα κατάφερε. Εγώ έχω πολλά παραπάνω Κ δεν τα έχω καταφέρει...

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και μπορείς να κάνεις παιδί με ΠΟΛΛΑ παραπάνω κιλά. Επιβαρύνεσαι συνολικά στην υγεία σου, όπως ήδη θα ξέρεις και το να προσπαθήσεις να στραφείς σε πιο καλή διατροφή, μόνο υπέρ σου μπορεί να λειτουργήσει. 

 

Υπάρχουν στην οικογένεια μου, αρκετές γυναίκες με ΠΟΛΛΑ περισσότερα κιλά, οι οποίες είναι μανούλες :).

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, elsa935 είπε:

Κορίτσια Γειά σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια η οποία είχε πολλά κιλά και κατάφερε να κάνει παιδί η έστω αν είχε κάποια γνωστή που τα κατάφερε. Εγώ έχω πολλά παραπάνω Κ δεν τα έχω καταφέρει...

 

Γεια σου elsa! Σίγουρα υπάρχουν πολλές γυναίκες που κάνουν παιδάκι όντας υπέρβαρες ή παχύσαρκες. Θα σου πω όμως ότι στην εξωσωματική που είναι ένας τομέας της ιατρικής όπου ψάχνουν πολύ τους παράγοντες που δυσκολεύουν την επίτευξη μίας εγκυμοσύνης, έχουν βρει από μελέτες ότι το υπερβολικό βάρος στη γυναίκα είναι ένας βασικός παράγοντας αποτυχίας της εξωσωματικής. Έτσι σε πολλά νοσοκομεία στο εξωτερικό -και νομίζω πλέον και στην Ελλάδα σε ορισμένα- βάζουν ως όρο να χάσει η γυναίκα ένα συγκεκριμένο αριθμό κιλών προτού ξεκινήσει την εξωσωματική. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η διαίτα γιατί κι εγώ κατά καιρούς στη ζωή μου -και ειδικά με τις εξωσωματικές- έχει χρειαστεί να κάνω γιατί πήρα κάποια κιλά. Αν όπως λες έχεις πολλά παραπάνω κιλά, ίσως να έβαζες σαν στόχο να χάσεις κάποια, όχι να φτάσεις απαραίτητα σε ένα ιδανικό βάρος. Το να περπατάς λίγο -τρεις φορές τη βδομάδα ας πούμε- σε ένα πάρκο ή ένα γήπεδο, θα βοηθούσε στην απώλεια των κιλών.

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου!

Link to comment
Share on other sites

Ο γιατρός σου τι λέει; Η παχυσαρκία όπως και ο υποσιτισμός προκαλούν υπογονιμότητα. Το να χάσεις βάρος μπορεί να βοηθήσει πολύ γρήγορα οπότε αν συζητήσετε ένα πλάνο μπορεί να είναι και θέμα μερικών μηνών

Link to comment
Share on other sites

Να σ πω την αλήθεια ο γιατρός μ συγχωρεθηκε και λόγο οικονομικών δεν έχω καταφέρει να πάω αλλού. Ο συγκεκριμένος μου έκανε ευκολίες. Έχω προσπαθήσει με δίαιτα αλλά δεν χάνω βάρος. Λογικά πρέπει να πάω Κ σε ενδοκτινολογο αλλά προς το παρών είναι αδύνατον αυτό. 

Επεξεργάστηκαν by elsa935
Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα καλο ειναι να χασεις κιλα για τη δικη σου υγεια,αλλα κ κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης να μην παρεις πολλα γτ ειναι πιο πιθανο να εχεις υπερταση,διαβητη.στην πρωτη εγκυμοσυνη ξεκινησα στα 90κιλα κ γεννησα στα 100,με υψος 1,60.στη δευτερη ξεκινησα στα 78 κ γεννησα 95.στην πρωτη ειχα διαβητη,στη δευτερη οχι.κ στις δυο,τον τελευταιο μηνα κ μετα τον τοκετο ειχα λιγο πιεση,οχι πανω απο 15.την πρωτη πιο εντονο.κ τις δυο επεσε γρηγορα στην υποταση που εχω παντα.γενικα εχω κ θυροειδη,αλλα ουτε ο θυροειδης ουτε τα κιλα με δυσκολεψαν να μεινω εγκυος,η γενικα να εχω καποια επιπλοκη

Link to comment
Share on other sites

On 2/9/2017 at 2:58 ΜΜ, elsa935 είπε:

Να σ πω την αλήθεια ο γιατρός μ συγχωρεθηκε και λόγο οικονομικών δεν έχω καταφέρει να πάω αλλού. Ο συγκεκριμένος μου έκανε ευκολίες. Έχω προσπαθήσει με δίαιτα αλλά δεν χάνω βάρος. Λογικά πρέπει να πάω Κ σε ενδοκτινολογο αλλά προς το παρών είναι αδύνατον αυτό. 

 

Στο Έλενα Βενιζέλου υπάρχει και ενδοκρινολογικό τμήμα όπου λογικά μπορείς να πάρεις συμβουλές πέρα από τα ενδοκρινολογικά και για διαιτολογικά θέματα. Δες εδώ και αν είσαι ασφαλισμένη θα σου πρότεινα να κλείσεις ένα ραντεβού 

Παθολογικός τομέας Νοσ. Έλενα

https://www.hospital-elena.gr/medical-services/iatrikes-ypiresies/pathologikos-tomeas

Καλή Κυριακή σε όλους!

 

link check 2023

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν δεν έχεις καμία οικονομική δυνατότητα για οδηγίες γιατρού, για το κομμάτι της δίαιτας και μόνο, υπάρχει πάντα η παλιά καλή δοκιμασμένη μέθοδος της μέτρησης θερμίδων. Ειναι λόγο κουραστικό τις πρώτες βδομάδες και πολύ σοκαριστικό επίσης (θα πεις πολλά "μα δεν είναι δυνατό, αποκλείεται" αλλά δεν έχει κανένα κόστος πέραν μίας απλής ζυγαριάς κουζίνας.

Υπάρχει και αυτο τo site: myfitnesspal.com και η αντίστοιχη εφαρμογή που βοηθάνε να κρατάς ημερολόγιο και να έχεις ένα μπούσουλα. Ειναι δωρεάν και ξέρω αρκετούς που το έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 χρόνια μετά...

 Καλημέρα σε όλους. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομη γίνεται αν και δεν το έχω... 

Είμαι 30 ετών και ζυγίζω 140 κιλά. Τον Οκτώβρη διαγνωστηκε ότι παθαίνω νυχτερινές υπογλυκαιμίες και άρχισα χάπι ρύθμισης σακχάρου, αντίσταση στην ινσουλίνη, προδιάθεση για διαβήτη τύπου 2, αντίσταση στη λεπτινη, έχω λίγο υψηλή πίεση γενικά, 13-14 συνήθως, αν και πέφτει και πιο χαμηλά τους τελευταίους μήνες που έκοψα το κάπνισμα και υποθυρεοειδισμο. 

Τον Οκτώβρη ρώτησα τον διαβητολογο αν μια εγκυμοσύνη στα κιλά μου είναι κάτι τρελό και μου απάντησε ότι θα ήθελε να πέσω κάτω απο τα 100 ιδανικά, γιατί τώρα είναι αυξημένοι οι κίνδυνοι για διαβήτη κύησης, προεκλαμψια, μακροσωμια εμβρύου κλπ. Ωστόσο είπε ότι αν τύχει ή αν επιμένω να το κάνω, εδώ είμαστε να τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει κάτι που δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και ότι έχει πολλές ασθενείς που σε πολλά κιλά και σε μεγάλη ηλικία κιολας, κατάφεραν να έχουν ασφαλή εγκυμοσύνη και να γεννήσουν υγιη παιδιά. Θα κάνω σωστή διατροφή, θα με παρακολουθει συχνά, θα παίρνω ότι αγωγή επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη, θα χάσω και κιλά τους πρώτους μήνες και όλα θα γίνουν! 
Αργότερα έκανα την ίδια ερώτηση στη γυναικολόγο μου η οποία με αντιμετώπισε σαν ζώο και μου είπε ότι αν κάνω τέτοιο έγκλημα είμαι δολοφόνος, και έχω κάθε δικαίωμα να αυτοκτονω αργά αργα τρώγοντας σαν βόδι όλη μου τη ζωή αλλά δεν έχω δικαίωμα να καταστρέψω ένα παιδί επειδή είμαι άχρηστη και ανίκανη να ελέγξω την πείνα μου.
Μετά από όλα αυτά αποφάσισα να περιμένουμε να χάσω αρκετά κιλά και βλέπουμε, εξάλλου δε με πήραν τα χρόνια. Εφόσον και οι 2 γιατροί μου εξήγησαν ότι οι παχύσαρκες έχουν μεγάλη δυσκολία σύλληψης και ένας βασικός λόγος να χάσω κιλά είναι ότι τώρα δεν πρόκειται να πετύχω σύλληψη, από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα είχαμε 2 ελεύθερες επαφές με τον άντρα μου, θεωρώντας απίθανο να γίνει κάτι. Η 2η ήταν πρόσφατα. Και να η καθυστέρηση, και να το θετικό τεστ χθες. Χθες επίσης πήρα τα αποτελέσματα γενικών αίματος που έκανα αμέσως μετά τον κορονοιο για να δω αν είναι όλα οκ. Ο ιός δεν άφησε κανένα κουσούρι αλλά βρέθηκε σοβαρή έλλειψη βιταμίνης d και φυλλικου οξέος, και είναι οριακά στα κατώτερα επιτρεπτα όρια φερριτινη και βιταμίνη β12.
Αυτή τη στιγμή κάθομαι και αναρωτιέμαι. Έχω διαταραχή σακχάρου που σίγουρα θα εξελιχθεί γρήγορα σε διαβήτη κύησης, έχω πίεση, υποθυρεοειδισμο, πολύ λίγη χοληστερίνη, και αιωνίως πρόβλημα με τις βιταμίνες μου. Είναι δυνατόν να τολμήσω να σκεφτώ μια εγκυμοσύνη η είναι πραγματικά έγκλημα; Είμαι 140 κιλά, η κοιλιά μου έχει ατελείωτο λίπος, οι γιατροί δε θα μπορούν καν να βρουν το μωρό στον υπέρηχο. Και αν έχει ανωμαλίες και ασθένειες που δε θα μπορούν να φανούν λόγω των αμετρητων κιλών; Το θέλω το παιδί, αλλά δε θέλω να του κάνω κακό. Έχω μείνει αυπνη, όλη τη νύχτα σκέφτομαι αν πρέπει απλά να διακόψω την εγκυμοσύνη χωρίς δεύτερη σκέψη και να προσπαθήσω όταν θα είμαι υγιής. Από την άλλη σκέφτομαι τη Φανή που στα 30 ήταν πετσί και κόκαλο και δρομέας, και έκανε διαβήτη κύησης στον πρώτο μήνα, τη Λένα που στα 38 της και 130 κιλά δεν είχε τίποτα, κάπνιζε κατά την εγκυμοσύνη, έτρωγε πιτογυρα και έπινε καφέδες και κρασιά, και είναι σήμερα μια χαρά και αυτή και το 5χρονο παιδί, τη μάνα μου που ήταν χοντρή, 36 χρονων και κάπνιζε, και βγήκα εγώ, την αδερφή μου που ήταν 25και υγιέστατη και γέννησε πρόωρα στις 30 εβδομάδες λόγω προεκλαμψιας και τη συνάδελφο μου που επίσης υγιέστατη χωρίς κακές συνήθειες και καταχρήσεις γέννησε νεκρό μωρό. Και αναρωτιέμαι, μου εγγυάται κανείς ότι αν περιμένω 3 χρόνια να έχω γίνει μοντέλο, τότε θα έχω ασφαλή εγκυμοσύνη; πιο ασφαλή από ότι τωρα; ξέρω ότι οι πιθανότητες αυτό λένε, αλλά άλλο πιθανότητες και άλλο εγγύηση. Αξίζει να διακόψεις μια κύηση που βάσει πιθανοτήτων θα μπορούσε και να εξελιχθεί ομαλά; Η καλύτερα να διακοπεί γιατί αν δεν πάνε όλα καλά και πεθάνω, δε θα έχω την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσω με τις πιθανότητες να ειναι με το μέρος μου;
Είναι εδώ μέσα καμία που σε τόσα πολλά κιλά όπως εγώ κατάφερε να γεννήσει και είναι ζωντανή και αυτή και το παιδί της;
Συγνώμη αν σας ψυχοπλακωσα, αλλά πραγματικά από τη στιγμή που είδα το θετικό τεστ όλα γύρω μου δείχνουν θάνατο. Είμαι σίγουρη ότι θα πεθάνω και εγώ και το μωρό μου, διαβάζω στο ίντερνετ όλο το βράδυ για παχυσαρκία και εγκυμοσύνη και έχω σοκαριστεί. Έχω τη Δευτέρα ραντεβού με τον διαβητολογο για να δούμε το θέμα των βιταμινών αλλά δεν του έχω πει ακόμα τίποτα για την εγκυμοσύνη , πολύ απλά γιατί δεν ξέρω αν πρέπει να το πω χαρούμενη ή τρομοκρατημένη. Θα ήθελα η εγκυμοσύνη μου να είναι η πιο όμορφη περίοδος της ζωής μου και όχι ένα 9μηνο άγχος, φόβος και δυστυχία. Δε με νοιαζουν οι στερήσεις, δε με φοβίζει να πρέπει να ζήσω ακόμα και μόνο με νερό 9 μήνες, με φοβίζει η συνεχής αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, να πρέπει μια φορά τη βδομάδα να τρέχω στο νοσοκομείο με πίεση 20, ζάχαρο 200, αιμορραγιες, ταχυπαλμιες... Θα είναι τόσο άσχημα; Δε θέλω να ρισκάρω τη ζωή του παιδιού μου ούτε τη δική μου. Θέλω όταν γίνει, να είναι όμορφη εμπειρία και να τελειώσει και με τους δυο μας ζωντανούς και υγιείς... 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα. Είμαι έγκυος και παχύσαρκη 😔. Η εγκυμοσύνη ήρθε πολύ εύκολα και με έπιασε απροετοίμαστη.Είμαι 12 εβδομάδες και σήμερα έκανα αυχενική διαφάνεια. Τα αποτελέσματα της ήταν όλα καλά εκτός το γεγονός ότι μου είπαν 1 σε 85 υπάρχει πιθανότητα για τοκετό πριν τις 34 εβδομάδες. Είμαι 1.58 και 117 κιλά. Ο γιατρός μου είπε να προσέχω τη διατροφή μου ( κάτι που έκανα δεν έχω πάρει κιλά παρόλο που ήμουν στο κρεβάτι γιατί είχα μια μικρή αιμορραγία) και θα δούμε στη συνέχεια. Λέει ότι είναι πιθανό δεν θα γίνει σίγουρα. Εγώ βέβαια από εκείνη την στιγμή δεν μπορώ να ηρεμήσω για κανένα λόγο και η ψυχολογία μου είναι πολύ πολύ χάλια! Υπάρχει κάποια που να έχει βιώσει κάτι παρόμοιο με μένα;;

 

Link to comment
Share on other sites

γειά σας, έτσι ώστε να σας απαντήσουν και άλλα μέλη - αν μπορείτε κάντε και άλλες ερωτήσεις που θα θέλατε ίσως να σας απαντηθούν;

Πείτε πχ τι είναι αυτό που σας προβληματίζει περισσότερο. 

 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το ενδεχόμενο του πρόωρου τοκετού και τα προβλήματα που μπορεί να φέρει.οι πιθανότητες να συμβεί νομίζω δεν είναι λίγες άρα είναι πιθανό. Είμαι τόσο αγχωμενη. Συνέβη σε κάποια να έχει προωρο τοκετό; Τι έγινε μετά;; Πως ήταν τόσο το παιδί όσο και η ίδια η μαμά;;Εγώ είμαι τόσο πολύ αγχωμενη που ήδη δεν μπορώ να ηρεμήσω. Έκλεισα ραντεβού βέβαια να επισκεφτώ διατροφολόγο.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...