Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Μας δίνετε για λίγο το μωράκι σας????"

mariakr

Recommended Posts

Να σας πω κι εγώ για τον δικό μου τζουτζούκο;Από πολύ μωράκι τον έδινα σε γνωστούς και φίλους αλλά ήμουν πάντα από πάνω και με ένα μαντηλάκι για να του σκουπίσω τα χεράκια του γιατί εννοείται πως δεν άφηνα να πλησιάσουν πρόσωπό..

αυτο με το μωρομαντηλο το κανω κι εγω αν τυχει ........αλλα αν ενα μικροβιο κατσει στο χερακι του φευγει με το μωρομαντηλο.... ή τελικα το κανουμε αυτο για να νιωσουμε οτι τωρα το παιδι ειναι καθαρο απο μικροβια?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είχαμε πάει χθες σουπερ μάρκετ με το σύζυγο και τη μπέμπα στο καρότσι....κλασικά η μπέμπα μετά το πρώτο δεκάλεπτο στο καρότσι άρχισε να δυσανασχετεί και τελικά να κλαίει, να θέλει αγκαλιά...την βγάλαμε από το καρότσι και την κρατούσα εγώ αγκαλιά και ο μπαμπάς το καρότσι άδειο....

Στους διαδρόμους είχαμε διασταυρωθεί αρκετές φορές με μια οικογένεια...παππούς που οδηγούσε ένα αναπηρικό καροτσάκι με τη γιαγιά επάνω, κόρη και εγγονή. Η εγγονή μικρό κοριτσάκι είδε το μωρό και : "γιαγιά κοίτα ένα μωρό...γιαγιά κοίτα ένα ωραίο μωρό...κτλ" κάθε φορά που συναντιόμασταν στους διαδρόμους.

Κάποια στιγμή πέρασα από δίπλα τους κρατώντας πάντα το μωρό αγκαλιά και η γιαγιά μου γελούσε απο μακριά και κατάλαβα ότι ετοιμαζόταν να μου πει κάτι. Φαντάστηκα ότι θα ήταν κάποιο σχόλιο για το μωρό όπως "να σου ζήσει...κτλ", γι' αυτό της γέλασα κι εγώ ασυναίσθητα. Όταν όμως πλησιάσαμε μου λέει με ένα απόλυτα φυσικό ύφος : "Μας δίνετε λίγο το μωρό;;;" :shock::shock::shock:

Κορίτσια...κόλλησα. Δεν ήξερα τι να πω και τι να κάνω. Μου φάνηκε τόσο αφύσικη αυτή η παράκληση, πέρασαν χίλιες σκέψεις από το μυαλό μου, καλές και κακές, ώσπου τελικά απομακρύνθηκα χωρίς να πω κάτι και με το χαμόγελο να έχει παγώσει στα χείλη μου...Κυρίως σοκαρίστηκα γιατί ήταν το τελευταίο που περίμενα να ακούσω και δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο...

Μετά σκεφτόμουν το περιστατικό για πολύ ώρα χθες αλλά και σήμερα....αναρωτιόμουν:

Ήταν μια φυσιολογική παράκληση;;Ήθελε να παίξει η εγγονή της με το δικό μου το μωρό;;Δεν σκέφτηκε ότι είναι μια ξένη και πώς ζήτησε από μια ξένη στο σουπερ μάρκετ αυτό το πράγμα;;Δεν έχει τίποτα ακουστά για μικρόβια, ασθένειες και τα συναφή;;;Αναρωτήθηκε μήπως με φέρει σε δύσκολη θέση;;;Τα' χει παίξει ο κόσμος;;Θα της έδινε καμιά το μωρό της;;:?::?::?:

Και θα ήθελα να σας πω για να είμαι και ειλικρινής ότι αν δεν ήταν στο αναπηρικό καροτσάκι, γεγονός που με επηρέασε συναισθηματικά κινώντας τη συμπάθειά μου, μπορεί και να της μιλούσα άσχημα...:oops::oops:

Από την άλλη πάλι σκέφτηκα μήπως είμαι υπερβολική. Μήπως έχουμε γίνει πολυ απάνθρωποι και καχύποπτοι απέναντι στο συνάνθρωπο και είμαστε πολύ αυστηροί και υπερπροστατευτικοί απέναντι στα παιδιά μας;;Μήπως απλά ήθελε έτσι να δείξει τη συμπάθειά της για το μωρό;;Μήπως δεν έκανα καλά που την αγνόησα έτσι μπροστά σε όλους και στο εγγονάκι της;;

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας...γιατί κάτι πολύ ανθρώπινο από την μια πλευρά,μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί...φταίνε οι εποχες, φταίνε οι άνθρωποι;;;

Εσείς πώς θα αντιδρούσατε;;;

θεωρο την αντίδραση σου υπερβολική ....

η γιαγια ηθελα να το πιαση το μωρακι ....διοτι θα ηταν πολυ χαρητωμένο ....εγω δεν βλεπω κάτι παραξενο .....οσο αφορα τα μικροβια εισαι λιγο υπερβολική ...τι θα μπορουσε να το κολήση δηλαδη.....:!:.....

Εγω πάντως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα .....δεν πρεπει να εχετε ανθρωποφοβία ...... πρεπει να ειστε και λιγο καλοπροαίρετη και να σκέφτεστε λίγο πιο θετικά στην ζωή σας....:wink: δεν θελει ολος ο κοσμος το κακό μας.....

Κορίτσια εγώ δεν συμφωνώ με αυτά που γράφετε:rolleyes:

Ο δικός μου από μικρός άπλωνε τα χεράκια του σε όποιον του "γυάλιζε" ιδιαίτερα σε ξανθά κορίτσια γύρω στα 20:rolleyes:

Ποτέ δεν μου κακοφάνηκε που τον έπαιρναν αγκαλιά και αρχίζαν τα κοπλιμέντα:rolleyes:...κουκουβάγια γαρ;)

Στην πλατεία που πάμε κάθε απόγευμα είναι η μασκότ...όλοι τον αγκαλιάζουν και τον παίζουν...μικροί και μεγάλοι:D...άντρες και γυναίκες:D

Έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ κοινωνικό και ανεξάρτητο παιδάκι που δεν φοβάται να πλησιάσει όλο τον κόσμο. Επίσης ξέρει όλη την γειτονιά με το όνομά τους και τους φωνάζει όλους από μακρυά:rolleyes:

Βλέπω άλλα παιδάκια που είναι προσκολλημένα στις μαμάδες τους και χαίρομαι που ο δικός μου είναι φιλικός σε όλους:D

Τα πιο πολλά παιδάκια δεν απομακρύνονται από τη μαμά τους και απαιτούν να τα παίζει προσωπικά φοβούμενα ακόμα και τα άλλα παιδάκια:shock:

Γιατί να με πειράξει που όλοι τρέχουν να τον αγκαλιάσουν και να παίξουν μαζί του? Στον δρόμο χαιρετάει και αγκαλιάζει πολύ κόσμο...ποτέ δεν κόλλησε κάτι:D

Τώρα τελευταία όλοι με κοροϊδεύουν ότι μεγαλώνω τον επόμενο πρωθυπουργό;)...τόση χαιρετούρα δεν πρόκειται να πάει χαμένη;)

Χαίρομαι που το παιδί μου είναι ανεξάρτητο, κοινωνικό και αυτόνομο:D

συμφωνο μαζί σου:P

η γιαγια ηθελα να το πιαση το μωρακι ....διοτι θα ηταν πολυ χαρητωμένο ....εγω δεν βλεπω κάτι παραξενο .....οσο αφορα τα μικροβια εισαι λιγο υπερβολική ...τι θα μπορουσε να το κολήση δηλαδη.....:!:.....

Μπορείς να ρωτήσεις τον παιδίατρό σου τι μικρόβια μπορεί να κολλήσει ένα μωράκι 2 μόλις μηνών από μια άγνωστη γιαγιά στο s/m που θέλει να το πάρει αγκαλίτσα με όλες τι καλές προθέσεις (δεν διαφωνώ πάνω σ' αυτό).

Ένα απλό φτάρνισμα την ώρα που το κρατάει αρκεί.

Και αν ο οποιοσδήποτε παιδίατρος επιτρέπει να παίρνουν αγκαλιά μωράκια 2 μηνών άγνωστοι άνθρωποι, τότε έλα να το ξανασυζητήσουμε το θέμα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

καλα τώρα..... συμφωνα με τους παιδιατρους τα μωρα 2 μηνων πρεπει να μένουν στο σπιτι και οχι να πηγαινουν σουπερ μαρκετ για ψωνια ........... καποιοι αποφασιζουν να τα βαλουν σε μια γυαλα και καποιο αλλοι να τα κυκλοφορήσουν αλλα αυτοι που αποφασισουν το δευτερο , θα πρεπει να δεχονται και καποια πραγματα .......με μετρο παντα και ανθρωπια πανω απο ολα .....Το να αποκρινθεις απο την γιαγια χωρις ννα της απαντησεις δεν ειναι και οτι το καλυτερο ......

Διαφημίσεις

Toν...τώρα ήρθε η δική μου σειρά να συμφωνήσω μαζί σου;)

Άλλωστε η ηλικιωμένη κυρία προέρχεται από μια γενιά που δεν φοβόντουσαν τόσο πολύ τα μικρόβια και τις κοινωνικές επαφές;)

Μπορούσε η κοπέλα που άνοιξε το πόστ να απαντήσει ευγενικά στην κυρία που ζήτησε το μωρό "είναι μικρούλι και ακόμα δεν έχει οικειότητα με ξένους" και όχι να έρθει σε δύσκολη θέση και να φύγει χωρίς να πει κουβέντα....

Εσύ καλού κακού ρώτα πάντως τον παιδίατρο αν συμφωνεί να παίρνουν αγκαλιά άγνωστοι άνθρωποι μωρά 2 μηνών, είτε στο σπίτι τους είτε στο s/m.

Στο έθεσα το ερώτημα ως προς αυτό που είπες "τι μικρόβιο θα μπορούσε να κολλήσει δηλαδή" και όχι αν θα το κόλλαγε το μικρόβιο από τη γιαγιά στο s/m ή από την συνυφάφα του πρωτοξάδερφου που πήγε σπίτι να δει το βρέφος.

Βρεφάκια 2 μηνών πρέπει να ζουν σε "γυάλα".

Στο ξαναλέω ρώτα παιδιάτρο και έλα να το ξανασυζυτήσουμε.

Η δική και η δική άποψη ως προς θέμα των μικροβίων όπως το έθεσες δεν μετράει. Μόνο μια επιστημονική άποψη μετράει για την προστασία ενός β΄ρεφους από τα μικρόβια.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Χάρλοου, ο δικός μου είναι πια ξεπεταγμένος αλλά θυμάμαι ο παιδίατρος από την αρχή μου είχε πει να μην τον κλεισω σε γυάλα:rolleyes: και να μην αποφεύγω τις συναναστροφές:rolleyes:

Βρε mantinop μου, όταν λέμε να μην τον κλείσεις σε γυάλα εννούμε να πάρεις (π.χ.) ένα μωρό 2 μηνών παντού μαζί σου, αλλά να μην αφήνεις άλλους να έρχονται σε επαφή μαζί του.

Ο παιδίατρός σου , σου επέτρεπε όσοι ερχόντουσαν στο σπίτι να παίρνουν και από μια αγκαλιά και να φιλάνε στο παιδί?

Συνήθως εάν παιδί 2 μηνών που πίνει και από μπιμπερό, ακόμα είναι σε φάσεις αποστείρωσης.

Είναι δυνατόν να έχουμε απορίες ως προς το τι μικρόβια μπορεί να κολλήσει από αγνώστους που τα παίρνουν αγκαλιά?????

Ξαναλέω: την ώρα που το έχει η γιαγιά αγκαλιά και το νταχταρίζει φταρνίζεται μέσα στη μούρη του βρέφους χωρίς να προλάβει η γυναίκα.

Λέω κάτι παράλογο?

Προσοχή: Εστιάζω στο ότι το παιδί είναι μόλις 2 μηνών και στο τι μικρόβια μπορεί να κολλήσει από αγνώστους.

Άγνωστος δεν μου το έχει ζητήσει. Στους γνωστούς απαντούσα πάντα "άμα θέλει θα έρθει μόνο του".

Ρωτάω το παιδί "θες να πας;" αν απλώσει τα χέρια το δίνω, αλλιώς όχι.

Ο Ευριπίδης ξεκίνησε να απλώνει τα χέρια του στην ηλικία των 5- 6 μηνών. Η Ιφιγένεια ακόμα και τώρα σπάνια πάει σε κάποιον άλλο εκτός από τον πατέρα της και εμένα (εξαίρεση η νονά της, που και γι' αυτό έγινε νονά της :lol: )

Όταν θα είναι έτοιμη θα πάει.

Παιδί δύο μηνών σε τι θα το ωφελήσει μια ξένη αγκαλιά;

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Διαφημίσεις

Καλα εγω δεν τρελαινομαι και πολυ με αυτα γιατι πιστευω πως οσο το βαζεις τ παιδι στη γυαλα τοσο περισσοτερο κινδυνευει...γενικα δεν εχω προβλημα οταν του χαμογελανε η τον χαιδευουν στο κεφαλακι,δεν μου εχει τυχη ποτε αγνωστος να μου το ζηταει αλλα πιστευω πως θα απαντουσα με χιουμορ και θα το απεφευγα με τροπο....τα φιλια και οι αγκαλιτσες απο ξενους δεν τα δεχομαι και δεν μου ετυχαν...τωρα στην περιπτωση της κοπελας εγω θα απαντουσα πολυ ευγενικα και με τροπο οπως ειπα και παραπανω....δεν φρικαρω με τιποτα και δεν ειμαι χαλαρη με τιποτα...ολα εχουν τα ορια τους....

Εγω πάντως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα .....δεν πρεπει να εχετε ανθρωποφοβία ...... πρεπει να ειστε και λιγο καλοπροαίρετη και να σκέφτεστε λίγο πιο θετικά στην ζωή σας....:wink: δεν θελει ολος ο κοσμος το κακό μας.....

Μπορεί και να έχεις δίκιο...άλλωστε γι' αυτό άνοιξα το θέμα, για ν' ακούσω και άλλες απόψεις. Πάντως, τώρα που το ξανασκέφτομαι σε δεύτερο χρόνο, νομίζω ότι πάλι δεν θα το έδινα το μωρό, ούτε πρόκειται σε ανάλογη περίπτωση να το δώσω. Μάλλον είναι θέμα χαρακτήρα ή ιδιοσυγκρασίας ή θέμα κοσμοθεωρίας να το πω....Επίσης την αντίδρασή μου δεν θα την χαρακτήριζα υπερβολική σε καμία περίπτωση, μάλλον λίγο άκομψη...μπορεί να μη θέλει όλος ο κόσμος το κακό μας, αλλά δε σκέφτεται και το καλό μας...(εννοώ ότι για παράδειγμα στο συγκεκριμένο περιστατικό σίγουρα δεν ήθελε να κάνει κακό στο μωρό ,αλλά δε σκέφτηκε και το καλό του....ήθελε να ευχαριστήσει και αυτή τη δική της εγγονούλα, άρα σκέφτηκε το "καλό της" αν μου επιτρέπεται η έκφραση)

Toν...τώρα ήρθε η δική μου σειρά να συμφωνήσω μαζί σου;)

Άλλωστε η ηλικιωμένη κυρία προέρχεται από μια γενιά που δεν φοβόντουσαν τόσο πολύ τα μικρόβια και τις κοινωνικές επαφές;)

Μπορούσε η κοπέλα που άνοιξε το πόστ να απαντήσει ευγενικά στην κυρία που ζήτησε το μωρό "είναι μικρούλι και ακόμα δεν έχει οικειότητα με ξένους" και όχι να έρθει σε δύσκολη θέση και να φύγει χωρίς να πει κουβέντα....

Η αλήθεια είναι ότι ήρθα σε δύσκολη θέση και σε αμηχανία γιατί η πρώτη αυθόρμητη αντίδρασή μου ήταν ότι δεν ήθελα να δώσω το μωρό,αλλά δεν ήθελα να την προσβάλλω κιόλας.... θύμωσα και λίγο καθώς απομακρυνόμουν γιατί σκέφτηκα "θέλει το μωρό μου για να παίξει η εγγονή της, παιχνίδι είναι;;". Εγώ ας πούμε δεν θα το έκανα ποτε αυτό ούτε ανθρωποι μεγαλύτεροι στο συγγενικό μου περιβάλλον. Επίσης δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται τόσο αυτονόητο....ότι δεν θα δώσει κανένας το σχεδόν νεογέννητο μωρό του σε κάποιον στο σούπερ μάρκετ που τώρα οποιαδήποτε απάντηση και να έδινα μου φαίνεται περιττή, αυτονόητη αλλά καλύπτει το θέμα της ευγένειας στο οποίο είναι η αλήθεια δεν ήμουν καλή στη συγκεκριμένη περίσταση...:oops:

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Βρε mantinop μου, όταν λέμε να μην τον κλείσεις σε γυάλα εννούμε να πάρεις (π.χ.) ένα μωρό 2 μηνών παντού μαζί σου, αλλά να μην αφήνεις άλλους να έρχονται σε επαφή μαζί του.

Ο παιδίατρός σου , σου επέτρεπε όσοι ερχόντουσαν στο σπίτι να παίρνουν και από μια αγκαλιά και να φιλάνε στο παιδί?

Συνήθως εάν παιδί 2 μηνών που πίνει και από μπιμπερό, ακόμα είναι σε φάσεις αποστείρωσης.

Είναι δυνατόν να έχουμε απορίες ως προς το τι μικρόβια μπορεί να κολλήσει από αγνώστους που τα παίρνουν αγκαλιά?????

Ξαναλέω: την ώρα που το έχει η γιαγιά αγκαλιά και το νταχταρίζει φταρνίζεται μέσα στη μούρη του βρέφους χωρίς να προλάβει η γυναίκα.

Λέω κάτι παράλογο?

Προσοχή: Εστιάζω στο ότι το παιδί είναι μόλις 2 μηνών και στο τι μικρόβια μπορεί να κολλήσει από αγνώστους.

Εγώ δεν έχω απορίες ως προς τα μικρόβια αλλά είμαι της άποψης ότι μικρόβια φέρουν όλοι όσοι αγκαλιάζουν το παιδί ακόμα και εμείς οπότε δεν είχα πρόβλημα.

Ο μικρός δεν κόλλησε ποτέ τίποτα...θες από τύχη..θες ότι δεν κουβαλάμε όλοι όσα μικρόβια φοβόμαστε...δεν ξέρω:rolleyes:

Στο κάτω-κάτω τα χειρότερα μικρόβια πάντα τα κουβάλαγε η πεθερά μου (έρπη στα μάτια και άλλα χαριτωμένα) αλλά ποτέ κανείς δεν τόλμησε να της πει μην ακουμπάς το μωρό...λιγότερο φοβόμουν τον ξένο κόσμο:lol::oops::shock:

Η αλήθεια είναι ότι ήρθα σε δύσκολη θέση και σε αμηχανία γιατί η πρώτη αυθόρμητη αντίδρασή μου ήταν ότι δεν ήθελα να δώσω το μωρό,αλλά δεν ήθελα να την προσβάλλω κιόλας.... θύμωσα και λίγο καθώς απομακρυνόμουν γιατί σκέφτηκα "θέλει το μωρό μου για να παίξει η εγγονή της, παιχνίδι είναι;;". Εγώ ας πούμε δεν θα το έκανα ποτε αυτό ούτε ανθρωποι μεγαλύτεροι στο συγγενικό μου περιβάλλον. Επίσης δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται τόσο αυτονόητο....ότι δεν θα δώσει κανένας το σχεδόν νεογέννητο μωρό του σε κάποιον στο σούπερ μάρκετ που τώρα οποιαδήποτε απάντηση και να έδινα μου φαίνεται περιττή, αυτονόητη αλλά καλύπτει το θέμα της ευγένειας στο οποίο είναι η αλήθεια δεν ήμουν καλή στη συγκεκριμένη περίσταση...:oops:

Καλή μου μην αισθάνεσαι άσχημα...άλλωστε δεν σου είχε ξανατύχει και δεν ήξερες πως να αντιδράσεις;)

Την επόμενη φορά θα ξέρεις πως να το αποφύγεις αφού δεν το θέλεις;)

Κορίτσια εγώ δεν συμφωνώ με αυτά που γράφετε:rolleyes:

Ο δικός μου από μικρός άπλωνε τα χεράκια του σε όποιον του "γυάλιζε" ιδιαίτερα σε ξανθά κορίτσια γύρω στα 20:rolleyes:

Ποτέ δεν μου κακοφάνηκε που τον έπαιρναν αγκαλιά και αρχίζαν τα κοπλιμέντα:rolleyes:...κουκουβάγια γαρ;)

Στην πλατεία που πάμε κάθε απόγευμα είναι η μασκότ...όλοι τον αγκαλιάζουν και τον παίζουν...μικροί και μεγάλοι:D...άντρες και γυναίκες:D

Έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ κοινωνικό και ανεξάρτητο παιδάκι που δεν φοβάται να πλησιάσει όλο τον κόσμο. Επίσης ξέρει όλη την γειτονιά με το όνομά τους και τους φωνάζει όλους από μακρυά:rolleyes:

Βλέπω άλλα παιδάκια που είναι προσκολλημένα στις μαμάδες τους και χαίρομαι που ο δικός μου είναι φιλικός σε όλους:D

Τα πιο πολλά παιδάκια δεν απομακρύνονται από τη μαμά τους και απαιτούν να τα παίζει προσωπικά φοβούμενα ακόμα και τα άλλα παιδάκια:shock:

Γιατί να με πειράξει που όλοι τρέχουν να τον αγκαλιάσουν και να παίξουν μαζί του? Στον δρόμο χαιρετάει και αγκαλιάζει πολύ κόσμο...ποτέ δεν κόλλησε κάτι:D

Τώρα τελευταία όλοι με κοροϊδεύουν ότι μεγαλώνω τον επόμενο πρωθυπουργό;)...τόση χαιρετούρα δεν πρόκειται να πάει χαμένη;)

Χαίρομαι που το παιδί μου είναι ανεξάρτητο, κοινωνικό και αυτόνομο:D

Ολα αυτα που περιγραφεις ειναι ο δικος μου,αν κ ειναι μικρος ακομα...αλλα ειναι η μασκοτ της παλατειας,του σουπερ μαρκετ κ.λ.π.Τα παιδακια το περιμενουνε πως κ πως κλ.π.Κι εγω τον εδινα σε ολους γνωστους κ αγνωστους,πλησιαζα παππουδες που του γελουσανε κ του μιλουσανε κ.λ.π.

"Αλλα" μια μερα ειδα στη πλατεια εναν παππου να εχει ενα κοριτσακι διπλα του στη πλατεια,πολυ μικρο, κ να το χαιδευει στο στηθος κ στο πουλακι του κ παιδια τρελαθηκα!!!:shock::shock::evil::evil:Υποψην οτι ειμαι σε μια πολυ που ο ενας ξερει τον αλλο,εγω δε γνωριζω τους παπουδες λογο ηλικιας αλλα ο παετρας μου ας πουμμε τους ξερει ολους.Κ αυτος ο παπους τις προαλλες μαζι με αλλους μιλαγε στον μικρο μου κ του γελαγε.Τρελλαθηκα!!!Εκτοτε δεν αφηνω "ΚΑΝΕΝΑΝ" να τον πλησιασει ακομη κ αν τον βλεπω καθε μερα κ κανει παρεα με γνωστουςς μου ανθρωπους.

Εχω φρικαρει τοσο μετα απο αυτο που μια μερα τον ειχε μια φιλη μου σε μια καφετερια αγκαλια,εγω ειχα παει να παρω χαρτοπετσετες κ βλεπω να τον ποζαρει σε κατι κινεζους που τον βγαζανε φωτογραφια,ετρεξα κ τους ειπα να σταματησουνε κ ζητησα τη διαγραφη τους μπροστα μου.Δε ξερω αλλα εχω φρικαρει μετα απο αυτο που ειδα...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

Στο κάτω-κάτω τα χειρότερα μικρόβια πάντα τα κουβάλαγε η πεθερά μου (έρπη στα μάτια και άλλα χαριτωμένα) αλλά ποτέ κανείς δεν τόλμησε να της πει μην ακουμπάς το μωρό...λιγότερο φοβόμουν τον ξένο κόσμο:lol::oops::shock:

Δεν είχε εμένα νύφη γι' αυτό!!!!

Μια φορά ένας γέρος θείος του άντρα μου, έπιασε τον χεράκι της κόρης μου όταν ήταν 9-10 μηνών και το φίλησε χωρίς να τον προλάβω.

Έπιασα το χέρι της μικρής και το σκούπισα αμέσως με μωρομάντηλο και του είπα πολύ ευγενικά "Σας παρακαλώ θείε μην φιλάτε στο χέρι το μωρό γιατί μετά βάζει το χεράκι του στο στόμα και ένα έχετε οποιοδήποτε μικρόβιο θα το πάρει αμέσως το παιδί. Καλύτερα να το φιλάτε πάνω από τα ρούχα στα ποδαράκια του κλπ κλπ"

Κατανοώ την ανάγκη του να εκφράσει την στοργή του και την αγάπη του προς το μωρό , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσω τον άλλον να κάνει ότι θέλει.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μου απάντησε "Βέβαια παιδί μου, έχεις χίλια δίκια δεν το είχα σκεφτεί".

Αν ήταν κα'νας στραβωμένος κωλογέρος να'σαι σίγουρη ότι θα το έπαιρνε αλλιώς το θέμα και θα'χε γίνει Μεσανατολικό ζήτημα σε όλο το σόι.

Ο άνθρωπος όμως με τη κοινή λογική που διέθετε το κατάλαβε πλήρως αυτό που του είπα και ότι δεν του το είπα για να τσαμπουκαλευτώ μαζί του.

(Θα τσαμπουκαλευόμουνα άσχημα να μου έδινε άλλη απάντηση........του στυλ τι θα πάθει το παιδί κλπ)

Λέω κάτι παράλογο?

Πριν η κόρη μου γίνει 3 μηνών την είχαν πάρει σίγουρα αγκαλιά η κουνιάδες μου, η θεια μου, η ξαδέρφη μου και μια φίλη της μητέρας μου (περα από την μητέρα μου που με βοηθούσε). Πιστευεις πως την εξέθεσαν σε λιγότερο κίνδυνο από κάποια άγνωστη? Δεν λέω ότι θα την έδινα σε αυτη την ηλικια στα καλά καθούμενα σε μια άγνωστη (από πού κ ως πού δηλαδή :shock:) αλλά νομίζω ότι διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους και από τους δικούς μας ανθρώπους.

Όσο για τους παιδιατρους νομίζω πως δεν βγαζεις άκρη (για μια ακόμα φορά) Η δικια μας πχ που είναι γενικά πολύ φοβιτσιάρα μας είχε απαγορεύσει για πολύ καιρό το σμ και τα εμπορικά κεντρα.

Μάλιστα μου είχε απαγορεύσει να πάω Πάσχα (3μ η μικρή) στο σπίτι της κουνιαδας μου όπου θα ήταν σύνολο 9-10 άτομα.

Εννοειται πως δεν πήγα γιατι δεν γούσταρα, όχι επειδή άκουσα την παιδίατρο :rolleyes::D

Μια φορά ένας γέρος θείος του άντρα μου, έπιασε τον χεράκι της κόρης μου όταν ήταν 9-10 μηνών και το φίλησε χωρίς να τον προλάβω.

Έπιασα το χέρι της μικρής και το σκούπισα αμέσως με μωρομάντηλο και του είπα πολύ ευγενικά "Σας παρακαλώ θείε μην φιλάτε στο χέρι το μωρό γιατί μετά βάζει το χεράκι του στο στόμα και ένα έχετε οποιοδήποτε μικρόβιο θα το πάρει αμέσως το παιδί. Καλύτερα να το φιλάτε πάνω από τα ρούχα στα ποδαράκια του κλπ κλπ"

εμένα το κάνει επανειλλημένα η πεθερά μου και όταν της ζητάω να μην το κάνει με ρωτάει στραβωμένα "γιατιιιιιιιι". προχθες έφτυνε το μωρο μες στα μούτρα κι όταν της είπα να μην το φτύνει στραβώσανε και πεθερά και πεθερός αλλά χ@#%κα... ακουσε να φτύνουν το μωρο κατάμουτρα:evil:

Εγώ κορίτσια όταν ήμουν έγκυος ήμουν είχα γίνει πολύ υποχόνδρια...δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο:rolleyes:

δεν άφηνα να με πλησιάσει άνθρωπος στα 10 μέτρα...δεν ήθελα ούτε τη μαμά μου να με αγκίζει ούτε τον άντρα μου ακόμα:shock:

Φοβόμουνα και την σκιά μου...

Όταν γέννησα...χαλάρωσα...και ξαφνικά αγάπησα όλον τον κόσμο:shock:΄

Η μαμά μου αργότερα μου εξομολογήθηκε ότι είχε φοβηθεί ότι δεν θα την άφηνα να αγγίζει το μωρό...

Μετά όμως το ξεπέρασα τελείως...μου αρέσει που το παιδί μου είναι κοινωνικό και το απολαμβάνω...

εμένα το κάνει επανειλλημένα η πεθερά μου και όταν της ζητάω να μην το κάνει με ρωτάει στραβωμένα "γιατιιιιιιιι". προχθες έφτυνε το μωρο μες στα μούτρα κι όταν της είπα να μην το φτύνει στραβώσανε και πεθερά και πεθερός αλλά χ@#%κα... ακουσε να φτύνουν το μωρο κατάμουτρα:evil:

Κ εμενα μου τη δινει να τον φιλανε οι δικοι μας...ειδικα η πεθερα μου ολη την ωρα τον φιλαει λες κ δεν εχει αντρα...Της ειπα μια μερα"μη το φιλας συνεχεια το παιδι,δε κανει...το φιλας 10 φλρε εσυ,5 η μανα μου αλλε 5 ο πτερας μου,το γεμιζεται σαλια κ μικροβια" (τα πηρα ασχημα...) κ μου λεει αντε ασε μας...δικο μου ειναι το παιδι:evil:.Δραμα!Δεν ειμαι κ πολυ χωσε σαν ανθρωπος αλλα δε μπορω να βλεπω ουτε αλλους να φιλανε ξενα παιδια η τους δικους μου,τους το λεω επιτοπου....Τι φταινε να βγαζουνε σπυρακια κ ερπητες(ο δικος μου ειχε μονιμα....οταν ειχε κ η πεθερα μου:evil::evil::evil:)

Προχθες τον φιλαγε ενω ητανε αρρωστη,δε το ειπε σε κανεναν κ την ακουσα καποια στιγμη να μιλαει με κλειστη φωνη κ τη ρωτησα αν ειναι αρρωστη κ μου λεει "οχι"."αφου εισαι χαλια η μυτη αου τρεχει,ο λαιμος σε ποναει,καταροη εχεις" κ η απαντηση της..."δεν εχω τιποτα μου ειπε ο γιατρος γι αυτο δε μου εδωσε αντιβιωση".Συνεχισα να της μιλαω κ να ρωταω κ επεμενε.Δε παραδεχοταν οτι ειναι αρρωστη...:evil:Τελος της ειπα οτι οταν θα ξαναχει κρυωματακι σαν αυτο να μου το πει,κ να αποφευγει το παιδι:evil::cool:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Πριν η κόρη μου γίνει 3 μηνών την είχαν πάρει σίγουρα αγκαλιά η κουνιάδες μου, η θεια μου, η ξαδέρφη μου και μια φίλη της μητέρας μου (περα από την μητέρα μου που με βοηθούσε). Πιστευεις πως την εξέθεσαν σε λιγότερο κίνδυνο από κάποια άγνωστη? Δεν λέω ότι θα την έδινα σε αυτη την ηλικια στα καλά καθούμενα σε μια άγνωστη (από πού κ ως πού δηλαδή :shock:) αλλά νομίζω ότι διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους και από τους δικούς μας ανθρώπους.

Όσο για τους παιδιατρους νομίζω πως δεν βγαζεις άκρη (για μια ακόμα φορά) Η δικια μας πχ που είναι γενικά πολύ φοβιτσιάρα μας είχε απαγορεύσει για πολύ καιρό το σμ και τα εμπορικά κεντρα.

Μάλιστα μου είχε απαγορεύσει να πάω Πάσχα (3μ η μικρή) στο σπίτι της κουνιαδας μου όπου θα ήταν σύνολο 9-10 άτομα.

Εννοειται πως δεν πήγα γιατι δεν γούσταρα, όχι επειδή άκουσα την παιδίατρο :rolleyes::D

αν και ταξιδευεις σημερα:D εγω θα σου απαντησω!

τους δικους μας ανθρωπους απλως δεν μπορουμε να τους αποφυγουμε-κανουμε την καρδια μας πετρα και τους δινουμε το μωρο:P

αλλα γενικως οι οδηγιες των παιδιατρων για τα μωρακια τουλαχιστον μεχρι 6 μηνων θεωρω οτι ειναι σωστες, τα μωρακια δεν εχουν ολοκληρωσει τα εμβολια και ειναι απροστατευτα απο σοβαρες λοιμωξεις( αιμοφιλος, κοκκυτης...) οποτε καλυτερα να ειμαστε προσεκτικοι. βγαζουμε τα μωρακια, αλλα αποφευγουμε τους κλειστους χωρους και πολυκοσμια. κι εγω και τα δυο μου παιδια απο 40 ημερων τα εβγαζα, αλλα με αγχωνε οταν καποιος στεκοταν πανω τους και ελεγε-τι μικρο που ειναι:-D

Είχαμε πάει χθες σουπερ μάρκετ με το σύζυγο και τη μπέμπα στο καρότσι....κλασικά η μπέμπα μετά το πρώτο δεκάλεπτο στο καρότσι άρχισε να δυσανασχετεί και τελικά να κλαίει, να θέλει αγκαλιά...την βγάλαμε από το καρότσι και την κρατούσα εγώ αγκαλιά και ο μπαμπάς το καρότσι άδειο....

Στους διαδρόμους είχαμε διασταυρωθεί αρκετές φορές με μια οικογένεια...παππούς που οδηγούσε ένα αναπηρικό καροτσάκι με τη γιαγιά επάνω, κόρη και εγγονή. Η εγγονή μικρό κοριτσάκι είδε το μωρό και : "γιαγιά κοίτα ένα μωρό...γιαγιά κοίτα ένα ωραίο μωρό...κτλ" κάθε φορά που συναντιόμασταν στους διαδρόμους.

Κάποια στιγμή πέρασα από δίπλα τους κρατώντας πάντα το μωρό αγκαλιά και η γιαγιά μου γελούσε απο μακριά και κατάλαβα ότι ετοιμαζόταν να μου πει κάτι. Φαντάστηκα ότι θα ήταν κάποιο σχόλιο για το μωρό όπως "να σου ζήσει...κτλ", γι' αυτό της γέλασα κι εγώ ασυναίσθητα. Όταν όμως πλησιάσαμε μου λέει με ένα απόλυτα φυσικό ύφος : "Μας δίνετε λίγο το μωρό;;;" :shock::shock::shock:

;;;

το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι τις προαλλες ημουν σε ενα φιλικο σπιτι , στο οποιο η γιαγια εχει ανοια-αλτσχαϊμερ, κατι τετοιο. σε καροτσακι οπως λες, κατα τα αλλα δειχνει νορμαλ. και βλεποντας το μπεμπη μας, λεει στην κορη της: να το παρουμε το μωρο λιγο;;; και της ειπε η κορη της "την αλλη φορα μαμα που θα εχουμε πλυνει τα χερια μαες, θα το κρατησεις", εννοειται το ξεχασε αυτοματως η γυναικουλα αλλα το ποσο λυπηθηκα, δε λεγεται... οποτε για το συγκεκριμενο σκηνικο μιλωντας, θα σου ελεγα οτι μαλλον κατι αναλογο επαιζε.

γενικοτερα εμεις εδω στην επαρχια που λιγο-πολυ γνωριζομαστε δεν εχουμε τετοια αγχη με τον κοσμο.εγω προσωπικα δεν ειμαι και σουπερ κολλημενη να μη δινω το μικρο, παντα με προσοχη, αυτα εννοουνται !!βοηθαει κ αυτος βεβαια που αν τον αγκαλιασει ξενος (αποτομα κυριως) βαζει τις τσιριδες.

Α. Εγω δεν αφηνα κανεναν να την παιρνει αγκαλια χωρις ενα σελτεδακι και μονο πολυ στενοι συγγενεις-αυτα που λες για ξαδελφες κλπ δεν επαιζαν. Οταν ειχε εξαρση η γριππη-κανενας! Υπερβολικη το ξερω αλλα στο φορουμ εχω διαβασει τοσες ιστοριες για μωρα στα νοσοκομεια με πεταλουδες για απλη γριπη και δεν ηθελα να το ζησω.

Β. εγω περισσοτερο θα εστιαζα στο οτι μια αγνωστη θελει να παρει αγκαλια το παιδι μου, οχι για τα μικροβια, αλλα για πιο σοβαρα πραγματα. Ζουμε δυστυχως σε ασχημες εποχες και δεν ειναι να εμπιστευομαστε κανεναν. Μια συναδελφος ειχε παει το παιδι την ωρα που νυχτωνε στην παιδικη χαρα και ενω ετρεχε προς την τσουληθρα κι εκεινη ηταν στα 3 μετρα πισω, μια γιαγια το αρπαξε εντελως ξαφνικα απο το μπρατσο κι αρχισε να τρεχει σε αφυλακτη παιδικη χαρα, διπλα απο το δρομο, επρεπε η κοπελα να βαλει τις φωνες και να τρεξουν 2-3 ατομα για να την σταματησουν-εγινε πριν ενα χρονο κι ακομα βουρκωνει οταν το διηγειται σε καποιον....τρεμω παιδια ο Θεος να μας φυλαει.

πάντως κάθε φορά που κάποιος παίρνει αγκαλιά το μωρό, όσο μικρό κι αν είναι αυτό, του δίνει ωφέλιμα μικρόβια, που βοηθούν το ανοσοποιητικό του να αναπτυχθεί και να δυναμώσει. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που κάποιος έχει κάτι μεταδοτικό βέβαια, εκεί φυλαγόμαστε.

Δεν σας κάνει εντύπωση που στην εποχή της καθαριότητας και της αποστείρωσης και της προσοχής είναι σε έξαρση οι αλλεργίες, οι δερματίτιδες κλπ κλπ; ;)

τώρα για το θέμα των ξένων, όπως είπαν κάποιες κοπέλες, με μια ευγενική κουβέντα κι ένα χαμόγελο μπορούμε να απαντήσουμε, στην τελική πόσες ήταν οι πιθανότητες να αρχίσει το σπριντ η γιαγιά με το αναπηρικό και το μωρό αγκαλιά στους διαδρόμους με τα τυριά;;;

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

πάντως κάθε φορά που κάποιος παίρνει αγκαλιά το μωρό, όσο μικρό κι αν είναι αυτό, του δίνει ωφέλιμα μικρόβια, που βοηθούν το ανοσοποιητικό του να αναπτυχθεί και να δυναμώσει. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που κάποιος έχει κάτι μεταδοτικό βέβαια, εκεί φυλαγόμαστε.

Δεν σας κάνει εντύπωση που στην εποχή της καθαριότητας και της αποστείρωσης και της προσοχής είναι σε έξαρση οι αλλεργίες, οι δερματίτιδες κλπ κλπ; ;)

τώρα για το θέμα των ξένων, όπως είπαν κάποιες κοπέλες, με μια ευγενική κουβέντα κι ένα χαμόγελο μπορούμε να απαντήσουμε, στην τελική πόσες ήταν οι πιθανότητες να αρχίσει το σπριντ η γιαγιά με το αναπηρικό και το μωρό αγκαλιά στους διαδρόμους με τα τυριά;;;

Συμφωνω (οταν εχουμε ενα τελειομηνο μωρακι χωρις καποιο προβλημα)

Θυμαμαι που ενω ημουν ακομα στο μαιευτηριο ζητησα απο την επισκεπτρια πεθερα μιας "συγκατοικου"να μου κρατησει λιγο το νεογεννητο να παω τουαλετα

Βεβαια παιζει ρολο σε ποια περιοχη ζεις Απο τοτε που μετακομισαμε σε κωμοπολη παρατηρω πως εδω ο κοσμος ειναι πιο χαλαρος και ανοιχτος

Προσωπικα μου αρεσει αυτη η οικειοτητα και αν κατι νομιζω οτι με προσβαλει χαμογελαω και απομακρυνομαι

p7z6p3.pngsQqep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...