Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ-ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ

Recommended Posts

rosie, θα μου βάλεις σκονάκι τα λινκς για τα ψάρια και τις γαρίδες που παίρνεις ?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελικά πήρα αυτές τις βιταμίνες

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Ddrops-Vitamin-D3-2000-IU-10-ml/10364?at=0

να σε ρωτήσω σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανα ο μικρός μου πρέπει να παίρνει 1875 μονάδες την ημέρα αυτή που πήρα εγώ η μία σταγόνα έχει 2000 μονάδες, είναι η αμελητέα η διαφορά να του δίνω μία τι λες?

Δεν έχει σημασία, δίνε του μια σταγόνα τη μέρα.

Όλες το ίδιο πρόβλημα μου φαίνεται έχουμε με τις πιστωτικές όταν έχει δωρεάν μεταφορικά, πρέπει να στοκάσουμε για όλη την οικογένεια για 6 μήνες.

Και αυτή τη φορά θέλω και δύο κουβάδες με coconut oil... :roll:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

rosie, θα μου βάλεις σκονάκι τα λινκς για τα ψάρια και τις γαρίδες που παίρνεις ?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Πολλά ζητάς! :lol:

Κάνε αναζήτηση στο iherb τις μάρκες που σας έβαλα και θα τα βρεις εύκολα.

Συνήθως σας διαβάζω και σας απαντάω με τη μικρή αγκαλιά η οποία έχει μανία με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι...

Οπότε απαραίτητα συμπληρώματα krill oil, εχινακεια, βιταμινη D, τι αλλό;;

Εχω παρει και camu camu σκονη, ειναι πολυ ξινο ρε παιδια, εμεις το παιρνουμε στα παιδια πως το δινουμε; καμια ιδεα;

Διαφημίσεις

Αλάτι για το μαγείρεμα πάρε κάποιο γκρι ανεπεξέργαστο χοντρό

Για τις σαλάτες και οτιδήποτε τρώγεται ωμό προτίμησε αλάτι ιμαλαίων για να μην χάνει τα ιχνοστοιχεία του με το μαγείρεμα

ZIMAROULIS

"αλάτι Ιμαλαϊων" περιμένω να πάρω απο τον Μέρκολα

γιατί στον Κυριακίδη που βρήκα είναι φωτιά και λαύρα.

Το "γκρι για μαγείρεμα" απο που το παίρνετε εσείς?

Εχετε κάποιο λινκ?

Να προσθέσω ότι σε ερώτηση στην παιδίατρό μου για όλα αυτά τύπου εχινάκεια, βιταμίνες, μουρονέλαιο κλπ μου απάντησε ότι καλά είναι όλα αυτά αλλά καλύτερα είναι κάποιες φορές να αρρωσταίνουν τα παιδιά για να δημιουργούνται αντισώματα στον οργανισμό τους. Τι λέτε εσείς;

Δεν έχει σημασία, δίνε του μια σταγόνα τη μέρα.

Όλες το ίδιο πρόβλημα μου φαίνεται έχουμε με τις πιστωτικές όταν έχει δωρεάν μεταφορικά, πρέπει να στοκάσουμε για όλη την οικογένεια για 6 μήνες.

Και αυτή τη φορά θέλω και δύο κουβάδες με coconut oil... :roll:

Γιατί μου το κάνες αυτό? το είχα ξεχάσει το λάδι καρύδας:D

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

στον αποχυμωτη τα φτιαχνετε; (δεν εχω αποχυμωτη :-(:oops: )

όχι. Φτιάχνω γάλα αμυγδάλου με το μούλτι ή την κουζινομηχανή και μετά το χτυπάω με ότι βρω στο ψυγείο και στα ντουλάπια μου.

http://www.iherb.com/Henry-Lisa-s-Solid-White-Albacore-Tuna-5-oz-141-g/33391?at=0

http://www.iherb.com/Henry-Lisa-s-Wild-Alaskan-Pink-Salmon-6-oz-170-g/33392?at=0

http://www.iherb.com/Search?kw=Wild+Planet

Κορίτσια ποιος είναι ο μερκολα;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

:shock:

Κική, αλήθεια.....έχεις δει ποτέ σου στην TV την εκπομπή

How clean is your house?

Δείχνει 2 συμπαθέστατες κυριούλες

που πάνε σε κάτι τρισάθλια, ελεεινά και πάρα πολύ βρώμικα σπίτια

για να τα καθαρίσουν.

Eαν το δεις θα διαπιστώσεις οτι συνέχεια χρησιμοποιούν

οικολογικά προϊόντα (σόδες, ξύδια και βόρακα)

με ΑΨΟΓΑ και ΑΜΕΣΑ ΕΜΦΑΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

Μια φορά μάλιστα έκαναν κι ένα μείγμα με Vodka...

....αλλά δεν συγκράτησα τις αναλογίες.....

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ απο κάποιους

τη δικαιολογία οτι δήθεν τα οικολογικά προίόντα

δεν καθαρίζουν καλά όσο τα συμβατικά....

Πιστεύω οτι όσοι δεν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν είναι

για λόγους συνήθειας

και για λόγους οικονομίας

(όσο να ναι είναι πιο ακριβά απο τα συμβατικά)

Αυτό να το δεχτώ......

Αλλά όχι να θεωρείτε τη δική σας.... "συνήθεια"

πιο αποτελεσματική

απο τη δική μας την οικολογική

δηλαδή.... κοινώς να μας λέτε.... "βρωμιάρηδες" :rolleyes:

Οσο για τα soap nuts πρέπει να φταίει το πλυντήριό σας

γιατί σε εμένα (και όχι μόνο σε εμένα....)

βγαίνουν πεντακάθαρα τα ρούχα.

να συμφωνήσω με την "συνάδελφο" σε όλα !!!!

την εκπομπή με τους βρωμιάρηδες (χαχαχα σορυ αλλά απίστευτα σπίτια...) την έχω και εγώ παράδειγμα σε όποια

νοικοκυρά ισχυρίζεται ότι δεν καθαρίζουν τα βιολογικά.

Επίσης να συμπληρώσω ότι αν χρειαστεί να τρίψεις κάτι.. ε ας το τρίψεις...

δεν παθαίνει τίποτα το χεράκι (που έχουν συνηθίσει όλες από τα συμβατικά να το βάζουν και να αστράφτει από μόνο του.. έλεος δηλαδή.. δεν καταλαβαίνουν από αυτό και μόνο ότι είναι δηλητήριο ?)

Σαν να μου λες (όχι κάποιος συγκεκριμένος..γενικά μιλάω.. :-) ) ότι οι "φυσικοί χυμοί" που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχουν συντηρητικά... εννοείται πως έχουν, το πορτοκαλάκι αν το στύψεις και δεν το πιεις σε 10 λεπτά καταστρέφεται... λίγη λογική παρακαλώ.. :-)

Διαφημίζουν αυτό τον καιρό μια οδοντόκρεμα που ασπρίζει τα δόντια από την πρώτη φορά.. ε αν είναι αλήθεια.. είναι ανησυχητικό... δεν χρειάζομαι επιστημονική μελέτη να μου αποδείξει ότι είναι επικύνδινη η οδοντόκρεμα...

μάλλον ξέφυγα.......

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ο γιος μου, 4 χρονών και κάτι, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι διαφημίσεις και οι ειδήσεις λένε ψέματα...!!!!!!!!!

Ούτε σε νερό ούτε σε λάδι, τουλάχιστον ο σολωμός και ο τόνος, μόνο στα ζουμιά τους που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 γι' αυτό να μην τα στραγγίζετε, το γράφει και πάνω άλλωστε αν θυμάμαι καλά.

Μακαρόνια προσπαθώ να τρώω σπάνια, τώρα βρήκα στο iherb διάφορα χωρίς γλουτένη (κυρίως από καστανό ρύζι) και με φύτρες. Μέχρι και φύλλα για λαζάνια έχω βρει εκεί και πήρα, δεν θυμάμαι μάρκα, και είναι πολύ νόστιμα!

Αν ανοίξεις ένα τενεκεδάκι με γάλα καρύδας (βιολογικό γιατί τα συμβατικά είναι ομογενοποιημένα) πάνω-πάνω θα βρεις την κρέμα καρύδας.

ok ,an kai δεν εχω παραγγειλει ποτε απο το iherb ,μαλλον θα ξεκινησω και εγω ,ξερεις με τις κονσερβες ημουν παντα επιφυλακτικη ,αλλα τελευταια διαβασα οτι υπαρχουν και "καλες",με νερακι η ζουμακι οποτε διατηρουνται σε κενο αερος μαλλον , χωρις καμια αλλη επεξεργασια η συντηρητικα?

την εχω πετυχει την κρεμα καρυδας αλλα πρεπει να πω οτι δεν μου αρεσει γευστικα ,μαλλον ειναι θεμα συνηθειας αυτο

ευχαριστω Ροσι

Διαφημίσεις

δεν παθαίνει τίποτα το χεράκι (που έχουν συνηθίσει όλες από τα συμβατικά να το βάζουν και να αστράφτει από μόνο του.. έλεος δηλαδή.. δεν καταλαβαίνουν από αυτό και μόνο ότι είναι δηλητήριο ?)

Εξαρτάται τι χρόνο έχει να διαθέσει ο καθένας για να το κάνει:rolleyes:

Djccp2.png

67KIp2.png

Να προσθέσω ότι σε ερώτηση στην παιδίατρό μου για όλα αυτά τύπου εχινάκεια, βιταμίνες, μουρονέλαιο κλπ μου απάντησε ότι καλά είναι όλα αυτά αλλά καλύτερα είναι κάποιες φορές να αρρωσταίνουν τα παιδιά για να δημιουργούνται αντισώματα στον οργανισμό τους. Τι λέτε εσείς;

Έχει δίκαιο, γενικά μην δίνεις εχινάκεια με το παραμικρό, καλό είναι να ξεπερνάνε κάποια πράγματα από μόνα τους, έτσι ενισχύεται το ανοσοποιητικό τους πολύ.

Αλλά οι βιταμίνες και το μουρουνέλαιο δεν συσχετίζονται τόσο πιστεύω, αν πιστεύεις ότι η διατροφή του παιδιού δεν είναι πλήρης τότε καλό είναι να τις δώσεις.

Δίνω ωμέγα-3 και βιταμίνη D πάντα στο γιο μου (με εξαίρεση τους καλοκαιρινούς μήνες τη D), πολυβιταμίνες δίνω μόνο αν προσέξω ότι περνάει κάποια φάση "γκρίνιας" στο φαγητό ή μόλις έχει ξεπεράσει κάποια ίωση και δεν έχει και πολύ όρεξη για φαγητό.

Στο σύνολο 2 μήνες του έχω δώσει βιταμίνες, αλλά έχω στο σπίτι άλλο ένα πακέτο μήπως χρειαστεί. Αυτό το χειμώνα του πήρα και προβιοτικά.

Προτίμησε τα προϊόντα της Garden of Life, κατά τη γνώμη μου είναι τα πιο ποιοτικά από το iherb.

Στο σύνολο 2 μήνες του έχω δώσει βιταμίνες, αλλά έχω στο σπίτι άλλο ένα πακέτο μήπως χρειαστεί. Αυτό το χειμώνα του πήρα και προβιοτικά.

Προτίμησε τα προϊόντα της Garden of Life, κατά τη γνώμη μου είναι τα πιο ποιοτικά από το iherb.

Τα προβιοτικα που βοηθουν;

Τα πολυβιταμινουχα δεν εχουν γενικα αμφιβολο αποτελεσμα; πιστευω σε ενα σκευασμα με παρα πολλες βιταμινες η μία εμποδίζει την αλλη να απορροφηθει. Πχ αν εχει ασβεστιο εμποδιζονται πολλα απο τα μεταλλα κλπ

Στα links που παραθέτεις δεν γράφει πουθενά ότι τα βιολογικά μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλή από τα συμβατικά, δεν αναφέρονται καν αν τα τρόφιμα που εξετάζονται είναι βιολογικά ή μη.

Ειδικά το πρώτο link αναφέρεται στους ελέγχους που γίνονται για τα επίπεδα των υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα.

Κάθε χώρα ελέγχει και κάθε χώρα βρίσκει και παρτίδες με απαγορευμένα φυτοφάρμακα ή με φυτοφάρμακα πάνω από τα όρια οι οποίες όταν βρίσκονται αποσύρονται.

Όπως είναι γνωστό, οι έλεγχοι ποτέ δεν μπορούν να βρούνε το σύνολο των παραβάσεων αλλά είναι αυτοί που κρατούν τις παραβάσεις σε σχετικά χαμηλό ποσοστό.

Μέχρι εδώ καλά, τα υπόλοιπα που ανέφερες για τη σύγκριση βιολογικών και μη βιολογικών δεν αναφέρονται καν σε αυτό που παραθέτεις.

Το δεύτερο λινκ απλώς αναφέρεται στο σύνολο της σελίδας.

13. How are EU consumers protected from the possible harmful effects of pesticides and their residues?

There is a long history of legislation in place in the EU to protect consumers, operators such as farm workers, animals and the environment from any adverse effects that are posed by pesticides and their residues.

Since August 2002, EFSA has been responsible for the EU peer review of risk assessments of active substances used in plant protection products.

For each substance an initial draft risk assessment is carried out by experts in one Member State. This evaluation is then peer-reviewed by EFSA in cooperation with all Member States in order to guarantee the highest possible standards.

EFSA drafts conclusions summarising the outcome of the peer review process, which are sent to the European Commission.

The European Commission and EU Member States take a decision on whether or not to include an active substance in the list of authorised active substances in the EU.

EFSA is also responsible for proposing Maximum Residue Levels (MRLs) for pesticides.

Ξέχασα να γράψω προηγουμένως ότι έχεις δίκιο πως στα λινκ αυτά δεν γίνεται αναφορά στα βιολογικά τρόφιμα και την ασφάλειά τους σε σύγκριση ή μη με τα συμβατικά. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός άλλωστε.

Στόχος ήταν να διαβάσει κανείς σχετικά με την ασφάλεια των χημικών στα τρόφιμα, ώστε να καταλάβει ότι η εφαρμογή τους και η χρήση τους ελέγχεται επαρκώς από την ΕΕ και ότι οι ευρωπαίοι πολίτες προστατεύονται ικανοποιητικά.

Ίσως έπρεπε να το έχω διευκρινίσει στο μήνυμά μου για να ξέρει τι να περιμένει κανείς...

Επίσης βρήκα και το άρθρο του Μπέρκλεϊ που είχα αναφέρει και παλαιότερα και το οποίο γράφει ότι "βιολογικά τρόφιμα" δεν σημαίνει τρόφιμα χωρίς φυτοφάρμακα, καθώς και ότι τα βιολογικά φυτοφάρμακα μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα με τα χημικά.

http://www.ocf.berkeley.edu/~lhom/organictext.html

ORGANIC PRODUCE AND PERSONAL HEALTH

When you test synthetic chemicals for their ability to cause cancer, you find that about half of them are carcinogenic.

Until recently, nobody bothered to look at natural chemicals (such as organic pesticides), because it was assumed that they posed little risk. But when the studies were done, the results were somewhat shocking: you find that about half of the natural chemicals studied are carcinogenic as well. This is a case where everyone (consumers, farmers, researchers) made the same, dangerous mistake. We assumed that "natural" chemicals were automatically better and safer than synthetic materials, and we were wrong. It's important that we be more prudent in our acceptance of "natural" as being innocuous and harmless.

Βέβαια στο άρθρο αυτό γίνεται αναφορά στα ισχύοντα στις ΗΠΑ, ενώ τα αντίστοιχα κριτήρια στην ΕΕ είναι πολύ πιο αυστηρά. Απλώς το θεώρησα ενδεικτικό.

Παρεμπιπτόντως η λίστα με τα 10 πιο επιβαρυμένα με χημικά τρόφιμα που κυκλοφορεί στο φόρουμ από το EWG (Top Dirty Dozen-http://www.thedailygreen.com/healthy-eating/eat-safe/Dirty-Dozen-Foods) - και την οποία βλέπω ότι επικαλείστε πολλοί από εσάς - αφορά μόνο τις ΗΠΑ (αναφέρει μάλιστα ότι βασίζεται σε στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας) και ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα και την ΕΕ.

Β.Α.Γ.Γ.2009

ZIMAROULIS

"αλάτι Ιμαλαϊων" περιμένω να πάρω απο τον Μέρκολα

γιατί στον Κυριακίδη που βρήκα είναι φωτιά και λαύρα.

Το "γκρι για μαγείρεμα" απο που το παίρνετε εσείς?

Εχετε κάποιο λινκ?

Δες και το iherb αν έχει μήπως σε συμφέρει καλύτερα...

Ναι είναι πανάκριβο αλλά μου κρατάει πολύ γιατί δεν το χρησιμοποιώ για μαγείρεμα

Για το γκρι που ρωτάς είναι χοντρό αλάτι και το βρίσκεις σε όλα τα βιολογικάδικα και είναι φθηνο όχι σαν τον ιμαλαιων

FXWyp3.png

Στα links που παραθέτεις δεν γράφει πουθενά ότι τα βιολογικά μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλή από τα συμβατικά, δεν αναφέρονται καν αν τα τρόφιμα που εξετάζονται είναι βιολογικά ή μη.

Ειδικά το πρώτο link αναφέρεται στους ελέγχους που γίνονται για τα επίπεδα των υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα.

Κάθε χώρα ελέγχει και κάθε χώρα βρίσκει και παρτίδες με απαγορευμένα φυτοφάρμακα ή με φυτοφάρμακα πάνω από τα όρια οι οποίες όταν βρίσκονται αποσύρονται.

Όπως είναι γνωστό, οι έλεγχοι ποτέ δεν μπορούν να βρούνε το σύνολο των παραβάσεων αλλά είναι αυτοί που κρατούν τις παραβάσεις σε σχετικά χαμηλό ποσοστό.

Μέχρι εδώ καλά, τα υπόλοιπα που ανέφερες για τη σύγκριση βιολογικών και μη βιολογικών δεν αναφέρονται καν σε αυτό που παραθέτεις.

Το δεύτερο λινκ απλώς αναφέρεται στο σύνολο της σελίδας.

13. How are EU consumers protected from the possible harmful effects of pesticides and their residues?

There is a long history of legislation in place in the EU to protect consumers, operators such as farm workers, animals and the environment from any adverse effects that are posed by pesticides and their residues.

Since August 2002, EFSA has been responsible for the EU peer review of risk assessments of active substances used in plant protection products.

For each substance an initial draft risk assessment is carried out by experts in one Member State. This evaluation is then peer-reviewed by EFSA in cooperation with all Member States in order to guarantee the highest possible standards.

EFSA drafts conclusions summarising the outcome of the peer review process, which are sent to the European Commission.

The European Commission and EU Member States take a decision on whether or not to include an active substance in the list of authorised active substances in the EU.

EFSA is also responsible for proposing Maximum Residue Levels (MRLs) for pesticides.

Αγλαΐα, γεια σου!

Ευχαριστώ για το σχόλιο, δίνει την ευκαιρία για σχετικές διευκρινίσεις και κλείσιμο του ζητήματος στο πλαίσιο του φόρουμ. Παρακάτω παραθέτω την απάντηση του συζύγου μου, καθώς και πληροφορίες για το πού μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες και να λύσετε τις απορίες σας όσοι ενδιαφέρεστε.

[Αρχή απάντησης] "Η ακριβής φράση είναι «6. Τα βιολογικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ». Αυτό δεν σημαίνει ότι τα βιολογικά μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλή από τα συμβατικά. Σημαίνει απλώς ότι τα συμβατικά παρέχουν τουλάχιστον τον ίδιο βαθμό ασφάλειας με τα βιολογικά.

Ο ισχυρισμός συνάγεται από το ότι τα συμβατικά είναι ασφαλή τρόφιμα κατά απόλυτη και όχι σχετική έννοια. Η έννοια της ασφάλειας είναι απόλυτη διότι υπόκειται σε κριτήρια. Τα κριτήρια αυτά είναι τοξικολογικά και περιβαλλοντικά, είναι πολύ αυστηρά και μόνο όταν πληρούνται μπορεί ένα φάρμακο να πάρει έγκριση κυκλοφορίας. Μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, είναι λάθος το ότι το θέμα τίθεται σε συγκριτικό βαθμό και όχι απόλυτα. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι τα φάρμακα που είναι εγκεκριμένα για χρήση στη βιολογική γεωργία πρέπει υποχρεωτικά να είναι ήδη εγκεκριμένα στη συμβατική γεωργία , για έναν απλό λόγο: η εκτίμηση του κινδύνου στα φάρμακα γίνεται Ευρωπαϊκά μόνο από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία υπάγονται τα συμβατικά και όχι από τη Γεν. Διευθ. Γεωργίας, που χειρίζεται τα θέματα των βιολογικών.

Το ότι συχνά ανιχνεύονται υπολείμματα (εννοείται, πάνω από κάποια όρια) δεν σημαίνει ότι τι τρόφιμο δεν είναι ασφαλές. Το Ανώτατο Όριο Υπολειμμάτων (MRL) είναι δείκτης ορθής χρήσης του φαρμάκου (όπου ορθή χρήση σημαίνει χρήση σύμφωνα με την ετικέττα: π.χ. έγκριση χρήσης για συγκεκριμένες καλλιέργειες, εχθρούς και φυσικά σε συγκεκριμένες δόσεις). Η υπέρβαση του MRL δίνει το έναυσμα στις αρχές για να διενεργήσουν νέα εκτίμηση κινδύνου για τον άνθρωπο (risk assessment) απ’ όπου, ανάλογα με το μέγεθος της υπέρβασης, μπορεί να προκύψει ή όχι κίνδυνος.

Τα απαγορευμένα φάρμακα είναι όντως πρόβλημα. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα Ευρωπαϊκά κριτήρια είναι τόσο αυστηρά που μπορεί να απαγορεύουν τη χρήση ενός φαρμάκου που επιτρέπεται π.χ. στις ΗΠΑ!! Ο Ευρωπαίος καταναλωτής είναι ο πιο προστατευμένος στον κόσμο.

Οι έλεγχοι γίνονται με συγκεκριμένους και παγκοσμίως αποδεκτούς κανόνες δειγματοληψίας, άρα δεν τίθεται θέμα μη αντιπροσωπευτικότητας των δειγμάτων σε σχέση με τη συνολική παραγωγή.

Άλλο «βιολογικά τρόφιμα» και άλλο τρόφιμα από τον κήπο μας που έχουν μεγαλώσει με νερό και ήλιο μόνο!!"[τέλος απάντησης]

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα της ΓΔ Γεωργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να επικοινωνήσετε μαζί τους.

http://ec.europa.eu/agriculture/organic/eu-policy_en

Και με την ίδια την EFSA

http://www.efsa.europa.eu/en/aboutefsa/contact.htm

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε:

1. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δ/νση Φυτικής Παραγωγής

Λεωφ. Συγγρού 150

176 71 Αθήνα

Fax : 210 92 12 090

2. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας

Αχαρνών 29, Αθήνα, τ.κ 10439

fax : 210- 8821241

Ελπίζω να βοήθησα!

Β.Α.Γ.Γ.2009

καλησπερα

κοριτσια πως ξερετε ποτε εχει δωρεαν μεταφορικα ο μερκολα?

απ οτι καταλαβα θα εχει το νοεμβριο..ποσο διαρκει η περιοδος των δωρεαν μεταφορικων? ερχονται απο αμερικη? υπαρχει περιορισμος στο βαρος ?με το τελωνειο ειχατε ποτε προβλημα? βλεπω οτι αναφερει οτι ισως υποκεινται σε δασμους, για τους οποιους δεν φερουν καμια ευθυνη

αν μπορειται να κανετε μια μικρη λιστα με τα προιοντα που αγοραζετε απο εκει θα ηταν πολυ ωραια

ισως εχει ξανασυζητηθει, αλλα πλεον το θεμα ειναι πολυυυυυσελιδο και λιγο δυσκολο να ψαξω σε ολες τις σελιδες

προσωπικα δεν μπορω να κανω κ αναζητηση μεσα στο θεμα οσες φορες κ αν προσπαθησα

ευχαριστωωωωω

Δες και το iherb αν έχει μήπως σε συμφέρει καλύτερα...

Ναι είναι πανάκριβο αλλά μου κρατάει πολύ γιατί δεν το χρησιμοποιώ για μαγείρεμα

Για το γκρι που ρωτάς είναι χοντρό αλάτι και το βρίσκεις σε όλα τα βιολογικάδικα και είναι φθηνο όχι σαν τον ιμαλαιων

Thanx!

Δηλαδή φτάνει να λέει "χοντρό αλάτι ακατέργαστo" ?

Βρήκα τέτοιο στον Κυριακίδη αλλά δεν το πήρα γιατί δεν ήμουν σίγουρη.

Εξαρτάται τι χρόνο έχει να διαθέσει ο καθένας για να το κάνει:rolleyes:

Και εγώ εργαζόμενη μητέρα είμαι........

.....................τα προλαβαίνω όμως όλα!! :wink:

Τα βιολογικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ». Αυτό δεν σημαίνει ότι τα βιολογικά μπορεί να είναι λιγότερο ασφαλή από τα συμβατικά. Σημαίνει απλώς ότι τα συμβατικά παρέχουν τουλάχιστον τον ίδιο βαθμό ασφάλειας με τα βιολογικά.

Συμφωνώ. Τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ελέγχονται όλα για την ασφάλειά τους (να μην πάθει δηλητηρίαση ο καταναλωτής). Πέρα από αυτό, υπάρχουν επιπλέον έλεγχοι και πιστοποιήσεις με διάφορα κριτήρια.

Πχ στα γεωργικά προϊόντα υπάρχει η κατηγορία ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπου χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα αλλά για να κρατηθούν σε χαμηλά επίπεδα ο γεωπόνος παρακολουθεί τακτικά την παραγωγή, προλαμβάνει ασθένειες στην έναρξη. Υπάρχει διαδικασία πιστοποίησης για όλα αυτά και όσοι καταναλωτές τα γνωρίζουν, τα προτιμούν έναντι των άλλων που δεν έχουν τη σχετική πιστοποίηση.

Υπάρχει και η κατηγορία βιολογικά, τα οποία υπόκεινται σε περισσότερους περιορισμούς.

Όλα είναι το ίδιο ασφαλή ως προς το να μην πάθει δηλητηρίαση ο καταναλωτής αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν και διαφορές.

Επειδή τα φάρμακα είναι χημικές ουσίες που για τους περισσότερους δεν σημαίνουν κάτι, θα αναφέρω ένα παράδειγμα κτηνιατρικό.

πχ τα συμβατικά αυγά και κοτόπουλα, ως προς τη σαλμονέλα είναι θεωρητικά το ίδιο ασφαλή με τα βιολογικά. Το ότι δεν έχουν διαφορά ως προς αυτό το κριτήριο, δεν τα κάνει απαραίτητα όμοια ως προς όλα τα υπόλοιπα.

Τα συμβατικά σφάζονται στις 56-60 ημέρες ενώ τα βιολογικά στις 80-100 ημέρες. Οι διαφορές στις τροφές και τον τρόπο ζωής κάνει τα συμβατικά να φτάνουν τα 2 περίπου κιλά πολύ πιο σύντομα από τα βιολογικά.

Ποιες είναι αυτές οι διαφορές;

Τα συμβατικά κοτόπουλα ζούνε στριμωγμένα: 33 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία, δηλαδή 16 περίπου κοτόπουλα ανά τετραγωνικό (βάρος σφαγής).

Τα βιολογικά κοτόπουλα έχουν ανώτατο όριο τα 21 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή 10 κοτόπουλα ανά τετραγωνικό.

Όταν τα κοτόπουλα αρρωσταίνουν και δέχονται φαρμακευτική αγωγή, ο χρόνος αναμονής πριν τη σφαγή είναι διπλάσιος στα βιολογικά σε σχέση με τα συμβατικά (τουλάχιστον σύμφωνα με το νόμο).

Τα συμβατικά κοτόπουλα πρέπει να έχουν 6 ώρες σκοτάδι το 24ωρο, τα βιολογικά 8.

Τα συμβατικά κοτόπουλα δεν βγαίνουν έξω, μέχρι πρόσφατα επιτρέπονταν η παραμονή τους σε κλωβοστοιχίες. Τα βιολογικά έχουν υποχρεωτικά πρόσβαση σε υπαίθριο χώρο όπου μπορούν να φάνε.

Και τα δύο θεωρούνται το ίδιο ασφαλή για τον καταναλωτή, δηλαδή από κανένα δεν κινδυνεύει να πάθει τροφική δηλητηρίαση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ίδια και σε όλα τα υπόλοιπα.

Το ΦΕΚ:

http://178.77.78.247/resource-api/paseges/contentObject/b0c7f23a-4ad9-48ed-bf55-89f35878e4ad/attachedFiles

οι προδιαγραφές των βιολογικών

http://www.dionet.gr/10/bio_ktino_pro/Poulerika%20-%20Prodiagrafes.pdf

Ειρήσθω εν παρόδω, ότι τα φάρμακα που είναι εγκεκριμένα για χρήση στη βιολογική γεωργία πρέπει υποχρεωτικά να είναι ήδη εγκεκριμένα στη συμβατική γεωργία

Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς! Η βιολογική γεωργία χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη συμβατική. Η συμβατική χρησιμοποιεί όλα τα εγκεκριμένα.

Αυτός που καταναλώνει βιολογικά προϊόντα το κάνει, μεταξύ άλλων, για να αποφύγει τα φυτοφάρμακα που είναι εγκεκριμένα στη συμβατική και δεν είναι εγκεκριμένα στη βιολογική.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...