Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκπαιδευτικό ποτηράκι nuk

Recommended Posts

χθες αγόρασα ένα ποτηράκι σε περίπτωση που λείψω και χρειαστεί να ταΐσει κάποιος άλλος τη μικρή μου. Έχουμε δοκιμάσει όλες τις θηλές μπιμπερό και δεν θέλει καμία αφού δεν της έδωσα πιπιλά. η θηλή που έχει είναι σιλικόνης αλλά δεν έχει τρύπες… έχει ένα μικρό σημαδάκι στο κάτω μέρος της πιπίλας κι κάτι σαν λοξή γραμμούλα πάνω της. Ξέρει καμία πώς τρυπιέται η σιλικόνη και που πρέπει να τις ανοίξω? Το έχει χρησιμοποιήσει καμία άλλη μαμά? Βολεύει?

Διαφημίσεις

vickie αν εννοείς αυτό με τα χερουλάκια, εγώ αυτό χρεισιμοποιώ από τότε που αγόρασα το πρώτο ποτηράκι. Είναι φοβερό! Δεν χρειάζεται να ανοίξεις τίποτα επάνω. Το σημαδάκι που λές που μοιάζει με τρυπούλα είναι η βαλβίδα για να παίρνει αέρα όταν πίνει το μωράκι. Και η λοξή γραμμούλα είναι έτσι για να μην χύνεται όταν δεν πίνει και παίζει. Απλά πρέπει να ρουφίξει λίγο και βγαίνει το νεράκι. Εγώ μόνο με τα nuk ποτήρια βολεύτηκα. Δεν στάζουν και είναι πολύ εύκολα να μάθει το μωρό να πίνει μόνο του.

Sk6Gp3.png

ναι ναι! ειχα παρει καποια μπιμπερο γυαλινα nuk απο τοτε που εβγαζα με το θηλαστρο και απ'οτι βλεπω μπαινουν και στα αλλα μπιμπερο τα χε4ρακια!

δεν μιλουσα για τη βαλβιδα αλλα για ενα αλλο σημαδακι στο κατω μεροσ της πιπιλας που ουτε καν φαινεται (και μαλλον δεν ειναι τιποτα! :P). απο ποιον μηνα το χρησημοποιειτε εσεις? μακαρι να το μαθουμε κι εμεις ευκολα

Αν θυμάμαι καλά από όταν μπήκε στη στερεά τροφή, προσθέσαμε και το νεράκι με το κύπελο. Φυσικά δεν έπινε μόνη της από την αρχή... Να φανταστείς τώρα είναι 19 μηνών και ακόμα εκεί πίνει. Της πήρα ένα άλλο με πιο σκληρο στόμιο γιατί έχει αρχίσει και το μασουλάει αυτό της σιλικόνης, και δεν το θέλει. Μάλλον θα γυρίσουμε στο παλιο μας!

Sk6Gp3.png

• 1 month later...

εχουμε μια αρνηση στο νερακι ακομα... εκανα αντληση και της εδωσα γαλα μετο ποτηρακι αλλα με δυσκολια πινει... μου φαινεται θα αργησουμε να το μαθουμε. διαβασα σε καποιο ποστ οτι οταν μπηκαν τα φρουτα στις στερεες εδωσαν με το μπιμπερο-ποτηρι καρπουζι περασμενο στο μπλεντερ πρωτα. αυτη ειναι μαλλον η υστατη προσπαθεια...

Διαφημίσεις

• 8 χρόνια μετά...
Παράθεση

Καλησπέρα! Όσοι έχετε το συγκεκριμένο, πώς έμαθαν τα μωρά σας να ρουφάνε; Θέλει πολλή δύναμη. Η μικρή (14 μηνών) έπινε από κανονικά ποτήρια αλλά πήραμε αυτό για να το έχουμε μαζί μας στις βόλτες (γιατί ως τώρα είχαμε θερμός και χαρτινα ποτηράκια και δεν ήταν πολύ πρακτικό). Της αρέσει να πιπιλαει το στομιο, όμως δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει για να βγει νερό και νευριάζει. Πιπιλαει αυτό για ευχαρίστηση και δείχνει ταυτόχρονα το κανονικό ποτήρι για να της δώσουμε νερό!

Just now, little lamb είπε:

Καλησπέρα! Όσοι έχετε το συγκεκριμένο, πώς έμαθαν τα μωρά σας να ρουφάνε; Θέλει πολλή δύναμη. Η μικρή (14 μηνών) έπινε από κανονικά ποτήρια αλλά πήραμε αυτό για να το έχουμε μαζί μας στις βόλτες (γιατί ως τώρα είχαμε θερμός και χαρτινα ποτηράκια και δεν ήταν πολύ πρακτικό). Της αρέσει να πιπιλαει το στομιο, όμως δεν καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει για να βγει νερό και νευριάζει. Πιπιλαει αυτό για ευχαρίστηση και δείχνει ταυτόχρονα το κανονικό ποτήρι για να της δώσουμε νερό!

Ποιο ακριβώς πήρατε, γτ από nuk εμεις είχαμε με μαλακο στόμιο, κ ηταν το πρώτο από 6μ

Αφου εχει μάθει με ποτήρι, πιστευω καλύτερα ένα τύπου 360,η με καλαμάκι, η απλα μπουκαλάκια εμφιαλωμενο

Είναι ένα εκπαιδευτικό με στόμιο σιλικόνης. Το 360 δεν το πήρα επίτηδες, επειδή ξέρει να πίνει από ποτήρι χωρίς να χυνεται οπότε δεν χρειαζόταν εκπαίδευση σε αυτό κ δεν ήθελα να πάθει σύγχυση κ νομίσει ότι όλα δεν χύνονται. Ήθελα να είναι απλώς κάτι με καπάκι για να μπαίνει στην τσάντα αλλά μάλλον δεν ήταν καλή ιδέα αυτό που πήρα.

Τι να το κάνει το μωρό το εκπεδευτικο ποτηράκι αφού ξέρει να πίνει από ποτήρι,πάρε ένα με καλαμάκι,το συγκεκριμένο της nuk ουτε εμάς μας βόλεψε δεν μπορούσε να πιεί 

Με καλαμάκι θα μπορεί να ρουφήξει λες; Πάντως αν είναι να παίρνω μαζί καλαμάκια παίρνω και ποτηράκια, το ίδιο μου κάνει. Έλεγα να είχα ένα σκεύος όλο κι όλο.

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , little lamb είπε:

Με καλαμάκι θα μπορεί να ρουφήξει λες; Πάντως αν είναι να παίρνω μαζί καλαμάκια παίρνω και ποτηράκια, το ίδιο μου κάνει. Έλεγα να είχα ένα σκεύος όλο κι όλο.

Και εγώ έκανα βλακεία και πήρα το συγκεκριμένο έπρεπε να πάρω αυτό που είναι με καλαμάκι να ξεκινήσω έτσι την εκπαίδευση. Από αυτό δεν μπορεί να ρουφήξει καλά. 

Υπάρχουν ποτηράκια με καλαμάκι σε όλες τις μάρκες. Το κακό είναι ότι έχουν βαλβίδα για να μη στάζουν και θέλει αρκετή δύναμη και αυτό. Υπάρχει όμως και το στόμιο που είναι σαν τα εμφιαλωμένα για αθλητές, ίσως αυτό είναι πιο εύκολο. 

Πραγματι αυτό που λέει η Έσπερος βολεύει πολυ

Εγω τους πήρα με καλαμάκι σιλικόνης από νωρίς, κ το κατάφερναν από πριν τον χρονο

Δ θα κουβαλούσα μαζί μου Καλαμακια, ένα τύπου θερμός με καλαμάκι η κ απλό θερμός που θα πινει από το ποτηρακι, νομιζω ειναι μια χαρα για καλοκαιρι

Ναι θερμός που το καπάκι του είναι ποτηράκι έχω σκεφτεί ως την πιο απλή λύση. Αυτό που χρησιμοποιούσαμε ως τώρα δεν είχε ποτηράκι γι'αυτό παίρναμε τα χάρτινα. Προς το παρόν προσπαθώ να ανοίξω λίγο την τρύπα με μαχαιράκι για να μην πάει χαμένο κ βλέπουμε.

Διαφημίσεις

Να αναφέρω επίσης ότι ίσως παίζει ρόλο αν ξέρουν μπιμπερο. Η δικιά μας έπινε με μπιμπερο μόνο μέχρι 3 μηνών, μετά μόνο θήλαζε, οπότε ίσως δεν το θυμάται. Έχω σκεφτεί σαν λύση για τη βόλτα και το να παίρνουμε απλώς τα μπιμπερο που έχουμε από τότε, αλλά σκεφτόμουν μήπως είναι πισογυρισμα. Κι επειδή όταν ξεκίνησε 6 μηνών νερό κ ρωτήσαμε την παιδίατρο αν θα το πίνει σε μπιμπερο είχε πει όχι, κανονικό ποτήρι.

Να αναφέρω επίσης ότι ίσως παίζει ρόλο αν ξέρουν μπιμπερο. Η δικιά μας έπινε με μπιμπερο μόνο μέχρι 3 μηνών, μετά μόνο θήλαζε, οπότε ίσως δεν το θυμάται. Έχω σκεφτεί σαν λύση για τη βόλτα και το να παίρνουμε απλώς τα μπιμπερο που έχουμε από τότε, αλλά σκεφτόμουν μήπως είναι πισογυρισμα. Κι επειδή όταν ξεκίνησε 6 μηνών νερό κ ρωτήσαμε την παιδίατρο αν θα το πίνει σε μπιμπερο είχε πει όχι, κανονικό ποτήρι.

Το μπιμπερό είναι όντως πισογύρισμα, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, μήπως υπάρχουν και ισοθερμικά δοχεία ενηλίκων με καλαμάκι, που να κλείνουν με καπάκι; 

εγώ έχω κάνει μια πατέντα με το μπουκάλι με καλαμάκι της NUK. Επειδή έχει σύστημα για να μη στάζει, θέλει δύναμη να ρουφήξεις. κράτησα λοιπόν το στόμιο, απ όπου περνάει το καλαμάκι με τη βαλβίδα κλπ, και βάζω ένα κανονικό καλαμάκι. Έτσι πίνει γάλα και χυμό, επειδή το μπουκάλι είναι προστατευμένο το καλαμάκι δεν έχει χώρο να κινηθεί πολύ, έτσι δεν στάζει όταν πίνει περπατώντας κ το περιφέρει εδώ κ εκεί. Μπορεί για σας να είναι η ιδανική λύση. Είναι το παγουράκι nuk flexi cup. όταν κλείνει με το καπάκι δεν θα στάζει στις τσάντες ή όπου αλλού το μεταφέρετε. 

19 ώρες πρίν, little lamb είπε:

αλλά πήραμε αυτό για να το έχουμε μαζί μας στις βόλτες

Μήπως σε βοηθούσε κ ένα απλό πλαστικό μπουκαλάκι? Αν της δείξεις βαζοντας το πάνω χειλακι μέσα στο στόμιο με λίγη ποσότητα νερού ίσως καταλάβει πως είναι σαν το ποτήρι. Επίσης υπάρχουν μπουκαλάκια με στόμια σαν τα αθλητικά που δεν χρειάζεται να βάλει δύναμη για να ρουφήξει απλά τρέχει το νερό. Αν ψαξεις στο σούπερ μάρκετ κάτι θα βρεις. 

Το πλαστικό μπουκάλι είναι σαν το θερμός που έχουμε, δεν το καταφέρνει, όπως δεν κατάφερνε και το σφηνάκι, για κάποιο λόγο μάλλον θέλει πιο φαρδύ. Και αν είναι να κάνει την ίδια δουλειά καλύτερα να πίνει από το θερμός γιατί τα πλαστικά σκεύη δεν τα πολυθελουμε (καταχρηστικά πήραμε και το ποτηράκι). Εξάλλου το πλαστικό μπουκαλάκι θα έπρεπε κάθε 2-3 μέρες να το αλλάζουμε, ενώ το θερμος είναι για καιρό.

Το πλαστικό μπουκάλι είναι σαν το θερμός που έχουμε, δεν το καταφέρνει, όπως δεν κατάφερνε και το σφηνάκι, για κάποιο λόγο μάλλον θέλει πιο φαρδύ. Και αν είναι να κάνει την ίδια δουλειά καλύτερα να πίνει από το θερμός γιατί τα πλαστικά σκεύη δεν τα πολυθελουμε (καταχρηστικά πήραμε και το ποτηράκι). Εξάλλου το πλαστικό μπουκαλάκι θα έπρεπε κάθε 2-3 μέρες να το αλλάζουμε, ενώ το θερμος είναι για καιρό.

νομίζω άλλο το πλαστικό των εμφιαλωμένων, αλλο το πλαστικό των εκπαιδευτικών ποτηριών. Δες καλύτερα για θερμός με καλαμάκι. 

Προς το παρόν άνοιξα λίγο τις τρύπες του nuk να το χρησιμοποιήσει λίγο μην πάει χαμένο και σκέφτηκα ότι μια άλλη λύση είναι και το να βγάλω εντελώς την πιπίλα και να γίνει σαν ποτήρι με καπάκι!

7 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Τελειως ανουσιο να κουβαλάς μπιμπερο

Κ τα δικα μου δ πήραν, αλλα με το εκπαιδευτικό τα πήγαν μια χαρά, από 6μ,κ καλαμάκι σιλικόνης από 9

Υπάρχουν κ ενηλίκων κ παιδικά, με καλαμάκι η μικρό στομιο

Τώρα έχω τέτοια στα δικά μου(με το στόμιο), τα είχαμε στο σχολειο, βγήκαν πολύ γερα

On 11/7/2020 at 10:26 ΜΜ, little lamb είπε:

Είναι ένα εκπαιδευτικό με στόμιο σιλικόνης. Το 360 δεν το πήρα επίτηδες, επειδή ξέρει να πίνει από ποτήρι χωρίς να χυνεται οπότε δεν χρειαζόταν εκπαίδευση σε αυτό κ δεν ήθελα να πάθει σύγχυση κ νομίσει ότι όλα δεν χύνονται. Ήθελα να είναι απλώς κάτι με καπάκι για να μπαίνει στην τσάντα αλλά μάλλον δεν ήταν καλή ιδέα αυτό που πήρα.

Εμενα ειναι 7 μηνων,της εχω παρει αυτο της  nuk κ οντως δεν μπορει να πιει.Θα παρω 360 κ γω γιατι νομιζω ειναι το καλυτερο!

Πάντως εκτός του ότι δεν τα καταφέρνει καλά ίσως δεν το ευχαριστιεται κιόλας με το στόμιο (ό,τι στόμιο ή καλαμάκι κι αν πάρουμε) γι'αυτό ίσως δεν το πολυθελει. Γιατί βγαίνει λιγότερη ποσότητα από το σκέτο ποτήρι. Φανταστείτε εμείς να πίναμε νερό με καλαμάκι, χάλια!!

Magic cup της nuk. Το συστηνω ανεπιφυλακτα. Το ειχα και στα δυο μου παιδιά. Πινουν μια χαρα, δεν τρεχει αν το αναποδογυρισουν, δε σπάει αν το ρίξουν, μαθαίνουν να πίνουν σαν απο κανονικό ποτήρι. Θελει ομως αλλαγη (εμεις 2 ειχαμε αλλαξει) γιατι η σιλικονη χαλάει. Δεν το βρισκεις εύκολα στα καταστηματα, εγω ετυχε το πρωτο και το βρήκα στο λητω. Τα υπολοιπα απο ιντερνετ. Κοστίζει αν θυμαμαι καλα 12 με 15 ευρω. Αξίζει ομως!

Το κατηργησα περι στους 18 μήνες για νερο γιατι το μικρο ζηλευε το μεγάλο που ειχε παγουρι. Ετσι εχουν έκτοτε και οι δυο παγουρια. Εξακολουθώ ομως να το εκπαιδευω με το magic cup  οταν πίνει γαλα η πορτοκαλαδα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...