Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μικρο στήθος και θηλασμός

Recommended Posts

καλησπέρα,

Σε λιγο καιρό ετοιμαζόμαστε για την μεγαλη εξοδο και έχω αγχωθεί με το θέμα του θηλασμού όπως οι πιο πολλές μητέρες...

Εχω αγχωθεί γιατι εχω μικρό στήθος και μικρή θηλή και φοβαμαι αν θα μπορεί η μικρούλα μου να πιάσει το στήθος μου για να φάει :confused:.

Έχει κάποια εμπειρία? Υπαρχει κάτι που θα μπορούσα να αγοράσω απο τώρα να το έχω μαζί μου στο μαιευτήριο που θα βοηθήσει την κατάσταση εκείνη την στιγμή? Το μόνο θετικό ειναι οτι γενναω στο Λητώ και έχω ακούσει πολυ καλα λόγια για το ποσο βοηθανε στο να θηλάσει μια γυναίκα...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

JssYp2.png

Διαφημίσεις

Μην φοβάσαι τίποτα!

Κάτσε διάβασε μερικά θεματάκια για τιν θηλασμό να είσαι προετοιμασμένη για τα "άκυρα" που πιθανόν να ακούσεις και να πας ξέροντας οτι δεν υπάρχει πιθανότητα να μην τα καταφέρεις!

Εχω μικρό στήθος και μικρή θηλή και θηλάζω ακόμα τον μπεμπάκο μου που τωρα ειναι 1 ετους.Τους 6 πρωτους μηνες αποκλειστικα.

Επίσης το μικρό μου στήθος με βοηθησε να είμαι...διακριτικη στον δημόσιο θηλασμό!!:wink:

Με το καλό το μωράκι σου!

QqmLp3.png

Με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου !!!!!

Μικρο στηθος εχω και εγω και μια χαρα θηλασα για 11 μηνες....6 μηνες μονο το γαλατακι μου ετρωγε !!!!!

Ολα θα πανε καλα η φυση ΞΕΡΕΙ !!!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

να συμπληρωσω μονο οτι ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωθεις μονη σου για αρχη.. κι εγω γεννησα στο ΛΗΤΩ..ναι οντως βοηθανε να θηλασεις αλλα δυστηχως δεν ξερουν ολες οι μαιες να δωσουν σωστες πληροφοριες.. ακουσα για το περιφημο δεκαλεπτο,μια αλλη δεν βοηθουσε αποτελεσματικα το μωρο να πιασει το στηθος της διπλανης μου, μου προτειναν πιπιλα κλπ. Ηταν 2 κοπελες μονο στην 24 ωρη βραδυα που ηξεραν πραγματικα..οι υπολοιπες ειτε παραπληροφορουσαν , ειτε προσπαθουσαν αλλα μαλλον λογω απειριας δεν ηταν αποτελεσματικη η βοηθεια τους..γι αυτο λοιπον ΜΗΝ βασιζεσαι στο οτι θα σε βοηθησουν..μαθε οσα μπορεις περισσοτερα και οπου εχεις απορια ανοιξε ενα νεο θεμα, να σε βοηθησουμε να την λυσεις..

αν θες ριξε μια ματια εδω, οπου θα βρεις μαζεμενα καποια πραγματα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=87441

και δες εαν μπορεις να δηλωσεις συμμετοχη εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=92644

83hKp3.png

Διαφημίσεις

να συμπληρωσω μονο οτι ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωθεις μονη σου για αρχη.. κι εγω γεννησα στο ΛΗΤΩ..ναι οντως βοηθανε να θηλασεις αλλα δυστηχως δεν ξερουν ολες οι μαιες να δωσουν σωστες πληροφοριες.. ακουσα για το περιφημο δεκαλεπτο,μια αλλη δεν βοηθουσε αποτελεσματικα το μωρο να πιασει το στηθος της διπλανης μου, μου προτειναν πιπιλα κλπ. Ηταν 2 κοπελες μονο στην 24 ωρη βραδυα που ηξεραν πραγματικα..οι υπολοιπες ειτε παραπληροφορουσαν , ειτε προσπαθουσαν αλλα μαλλον λογω απειριας δεν ηταν αποτελεσματικη η βοηθεια τους..γι αυτο λοιπον ΜΗΝ βασιζεσαι στο οτι θα σε βοηθησουν..μαθε οσα μπορεις περισσοτερα και οπου εχεις απορια ανοιξε ενα νεο θεμα, να σε βοηθησουμε να την λυσεις..

αν θες ριξε μια ματια εδω, οπου θα βρεις μαζεμενα καποια πραγματα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=87441

και δες εαν μπορεις να δηλωσεις συμμετοχη εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=92644

ολα αυτα τα ειχα ακουσει κι εγω πριν 5 χρονια στη πρωτη μου κορη αλλα περυσι που γεννησα τη δευτερη ομολογω φοβερη διαφορα στο ΛΗΤΩ και στις μαιες και στην ενημερωση τους....εγω λυγιζα για να δωσω γαλα και μου λεγανε οι περισσοτερες γιατι ναδωσετε...αφου εχετε γαλα σε δυο με 3 ημερες θα κατεβει ....και με βοηθησανε παααααααααρα πολυ!

Βαζε το μωρο σωστα στο στηθος.΄...εκει να επιμενεις στη σωστη τοποθετηση και μην αγχωνεσαι για το "ΜΕΓΕΘΟΣ" !! ; )

Καλημέρα!

και εγώ με μικρό στήθος :cool: θήλασα 8 μήνες τον Ευριπίδη και τώρα κλείνω χρόνο με την Ιφιγένεια.

Δες και εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=66822

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

ολα αυτα τα ειχα ακουσει κι εγω πριν 5 χρονια στη πρωτη μου κορη αλλα περυσι που γεννησα τη δευτερη ομολογω φοβερη διαφορα στο ΛΗΤΩ και στις μαιες και στην ενημερωση τους....εγω λυγιζα για να δωσω γαλα και μου λεγανε οι περισσοτερες γιατι ναδωσετε...αφου εχετε γαλα σε δυο με 3 ημερες θα κατεβει ....και με βοηθησανε παααααααααρα πολυ!

Βαζε το μωρο σωστα στο στηθος.΄...εκει να επιμενεις στη σωστη τοποθετηση και μην αγχωνεσαι για το "ΜΕΓΕΘΟΣ" !! ; )

εγω θα επιμεινω..

ΔΕΝ ειναι ενημερωμενες οσο και οπως θα επρεπε στο ΛΗΤΩ (και απο οτι ακουω στα περισσοτερα ιδιωτικα, αλλα και στα δημοσια μαιευτηρια)

γεννησα πριν 14 μηνες και θηλαζω χαρη στα κοριτσια του φορουμ και την Αγλαια ''μας''.

το οτι υπηρχε διαφορα με 5 χρονια πριν, δεν σημαινει οτι και παλι ειναι ενημερωμενες! Επισης δεν θεωρειται βοηθεια μονο η ψυχολογικη υποστηριξη. Ετσι μπορω να βοηθησω κι εγω.. το θεμα ειναι οταν αντιμετωπιζεις προβληματα στον θηλασμο να σου δινουν ουσιαστικη βοηθεια και τον τροπο να τα αντιμετωπισεις.

-ΔΕΝ θεωρειται βοηθεια να σου προτεινουν (αντι για λανολινη) χοντρο αλατι και νερο! και να φωναζεις απο τους πονους..

-ΔΕΝ θεωρειται βοηθεια εφοσον εχεις πληγες να μην εχει καμια τους την εμπειρια να τοποθετησει το μωρο σωστα στο στηθος

- ΔΕΝ θεωρειται βοηθεια να σου προτεινουν δεκαλεπτο σε καθε στηθος!

- ΔΕΝ θεωρειται βοηθεια να σου προτεινουν την πιπιλα ως λυση ,οταν το μωρο βαζει τα χερια του στο στομα επειδη ζηταει την μαμα του και το στηθος της

- ΔΕΝ θεωρειται βοηθεια να ΜΗΝ σε εχουν ενημερωσει οτι την τριτη μερα κατεβαινει το γαλα και βοηθανε οι μαλαξεις ή τα ζεστα μπανια, και να καθεσαι με το στηθος πρησμενο και να πονας και να μην ξερεις γιατι..

-ΔΕΝ θεωρειται βοηθεια να σε κοιταει με στραβο ματι επειδη δεν θες να αποχωριστεις το μωρο σου, (αντι να σε παροτρυνει να κρατησεις το μωρο διπλα σου,) οταν λες οτι δεν εφαγε ακομα

-ΔΕΝ θεωρειται βοηθεια οταν εχεις ζητησει αποκλειστικο θηλασμο, να σου δινει ο παιδιατρος την συνταγη για το ξενο γαλα.

για ολα τα παραπανω και αλλα που δεν μου ερχονται αυτην την στιγμη στο μυαλο, ΔΕΝ βοηθανε ουτε στο ΛΗΤΩ! δηστυχως οι μαιες (οι περισσοτερες) δεν ειναι εμπειρες και δεν ειναι σωστα πληροφορημενες για τον θηλασμο. Μπορει να θελουν να βοηθησουν , αλλα η εκπαιδευση τους δεν το επιτρεπει. Μπορει να εισαι τυχερη και να πεσεις σε μαια που γνωριζει (ειχαμε μονο 2 εμπειρες μαιες στο 24 ωρο απο τις 102 που υπηρχαν στον οροφο) μπορει ομως και οχι. Εαν δεν εχεις ενημερωθει σωστα πριν την γεννα, δεν θα εισαι σε θεση να αναγνωρισεις ποια ειναι αυτη που πραγματικα σε βοηθαει ή σε οδηγει σε αποθηλασμο.

83hKp3.png

οσο για το μικρο μεγεθος της θηλης, δεν παιζει κανεναν ρολο γιατι το μωρο θηλαζει την αλω (την σκουρα περιοχη του στηθους).Οσο για το μικρο μεγεθος τους στηθους, παλι ΔΕΝ παιζει κανεναν ρολο, καθως το στηθος δεν ειναι αποθηκη γαλακτος ,αλλα ολοκληρη βιομηχανια παραγωγης!!! (τυφλα να εχει η ΔΕΛΤΑ!) οταν θηλαζει το μωρο , παραγεται και το γαλα σου, οποτε μην ανησυχεις! μπορεις να θηλασεις και ολον τον οροφο των νεογνων εαν θες!!!

μην πιστεψεις κανεναν που θα σου πει το αντιθετο!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με την paros: ενημερώσου-ενημερώσου-ενημερώσου γιατί δεν ξέρεις αν θα βρεις την σωστή βοήθεια από τις μαίες, ΑΛΛΑ μην αγχωθείς.

Να πας και να βάλεις το μωράκι σου στο στήθος με θετική διάθεση (μην σκέφτεσε οτι κάτι θα πάει στραβά) και ολα θα πάνε καλά.Η φύση είναι σοφή και η φύση μας είναι να τρέφουμε τα μωράκια μας χροοοοοοονια τώρα!!! :D

QqmLp3.png

...ενημερώσου-ενημερώσου-ενημερώσου γιατί δεν ξέρεις αν θα βρεις την σωστή βοήθεια από τις μαίες, ΑΛΛΑ μην αγχωθείς.

Να πας και να βάλεις το μωράκι σου στο στήθος με θετική διάθεση (μην σκέφτεσε οτι κάτι θα πάει στραβά) και ολα θα πάνε καλά.Η φύση είναι σοφή και η φύση μας είναι να τρέφουμε τα μωράκια μας χροοοοοοονια τώρα!!! :D

και να συμπληρωσω οτι μπορεις να κρατας και σε σκονακι τα τηλεφωνα του Συνδεσμου Θηλασμου Ελλάδος ωστε εαν κατι δεν σου ''κολλαει'' στις οδηγιες που σου δινουνε, να παρεις τηλεφωνο και να το διασταυρωσεις..

83hKp3.png

εγω θα επιμεινω..

. Εαν δεν εχεις ενημερωθει σωστα πριν την γεννα, δεν θα εισαι σε θεση να αναγνωρισεις ποια ειναι αυτη που πραγματικα σε βοηθαει ή σε οδηγει σε αποθηλασμο.

ολα αυτα που περιγραφεις τη δευτερη φορα δεν τα αντιμετωπισα.....ειλικρινα! Συμφωνω ομως με το παραπανω ...αν εισαι ασχετη και δνε το μελετησεις το θεμα....θα αποθηλασεις σε χρονο dt με λαθος οδηγιες! εμενα επειδη με ειχανε δει οτι ειχα λυσαξει κυριολεκτικα για να θηλασω....ηρθε κοντα μου η προισταμενη μαια.....και ομολογω οτι εδινε ποοοολυ σωστες οδηγιες.....οτι λεει η Αγλαια εδω,....και επιπλεον ηρθε και αλλη μια.....Δημοπουλου νομιζω τη λεγανε που ηταν υπευθυνη και πιο πανω απο τη προισταμενη....κι αυτη επισης πολυ καλη!! Πρεπει να σε δουνε και λιγο οτι γυριζει το ματι σου αναποδα αν σου πουνε κατι εναντιον του θηλασμου......ειναι και πως θα το παιξεις κι εσυ!! αλλα εγω προσωπικα τις ειχα πρηξει τις κακομοιρες να μου βαζουν το μωρο στο στηθος σωστα!! εκει επεμενα εγω....κι αν καμια δνε ηξερε....της ελεγα οχι δεν ειναι σωστα.....αυτο δεν τρωει πιπιλαει....και φωναζε μια αλλη πιο εμπειρη!! Γι αυτο συμβουλευω να επιμενετε εσεις πρωτα πρωτα......

επισης στα σεμιναρια που κανανε μεσα στο ΛΗΤΩ περι θηλασμου....δεν ακουσα να λενε κατι αντιθετο με αυτα που διαβαζω εδω απο τη συμβουλο μας!

Δεν ειπα οτι ηταν τελειες συνθηκες....ειπα οτι ειδα σημαντικη βελτιωση και διαφορα και με λιγη ενημερωση κι απο τις μανουλες τις ιδιες ολα θα πανε καλα και ολε ςθα θηλασουν!! εγω συνεχιζω......

μπορει να ημουν εγω η ατυχη... νομιζω οτι η μια απο τις δυο που θυμαμαι με τις σωστες οδηγιες ηταν η προισταμενη μαια η οποια ηταν και πιο μεγαλη σε ηλικια απο τις υπολοιπες. Η Δημοπουλου ειναι μια ανεξαρτητη μαια και προεδρος του ''ΕΥΤΟΚΙΑ''.. προφανως ετυχε να ειναι εκει εκτος εαν συνεργαζεται με το λητω (ειναι πολυ καλη στην δουλεια της!)..εγω δεν την πετυχα παντως.. απλα φωναζω γιατι βλεπω οτι πολλες μανουλες αντιμετωπιζουν μαιες,παιδιατρους και γυναικολογους ως ειδικους στον θηλασμο.

ΔΕΝ ειναι ομως ειδικοι στον θηλασμο. Ενας παιδιατρος που κανει καλα το αρρωστο παιδι σου, δεν σημαινει οτι ειναι γνωστης του θηλασμου.Ενας μαιευτηρας που σε ξεγενναει και εισαι ευχαριστημενη απο αυτον , δεν ειναι γνωστης του θηλασμου. Μια μαια που σου κραταει το χερι οταν γεννας και σου συμπαραστεκεται , δεν σημαινει οτι ειναι γνωστης του θηλασμου. Προσπαθω να κανω τις μανουλες να ξεχωρισουν αυτα τα δυο πραγματα.. Ειναι σαν να πας στον οδοντιατρο και να του πεις οτι ποναει το ποδι σου. Θα σου πει κανα δυο σωστα πραγματα, άλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορει και να σε γιατρεψει..δεν ειναι η ειδικοτητα του.. ο θηλασμος ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο (με πολλους τομους!!!) που οι παραπανω εχουν διαβασει παρα μονο μερικες σειρες..δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι και παρολα αυτα δινουν οδηγιες που ειναι λανθασμενες. Σιγουρα υπαρχουν και οι μαιες που ειναι απολυτως ενημερωμενες και σεβονται την δουλεια τους, αλλα ειναι η εξαιρεση. Καθως πιστευω οτι απο τις τρεις ειδικοτητες (παιδιατρος,γυναικολογος και μαια) η μαια ειναι υποχρεωμενη να ειναι ενημερωμενη σωστα για τον θηλασμο.

Επισης υπαρχουν και πολλοι παιδιατροι που ειναι συμβουλοι θηλασμου, ομως και αυτοι κι αν ειναι εξαιρεση..

κι οπως λες κι εσυ επρεπε να ωρυεσαι για να δουν οτι ενδιαφερεσαι και να σε βοηθησουν, δεν ειναι λοιπον δεδομενο οτι θα πας και θα σε βοηθησουν..γι αυτο να μην επαναπαυονται οι νεες μανουλες.

83hKp3.png

για τους παιδιατρους ....δεν το συζητω....εφυγα με συνταγη ποση φορμουλα θα δινω κ τη φραση....καλα ακουτε οσα ακουτε για το θηλασμο αλλα παρτε και ενα κουτι γαλα για ωρα αναγκης.....φυσικα μια νεα απειρη μανουλα....θα σπασει πολυ πιο γρηγορα σε ενα απλο κλαμα και θα το θεωρησει αναγκη....μια αναγκη που πολυ ευκολα γινεται συνηθεια ........

Διαφημίσεις

Μην αγχώνεσαι καθόλου και ενημερώσου όσο μπορείς...είμαι ακριβώς ίδια περίπτωση.

Πριν γεννήσω φορούσα σουτιέν Νο1 κι αυτό με επενδυση.. ;)

Να είναι καλά οι κοπέλες εδω μέσα με βοήθησαν πάρα πολύ με όσα γράφουν κατα καιρους περι θηλασμου.Σε πληροφορώ οτι ο μπέμπης μου είναι μόλις δέκα ημερών και δεν προλαβαίνω το στήθος μου που τρέχει συνεχώς...και πριν αγχωνόμουν γιατί μου λέγαν διάφοροι καλοθελητές οτι δεν θα έχω γάλα γιατί εχω μικρό στήθος. Και ξαναλέω ενημερώσου όσο μπορείς..αν δεν είχα διαβάσει οτι κυκλοφορεί εδω μέσα θα την είχα πατήσει άσχημα.Στην κλινική η μία μαία μου έλεγε 3 λεπτά σε κάθε στήθος,η άλλη 7 λεπτά και ο παδίατρος μου έδωσε με το καλημέρα σας συνταγή για γάλα και τσαί...εγώ έκανα αυτά που είχα διαβάσει εδώ και προς το παρόν τα καταφέρνω καλα κι ακόμα διαβάζω και μαθαίνω...

xceZp3.png

Ακριβώς τα ίδια κι εγώ!!! Μικρό στήθος αλλά μεγάλη επιθυμία να θηλάσω κ ακομα το κάνω!!!!:-D:grin: Στην αρχή αγχωνόμουν πάρα πολύ κι έλεγα θα κατέβει το γάλα?? Μετά θα καταφέρω το εξάμηνο??? κ τ'ωρα κοντεύω 1,5 χρόνο κ κανείς δεν το πιστεύει!!! Στην κλινική ο γυναικολόγος μου με αποκάλεσε *ελβετική αγελάδα* απτην ποσότητα γάλακτος που είχα!!! Μην φοβάσε τίποτα!!!

Ομως όπως ακριβώς τα είπαν παραπάνω πρέπει να ενημερωθείς σωστά γιατι ειδικά την 3η μέρα που θα είσαι απίστευτα φορτισμένη με το γάλα που θα κατέβει κ το μώράκι ίσως να μην το πίνει όλο κ να έχεις πόνους... πως έρχονται αυτοι οι παιδίατροι με το ξένο στο χέρι κ οι μαίες με το θήλαστρο????:mad:

Διάβασε, δες βιντεάκια, εικόνες κ να έχεις κ το τηλεφωνο κάποιου που θα σε στηρίξει κ θα σου δώσει οδηγίες τις δύσκολες ώρες!!!

Με το καλο!!!:-D:grin:

Yugup3.png

Εγω στο πρωτο μωρακι μου ακουσα την παιδιατρο και σταματησα τον θηλασμο 40 ημερων.....και αυτο παραλληλα με μπουκάλι :mad:.

Στο δευτερο ειχα ανακαλυψει το παρεντς και ειχα διαβασει σελιδες και σελιδες πανω στο θεμα και ξαφνικα ΞΥΠΝΗΣΑ.....

Ολοι υποστηριζουν το γαλα φορμουλα ειτε απο ασχετοσυνη ειτε απο συμφαιρον.

Εκλεισα λοιπον και εγω τα αυτια μου σε καθε σαχλαμαρα(να μην το πω αλλιως) που ακουγα και εκανα αυτα που ειχα διαβασει απο εμπειρες μανουλες εδω μεσα.Ολα πηγαν περηφημα....μακαρι να τα ηξερα αυτα και στο πρωτο παιδακι μου και να μην ειχαμε στερηθει τον θηλασμο.

Στο μαιευτηριο την δευτερη μερα περασε ο παιδιατρος και μας ρωτησε αν θα θηλασουμε και οσες ειπαμε ναι μας ειπε να αρχησουμε να βαζουμε το μωρακι απο 2 λεπτα σε καθε στηθος......εννοητε οτι εγω απο την πρωτη στιγμη που μου το φερανε το θηλαζα κανονικότατα.

Aκομα ...καθε φορα που φερνανε το μωρακι στο μαιευτηριο φερνανε και μπουκαλακι γάλα....καθε φορα τους ελεγα να μην μου βαζουν γιατι θηλαζω....αυτες το βιολί τους.

Ειναι πολλά τα λεφτά....Αρή :lol:

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Μη σε αγχώνει καθόλου το μέγεθος. Κι εγώ με πολύ μικρό στήθος και θήλαζα για 1 χρόνο. Εϊχα και υπερπαραγωγή τους πρώτους μήνες. Το γάλα πεταγόταν. Από το μια σταλίτσα στήθος που βέβαια όταν πρήστηκε τον πρώτο καιρό είχε γίνει τεράστιο για τα δεδομένα μου.

Να ζητήσεις να σου το φέρουν στην ανάνηψη αν μπορείς! Πες το στον γιατρό σου. Εγώ το έκανα, και έτσι λίγα λεπτά μετά την γέννα μου την έφεραν και την θήλασα! Έτσι και το πρωτόγαλα πήρε, και δεν της έδωσαν ζαχαρόνερα ή ότι άλλο τους δίνουν. Αν μπορούν να σου το κάνουν παρακάλεσέ τους.

Με το καλό!

RPNkp3.png

Ειμαι και εγω μαμα με μικρό στηθος αλλά πολύ γάλα! Να προσέξεις μόνο πως θα χειρηστεις το γάλα που θα κατέβει τις πρώτες μέρες. Αν πρήζεσαι πολύ να φροντίζεις να προσφέρεις και τα 2 στηθη ώστε να αποσυμφορούντε.

Επίσης θα ήθελα να πω, απο προσωπική εμπειρία, πως οι γενικοι κανόνες γυρω απο το θηλασμό ειναι καλοί και σωστοί, αλλά η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και κάτι που θα λειτουργήσει σε μια γυναίκα, σε μια άλλη μπορεί να μη λειτουργήσει. Γι αυτο θα έλεγα να ενημερωθεις καλά και να "ακούς" το σώμα σου για να δεις ποιές ειναι οι ανάγκες σου.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

• 8 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια. Είμαι νέα στο φορούν και στην 8η εβδομάδα κυησης. Ξέρω ότι είναι πολυ νωρίς αλλά προσπαθώ να ενημερωθω σχετικά με το θηλασμό και έχω κάποιες ανησυχίες... αν κάποια κοπέλα γνωρίζει ας μου απαντήσει. Λοιπόν πάντα είχα πολύ μικρό στήθος που πολλές φορές με έκανε να αισθάνομαι αβολα αλλά δεν επηρέασε ποτέ τις ερωτικές μου σχέσεις. Μαλιστα σε μικροτερη ηλικια ειχα σκεφτει την αυξητικη αλλα η σκεψη οτι μπορει να επηρεασει την ικανοτητα μου να θηλασω μελλοντικα ηταν αρκετη για να αποδεχτω αυτο μου το ελαττωμα. Είχα ακούσει ότι το μικρό στήθος δεν επηρεάζει το θηλασμό. Τώρα  στην εγκυμοσυνη δεν αισθάνομαι αλλαγές στο στήθος πέρα απο ευαισθησία κάποιες φορές και ψάχνοντας λίγο παραπάνω συνειδητοποιησα ότι το στήθος μου δεν είναι απλά μικρό αλλά πρόκειται για μικρόμαστια μιας και σταματησε η αναπτυξη του πολυ νωρις και ειναι εξαιρετικα μικρο. Προσπαθησα να βρω πληροφοριες αλλα ματαια. Γνωρίζει κάποια κοπέλα αν οι γυναίκες με μικρομαστια μπορούν να θηλασουν? Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά είμαι πολύ στεναχωρημενη. Θέλω τόσο πολύ να θηλασω το μωρακι μου όταν με το καλό έρθει. Ευχαριστω εκ των προτέρων. 

Το γυναικείο στήθος αποτελείται από λιπώδη ιστό και από μη λιπώδη ιστό (μαστικούς αδένες, γαλακτοφόρους πόρους, ινώδεις ιστούς, κλπ). Το μέγεθος του (σε μια υγιή γυναίκα) οφείλεται στη μάζα λιπώδους ιστού, η οποία διαφέρει σε κάθε γυναίκα. Το γάλα παράγεται στον μη λιπώδη ιστό φυσικά. Σε ένα στήθος λοιπόν εφόσον ο μη λιπώδης ιστός είναι φυσιολογικός και υγιής (αναπτύχθηκε φυσιολογικά, δεν έχει υποστεί τραυματισμό, δεν νοσεί) η ικανότητα του να παράγει γάλα δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος του!

Στην περίπτωση τώρα της μικρομαστίας (υποπλαστικοί μαστοί), μιλάμε για μαστικούς ιστούς οι οποίοι δεν αναπτύχθηκαν πλήρως. Αφορά σε διάγνωση που μπορεί να θέσει μόνο ο κατάλληλος ιατρός (γυναικολόγος-μαστολόγος). Και σε αυτή την περίπτωση όμως ο επιτυχής θηλασμός δεν μπορεί να αποκλειστεί (μπορεί η ανάπτυξη τους να είναι επαρκής). Με την σωστή καθοδήγηση από τον ειδικό (σύμβουλο θηλασμού) η μητέρα ξεκινά να θηλάζει αμέσως μετά την γέννα. Και παρακολουθείται στενά για να αποφασιστεί η πορεία.

21 ώρες πρίν, Μαριλου28 είπε:

Προσπαθησα να βρω πληροφοριες αλλα ματαια.

Που προσπαθήσατε να βρείτε πληροφοριες; Μελετόντας ιατρικές δημοσιεύσεις; Επισκεπτόμενη τον κατάλληλο ιατρό; Σε αμφίβολης αξιοπιστίας ιστοσελίδες στο διαδίκτυο;

Κάνετε πολύ σωστά που θέλετε να ενημερωθείτε από νωρίς. Χρειάζεται όμως προσοχή το που θα απευθυνθείτε! Αποφύγετε αυτό

αν κάποια κοπέλα γνωρίζει ας μου απαντήσει.

και στραφείτε στους κατάλληλους ειδικούς, οι οποίοι δε θα σας παραπληροφορήσουν και θα αξιολογήσουν τη δική σας μοναδική περίπτωση.

Ο γυναικολόγος που σας παρακολουθεί θεωρεί οτι η ανησυχία σας έχει βάση; Σας παρέπεμψε σε μαστολόγο;

Επίσης

Λοιπόν πάντα είχα πολύ μικρό στήθος που πολλές φορές με έκανε να αισθάνομαι αβολα (...) να αποδεχτω αυτο μου το ελαττωμα.

κατανοώ απόλυτα το ότι υπήρχαν φορές που νοιώθατε άβολα. Όμως δεν αφορά σε ελάττωμα! Το μέγεθος του στήθους είναι κάτι το πολύ σχετικό και ο τρόπος που το εκλαμβάνει κάθε γυναίκα μοναδικός όσο μοναδική είναι και η κάθε γυναίκα. Στην εποχή μας μαχόμαστε το body shaming, αποδέχόμαστε και αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα. Μη σκέφτεστε πλέον έτσι! Χαρείτε το σώμα σας και τη μοναδική αυτή περίοδο της εγκυμοσύνης σας! :)

20 hours ago, Μαριλου28 said:

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια. Είμαι νέα στο φορούν και στην 8η εβδομάδα κυησης. Ξέρω ότι είναι πολυ νωρίς αλλά προσπαθώ να ενημερωθω σχετικά με το θηλασμό και έχω κάποιες ανησυχίες... αν κάποια κοπέλα γνωρίζει ας μου απαντήσει. Λοιπόν πάντα είχα πολύ μικρό στήθος που πολλές φορές με έκανε να αισθάνομαι αβολα αλλά δεν επηρέασε ποτέ τις ερωτικές μου σχέσεις. Μαλιστα σε μικροτερη ηλικια ειχα σκεφτει την αυξητικη αλλα η σκεψη οτι μπορει να επηρεασει την ικανοτητα μου να θηλασω μελλοντικα ηταν αρκετη για να αποδεχτω αυτο μου το ελαττωμα. Είχα ακούσει ότι το μικρό στήθος δεν επηρεάζει το θηλασμό. Τώρα  στην εγκυμοσυνη δεν αισθάνομαι αλλαγές στο στήθος πέρα απο ευαισθησία κάποιες φορές και ψάχνοντας λίγο παραπάνω συνειδητοποιησα ότι το στήθος μου δεν είναι απλά μικρό αλλά πρόκειται για μικρόμαστια μιας και σταματησε η αναπτυξη του πολυ νωρις και ειναι εξαιρετικα μικρο. Προσπαθησα να βρω πληροφοριες αλλα ματαια. Γνωρίζει κάποια κοπέλα αν οι γυναίκες με μικρομαστια μπορούν να θηλασουν? Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά είμαι πολύ στεναχωρημενη. Θέλω τόσο πολύ να θηλασω το μωρακι μου όταν με το καλό έρθει. Ευχαριστω εκ των προτέρων. 

Εγώ πάντως με σχεδόν ανύπαρκτο στήθος (ποτέ δεν έβαλα σουτιέν) θηλασα αποκλειστικά το μωρό μου ένα εξάμηνο κα συνεχίζω να θηλαζω. Δεν νομίζω ότι παίζει κανένα σημαντικό ρόλο το μέγεθος. Το μόνο πρόβλημα που είχα εγώ είναι ότι μάλλον λόγω μικρού "αποθηκευτικου" χώρου πρηζομουν πολύ εύκολα αλλά εντάξει έβαζα το μωρο να φάει και ξεπρηζομουν χαχα. Να έχες μια εύκολη εγκυμοσύνη και με το καλό το μωράκι σου 

22 ώρες πρίν, Μαριλου28 είπε:

Με το καλό το μωράκι σου! Το μέγεθος του στήθους δεν παίζει κανέναν ρόλο στην παραγωγή του γάλακτος και μην πιστέψεις όποιον σου πει το αντίθετο. Μια χαρά θα μπορέσεις να θηλάσεις :)

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου! Έχω και εγώ πολύ μικρό στήθος και θήλασα 7 μήνες. Δυσκολεύτηκα πολύ, αλλά όχι λόγω του μεγέθους του στήθους, καμία σχέση, αλλά για άλλον λόγο. Τα κατάφερα όμως! Θα τα καταφέρεις και εσύ :) Το μέγεθος δεν παίζει ρόλο, άσε που με το που θα αρχίσει να παράγει γάλα μετά τη γέννα, θα πρηστεί μόνο του και θα παράγει σύμφωνα με την προσφορά - ζήτηση. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...