Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έγινε πατέρας τεσσάρων παιδιών τρία χρόνια μετά τον... θάνατο του!

DALIA

Recommended Posts

Ουσιαστικά δεν είναι κενό νόμου, αλλά παρανομία. Η εξωσωματική μετά το θάνατο του συζύγου, επιτρέπεται για τη σύζυγο ή τη σύντροφο του θανόντος με αυστηρές προϋποθέσεις και μετά από άδεια του δικαστηρίου, μέχρι 2 χρόνια μετά το θάνατο.

Εδώ η γιαγιά των παιδιών δεν έχει νομικά συγγένεια μ' αυτά τα παιδιά, μόνο αν τα υιοθετήσει θα μπορούσε να γίνει μαμά τους.

Λίγο πείραμα του τρελού επιστήμονα μου θυμίζει αυτή η κατάσταση και είναι κρίμα για τα παιδάκια.

μάλιστα. και να ρωτήσω, ο νόμος προβλέπει κάποιας μορφής συναίνεση για τη χρήση του γενετικού υλικού, πριν από το θάνατο του εμπλεκόμενου; ή αν το θέλει η σύντροφος μπορεί να προχωρήσει ούτως ή άλλως;

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

εγώ πάντως ρε παιδιά με το συγκεκριμένο είμαι πολύ προβληματισμένη.....

απο τη μια μη μητέρα-γιαγιά η οποία θέλησε και κατέφερε να αφήσει απογόνους του παιδιού της που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα γινόταν

απο την άλλη μια γιαγιά-μητέρα που υπερβαίνει τα όρια της φύσης και θέλει να μεγαλώσει 4 αγγελούδια...

δεν την θεωρώ εγωίστρια σε καμία περίπτωση...απελπισμένη,ναι,χαροκαμένη,ναι,αφελή,ναι αλλά όχι εγωίστρια..το θέμα είναι πως απ'οτι άκουσα το έψαξε πολύ με τη νομοθεσία και προέβη σ'αυτήν τη πράξη,προσπαθεί να πετύχει αναγνώριση για να φέρει τα παιδιά Θεσ/νίκη άρα ήξερε και το γράμμα του νόμου και τις συνέπειες του..

απο την άλλη βέβαια 60 χρονώ με καμια 15αριά χρόνια μπροστά της..άντε 20 τί ελπίζει,αλήθεια μεσα της;να βλέπει το παιδί της στα προσωπάκια αυτά;να περάσει σχολεία-εφηβεία στα 70+..;τί αντοχές σωματικές και ψυχικές έχει τα έχει σκεφτεί;αν τα παιδιά έμεναν ορφανά ίσως το δεχόμουν καλύτερα αλλά έτσι....(πολυ προβληματισμένη,πολύ)

io6Qp3.png

g3BCp2.png

μάλιστα. και να ρωτήσω, ο νόμος προβλέπει κάποιας μορφής συναίνεση για τη χρήση του γενετικού υλικού, πριν από το θάνατο του εμπλεκόμενου; ή αν το θέλει η σύντροφος μπορεί να προχωρήσει ούτως ή άλλως;

Για να δοθεί άδεια πρέπει ο σύζυγος ή ο σύντροφος της γυναίκας που θα κάνει εξωσωματική να έπασχε από ασθένεια που μπορούσε να επιφέρει στειρότητα και να είχε δηλώσει σε συμβολαιογράφο ότι συναινεί για εξωσωματική μετά το θάνατό του. Υπάρχει δηλαδή ρητή δήλωσή του και για συγκεκριμένη γυναίκα που την ήθελε μητέρα των παιδιών του. Ενώ εδώ κίνησε τη διαδικασία η γιαγιά κι εκείνο που με ξενίζει περισσότερο είναι ότι ζήτησε από δύο γυναίκες να κυοφορήσουν.

Μου φαίνεται πολύ θλιβερή ιστορία, πρέπει να είχε πολύ πόνο και απελπισία για να πάρει τέτοια απόφαση.

...Υπαρχουν πολλα σ'αυτην την ιστορια που δημιουργουν αναμεικτα συναισθηματα, αλλα το προσωπικο μου πορισμα ειναι οτι...δε μπορω να εγγυηθω οτι δε θα εκανα το ιδιο αν πεθαινε το μοναχοπαιδι μου....

Παντως ειναι ανηθικο απο το συστημα να τιμωρουν ετσι τεσσερις αθωες ψυχουλες επειδη η κατασταση τους δεν ταιριαζει σε κανενα απο τα κουτακια τους

...Μου φαίνεται πολύ θλιβερή ιστορία, πρέπει να είχε πολύ πόνο και απελπισία για να πάρει τέτοια απόφαση.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο... Και βέβαια, τα παιδάκια τώρα είναι το μεγάλο και σοβαρό ζητούμενο...

Σοκ:shock:...Θα τρελαθούμε τελείως δεν υπάρχει καμιά λογική σε όλο αυτό:confused:.Και άντε πες πονάει αυτή μάνα ,ναι το δέχομαι αυτό.Κανένας γονιός δεν θα έπρεπε να βλέπει το παιδί του να πεθαίνει:-(.Όμως 3 χρόνια μετά να αποκτάς 4 παιδιά σε ηλικία 60 ετών:shock:;Δεν λυπάται αυτά τα μωρά που θα μεγαλώσουν με μια "μάνα" που λόγο ηλικίας και υγείας δεν θα μπορεί να τα μεγαλώσει σωστά και που ανα πάσα στιγμή μπορεί να μείνουν μόνα στον κόσμο; Τι να πω;Δεν μπορώ σίγουρα να καταλάβω τον πόνο της αλλά αυτό που έκανε είναι πραγματικά ακραίο και εγωιστικό.

Διαφημίσεις

Επειδή παρακολούθησα όοολες τις συνεντεύξεις της γιαγιάς αυτής χθες, να παραθέσω κάποια extra στοιχεία....

1) είναι Ιατρός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου (Θεσσαλονίκη και Πτολεμαίδα)

2) θεωρεί πως είναι πολύ νέα ακόμα και ο πατέρας της ήταν 50 οταν γεννήθηκε ο αδερφός της

3) αν πάθει κάτι είπε ότι τα παιδια θα πάνε στην αδερφή της (συνομήλική της) ή θα γυρνάνε σε όλο το σόι που το έχει και μεγάλο

4) σε ένα από τα παιδιά βλέπει το νεκρό γιο της, γιατί είναι ίδιος, και θεωρεί πως ο Θεός τη λυπήθηκε και της έστειλε το γιό της πίσω....

5) δεν θεωρεί πως είναι γιαγιά αλλά η μαμά τους και όπως νεαρά ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν παιδιά έτσι και αυτή τα έκανε με αυτό τον τρόπο

Αν μετά από όλα αυτά το θεωρείτε ακόμα φυσιολογικό...τί να πώ...

Εγώ σκέφτηκα μέχρι ότι είναι γεννετήστρια και θέλει να κάνει τον κλώνο του γιού της ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, πειράματα...τόσο παράλογο μου φάνηκε (υπερέβαλλα βέβαια αλλά εντάξει...)

• 1 month later...

Με κατι τετοιες ιστοριες αποδικνυεται οτι τα ορια εχουν ξεπεραστει στο θεμα της αναπαραγωγης και οι γιατροι πλεον ειναι κατασκευαστες ανθρωπων, μην λαμβανοντας υποψη τα συναισθηματα των ανθρωπων που ερχονται στον κοσμο με τη βοηθεια τους! Ας φανταστουμε τα συναισθηματα μας αν μας αποκαλυπτοταν οτι ηρθαμε στον κοσμο με τον συγκεκριμενο τροπο! Δεν ειναι λιγο ανατριχιαστικο; Καλα να εχεις 2 γονεις που εκαναν τα παντα για να σε φερουν στον κοσμο και σε μεγαλωσαν με αγαπη και σε καταλληλες συνθηκες αλλα να σε μεγαλωσει η γιαγια που κατεψυξε το σπερμα του πατερα σου και το εβαλε στην κοιλια μιας τυχαιας για...ποιον λογο; Νομιζω οτι ειναι ανατριχιαστκα ολα αυτα! Θα πεσει φωτια να μας καψει...

τιποτα δεν με εχει φρικαρει περισσοτερο απο αυτην την ιστορια

το σπερμα το παιδιου της το ειχε παρει με τη βουληση και του ιδιου?

το πιο φρικιαστικο απ ολα ηταν οι δηλωσεις της οτι θα τα μεγαλωασει εκεινη ως μητερα τους

κυρα μου η γιαγια τους εισαι κι αν αναλαβεις την επιμελεια θα την αναλαβεις ως γιαγια τους,,,,μητερα εχουν αυτη που τα γεννησε και πατερας το παιδι σου που φανταζομαι οτι εν αγνοια του εγινα οτι εγινε

τα ορια εχουν ξεπεραστει και για εμενα η κυρια ειναι θεοτρελη,,,τα κακομοιρα τα παιδακια πως θα μεγαλωσουν τι θα τους πει?

πηρα το σπερμα απο το φυτο γιο μου, απιστευτη παρεμβαση στο σωμα καποιου, εκτος αν εχει υπογραψει αυτος οτι ηθελε κατι τετοιο βρηκα μια γυναικα την πληρωσα σας γεννησε επειδη πηρε φραγκα και τωρα θα σας μεγαλωσω εγω σαν μαμα σας

σε μια συνεντευξη μαλιστα ελεγε οτι το ενα ειναι ολοιδιο με τον θανοντα γιο της κι εχουν ιδιαιτερη επικοινωνια, το κακομοιρο το παιδι που εμπλεξε

η τρελα δεν παει στα βουνα αλλα και οι ψυχαναλυτες τι θα κανουν κλεφτες θα γινουν

"γλυκος" το μονο λογικο σ'αυτη την ιστορια ειναι ο λογος για τον οποιο κατεψυξε το σπερμα του παιδιου: οταν θα γινει καλα να μπορει με την μελλουσα γυναικα του να τεκνοποιησει. Αφου πεθανε ο ανθρωπος δεν επρεπε να το χρησιμοποιησουν για να δημιουργηθουν απογονοι του με αυτες τις συνθηκες! Και κατι αλλο, χωρις να παραβλεπω τον πονο της μανας που χανει το παιδι της, η κυρια αυτη που ειναι και γιατρος, δεν ειχε κανεναν αλλο σκοπο στη ζωη της πλην αυτου του παιδιου και θελησε να αναπληρωσει το κενο του και το κενο της ζωης της μ'αυτον τον τροπο; Οι αποριες δεν εχουν τελος!

συγνωμη το σπερμα του παιδιου πως το πηρε?τι του ειπε?''γιε μου πηγαινε στα ιδαιτερα να κανεις τη δουλεια σου γιατι θελω το σπερμα σου?''

πως το ειπε δηλαδη?δεν ειμαστε καλα

και 2ον στα 60 της πηρε να μεγαλωσει 4 παιδια με τι αντοχες?και με τι μελλον?κ αν μεινουν στα 10 ορφανα που θα καταληξουν?στα ορφανοτροφεια και στα ιδριματα δεξια και αριστερα?

δε μπορω να καταλαβω το σκεπτικο της.μου φαινεται πολυ εγωιστικο!

και κατι τελευταιο.αν δεχτουμε τη δικιολογια οτι πηρε το σπερμα με την προυποθεση οταν γινει καλα να μπορεσει να τεκνοποιησει προκειπτει το ερωτημα.

δε μπορουσε να τεκνοποιησει ο γιος της με τον φυσικο τροπο αλλα μονο με τεχνητο?

νομιζω πως η γυναικα εχασε τα λογικα της λογω της αρρωστιας του παιδιου της.

τα 4 παιδια ομως δε φταινε σε τιποτα να το πληρωσουν αυτο που θα τα μεγαλωσει μια ηλικιωμενη!το χασμα γεννεων αναμεσα τους ειναι πολυ μεγαλο και θα εχουν τεραστια κενα επικοινωνιας!εδω νεοι γονεις και παλι καποιες φορες δε μπορουν να συνενοηθουν με τα παιδια τους ειδικα στην εφηβεια!

η θα ζησει και οταν ειναι 15 αυτη θα ειναι 75 οποτε που κουραγιο να τα εχει απο κοντα να μη μπλεξουν,και με ποια νοοτροπια θα ειναι κοντα τους?με την προπολεμικη?

η θα πεθανει και θα αφησει ανηλικα στους 5 δρομους

και τι θα πει στα παιδια? ξερετε αυτη που σας γεννησε δεν ειναι η μαμα σας αλλα εγω ειμαι η γιαγια σας και ειμαι και η μαμα σας και ο μπαμπας σας ειναι και γιος μου αλλα πεθανε πριν γεννηθητε και για να γεννηθητε εσεις εγω πηρα το σπερμα του και το εβαλα στην καταψυξη διπλα στον αρακα!

Διαφημίσεις

το σπερμα ηθελε ο γιος να καταψυχθει ωστε οταν γινει καλα και παντρευτει να υπαρχει? η το σκεφτηκε και εκτελεσε η μαμα? εμενα ειναι το πρωτο που με φρικαρει

αν ειχε σχεση με μια γυναικα και αποφασιζε εκεινη για το θεμα σπερμα οκ αλλα η μαμα?

κι εφοσον η υποθεση αυτη δεν εγινε πραγματικοτητα,,,το παιδι πεθανε και γυναικα μελλουσα δεν υπηρξε τοτε γιατι χρησιμοποιησε το σπερμα? μηπως στην υποθεση αυτη υπηρχε και μια αλλη υποθεση οτι ακομα κι αν δεν γινει καλα το σπερμα θα το χρησιμοποιησω εγω? σαφως και το σκεφτηκε το φανταστηκε και το εκανε πραξη,,,,,η προθεση/ υποθεση εξ αρχης

δεν ειναι προθεση αγνη/προθεση φυσιολογικου ανθρωπου,,,τα γεγονοτα συνηγορούν στο αντιθετο

δεν ειναι μονον τα ορια της τεχνολογιας και της επιστημης που πρεπει να προσδιορισουμε αλλα και τα ορια παρεμβασης μας στη ζωη/θανατο/σωμα καποιου αλλου ακομα κι αν ειναι το παιδι μας,,,,

αυτα εχω να πω εγω ως μαμα ενος αγοριου,,,στη συνεχεια απ οπου και να το πιασει κανεις,,,,ολο ερωτηματα και κενα

και κατι τελευταιο.αν δεχτουμε τη δικιολογια οτι πηρε το σπερμα με την προυποθεση οταν γινει καλα να μπορεσει να τεκνοποιησει προκειπτει το ερωτημα.

δε μπορουσε να τεκνοποιησει ο γιος της με τον φυσικο τροπο αλλα μονο με τεχνητο?

σε πολλές περιπτώσεις καρκίνου καταστρέφεται το σπέρμα και ο άντρας μετά μένει στείρος για τουλάχιστον κάποια χρόνια ή και για πάντα... γι' αυτό πολλές φορές πριν ξεκινήσουν χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, τους προτείνουν να καταψύξουν το σπέρμα τους για να μπορούν αργότερα να αποκτήσουν παιδιά αν το θέλουν. αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, το θέμα είναι πώς έγινε αυτό με σπέρμα πεθαμένου...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Καλά εκείνη έχασε το παιδί της και τα λογικά της... ποιος της έδωσε το σπέρμα του γιου της και ποιος προχώρησε στη διαδικασία σύλληψης???

ακριβως εκει ειναι το θεμα,,,πως μπορει να σταθει κατι τετοιο νομικα ηθικα?

αν υπαρχουν κενα νομικα ωστε να μπορει ο καθενας μεσω της τεχνολογιας να κανει οτι του καπνισει αδιαφορωντας για τις συνεπειες στις επομενες γεννιες ανθρωπων τοτε ας κινητοποιηθουν οι υπευθυνοι/σοφοι του κοσμου κι ας θεσπισουν νεους κανονες

η επιστημη τρεχει και η ηθικη των εφαρμογων της μενει πισω,,,,πολυ επικυνδινο αυτο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...