Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γέννα σε εφημερία δημόσιου νοσοκομείου

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω να έχει γεννήσει κάποια κοπέλα στην εφημερία δημόσιου νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο Έλενα.

Είναι άραγε τόσο ρηψοκίνδυνο να γεννήσεις στην εφημερια αντί με κάποιον στάνταρ γυναικολόγο αν δεν έχεις δύσκολη εγκυμοσύνη;

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 75
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα ήθελα να ρωτήσω να έχει γεννήσει κάποια κοπέλα στην εφημερία δημόσιου νοσοκομείου και συγκεκριμένα στο Έλενα.

Είναι άραγε τόσο ρηψοκίνδυνο να γεννήσεις στην εφημερια αντί με κάποιον στάνταρ γυναικολόγο αν δεν έχεις δύσκολη εγκυμοσύνη;

Η δύσκολη ή εύκολη εγκυμοσύνη δεν σου εξασφαλίζει δύσκολο ή εύκολο τοκετό αντίστοιχα. Εγώ δεν θα το ριψοκινδύνευα πάντως. Δεν ξέρει σε ποιανού χέρια θα πέσεις

Η εύκολη ή χωρίς προβλήματα εγκυμοσύνη δεν σου εξασφαλίζει ότι όλα θα πάνε ομαλά στον τοκετό. Εγώ πάντως θα το φοβόμουν γιατί δεν ξέρεις αν θα σου τύχει, αν είναι κανένας ειδικευόμενος με ελάχιστη εμπειρία; Ακόμα και 2 ράμματα να χρειαστείς μόνο θα ξέρει να σου τα κάνει καλά;

There is no patch for human stupidity.

εγώ πάλι δεν το βρίσκω και τόσο τραγικό και τώρα εν καιρώ κρίσης το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Το πρώτο μου παιδί το γέννησα σε ιδιωτικό μαιευτήριο με το γιατρό μου και είχα πολύ εύκολη γέννα. Στην ουσία δε με ξεγέννησε ο γιατρός αλλά η μαία. Ο γιατρός σίγουρα χρειάζεται αλλά καθοριστικής σημασίας παρουσία είναι η μαία.

Άσε που αυτοί οι γιατροί έχουν δει τα μάτια τους καθημερινά στις εφημερίες ένα σωρό. Και δεν πιστεύω ότι τους συμφέρει να πάθει κάποια κάτι και να ξεκινήσει κύκλος καταγγελιών και διάφορων άλλων δυσάρεστων καταστάσεων..

Στην τελική, τί στο καλό, σε δημόσιο νοσοκομείο θα είσαι.. ό,τι και να πάθεις θα το αντιμετωπίσουν...

Δεν ξέρω, το σκέφτομαι σοβαρά!

Σίγουρα θα βοηθούσε αναλογη εμπειρία κάποιας μανούλας που γέννησε έτσι..

Διαφημίσεις

Εδώ εγώ!!!!

γέννησα θεσσαλονίκη σε εφημερία στο ιπποκράτειο με εφημερεύοντες γιατρούς

βασικά....εγώ δεν πρόκειται να γεννήσω με δικό μου γιατρό μετά από αυτή την εμπειρία.

Την γέννα την κανουν ουσιαστικά οι μαίες

Θα πλήρωνα μια καλή μαία να είναι συνέχεια στο πλευρό μου και να μου ελέγχει μόνο εκείνη τη διαστολή και να μπορώ να της πιάνω το χέρι χωρίς να φοβάμαι ότι θα πρέπει να φύγει να πάει σε άλλη γυναίκα

Και πάλι και χωρίς μαία δεν υπάρχει πρόβλημα

Είχα την ησυχία μου

Εκτος φυσικά αν υπάρχει καποιο πρόβλημα κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οπότε πρέπει να έρθει ό ίδιος γιατρός και στη γέννα.

Καλή λευτεριά κορίτσια!!!!!! Και μη σκάτε καθόλου!!!! Μια με΄ρα είναι!!!!!!! Σημασία έχει το μωρό κι όχι εμείς αυτό να σκέφτεστε!!!!

gth0p3.png

Βασικά αυτό σκεφτόμουνα, ότι μας είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε τόσα λεφτά για τη γέννα, και άμα θες να εχεις γιατρό απίκο πρέπει να δώσεις και φακελάκι... ότι το Έλενα είναι νοσοκομείο που μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα (άλλωστε εκεί γέννησα και τις άλλες δυο φορες)... ότι άμα είναι θα βάλω μαία να είναι συνέχεια δίπλα μου μαζί με τον σύντροφό μου που ήταν έτσι κι αλλιώς στις άλλες γέννες.

Όμως με τρομάζει η ιδέα της επιπλοκής και το να μην είναι κάποιος γιατρος που να μπορεί να χειριστεί την κατάσταση...

στοέλενα υπάρχουν μόνο οι εφημερεύοντες;;; Δεν υπάρχουν και καποιοι διευθυντές γυναικολόγοι για τετοιες έκτακτες περιπτώσεις;;

Σκέψου ότι θα έπρεπε να ακούγαμε καθε μερα στις ειδήσεις τι έπαθαν γυναίκες που γέννησαν στο έλενα

Στο ιπποκράτειο ναι μεν οι εφημερεύοντες σε αναλάμβαναν αλλα αν κάτι ήταν περίεργο ζητούσαν και τη γνώμη των διευθυντών που πολλές φορές έπαιρναν τη κατάσταση στα χέρια τους

gth0p3.png

Όμως με τρομάζει η ιδέα της επιπλοκής και το να μην είναι κάποιος γιατρος που να μπορεί να χειριστεί την κατάσταση...
Μα αν η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη πια, εκτός από τους εκπαιδευόμενους ή τους όχι τόσο έμπειρους, σίγουρα -φαντάζομαι- θα υπάρχει και κάποιος επιμελητής.. ΕΕ?? Δε νομίζω να αφήνουν στην τύχη τους τις δύσκολες περιπτώσεις!! Παίρνουν την ευθύνη να μη μπορούν να ανταποκριθούν σε δημόσιο νοσοκομείο σε κάποια επιπλοκή?? Δεν το πιστεύω... ΕΕΕΕ???

λοιπον γεννησα 17.11.2010 στο παπαγεωργιου εφημερευε

δεν ηξερα κανεναν . 5,30 το πρωι μπηκα με καισαρικη . ειχα αποκλειστικα μαια ηταν ολοι μ ερα μαζι μ μεχρι να γεννησω με βοηθουσε να σηκωθω να κανουμε καποιες στασεις γ ν κατεβει το μωρο καναμε χαβαλε . γενησαμε 9.20 το βραδυ ηταν ολα αψογα . με κοιτουσαν σαν τα ματια τους . με βοηθησαν στο θυλασμο μας εξηγησαν καποια πραγματα με ρωτησαν αν θελω να με βοηθησουν ν κανω ντουζακι να σηκωθω , στα οπα οπ α στην κυριολεξια

και δεν ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΙΠΟΤΑ

περιττο να σας πω στην δευτερη εγκυμοσυνη ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαφημίσεις

Η εφημερία δεν σημαίνει μόνο ειδικευόμενος γιατρός. Η έννοια της εφημερίας είναι ότι το νοσοκομείο δέχεται τα επείγοντα περιστατικά όλη τη μέρα που εφημερεύει. Και φυσικά υπάρχουν και επιμελητές και γιατροί όλων των ειδικοτήτων και μαίες. Εγώ γέννησα στο Αρεταίειο και ο γιατρός μου ήταν επίκουρος καθηγητής, αλλά τις εφημερίες του τις έκανε κανονικά. Αν δεν έχεις θέμα με το να γεννήσεις με κάποιον που θα βλέπεις πρωτη φορά, τολμησέ το. Εξάλλου, κακα τα ψέματα, κανένα ιδιωτικό μαιευτήριο δεν αναλαμβάνει δύσκολα περιστατικά και επιπλοκές με τον τοκετό. Συνήθως τα στελνουν σε δημόσια. Ακόμη και αν το σύστημα έχει πολλά κενα και μπάζει από παντού, θεωρώ ότι οι γιατροί έχουν απίστευτη εμπειρία και βλέπουν παρα πολλά περισταατικά.

Εγω προσωπικα δεν θα επελεγα να γεννησω σε δημοσιο ετσι χυμα χωρις να ξερω ποιον θα εχω απεναντι μου μια πολυ σοβαρη και σημαντικη στιγμη της ζωης μου. Παραδεχομαι οτι ειμαι κακομαθημενη σε πολλα τετοια ζητηματα καθως και εγω το πρωτο το γεννησα σε ιδιωτικο και το δημοσιο μου φαινεται καπως ειδικα με αυτα που ακουω γυρω μου αλλα αν δεν εχω αλλη επιλογη θα παω με τον γιατρο μου στο δημοσιο καθως ξεγενναει και εκει. Γιατι οπως και να εχει ποτε δεν ξερεις τι συμβαινει, ο γιατρος σου θα σε προσεξει οσο πρεπει, θα καθοδηγει αναλογα και τις μαιες φανταζομαι και θελω να ελπιζω και οσο να ναι και ψυχολογικα θα αισθανεσαι πιο ασφαλης και σιγουρη. Μιλαω εκ πειρας καθως στον πρωτο τοκετο παρουσιασα σοβαρη αιμορραγια και ο γιατρος μου αντεδρασε οπως επρεπε και τα καταφερε ενω ενας ξενος που να ξερεις τι ρολο βαραει??? Πολλοι γιατροι ειναι επιπολαιοι και κανουν τραγικα λαθη κατα καιρους οποτε δε θα εμποστευομουν για τετοιο σοβαρο ζητημα εναν αγνωστο.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

η γνωμη μ μου ειναι δεν ρυσκαρω την ζωη του παιδιου μου ακομα και το δευτερολεπτο μετραει κατι να συμβει κατευθιαν σε δημοσιο οποτε για πιο λογο να τα σκασω και να με τρεχουν στο δημοσιο ., γνωμη μου μην με φατε

Λέγκω σίγουρα εφημερίες κάνουν και οι κανονικοί γιατροί όχι μόνο οι ειδικευόμενοι.Αλλά αν πέσεις στη γιατρό σου το φαντάζεσαι;;;Γιατί δεν της λες ότι οικονομικά δεν μπορείτε ίσως σε αναλάβει και έτσι και πες της ότι αν μπορείτε θα της δώσεις κάτι.Μετά από 2 γέννες δεν μπορεί να σου πει δεν σε αναλαμβάνω φαντάζομαι.

Επίσης δεν θα σου κάνουν βλακεία γιατί μετά θα πάει η δυσφήμιση σύννεφο και πλέον έχουν όλοι στα δημόσια πελάτισσες δεν τους συμφέρει να χάσουν πελατεία.

Τέλος όταν γέννησα τον γιο μου επειδή είχε αργήσει η γιατρός της επόμενης από μένα την ξεγέννησε η δικιά μου που ήταν μέσα και μόλις την έραβε έφτασε η δικιά της δεν είδα να της πει τίποτα ή να κάνει πρόχειρη δουλειά επειδή δεν ήταν πελάτισσα.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Διαφημίσεις

ΓΙΑΤΙ ρωτας λεγκωωωωωωωωωωωωωω????? :mrgreen:

Έτσι ρε αδελφέ κουβέντα να γίνεται:lol: Αφού είμαι στην 13 βδομάδα ωρέ (και ναι ήταν κατα λάθος... ήταν ένα μικρό αστροπελέκι)

Μα κι εγώ επειδή δεν ρισκάρω με τίποτα το παιδι μου θα γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Τα πιο δύσκολα περιστατικά ή στο Αλεξάνδρας ή στο Έλενα διακομίζονται και γιαυτό και έχω επιλέξει να είμαι απευθείας εκεί. Και νομίζω ότι ένας γιατρος δημοσίου βλέπει πολύ περισσότερα περιστατικά από ένα γιατρο ιδιωτικου. Τουλάχιστον εμένα αυτή είναι η γνώμη μου και η επιλογή μου. Δεν μου λέει κάτι να πάω σε πιο κυριλέ εγκαταστάσεις άλλωστε τέσσερις μέρες θα μείνω όχι μια ζωή:wink:

Εννοείται πως θα πω στη γιατρό μου ότι τα οικονομικά μας είναι ζορικα και ότι σκέφτομαι να γεννήσω στην εφημερία αλλωστε μέχρι τότε αυτή θα με παρακολουθει. Και στη γέννα θα βάλω μαία

λεγκω μου, ο δικος μου φοβος οσον αναφορα τα δημοσια μαιευτηρια ειναι μην τυχον και οι γιατροι εκει ξεπετανε τις γυναικες με καισαρικες..

-θα κανεις καμια κορη ρε, εχεις γεμισει τον κοσμο ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΔΕΣ!!!-

λεγκω με το καλο το τριτο σου παιδακι :)

Γεννησα πριν 2 ευδομαδες στο ελενα ,πηγα στις 5 το πρωι και μεχρι να ερθει ο γιατρος μου με επεβλεπε γιατρος της εφημεριας .Δεν ενωσα ασχημα η ξεκρεμαστη αλλα φυσικα ενιωσα καλυτερα οταν ηρθε ο δικος μου γιατι το γνωριζα και εχει αυτο το κατι που με κανει να νιωθω ασφαλης .Ακομα και να μην προλαβαινε να ερθει (στις 7 γεννησα) ειχα πετυχει εναν καλο ανθρωπο εκει (γιατρο) .Δεν ζητανε ολοι ταριφα ,ο γιατρος μου ποτε δεν μου εκανε κουβεντα για λεφτα ,δεν ξερω γιατι ,ουτε εγω τον ρωτησα ποτε ,του πηρα ενα δωρο για ευχαριστω .

αυτο που με ενοχλησε ομως παρα πολυ ηταν οτι απο τις μαιες που με "εξυπηρετησαν στο χειρουργειο για 10 λεπτα μεχρι και αυτον που μεταφερει το φορειο θελανε κερασμα απο τον αντρα μου .....και μου την εδωσε ακομα περισσοτερο που οσο ημουνα στην ανανηψη ακουγα τα σχολια τους .....

ylSkp1.pngrwLVp1.png

λεγκω μου, ο δικος μου φοβος οσον αναφορα τα δημοσια μαιευτηρια ειναι μην τυχον και οι γιατροι εκει ξεπετανε τις γυναικες με καισαρικες..

Να σου πω τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά το ποσοστό των καισαρικών φτάνει το 50% ποσοστό τραγικό και μοναδικο στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Στηρίζομαι στο ότι θα έχω μαία απο τα μέσα που θα ελέγχει την κατάσταση και ότι παρόλο που τα παιδια μου βγήκαν θεόστραβα γεννησα σκανδαλωδώς γρήγορα. Αυτά σαν σκέψεις...

Αφροδίτη, διάβασα για το γιατρό σου στο τόπικ για τους γιατρούς του Έλενα και φαίνεται όντως ενδιαφέρον γιατρός! Να χαίρεσαι και το νέο πλασματάκι σου επι την ευκαιρία...

τωρα αν σας πω οτι μια φιλη γεννησε με γιατρο εφημεριας στο λητω, τι θα πειτε? οτι ο δικος της ο γιατρος επειδη ηταν σαββατο βραδυ που την πιασαν οι πονοι της ειπε να παρει βολταρεν (ηταν στο εξοχικο του κ δεν μπορουσε να παει)?! οτι ο γιατρος της, την ειχε προγραμματισμενη για καισαρικη, κ οτι ο γιατρος που την ξεγεννησε την αφησε με φυσιολογικο τοκετο γιατι δεν εβρισκε κανενα λογο?! κ οτι ολα πηγαν καλα?!

με το καλο να τζοϊναρεις το κλαμπ '':shock:τριτεκνιας:shock:'' λεγκω!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

τωρα αν σας πω οτι μια φιλη γεννησε με γιατρο εφημεριας στο λητω, τι θα πειτε? οτι ο δικος της ο γιατρος επειδη ηταν σαββατο βραδυ που την πιασαν οι πονοι της ειπε να παρει βολταρεν (ηταν στο εξοχικο του κ δεν μπορουσε να παει)?! οτι ο γιατρος της, την ειχε προγραμματισμενη για καισαρικη, κ οτι ο γιατρος που την ξεγεννησε την αφησε με φυσιολογικο τοκετο γιατι δεν εβρισκε κανενα λογο?! κ οτι ολα πηγαν καλα?!

με το καλο να τζοϊναρεις το κλαμπ '':shock:τριτεκνιας:shock:'' λεγκω!

να μας πεις ποιος γιατρος ήταν αυτός που σπούδασε τόσα χρόνια για να φτάσει να της πει ετοιμόγεννη να πάρει voltaren (αυτό το λέω κι εγώ και χωρίς να είμαι γιατρός) λες και είχε πονοκέφαλο για να τον αποφύγουμε...:mad:

και ποιος γιατρός ήταν ο άλλος για να τον έχουμε στα υπόψη!!;);)

λεγκω μου, ο δικος μου φοβος οσον αναφορα τα δημοσια μαιευτηρια ειναι μην τυχον και οι γιατροι εκει ξεπετανε τις γυναικες με καισαρικες..-

Αυτο γενικοτερα ισχυει και σε ιδιωτικα και δημοσια. Στο ιδιωτικο ας πουμε θυμαμαι στον μικρο μου ημουν η μοναδικη στον οροφο που ειχε γεννησει φυσιολογικα. Μαλιστα θυμαμαι οταν και καλα μας καναν καποια μαθηματα φροντιδας μωρου ημουν η μοναδικη που καθομουν θεοστραβα στην καρεκλα λογω ραμματων ενω οι υπολοιπες 20αρια ηταν κυριλλε και ανετες!!!:cool:

Αλλα στα νοσοκομεια η αληθεια ειναι οτι επειδη δεν κανουν επισκληριδιο (τουλαχιστον εδω Θεσσαλονικη εκτος αν σκασεις χοντρο φακελακι:mad: και παλι παιζεται) οι γυναικες επιλεγουν περισσοτερο καισαρικες προγραμματισμενες ή και παλι οι γιατροι προκειμενου να μην ταλαιπωρουνται ξεγεννανε με αυτον τον τροπο. Το Παπαγεωργιου μαλιστα που ενδιαφερομαι προσωπικα εχει ποσοστο 80% στις καισαρικες και ομολογουμενως απογοητευθηκα οταν τα εμαθα ολα αυτα. Αλλα λογω αφραγκιας που μας δερνει δεν βλεπω αλλη λυση δυστυχως..:|

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

λεγκω δεν εχω ιδεα κοριτσι απλα ηθελα να σου πω με το καλο και το τριτο σας!!:-):smile::-):smile:

(προσωπικα υποθετω οτι θα ειχα εμπιστοσυνη παντως , αν πηγαινα για τριτη γεννα στο ιδιο μαιευτηριο....!)

η γνωμη μ μου ειναι δεν ρυσκαρω την ζωη του παιδιου μου ακομα και το δευτερολεπτο μετραει κατι να συμβει κατευθιαν σε δημοσιο οποτε για πιο λογο να τα σκασω και να με τρεχουν στο δημοσιο ., γνωμη μου μην με φατε

Ακριβώς! Τις καλύτερες μονάδες για τα νεογνά τις έχει το Έλενα και το Αλεξάνδρα! Και τα περιστατικά των ιδιωτικών φεύγουν από την πίσω πόρτα για τα παραπάνω μαιευτήρια. Γέννησα στο Ελενα και είδα με τα μάτια μου να έρχεται θερμοκοιτίδα από το Αλεξάνδρα προφανώς γιατί το Έλενα ήταν φουλ. Είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο και συνεργάζονται.

Χίλιες φορές εγώ να είμαι και σε ράντσο ακόμα (που δεν ήμουν, βρήκα διαθέσιμο δωμάτιο στην λουξ πτέρυγα) και το παιδί μου να έχει την καλύτερη φροντίδα αν γίνει η στραβή παρά το αντίστροφο.

Πλέον τα οικονομικά μας είναι χάλια οπότε καταλαβαίνω τους προβληματισμούς σου. Εγώ και τα δύο μου τα γέννησα σε ιδιωτικό μαιευτήριο γιατί ήταν ο γιατρός μου εκεί, να φανταστείς στο δεύτερο πήρα δάνειο για να γεννήσω. Όμως δεν ήθελα ούτε θέλω να αλλάξω γιατρό, γιατί τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Δηλ. και τρίτο να έκανα πάλι τον ίδιο γιατρό θα είχα. Οπότε προσωπικά δεν θα επέλεγα να γεννήσω σε εφημερία γιατί δεν θα αισθανόμουν ασφαλής. Πάντως ότι και να επιλέξεις σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Ισως θα έπρεπε να το συζητήσεις και με τον γιατρό σου, να του πεις για τα χρήματα, μπορεί και να σε αναλάβει με λιγότερα.Ετσι και αλλιώς όλοι σε οικονομική κρίση είμαστε.

s-age.pngs-age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...