Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρεφονηπιακός σταθμός και ιώσεις-λοιμώξεις

Recommended Posts

Εμείς πάντως μετά από 2,5 μήνες στον παιδικό (από 5,5 μηνών) έχουμε γονατίσει από τις ιώσεις (Από την δεύτερη μέρα ήταν άρρωστη) και το τελευταίο μας απόκτημα ήταν η ουρολοίμωξη...Όμως ίδίως για το τελευταίο δεν μπορώ να ξέρω αν είναι από τον παιδικό γιατό σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη...Απλά στην δική μου περίπτωση επειδή δεν έχω επιλογές :( την πάω ακόμα κι όταν είναι άρρωστη (μέχρι 38 πυρετό) οπότε έχω μόνα τα Σαββατοκύριακα για να την συνεφέρω και είναι αρκετά δύσκολο αυτό. Ωστόσο υπάρχουν και αρκετά θετικά (π.χ. με εμένα δεν τρώει φρουτόκρεμα ενώ εκί τρώει μια χαρά). Κουράγιο...Οπλίσου με υπομονή και ....καφέδες

Διαφημίσεις

Να σου πω ότι στέλνω τη μικρή στον παιδικό από 9 μηνών. Στον ίδιο με τη nikol76 και στο ίδιο τμήμα.

Το μόνο που έχει είναι μυξούλες και όχι συνέχεια και πρέπει να σχετίζονται με τα δόντια.

Αρρώστησε με γαστρεντερίτιδα που μας την κόλλησε η ανιψιά μου, αφού η μικρή δεν είχε πάει στο σταθμό για 6 ημέρες (διακοπές Πάσχα).

Αρρώστησε με ίωση που την κόλλησα εγώ, ανέβασε πυρετό Τρίτη απόγευμα και δεν είχε πάει στο σταθμό από την Πέμπτη.

Σήμερα έχει πυρετό, αλλά μάλλον είναι δοντάκι γιατί το είδα έτοιμο να σκάσει και γενικά η μικρή επαναλαμβάνει συγκεκριμένα πράγματα όταν σκάει δόντι (λίγο πυρετό για 1-2 μέρες, λίγη διάρροια για μια μέρα και μυξούλες διάφανες).

Συμφωνώ με την pam και τη Ρούλα ως προς τη γυναίκα.

Πάντως ότι και να αποφασίσετε εύχομαι να πάνε όλα καλά.

• 4 εβδομάδες μετά...

MG ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 10 ΜΗΝΩΝ ΤΟΝ ΠΑΩ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΟ. ΑΠΛΑ ΣΕ ΟΤΙ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΣΑΙ!!! ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΖΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ!!! ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ 10 ΠΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ… ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΝΕΡΟ. ΤΟΥΣ ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΘΕ ΣΠΙΤΙ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΠΙΕΙ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ. ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΟΤΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΕΜΑΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ. Τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΖΥΓΙΖΑ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΑ ΔΩ ΜΕ ΤΙ ΒΑΡΟΣ ΦΕΥΓΕΙ Από ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΙΣΩ. ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Τους ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΕΜΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ. ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΗΠΙΕ. (ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΠΙΝΕΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ). ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΠΙΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΕΙΟ. ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΛ ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΑΝ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ. ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΟΙΞΑΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΕΓΧΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΠΙΝΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ Ένα ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.

ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Την καλημέρα μου σε όλες τις μανούλες. Επαναφέρω το θέμα μιας και σε λίγες μέρες επιστρέφω στη δουλειά. Έχω μια μπουμπού 13 μηνών και κάτι, την οποία θα κρατήσει η πεθερά μου τις πρώτες εβδομάδες και μετά θα επιστρέψει στη μόνιμη κατοικία της στην επαρχία. Στη συνέχεια είτε θα την κρατήσει η μαμά μου (κι αυτή από επαρχία που θα μείνει μαζί μας το διάστημα αυτό) ή θα την στείλουμε βρεφονηπιακό.

Θα ήθελα να ρωτήσω τις μαμάδες που στέλνουν το παιδάκι τους βρεφονηπιακό συνεχίζουν και τώρα Απρίλιο μήνα να είναι άρρωστα τα παιδάκια;

Ποιο μήνα αραιώνουν κάπως οι ιώσεις και έχουμε λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουμε; Τον Ιούνιο είναι κάπως καλύτερα;

Δεν ξερω τι γινεται στη Ελλαδα που ο καιρος ειναι καλυτερος αλλα ο δικος μου στο Βελγιο ηταν παλι αρρωστος την προηγουμενη εβδομαδα. Μαλλον ο πρωτος χρονος θα παει ετσι ολος.. Το θεμα ειναι οταν αν αρρωστησει ενα παιδακι μεχρι να μαθουν τι εχει μπορει να κολλησει και τα αλλα. Εμεις πχ περασαμε μια μονοπυρηνωση αλλα το μαθαμε μετα απο εξετασεις αφου την ειχε περασει οποτε ειναι πολυ πιθανο να κολλησε αλλα παιδακια (οπως και καποιο να τον κολλησε). Απο την αλλη τη στιγμη που οι περισσοτεροι γονεις δουλευουν και αναγκαζονται να πηγαινουν τα παιδακια και αρρωστουλια μαλλον οι ιωσεις εναι στο προγραμμα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...