Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

myrto

Recommended Posts

μακα μου κοιτα μπορει και να κρατησει , αλλά μην το διακινδυνεύεις !!! Θα αντλείς και δεν θα το ξέρει κανείς , στη χειρότερη θα το πετας κατευθείαν . Εαν εχεις πχ το μικρό

χειροκίνητο της αβέντ , το οποιο εχει ωραιότατο μαξιλαράκι απο σιλικόνη μπροστα απο τη χοάνη και χωράει στην μικρη σου τσάντα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα . Μη κολλας πουθενα και μην ντρέπεσαι!!!!

Διαφημίσεις

Ντροπή θα πρέπει να νιώσει οποιοσδήποτε σε κοιτάξει παράξενα αν και δεν νομίζω να συμβεί – πίστεψε με οι άνθρωποι τελικά μας αντιμετωπίζουν συναρτήσει της εικόνας που εμείς έχουμε πλασάρει αν εσύ νιώσεις σιγουριά για αυτό που κάνεις δεν θα υπάρχει περιθώριο για αντίδραση.. Είναι λίγο νωρίς να φτιάξεις ένα πλάνο για 3,5 μήνες μετά μιας και μέχρι τότε πολλά πράγματα θα έχουν αλλάξει, όπως προείπαν τα κορίτσια θα βρεις ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει σε σας έχοντας πάντα κατά νου τους πιο πολλούς θηλασμούς όταν θα είστε μαζί και τις στέρεες όταν θα λείπεις. Μην αγχώνεσαι εδώ θα είμαστε αν χρειαστείς κάτι μιας και είμαστε πολλές που δουλεύομαι και θηλάζουμε παράλληλα

Διαφημίσεις

εχω 10 μέρες που ξεκίνησα τη δουλεια..8-3. το πρωί τον ταίζω γύρω στιις 6μιση 7 ανάλογα, κάνω και μία άντληση 140 μλ περίπου.στη δουλειά κάνω 1 άντληση γύρω στις 12 150+ μλ περίπου.και εμτά το απόγευμα απεριόριστα.ο μικρός μου όμως θέλει 3 γεύματα τα πρωινά των 150μλ τουλάχιστον..και εγώ δεν μπορώ να εξασφαλίσω ακόμη ένα γεύμα γιατί το απόγευμα τρώει παρα πολύ συχνά και δεν μπορώ να αντλήσω.και το βράδυ ξυπνάει και μια φορά οπότε πάλι δεν μπορώ να αντλήσω..νοικιασα το σύμφονι αλλά χρειάζομαι 20 λεπτά και επομένως στη δουλειά δεν μπορώ να αντλήσω 2 φορές..η γιατρός μου πρότεινε να βάλω την κρέμα το πρωί, αλλά και με την κρέμα θέλει 3 γεύματα..τι θα κάνω?οταν ήμουνα σπίτι τα πρωινά θηλαζε 3 4 φορές..δυστυχώς δεν έχουμε κανένα πρόγραμμα τρώει συνέχεια, για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν τρώει συνέχεια πάντως γκρινιάζει συνέχεια, και πιστεύω ότι δεν του φτάνει το γάλα που πίνει..δεν χορταίνει..

γεννήθηκε 3040

φύγαμε από το μαιευτήριο 3000

στις 20 μερες 3450

2μηνών δεν θυμάμαι

3 μηνών 6050

4 μηνών 6550

5μηνών (΄μια εβδομάδα πριν κλείσει τον 5ο): 6700

δεν παίρνει πολύ βάρος τελευταία..κάναμε καλλιέργεια, στείρα..απλά τον βλέπω θέλει να πίνει γάλα συνέχεια..

Δεν είναι και λίγο το βάρος που έχει πάρει το μωρό συνολικά, δεν βλέπω λόγο ανησυχίας. Δοκίμασε να αντλείς από το ένα στήθος μόλις επιστρέφεις από τη δουλειά (το άλλο άστο για το μωρό), να δεις κατά πόσο μπορείς να καλύψεις το τρίτο γεύμα. Μήπως το μωρό έχει άλλο λόγο ανησυχίας, έχει πρησμένα ούλα; Μήπως έχει δυσφορία στο πεπτικό, αέρια;

Αν βρέχει 5-6 πάνες καλά, δεν υπάρχει θέμα επάρκειας του γάλακτος, παίρνει αρκετό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

στις 5 με 6 πάνες συμπεριλαμβάνουμε και αυτές με τα κακά? γιατί αν όχι δηλαδή 5-6 τσισάκια και άλλες 2 3 κακά τότε όχι ο μπέμπης δεν κάνει τόσα. συνολικά οι πάνες του είναι 6, 4 με τσίσα και 2 τσισα και κακά ή μόνο κακά..και τί εννούμε καλά βρεγμένες? κάπου αλλού στο φόρουμ είχα διαβάσει ότι καλά βρεγμένη εννοείται σαν να έχουμε αδειάσει 45 μλ νερό στην πάνα.΄.εγώ αυτή την πάνα με τα 45 μλ τη βρίσκω ασήκωτη..4 πάνες με τσίσα έχει..5 με 6 μου φαίνονται πολλές

Διαφημίσεις

Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε??μόλις με πήρανε από το σπίτι, ότι το μωρό κλαίει, τελείωσε το γάλα που είχα αφήσει 150 μλ και κλαίει?εγώ τώρα βγάζω το γάλα εδώ στη δουλειά μου, δεν γίνεται να φτάσω σπίτι..και να μπορούσα δεν μπορώ να το κάνω αυτό κάθε μέρα..είπα στην κυρία να του δώσει συμπλήρωμα γάλα, πρώτη φορά, αλλά το μωρό δεν το θέλει?/σας παρακαλώ βοηθήστε με..είναι προτιμότερο να πίνει όσο εγώ αφήνω και συμπλήρωμα καπάκι ή να πίνει κανονικά πχ ένα γέυμα δικό μου και ένα γεύμα μόνο ξένο γάλα?ξέρω ότι το ιδανικό είναι μόνο δικό μου αλλά δεν μπορώ άλλο την πίεση αυτή, το μωρό να μην παίρνει καλά βάρος, στη δουλειά να αγχώνομαι αν του φτάνει δεν του φτάνει, αυτό να ζορίζεται τόσο γιατί πεινάει, είναι κρίμα από τον Θεό ναομίζω να το αφήνω να πεινάει ή να το ξεγελάνε μέχρι να έρθω εγώ..η κρέμα δεν το κρατάει χορτάτο, μήπως είναι μικρό ακόμη για κρέμα?

Μαράκι, δεν νομίζω ότι είναι καλό να το ξεγελάνε μέχρι να πας εσύ, είναι πολύ μικρό, για να μένει πεινασμένο. Νομίζω ότι -σε συνεννόηση με το γιατρό- πρέπει να δώσεις το συμπλήρωμα ή την κρέμα, ώστε να χορταίνει το μωρό. Όμως μου κάνει εντύπωση ότι δεν χορταίνει με την κρέμα, μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Παράλληλα, μπορείς να ρυθμίσεις, ώστε να κάνεις έξτρα αντλήσεις το σαββατοκύριακο, ώστε να εξασφαλίζεις μερικά γεύματα πρόσθετα στις καθημερινές αντλήσεις. Ίσως να σε βοηθήσει κάποιο συμπλήρωμα αύξησης της παραγωγής, όπως τριγωνέλλα κτλ.

Όταν το μωρό μπει κανονικά στις στερεές, τα γεύματα με ξένο γάλα θα αντικατασταθούν από αυτές.

Μαράκι το να αγχώνεσαι δε βοηθάει ούτε το μωρό ούτε την παραγωγή σου. Κι εγώ γύρισα για δουλειά στους 4 μήνες και στις 15 μέρες είχα κάθετη μείωση στο γάλα.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω τί κρέμα του δίνεις. Εμείς ξεκινήσαμε με ρυζάλευρο το οποίο όμως τον έκανε πολύ δυσκοίλιο (και έκανε κακά του πριν πάνω από 4 φορές την ημέρα). Με το ρυζάλευρο μία κι αυτή με πολύ κλάμα. Μήπως δεν κλαίει από πείνα αλλά από πόνο; Παρατήρησέ το κι αυτό.

Για τα γεύματα δεν ξέρω να σου πω. Εγώ θα δοκίμαζα 2 μέρες έτσι και 2 αλλιώς και ανάλογα θα συνέχιζα. Ίσως κάποιο από τα πιο έμπειρα κορίτσια σου δώσεις καλύτερη απάντηση.

Α! και αν έχεις τη δυνατότητα πάρε καμία άδεια. Εγώ προσπαθώ να παίρνω τις Τετάρτες για να σπάω τη βδομάδα στα δύο. Τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει τα γεύματα που θα τα δίνουν όταν θα λείπω.

Για τις πάνες, στην ηλικία σας υπολογίζουμε 4-5 πάνες από 116ml.

116 μλ σε πάνα που αντιστοιχεί στην ηλικία του, δηλαδή νο 3 έτσι δεν είναι?

όσο για τις κρέμες, του δίνω βανίλια..γιατί ξεκίνησα ρυζάλευρο (ανθος ορύζης) αλλά πώς την κάνεις αυτή την κρέμα? με νερό? πίσω στις οδηγίες λέει προσθέτεις σε γάλα..χαίρω πολύ το θέμα είναι να αντικαταστήσω γεύμα γάλατος γιατί λείπω..και ετσι έδωσα βανίλια, ξέρω ότι έχει μέσα ξένο γάλα αλλά δεν γίνεται αλλιώς..και αυτή δεν τον χορταίνει..φαντάσου..πόσα κιλά είναι το δικό σου?

Διαφημίσεις

Δεν έχει σημασία το νούμερο της πάνας. Ρίχνεις 116μλ νερό σε μια καθαρή πάνα και παίρνεις την αίσθηση του πόσο βαριά είναι. Πρέπει να βρέχει συνολικά τουλάχιστον 4 τέτοιες πάνες ή αυτή η ποσότητα (τουλάχιστον 450μλ) να είναι μοιρασμένη σε όσες πάνες βρέχει (με τα κακά υπολογίζεις, αν είναι υδαρή, τότε έχουν και αυτά την αντίστοιχη υγρασία.)

Αλλά μην κολλάς αυστηρά σε αυτούς τους υπολογισμούς .. το σαββατοκύριακο πώς είναι το μωρό σου τα πρωινά (δηλαδή τις ώρες που θα έλειπες στη δουλειά); Είναι ευχαριστημένο τότε; Πόσες φορές θηλάζει τις ημέρες που είστε μαζί όλη μέρα;

Δεν έχει σημασία το νούμερο της πάνας. Ρίχνεις 116μλ νερό σε μια καθαρή πάνα και παίρνεις την αίσθηση του πόσο βαριά είναι. Πρέπει να βρέχει συνολικά τουλάχιστον 4 τέτοιες πάνες ή αυτή η ποσότητα (τουλάχιστον 450μλ) να είναι μοιρασμένη σε όσες πάνες βρέχει (με τα κακά υπολογίζεις, αν είναι υδαρή, τότε έχουν και αυτά την αντίστοιχη υγρασία.)

Αλλά μην κολλάς αυστηρά σε αυτούς τους υπολογισμούς .. το σαββατοκύριακο πώς είναι το μωρό σου τα πρωινά (δηλαδή τις ώρες που θα έλειπες στη δουλειά); Είναι ευχαριστημένο τότε; Πόσες φορές θηλάζει τις ημέρες που είστε μαζί όλη μέρα;

θηλάζει συνέχεια..θέλω να πω ότι όταν δεν κοιμάται θηλάζει..τρώει δείχνει ότι δεν θέλει άλλο, τον αφληνω λίγο στο πάρκο μετά από ένα τέταρτο γκρινιάζει, τον σηκώνω, τον έχω αγκαλιά γκρινιάζει, μόλις τον βάλω στο στήθος ηρεμεί, τρώει λίγο άντε πάλι..μέχρι που κάποια στιγμη θα κοιμηθεί και τότε ηρεμώ και εγώ..δεν μπορώ να υπολογίσω θηλασμούς, αλλά σίγουρα 10..πάντως πιστέυω ότι πρέπει να παίζει κανονικά ρόλο το νούμερο της πάνας, γιατί θεωρητικά έχουν άλλη απορροφητικότητα..116 μλ σε πάνα νεογέννητου είναι πολύ βαριά, ενώ σε νο 3 λογικά θα είναι πιο ελαφριά..δεν ξέρω, έχω παιδευτεί παααρα πολύ με τον θηλασμό..και τότε παλιά που είχα τολμήσει να ανοίξω ένα θέμα για το ότι δεν ήξερα τί με περίμενα, δεχτηκα τοσα μα τόσα πυρά, χωρίς εγώ να κατηγορήσω προσωπικά κανέναν..από τότε δεν είχα ξαναμπεί, πάλευα μόνη μου, όπως μπορούσα με πάααρα πολύ κόπο..και έφτασα στους 5 μήνες που για μένα είναι άθλος..απλά ήθελα να πω ότι δεν είναι ευκολο για όλες τις γυναίκες..

Μην μπερδεύεσαι, 116 μλ ζυγίζουν το ίδιο σε όποια πάνα και να τα βάλεις. Εσύ μέτρα με τις πάνες που έχεις τώρα, για να δεις πώς είναι η "καλά βρεγμένη πάνα".

Μην μπερδεύεσαι, 116 μλ ζυγίζουν το ίδιο σε όποια πάνα και να τα βάλεις. Εσύ μέτρα με τις πάνες που έχεις τώρα, για να δεις πώς είναι η "καλά βρεγμένη πάνα".

σ ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου, τωρα που πάλι ειμαι τοσο πελαγωμένη.. απλά πιστεύω ότι η ΄΄αισθηση ΄΄ είναι διαφορετική..βεβαια ζυγίζουν το ίδιο, αλλά όταν το ΄΄υπόστρωμα΄΄ (=πάνα) είναι διαφορετική τότε το συνολικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό...αυτό υποπτεύομαι..

Μου θυμίζεις το κουΐζ με το οποίο μας ρωτούσαν, όταν ήμασταν μικρά, ποιο είναι πιο βαρύ, ένα κιλό σίδερο ή ένα κιλό βαμβάκι;

Μην πανικοβάλλεσαι, κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, όλα θα πάνε καλά.

Επιστρεφω στη δουλεια οταν ο μικρος θα ειναι 15 μηνων περιπου. Ως τωρα θηλαζει οποτε θελει, μερα ή νυχτα, τρωει στερεες, οχι ομως φανατικα. Το πρωι του δινω φρουτα, οχι αλεσμενα, το μεσημερι σουπα ή κατι απο το φαγητο μας αν ειναι ελαφρυ, και μερικα απογευματα τρωει γιαουρτι κατσικισιο, μισο περιπου κεσεδακι. Το μεσημεριανο δεν το τρωει παντα, μπορει να φαει 2 κουταλιτσες μπορει να φαει και μισο μπολακι που πιστευω οτι ειναι αρκετη ποσοτητα. Ενδιαμεσα στα γευματα μπορει να φαει λιγο ψωμακι απο τον πατερα του. Εγω προτιμω να μην του δινω αλλα του προσφερω παντα στηθος. Θα λειπω απο το σπιτι 10 ωρες περιπου, απο τις 06:30 ως τις 16:30 και ο μικρος θα ειναι με τον πατερα του, στον οποιο εχει τρελη αδυναμια. Πιστευετε οτι πρεπει να παρω θηλαστρο? Μου φαινεται λιγο χαζο μετα απο τοσο καιρο να ξεκιναω να αντλω γαλα και ενδεχομενως να αποστειρωνω(?) Απο την αλλη, θα κινδυνεψω να παθω μαστιτιδα αν μενει το στηθος τοσες ωρες "γεματο"? Τι νομιζετε οτι θα ηταν καλυτερα να κανω?

Λίγες εβδομάδες πριν την επιστροφή στη δουλειά, θα αρχίσεις να μειώνεις τα γεύματα για τις αντίστοιχες ώρες. Θα τρώει τις στερεές όταν λείπεις και όταν επιστρέφεις, μόνο θα θηλάζει. Στην αρχή, ίσως να νιώθεις κάποια δυσφορία στο στήθος και στην χειρότερη περίπτωση, θα βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι για ανακούφιση. Αλλά θα προσαρμοστεί γρήγορα.

Στην ίδια ηλικία επέστρεψα στη δουλειά και είχα σκοπό να κάνω το ίδιο αλλά τελικά την τελευταία εβδομάδα πριν τη δουλειά, αρρώστησε η μικρή και θηλάζαμε συνέχεια. Όταν πήγα στη δουλειά, την πρώτη εβδομάδα ένιωθα ένα τσίμπημα κατά το μεσημεράκι αλλλά δεν χρειάστηκε να βγάλω γάλα. Σε μια βδομάδα, δεν είχα πλέον θέμα. Ίσως ένα τσιμπηματάκι τις Δευτέρες, γιατί το Σ/Κ θηλάζαμε πιο φανατικά και ανέβαινε η παραγωγή.

Ευχαριστω πολυ amaretto για ακομα μια φορα! Εχω ξεκινησει να λειπω απο το σπιτι για 30'-60' και θα αυξανω το χρονο απουσιας μου προοδευτικα οποτε πιστευω οτι η μειωση των γευματων θα γινει κι αυτη με πολυ αργο ρυθμο και ελπιζω να μην εχουμε προβλημα...

Ευχαριστω και παλι!

Μπορείς είτε να μειώνεις σταδιακά το χρόνο, είτε τον αριθμό των γευμάτων (θα δίνεις όλα τα στερεά το πρωί), είτε να κάνεις έναν συνδυασμό, ανάλογα με το πώς ανταποκρίνεται το μωρό.

Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε??μόλις με πήρανε από το σπίτι, ότι το μωρό κλαίει, τελείωσε το γάλα που είχα αφήσει 150 μλ και κλαίει?εγώ τώρα βγάζω το γάλα εδώ στη δουλειά μου, δεν γίνεται να φτάσω σπίτι..και να μπορούσα δεν μπορώ να το κάνω αυτό κάθε μέρα..είπα στην κυρία να του δώσει συμπλήρωμα γάλα, πρώτη φορά, αλλά το μωρό δεν το θέλει?/σας παρακαλώ βοηθήστε με..είναι προτιμότερο να πίνει όσο εγώ αφήνω και συμπλήρωμα καπάκι ή να πίνει κανονικά πχ ένα γέυμα δικό μου και ένα γεύμα μόνο ξένο γάλα?ξέρω ότι το ιδανικό είναι μόνο δικό μου αλλά δεν μπορώ άλλο την πίεση αυτή, το μωρό να μην παίρνει καλά βάρος, στη δουλειά να αγχώνομαι αν του φτάνει δεν του φτάνει, αυτό να ζορίζεται τόσο γιατί πεινάει, είναι κρίμα από τον Θεό ναομίζω να το αφήνω να πεινάει ή να το ξεγελάνε μέχρι να έρθω εγώ..η κρέμα δεν το κρατάει χορτάτο, μήπως είναι μικρό ακόμη για κρέμα?

Γεια σου Μαράκι,

Μπορεί απλά να χρειάζεται μια αλλαγή στο πρόγραμμα του μωρού. Την κόρη μου την άφησα 4,5 μηνών όταν γύρισα στη δουλειά και δε δεχόταν γάλα από μπιμπερό, ούτε δικό μου ούτε ξένο. Δοκιμάσαμε σύριγγες, ποτηράκια, κουταλάκια αλλά δεν γινόταν τίποτα. Ωστόσο, τα καταφέραμε μια χαρά με το θηλασμό γιατί μόνη της μετά από λίγες μέρες άλλαξε το πρόγραμμά της ανατρέποντας τις νυχτερινές της συνήθειες με αυτές της ημέρας. Έμενε νυστικιά να με περιμένει όσο έλειπα την ημέρα και κατόπιν θήλαζε από την ώρα που γυρνούσα συνέχεια, και όλη τη νύχτα. Βέβαια ήταν αρκετά κουραστικό για μένα να θηλάζω διαρκώς όλη τη νύχτα αλλά βοήθησε πολύ το ότι κοιμόμουν μαζί της.

Αργότερα διάβασα σε ένα ξενόγλωσσο φόρουμ ότι αυτή είναι μια συνηθισμένη τακτική σε μωράκια που οι μητέρες τους δουλεύουν. Μεταφέρουν τις ώρες που μπορούν να κάτσουν νηστικά και που συνήθως είναι οι νυχτερινές, στις ώρες που λείπει η μαμά από το σπίτι. Και θηλάζουν το βράδυ σαν να ήταν ημέρα.

Για να είμαι λίγο πιο άνετη και να μην αισθάνομαι άσχημα στη δουλειά, της ξεκίνησα σχετικά νωρίς στερεή τροφή. Με τη βοήθεια της παιδιάτρου προτίμησα το βιολογικό ρυζάλευρο αραιωμένο μόνο με νερό. Είναι πολύ πιο "αθώα" τροφή από τις κρέμες του εμπορίου.

Ελπίζω εσύ και το μωράκι σου να βρείτε σύντομα τη νέα σας ισορροπία!

.....δε νομίζω τάκη....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...