Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σκέψεις για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών

Recommended Posts

Δυστυχώς jucca στην Ελλάδα δικαώματα έχουν ΜΟΝΟ οι αλλοδαποί...

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να απελαθούν όλοι όσοι δεν έχουν χαρτιά,να απαγορευτεί η είσοδος σε άλλους μετανάστες και να μείνουν στην χώρα μόνο όσοι είναι παραγωγικοί.

Οι υπόλοιποι σπιτια τους.Και αν ποτέ γίνει αυτό (που δεν το πιστεύω) να δεχόμαστε μετανάστες μόνο υπο προυποθέσεις:λευκό ποινικό μητρώο,πρόσκληση απο εργοδότη και κάποιου είδους εγγύηση.

Αν αυτη η χώρα έχει όσους αντεχει να θρέψει η εγκληματικότητα θα μειωθεί κατά πολυ.Με λίγα λόγια τα παράσιτα θα φύγουν και θα μείνουν μόνο οι οικογενειάρχες που ζουν κι εργαζονται τίμια χωρίς να ενοχλούν κανένα.

xceZp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 446
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δυστυχώς jucca στην Ελλάδα δικαώματα έχουν ΜΟΝΟ οι αλλοδαποί...

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να απελαθούν όλοι όσοι δεν έχουν χαρτιά,να απαγορευτεί η είσοδος σε άλλους μετανάστες και να μείνουν στην χώρα μόνο όσοι είναι παραγωγικοί.

Οι υπόλοιποι σπιτια τους.Και αν ποτέ γίνει αυτό (που δεν το πιστεύω) να δεχόμαστε μετανάστες μόνο υπο προυποθέσεις:λευκό ποινικό μητρώο,πρόσκληση απο εργοδότη και κάποιου είδους εγγύηση.

Αν αυτη η χώρα έχει όσους αντεχει να θρέψει η εγκληματικότητα θα μειωθεί κατά πολυ.Με λίγα λόγια τα παράσιτα θα φύγουν και θα μείνουν μόνο οι οικογενειάρχες που ζουν κι εργαζονται τίμια χωρίς να ενοχλούν κανένα.

Ακριβώς, όπως έγινε η μετανάστευση και σε άλλες χώρες. Με όρους, ελεγχόμενα. Όχι μπάτε σκύλοι αλέστε! Αυτό είχα πει κι εγώ νωρίτερα, επαναπροώθηση των παράνομων στις χώρες τους. Αν ήταν όλα χύμα, δεν θα υπήρχε λαθρομετανάστευση. Για κάποιο λόγο έχουν θεσπιστεί νόμοι. Και όταν δεν τηρούνται, βλέπεις που καταλήγουμε..

Πριν ξεκινήσω:

Δεδομένα:

- Οι πράξεις βίας είναι καταδικαστέες απ' όπου κι αν προέρχονται.

- Κανένας δε δικαιολογεί εγκλήματα επειδή διαπράχθησαν από αλλοδαποούς ή ημεδαπούς.

- Κανένας δεν υποτιμά την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών.

Παρακαλώ όταν διαβάζουμε σε αυτό το θέμα απαντήσεις.... ας θεωρούμε αυτά δεδομένα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω μπορώ πια να πω όσα θέλω:

tzo28... όταν κάποιοι βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, δεν υπάρχει λογική. Ή μάλλον υπάρχει στρεβλωμένη λογική.

Γενικά μιλώντας:

Όταν κάποιος πάσχει από χρόνια κόπωση-ξενύχτι (όπως π.χ. μαμάδες, νυχτοφύλακες, πιλότοι κτλ) ο χαρακτήρας μεταβάλεται και γίνεται αγνώριστος! Δεν υπάρχει η ψυχραιμία να σκεφτεί κάποιος καθαρά. Και φαντάσου μιλάμε μόνο για ξενύχτι. Πρόσθεσε σε αυτό, πείνα, ανασφάλεια, αφιλόξενο περιβάλλον και πολλά πολλά ακόμα... και τότε ιιιιισως καταλάβεις τη θέση μερικών ανθρώπων.

Ξαναλέω ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΟΝΟ!!!

Μιλάω ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όσους βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση... είτε Έλληνες, είτε αθίγγανους, είτε αλλοδαπούς... Ξεκολλήστε λίγο το μυαλό σας από αυτά που θέλετε να βλέπετε στους άλλους.

Εγώ βλέπω κοινωνικές ανισότητες. Και αυτές προκαλούν όλα ετούτα και πιστεύω θα φέρει πολλά περισσότερα που ΔΕΝ έχουμε δει ακόμα!

revythaki... Όταν κάποιος βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση για καιρό... πρώτα αποκτηνώνεται (γίνεται τέρας όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε κάποια συμφορουμίτισσα). Το τι πρέπει και τι δεν πρέπει είναι πολύυυυυυ παράξενο κάτω από τέτοιο πρίσμα. Δεν το δικαιολογώ (=δεν το νομιμοποιώ). Όμως μπορώ να αντιληφθώ την αιτία του. Η αιτία είναι όπως ξαναείπα η κοινωνική ανισώτητα. Όσο κλείνει αυτή η "ψαλίδα", τόσο θα μειώνονται αυτά τα φαινόμενα.

Κοντά στον πεινασμένο που διαπράτει κλοπή για να φάει το παιδί του, θα βρει ευκαιρία και ο κακοποιός για να πετύχει το στόχο του. Αυτός μπορεί να είναι ΕΙΤΕ Έλληνας ΕΙΤΕ αλλοδαπός.

marandnick... Κατά το πρόβλημα και η λύση!!

Εσύ ρώτησες για ένα σύνθετο πρόβλημα. Εεεε, δε λύνεται με μια μονοκονδυλιά! Αφορά την κοινωνική εκείνη ομάδα που βρίσκεται "μακριά" από το βιωτικό επίπεδο του μέσου πολίτη. Γι' αυτά, μόνος ο καθένας δε μπορεί να κάνει κάτι. Είναι πολιτικό το θέμα. Σαφώς έχει επιπτώσεις στο κεφάλι μας... όπως και όλα τα άλλα... οικονομικά, πολιτικά κτλ.

Γενικά μιλώντας:

Αν θέλουμε να γίνει κάτι, ας μη βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους λιντσάροντας αδιακρίτως. Ας βγούμε στους δρόμους και να τη στήσουμε στους βουλευτές. Να τους αναγκάσουμε να βρουν λύση πριν καταφέρουν να βγουν από τη βουλή. Όσοι είναι θυμωμένοι και έχουν μαίνος ενάντια στους αλλοδαπούς... όσοι είναι έτοιμοι να τους πετάξουν από τη χώρα ή στη θάλασσα ή όπου αλλού αρκεί να είναι "μακριά από τον κwλο μας"... ας στρέψουν το θυμό τους στη σωστή κατεύθυνση... στους βουλευτές... ΚΑΙ τους 300. Με στόχο να βρουν λύση για να ζουν ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Επεξεργάστηκαν by alcyon
Διαχωρισμός απαντήσεων από γενικές τοποθετήσεις!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Alcyon τα δεδομένα είναι ίδια για όλους που παίρνουν μέρος στη συζήτηση θεωρώ...

Απο ΄κει και πέρα σίγουρα η λογική και τα ένστικτα κάθε ανθρώπου επηρεάζονται απο τις συνθήκες διαβίωσης του.

Κοινωνική ανισότητα υπήρχε παντα...και θα υπάρχει..είτε μας αρέσει είτε όχι ,η δομή της κοινωνίας είναι αυτή.

Αυτό το χάλι που βιώνουμε καθημερινά όμως δεν υπήρχε.Δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια...

Στους γύρω μου δεν "θέλω" να βλέπω κάτι συγκεκριμένο.Βλέπω μόνο αυτό που επιλέγει ο απεναντί μου να μου δείξει.

xceZp3.png

(Το σχόλιο περί όσων "βλέπουμε στους άλλους" δεν πήγαινε για σένα... λάθος μου που το έγραψα κάτω από το δικό σου όνομα... Ξέχασα να διευκρινήσω πως ήταν γενικό. Με συγχωρείς!!)

Πάντως... πριν τους μετανάστες το κέντρο ήταν και πάλι αφιλόξενο. Όποτε πήγαινα προς τα εκεί θυμάμαι έναν διάχυτο φόβο, λόγω αστέγων, και ναρκομανών που κυκλοφορούσαν εκεί. Ναρκωτικά και κλεφτοπορτοφολάδες το είχαν ως μόνιμη κατοικία το συντριβανάκι της Ομόνοιας και των περιχώρων!

Επίσης θυμάμαι και πλ. Βάθης πλευρά.... δεν ήταν καλύτερα τα πράγματα....

Νομίζω πως... άλλαξε ο Μανωλιός... κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

(Το σχόλιο περί όσων "βλέπουμε στους άλλους" δεν πήγαινε για σένα... λάθος μου που το έγραψα κάτω από το δικό σου όνομα... Ξέχασα να διευκρινήσω πως ήταν γενικό. Με συγχωρείς!!)

Πάντως... πριν τους μετανάστες το κέντρο ήταν και πάλι αφιλόξενο. Όποτε πήγαινα προς τα εκεί θυμάμαι έναν διάχυτο φόβο, λόγω αστέγων, και ναρκομανών που κυκλοφορούσαν εκεί. Ναρκωτικά και κλεφτοπορτοφολάδες το είχαν ως μόνιμη κατοικία το συντριβανάκι της Ομόνοιας και των περιχώρων!

Θα μενω σε αυτο το τελευταιο γιατι εγω μεγαλωσα στο κεντρο και 25 χρονια πριν οταν σχολαγαμε απο το φροντηστηριο μαζευομασταν σε μεγαλες παρεες για να παρουμε το λεωφοριο απο την Μενανδρου. Και τωρα τα πραγματα ειναι πιο ασχημα. Στο λεωφοριο μας εχει συνηθως μονο αλλοδαπους μια και οι Ελληνες ή εχουν ΙΧ ή αποφευγουν να το χρησιμοποιησουν... Νομιζω οτι η θεση που περνουμε σε αυτο το topic εχει λιγο να κανει και με το που μενουμε.. Σιγουρα δεν εχει το ιδιο ποσοστο εγκληματικοτητας (σε ολες τις μορφες) η Πλατεια Βαθης και ο Αγ. Παντελεημονας με την Ν. Σμυρνη πχ... Σε περιοχες που τα νοικια ειναι φθηνοτερα και το συνολικο βιωτικο επιπεδο ειναι χαμηλωτερο.. Ποιες απο μας περπατανε με ανεση στην Ομονοια (και ποιοι γιατι και οι αντρες φοβουνται πλεον) και ποιες στην πλατεια της Κηφισιας?

Δεν διαφωνώ μαζί σου...αρκετές δεκαετίες τώρα το κέντρο της Αθήνας ήταν "πληγή"..

Απλά τα τελευταία χρόνια παράγεινε το κακό..πλεόν δεν φοβάσαι απλά να περάσεις μη σε κλέψουνε.Φοβάσαι καθαρά για τη ζωή σου...κι εκτός αυτού η "πληγή" έχει ξεφύγει κι έχει αρχίσει να εξαπλώνεται επικίνδυνα!

Το μόνο σίγουρο είναι κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα σύντομα!

xceZp3.png

Λυπάμαι, αλλά δεν θα συμφωνήσω. Δεν έχω καμία διάθεση να αρχίσω να κατηγορώ συλλήβδην ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, ειδικά αυτές τις μέρες που οι μετανάστες πέφτουν θύματα επιθέσεων, μόνο και μόνο γιατί είναι ξένοι. Αλλά, θα συμφωνήσω με τις υπόλοιπες που είπαν ότι εθελοτυφλούμε, αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η έξαρση της εγκληματικότητας στο κέντρο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε όσους αλλοδαπούς ζουν εκεί και δρουν εγκληματικά (σε όσους....όχι φυσικά, ότι όλοι επιβιώνουν κάνοντας εγκληματα, καμία σχέση)

Το κέντρο, ποτέ δεν ήταν και η πιο ήσυχη γειτονιά, αλλά αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, είναι ασύλληπτο.

Εγώ μέχρι και το 2005, έβγαινα με τις παρέες μου σε μπαρ και ταβέρνες της Πλατείας Θεάτρου, πήγαινα μάλιστα κατά τις 11 το βράδυ, μόνη μου, περπατώντας, εκεί και συναντούσα την παρέα μου. Φυσικά, ούτε λόγος για να επιχειρήσω κάτι ανάλογο, σήμερα, ακόμα και μέρα μεσημέρι. Δυστυχώς, οι μόνιμοι κάτοικοι και όσοι δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στην περιοχή είχαν διαμαρτυρηθεί καιρό πριν για την κατάσταση που επικρατούσε, αλλά κανείς δεν τους έδωσε σημασία. Και φυσικά, δεν μιλάμε για ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, καμία σχέση.

http://www.lifo.gr/mag/features/1390

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/04/2009_312421

http://www.gossip-tv.gr/story/60394/giorgos-karamikhos-metakomise-sto-khalandri-logo-egklematikotetas

http://www.newsbeast.gr/society/arthro/19717/giorgos-karamihos-anagastika-na-fugo-apo-tin-plateia-theatrou/

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=103150

Κοιτάμε όλοι το σάπιο μήλο (και ναι, είναι σάπιο), θέλουμε να το ξεφορτωθούμε γιατί μας ενοχλεί η μπόχα του, μαζί με τα ξερά καίμε και τα χλωρά αλλά καμία διάθεση για (αυτο)κριτική.

Ποιός έφερε τη σήψη στην πόρτα μας, ποιός δεν την διώχνει, ποιόν εξυπηρετεί, ποιός - όσα μήλα κι αν πολτοποιήσουμε - θα μας φέρει κι άλλα τόσα κι άλλα τόσα κι άλλα τόσα? Και για ποιό λόγο άραγε...?

Οι ευθύνες είναι βαριές αλλά αντί να τις επωμιστούμε και να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο, κόβουμε την καρωτίδα του ενός ή του άλλου.

Που είναι οι πρωθυπουργοί, η αντιπολίτευση, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι καλλιτέχνες, η Εκκλησία? Σε ποιό πεζοδρόμιο αυτών των περιοχών κατέβηκαν (αν όχι να ζήσουν) να περπατήσουν - συνομιλήσουν - ακούσουν - απαντήσουν - λύσουν?

Αν τελικά υπάρχει Λερναία Ύδρα..., ποιός την εκτρέφει και χαιδεύει ή / και αγνοεί τα κεφάλια της?

Ποιόν και γιατί βολεύει ο κλεφτοπόλεμος των Αθηνών?

Ας αφήσουμε τις (αντι)ρατσιστικές κορώνες όλοι μας κι ας μπούμε στην ουσία - μπας και προλάβουμε κάτι να σώσουμε εκτός από το τομάρι μας...

Εάλω η Πόλις...

(όπως λέει κι η Άννα Βαγενά στις επιστολές της...)

υ.γ. Στην Αθήνα του 2004 των Ολυμπιακών Αγώνων... που (τους) είχαν πάει όλους τους παραβατικούς - αλλοδαπούς και ημεδαπούς...?

Συμφωνώ απολυτα με την marandnik...

Οπως επίσης διαφωνώ με την άποψη κάποιων οτι αιτία είναι η πείνα και η εξαθλίωση στο συγκεκριμένο γεγονός.Δηλάδη 3 άτομα πεινούσαν και σκότωσαν τον άνθρωπο για να του πάρουν την κάμερα;;;

Αν την έπαιρναν χωρίς να τον σκοτώσουν θα συνέχιζαν να πεινάνε,ενώ τώρα που τον καθάρισαν χορτασαν;;;

Μην κοροιδευόμαστε...η βία είναι βία,το εγκλημα ειναι έγκλημα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία,καμία αιτιολογία,όπως θέλετε πείτε το.

Το τραγικό είναι οτι προσπαθείτε να το δικαιολογήσετε μόνο και μόνο επειδή οι δράστες είναι αλλοδαποι.

Αυτό πόσο ρατσιστικό είναι απο μόνο του;;;

Εγώ κάθε φορά που συμβαίνει ένα έγκλημα το βλέπω υπό αυτό το πρίσμα κ όχι όταν γίνεται από αλλοδαπούς μόνο. Κάθε έγκλημα γίνεται για κάποιο λόγο. Έχει τεράστια διαφορά η αιτιολογία από την δικαιολογία!!! Τεράστια! Το τραγικό είναι να τα ταυτίζεις γιατί έτσι δεν γίνεται συζήτηση..

Είναι σαν τη διαφήμιση που δείχνει μωράκια κ στη συνέχεια ρωτάει: Θεωρείς ότι κάποιο από αυτά τα μωρά είναι εγκληματίας κ ότι θα πρέπει να μπει στη φυλακή;;; Όποιος την θυμάται μπορεί να καταλάβει...

Κάποιος είπε μα καλά αφού πεινάνε γιατί τον σκότωσαν; Η συγκεκριμένη πράξη δείχνει ότι πίσω από την βία δεν υπήρχε μόνο πείνα αλλά κ άλλα συναισθήματα τα οποία επίσης είναι αποτέλεσμα των βιωμάτων του εγκληματικού στοιχείου. Δεν υποστήριξε κάποιος ότι μόνο πείνα αισθάνεται κάποιος όταν εγκληματεί...

Τέλος η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί λόγω του ότι έχουν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι που οι συνθήκες ζωής τους τους έχουν οδηγήσει να μην σέβονται την ανθρώπινη αξία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τυγχάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών να είναι αλλοδαποί. Αν είχαμε έλληνες σε αντίστοιχες συνθήκες πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε.

Υπάρχει κάτι παράλογο σε όλα αυτά; Δεν συμφωνούμε όλοι;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Αν Μαρία μου είσαι ευσυνείδιτος πολίτης, όχι δε ψηφίζεις. Δε ψήφισα και δε θα ψηφίσω με τέτοια κριτήρια και για μενα όσοι ψηφίζουν με κρητίριο κάποιο διορισμό είναι το ίδιο υπεύθυνοι με τους πολιτικούς για τη κατάσταση που βιώνουμε.

Όμως η πλειοψηφία αυτό κάνει. Γι' αυτό εδώ και 30 χρόνια μας κυβερνούν ανάξιοι άνθρωποι, πουλημένοι στα ξένα συμφέροντα. Έδιναν ψίχουλα στο λαό για να μην επαναστατήσουν, και αυτοί έτρωγαν με χρυσές μασέλες :evil:.

Εγώ κάθε φορά που συμβαίνει ένα έγκλημα το βλέπω υπό αυτό το πρίσμα κ όχι όταν γίνεται από αλλοδαπούς μόνο. Κάθε έγκλημα γίνεται για κάποιο λόγο. Έχει τεράστια διαφορά η αιτιολογία από την δικαιολογία!!! Τεράστια! Το τραγικό είναι να τα ταυτίζεις γιατί έτσι δεν γίνεται συζήτηση..

Είναι σαν τη διαφήμιση που δείχνει μωράκια κ στη συνέχεια ρωτάει: Θεωρείς ότι κάποιο από αυτά τα μωρά είναι εγκληματίας κ ότι θα πρέπει να μπει στη φυλακή;;; Όποιος την θυμάται μπορεί να καταλάβει...

Κάποιος είπε μα καλά αφού πεινάνε γιατί τον σκότωσαν; Η συγκεκριμένη πράξη δείχνει ότι πίσω από την βία δεν υπήρχε μόνο πείνα αλλά κ άλλα συναισθήματα τα οποία επίσης είναι αποτέλεσμα των βιωμάτων του εγκληματικού στοιχείου. Δεν υποστήριξε κάποιος ότι μόνο πείνα αισθάνεται κάποιος όταν εγκληματεί...

Τέλος η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί λόγω του ότι έχουν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι που οι συνθήκες ζωής τους τους έχουν οδηγήσει να μην σέβονται την ανθρώπινη αξία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τυγχάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών να είναι αλλοδαποί. Αν είχαμε έλληνες σε αντίστοιχες συνθήκες πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχαμε.

Υπάρχει κάτι παράλογο σε όλα αυτά; Δεν συμφωνούμε όλοι;

Συμφωνούμε ναι, αλλά δεν πρέπει η πολιτεία (λέμε τώρα) να μεριμνήσει? Δεν πρέπει να υπάρχει μεταναστευτική πολιτική? Τυγχάνει όπως λες η πλειοψηφία να είναι αλλοδαποί. Το θέμα όμως είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι εδώ παράνομα και συνωστίζονται σε μια πόλη των ήδη 4 εκατομμυρίων. Χωρίς όνομα, χωρίς χαρτιά, χωρίς να γνωρίζουμε καταγωγή, ποινικό μητρώο κτλ. Πρέπει το κράτος να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και να λέει ''οκ, δεν έγινε και τίποτα''. Εγώ βλέπω ότι έχει γίνει μια εισβολή, που δεν μπορούμε να τη διαχειριστούμε και το κράτος μας αφήνει στη μοίρα μας. Για κάποιο λόγο όπως ξαναείπα τα κράτη ορίζουν προϋποθέσεις για το ποιός θα μπαίνει και θα εγκαθίσταται σε κάθε χώρα. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!

Όπως ξαναείπα πάλι, έχουμε πλέον εκτός από τα χιλιάδες προβλήματά μας, μια επιπλέον εισαγόμενη εγκληματικότητα.

Και εμείς τους δικούς μας πολιτικούς, που κάνουν τις βρωμιές και τις κλεψιές και μας ξεπουλήσανε τους έχουμε και τους καμαρώνουμε. Κανένας από όλους αυτούς δεν πληρώνει τα έκτροπα που κάνει. Αντε το πολύ πολύ να τους ρίξουμε ένα γιαούρτι. Ο Στρος Καν που είναι και επικεφαλής του ΔΝΤ, παρόλο το σκάνδαλο που θα ξεσπάσει, δεν δίστασαν να τον συλλάβουν σαν έναν απλό πολίτη. Μπράβο και ξανά μπράβο. Αλίμονο σε μας που προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα. Για αυτό έχουμε φτασει εδώ και η κατρακύλα συνεχίζεται.

Μα όλα αυτά στην Ελλάδα γίνονται γιατί δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Που είναι οι εισαγγελείς, που είναι ο Άρειος Πάγος, που είναι όλοι αυτοί που καταδικάζουνε τον απλό πολίτη, και δεν παρεμβαίνουν στα αίσχη των πολιτικών ?

Συμφωνούμε ναι, αλλά δεν πρέπει η πολιτεία (λέμε τώρα) να μεριμνήσει? Δεν πρέπει να υπάρχει μεταναστευτική πολιτική? Τυγχάνει όπως λες η πλειοψηφία να είναι αλλοδαποί. Το θέμα όμως είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι εδώ παράνομα και συνωστίζονται σε μια πόλη των ήδη 4 εκατομμυρίων. Χωρίς όνομα, χωρίς χαρτιά, χωρίς να γνωρίζουμε καταγωγή, ποινικό μητρώο κτλ. Πρέπει το κράτος να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και να λέει ''οκ, δεν έγινε και τίποτα''. Εγώ βλέπω ότι έχει γίνει μια εισβολή, που δεν μπορούμε να τη διαχειριστούμε και το κράτος μας αφήνει στη μοίρα μας. Για κάποιο λόγο όπως ξαναείπα τα κράτη ορίζουν προϋποθέσεις για το ποιός θα μπαίνει και θα εγκαθίσταται σε κάθε χώρα. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!

Όπως ξαναείπα πάλι, έχουμε πλέον εκτός από τα χιλιάδες προβλήματά μας, μια επιπλέον εισαγόμενη εγκληματικότητα.

Φυσικά κ θα πρέπει να υπάρχει οργάνωση σε μια χώρα κ πολλά άλλα... Δυστυχώς όμως πρέπει να φύγω δεν προλαβαίνω να πω περισσότερα. Έχω ραντεβού με τον γιατρό για β επιπέδου!!:D Καλή συνέχεια!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Συμφωνώ απόλυτα με τις 2 τελευταίες παραγράφους σου. Γιατί παίρνουμε ως δεδομένο ότι όλοι οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται εδώ, είναι κατατρεγμενοι άνθρωποι, οικογενειάρχες, που θέλουν να θρέψουν τα παιδιά τους? Γιατί να μην δεχτούμε ότι κάποιοι είναι δολοφόνοι, κλέφτες, απαίδευτοι, χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή? Σκεφτείτε μόνο σε τί συνθήκες ζουν αυτοί οι άνθρωποι στις χώρες τους, όπου ο φόνος μπορεί να θεωρείται καθημερινή τακτική, ακόμη και μέρος της κουλτούρας τους και της θρησκείας τους. Η άποψη που έχουν πολλοί από αυτούς για τις γυναίκες λόγω της θρησκείας τους, δεν σας τρομάζει? Εγώ λοιπόν δεν θέλω στη χώρα μου την κουλτούρα του λιθοβολισμού, του κοψίματος του χεριού και των καμικάζι. Και όχι, οι Έλληνες μπορεί να είναι λαμόγια, κάφροι, παρτάκηδες, αλλά στυγνοί δολοφόνοι συνολικά δεν είναι.

Μια χαρά πάντως μας χρησιμοποιεί η Ευρώπη σαν τη χωματερή της. Λόγω θέσης και θάλασσας, περνάνε εδώ όλοι οι λαθρομετανάστες (με την ευγενική χορηγία της Τουρκίας), και όλα καλά. Ποιά άλλη χώρα θα το δεχόταν αυτό?

Εύγε. Με κάλυψες σε όλα. Να προσθέσω ότι όταν ο ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι θα δώσει χαρτιά στους λαθρομετανάστες, για να περάσουν στην Γαλλία και στην Γερμανία, αυτές οι χώρες πανικοβλήθηκαν και αντέδρασαν.

Η δικιά μας κυβέρνηση όμως δεν σηκώνει ανάστημα δυστυχώς.

Διαφημίσεις

Φυσικά κ θα πρέπει να υπάρχει οργάνωση σε μια χώρα κ πολλά άλλα... Δυστυχώς όμως πρέπει να φύγω δεν προλαβαίνω να πω περισσότερα. Έχω ραντεβού με τον γιατρό για β επιπέδου!!:D Καλή συνέχεια!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την εξέταση!

Εύγε. Με κάλυψες σε όλα. Να προσθέσω ότι όταν ο ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι θα δώσει χαρτιά στους λαθρομετανάστες, για να περάσουν στην Γαλλία και στην Γερμανία, αυτές οι χώρες πανικοβλήθηκαν και αντέδρασαν.

Η δικιά μας κυβέρνηση όμως δεν σηκώνει ανάστημα δυστυχώς.

Δυστυχώς είμαστε τόσο ανύπαρκτοι σαν κράτος, δεχόμαστε τα πάντα τόσο αδιαμαρτύρητα, που βρίσκουν και τα κάνουν.... Θα ανεχόταν η Γαλλία, η Γερμανία, η Σουηδία αυτή την κατάσταση στις πρωτεύουσές τους?

Έχουν καταγραφεί οι δράστες από κάμερες ασφαλείας.

Και γνωρίζουμε το χρώμα τους.

Γι' αυτό σου είπα ότι η "αιτιολόγηση" που έγινε από μερικούς στηρίχθηκε μόνο στο χρώμα τους, χωρίς να ξέρουμε τίποτε άλλο γι' αυτούς.

Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό που λες και αν δεις αυτά που έχω γράψει παρόλα τα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη δεν θα βρεις κάπου να προσπαθώ να αιτιολογήσω το γιατί το έκαναν όποιοι το έκαναν αφού δεν ξέρω τίποτα για παρτη τους και εκεί ήταν η διαφωνία μου. Εμένα η πρώτη σκέψη ήταν ότι παίζει να ήταν πρεζάκια (άσχετα απο χωρα προέλευσης) αυτό όμως θα ήταν μια ικασία και αν αρχίσουμε και τις ικασίες εκεί είναι που θα μπλέξουμε εντελώς τα μπούτια μας:rolleyes:

Δεν το συνειδητοποιείς μάλλον αλλά δικαιολογείς.

Στήριξη χρειάζονται όλα τα κακοποιημένα παιδιά, άσχετα με το γεγονός ότι κάποια από αυτά μπορεί να γίνουν βιαστές ως ενήλικες.

Ρε αγάπη μου γλυκιά τι ακριβώς έχω δικαιολογήση γιατί με τρελαίνεις και με πορώνεις ταυτόχρονα. Δικαιολογώ το βιαστη; Θα φάω τις πατούσες μου και είναι και τεράστιες; Τέσπα, το παράδειγμα που έφερα είναι ατυχες και λάθος τοποθετημένο γιατί όπως το έγραψα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι εννοώ ότι όσα παιδια βιάζονται είναι υποψηφιοι βιαστές και να με ξεκινήσουν τα φάσκελα με τα δίκια τους. Δεν εννοούσα αυτό και ας το αφήσω λίγο στην άκρη γιατί θα μπερδευτούμε περισσότερο.

Πάμε στο θέμα μας... έχουμε τα παιδια που μεγαλώνουν π.χ 3η Σεπτεμβρίου που είναι Ελληνάκια, πακιστανάκια κλπ Λέμε τώρα αναλύοντας καταστάσεις ότι τα παιδια που μεγαλώνουν ανα τον κόσμο σε γκέτο εκτός απ'τη φτώχια ή καθημερινή έκθεσή τους σε πράξεις βίας οδηγεί στο να αναπτύξουν και εκείνα επιθετικές συμπεριφορές μεγαλώνοντας. Αυτό είναι μία ανάλυση μιας κατάστασης που δεν είναι μονόδρομος αλλά βρίσκεις αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Με το να γνωρίζεις αυτές τις αιτίες μπορείς να προλάβεις καταστάσεις.

Εδώ όμως μπαίνει το θέμα του αν θέλεις να προλάβεις καταστάσεις ή αν σε βολεύει το να διαιωνίζονται γιατί εξυπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους σκοπούς σου και γιατί επι της ουσίας χεσμένους τους έχεις αυτούς τους ανθρώπους (και για να μην υπάρχουν κι άλλες παρεξηγήσεις για το εκάστοτε κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση μιλάω)

Μην μου απαντήσεις εμένα... αλλά κάτσε και σκέψου ΓΙΑΤΙ; Γιατί όταν εγώ σου αναφέρω για ανθρώπους που διέπραξαν μια δολοφονία εσύ βγάζεις αντιρατσιστικές ομιλίες; Σου είπα ποτέ ότι φταίνε οι μετανάστες που είσαι άνεργη;

Γιατί το γύρισες πάλι στον ρατσισμό; Σου μίλησα εγώ γενικά για μετανάστες;

Δεν θα επαναλάβω πράγματα που έχω γράψει και έχω ξεκαθαρίσει αν επιθυμείς να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα πάω πάσο.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

ρε συ φενακι (και θα μου πεις τωρα, 'εσυ τι πεταγεσαι ρε φυστικι, σα κωλος' και νταξ δικιο θα χεις)

αλλα η τονια σου ειπε, απλα, οτι ειναι δικαιωμα της να παιρνει μαζι της το παιδι της σε οποιαδηποτε διαμαρτυρια θελει... δεν το 'τραβολογαει' το παιδι της, πανε μαζι!!!!

και επειδη την ξερω καλα, ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ να εχει το παιδι της μνημες απο αυτο το πραγμα, ΘΕΛΕΙ να συμμετεχει το παιδι της σε αυτο, δεν το κανει αναγκαστικα, επειδη δεν εχει καπου να το αφησει..

εγω δεν θα το εκανα, κι αυτο δικαιωμα μου ειναι...

και εκεινης το ιδιο

καλημέρα....δεν με απασχολει καν τι θα κάνει με το παιδάκι της ουτε την έκρινα...εγώ έκρινα την στάση των 2 κυριων που αμέσως θιχτηκαν για κάτι που ειπε η DALIA...ο καθένας στο σπίτι του κανει οτι θέλει εγω δεν ειπα γιατι πηρε το παιδι μαζι της....απλά βλέπω επανηλημενα ορισμένα άτομα να επιτηθενται σε κάποιους άλλους χωρίς να υπάρχει καν λογος....η DALIA δεν αναφέρθηκε ουτε καν σε μια απο τις 2.....μονες τους πηραν τα λόγια της dalias....και τα παρουσίασαν όπως ήθελαν.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Βρε κορίτσια όταν ακούσατε για το έγκλημα και τον τρόπο και τον λόγο που έγινε, δεν πήγε το μυαλό σας σε λαθρομετανάστες κακοποιούς ? Γιατί εμένα αμέσως εκεί πήγε το μυαλό μου. Δεν πήγε σε έλληνες πρεζάκιες. Δεν θυμάμαι να έχω ακούσει ότι έλληνας πρεζάκιας έχει κατασφάξει άνθρωπο για να του κλέψει το πορτοφόλι ή κάτι άλλο. Αν θυμόσαστε εσείς, τότε ίσως κάνω λάθος.

Βρε παιδια, δεν καταλαβαινω προς τι αυτη η αντιπαραθεση, αφου στο βαθος σχεδον ολοι συμφωνουμε.

-Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι το κεντρο της Αθηνας -κ οχι μονο- ειναι πια δυσπροσιτο για τους Ελληνες που ηδη εμεναν εκει λογω του μεγαλου κυματος λαθρομεταναστων που εγκατασταθηκαν -με τις ευλογιες του καλου μας κρατους- το οποιο κυμα φερνει εγκληματικοτητα λογω απελπιστικων συνθηκων διαβιωσης.

-Το οτι η φτωχεια φερνει βια, κ η βια δεν διαχωριζεται, μπορει να παρει οποια μορφη, ειναι γεγονος παγκοσμια ιστορικα διασταυρωμενο, αρα δεν αποτελει προσωπικη αποψη αλλα δεδομενο.

-Ολοι μας καταδικαζουμε τη βια οποιο δεκτη κ πομπο εχει.

- Το να προσπαθουμε να αιτιολογησουμε πραξεις βιας, βοηθαει στην προληψη κ καταπολεμηση της, δεν γινεται για φιλολογικους λογους. Δεν λεω οτι εμεις θα λυσουμε το προβλημα, αλλα οταν προσπαθει καποιος φορεας/κρατος κλπ να λυσει ενα θεμα, πρεπει παντα να εξερευνησει τη ριζα του κακου. Οχι για να δικαιολογησει τη πραξη αλλα για να βοηθησει την επιλυση της. Κ αυτο παλι δεν ειναι προσωπικη γνωμη αλλα κοινος τροπος καταπολεμησης προβληματων.

-Οι ταμπελες "ρατσιστης", "αντιρατσιστης", "υποκριτης" ας απασχολησουν αυτον που τις κρεμαει, αν δεν αντιπροσωπευουν τον δεκτη, ποιος νοιαζεται?

-Αυτος που θιγεται αμεσα απο ενα προβλημα (πχ οι κατοικοι του κεντρου) ειναι λογικο να μην ειναι σε θεση να αντιμετωπισει ψυχραιμα το προβλημα, ουτε να ειναι αντικειμενικος στις κρισεις του...ανθρωπινο. Αυτο που αμεσα τον ενδιαφερει ειναι να λυθει το θεμα του, συχνα με οποιο κοστος. Αυτοι που ειναι πιο μακρια (για ποσο?) απο το προβλημα, οφειλουν να κρινουν αντικειμενικα κ δικαια τα γεγονοτα. Το να συμφωνησουμε ολοι οτι πχ. ολοι οι αλλοδαποι ειναι κακοι κ πρεπει να φυγουν απο τη χωρα θα μας κανει ενα εθνος τρομοκρατημενων τρομοκρατων.

-Η λυση του προβληματος που πολλες φορες αναφερθηκε κ εδω μεσα ειναι η νομιμοποιηση οσων λαθραιων μεταναστων πληρουν τις προύποθεσεις κ απελαση ολων των υπολοιπων. Να σταματησει η ομηρια αυτων που ειδαν φως κ μπηκαν κ να γινουν ολοι ισοτιμοι πολιτες απεναντι το κρατος με διαπιστευτηρια που βοηθουν την ομαλη λειτουργια της κοινωνιας μας. Κ αυτο ειναι κατι που γινεται, δεν ειναι ουτοπια.

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Βρε παιδια, δεν καταλαβαινω προς τι αυτη η αντιπαραθεση, αφου στο βαθος σχεδον ολοι συμφωνουμε.

-Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι το κεντρο της Αθηνας -κ οχι μονο- ειναι πια δυσπροσιτο για τους Ελληνες που ηδη εμεναν εκει λογω του μεγαλου κυματος λαθρομεταναστων που εγκατασταθηκαν -με τις ευλογιες του καλου μας κρατους- το οποιο κυμα φερνει εγκληματικοτητα λογω απελπιστικων συνθηκων διαβιωσης.

-Το οτι η φτωχεια φερνει βια, κ η βια δεν διαχωριζεται, μπορει να παρει οποια μορφη, ειναι γεγονος παγκοσμια ιστορικα διασταυρωμενο, αρα δεν αποτελει προσωπικη αποψη αλλα δεδομενο.

- Το να προσπαθουμε να αιτιολογησουμε πραξεις βιας, βοηθαει στην προληψη κ καταπολεμηση της, δεν γινεται για φιλολογικους λογους. Δεν λεω οτι εμεις θα λυσουμε το προβλημα, αλλα οταν προσπαθει καποιος φορεας/κρατος κλπ να λυσει ενα θεμα, πρεπει παντα να εξερευνησει τη ριζα του κακου. Οχι για να δικαιολογησει τη πραξη αλλα για να βοηθησει την επιλυση της. Κ αυτο παλι δεν ειναι προσωπικη γνωμη αλλα κοινος τροπος καταπολεμησης προβληματων.

-Οι ταμπελες "ρατσιστης", "αντιρατσιστης", "υποκριτης" ας απασχολησουν αυτον που τις κρεμαει, αν δεν αντιπροσωπευουν τον δεκτη, ποιος νοιαζεται?

-Αυτος που θιγεται αμεσα απο ενα προβλημα (πχ οι κατοικοι του κεντρου) ειναι λογικο να μην ειναι σε θεση να αντιμετωπισει ψυχραιμα το προβλημα, ουτε να ειναι αντικειμενικος στις κρισεις του...ανθρωπινο. Αυτο που αμεσα τον ενδιαφερει ειναι να λυθει το θεμα του, συχνα με οποιο κοστος. Αυτοι που ειναι πιο μακρια (για ποσο?) απο το προβλημα, οφειλουν να κρινουν αντικειμενικα κ δικαια τα γεγονοτα. Το να συμφωνησουμε ολοι οτι πχ. ολοι οι αλλοδαποι ειναι κακοι κ πρεπει να φυγουν απο τη χωρα θα μας κανει ενα εθνος τρομοκρατημενων τρομοκρατων.

-Η λυση του προβληματος που πολλες φορες αναφερθηκε κ εδω μεσα ειναι η νομιμοποιηση οσων λαθραιων μεταναστων πληρουν τις προύποθεσεις κ απελαση ολων των υπολοιπων. Να σταματησει η ομηρια αυτων που ειδαν φως κ μπηκαν κ να γινουν ολοι ισοτιμοι πολιτες απεναντι το κρατος με διαπιστευτηρια που βοηθουν την ομαλη λειτουργια της κοινωνιας μας. Κ αυτο ειναι κατι που γινεται, δεν ειναι ουτοπια.

Πολύ σωστά. Έχουμε ένα υπαρκτό πρόβλημα, που δεν λύνεται με θεωρητικές προσεγγίσεις. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική από τα λόγια.

Τους έβαλες ΙΚΑ;

Τους πλήρωσες κανονικό μεροκάματο;

Αν σου ζητούσαν ΙΚΑ και κανονικό μεροκάματο θα τα έδινες;;;;;

φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν όλα αυτά....εγω προσωπικά έχει τυχει και στην δουλειά μου να γνωρίσω πολλους ρωσους πακιστανους ινδους Μολδαβους και όλοι δουλευαν καθαρα και τιμια.....όπως μου έχει τύχει να με ξεχέσει και Αλβανός.....βοηθός ηλεκτρολόγου....γιατι ήθελε σονι και καλα 3 να σχολάσει ενώ το αφεντικό του είχε κάνει άλλη συνεννόηση με το δικο μου αφεντικο.....

ό πεθερός μου εδω και πολλά χρόνια απασχολει στην εταιρεια του Ινδούς....γιατι ειναι πολυ ανθεκτικοι στο συγκεκριμένο ειδος εργασίας....και τα χρήματα που βγαζουν ειναι πάνω απο 1200 ευρώ....και τα ένσημα τους κανονικά....

1129643tvsq1yiqpw.gif

...σκόρπιες σκέψεις

θεωρώ λογικό σε μια χώρα που υπάρχει ανομία να γίνονται τέτοιου είδους φόνοι..Αλλιώς θα σκεφτεί ο άλλος σε μια χώρα που αν κλέψει θα το κόψουν το χέρι ή αν σκοτώσει θα τον λιθοβολήσουν και αλλιώς εδώ.

επίσης ήθελα να ρωτήσω πως εξηγήται το γεγονός ότι οι γκετοποιημένες περιοχές έχουν αυξημένη εγκληματικότητα ?

Νομίζω λύσεις υπάρχουν και είπαμε αρκετές, δε νομίζω να πρότεινε κάποιος να τους πετάξουμε στη θάλασσα ( αυτά είναι αυθαίρετα συμπεράσματα ).

Επίσης δεν βλέπω κανένας να ανησυχεί και να θεωρεί επικύνδηνο το ότι η ακροδεξία ( και δεν συμπεριλαμβάνω ΛΑΟΣ ) έχει αποκτήσει αρκετές συμπάθιες και το περίφημο " α ρε χούντα που χρειάζεται " ή " εμ βέβαια όλοι όσοι έριξαν τη χούντα μετά μας κυβέρνησαν..."..

Δυστυχώς είναι φράσεις που ακούω όλο και πιο πυκνά...κάποτε ήταν ταμπού κάτι τέτοιο αλλά πλέον δεν είναι...

rQGhp3.png

Συμφωνώ. Δεν νομίζω ότι μετά από αυτήν την τοποθέτηση, έχω εγώ να πω κάτι παραπάνω. Να είναι καλά όσοι άνθρωποι προσπαθούν με αξιοπρέπεια, ήθος και σεβασμό στους νόμους, να επιβιώσουν και να ζήσουν και τις οικογένειές τους, από όπου και αν κατάγονται και σε όποιον Θεό και αν πιστεύουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...