Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απο καταγγελία κακοποιησης

Recommended Posts

ενα δεν εχω καταλαβει ,αυτες τις αποψεις σου τις περασε το βιβλιο και τις δεχτηκες σαν σωστες η τις ειχεσ και απλα το βιβλιο στισ "νομιμοποιησε" ?

αν ειναι το πρωτο απλα να σου πω οτι υπαρχουν δεκαδες αλα βιβλια απο παιδοψυχολογους και παιδιατρους που λενε τα αντιθετα .

αν ειναι το δευτερο .....διαβασε και κατι αλο μηπως και δεις και αλο φως στο τουνελ .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 153
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

beba09

εχουμε βαλει πεταλουδες στον φουρνο για να μην τον ανοιγει και κλεισει τα χερακια της η τα καψει

επειδη σκαρφαλωνει και ειναι μικρη ακομα για να καταλαβει τους κινδινους εχουμε βγαλει τις καρεκλες απο το σπιτι και τρωμε ορθριοι η στις καρεκλες του γραφειου τις εχει τρυπησει ο αντρας μου με το τρυπανι και βαζουμε μακριες βιδες για να μην ξεχαρβαλωσει τους υπολογιστες

εχουμε κλειδωσει σε μια ντουλαπα τα απορυπαντικα και τα φαρμακα για να μην κινδινευεσει και δηλητηριαστει τα σκουπιδια τα εχουμε ανηψωσει στον τοιχο σε ενα με ενα καρφι για να μην τα μουδιζει η να τα τρωει

οταν της λεμε οτι η σομπα η κουζινα καιει της λεμε απλα οτι αν αγγιξει εκει θα καει και θα κανει μπαμ η μπιμπι η θα χτυπησει και θα ποναει

σε περιπτωση που τρεχει για να αγγιξει την παιρνουμε αγκαλια

και ας χτυπιετε και την βαζουμε σε αλλο δωματιο και κλειδωνομε την πορτα της αποσπαμε την προσοχη με βολτα η τραγουδακια η παραμυθακια και αυτο γινετε πολλες φορες τη μερα

εχει τρεξει και εχει αγγιξει και την ξυλοσομπα που καιει και την παρηγορησαμε της φιλησαμε τα δακτυλακια και πλεον ξερει και λεει για ολα τα πραγματα που ειναι ζεστα οτι καινε εχει σπασει ποτηρια και την πηραμε μεσα για να σκουπισουμε και να μαζεψουμε τα γυαλια εχουμε καταργησει τα γυαλινα ποτηρια πιατα μεσα στο σπιτι οταν τυχαινει να πιασει μαχαιρι ξερει οτι κοβει και οτι θα κανει μπαμ αν δεν μας το δωσει και ας μην εχει κοπει ακομα ξερει της λεμε επισης οτι τα φαρμακα αν τα παρει θα παμε στους γιατρους και θα ποναει πολυ η κοιλιτσα της και οτι την αγαπαμε και δεν θελουμε να ποναει και φυσικα για οτιδηποτε μας δινει ειτε επικυνδινο ειτε οχι παντα της λεμε ευχαριστω εισαι πολυ καλο παιδακι και μας χαμογελαει

φυσικα και εχω χασει την ψυχραιμια μου 3-4 φορες και της εχω δωσει μια στο χερακι λιγο πιο μικρη ομως δεν εφταιγε η μικρη αλλα εγω φταιω που δεν μπορω να το αντιμετοπισω πιο ψυχραιμα

συνηθως βεβαια δυστηχως ανεβαζω την φωνη αλλα ουτε και αυτο μου αρεσει που το κανω αλλα που θα παει θα το αποβαλω καποια στιγμη και αυτο

παντως πιανει και η συζητηση η αν δεν πιανει καποιες στιγμες πιανει η αποσπαση της προσοχης σε αλλα πραγματα οσες φορες ημουν εκνευρισμενη εκνευριζετε και εκεινη και πεισμωνει

Μπραβο σας κοπελα μου......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

beba09

εχουμε βαλει πεταλουδες στον φουρνο για να μην τον ανοιγει και κλεισει τα χερακια της η τα καψει

επειδη σκαρφαλωνει και ειναι μικρη ακομα για να καταλαβει τους κινδινους εχουμε βγαλει τις καρεκλες απο το σπιτι και τρωμε ορθριοι η στις καρεκλες του γραφειου τις εχει τρυπησει ο αντρας μου με το τρυπανι και βαζουμε μακριες βιδες για να μην ξεχαρβαλωσει τους υπολογιστες

εχουμε κλειδωσει σε μια ντουλαπα τα απορυπαντικα και τα φαρμακα για να μην κινδινευεσει και δηλητηριαστει τα σκουπιδια τα εχουμε ανηψωσει στον τοιχο σε ενα με ενα καρφι για να μην τα μουδιζει η να τα τρωει

οταν της λεμε οτι η σομπα η κουζινα καιει της λεμε απλα οτι αν αγγιξει εκει θα καει και θα κανει μπαμ η μπιμπι η θα χτυπησει και θα ποναει

σε περιπτωση που τρεχει για να αγγιξει την παιρνουμε αγκαλια και ας χτυπιετε και την βαζουμε σε αλλο δωματιο και κλειδωνομε την πορτα της αποσπαμε την προσοχη με βολτα η τραγουδακια η παραμυθακια και αυτο γινετε πολλες φορες τη μερα

εχει τρεξει και εχει αγγιξει και την ξυλοσομπα που καιει και την παρηγορησαμε της φιλησαμε τα δακτυλακια και πλεον ξερει και λεει για ολα τα πραγματα που ειναι ζεστα οτι καινε εχει σπασει ποτηρια και την πηραμε μεσα για να σκουπισουμε και να μαζεψουμε τα γυαλια εχουμε καταργησει τα γυαλινα ποτηρια πιατα μεσα στο σπιτι οταν τυχαινει να πιασει μαχαιρι ξερει οτι κοβει και οτι θα κανει μπαμ αν δεν μας το δωσει και ας μην εχει κοπει ακομα ξερει της λεμε επισης οτι τα φαρμακα αν τα παρει θα παμε στους γιατρους και θα ποναει πολυ η κοιλιτσα της και οτι την αγαπαμε και δεν θελουμε να ποναει και φυσικα για οτιδηποτε μας δινει ειτε επικυνδινο ειτε οχι παντα της λεμε ευχαριστω εισαι πολυ καλο παιδακι και μας χαμογελαει

φυσικα και εχω χασει την ψυχραιμια μου 3-4 φορες και της εχω δωσει μια στο χερακι λιγο πιο μικρη ομως δεν εφταιγε η μικρη αλλα εγω φταιω που δεν μπορω να το αντιμετοπισω πιο ψυχραιμα

συνηθως βεβαια δυστηχως ανεβαζω την φωνη αλλα ουτε και αυτο μου αρεσει που το κανω αλλα που θα παει θα το αποβαλω καποια στιγμη και αυτο

παντως πιανει και η συζητηση η αν δεν πιανει καποιες στιγμες πιανει η αποσπαση της προσοχης σε αλλα πραγματα οσες φορες ημουν εκνευρισμενη εκνευριζετε και εκεινη και πεισμωνει

Νομίζω ότι είναι πολύ καλή η τεχνική σου....αν εξαιρέσω τις πεταλούδες που δεν ξέρω τι είναι τα υπόλοιπα τα έχουμε εφαρμόσει.

Παρατηρώ ενώ ξέρει τι σημαίνει καίω έχει βάλει 20 φορές τα χεράκια στο καλοριφέρ, εξακολουθεί να μην το καταλαβαίνει (εκεί δεν την μαλώσαμε, απλά της λέμε μη καίει, αλλά αυτή πάλι τα βάζει), συνήθως την απομακρύνουμε από την κουζίνα ή μαγειρεύει η μαμά μου, ή τρώμε σουβλάκια (άμα είμαστε μόνες μας πολλές φορές εκεί καταλήγω).

Τι να πω, τα εγκαύματα είναι ο εφιάλτης μου, επίσης το μπαλκόνι;; ποτέ δεν την αφήνουμε μόνη.

Τα σκουπίδια, της πήρα δικό της κάδο. (εκεί έχει καθαρά σκουπίδια)

Για τα αντικείμενα που βάζει στο στόμα της λέω ότι θα φύγω και τα πετάει έξω. Επίσης όλοι πλέον της κάναν παρατήρησει. Το κάνει και στην παιδική χαρά.

Τα ποτήρια τα κρατάμε σε ψηλό πάγκο.

Πολλές φορές για την ασφάλεια της βρισκόμαστε αγκαλιά....έχουμε ρέψει.

Λοιπόν από το μήνυμα της tzini που παραπέμπει στην ακουστική λήψη όπου στο 35 ακούγεται ένα σπαραχτικό κλάμα, το οποίο έκανε την καρδιά να φτερουγίσει και με έκανε να κλάψω, διαβάζω τα σχόλια περί ξύλου και ακόμα η καρδιά μου δεν εχει επανελθει στη θέση της. (οχι από αυτά που διαβάζω αλλά από το βιντεο που ακουσα)

Από την άλλη το θέμα ανοιχτηκε με αλλο σκεπτικό από την κοπέλα, και κατέληξε να συζητιέται το θέμα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας με ή χωρίς ξύλο (σβουριχτή, στον ποπό ή όπως αλλιώς γίνεται) για το οποίο είμαι σίγουρη ότι ήδη υπάρχει σαν θέμα.

Σταματήστε τις προσβολές και μην κολλάμε σε λέξεις. Ο καθένας εφαρμόζει (δυστυχώς ή ευτυχώς) τα πιστεύω του στα παιδιά του, και πραγματικά εάν κάποιος είναι κολλημένος ότι πρέπει που και που να δίνει καποια ξυλιά στον ποπό του παιδιού τιποτα και κανένας δεν θα του αλλάξει το μυαλό. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που δεν εφαρμόζουν αυτή τη μέθοδο διαπαιδαγώγησης.

Μην τσακώνεστε. Εμείς είμαστε το παράδειγμα για τα παιδιά μας. Οχι μόνο όταν μιλάμε αλλά και από αυτά που γράφουμε.

Tzini κοπέλα μου, συνέβη κάτι άλλο? Είναι πολύ δύσκολη η θέση σου και μπράβο σου που εκανες και αυτά που έκανες. Ελπίζω να καλυτερέψουν τα πράγματα.

ενταξει εχω κουφαθει με την τροπη που πηρε το θεμα!!!

μα καλα...ενταξει,το κανεις beba το χτυπημα στον πωπο-σβουρηχτη....δεν νιωθεις τυψεις,δεν σκεφτεσαι να μην το ξανακανεις ποτε ξανα???

Δεν λεω...ολοι οι ανθρωποι ερχομαστε στο αμην καποια φορα και καποιοι ειμαστε και πιο νευροσπασματα απο αλλους και ισως δεν εχουμε μαθει να διαχειριζομαστε τον θυμο μας.........αλλα ειμαστε ΤΟΣΟ αναισθητοι ωστε να βρισκουμε και δικαιολογιες για τα ξεσπασματα μας στα παιδια μας????

Εχουμε τοσο πολυ απενοχοποιησει την συμπεριφορα που προερχεται απο την δικια μας ανεπαρκεια απεναντι στο παιδι μας ή στον μαθητη μας(εγω δεν ξεχωριζω)???

Εμενα η κορη μου ειναι 11 μηνων και κανει οτι ταρζανια μπορεις να φανταστεις...και τρεμω στην ιδεα του τι μπορει να κανει στο μελλον...αλλα προσπαθω πολυ να μην ειμαι καν φωνακλου...οχι να την δειρω!Μου περασε φευγαλεα απο το μυαλο να της ριξω μια στα χερακια οταν τα σηκωνε και με εμποδιζε να την ταισω...κι οπως ηρθε εφυγε και καλα εκανε γιατι μετα δεν ξερω πως θα το ξεπερναγα!!

Καμια μανα δεν ειναι αλανθαστη....και σε πολλες αν οχι σε ολες μπορει το κουρασμενο μυαλο να επαιξε πολλα παιχνιδια και να εκαναν και αυτο που δεν επιτρεπεται....αλλα πιστευω οτι οταν το μυαλο ηρθε στην θεση του καμια δεν το δικαιολογησε και καμια δεν το θεωρησε σωστο......

Πως να το κανουμε τωρα.......δεν ειναι σωστο να χτυπαμε τα παιδια....δεν ειναι!!!Κι αν γινεται (ενας λογος παραπανω αν ειναι σε μικρη ηλικια οπου υπαρχει το ακαταλογιστο)το θεμα ειναι καθαρα δικο μας......

Θες δεν θες να το χωνεψεις...η ανεπαρκεια ξεκινα απο εσενα-εμενα δηλαδη τον γονιο!!.

Διαφημίσεις

Εγώ εάν άκουγα τόσο έντονες φωνές, θα κτύπαγα το κουδούνι και θα έλεγα...."καλησπέρα βρε παιδιά...έχετε κουραστεί πολύ, αν δεν έχετε κάποιον να βοηθήσει...να δώσω ένα χεράκι;;" Μπορεί οι άνθρωποι να μένουν ξάγρυπνοι κάθε βράδυ.....;;; αυτό διαταράσσει απίστευτα την σχέση. Και η κούραση σε καθιστά ζόμπι!

επειδη οντως αρχιζω κ γινομαι ζομπυ, θες να ερθεις απο εδω μια βολτα?

μπας κ βαλεις ενα χερακι με τα παιδια των γονιων?! αλλα μπα το δικο σου χερακι παραειναι μακρυ κ επικυνδινο!

Από αυτά που γράφεις....σημαίνει ότι σίγουρα δεν έχεις παιδιά ή έχεις αγγελούδια, αν συμβαίνει το δεύτερο ....συγνώμη σε ζηλεύω.

Πάντως από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω πως έχουμε τέτοια υπογεννητικότητα που έχουμε ξεχάσει πως είναι τα παιδιά .....απλά παιδιά.

Η κακοποίηση δεν έχει καμία σχέση με την σφαλιάρα (προτιμώ στον πωπώ). Πρέπει να είμαστε ξακάθαρη στο μπατσάκι που χρησιμοποιείται για διαπαιδαγώγιση με το ξύλο ή την σωματική κακοποίηση.

1ον διακρινω μια εμπαθεια με ατομα που δεν εχουν παιδια σε αρκετα ποστ σου η΄που προσπαθουν η'...... παρτο αλλιως να μην γινει πανικος. χανεις τα αυγα κ τα πασχαλια.

Το θέμα θα το κλείσω εδώ γιατί πολύ απλά εγώ έγραψα προσπαθώντας να θέσω το ερώτημα στο άτομο που ξεκίνησε το θέμα, μήπως απλά νομίζει ότι υπάρχει κακοποίηση και στο τέλος καταλήξει να γίνει ρεζίλι των σκυλιών και των γατιών και φάει και καμία μήνυση από πάνω. Και όχι τίποτα άλλο ενοχλήσει και την κακομοίρα την μάνα που θα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα παιδιά της.

Σαφώς κατά της κακοποίησης και υπερ της άμεσης παρέμβασης από τον γείτονα, τον φίλο, τον γνωστό, τον συγγενή κλπ. Εκεί νομίζω ότι είναι ευθύνη όλων μας.

για το 1ο. πρεπει να κανεις οπωσδηποτε γεφυρα κ με τους αντμινιστρατορες. ειμαι ισως απ τα ελαχιστα μελη που εχω διαθεσει τα προσωπικα μου στοιχεια κ ολα τα στοιχεια της υποθεσης.

για το 2ο. εισαι σιγουρη?! με το χερι στην καρδια απαντα κ οχι με το χερι σου πουθενα αλλου.

Δαμάζοντας τα Νήπια (Οδηγός ανατροφής από το Πρώτο έτος μέχρι τα τέσσερα) Dr.Christopher Green Προλογίζει ο Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Αντώνης Κατταμής Εκδοτική Platypus

Όχι το βιβλίο δεν είναι του 1950.

.

δεν θα το παρω με την καμια. πειραζει?!

Πες μου λοιπόν εσύ τι προτείνεις...... Εσύ πως τα λύνεις αυτά τα θέματα για να δω;;

για ολα αυτα εχω να σου πω πως οταν η μεγαλη μου κορη, τσιριζε κ σουρνοταν καταγης, οταν ημουν εγκυος κ την επερνα απο την παιδικη χαρα για το σπιτι, της εβγαλα μια ωραιοτατη φωτογραφια την παιδικη κ της την εδειχνα για πολλες μερες. κ της υπενθυμιζα το λογο που δεν μπορουσαμε να ξαναπαμε!

Παλαιότερα (πριν κάνω μωρό) σκεφτόμουν όπως εσείς, τώρα λέω ότι άμα μαλώνει η μάνα αυτή ξέρει γιατί. Μόνο οι ακραίες περιπτώσεις είναι για επέμβαση κοινωνικού λειτουργού.

Τι θα κάνατε εσείς λοιπόν….θέλω να ακούσω και να γελάσω ειλικρινά;;;

οσον αφορα αυτον τον προβλημματισμο σου θα φωναζα το μελος stellinula να σου απαντησει καταλληλοτερα.

Καλησπερα. Καταρχην να πω (κ ας πεσει κατω) οτι βαρεθηκα τις αντιδικιες εδω μεσα. Υποτιθεται οτι το φορουμ υπαρχει για να ενημερωνομαστε για σοβαρα κ σημαντικα πραγματα που αφορουν την μητροτητα, την γυναικα, την διαπαιδαγωγηση, αντε κ κοινωνικα πολλες φορες (γιατι πανω απο ολα ζουμε σε μια κοινωνια), τελικα ομως 9 στα 10 θεματα καταληγουν σφαγη κ κραξιμο μεταξυ λιγων μελων (εχω πεσει κ εγω σ'αυτο το τρυπακι, δυστυχως). Κατα δευτερον, να πω οτι η κοπελα που ανοιξε το θεμα, δεν ειναι χαζη κ προφανως ξερει να ξεχωρισει τις φωνες κακοποιησης ενος παιδιου, απο τις υστεριες κ τις γκρινιες -καθοτι μαμα κ η ιδια-, ας μη το παιζουμε Κλουζω λοιπον κ αμφισβητουμε τα παντα. Εξαλλου, αν καποιος δεν ειναι κ τοσο σιγουρος για την αληθεια του καθε θεματος, δεν εχει κ σοβαρο λογο να το παρακολουθησει.. Ακομα κ ψευτικο να ειναι το θεμα, τα καταλοιπα του ειναι σημαντικα.

δυστυχως ηρθα επανελλειμενα σε συνενοηση με αλλα μελη κ με την διαχειρηση για ν αμην συμβει κατι τετοιο κ τελικα πηγαν ολα στραφι!

και όχι να το δικαιολογείς... απορώ που συστήνετε παιδοψυχολόγο... δεν χρειάζεται το παιδί εξέταση!

θα συμφωνησω μαζι σου στην ψυχρα! αρχικα αλλη θελει γιατρο!

Το βιβλίο γράφει επίσης ακριβώς από κάτω σελ 83 "Ανησυχώ πως αυτοί που σπρώχνουν αυτή την συγκεκριμένη πολιτική εξέλιξη δεν έχουν ακόμα ξεχωρίσει τη διαφορά μεταξύ του περιστασιακού μπατσακιού σε ένα φυσιολογικό και ευτυχισμένο σπιτικό περιβάλλον και των σφοδρών συχνών ξυλοδαρμών σε μια διαταραγμένη οικογένεια....!

μπα! να βρασω το βιβλιο σου! (μη με πειραξει κ πολυ το μελανι) στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα!

τζινι μου εχουμε κανενα νεο απο τα παιδακια??

ειμαι σιγουρη πως μπορεις να περασεις μια βολτα απο εδω τετοιες ωρες κ να το διαπιστωσεις.:wink:

Τελικά κανείς δεν θα μάθει εάν έγινε καταγγελία εάν όντως υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα με την ασφάλεια των παιδιών ή αν η tzini έγινε ρόμπα ή μας δουλεύει κανονικά;

Τώρα που το σκέφτομαι γιατί δεν κάλεσε την άμεσο δράση;;; την ώρα που γινόταν ο "ξυλοδαρμός των παιδιών";; χμμμ

καντε τον κοπο σας παρακαλω οσοι πιστευετε πως μπορειτε να βοηθησετε, να το παρετε απ την αρχη το 'θεματακι'.

μπεμπα θα σου δωσω μια φιλικη συμβουλη:

μην εισαι παρορμητικη, γινε διορατικη!

κ για το ρουν της πολυ σοβαρης ιστοριας. (για ευννοητους δυστυχως λογους) ηρθα σε επαφη με το χαμογελο κ παλι σημερα, μιλησα με κοινωνικη λειτουργο, εχει δοθει σημα στην εισαγγελεια κ σε 10-15 μερες το πολυ θα γινουν περαιτερω ενεργειες.

(βαλε τα κονε σου να δουν αν λεω αληθεια, το φορουμ μπορει κ διαφορα σεβαστα κ σοβαρα μελη μπορουν)

αυτα κ αντε γεια κ μια ελια αγαπητη μπεμπα!

το νετ εντελει εχει οντως πολυ μεγαλη δυναμη. (προσεξε τον γειτονα)

αλλα βρε παρις τις οδηγιες επρεπε να μου τις δωσεις πιο νωρις! κ δεν εχω προγραμμα μονταρισματος, δεν το βρισκω το κερατο της ψειρας μεσα!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

...Δεν λεω...ολοι οι ανθρωποι ερχομαστε στο αμην καποια φορα και καποιοι ειμαστε και πιο νευροσπασματα απο αλλους και ισως δεν εχουμε μαθει να διαχειριζομαστε τον θυμο μας.........αλλα ειμαστε ΤΟΣΟ αναισθητοι ωστε να βρισκουμε και δικαιολογιες για τα ξεσπασματα μας στα παιδια μας????

ακριβώς έτσι, όπως τα λέει η μαρσολάν!

Τώρα θα την ανάψω την συζήτηση και θα την κάψω....

Ε λοιπόν εγώ στην κοινωνία θα βγάλω ένα καλό παιδί έστω και με μερικές στον πισινό.

Να ξέρετε λοιπόν ότι στο εξωτερικό δεν έχουν μόνο πρόβλημα οι γονείς που κακοποιούν τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα και τα παιδιά που οι γονείς τους δεν τα συνετίζουν. Και εκεί λοιπόν δεν είναι σαν εδώ που η Ελληνίδα μάνα είναι κένταυρος και ο κόσμος να χαλάσει το παιδί της έχει δίκαιο.

Εκεί τα ατίθασα παιδάκια τα πάνε σε κρατητήρια ανηλίκων και αναμορφωτήρια.

Δεν είναι λοιπόν σαν την Ελλαδίτσα που σκοτώνουν τα πιτσιρίκια το παιδί του άλλου ή το βιάζουν και τρέχουν 10 δικηγόροι για να σωθεί και φεύγει με ένα χτύπημα στην πλάτη.

Λοιπόν εγώ θέλω να γίνουμε Ευρώπη, εγώ είμαι ευρωπαία ο μέσος Έλληνας πότε θα γίνει δεν ξέρω.

μπέμπα... νομίζω πως πρέπει να ξανασκεφτείς τα λόγια σου που έχω τονίσει... που με τρόμαξαν περισσότερο κι από τις σβουρηχτές...

και να σου πω και κάτι που ίσως δεν ξέρεις : τα παιδάκια που κακοποιούν άλλα παιδάκια, έχουν πρώτα κακοποιηθεί αυτά...

κάποιες μανούλες που αφήνουν χωρίς μάλωμα και τιμωρία τα παιδιά τους στην κάθε σκανδαλιά που κάνουν ότι κάνουν ίσως χειρότερο κακό στο παιδί τους από αυτές που τα κακοποιούν.

Συγγνώμη, καταλαβαίνεις τι λες? Νιώθεις? Κορίτσι μου είμαστε 40 άτομα εδώ πέρα που σου λέμε πως αυτό που κάνεις είναι λάθος και πως κάνεις κακό στο ίδιο σου το παιδί, αυτό δεν σε προβληματίζει????

Τελικά κανείς δεν θα μάθει εάν έγινε καταγγελία εάν όντως υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα με την ασφάλεια των παιδιών ή αν η tzini έγινε ρόμπα ή μας δουλεύει κανονικά;

Τώρα που το σκέφτομαι γιατί δεν κάλεσε την άμεσο δράση;;; την ώρα που γινόταν ο "ξυλοδαρμός των παιδιών";; χμμμ

Κοίτα εσύ να διορθώσεις τα λάθη τα δικά σου και άσε τους άλλους να προβληματίζονται για το τι γίνεται στο σπίτι τους και στη γειτονιά τους. Και στο κάτω κάτω η κοπέλα προσπάθησε να πάρει πληροφορίες για να δράσει σε μια άσχημη κατάσταση. Μπράβο που δεν είναι ο γείτονας που γνώριζε αλλά σιωπούσε, αυτό πρέπει να της πούμε και όχι να την αμφισβητούμε για να πάει αλλού η συζήτηση.

beba, δεν ειναι η πρωτη φορα..

σου μιλησαν κι αλλη φορα πολλα μελη και διεθεσε και το χρονο του ο κ.Αργυροπουλος και σου εξηγησε πολυ ομορφα κι ευγενικα ποσο κακο κανει στο παιδακι σου αυτη σου η βιαιη συμπεριφορα....

Δε μπορει κανεις πλεον (εδω μεσα τουλαχιστον) να κανει κατι αλλο...μονο εσυ να βοηθησεις το παιδακι σου να μεγαλωσει με αυτοεκτιμιση και αυτοπεποιθηση... και να γινετε ευτυχισμενες μαζι. Τα μουτρα που σου κανει ειναι πολυ σημαντικα, μην το προσπερνας επειδη δεν κλαιει...

Τζινι, εχεις πμ για το χαμογελο, αν μπορω να κανω κατι πες μου.

15 μερες! ειναι τραγικο! ξερεις τι μπορει να συμβει σ'ενα παιδι σ'ενα τετοιο περιβαλλον σε 15 μερες! Ψυχουλες μου :(

Δηλαδή εάν το δικό σου το παιδί βάλει το χέρι στην μπρίζα και έχεις αφαιρέσει το προστατευτικό για να βάλεις κάτι να λειτουργήσει δεν θα του δώσεις μια στον πωπω....συγνώμη αλλά και η αμέλεια της σωματικής ακεραιότητας του ανηλικού είναι ποινικά κολάσιμο.

Άπό τότε που σταμάτησα να της δίνω μια στον ποπο, ηρέμησα και άρχισα να της μιλάω, είδα ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ διαφορά. Δοκίμασέ το και θα δεις.

Και ναι , είναι αμέλεια ανηλίκου αν το παιδί βάλει το χέρι του στη πρίζα, όπως είναι και κακοποίηση η "μια" στο ποπουδάκι.

Αν έχεις παιδίατρο που το αποδέχεται, σου συστίνω ανεπιφύλακτα να τον αλλάξεις.

Συνήθως τα παιδιά επιζητούν την προσοχή μας και το ενδιαφέρον μας και η χαμηλότερη μορφή είναι το ξύλο...αυτά τα λένε οι παιδοψυχολόγοι).

Το ξέρεις ότι λες τη μια λαλακία μετά την άλλη έτσι?

Αν σου είπε τέτοιο πράγμα παιδοψυχολόγος, να τον καταγγείλεις να του πάρουν την άδεια.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

βασικα ο παιδοψυχολογος λεει την αληθεια ενα παιδι προσπαθει να τραβηξει την προσοχή των γονιων του τωρα αν αυτο ειναι το ξυλο.... δεν εχει επιλογή

τωρα αν καποιος μεταφραζει αυτο αντι σαν αποτρεπτικο για το ξυλο σαν ευλογια τι να πω,

εγω εχω χτυπησει μια και μοναδική φορα την μικρη μου στο χερι γιατι ειχε πιασει τον μικρο απο τα μαλλια και το μετανιωνω ακομα και δεν θα ξεχασω ποτε πως με κοιταξε.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Λοιπόν το ανέκδοτο της ημέρας...

Ειναι ο Τοτός και οδήγει στην εθνική οδο αμέριμνος. Ξαφνικά ακούει στο ράδιο "Οδηγοι προσοχή!!!ενας τρελλός πάει ανάποδα στην εθνική οδό στο αντίθετο ρεύμα"

και μονολογεί οΤοτος

Τι ένας ρε, χιλιαδες ειναι...

Κατάλαβες κάτι beba???

hGbPp3.png

και κατι πολυ βασικο ειναι να ξερουμε να ζηταμε απο τα παιδια μας συγνωμη..

Ανθρωποι ειμαστε και αν παρεκτραπουμε αθελα μας (φωνες, μια στον ποπο κλπ) να ξερουμε να κατσουμε κατω, να κοιταξουμε το παιδι μας στα ματια και να πουμε "συγνωμη". Τι πιο ομορφο και πιο απλο για να μαθει το παιδι οτι η συμπεριφορα μας ηταν λαθος, κι οτι δεν εφταιγε αυτο (ποτε κανενα παιδι δε φταιει..)

η κορη μου με κανει εξω φρενων, ξερει τα κουμπια μου και τα παταει συστηματικα... και πολλες φορες μεσ'τα νευρα μου εχω σκεφτει "να σου δωσω μια τωρα "... αλλα αυτο θα ηταν για δικη μου συναισθηματικη αποφορτιση... τα παιδια μου, και τα παιδια ολου του κοσμου, αξιζουν περισσοτερα...

Ετσι λοιπον, οταν δεν την αντεχω αλλο, κι αντι ν'αρχισω να τσιριζω, βαζω τον εαυτο μου σε time out, βαθιες ανασες, και σε 2 λεπτακια που ηρεμω το συζηταμε και αλλαζει το παιδι... ειναι δυσκολο, μα τοσο απλο...

καλημερα δεν διαβασα ολες τ αποψεις.κ εγω ειμαι κατα τ βιας κ του ξυλου αλλα δεν θεωρω τ να δωσεις μια στο παμπερς θα παθει ψυχωλογικο τ παιδι το θεμα ειναι πως τ κανεις.εγω εχω 3 παιδια κ τ 3 πολυ ατακτα προσπαθω παρα πολυ ν τ μιλαω κ ν του εξηγω πιο ειναι τ σωστο μιλωντας αλλα εχει τυχη ν τ ριξω καμια στο παμπερς χωρις ν καταλαβουν τιποτα.οσο για την κοπελα που θελει ν καταγηλει τ γονεις για κακοποιηση ειναι σιγουρη πως τ κακοποιουν?ρωταω γιατι εαν ερθετε κ ακουσετε πως κανει η μεγαλη μ κορη οταν τ αρνηθω κατι οχι κακοποιηση θ πιστεψει ο αλλος αλλαοτι τ σκοτωνω τ παιδι κ εγω τ μονο που κανω ειναι ν τ κοιταζω γιατι δεν ξερω τ ν κανω για ν σταματηση αφου ο αντρας μ λεει πως δ την γλυτωνουμε τ αστυνομια.κ λεω εγω τωρα μηπως επειδη ειναι πολλα τ παιδια τσακονονται.εμενα οτα ειναι κ τ3 μαζι γυνεται πανικος.

οτι κ να μου πει ο οποιοσδηποτε,

εχω τη συνειδηση μου καθαρη!

ευχαριστω πολυ για την συμμετοχη σας στο θεμα. ηταν πραγματικα πολυ χρησιμες οι συμβουλες αρκετων μελων (για αλλη μια φορα), για αυτα τα παιδια.

καλη σας μερα.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

οτι κ να μου πει ο οποιοσδηποτε,

εχω τη συνειδηση μου καθαρη!

ευχαριστω πολυ για την συμμετοχη σας στο θεμα. ηταν πραγματικα πολυ χρησιμες οι συμβουλες αρκετων μελων (για αλλη μια φορα), για αυτα τα παιδια.

καλη σας μερα.

τζινι μου, πιο καλα να κινηθεις και να κανεις λαθος (που δυστυχως αμφιβαλλω) παρα να βγαζεις την ουρα σου απ'εξω ενω ξερεις οτι απαραζουν καθημερινα.. Μπραβο σου και παλι...

αυτο ελειπε βρε τζινι μου να σκεφτεσαι κιολας αν θα εχεις την συνειδηση σου καθαρη!!!!!!

για μενα χιλιες φορες να καλουμε την αστυνομια με το παραμικρο ακομα και αν ειναι απλα κλαματα πεισματος απο το παιδι στην τελική θα καταλαβει και αυτο οτι δεν ειναι σωστο αν χτυπησει την πορτα η αστυνομια και οι γονεις του εξηγησουν γιατι ηρθε.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΒΙΑ!

Οι εποχές που το ξύλο θεωρούταν μέθοδος συνέτισης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί! Η μέθοδος αυτή έχει καταστροφικά αποτελέσματα στο ψυχισμό ενός παιδιού. Το υποβιβάζει, το κάνει να μειονεκτεί, να απομονώνεται, να ντρέπεται για τον εαυτό του. Όπως ακριβώς άμα μας κακοποιήσουν οι σύζυγοί μας. Δε μιλάμε γιατί ντρεπόμαστε! Πόσο μάλλον ένα παιδί, που διαμορφώνει χαρακτήρα και ψυχολογία σε αυτές τις ηλικίες....

Συγνώμη μια στον πωπώ είναι κοπάνιασμα....!!! τι να πω....!

Και τί είναι; Άμα σου δώσω μια στο δικό σου πισινό επειδή με πάτησες, τί θα είναι;

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν βλέπατε ένα παιδάκι, με κάποιο σημάδι τι θα σκεφτόσασταν

Α) έπεσε μόνο του και κτύπησε

Β) έπεσε δεν το πρόσεχαν οι γονείς του

Γ) το κακοποιούνε

Ειλικρινά περιμένω να δω πως σκέφτεστε;;

Όλα παίζουνε... Το θέμα είναι πόσο συχνά είναι ''σημαδεμένο'' το παιδάκι. Γιατί το ενδεχόμενο να πέφτει καθημερινά και να χτυπάει δε παίζει!

δεν γελάωωω! αν όντως έτσι σκέφτεσαι εγώ θα έλεγα ότι είσαι κακοπροέρετη,

σαφώς και θα έλεγα το πρώτο......!!!!

Και γιατί όχι τα άλλα δύο; Γιατί να μη παίζουνε σα πιθανότητες; Απίθανο είναι;

είναι το ίδιο...μα καλά πλάκα μου κάνεις....θα αφήσω το παιδάκι μου να καεί....;;

Όχι, αλλά θα το σβουρίξεις για να ατο προστατέψεις...

iyuNp3.png4hNCp3.png

η κορη μου με κανει εξω φρενων, ξερει τα κουμπια μου και τα παταει συστηματικα... και πολλες φορες μεσ'τα νευρα μου εχω σκεφτει "να σου δωσω μια τωρα "... αλλα αυτο θα ηταν για δικη μου συναισθηματικη αποφορτιση... τα παιδια μου, και τα παιδια ολου του κοσμου, αξιζουν περισσοτερα...

Ακριβως!! Μονο εμεις ''ξελαφρωνουμε'' με το να σηκωσουμε χερι, στο παιδι δεν προσφερουμε τιποτα.

Beba, μπορεις να εισαι πολυ αυστηρος γονιος χωρις να φωναξεις, χωρις να ριξεις μια στον πωπω, χωρις απειλες οτι θα φυγεις (επισης πολυ ασχημο να νιωθει το παιδι οτι θα το εγκαταλειψεις και να φοβαται επειδη εβαλε κατι στο στομα του!).

Υπαρχουν πολλων ειδων τιμωριες χωρις ξυλιες και φωνες, απλα χρειαζεται πολυ υπομονη και φαντασια απο τον γονεα.

Και πιστευω κανεις λαθος. Τωρα το παιδι ειναι μικρο, μετα στα 3 ή στα 4 θα αντιμιλαει κιολας θα εχει αποψη και θα πεισμωνει πιο πολυ, ο αντιπερισπασμος δεν θα πιανει.

Αν εχεις βολευτει απο τωρα με τη μεθοδο της σβουριχτης στον πισινο και καμαρωνεις οτι ''πιανει'', μετα θα δεις οτι θα σε βολεψει πολυ και ενα μαλακο χαστουκακι, και αυτο θα πιανει αμεσως!

Σοβαρα, αναθεωρησε λιγο, ψαξε το πιο πολυ.

Θεωρω οτι παρολο που το αναλυσαμε πολυ δεν βγηκαμε εκτος θεματος. Σε ενα θεμα κακοποιησης παιδιων αξιζει να αναφερομαστε στη ζημια που προκαλει η βια, ακομα και το χτυπημα στον πωπω που καποιοι δεν το θεωρουν βια.. Οσες φορες και αν ειπωθει δεν ειναι αρκετο και ουτε εκτος θεματος, οχι στη βια!

Όχι βέβαια....με μια στον πωπώ να ουρλιάξει....!!!

Απλά μου κάνει μούτρα.

και καλά σου κάνει.....βρε κορίτσι μου έλεος....δηλαδη αν βγαλει το παιδάκι σου τα κοκαλάκια και σκίσει το περιοδικο θα του δωσεις σφαλιαρα στον πωπω....την λέξη διάλογο την ξέρεις...?και συγνωμη που σου μιλάω έτσι αλλά αυτο που κάνεις θα δεις σε λίγο καιρο πως θα έχεις τεράστιο προβλημα....

εγω μια φορά τολμισα και έριξα μια δυνατη σφαλιαρα στον πωπω της κορης μου.....η οποια με ειχε όρθια 1,5 ωρα γκρινιαζε απιστευτα ήθελα να την πάω βολτα στο Μall και επειδη ειχε τα νευρα της με ειχε 1,5 ωρα να την ντησω και με έβαζε και προσοχη στασου εκει κάνε εκαινο....με το ένα χερι να με ντυσεις.....μιλαμε για τραγικη κατασταση ωσπου μου έσπασε τα νευρα της τραβηξα μια και μετα έκλαιγα απο τις τυψεις....φαντάσου ηρθε η μικρη και μου ειπε μαμα δεν ηταν σωστο αυτο που έκανες και μου ζητησε συγνωμη και με αγκαλιαζε σφιχτα....πηρα αμεσως τηλεφωνο....σε μια γραμμη επικοινωνιας και μου ειπε η κοπέλα που μιλήσαμε πως εφοσον το παιδι καταλαβε τι σε ώθησε να την χτυπήσεις ειναι πολυ σημαντικο.....και ειναι σημαντικο που της ζ μιλάμε οτι δεν ειχε γινει 3 χρονων ακομη....από τοτε η μικρη όταν δεν ακουει κάτι που θα της πουμε έρχεται και ζητάει συγνωμη.....

για όλα αυτα τα μικροπράγματα υπάρχει η μαγική λέξη υπομονή....και ο διάλογος...εξηγεις στο παιδάκι σου τα πάντα...γιατι δεν σκιζουμε το περιοδικό γιατι δεν βάζουμε τα χερια στην πριζα....και αυτο το λίγο μάλωμα που θεωρεις εσυ ότι δεν κάνει κακο........ειναι κακο θα μεγαλώσεις ενα παιδάκι χωρίς αυτοπεποιθιση το οποιο θα επιζητά την ζημια για να σου τραβηξει την προσοχη....

1129643tvsq1yiqpw.gif

καλα ειστε απιστευτες εδω στο φορουμ αλλα θεμα ανοιξε η κοπελα κ τ γυρισατε στην διαπεδαγωγηση κ ενα αλλο γιατι δ ακουτε κ τ γνωμη αλλονων?κ νομιζω πως εχετε μπερδεψει την κακοποιηση με την ξυλια στον ποπο.κ που τ ξερει η κοπελα οτι οντος συμβαινει κακοποιηση μονο απο της φωνες?εγω τ λεω γιατι εαν κανει λαθος κ βρει κ τ μπελα της κ τ κανουν μηνυση τ εχει σκεφτει?θελουν λιγο προσοχη αυτα τ πραγματα γιατι εαν δ ησχυει θα βρει κ τ μπελα τ.δηλαδη εμενα η μεγαλη μ κορη π ουρλιαζει σχεδον ολοι μερα εαν τ αρνηθεις κατι(αλλο ν τ λεω κ αλλο ν τ ακουτε)υπαρχει περιπτοση ο καθενας ν μ φερει τ αστυνομια?ενοειται πως θα τ εκανα μηνυση επιτοπου.

καλα ειστε απιστευτες εδω στο φορουμ αλλα θεμα ανοιξε η κοπελα κ τ γυρισατε στην διαπεδαγωγηση κ ενα αλλο γιατι δ ακουτε κ τ γνωμη αλλονων?κ νομιζω πως εχετε μπερδεψει την κακοποιηση με την ξυλια στον ποπο.κ που τ ξερει η κοπελα οτι οντος συμβαινει κακοποιηση μονο απο της φωνες?εγω τ λεω γιατι εαν κανει λαθος κ βρει κ τ μπελα της κ τ κανουν μηνυση τ εχει σκεφτει?θελουν λιγο προσοχη αυτα τ πραγματα γιατι εαν δ ησχυει θα βρει κ τ μπελα τ.δηλαδη εμενα η μεγαλη μ κορη π ουρλιαζει σχεδον ολοι μερα εαν τ αρνηθεις κατι(αλλο ν τ λεω κ αλλο ν τ ακουτε)υπαρχει περιπτοση ο καθενας ν μ φερει τ αστυνομια?ενοειται πως θα τ εκανα μηνυση επιτοπου.

Καλό είναι που ίσως ξεφύγαμε από τα αρχικό ποστ. Καλή είναι η ενημέρωση και η αναταλλαγή απόψεων....:D Αυτά που λέμε, ίσως είναι χρήσιμα για κάποιους.

Τώρα εάν έχουμε βγεί τόσο εκτός ή εάν λέμε πράματα παράλογα, ας επέμβει η διαχείρηση.

Επί της ουσίας όμως....

Το να εξηγήσεις με όμορφο τρόπο στο παιδί, ότι αυτό που κάνει είναι λάθος παίζει σα πιθανότητα;

iyuNp3.png4hNCp3.png

η κορη μου η πρωτη ειναι 5 μιση τ εχω εξηγηση πολλες φορες οτι με τ να ουρλιαζει δ κερδιζει τιποτα αλλα τ συνεχηζει γιατ ξερει πως μ φερνει σ δυσκολη θεσει.τωρα πως τ αντιμετωπιζω δ κανω τιποτα απολυτος τ εξηγω κ εφοσον δ θελει ν καταλαβει κανω τ αδιαφορει γιατι εαν συνεχεισω τ συζητηση γινετε χειροτερα.δεν ειναι η πρωτη μ λυση τ ξυλο τ μιλαω μαλιστα εχει μαλιασει η γλωσσα μ.αλλα εχει τυχη ν φανε μια στον ποπο μεχρι εκει ομως.τ κορη μ τ ανεφερα σαν παραδειγμα οτι ουρλιαζει πολυ γιατι δεν μπορει απο τ φωνες τ παιδιων ν πουμε οτι τ κακοποιουν οι γονεις.

Αρχικα ας ξεχασουμε την πιπιλα οτι μια στον ποπο δεν ειναι κακοποιηση. Δεν υπαρχουν δεκα ειδη βιας, η βια ειναι μια (αυτο το επαναλαμβανω ενω ειναι κλεμμενο απο τον κυριο αργυροπουλο σε ενα ποστ του προς την beba παλιοτερα και που αρεσε πολυ, ποσο δικο εχει).

και μη νομιζετε μερικες οτι μονο τα δικα σας τα παιδια ουρλιαζουν χωρις ουσιαστικο λογο. Τα περοσσοτερα παιδια το κανουν αυτο. Που να δεις τι γινεται αν της πω οτι δε γινεται να παει σχολειο το Δεκεμβρη με μινι φουστα χωρις καλτσον.. Κι εχουμε πολλα παιδακια στη γειτονια που ουρλιαζουν ετσι, αλλα ποτε δε σκεφτηκα οτι υπαρχει κακοποιηση. Εκτος απο μια... μιλησα και με αλλους γειτονες και δρασαμε... Ευτυχως τελικα.

Ας μη φοβιζουμε τον κοσμο οτι "αν μου στειλει καποιος την αστυνομια θα κανω μυνηση" γιαιτ ετσι καταληγουμε στο να υποφερουν τελικα αθωες ψυχουλες που θα μπορουσαν να σωθουν.

Η διαδικασια ειναι πολυ διακριτικη, δε μπουκαρει ο εισαγγελεας μεσα στο σπιτι σου χωρις λογο. Και επειτα αν ερθει η αστυνομια και σου κανει μια συσταση, το πιθανοτερο ειναι να μη μαθεις ποτε ποιος την καλεσε. Κι αν εχεις δικους σου μεσα και το μαθεις... τι ακριβως μηνυση θα κανεις;;; Για τι θα τους κατηγορησεις;;

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...