Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

απο καταγγελία κακοποιησης

Recommended Posts

Συγνώμη, έχεις παιδι;; αν έχεις τότε ξέρεις γιατί μιλάς. εάν δεν έχεις, τότε μπορεί να μην ξέρεις καν τι συμβαίνει. Ένα παιδάκι μπορεί να ουρλιάζει σαν υστερικό και να μην τρέχει τίποτα (πχ. αρνείται να κοιμηθεί, ή θέλει να πάρει τα σπίρτα, ή να βγάλει το μάτι του μικρότερου αδελφού, να αρπάξει το κουζινομάχαιρο). Επίσης στα μικρά ειδικά όταν παίζει θέμα ασφάλειας μέχρι και οι παιδίατροι αποδέχονται την σφαλιάρα (ή και το ξύλο πχ το παιδί επιμένει να βγάλει το μάτι του μικρότερου). Τέλος πάντων μόνο όταν γίνεσαι γονιός το καταλαβαίνεις αυτό. Πρέπει να είσαι σίγουρη γιατί μιλάς. Μπορεί απλά να γίνεται της κακομοίρας από ουρλιαχτά και φωνές άντε και καμία σφουριχτή και να μην υπάρχει ούτε κακοποίηση ούτε τίποτα τέτοιο. Αν τα παιδιά είναι μικρά μέχρι 2 σίγουρα πάνε σε παιδίατρο για εμβόλιο και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αν υπάρχει κακοποίηση. Για να καταλάβεις μέχρι και το πιπί τους ελέγχουν.....(αν με κατάλαβες). Αν νομίζεις ότι είσαι απόλυτα σίγουρη για το τι συμβαίνει σπίτι τους τότε κάνε καταγγελία αλλά να ξέρεις αν δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, άνετα μπορεί να βρεθείς κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 153
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μέχρι και οι παιδίατροι αποδέχονται την σφαλιάρα (ή και το ξύλο πχ το παιδί επιμένει να βγάλει το μάτι του μικρότερου). Τέλος πάντων μόνο όταν γίνεσαι γονιός το καταλαβαίνεις αυτό.

Ποιος νορμαλ παιδίατρος συστήνει το ξύλο??? :shock::shock::shock:

QqmLp3.png

ετσι που παμε θα βγαλουμε σ'αυτο το φορουμ και το ξυλο ως αποδεκτη μεθοδο διαπαιδαγωγησης :evil::evil::evil:

tzini, στειλε μου αν θελεις πμ να μου πεις που βρισκεσαι, εχω καποιες διασυνδεσεις που ισως βοηθησουν...

Μπορεί απλά να γίνεται της κακομοίρας από ουρλιαχτά και φωνές άντε και καμία σφουριχτή και να μην υπάρχει ούτε κακοποίηση ούτε τίποτα τέτοιο.

speechless μιλάμε.............

η σφουριχτή δεν είναι σωματική κακοποίηση..........τα άκουσα κι αυτό... πάλι.

απλά παραθέτω το νόμο για να μη πω ότι λες λαλακίες και φαω κάρτα ή μπαν -αλλά για πάρτη σου ας το φαω το ρημαδι το μπαν, μπας και σταματήσουν να λέγονται κι άλλες τέτοιες λαλακίες.

Ωστόσο, ο νέος Νόμος 3500/06 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που ψηφίστηκε πρόσφατα, απαγορεύει την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ανηλίκου ως μέσο σωφρονισμού στο πλαίσιο της ανατροφής του, με τη ρητή διευκρίνιση - στην αιτιολογική έκθεση- ότι η σωματική τιμωρία δεν περιλαμβάνεται στα επιτρεπτά μέτρα σωφρονισμού του άρθρου 1518 του Αστικού Κώδικα και ότι η χρήση της επισύρει για τους γονείς τις συνέπειες της κακής άσκησης της γονικής μέριμνας.

http://www.somatikitimoria.gr/nomothesia.htm

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Α!!!Καλα....

Εχουμε ξεφυγει τελειως!!!

Ευτυχως που στο γραπτο λογο μου ειναι πιο ευκολο να ελενξω την αθυροστομια μου γτ θα μουν μονιμως αποκλεισμενη απ το φορουμ λεμε...

Εχεις νευρα?Προβληματα?Δεν την παλευεις με τιποτα και η υπομονη δεν ειναι προσον σου?

ΟΚ αποδεκτο...Σε ολους συμβαινει καποια στιγμη να φτανουμε στα ορια μας...Τραβα μια βολτα...δεν μπορεις?Πας να σηκωσεις χερι σε αλλον?Τραβα μια σφαλιαρα στην παρτυ σου ρε φιλε...Μπες κατω απο παγωμενο νερακι...Υπαρχουν πολλα που μπορεις να κανεις,αλλα προκειμενου να χτυπησεις καποιον ανυπερασπιστο(παιδι,ζωο,οποιονδηποτε) καλυτερα χτυπα το κεφαλι σου στο ντουβαρι μπας κι ερθει και ισιωσει το γ@@@μενο...

Ακους εκει αποδεκτη απο τους παιδιατρους η χειροδικια!!!!

Εδω μανα να ουρλιαζει στο παιδι της εχω δει και αυτο να μενει παγωμενο(για να μην πω χεσμ@νο) απο το φοβο του κι εχω φρικαρει...

Μην τρελλαθουμε!!!Αν ποτε μου λεγε παιδιατρος οτι ειναι οκ να χτυπησω το παιδι μου καταγγελια στον ιατρικο συλλογο στα καπακια θα του εκανα!!!

IZvWp3.png

Δε παμε καθολου καλα λεμεεεεεεεε....Να τνισω πως εμεις μαθαινουμε στα παιδια μας να ειναι συζητησημα κ να επιλυουμε τα προβληματα μας,η μη...:rolleyes:

Τις σφαλιαρες και οι μαγκες.... να τις κραταμε για παρτυ μας.

Τα παιδια δεν ειναι για να βγαζουμε τα νευρακια μας...:-(

Κι επιτελους ας πουμε ενα μπραβο στη γυναικα που ειχε το θαρρος να παλεψει μια τοσο δυσκολη κατασταση...δε νομιζω να το κανει επειδη την ενοχλουνε απλα οι φωνες,υπρχουνε και οι οτοασπιδες...Απλα ειναι λιγο πιο ανθρωπος...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Ποιος νορμαλ παιδίατρος συστήνει το ξύλο??? :shock::shock::shock:[/QUOT

δεν ξέρω εσύ τι εννοείς με την λέξη ξύλο....αλλά ένα μπατσάκι το αποδέχονται, ειδικά αυτοί που έχουν παιδιά και ξερούν.....εσύ έχεις παιδιά....δεν τα έχεις ποτέ μαλλώσει;; λυπάμαι δεν μπορώ να το πιστέψω εκτός έαν έχεις 3 Babysitter τουλάχιστον!!!!

speechless μιλάμε.............

η σφουριχτή δεν είναι σωματική κακοποίηση..........τα άκουσα κι αυτό... πάλι.

απλά παραθέτω το νόμο για να μη πω ότι λες λαλακίες και φαω κάρτα ή μπαν -αλλά για πάρτη σου ας το φαω το ρημαδι το μπαν, μπας και σταματήσουν να λέγονται κι άλλες τέτοιες λαλακίες.

Ωστόσο, ο νέος Νόμος 3500/06 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που ψηφίστηκε πρόσφατα, απαγορεύει την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος ανηλίκου ως μέσο σωφρονισμού στο πλαίσιο της ανατροφής του, με τη ρητή διευκρίνιση - στην αιτιολογική έκθεση- ότι η σωματική τιμωρία δεν περιλαμβάνεται στα επιτρεπτά μέτρα σωφρονισμού του άρθρου 1518 του Αστικού Κώδικα και ότι η χρήση της επισύρει για τους γονείς τις συνέπειες της κακής άσκησης της γονικής μέριμνας.

http://www.somatikitimoria.gr/nomothesia.htm

Δηλαδή εάν το δικό σου το παιδί βάλει το χέρι στην μπρίζα και έχεις αφαιρέσει το προστατευτικό για να βάλεις κάτι να λειτουργήσει δεν θα του δώσεις μια στον πωπω....συγνώμη αλλά και η αμέλεια της σωματικής ακεραιότητας του ανηλικού είναι ποινικά κολάσιμο.

Δηλαδή εάν το δικό σου το παιδί βάλει το χέρι στην μπρίζα και έχεις αφαιρέσει το προστατευτικό για να βάλεις κάτι να λειτουργήσει δεν θα του δώσεις μια στον πωπω....συγνώμη αλλά και η αμέλεια της σωματικής ακεραιότητας του ανηλικού είναι ποινικά κολάσιμο.

Επειδή ΕΓΩ ξέχασα να βάλω προστατευτικό στην πρίζα ή ξέχασα το κουζινομάχαιρο σε σημείο με πρόσβαση στο μωρό, θα χτυπήσω το παιδί μου για να το τιμωρήσω για την φυσική του περιέργεια;:?

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

δεν ξέρω εσύ τι εννοείς με την λέξη ξύλο....αλλά ένα μπατσάκι το αποδέχονται, ειδικά αυτοί που έχουν παιδιά και ξερούν.....εσύ έχεις παιδιά....δεν τα έχεις ποτέ μαλλώσει;; λυπάμαι δεν μπορώ να το πιστέψω εκτός έαν έχεις 3 Babysitter τουλάχιστον!!!!

:shock:

εσύ δηλαδή ως παιδί έχεις φάει μπατσάκια, και θεωρείς κι όλας ότι σου προσέφεραν; σου έκαναν καλό;

αν δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχουν γονείς που δεν χτυπάνε τα παιδιά τους, να συζητήσεις με κάποιον παιδοψυχολόγο, να σε βοηθήσει να το κάνεις κι εσύ, γιατί πίστεψέ με ότι υπάρχουν

jv42p3.png

DfUyp2.png

Πως καταλαβες οτι τα χτυπανε?

Δεν αμφισβητω τιποτα απο οσα λες,ρωταω απο καθαρη περιεργεια/απορια γιατι πολλες φορες σκεφτομαι οτι ετσι που τσιριζει ο δικος μου μπορει αν καποιος τον ακουει να νομιζει οτι του κανω τιποτα! Ουρλιαζει γιατι πχ θελει το τηλεφωνο, αν του το δωσω το πεταει συνεχεια κατω και αν του το παρω κλαιει με λυγμους λες και το σκοτωνουν! Αν δεν ειχα υπομονη και του φωναζα σκασε ισως οι γειτονες να ειχαν την ιδια εντυπωση...

Βεβαια αφου εχεις και εσυ 3 παιδια-αν δεν κανω λαθος- ξερεις καλυτερα απο μενα πως τσιριζουν..

χα χα, φαίνεται ότι έχεις παιδιά.....ειλικρινά αν δεν έχει κάνεις παιδί, αδυνατεί να καταλάβεις πως μπορεί ένα παιδί....να τσιρίζει χωρίς λόγο (χα χα) (το να του δώσουμε το τηλέφωνο δεν είναι λόγος).

Εμένα η κόρη μου ούρλιαζε 18 ώρες από τους κολικούς για 6 μήνες....θέλω να ευχαριστήσω όλη την πολυκατοικία (τώρα πλέον δεν μένουμε εκεί) που δεν κάλεσε την αστυνομία και βέβαια όλοι μου λέγαν (δεν ακούγεται τίποτα και ότι έχω ένα πολύ ήσυχο μωρό). Πραγματικά το γράφω και κλαίω γιατί ξέρω πολύ καλά ότι είναι αδύνατον να μην τους ξεσήκωνε ενώ ούρλιαζε υστερικά μέσα στην νύχτα και εννοείται και την ημέρα. Το παιδί έκανε σαν να τον σφάζαν.

Όμως μπορώ να πω ότι υπάρχουν και ηλίθιες γιατί το έπιασε κολικός μέσα στο φαρμακείο του χωριού και με κοιτάζανε με μισό μάτι....."τι του κάνει του παιδιού;;"

Εγώ εάν άκουγα τόσο έντονες φωνές, θα κτύπαγα το κουδούνι και θα έλεγα...."καλησπέρα βρε παιδιά...έχετε κουραστεί πολύ, αν δεν έχετε κάποιον να βοηθήσει...να δώσω ένα χεράκι;;" Μπορεί οι άνθρωποι να μένουν ξάγρυπνοι κάθε βράδυ.....;;; αυτό διαταράσσει απίστευτα την σχέση. Και η κούραση σε καθιστά ζόμπι!

γιατι μια στον ποπο;;:!::!::!: Δηλαδη για να διαφυλαξεις τη σωματικη ακαιρεοτητα του παιδιου σου πρεπει να το δειρεις :shock::shock::shock: Τι ακουω η γυναικα;;;

Και ρωτας ολους αν εχουν παιδια, ΝΑΙ οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν παιδια και τα μεγαλωνουν μονοι τους χωρις ντανταδες, κι ελπιζω οτι οι περισσοτεροι καταλαβαινουν το δικαιωμα των παιδιων τους να διαφυλασσουν την αξιοπρεπεια και την αυτοεκτιμιση τους.

Οπως σου ειχε πει καποιος ειδικος σε αλλο θρεντ παλιοτερα "η βια ειναι ΜΙΑ" δεν υπαρχει λιγη ή πολλη βια.

Φυσικα και μαλωνω τα παιδια μου. Ουτε τσιριζω (αν και το εχω κανει μια-δυο φορες και τους ζητησα μετα συγγνωμη) και φυσικα δε σηκωνω το χερι μου. "μαλωνω" δε σημαινει "χτυπαω", σημαινει εξηγω τι εγινε λαθος, οτι ειναι ανεπιτρεπτο και για ποιο λογο. Για ενα μικροτερο παιδακι σημαινει το απομακρυνω απο τον κινδυνο/σκανταλια, του λεω "οχι" αποφασιστικα και επαναλαμβανω το ιδιο 10000000 φορες αν χρειαστει.

Οποιος θελει το καλο του παιδιου του μαθαινει για ποιο λογο εγιναν τοσοι αγωνες ωστε συγκεκριμενες πρακτικες να γινουν τελικα παρανομες. δεν ειναι τυχαιο..

τζινι, μονο πουλια ακουγονται. Και ενα κλαμα παιδιου στο 35", το οποιο ομως, χωρις να ξερεις, ακουγεται πολυ απλα ενα παιδακι που μπρει να κλαιει για οτιδηποτε.

Δε θελω βεβαια να το βαλω και πολυ δυνατα γιατι ειναι τα παιδια εδω και θα ερθουν να ρωτησουν τι ειναι και φοβαμαι μηπως ακουγονται διαφορα αν το βαλω δυνατα...

:shock:

εσύ δηλαδή ως παιδί έχεις φάει μπατσάκια, και θεωρείς κι όλας ότι σου προσέφεραν; σου έκαναν καλό;

αν δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχουν γονείς που δεν χτυπάνε τα παιδιά τους, να συζητήσεις με κάποιον παιδοψυχολόγο, να σε βοηθήσει να το κάνεις κι εσύ, γιατί πίστεψέ με ότι υπάρχουν

Θεωρώ εξωπραγματικά αυτά που γράφεις. Έχω φίλη παιδίατρο και εννοείται όταν χρειαστεί το μαλώνει.

Συγνώμη έχεις παιδί;;; και πόσες υπηρέτριες είπαμε ότι έχεις;; και βέβαια γυναίκα για να καθαρίζει;;; και εννοείται ότι ανήκεις στο 10% που τα παιδιά τους είναι αγγελούδια.

Για την ακρίβεια στην παιδική χαρά που παώ μόνο ένα παιδάκι είναι έτσι....αγγελούδι. Το αφήνουν εκεί και κάθεται εκεί.

Διαφημίσεις

Επειδή ΕΓΩ ξέχασα να βάλω προστατευτικό στην πρίζα ή ξέχασα το κουζινομάχαιρο σε σημείο με πρόσβαση στο μωρό, θα χτυπήσω το παιδί μου για να το τιμωρήσω για την φυσική του περιέργεια;:?

αχ πες τα καλη μου γιατι διαβαζω κουλα ωρες ωρες.. ενα παιδι χρειαζετε μεγαλη υπομονη για να μεγαλωσει εγω προσωπικα αφησα το κινητο μου πανω στο τραπεζι ο μικρος το επιασε και δε ξερω ακομα πως τα καταφερε γιατι το ειχα και λιγο μεσα δεν ηταν εξω εξω κι ομως το πηρε δε τον ειδα και μετα απο μια ωρα αφου το εψαχνα το βρηκα μεσα στο κουβα που σφουγγαριζω επαθα εγκεφαλικο καινουργιο κινητο αλλα τι να κανω δεν εφταιγε το παιδι το καθε παιδακι εχει περιεργια για τα παντα ετσι ειναι απο φυση τους τον μαλωσα οχι με φωνες και ουρλιαχτα του ειπα με αυστηρος υφος βεβαια οτι αυτο ειναι τις μαμας και δε το πειραζουμε και οτι αυτο που εκανε ειναι κακο βεβαια εξακολουθει με τι πρωτη ευκαιρια να παιρνει αλλα ειναι παιδακι τι να κανουμε αμα δεν εχουμε υπομονη καλυτερα να μη κανουμε παιδαι τα παιδια εχουν μεγαλη ευθυνη και χρειαζονται τρομερη υπομονη. οπως εμενα δε θα μου αρεσε να με χτυπαει καποιος ετσι θεωρω οτι δε πρεπει να χτυπαμε και ενα παιδι ψυχουλα εχουν κι αυτα οχι επειδη ειναι ανυμπορα και δε μπορουν να σου δωσουν και εσενα μια να σηκωνουμε συνεχεια χερι κι οποιον παρει ο χαρος

ο μπεμπακος μου γεννηθηκε 17/12/2009

Θεωρώ εξωπραγματικά αυτά που γράφεις. Έχω φίλη παιδίατρο και εννοείται όταν χρειαστεί το μαλώνει.

Συγνώμη έχεις παιδί;;; και πόσες υπηρέτριες είπαμε ότι έχεις;; και βέβαια γυναίκα για να καθαρίζει;;; και εννοείται ότι ανήκεις στο 10% που τα παιδιά τους είναι αγγελούδια.

Για την ακρίβεια στην παιδική χαρά που παώ μόνο ένα παιδάκι είναι έτσι....αγγελούδι. Το αφήνουν εκεί και κάθεται εκεί.

και παλι, ναι εχουμε παιδια.

Οι παιδιατροι δεν ειναι ψυχολογοι. Εγω θα ελεγα να συμβουλευτεις κι εσυ και η φιλη σου η παιδιατρος εναν παιδοψυχολογο, αν αυτος που σου εγραψε πανω στο θεμα στο φορουμ δε σου κανει, και να καταλαβετε ποσο κακο κανετε στα παιδακια σας και για ποιο λογο οι νομοθετες τοσων κρατων αποφασισαν αυτο που αποφασισαν.

Οταν λες οτι δεν εχεις υπηρετριες, τι εννοεις; Οτι χτυπας το απιδι επειδη εχεις πολλες δουλειες; Εν ολιγης, δεν το κανεις επειδη θεωρεις οτι ειναι καλο για το παιδι, αλλα επειδη δεν εχεις την υπομονη/χρονο να διαπαιδαωγησεις πιο εποικοδομητικα;; (ρωταω )

Και επανειλλημμενα χρησιμοποιεις τη λεξη "μαλωνω" οταν εννοεις "χτυπαω". Γιατι δεν το λες; Ακουγεται βαρυ; Αφου το χτυπας. Αν κανουμε κατι παρανομο και τουλαχιστον ψυχικα καταστρεπτικο για τα παιδια μας και το υπερασπιζομαστε ας εχουμε τουλαχιστον τα κοτσια να λεμε τα πραγματα με τ'ονομα τους!

Οι παιδιατροι δεν ειναι ψυχολογοι. Εγω θα ελεγα να συμβουλευτεις κι εσυ και η φιλη σου η παιδιατρος εναν παιδοψυχολογο, αν αυτος που σου εγραψε πανω στο θεμα στο φορουμ δε σου κανει, και να καταλαβετε ποσο κακο κανετε στα παιδακια σας και για ποιο λογο οι νομοθετες τοσων κρατων αποφασισαν αυτο που αποφασισαν.

Οταν λες οτι δεν εχεις υπηρετριες, τι εννοεις; Οτι χτυπας το απιδι επειδη εχεις πολλες δουλειες; Εν ολιγης, δεν το κανεις επειδη θεωρεις οτι ειναι καλο για το παιδι, αλλα επειδη δεν εχεις την υπομονη/χρονο να διαπαιδαωγησεις πιο εποικοδομητικα;; (ρωταω )

Και επανειλλημμενα χρησιμοποιεις τη λεξη "μαλωνω" οταν εννοεις "χτυπαω". Γιατι δεν το λες; Ακουγεται βαρυ; Αφου το χτυπας. Αν κανουμε κατι παρανομο και τουλαχιστον ψυχικα καταστρεπτικο για τα παιδια μας και το υπερασπιζομαστε ας εχουμε τουλαχιστον τα κοτσια να λεμε τα πραγματα με τ'ονομα τους!

ευγε:D

ο μπεμπακος μου γεννηθηκε 17/12/2009

Από αυτά που γράφεις....σημαίνει ότι σίγουρα δεν έχεις παιδιά ή έχεις αγγελούδια, αν συμβαίνει το δεύτερο ....συγνώμη σε ζηλεύω. Μια μητέρα με παιδιά ακόμα και μέτριας δυσκολίας σαν το δικό μου (δεν ανήκει ούτε στα ήσυχα αλλά ούτε και σε αυτά που σε ζουρλαίνουν τελείως) ξέρει πολύ καλά πως καταλήγεις να απλώνεις χεράκι. Μιλάμε για πραγματικές μανάδες που ούτε έχουν βοήθεια από γιαγιάδες ή νταντάδες ή ότιδήποτε άλλο και που για να κάνουν μια δουλειά μέσα στο σπίτι (ένα πιάτο φαί δυσκολεύονται να πείσουν το μικρό τους να μην μπει μέσα στο φούρνο). Εγώ έχω βοήθεια μέχρι κάποιο βαθμό.

Πάντως από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω πως έχουμε τέτοια υπογεννητικότητα που έχουμε ξεχάσει πως είναι τα παιδιά .....απλά παιδιά.

Η κακοποίηση δεν έχει καμία σχέση με την σφαλιάρα (προτιμώ στον πωπώ). Πρέπει να είμαστε ξακάθαρη στο μπατσάκι που χρησιμοποιείται για διαπαιδαγώγιση με το ξύλο ή την σωματική κακοποίηση.

Συνήθως τα παιδιά επιζητούν την προσοχή μας και το ενδιαφέρον μας και η χαμηλότερη μορφή είναι το ξύλο...αυτά τα λένε οι παιδοψυχολόγοι). Δηλαδή ένα παιδί που κάνει μια σκανδαλιά πχ. τραβάει το τραπεζομάντηλο για να πέσουν όλα κάτω επιζητεί την προσοχή του γονέα. Εννοείται ότι ο γονιός γίνεται έξαλλος και μετά πέφτει ξύλο και έτσι ασχολείται με το παιδί (που εισπράττει την χαμηλότερη ποιότητητα επαφής). Το θέμα είναι να αποφευχθεί αυτό, προσπαθώντας ο γονιός να έχει επαφή με το παιδί, να περνάει χρόνο μαζί του και να το απασχολεί. (Αναρωτιέμαι πόσο εφικτό είναι αυτό για πολλούς;;; ) Σε περίπτωση σκανδαλιάς προτείνεται η άμεση αποκλιμάκωση με την χρήση time out (τοποθέτηση του παιδιού σε άλλο δωμάτιο). Δυστυχώς πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν ότι με το να δέρνουν τα παιδιά, δημιουργούν προυποθέσεις για την επανάληψη της κακής συμπεριφοράς αφού έτσι τραβούν την προσοχή τους.

Νομίζω ότι είσαι τελείως εκτός θέματος.....πάντως από τον τρόπο που γράφεις καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχεις φάει πολύ ξύλο σαν παιδί γιατί ΄δεν ξέρεις τι σημαίνει το μαλώνω με το χτυπάω...!! Λυπάμαι ειλικρινά.

Νομίζω ότι είσαι τελείως εκτός θέματος.....πάντως από τον τρόπο που γράφεις καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχεις φάει πολύ ξύλο σαν παιδί γιατί ΄δεν ξέρεις τι σημαίνει το μαλώνω με το χτυπάω...!! Λυπάμαι ειλικρινά.

γλυκια μου, μη με λυπασαι καθολου διοτι ευτυχως δε σηκωσε κανενας ποτε χερι επανω μου. Ειχα γονεις που ηξεραν να με προστετευσουν.... Αλλα παιδια να λυπασαι... και μπορεις να κανεις κατι.

σου εξηγησα παραπανω τι σημαινει "μαλωνω"...

Και ειμαι εντελως εντος θεματος!

Το θέμα θα το κλείσω εδώ γιατί πολύ απλά εγώ έγραψα προσπαθώντας να θέσω το ερώτημα στο άτομο που ξεκίνησε το θέμα, μήπως απλά νομίζει ότι υπάρχει κακοποίηση και στο τέλος καταλήξει να γίνει ρεζίλι των σκυλιών και των γατιών και φάει και καμία μήνυση από πάνω. Και όχι τίποτα άλλο ενοχλήσει και την κακομοίρα την μάνα που θα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα παιδιά της.

Το θέμα είναι τεράστιο και πολύ ευαίσθητο είτε για άτομα που έχουν κακοποιηθεί ως παιδιά (και φαντάζομαι ότι τους ανακαλεί φριχτά συναισθήματα) , είτε για όσους έχουν δει πραγματική κακοποίηση (και ίσως να μην μπορούσαν να επέμβουν) είτε για γυναίκες με δυσκολίες στην απόκτηση παιδιών.

Κλείνοντας το θέμα είμαι απόλυτα υπερ της σφουρικτής (καλύτερα μικρός παρά μεγάλος), με το σωστό τρόπο, στο σωστό χρόνο και για τον σωστό λόγο.

Σαφώς κατά της κακοποίησης και υπερ της άμεσης παρέμβασης από τον γείτονα, τον φίλο, τον γνωστό, τον συγγενή κλπ. Εκεί νομίζω ότι είναι ευθύνη όλων μας.

Συγνώμη, συζητάτε για το ΑΝ ένα παιδί πρέπει να τρώει ξύλο για να μάθει κάποια πράγματα;

Ένας μεγάλος ρπέπει να τρώει ξύλο για να μάθει κάποια πράγματα; Αν ναι, τότε θα έπρεπε όλη τη μέρα να πλακωνόμαστε παντού!

Αν ένα παιδί τρώγοντας μια "μπατσούλα" ή μια στον πωπό, διαπαιδαγωγείται, θα δεχόσασταν αυτό να γίνει και στο σχολέιο; Γιατί στην τελική στο σχολέιο η παιδαγωγός/νηπιαγωγός/δασκάλα έχει 15-25, ενώ στο σπίτι είναι μόνο ένα άντε 2, άρα είναι πιο "φυσιολογικό" να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα!

Το ξύλο, σε όποια μορφή και ένταση, είναι ξύλο! Υποβαθμίζει την προσωπικότητα του παιδιού στο μέγιστο βαθμό, και του δημιουργεί φόβο για κάτι χωρίς παράλληλα να κατανοεί πραγματικά ΓΙΑΤΙ δεν πρέπει να το κάνει αυτό (συνδυάζει το ξύλο με το μαχαίρι, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι δεν πιάνουμε το μαχαίρι γιατί θα τραυματιστούμε, απλά γιατί θα επιφέρει το ξύλο).

Η ανατροφή ενός παιδιού και η εκπαίδευση του πρέπει να στηρίζεται στο σεβασμό και στην αξιοπρέπεια. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή και σταθερότητα. Και το ξύλο δεν συντελεί σε τίποτα από αυτά, και όποιος λέει το αντίθετο, μάλλον πρέπει να πάρει κανένα καινούριο βιβλίο να διαβάσει γιατί έχει μείνει στο 1950 όπου το ξύλο ήταν Η μέθοδος διαπαιδαγώγησης!

Συγνώμη, έχεις παιδι;; αν έχεις τότε ξέρεις γιατί μιλάς. εάν δεν έχεις, τότε μπορεί να μην ξέρεις καν τι συμβαίνει. Ένα παιδάκι μπορεί να ουρλιάζει σαν υστερικό και να μην τρέχει τίποτα (πχ. αρνείται να κοιμηθεί, ή θέλει να πάρει τα σπίρτα, ή να βγάλει το μάτι του μικρότερου αδελφού, να αρπάξει το κουζινομάχαιρο). Επίσης στα μικρά ειδικά όταν παίζει θέμα ασφάλειας μέχρι και οι παιδίατροι αποδέχονται την σφαλιάρα (ή και το ξύλο πχ το παιδί επιμένει να βγάλει το μάτι του μικρότερου). Τέλος πάντων μόνο όταν γίνεσαι γονιός το καταλαβαίνεις αυτόΠρέπει να είσαι σίγουρη γιατί μιλάς. Μπορεί απλά να γίνεται της κακομοίρας από ουρλιαχτά και φωνές άντε και καμία σφουριχτή και να μην υπάρχει ούτε κακοποίηση ούτε τίποτα τέτοιο. Αν τα παιδιά είναι μικρά μέχρι 2 σίγουρα πάνε σε παιδίατρο για εμβόλιο και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αν υπάρχει κακοποίηση. Για να καταλάβεις μέχρι και το πιπί τους ελέγχουν.....(αν με κατάλαβες). Αν νομίζεις ότι είσαι απόλυτα σίγουρη για το τι συμβαίνει σπίτι τους τότε κάνε καταγγελία αλλά να ξέρεις αν δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, άνετα μπορεί να βρεθείς κατηγορούμενη για συκοφαντική δυσφήμηση.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΦΟΥΡΙΧΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ?????:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Κοπελα μου δεν ξερω αν στο ειπα αλλα τα ουρλιαχτα και πρωπάντων η σφουριχτη οπως τη λες ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!!

ΗΜΑΡΤΟΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

και ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ??? να την καταγγηλουμε και αυτην

Δαμάζοντας τα Νήπια (Οδηγός ανατροφής από το Πρώτο έτος μέχρι τα τέσσερα) Dr.Christopher Green Προλογίζει ο Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Αντώνης Κατταμής Εκδοτική Platypus

Όχι το βιβλίο δεν είναι του 1950.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...