Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαριχουάνα/ινδική κάνναβη & αποποινικοποίηση;

πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;  

276

1. 1. πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;

• όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό, όπως και να έχει
      205
    • όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί κάτι τέτοιο
      72
    • ναι εάν το κράτος φροντίσει να τεθούν οι απαραίτητες συνθήκες (ενημέρωση/πρόληψη/φορείς)
      383
    • ναι ακόμα και αν δεν υπάρχει στρατηγική ενημέρωσης/θα βοηθήσει η νομιμοποίηση και απο μόνη της - οι γονείς ας αναλάβουν να ενημερωθούν/ενημερώσουν τα παιδιά τους
      303

Recommended Posts

Και η νικοτινη και το αλκοολ κυριως ψυχολογικοι εθισμοι ειναι, οι ουσιες αποβαλλονται καποια στιγμη απο το σωμα αλλα το ατομο τα ζηταει για μηνες και χρονια, αρα και η μαριχουανα ειναι το ιδιο εθιστικη και βλαβερη.

Οσο για το αν καιγονται εγκεφαλικα κυτταρα, αυτο δεν το ξερω αν ισχυει επισημα, παντως απο προσωπικη πειρα οσα ατομα ξερω που κανουν συστηματικα ειναι λιγο ''χαζοχαρουμενα'' ενω δεν ηταν παντα ετσι και το βλεπω αυτο κοινο σε ολους, οποτε πιστευω κατι γινεται..

Συμφωνω ειναι ηδη πολυ ευκολο να βρει κανεις χασις, και ηδη παρα παρα πολλα νεα παιδια και ενηλικες κανουν. Γιατι να κανουμε λοιπον την προσβαση σε αυτο ακομα ευκολοτερη? Γιατι να δωσουμε την ευκαιρια σε ατομα που ντρεπονται ή φοβουνται να ψαξουν να βρουν χασις αλλα θα δοκιμαζαν απο περιεργεια να εχουν ευκολοτερη και νομιμη προσβαση σε αυτο?

Υπαρχουν ηδη αρκετοι ανθρωποι που εχουν κανει/κανουν αλλα υπαρχει και ενα ποσοστο που δεν εχει κανει ποτε και δεν το εχει και σκοπο. Αν νομιμοποιηθει ενα μερος απο αυτο το ποσοστο θα δοκιμασει, σε καποιους θα αρεσει και θα ξανακανουν, καποιοι θα κολλησουν. Γιατι λοιπον? Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι θα ωφελησει.

Για να απομυθοποιηθει? Με την καταλληλη ενημερωση απο γονεις,σχολειο,κρατος μπορει να απομυθοποιηθει. Και το τσιγαρο ειναι νομιμο και εχουμε ενημερωση αλλα τα περισσοτερα τσαμπουκαλεμενα παιδια που θελουν να κοντραρουν τους γονεις και να τραβηξουν την προσοχη καπνιζουν οποτε νομιζω δεν στεκει σαν λογος για νομιμοποιηση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 567
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τattoο μου, καλή δύναμη και συγχαρητήρια για το κουράγιο σου και το σθένος που υπέδειξες στον αδερφό σου!

Για να καταλάβω.... Απενοχοποιούμε τη κάνναβη; Όλοι όσοι μας έλεγαν μακριά από ναρκωτικά, 'χόρτα' κλπ. ήταν βλάκες;

Η αποψη μου για το θεμα οσο αντικειμενικη μπορει να ειναι ειναι η εξης....

Οπως θα πιεις ενα καθαρο ποτακι και θα σαι μια χαρα μετα ενω αν πιεις μια μπομπα θα βγεις οφ και μπορει να φτασεις και μεχρι θανατο απο δηλητηριαση ετσι και με το χορτο...

εξαρταται απο το ειδος την ποιοτητα και την ποσοτητα..

Το κακο ειναι οτι κυκλοφορουν τα χειριστα και τα καλυτερα τα στελνουν στο αμστερνταμ χαχαχαχαχα

σορυ που το διακωμωδω λιγο αλλα ελεος!!

Δουλευω σε νησι που παιζουν τα απιστευτα ναρκωτικα...οπως και στη Αθνα βεβαια..ειναι πανευκολο να βρεις τα παντα ολα ...μου εχουν προσφερει δωρεαν απο κοκα χαπια μεχρι και τσιγαρα...το αν τα παρεις κι αν θες να δοκιμασεις ειναι στην ιδισυγκρασια του καθενος και στο μυαλο που κουβαλαει...

Εγω το στορυ το γραψα οχι τοσο για να δειξω τι κακο κανει οσο για να επισημανω την προσοχη οσον αφορα τους γονεις...

Εχουν δει τοσα τα ματια μου..και τα χω ζησει απο κοντα χωρις να μπαινω σε λεπτομερειες που θελω να πιστευω οτι αν ποτε το παιδι μου κανει κατι θα την παρω γραμμη με τη μια...βεβαια μεχρι το κοριτσακι μου να φτασει σε τετοια ηλικια θα χουν βγει αλλα καλα που μπορει να τα αγνοω πληρως...αλλα οι αλλαγες στη συμπεριφορα ιδιως σε φαση εφηβειας που για καποιο περιεργο λογο δικαιολογουνται τα παντα και δεν το ψαχνουμε παραπερα ειναι σημαδια που δεν πρεπει να αφηνουμε να περνανε στο ντουκου...

και στην τελικη μια γενικη αιματος( και κρυφα μια ειδικη εξεταση )μια στο τοσο οσο και να εμπιστευομαι το παιδι το ενστικτο μου και τις γνωσεις μου εχω αποφασισει προ πολλου οτι θα του την κανω...

IZvWp3.png

Προς gioli:θα σε παρακαλεσω πολυ αν αλλη φορα απαντας σε κατι που γραφω να πατας απαντηση στο συγκεκριμενο για να μου ερχεται ειδοποιηση και να μπορω να απαντησω και γω με την σειρα μου. Λοιπον.Ναι ψαχνω στο διαδικτυο τετοια θεματα,και οταν βρω λεω την αποψη μου.Γιατι?Σε φορουμ μπηκα οχι σε σαιτ της Γκεσταπο πιστευω.Και τα λεω με την ιδιοτητα του ατομο που τα εχει ψαξει λιγο παραπανω γιατι σιχαινομαι την παραπληροφορηση,ακι στην ελλαδα ειδικα σ αυτο το θεμα ειναι απιστευτα μεγαλη!

@tatoo:Ναι το σκανκ το δημιουρησανε.ΦΥΣΙΚΑ ομως.Με διασταυρωση αναμεσα σε ποικιλλιες μαριχουανας.Αυτο δεν το κανει κακο θανατηφορο η οτιδηποτε αλλο.Και μια ποικιλοια απο τριανταφυλλα που εχεις στο κηπο σου μπορει να ειναι απο δυο διασταυρωμενα ειδη τριανταφυλλων,τι παει να πει θα σηκωθουν το βραδυ να σε φανε?Το white widow ναι αγνο ειναι γιατι δεν το αγοραζεις απο τον εμπορο της γειτονιας αλλα απο κανα καταστημα στο αμστερνταμ.Ο εμπορος της γειτονιας στην ελλαδα ναι αλβανικο εχει το οποιο συμφωνω τιγκα στα χημικα ειναι,καθολου φυσικο,και καθολου ακακο.Αυτο τι σημαινει?Αλλος ενας λογος να γινει νομιμο ωστε να μπορουν να ελενχονται τετοιες νοθευσεις και να ξερεις τι αγοραζεις!

Αυτο τι σημαινει?Αλλος ενας λογος να γινει νομιμο ωστε να μπορουν να ελενχονται τετοιες νοθευσεις και να ξερεις τι αγοραζεις!

Πιστεύεις πως ό,τι είναι νόμιμο είναι 100% και ''καθαρό'';

Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά η μπόμπα πάει σύννεφο!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Προς gioli:θα σε παρακαλεσω πολυ αν αλλη φορα απαντας σε κατι που γραφω να πατας απαντηση στο συγκεκριμενο για να μου ερχεται ειδοποιηση και να μπορω να απαντησω και γω με την σειρα μου. Λοιπον.Ναι ψαχνω στο διαδικτυο τετοια θεματα,και οταν βρω λεω την αποψη μου.Γιατι?Σε φορουμ μπηκα οχι σε σαιτ της Γκεσταπο πιστευω.Και τα λεω με την ιδιοτητα του ατομο που τα εχει ψαξει λιγο παραπανω γιατι σιχαινομαι την παραπληροφορηση,ακι στην ελλαδα ειδικα σ αυτο το θεμα ειναι απιστευτα μεγαλη!

@tatoo:Ναι το σκανκ το δημιουρησανε.ΦΥΣΙΚΑ ομως.Με διασταυρωση αναμεσα σε ποικιλλιες μαριχουανας.Αυτο δεν το κανει κακο θανατηφορο η οτιδηποτε αλλο.Και μια ποικιλοια απο τριανταφυλλα που εχεις στο κηπο σου μπορει να ειναι απο δυο διασταυρωμενα ειδη τριανταφυλλων,τι παει να πει θα σηκωθουν το βραδυ να σε φανε?Το white widow ναι αγνο ειναι γιατι δεν το αγοραζεις απο τον εμπορο της γειτονιας αλλα απο κανα καταστημα στο αμστερνταμ.Ο εμπορος της γειτονιας στην ελλαδα ναι αλβανικο εχει το οποιο συμφωνω τιγκα στα χημικα ειναι,καθολου φυσικο,και καθολου ακακο.Αυτο τι σημαινει?Αλλος ενας λογος να γινει νομιμο ωστε να μπορουν να ελενχονται τετοιες νοθευσεις και να ξερεις τι αγοραζεις!

βρε καλο μου επιτρεψε μου να σου πω οτι δεν ειμαι ασχετη απο drugs...δεν παιζει να κατσω να αναλυσω τις γνωσεις μου online και απο που τις απεκτησα...

δεν ειδες τι εγραψα?οτι αν ειναι να πουν οτι και καλα 2 φυτα το καθε σπιτι και μεχρι εκει νομιμα ναι το δεχομαι...δεν δεχομαι το εμποριο που υπαρχει τωρα να νομιμοποιηθει...για κανενα λογο ομως...

Ακομα και στο αμστερνταμ που λεμε και ξαναλεμε ναι ειναι τα κοφισοπ αλλα ειναι και οι τυποι στο δρομο...και σαφως επειδη λιγοι πανε εκει για ποδηλαταδα δεν δινουν τα σκατα που δινουν εδω...

Τι να αναλυουμε τωρα...

IZvWp3.png

Διαφημίσεις

Πιστέυεις πως ό,τι είναι νόμιμο είναι 100% και ''καθαρό'';

Και το αλκοόλ νόμιμο είναι, αλλά η μπόμπα πάει σύννεφο!

Δεν φανταζεσαι ομως...εχω παραιτηθει απο μαγαζαρα με τρελλα μεροκαματα γι αυτο το λογο...με κυριοτερο βεβαια γτ δεν δεχτηκα να δωσω σε μια παρεα 15-16 χρονων κι εγινε μανουρα....κι επειδη το χω προσφατα απο χτες ανοιγω τωρα θεμα στα κοινωνικα γτ δυστυχως δεν εχει να κανει μονο με παιδια αλλα και με ενηλικες..

IZvWp3.png

Σαφως και δε μπήκες σε γκεστάπο, αλλά μου κάνει κάπως πρωτο σου ποστ σε φορουμ για γονεις, να υπερασπίζεσαι τόσο πολύ κάποιες ουσίες. Μου απάντησες στα υπόλοιπα αλλά δε μου απάντησες αν κάνεις χρήση.

@gioli Το αν κανω χρηση τι σε αφορα και τι σχεση εχει?Δηλαδη πρεπει καποις να καπνιζει για να ξερει οτι η νικοτινη εθιζει?

@tatoo Μα αν γινουμε αμστερνταμ πιστευεις θα βγαινει ο μικροεμπορος να πουλαει νοθευμενο πραμα στους δρομους?Ποιος θα το καταναλωνει αν μπορει να παει να πιει το καφε του και να καπνισει ΝΟΜΙΜΑ 1000000 διαφορετικες ποικιλιες?Και πιστευεις οτι η κυβερνηση ειδικα η ελληνικη θα αφηνει τον καθε ασχετο να πουλαει στους δρομους?Θα του κοψει τα ποδια γιατι θα εχει χασουρα.Σκεψου αν ειναι νομιμο θα υπαρχει φορολογηση και η κυβερνηση θα χανει χρημα καθε φορα που καποιος αγοραζει απο το δρομο..

@Thaumataki Ναι αλλα με την μπομπα θα στην κανει ενας μαγαζατορας με ενα δυο τρια 10 μπουκαλια.Για να νοθευτει το χορτο δεν ειναι τοσο ευκολο.Τι θα σου βαλλουν ριγανη?Εκτος και αν εννοεις να μην ειναι 100% καθαρο απο την παραγωγη του,να χρησιμοποιηθουν περιεργα λιπασματα χημικα κλπ που θα σε στηλουν.Βλεπεις κατι τετοιο πιθανο ομως οταν η κυβερνηση απο αυτο θα χασει χρημα?Και οχι μονο απο μια παραγωγη που θα παει σκαρτη.Σκεψου ΠΟΣΟΙ τουριστες θα ερχονται για να καπνιζουν.Τι παγκοσμιο διασειρμο θα φαει η Ελλαδα αν γινει κατι τετοιο.Ενω με μια μπομπα σε ενα μαγαζι ενα καλοκαιρι ποιος χεστηκε?Οι πιο πολλοι τουριστες ειναι υπερβολικα λιαρδα για να το παρουν χαμπαρι και να γινει μανουρα(που δεν νομιζω να εχει γινει ποτε,οπως θα γινοταν αν ερχοταν ενας 10 χρονια καπνιστης απο το αμστερνταμ και θα περιμενε ποιοτητα)η κυβερνηση σηκωνει τα χερια ψηλα γιατι φταιει ο μαγαζατορας.Αλλα και παλι!!πες οτι μερικες παρτιδες βγαινουν νοθευμενες.και τι εγινε?Τα αποτελεσματα θα ειναι μακροχρονα και δεν νομιζω να ειναι τοσο βλακες να ποτιζουν την αγορα νοθευμενα για χρονια.Την ωρα που θα το καταναλωσεις αντε να σε βαρεσει πιο πολυ και να κατσεις μια ωρα παραπανω να κοιτας με το βλεμμα της αγελαδας.Ουτε για πλυση στομαχου θα σε πανε ουτε μπορει να σου σαλεψει και να αρχισεις να βαρας ολο το μαγαζι..

@Thaumataki Ναι αλλα με την μπομπα θα στην κανει ενας μαγαζατορας με ενα δυο τρια 10 μπουκαλια.Για να νοθευτει το χορτο δεν ειναι τοσο ευκολο.Τι θα σου βαλλουν ριγανη?Εκτος και αν εννοεις να μην ειναι 100% καθαρο απο την παραγωγη του,να χρησιμοποιηθουν περιεργα λιπασματα χημικα κλπ που θα σε στηλουν.Βλεπεις κατι τετοιο πιθανο ομως οταν η κυβερνηση απο αυτο θα χασει χρημα?Και οχι μονο απο μια παραγωγη που θα παει σκαρτη.Σκεψου ΠΟΣΟΙ τουριστες θα ερχονται για να καπνιζουν.Τι παγκοσμιο διασειρμο θα φαει η Ελλαδα αν γινει κατι τετοιο.Ενω με μια μπομπα σε ενα μαγαζι ενα καλοκαιρι ποιος χεστηκε?.

Το νοθευμένο χόρτο δηλαδή θα χαλάσει τη φήμη μας έξω;;;;;;;

Επέτρεψέ μου να γελάσω!:lol:

Υπάρχουν άλλα πράματα για να ντρεπόμαστε κι όχι για το εάν θα μας πιάσουν με νοθευμένο χόρτο, όταν κι άμα νομιμοποιηθεί!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Το νοθευμένο χόρτο δηλαδή θα χαλάσει τη φήμη μας έξω;;;;;;;

Επέτρεψέ μου να γελάσω!:lol:

Υπάρχουν άλλα πράματα για να ντρεπόμαστε κι όχι για το εάν θα μας πιάσουν με νοθευμένο χόρτο, όταν κι άμα νομιμοποιηθεί!

Δεν με καταλαβες.Θα ρεουν χιλιαδες οι τουριστες οπως και στο αμστερνταμ για να καπνισουν ελευθερα!Μιλαμε για τρελα εσοδα αν συμβει αυτο!πιστευεις οτι η κυβερνηση θα διακινδυνευσει τετοια εσοδα για να βγαλει νοθευμενο πραμα?Ειναι ηλιθιοι αυτοι που μας κυβερνανε αλλα οταν ερχετε η υποθεση στο χρημα πιανουν πουλια στον αερα

Και κατι αλλο που αγνοουν οι περισσοτεροι εδω μεσα πιστευω.Γνωριζετε τα ιατρικα ωφελη της μαριχουανας?Γνωριζετε ποσοι γιατροι παρακαλανε να επιτραπει με ιατρικη συνταγη?Γνωριζετε οτι πολλες χωρες το επιτρεπουν για ιατρικους σκοπους μονο?Τελος γνωριζετε οτι εχουμε απο τα αυστηροτερα νομοθετικα πλαισια για κατοχη και χρηση?Μιλατε για το τεραστιο συζητημα των ναρκωτικων και της αποποινηκοποιησης της κανναβης χωρις επιχειρηματα!χωρις να εχετε διαβασει ουτε μια ερευνα!Απλα και μονο με τη λογικη ναρκωτικο--->ου ου σατανας ου εξω απο δω βαζετε στην ιδια κατηγορια εναν χρηστη κανναβης με ενα ηρωινομανη!!Ψηφισα ναι στην δημοσκοπηση σας και θα ψηφιζα ναι και σε δημοψηφισμα αν γινοταν οπως εγινε στην καλιφορνια προσφατα.Τωρα το ξανασκεφτομαι.Δεν ειναι ετοιμη η ελλαδα.Οχι γιατι δεν ειναι ετοιμη η κυβερνηση,ουτε γιατι δεν ειναι ετοιμο το κοινο που θα καταναλωνει κανναβη να την προσαρμοσει στην ζωη του.Αλλα γιατι τα ατομα καποιας ηλικιας(και μη) ειναι ακομα προσκολλημενα σα παλαιολιθικες αντιληψεις ΧΩΡΙΣ αποδειξεις!!!Οσο θα ηθελα να δω την μαριχουανα νομιμη στην ελλαδα και να μην βλεπω παιδια καθε μερα απο το χορτο να το πηγαινουν στην βελονα,αλλο τοσο δεν θα ηθελα να δω μια 50αρα στην πλατεια του χωριου να λεει σε ολους οτι ΑΥΤΟΣ εκει εκανε χασισι στο κοφισοπ της αθηνας και να κανουν ολοι μαζι το σταυρο της και ξου ξου ξου!Γιατι αυτο θα γινει.Τελικα το μονο που ξερετε να κανετε εσεις οι γονεις των σημερινων παιδιων ειναι να λετε ναι εμεις φτεμε για τα σκατα που τρωτε και που αναπνεετε ναι εμεις τα καναμε μπουρδελο,ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ!!τουλαχιστον μαθετε να ενημερωνεστε προτου ξεκινησετε debate αντι να κανετε τετοιες συζητησεις με επιχειρηματα χωριατικα.Τα ξαναλεμε σε καμμια 10 χρονια που ελπιζω να εχει αλλαξει η ελληνικη κοινωνια και ο ελληνικος τροπος σκεψης

Διαφημίσεις

Δεν με καταλαβες.Θα ρεουν χιλιαδες οι τουριστες οπως και στο αμστερνταμ για να καπνισουν ελευθερα!Μιλαμε για τρελα εσοδα αν συμβει αυτο!πιστευεις οτι η κυβερνηση θα διακινδυνευσει τετοια εσοδα για να βγαλει νοθευμενο πραμα?Ειναι ηλιθιοι αυτοι που μας κυβερνανε αλλα οταν ερχετε η υποθεση στο χρημα πιανουν πουλια στον αερα

Και κατι αλλο που αγνοουν οι περισσοτεροι εδω μεσα πιστευω.Γνωριζετε τα ιατρικα ωφελη της μαριχουανας?Γνωριζετε ποσοι γιατροι παρακαλανε να επιτραπει με ιατρικη συνταγη?Γνωριζετε οτι πολλες χωρες το επιτρεπουν για ιατρικους σκοπους μονο?Τελος γνωριζετε οτι εχουμε απο τα αυστηροτερα νομοθετικα πλαισια για κατοχη και χρηση?Μιλατε για το τεραστιο συζητημα των ναρκωτικων και της αποποινηκοποιησης της κανναβης χωρις επιχειρηματα!χωρις να εχετε διαβασει ουτε μια ερευνα!Απλα και μονο με τη λογικη ναρκωτικο--->ου ου σατανας ου εξω απο δω βαζετε στην ιδια κατηγορια εναν χρηστη κανναβης με ενα ηρωινομανη!!Ψηφισα ναι στην δημοσκοπηση σας και θα ψηφιζα ναι και σε δημοψηφισμα αν γινοταν οπως εγινε στην καλιφορνια προσφατα.Τωρα το ξανασκεφτομαι.Δεν ειναι ετοιμη η ελλαδα.Οχι γιατι δεν ειναι ετοιμη η κυβερνηση,ουτε γιατι δεν ειναι ετοιμο το κοινο που θα καταναλωνει κανναβη να την προσαρμοσει στην ζωη του.Αλλα γιατι τα ατομα καποιας ηλικιας(και μη) ειναι ακομα προσκολλημενα σα παλαιολιθικες αντιληψεις ΧΩΡΙΣ αποδειξεις!!!Οσο θα ηθελα να δω την μαριχουανα νομιμη στην ελλαδα και να μην βλεπω παιδια καθε μερα απο το χορτο να το πηγαινουν στην βελονα,αλλο τοσο δεν θα ηθελα να δω μια 50αρα στην πλατεια του χωριου να λεει σε ολους οτι ΑΥΤΟΣ εκει εκανε χασισι στο κοφισοπ της αθηνας και να κανουν ολοι μαζι το σταυρο της και ξου ξου ξου!Γιατι αυτο θα γινει.Τελικα το μονο που ξερετε να κανετε εσεις οι γονεις των σημερινων παιδιων ειναι να λετε ναι εμεις φτεμε για τα σκατα που τρωτε και που αναπνεετε ναι εμεις τα καναμε μπουρδελο,ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ!!τουλαχιστον μαθετε να ενημερωνεστε προτου ξεκινησετε debate αντι να κανετε τετοιες συζητησεις με επιχειρηματα χωριατικα.Τα ξαναλεμε σε καμμια 10 χρονια που ελπιζω να εχει αλλαξει η ελληνικη κοινωνια και ο ελληνικος τροπος σκεψης

Και η ηρωίνη χορηγείται με ιατρική συνταγή ως ισχυρό αναλγητικό σε ειδικές περιπτώσεις. Αυτό τί σημαίνει να τη νομιμοποιήσουμε και αυτη;

Επίσης ο τουρίστας άμα θέλει 'μαύρο' δεν είναι ανάγκη να ξενιτευτεί. Ούτε θα διαλέξει προορισμό με γνόμωνα πού θα 'καπνίσει'. Επιπρόσθετα και να θέλει να το κάνει, θα το βρει έστω κι αν είναι παράνομο.

iyuNp3.png4hNCp3.png

ναι...η Ελλάδα δεν έχει τουρισμό για να εισσρεύσει χρήμα...μας βγάζεις λίγο εκτός θέματος..

πάντως κι εγω γι'αυτό ψήφησα κατά γιατί η κοινωνία και το κράτος δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Απο το να γινει νομιμη(που παιζει να πωλειται δλδ σαν τα τσιγαρα..η να εχει το δικαιωμα ο καθενας να καλλιεργει μεχρι μιας ορισμενης ποσοτητας η με τον οποιο αλλο τροπο )μεχρι το να στηριξουμε την οικονομια μας σε αυτο μιας και το ελληνικο θεωρειται απο τα καλα ακομα και στην αγορα του αμστερνταμ με κανει να γελαω και μονο...

Μην την ξεφτιλιζουμε την κουβεντα...

Κι αν γινονται ελεγχοι οπως για την πωληση τσιγαρων η αλκοολ σε ανηλικους (λεμε τωρα) κι εκει βασιστουμε στο να γινει ομαλα η νομιμοποιηση αστα να πανε...

Οσο για τον τουρισμο που πιστευω οτι εκει βασιζεται πλεον η οικονομια της χωρας μας με τετοιες ομορφιες και τετοια ποικιλια σε τοπια,με τετοιες θαλασσες τοσα νησια και τοσα αρχαια αν το ελληνικο κρατος αποφασιζε να νομιμοποιησει τη μαριχουανα με κυρια αιτια την προσελκυση περισοτερων τουριστων εγω πρωτη θα τους εφτυνα στη μουρη και θα μουν και αντιθετη...Ας εκμεταλευτουν στο επακρο και σωστα πρωτα ολα οσα υπαρχουν και την ψαχνουμε για τις εναλλακτικες μετα...

Μην τρελλαθουμε εντελως!!!

Το πως και με ποιο τροπο θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο εφικτο νομιζω παιζει τον πιο σημαντικο ρολο στο αν οι πολιτες θα ειναι υπερ η κατα...και οχι τοσο αυτη καθεαυτη η νομιμοποιηση...Γνωμη μου παντα..

IZvWp3.png

Πάντως η νομιμοποίηση...

πιστεύω πως σε πρώτο βαθμό θα κάνει όσους έχουν ήδη δοκιμάσει να απενοχοποιήσουν αυτή την επιλογή τους. Άρα το θεωρώ πολύ πιθανό όσοι έχουν ήδη δοκιμάσει να είναι υπέρ της νομιμοποίησης.

(Ίσως αγνοώντας -ηθελημένα- τους όποιους πραγματικούς κινδύνους).

Όσοι έφηβοι έχουν ροπή προς τα κεί θα δοκιμάσουν.

Όσοι έχουν "αντιστάσεις" δε θα δοκιμάσουν.

Όλο το παιχνίδι γίνεται για όσους αμφιταλαντεύονται.

Άρα εκεί... μήπως με το να θεωρείται νόμιμο, θα είναι και πιο εύκολα προσβάσιμο;

Μήπως μαζί με την απαγόρευση, πέσουν στη σκέψη: "έλα μωρέ, σιγά..." ( αυτό μάλιστα από συμφορουμίτες που έχουν δοκιμάσει... το έχουμε ήδη ακούσει).

Η γνώμη μου είναι πως η Ελληνική κοινωνία, μη γνωρίζοντας όρια, και παρακάμπτοντας νόμους και κανόνες δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Όχι γιατί δε μπορεί να το δεχθεί, αλλά γιατί θα το χρησιμοποιήσει στραβά.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

και κατι προχειρο που βρηκα γτ δεν θυμαμαι ολα οσα ειχα διαβασει τοτε και δεν το χω καθολου να ψαχνω γιατι χαλιεμαι πολυ..

http://www.schizophrenia.com/prevention/streetdrugs.html

να με συνχωρειτε που ειναι στα αγγλικα αλλα μιας και κυριως θελω να το διαβασει ο παλικαρης που δεν ειναι βλαχος-χωριατης και ειναι διαβασμενος και ψαγμενος πιστευω δεν πειραζει....:)

και be carefull my dear!! δεν προκαλει αλλα πολλαπλασιαζει τις πιθανοτητες εμφανισης ετσι για να ξερουμε τι λεμε...

κι αν αμφιβαλλεις για τα λεγομενα μου εχει και 30 διαφορετικες επιστημονικες ερευνες που μπορεις να διαβασεις(δεν θα χεις προβλημα αλλωστε)....

και δεν το παραθετω ως επιχειρημα για την μη νομιμοποιηση απλα για να μη θεωρεις δεδομενο οτι κανεις αλλος δεν ξερει τιποτα..

IZvWp3.png

Διαφημίσεις

Θυμαμαι χαρακτηριστικα,ημουν 19 χρονων,ηταν 5 η ωρα το πρωι,χειμωνας και ημουν εξω απο το "Αλσος",ενα πολυ μεγαλο τοτε club με rave μουσικη.Ημουν κουρασμενη και ηθελα να φυγω μονη μου,περιμενα λοιπον ταξι και ηταν διπλα μου μια παρεα νεαροι οι οποιοι μαλωναν για μια "συναλλαγη"μικρης ποσοτητας χορτου.Η διαφορα τους ηταν για ενα γραμμαριο.Ξαφνικα αναψαν τοσο πολυ,που αρχισαν να σπανε μπουκαλια στον νεαρο που κατηγορουσαν,στο κεφαλι....Τραγικο.Μηπως η αποποινικοποιηση εξαλειψει τετοιου ειδους φαινομενα???Τι να πω...ειμαι προβληματισμενη...

Δεν θελω τα παιδια μου να παρουν ναρκωτικα,ουτε καν να δοκιμασουν,ειναι το χειροτερο μου.Ειμαι πολυ αγχωδης σε οτιδηποτε αφορα την υγεια τους.Και εχω δοκιμασει κι'εγω,ενταξει,δεν μπορω εγω προσωπικα να πω "Σιγα το πραγμα",γιατι σε μενα δεν ηταν ωραια εμπειρια.Οταν ειχε συμβει,ημουν σε μια πλατεια στο Πασαλιμανι και επι μιαμιση ωρα προσπαθουσα να σκεφτω πως στο κερατο θα παω στα Εverest που ηταν στο ακριβως απεναντι πεζοδρομιο,μιλαμε για γελοια κατασταση,καηκαν ολα τα κυταρα του εγκεφαλου μου.

Ειχα ομως πολλους (μα παρα πολλους,να τολμησω να πω το 90%?) φιλους που επιναν και ηταν κυριλε.Πιστευω πως ειναι θεμα οργανισμου,ποιοτητας,κλπ.

Ειμαι πολυ μπερδεμενη με το θεμα της αποποινικοποιησης,οσα εχω δει μεχρι τωρα με βαζουν καπου στην μεση,κυριως γιατι ξερω πως τα παιδια μας μπορουν να το βρουν ανα πασα ωρα και στιγμη.Ειναι περα για περα αληθινο,πως κυκλοφορει παντου.

Σε ενα θεμα που ειμαι φανατικα υπερ της αποποινικοποιησης,ειναι η χορηγηση της σε ασθενεις.Ειναι παγκοσμιως γνωστο πως η κανναβη μειωνει τον πονο στους καρκινοπαθης.Και αν ειχα μια αμφιβολια,εξαφανιστηκε οταν εμαθα πως γειτονας,χρονια χρηστης κανναβης ηταν καρκινοπαθης εδω και 5 χρονια και το εμαθε οταν νοσηλευτηκε με γαστροραγια.Εμενα ο πατερας μου σφαδαζε απο τους πονους και το εμαθε νωρις;.

Οσοι εχουν περιστατικα καρκινοπαθων στον περιγυρο τους (που ευχομαι κανεις),εχει ζησει απο κοντα ποσο μπορει να υποφερει ενας καρκινοπαθης.Πραγματικα,8 μηνεςμετα τον χαμο του πατερα μου,μετανοιωνω που δεν εψαξα να βρω,να του απαλυνω τον πονο.

Σε αυτον και μονο τον τομεα,απορω γιατι δεν το εχουν κανει ακομα.

Για τα αλλα,οπως προειπα,ειμαι μπερδεμενη.....

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

κι εκει που λοιπον θα λειτουργουν τα κοφισοπ στην αθηνα και φυσικα ολοι οι απαραιτητοι ελεγχοι θα γινονται απο τους αρμοδιους...εκει που θα πινεις αμεριμνος εσυ η ο τουριστας το τσιγαρακι σου θα σου σκαει ο ελεγχος και θα σου λεει προστιμο!!!οχι για το χορτο...αλλα για το τσιγαρο που χεις βαλει μεσα γτ οπως και να το κανουμε το καπνισμα σε κλειστους χωρους απαγορευεται !!!

Σορυ που το τσακιζω αλλα μου ρθε σαν σκεψη και γελαω μονη μου σαν χαζη με το ενδεχομενο... :):)

IZvWp3.png

Δεν θα μπουν στην ζωη κανενος,εαν καποιος δεν το επιδιωξει...εαν θελει καποιος να τα βαλει,τα βαζει και τωρα.Η προσβαση ειναι το ιδιο ευκολη,αυτο ειναι που συζηταμε,bounitsa μου.

Στην γειτονια να βγω να το φωναξω,δεν παιζει,βρισκω.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

όμως , για τους έφηβους τι θα άλλαζε κάτι τέτοιο?

Θα ήθελα αυτό να είναι το κύριο θέμα του τόπικ, όσο είναι εφικτό.

Φερνω ενα παραδειγμα.

Ενας απλος αγνος :lol: γονιος μαθαινει οτι το παιδι του καπνιζει μαριχουανα.

1η αντιδραση....σοκ ... τσιριδα , τα κλασικα :lol::lol:

2η αντιδραση... να μαθει, να πληροφορηθει τα παντα γυρω απο αυτο.

3η αντιδραση... να βαλει το παιδι κατω να του μιλησει και να του εξηγησει οτι ειναι ναρκωτικο και οτι αν ηταν καλο δεν θα ηταν παρανομο κλπ κλπ

4η αντιδραση , το παιδι υπο τον φοβο του γονεα θα το κανει κρυφα (σσσ ειναι παρανομο :wink:)

5η αντιδραση ... θα το ξαναπιασει ο γονιος και παει τουμπαλι.

6η αντιδραση ... θα μαλωσουν και το παιδι θα γυρισει και θα πει το κλασικο "με ενα την ημερα δεν παθαινεις τιποτα. Μην σου πω ειναι πιο αγνο και καθαρο απο το τσιγαρο που κανεις εσυ :shock:"

7η αντιδραση .. διαμαχες - καυγαδες.

Υπαρχουν οι εξης πιθανες πορειες του παιδιου:

1. Να συνειδητοποιησει τι κανει και να σταματησει.....(χμμμ ποσο πιθανο να ειναι αυτο...:?)

2. Να το πιασει η αστυνομια και σαν παρανομο που ειναι να παρει φυλακουλα με αναστολη και αφου χεστει πανω του να σταματησει. :wink: (τα καλα του να ειναι παρανομη ουσια).

3. Αισχατη λυση. Αν το παιδι το παρακανει και θολωσει το ματι του εχεις δικαιωμα ως γονιος που το παιδι σου παρανομει ... να το καταγγειλεις και να το βαλεις να διαλεξει αναμεσα στην φυλακη και την αποτοξινωση.

Την εξελιξη που θα ειχε το παιδι αν συνεχιζε δεν την ξερεις.

Λενε πολλοι οτι μεγαλωνουν με αυτο και το ελεγχουν.

Δυστυχως οσοι ξερω προχωρησαν παραπερα.... οποτε θα κρινω υπερ του να παραμεινει παρανομο μιας και η υποδομη της κοινωνιας μας δεν μπορει να ελενξει και να οργανωσει μια αντικαπνιστικη εκστρατεια ποσο μαλλον κατα των ναρκωτικων.:-(

Τα δικά μου επιχειρήματα τα οποία είναι θετικά για την νομιμοποίηση, σε σχέση με τους έφηβους είναι

• όσο πιο απαγορευμένο είναι κάτι τόσο πιο cool είναι για τους εφήβους
  • η αίσθηση του κινδύνου είναι ούτως η άλλως μειωμένη σε αυτές τις ηλικίες, άρα η μή γνώση/ μή ενημέρωση που υπάρχει σχετικά με αυτή την ουσία, ενισχύει τις πιθανότητες για κατάχρηση: αρκετοί γονείς ίσως επειδή είναι παράνομη η ουσία, δεν μπαίνουν στην διαδικασία να εξηγήσουν καποια πράγματα για αυτή, και απλώς την απαγορεύουν, με αντίθετα αποτελέσματα σε αρκετές περιπτώσεις,αφού ο κάθε τρίτος μπορεί πολύ εύκολα να πείσει το παιδί τους με επιχειρήματα όπως "είναι κάτι φυσικό" , "σε άλλες χωρες επιτρέπεται" κτλ και έτσι ο έφηβος, που δεν είναι ενημερωμένος, να μην μπει καν στην διαδικασία να αναρρωτηθεί ή να ενημερωθεί απο μόνος του για το τι είναι αυτό που του προσφέρουν.

Κρινοντας απο εμενα και μονο απανταω αυτο.

Αν το τσιγαρο ηταν παρανομο απο πριν το πιασω στα χερια μου... δεν θα ημουν τωρα εξαρτημενο ατομο.

Εμενα σιγουρα θα με σταματουσε και σιγουρα θα ειχα πιο καθαρα πνευμονια.

Τωρα ομως , σαν εξαρτημενο ατομο πια (δεν εθελοτυφλω ναρκωτικο ειναι και το τσιγαρο - το απλο λεω ετσι :lol::lol: ) ακουω απαγορευση καπνισματος και βγαζω φλυκταινες.

Ο μονος τροπος να δεχομουν την νομιμοποιηση της μαριχουανας θα ηταν να ειναι πανακριβη ωστε τα πιτσιρικια να μην μπορουν να ανταπεξελθουν σε αυτην. :wink:

Πχ . Ολοι πιτσιρικια πρωτοηπιαμε μπυρα. Το ουισκι δεν ηταν για την τσεπη μας :lol:. Και φυσικα ηπιαμε 1 γιατι 2η... δεν επαιζε να εχουμε να την πληρωσουμε :wink:

Πιστεύω ότι σε όσο μικρότερη ηλικία γνωρίζουν/ενημερωθούν τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να απορρίψουν τις πληροφορίες που θα τους δώσει ο γονέας.

Ενώ όσο πιο αργά, τόσο πιο μεγαλύτερες οι πιθανότητες ήδη να έχουν επηρεαστεί απο τον περίγυρό τους όσον αφορά την "αθωότητα" αυτης της ουσίας.

Αυτο με ενδιαφερει. Ποια θεωρεις οτι ειναι η καταληλη ηληκια να κανει καποιος κατι τετοιο?

"Την ίδια στιγμή, η απαγόρευση της μαριχουάνας γεμίζει τα δικαστήρια της Καλιφόρνια με δεκάδες χιλιάδες μη βίαους παραβάτες κάθε χρόνο. Ωστόσο η μαριχουάνα παραμένει διαθέσιμη όπως πάντα, και οι έφηβοι όλης της χώρας αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο για αυτούς να αγοράσουν μαριχουάνα παρά αλκοόλ."

Θεωρω οτι αυτο θα επρεπε να αλλαξει.

Θα επρεπε σε χρηστη να δινεται η δυνατοτητα επιλογης αναμεσα σε κεντρο αποτωξινωσης και φυλακης.

Δεν ειναι δυνατον να στιβαζουν στο Δαφνι εξαρτημενα ατομα και ουτε να χρειαζεσαι ιδιωτικο κεντρο αποτοξινωσης ωστε να μπορεσεις να βοηθησεις το παιδι σου.

Εδω δεν εχουμε τα βασικα για τα ηδη εξαρτημενα ατομα που θελουν να απαλλαχθουν .. τι ψαχνουμε να βρουμε.

Αν και οταν οργανωθει η βοηθεια των χρηστων ... τοτε ισως πια ειμαστε ετοιμοι σαν κοινωνια για την νομιμοποιηση του.

πιστευω οτι ισχύει και για εδώ αυτό! εσείς τι λέτε; .

Εάν έρευνα έδειχνε ότι και εδώ ειναι πιο εύκολο να αγοράσουν τα παιδιά μαριχουάνα, παρά αλκοόλ

αυτό δεν θα ήταν ενα επιχείρημα για την νομιμοποίηση καθώς έτσι η πώληση θα ήταν ελεγχόμενη , με άδεια, την οποία θα κινδυνευαν να την χασουν εάν πουλαγαν σε ανήλικους - και όχι απο άτομα της μαυρης αγοράς.

Γιατι δυσκολευονται να σου πλασαρουν το τσιγαρο? Νομιμοτατα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Όσοι γνωρίζω εγώ ( και είναι αρκετοί ) κανένας δεν προχώρησε παραπέρα.O κουμπάρος μου που είναι πλέον ηρωινομανης 'έπινε' περιστασιακά τσιγαριλίκια.Από κει και πέρα πραγματικά δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο ώστε να μην είναι νόμιμη η κάναβη.Σαφέστατα και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα κάποιος που κάνει χρήση καναβης να παει παραπέρα αλλά είναι πιθανότητα.Ένα διάστημα πριν τα Χριστούγεννα έπινα κάθε βράδυ για κανένα μήνα το βράδυ ένα ποτήρι ουίσκι, τι διάφορα θα είχε αν καπνιζα κανένα τσιγαριλίκι; Θεωρώ ότι είναι άστοχο να συκγρινουμε την κάναβη με την ηρωινη στη συγκεκριμένη συζήτηση...Το ερώτημα είναι σαφεστατο αποποινικοποιηση ινδικής καναβης.Όχι τίποτε άλλο απλά όσοι ήμαστε υπέρ για να μη χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα.

rQGhp3.png

• Οσο για το περασμα στα σκληρα ναρκωτικα.Ναι αποτελει περασμα.Αλλα γιατι?Αναρωτηθηκατε ποτε?Γιατι ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ εμπορος που σου δινει το χορτο,'τυχαινει' να εμπορευτε και αλλα 'καλουδια'.Και μια ωραια μερα σου λεει μου τελειωσε το χορτο.Παρε αυτο καλο και αυτο.Για σκεφτειτε τωρα.Αν πουλαγαμε ΝΟΜΙΜΑ κανναβη στις καφετεριεσ πχ Αμστερνταμ θα σου ελεγε το γκαρσονι δυστυχως κυριε μας τελειωσε το χορτο,μηπως θα θελατε λιγο ηρωινη με τον καφε σας?????

Μια απορια και μονο:

Αφου δεν ειναι εξαρτημενος αυτος που κανει χρηση καναβης,

οταν δεν την βρει και του προτεινουν κατι αλλο,

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ αν δεν του ειναι τοσο απαραιτητη η ληψη του? :confused::confused:

Μια ερώτηση για όσους λένε οτι το χορτο δεν είναι κακό. Αν στην ενότητα για τους έφηβους, μας έγρφε κάποιο παιδί οτι οι γονείς του έμαθαν οτι έκανε ενα τσιγαριλίκι και οτι έγιναν έξαλλοι, τι θα το συμβουλεύατε; Να πει στους γονείς του, οτι έρευνες δείχνουν οτι η χρήση τους δεν επιφέρει πρόβλημα;

Παντως να ομολογησω οτι γινεται φοβερη καμπανια για την καναβη.

Σε μια προσπαθεια μου να δω , να μαθω 5-10 πραγματα (οχι μονον εδω) μεχρι που κοντεψα να πειστω να κοψω το απλο τσιγαρο και να την αρχισω.

Μιλαμε για τρελλη πλυση εγκεφαλου απο τα media ετσι?

Και αντε να πεισω εγω τα παιδακια μου μετα να μεινουν μακρια.

Οσοι την υπερασπιζεστε θα ηθελα να μου πειτε ως γονεις το εξης.

Ερχεται το παιδακι σας και σας λεει "μαμα εκανα μαριχουανα εχθες" (γιατι πλεον ως γονιος το βλεπω το θεμα οκ?)

Πως αντιδρατε?

Δλδ αυτο που θελω να καταλαβω ειναι την θεωρειτε ακινδυνη ή θεωρειτε οτι θα μειωθουν οι "εξαρτημενοι" απο αυτην αν αποποινικοποιηθει?

Με ποιο κριτηριο ειστε υπερ δλδ?

Μια απορια και μονο:

Αφου δεν ειναι εξαρτημενος αυτος που κανει χρηση καναβης,

οταν δεν την βρει και του προτεινουν κατι αλλο,

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ? :confused::confused:

αυτο το θεμα ειναι αλλο και πολυ μεγαλο ,το γιατι και πως καταληγουν καποιοι στα ναρκωτικα .

Μεγαλο η το μεγαλυτερο μερος ευθυνων το εχει η οικογενεια και οχι επανω στο θεμα ενημερωση αλλα πως μεγαλωνει το εκαστοτε παιδι .Πολλα παιδια ειναι πολυ "ευαισθητα" και πρεπει ο γονιος να το μεγαλωσει ετσι που να εχει δυναμη και αυτοπεποιθηση να μην τον πληγωνει ακραια η καθε αποτυχια στην ζωη του και να ανταπεξερχετε στισ προκλησεισ τησ ζωησ .Δυστυχως πολλα παιδια και φυσικα μεγαλοι ενηλικες δεν μπορουνε να διαχειριστουν τιποτα απο αυτα γιατι μεγαλωσαν χωρις να τα μαθουν σωστα .Φυσικα υπαρχουν και δυνατοι χαρακτηρες που αν και μεγαλωσαν με αντιξοοτητες δεν "κυλισαν" .

Γιαυτο λεω παντα οτι οποιος ειναι να κυλισει θα κυλισει οσες απαγορευσεις και να υπαρχουν

απο την στιγμη που η ψυχολογια του ειναι τετοια που θελει "αποκουμπι" η να "ξεχαστει" η να "φυγει" θα το κανει ακομα και με βενζινι ......

το κρατος πριν σκεφτει την νομιμοποιηση πρεπει να αρχησει να ειναι πολυ πιο κοινωνικο απο την βαση ,να υποστηριζει την οικογενεια με καλυτερα εργατικα δικαιοματα με κοινωνικες υπηρεσιεσ με δωρεαν μαθηματα (σχολες γονεων) με ψυχολογους σε καθε σχολειο ,με παρεμβατικοτητα σε οικογενειες που πρατουν κακουργηματα (ξυλο κα) με ενημερωση .....υπαρχουν τοσα να γραψω .....

οταν οι γονεις θα ειναι οσο μπορουνε πιο σιγουροι για το ποσο σωστα μεγαλωνουν τα παιδια τους δεν θα εχουν αυτον τον φοβο τοσο μεγαλο και θα μπορουνε να διαχειριστουν ομορφα και κομσα το θεμα .

αλλα και παλυ δεν μπορουμε να ζηταμε απο το κρατοσ να το παιξει γονιος στα παιδια μασ και εμεισ να απουσιαζουμε .....η δικη μασ πρωτοβουλια για ενημερωση σε θεματα διαπαιδαγωγησης και αντιμετωπισησ θα μασ σωσει και οχι αν απαγορευσουμε οτι φοβομαστε .

ειτε το απαγορευσουμε ειτε οχι θα ειναι εκει και αν το παιδι μας εχει κενα και θελει πατεριτσεσ θα τα βρει .....

οσους ξερω στα 32 μου χρονια που "κυλισαν" ηταν ατομα πολυ ευαισθητα που η ειχαν καταπιεστικους απετιτικους γονεις ειτε απουσιαζαν απο την ζωη τους (οχι κυριολεκτκα) ειτε αντιμετωπιζαν καποιο ανατομικο θεμα και ποτε δεν ενιωσαν ισοτιμοι ....οι περισσοτεροι απο "καλες" οικογενειες .....

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Παντως να ομολογησω οτι γινεται φοβερη καμπανια για την καναβη.

Σε μια προσπαθεια μου να δω , να μαθω 5-10 πραγματα (οχι μονον εδω) μεχρι που κοντεψα να πειστω να κοψω το απλο τσιγαρο και να την αρχισω.

Μιλαμε για τρελλη πλυση εγκεφαλου απο τα media ετσι?

Και αντε να πεισω εγω τα παιδακια μου μετα να μεινουν μακρια.

Οσοι την υπερασπιζεστε θα ηθελα να μου πειτε ως γονεις το εξης.

Ερχεται το παιδακι σας και σας λεει "μαμα εκανα μαριχουανα εχθες" (γιατι πλεον ως γονιος το βλεπω το θεμα οκ?)

Πως αντιδρατε?

Δλδ αυτο που θελω να καταλαβω ειναι την θεωρειτε ακινδυνη ή θεωρειτε οτι θα μειωθουν οι "εξαρτημενοι" απο αυτην αν αποποινικοποιηθει?

Με ποιο κριτηριο ειστε υπερ δλδ?

Μανα ξερη στο πατωμα,με στραβωμενο στομα!!!

Λοιπον,σκεφτομουν....

Το παιδι μου καποια στιγμη επιλεγει να δοκιμασε (φτου,φτου,μακρυα μας).

Απο αυτα που εχω δει και ζησει ανα τα χρονια...

Αν ηταν στο χερι μου να επιλεξω αναμεσα στο να το προμηθευτει με τον τροπο που γινεται σημερα,με ολες τις προσμιξεις χημικων που περιεχει (που,οπως προανεφερα,αυτες πιστευω επηρεασαν και μενα οταν το δοκιμασα),με συναλλαγες με επικινδυνα ατομα με το να το προμηθευτει νομιμοποιημενο,"καθαρο"απο χημικα,ναι,φυσικα θα διαλεγα το δευτερο.

Βεβαια,αν ηταν στο χερι μου να επιλεξω,θα επελεγα να μην το δοκιμασει καν,αλλα τελοσπαντων.

Ομως...οι αποριες μου ειναι οι εξης

-Ειναι μονο θεμα καθαροτητας η και θεμα οργανισμου???Εαν ειναι και θεμα οργανισμου,η ευκολη προσβαση του θα επηρεασει και θα εθισει πολλα παιδια,ισως σε μικροτερο βαθμο,λογω της "καθαροτητας",αλλα παλι η καταληξη θα ειναι ιδια.

-Johnaros σιγουρα το "περασμα" στα πιο βαρια ναρκωτικα γινεται για τον λογο που μας γραφεις???Μηπως,λεω μηπως,εθιζει η μαριχουανα???Μην φευγεις,εχω αποριες!!!!!!!

Johnaros,εχεις οντως αρκετες γνωσεις επανω στο θεμα,πρεπει ομως να καταλαβεις πως δεν εχεις κατι πολυ σημαντικο,εφοσον γραφεις σε μας.Δεν εισαι γονιος.Προσπαθησε λιγο να καταλαβεις πως και εμεις ακομα αλλιως ειμασταν πριν κανουμε παιδια,αλλιως τωρα.

Ειναι καπως σαν το θεμα της μηχανης,μικροι καβαλαγαμε τα μηχανακια,καναμε σουζες,πεφταμε,πηγαιναμε στο νοσοκομειο και μετα ξανα μανα,τωρα αν μου πουν πως το παιδι μου θα καβαλησει μηχανη...ζοριζομαι!!!!!!!!!!!!

Η μαριχουανα,απο αυτα που ξερω εγω,καθαρη,με ληψη σπανια,μια στο τοσο που λενε,ναι,κατι φοβερο δεν ειναι.Αλλα μενει ελεγχομενο??

Τελος,εστω πως ολα τα παραπανω σχετικα με την νομιμοποιηση ισχυουν,ξερω κι'εγω,μια μανα δυσκολα το διακινδυνευει να πει ναι.

Εγω εβαλα την τριτη επιλογη,πιστευω πως τα νοθευμενα ναρκωτικα (με κοκα διαβασα???Τρελα με πιανει!!!),ειναι φοβερα επικινδυνα και οι συναλλαγες με "εμπορους"αλλο τοσο.

Παρολα αυτα,ηταν μια επιλογη βαση λογικης και βαση του τι επικρατει τωρα σε σχολεια,παρεες,κλαμπ,εχει γεμισει ο τοπος,ρε γαμωτο.

Αλβερτος Αινσταιν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...