Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαριχουάνα/ινδική κάνναβη & αποποινικοποίηση;

πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;  

276

1. 1. πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;

• όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό, όπως και να έχει
      205
    • όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί κάτι τέτοιο
      72
    • ναι εάν το κράτος φροντίσει να τεθούν οι απαραίτητες συνθήκες (ενημέρωση/πρόληψη/φορείς)
      383
    • ναι ακόμα και αν δεν υπάρχει στρατηγική ενημέρωσης/θα βοηθήσει η νομιμοποίηση και απο μόνη της - οι γονείς ας αναλάβουν να ενημερωθούν/ενημερώσουν τα παιδιά τους
      303

Recommended Posts

το ίδιο συμβαίνει και με τα αντικαταθληπτικά..γνωρίζεις με σιγουριά οτι κάποιος απο το περιβάλλον του παιδιού σου δεν παίρνει;ο δάσκαλος η συνοδός του σχολικού ο οδηγός του σχολικού κ.λ.π.;

Το βασικό σκεπτικό μου είναι οτι δεν μπορείς να γνωρίζεις ούτε και τώρα αν κάποιος είναι υπο την επήρρεια ουσιών όποιες κι αν είναι αυτές άρα και να νομιμοποιηθεί η κάνναβη δεν είναι σίγουρο οτι όλοι θα είμαστε φτιαγμένοι.....έστω ότι όλοι θα είναι φτιαγμένοι

Άμα κάποιος δάσκαλος π.χ. παίρνει αντικαταθληπτικά, κρίνεται προσωρινά ανίκανος να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Αλλά και πάλι... Αυτό τί σημαίνει, πως επειδή δε ξέρω εάν είναι ''φτιαγμένος'' ο Α, ο Β πρέπει να το νομιμοποιήσουμε κιόλας; Άμα νομιμοποιηθεί, θα είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβασή της. Όπως και με το αλκόολ. Αφού είναι νόμιμο, άρα δεν είναι τόσο βλαβερό και συνάμα το βρίσκω ακόμη και σε περίπτερο. Και για αυτό οι αλκοολικοί αυξάνονται συνεχώς. Γιατί το αλκοόλ είναι η 3η αιτία θανάτου μετά το καρκίνο και τις καρδιοπάθειες.

Δε νομίζω πως έτσι θα βοηθήσουμε στην εξάλειψη των ναρκωτικών. Το αντίθετο θα έλεγα....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 567
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί με 20γρ. χασίς θα σε μπαγλαρώσουν , ενώ με 10 μπουκάλια ουίσκι δεν θα σε πειράξει κανείς...

Το ΠΩΣ θα χρησιμοποιήσεις και τα δύο , είναι καθαρά θέμα του καθενός...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Αισθάνομαι οτι το πήραμε προσωπικά το θέμα και δε μ'αρέσει!Δε θέλω να "τσακώνομαι" κι εχω αυτή την αίσθηση αυτή τη στιγμή...είπα την αποψή μου και παραδειγμάτισα με μία παράλληλη περίπτωση για να την δικαιολογήσω.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί με 20γρ. χασίς θα σε μπαγλαρώσουν , ενώ με 10 μπουκάλια ουίσκι δεν θα σε πειράξει κανείς...

Το ΠΩΣ θα χρησιμοποιήσεις και τα δύο , είναι καθαρά θέμα του καθενός...

Γιατί το χασίσι είναι παράνομο, προς το παρόν, σε αντίθεση με το αλκοόλ...

Το πώς θα χρησιμοποιήσεις, που αναφέρεις, δε σημαίνει πως επειδή είμαι άνω των 18 γούστο μου και καπέλο μου να πάρω ναρκωτικά και να κάνω ό,τι θέλω το σώμα μου. Δεν είμαστε στη ζούγκλα.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση μαριχουάνας με την πρώιμη έναρξη ψυχωτικών συμπεριφορών. Το ερώτημα είναι, ισχύει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας προκαλεί πρώιμη ψύχωση; Μια νέα επανεξέταση 83 παρελθοντικών μελετών επί του θέματος, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 22.000 άτομα, επιδιώκει να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Η ανάλυση των μελετών αυτών εκ των υστέρων, έδειξε ότι οι άνθρωποι που κάπνιζαν μαριχουάνα ανέπτυξαν ψυχωτικές διαταραχές 2,7 χρόνια νωρίτερα κατά μέσο όρο από τους ανθρώπους που δεν έκαναν χρήση κάνναβης.

Όμως, η αναθεώρηση διαπίστωσε επίσης, ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν οποιοδήποτε παράνομο ναρκωτικό, υπέστησαν ψύχωση δύο χρόνια νωρίτερα από τους μη χρήστες – μία όχι και τόσο μεγάλη διαφορά.

Ενώ οι μελέτες δεν συσχέτιζαν την κατανάλωση αλκοόλ με την πρώιμη εμφάνιση ψύχωσης, δεν μπορούσαν να αποκλείσουν την επίδραση του καπνίσματος, η οποία είναι μια κοινή συνήθεια των ανθρώπων με ψυχωτικές διαταραχές και εκείνων που καπνίζουν μαριχουάνα.

Σε πολλές από τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα συγκεντρωμένα στοιχεία, συνηθίζεται το κάπνισμα της κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό. Οι ερευνητές ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα απλών τσιγάρων - σε αντίθεση με τη μαριχουάνα - δεν επιδεινώνει τις ψευδαισθήσεις ή την παράνοια σε ασθενείς με σχιζοφρένεια.

Η νέα έρευνα ενισχύει την απόδειξη ότι το κάπνισμα ινδικής κάνναβης μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό ψύχωσης. Το περιοδικό Times μάλιστα, αναφέρθηκε πρόσφατα σε μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι μεταξύ 190 ασθενών με σχιζοφρένεια, 121 από τους οποίους είχαν χρησιμοποιήσει μαριχουάνα, η κάνναβης φαίνεται να επηρέαζε την ηλικία εμφάνισης ψύχωσης σε μία υποομάδα 44 ασθενών.

Οι επηρεασμένοι ασθενείς, είτε εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα από το κάπνισμα μαριχουάνας, ή παρουσίαζαν σοβαρή επιδείνωση των ψυχωτικών συμπτωμάτων τους κάθε φορά που κάπνιζαν.

Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης μελέτες που συνδέουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο με την ευαισθησία στην κάνναβη, το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι περισσότεροι καπνιστές μαριχουάνας δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σχιζοφρένειας, καθώς ακόμη και γιατί η εμφάνιση σχιζοφρένειας από την οποία πάσχουν πολλοί άνθρωποι δεν συνδέεται καθαρά με τη χρήση κάνναβης, αλλά συνδυαστικά με το οικογενειακό τους ιστορικό.

Ωστόσο, κανένα από τα στοιχεία που συνδέουν τη χρήση μαριχουάνας και την εμφάνιση ψύχωσης δεν μπορεί να αποδείξει την αιτιότητα ή να αιτιολογήσει επαρκώς γιατί τα ποσοστά της σχιζοφρένειας έχουν παραμείνει σταθερά ή και μειώθηκαν από το 1950, παρόλο που η χρήση μαριχουάνας έχει αυξηθεί σημαντικά.

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

το να αλλαξει ο νομος και να μην κατηγορειτε καποιοσ με αδικηματα για κατοχη ορισμενων γραμμαριων για πρωσοπικη χρηση ειναι κατι που θα επρεπε να γινει εδω και πολυ καιρο .
αυτό ισχύει, αν αποδειχτεί ότι είναι ποσότητα για προσωπική χρήση από τοξικομανή ή εντελώς περιστασιακή χρήση, μένει ατιμώρητος, περνάει όμως δικαστήριο.
Και σου λέω εγώ σαν έμπορος...Τα μεταφέρω 20-20 τα γραμμάρια μέχρι π.χ. να συλλέξω 100γρ. με σκοπό να τα πουλήσω....:?:

Στην πράξη ο έμπορος που πιάνεται με τις 20 δόσεις έτοιμες για πούλημα, λέει ότι μόλις αγόρασε 20 δόσεις για δική του χρήση γιατί έτυχε να έχει λεφτά και δεν θέλει να βγαίνει για αγορά συχνά.

Δεν θέλω να το θέσω ως προσωπική παράθεση μεταξύ μας αλλά περνάς απο τοξολογικές όλους όσους με τους οποίους συναλλάσεσαι καθημερινά;Με τον υπάλληλο του φούρνου,την ταμία του σούπερ μάρκετ,τον ταμία της τράπεζας,την υπάλληλο του Ταχυδρομείου,τη δασκάλα του παιδιού σου;

Οικογενειακός μας φίλος χρόνια αλκοολικός και δίδασκε σε γυμνάσιο.....πέθανε απο κίρωση...δεν του είχε γίνει καν καταγγελία ούτε απο συναδέλφους πόσο μάλλον απο γονείς

Δεν το έθεσα σωστά μάλλον... Εϊμαι σίγουρη ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που συναντώ καθημερινά ή παίρνουν χάπια, ή πίνουν πολύ, ή παίρνουν ουσίες, απλώς εύχομαι να μην είναι ο οδηγός που θα διασταυρωθούμε ή κάποιος που βασίζομαι σ' αυτόν ότι θα κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν θα ήθελα να πληθύνουν. Κι ύστερα είναι διαφορετικά τα μεγέθη, αλλιώς φαντάζομαι είναι να παίρνεις αντικαταθλιπτικά που τα έχει δώσει γιατρός, αλλιώς να έχεις πιει δύο ποτήρια, όταν είσαι αλκοολικός και αλλιώς να έχεις μόλις καπνίσει χασίς.

Δεν θέλω να το θέσω ως προσωπική παράθεση μεταξύ μας αλλά περνάς απο τοξολογικές όλους όσους με τους οποίους συναλλάσεσαι καθημερινά;Με τον υπάλληλο του φούρνου,την ταμία του σούπερ μάρκετ,τον ταμία της τράπεζας,την υπάλληλο του Ταχυδρομείου,τη δασκάλα του παιδιού σου;

Οικογενειακός μας φίλος χρόνια αλκοολικός και δίδασκε σε γυμνάσιο.....πέθανε απο κίρωση...δεν του είχε γίνει καν καταγγελία ούτε απο συναδέλφους πόσο μάλλον απο γονείς

Αφου λοιπόν δε γίνετε καταγγελεία σε κάποιον για το ποτό, ας κάνουμε νόμιμες και κάποιες ουσίες για να μη γίνετε καταγγελεία ούτε και για αυτές; Ξαναρωτώ, τι προσπαθούμε να αποδείξουμε. Πόσο κακό είναι το νόμιμο ποτο, και αφου είναι κακό το νόμιμο ποτό ας κάνουμε νόμιμο και το κακό χασίς που τελικά δεν είναι τόσο κακό;

οχι, δεν θα ενιωθα καθολου καλα αν κυκλοφορουσε ελευθερα το χασις...

θελω να την παλεψουμε ολοι, για αληθειες... το νοημα εχει να πεσουμε στο παραμυθι?

οτι να ναι, δηλαδη, για να απομακρυνθουμε ολοι απο την πραγματικοτητα?

δεν θεωρω οτι θα πεθανει κανεις απο ενα τσιγαρο... αλλα ειναι πολυ πιθανο κατα τη γνωμη μου, να εργκλωβιστει σε μια μουφα κατασταση, τυπου 'ολα καλα'

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση μαριχουάνας με την πρώιμη έναρξη ψυχωτικών συμπεριφορών. Το ερώτημα είναι, ισχύει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας προκαλεί πρώιμη ψύχωση; Μια νέα επανεξέταση 83 παρελθοντικών μελετών επί του θέματος, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 22.000 άτομα, επιδιώκει να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Η ανάλυση των μελετών αυτών εκ των υστέρων, έδειξε ότι οι άνθρωποι που κάπνιζαν μαριχουάνα ανέπτυξαν ψυχωτικές διαταραχές 2,7 χρόνια νωρίτερα κατά μέσο όρο από τους ανθρώπους που δεν έκαναν χρήση κάνναβης.

Όμως, η αναθεώρηση διαπίστωσε επίσης, ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν οποιοδήποτε παράνομο ναρκωτικό, υπέστησαν ψύχωση δύο χρόνια νωρίτερα από τους μη χρήστες – μία όχι και τόσο μεγάλη διαφορά.

Ενώ οι μελέτες δεν συσχέτιζαν την κατανάλωση αλκοόλ με την πρώιμη εμφάνιση ψύχωσης, δεν μπορούσαν να αποκλείσουν την επίδραση του καπνίσματος, η οποία είναι μια κοινή συνήθεια των ανθρώπων με ψυχωτικές διαταραχές και εκείνων που καπνίζουν μαριχουάνα.

Σε πολλές από τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα συγκεντρωμένα στοιχεία, συνηθίζεται το κάπνισμα της κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό. Οι ερευνητές ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα απλών τσιγάρων - σε αντίθεση με τη μαριχουάνα - δεν επιδεινώνει τις ψευδαισθήσεις ή την παράνοια σε ασθενείς με σχιζοφρένεια.

Η νέα έρευνα ενισχύει την απόδειξη ότι το κάπνισμα ινδικής κάνναβης μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό ψύχωσης. Το περιοδικό Times μάλιστα, αναφέρθηκε πρόσφατα σε μελέτη η οποία διαπίστωσε ότι μεταξύ 190 ασθενών με σχιζοφρένεια, 121 από τους οποίους είχαν χρησιμοποιήσει μαριχουάνα, η κάνναβης φαίνεται να επηρέαζε την ηλικία εμφάνισης ψύχωσης σε μία υποομάδα 44 ασθενών.

Οι επηρεασμένοι ασθενείς, είτε εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα για πρώτη φορά μέσα σε ένα μήνα από το κάπνισμα μαριχουάνας, ή παρουσίαζαν σοβαρή επιδείνωση των ψυχωτικών συμπτωμάτων τους κάθε φορά που κάπνιζαν.

Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης μελέτες που συνδέουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο με την ευαισθησία στην κάνναβη, το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι περισσότεροι καπνιστές μαριχουάνας δεν διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σχιζοφρένειας, καθώς ακόμη και γιατί η εμφάνιση σχιζοφρένειας από την οποία πάσχουν πολλοί άνθρωποι δεν συνδέεται καθαρά με τη χρήση κάνναβης, αλλά συνδυαστικά με το οικογενειακό τους ιστορικό.

Ωστόσο, κανένα από τα στοιχεία που συνδέουν τη χρήση μαριχουάνας και την εμφάνιση ψύχωσης δεν μπορεί να αποδείξει την αιτιότητα ή να αιτιολογήσει επαρκώς γιατί τα ποσοστά της σχιζοφρένειας έχουν παραμείνει σταθερά ή και μειώθηκαν από το 1950, παρόλο που η χρήση μαριχουάνας έχει αυξηθεί σημαντικά.

Θα ήθελ να ήξερα ποιοί είναι οι επιστήμονες-ψυχολόγοι που βγάζουν τέτοιες έρευνες και απο που πληρώνονται για να τις κάνουν. Μαρσαλίνα, η μαριχουάνα καιει κορίτσι μου τα εγκεφαλικά κύτταρα; Αν ναι τα υπόλοιπα πρέπει να είναι για μας βερεσε.

σορρυ για το μεγάλο πόστ.

γεια σου thaymataki, έχεις γράψει πολλές φορές για αυτό

Άμα νομιμοποιηθεί, θα είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβασή της. Όπως και με το αλκόολ.
είναι ήδη εύκολη η πρόσβαση.... :!: είμαι σίγουρη ότι υπαρχουν και περιπτεράδες που αυτή τη στιγμή το διαθέτουν αρκεί να ξέρεις να ρωτήσεις:lol: Όσο εύκολη είναι και ή πρόσβαση στα δυναμιτάκια πχ. σε χωριά? στο υπογράφω... δημοσιογραφους φυσικα δεν τους απασχολεί να το θιξουν, άστο...

ενα λάθος που πιστευω ότι συμβαίνει, και το θίγω πιο κάτω, είναι,

ότι η επιλογή στην μή χρήση ή κατάχρηση ψυχοτρόπων ουσιών, οφείλεται στο να έχεις μάθει να περνάς τέλεια χωρίς να τα χρειάζεσαι.

αν πάλι περνάς χάλια καταστάσεις να σου έχουν μάθει πως να κάνεις φίλους που σε βοηθούν πραγματικά, και σε αγαπούν για αυτό που είσαι.

αν αισθάνεσαι ασχημα να φροντίσεις την υγεία σου, αν εισαι πεσμένος να κοιμηθείς κτλ.

οι ψυχοτρόπες ουσίες προσφέρουν μια εύκολη λύση, σε υατά τα προβλήματα σε όσους την αναζητούν, σε όσους δε τη βρίσκουν..

δεν είναι η απαγόρευση που θα κάνει κάποιον να μην το αναζητήσει σαν λύση. Αν θέλει θα το βρεί και ας είναι ένα στενο πιο πέρα αντι στο ψυγειο του περιπτέρου. Ο λόγος που το θέλει, δεν είναι επειδή είναι διαθέσιμο αλλά επειδή χρειάζεται μια λύση στο πρόβλημά του ...

το να μην είναι διαθέσιμο, δεν τον κάνει να μη το θέλει.

Το θέμα είναι να μη χάσεις το μέτρο. Υπήρξα φοιτήτρια κι εδώ και στην Αγγλία (όπου τα πράμα είναι πολύυυυυυυ χειρότερα). Ήξερα όμως μέχρι πού με παίρνει. Άλλο να γίνω ντίρλα 1-2-10-20 φορές κι άλλο να παίρνω ουσίες. Μη τα συγκρίνουμε.

Δηλαδή θα έλεγε στο παιδί σου στα 15-20 του ''Εγώ 'κάπνισα' και κοίτα με ακόμη ζω!'';

Προσωπικά δε θα το έλεγα εγώ, γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα μιμούταν τη πράξη μου! Κι όπως ξέρουμε από τη στιγμή που δε μου/σου/του προσέφερε κάτι το 'τσιγάρο' ποιός ο λόγος να βάλω/εις/ει ή να αφήσω/εις/ει το παιδί μου/σου/του να εκτεθεί σε αυτό το κίνδυνο;

πιστεύω οτι δεν ειναι χειρότερα σε αυτό το θέμα απο ότι εδω. απλώς εδώ γίνεται πιο κρυφά. .... αυτο που ειναι χειρότερα στο εξωτερικο ειναι τα χαπια... και αυτο φυσικα γινεται στα κρυφα, το μαθαίνεις εκ των υστέρων. ενω το τσιγάρο όπως και να το κανουμε μυριζει δε μπορείς να το κρυψεις.... είναι που εβλεπες τον ταδε να καπνιζει, και έλεγες μα πως γινεται να ειναι τοσο χαλια τοσο πολυ τον βαραει αυτο που καπνίζει... ? ... μάλλον κάτι άλλο ήταν!!:wink:

Το θέμα είναι να μη χάσεις το μέτρο. Υπήρξα φοιτήτρια κι εδώ και στην Αγγλία (όπου τα πράμα είναι πολύυυυυυυ χειρότερα). Ήξερα όμως μέχρι πού με παίρνει. Άλλο να γίνω ντίρλα 1-2-10-20 φορές κι άλλο να παίρνω ουσίες. Μη τα συγκρίνουμε.

Δηλαδή θα έλεγε στο παιδί σου στα 15-20 του ''Εγώ 'κάπνισα' και κοίτα με ακόμη ζω!'';

Προσωπικά δε θα το έλεγα εγώ, γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα μιμούταν τη πράξη μου! Κι όπως ξέρουμε από τη στιγμή που δε μου/σου/του προσέφερε κάτι το 'τσιγάρο' ποιός ο λόγος να βάλω/εις/ει ή να αφήσω/εις/ει το παιδί μου/σου/του να εκτεθεί σε αυτό το κίνδυνο;

όμως, είτε το κανεις ειτε όχι, δεν αλλάζει αυτό κάτι στην στατιστική πιθανότητα

το αν 10 αλλα παιδιά παρέα, προσεγγίσουν το παιδί σου την χ στιγμή να του προσφέρουν παράνομο χασίσι. (και πιθανώς και βλαβερο εξαιτίας του ότι δεν ελέγχεται)

[και με νομιμοποιηση παλι παρανομο θα ειναι για το παιδί σου δεν αλλαζει κατι εκει, αλλά στην περίπτωση που πάλι του πρόσφεραν και αν δεχόταν τουλάχιστον δε θα κινδυνευε εξαιτίας πρόσμιξης/χημικών!]

το θέμα είναι ότι υπάρχει και η πιθανότητα να του μάθεις

ή κατεπεκταση να πει σε κάποιον με υπέρτατο κουλ υφάκι αυτό!:

"τι- ? χασίσι/μαριχουανα/τσιγαριλικι ? σορρυ αλλά τέτοιο έκανε και η μάνα μου,:? (:o:grin:) και όλο μου το σόι (λέμε τώρα) ,,, σιγά το κουλ πράγμα... τα ναρκωτικά ήταν κούλ την εποχή του 70.. όταν ήταν κάτι καινούριο, εσύ ακόμα εκεί βρίσκεσαι? εγώ τα εγκεφαλικά μου κύταρα τα θέλω"

που να μείνει ο άλλος "κάγκελο" και να νιωσει και ηλιθιος που κανει τσιγαριλικι θεωρώντας το κατι σπουδαίο.:lol::lol::lol:

ξέρω μάλιστα πολλά παιδιά που έχουν απο μόνα τους αναπτύξει αυτή την νοοτροπία κάτι που είναι φυσικά κάτι πάρα πολύ αισιόδοξο.

αλλά όσα ξέρω που σκέφτονται έτσι,

εχουν δυνατότητα να σχοληθούν με χομπι, και δραστηριότητες...

στην επαρχία όμως δεν υπαρχει κάτι τέτοιο. δεν υπάρχει κάτι αντιθετο.

έχω δεί απο κοντά την αποχαύνωση που λέτε ότι φοβόσαστε , και δυστυχώς ήδη υπάρχει. αναρωτιέμαι με τι κριτήριο λέτε ότι δεν υπάρχει. (δεν το λέω ειρωνικά!):!:

Μα δε μιλαμε τωρα για σενα και για μενα και για καποιον συγκεκριμενα, ουτε εχει νοημα να λεμε αν πινουμε αλκοολ ή καπνιζουμε κτλ..

Το θεμα ειναι αν συμφωνουμε ή οχι με τη νομιμοποιηση της μαριχουανας.

Αυτο σημαινει οτι θα εχουν ολοι προσβαση σε αυτην, οποτε θελουν, για οση ποσοτητα θελουν. Το αν θα κανει καποιος 1 τσιγαρο το μηνα,1 τη βδομαδα, ή 3 την ημερα θα ειναι δικο του θεμα, νομιμα.

Προσωπικα πιστευω οτι θα αυξηθει κατα πολυ η χρηση της, θα απενοχοποιηθει κιολας γιατι αφου θα ειναι νομιμο σημαινει οτι το αποδεχεται και η κοινωνια και θα αρχισει να καπνιζει πολυς περισσοτερος κοσμος απο οτι τωρα.

μα έχουν ΗΔΗ όλοι πρόσβαση σε αυτήν. Όσοι θέλουν, και ας είναι παράνομο.

σε όποιο πάρτυ και να πάς σε όποιο κλάμπ και να πάς, αν ξέρεις τη μυρουδιά, υπάρχει σε κάποια γωνιά. Πριν απο καμια δεκαριά χρόνια, με είχαν πάει μάλιστα και σε χωράφι στην καλαμάτα, κρυμμένο!

μια βολτα το βραδυ στο λιμάνι και συναντούσες και μύριζες απόλα και κυρίως ανήλικους παντού να καπνίζουν..

με τις εκδρομές, με τα 4x4 αυτοκίνητα επισης εχουμε ανακαλύψει πολλές φορές μέσα στο πουθενά, φυτείες.

Ποιός πιστεύεις οτι τα χρησιμοποιεί αυτά? κάνει η Ελλάδα εξαγωγή?

(στην τελική αν και δεν ειναι το θέμα αυτό αυτού του τόπικ, όλες αυτές οι φυτείες κάποιος τις διαχειριζεται και εισπράττει χρήματα που το κράτος δεν τα εισπράττει, φοροδιαφεύγει δηλαδή..)!

Όχι μόνο αυτό, αλλά σιγά μη δεν είναι γνωστά στην αστυνομία τα άτομα, και σιγά μην είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσουν που μεγαλώνουν τις φυτείες τους.

Με ένα μικρό τζιπάκι τα πάντα βρίσκεις,... οπότε ... το κράτος/αστυνομια συνεχιζει να τα διατηρεί, με κίνδυνο για τους χρήστες(κανένας έλεγχος για προσθετα), και με φοροδιαφυγή, και με μαφία.

Εγώ δεν ξέρω κανέναν αυτή τη στιγμή που δεν καπνίζει επειδή "φοβάται ότι θα τον πιάσουν...και το ότι δεν ειναι αποδεκτό στην κοινωνια".

Εγω βλέπω οτι ειναι κανονικότατα αποδεκτό στην κοινωνία, ανεπίσημα.

Απλώς προσέχεις με ποιόν το συζητάς, δεν ασχολείσαι. Φροντίζεις να μην το κάνεις μπροστά στην αστυνομία ας πούμε.

Δίπλα σου είναι όπου και αν βγείς και με ενα απλό ερώτημα "να πάρω και γω μια τζουρα" έχεις προσβαση, είτε εγω είτε εσυ είτε ο χ μαθητής.

Σαν έφηβος, το θέμα είναι οι βάσεις που έχεις απο τους γονείς σου αν εχεις γονείς που μπορουν να σου τις δώσουν.

Οι βάσεις δεν αφορούν τις ψυχοτρόπες ουσίες αλλα την φιλοσοφία για την ζωή γενικότερα, πιστευω. δεν μπορεί το ενα να ειναι χωρίς το άλλο.

Η χαρά για την ζωή, η ενέργεια, και ο αθλητισμός πχ, δεν συμβαδίζουν με την αποχαύνωση, προφανώς όταν ο γονέας διδάσκει και δείχνει με παράδειγμα τα πρώτα, τότε το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με "αποχαυνωμένους";-).

Το προβλημα ειναι τα παιδιά που δεν εχουν αυτο το παράδειγμα, τους γονείς, και βρίσκοουν "αποχαυνωμένους" νεαρους ας πούμε, οι οποιοι τους μεταδίδουν ότι το τσιγαρο ειναι κατι που το κανουν οι μάγκες , κτλ οι "μεγάλοι"

Το ανέφεραν πιο πριν, μα φυσικά (το ξαναγράφω) κανείς δεν διαφωνεί να γίνει ενημέρωση,

αλλά η ενημέρωση όπως γινόταν ως τώρα

δεν είναι επαρκής, και

φυσικά δε θα το παραδεχτεί το κράτος οτι υπαρχει προβλημα μαριχουάνας με το να εκδώσει ειδικούς οδηγούς που να βοηθάει τους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά στην προεφηβεία.

δεν ξέρω εκδίδει για το αλκοόλ και τα τσιγάρα? που θα πρεπε?

δεν ξέρω όσες έχετε παιδιά στην ηλικία της προεφηβείας ξέρετε καλύτερα τι συμβαίνει σε όλη την ελλάδα και αν ποτέ κάποιος πραγματοποίησε κάποιο τέτοιο ενημερωτικό σεμινάριο και πόσες φορές.

.....γιατί ξαφνικά το παιδί που είχε πειστεί και έχει ενημερωθεί απο τους γονείς του, (όχι απο φοβό τιμωρίας ) επιτυχώς, και επρόκειτο να αρνηθεί ή αποφεύγει παρέες τέτοιες,

απλώς επειδή θα αλλάξει ο νόμος, θα αλλάξει το μύνημα που του έχει μεταδώσει ο γονέας του?

εγώ διαφωνώ με αυτό, είναι σαν να λέμε ότι "εγω σου έχω μάθει να μη σκοτώνεις, αλλά αν πάς στα χ σόδομα/γόμορα, απλώς επειδή έμαθες ότι εκεί επιτρέπεται το σκότωμα, θα πάς να σκοτώσεις".

έχω και παράδειγμα απο φίλο που πηγαινε σε high class party στην αμερική (οχι οτι δε γινονται τετοια στην μύκονο) όπου παρέα με τις πιατέλες καναπεδάκια, είχε πιατέλες με ασπρη σκόνη, πιατέλες με άλλα πραγματα,.. ε και τους έλεγε όχι ευχαριστώ, δεν το εχω ανάγκη.. ετσι τον ειχαν μαθει οχι με φοβο αλλά με λογική και αιτιολογία..! εγώ αυτό έχω σαν παράδειγμα.

-----------------------------------------------------------------

Άλλο θέμα:

Νόμοι και περιορισμοί διαφορετική προσεγγιση σε άλλες χώρες

(θα ήταν ενδιαφέρον να δουμε σε ποιες άλλες χωρες υπαρχουν διαφορετικότητες όσον αφορά τις ηλικίες απαγορευσης/δικαιώματος οδηγησης κτλ)

Στην αμερική πάντως που το αλκοόλ είναι πολύ πιο ελεγχόμενο κ απαγορευμένο, για κάτω των 21 ετών! οι περισσότεροι έφηβοι πιστευοντας ότι το αλκοόλ είναι κάτι το φοβερό (αφου απαγορεύεται μέχρι τότε) κάνουν τα πασίγνωστα πάρτυ (α λά american pie)

που "ποτίζουν" ο ένας τον άλλο με λάστιχο, αλκοολούχα ποτά.

Αυτό εμένα μου κάνει εντύπωση ότι εδώ δεν υπάρχει;

Εκεί ας πουμε, τα παιδιά εχουν διπλωμα οδηγησης απο 16 ετών.

(κάποιοι το ανέφεραν):idea::idea::idea:

ε απαγορεύεται το αλκοολ μεχρι τα 21 αλλα το αυτοκινητο απο τα 16 ?

όπως θα είδατε ή όχι απο μια στατιστική που έβαλα πολύ νωρίτερα, οι θανάτοι προκύπτου πολύ περισσότερο απο το καπνό κ το αλκοόλ παρά απο το κάθε άλλο είδος ψυχοτρόπας ουσίας.

θα ήταν λοιπον ενδιαφέρον αρκετά να συγκριναμε στατιστικές που υπάρχουν εκεί, αν είχαμε δικές μας. - σε σχεση με αυτες τις διαφορες στην νομιμότητα.

θα ήταν ενδιαφέρον δηλαδή να βλέπαμε ποσοστά ατυχημάτων με αυτοκίνητα απο νέους,

πχ οι 18 χρονοι στην αμερικοί ποσα ατυχηματα προκαλούν

και οι 18 χρονοι στην ελλαδα ποσα ατυχηματα προκαλούν

μπορεί κάποιος να ψάξει? αν προλαβω θα το ψαξω

αν είδατε ένα 18% των μαθητων στην αυστραλια κανει χρηση,

και ενα 33% των ενηλίκων.

αυτά ειναι τεράστια ποσοστά. είναι το 1/3.

είναι κρίμα που δεν έχουμε στατιστική που να δείχνει ποσοστά χρήσης στην Ελλάδα. δεν προλαβα να ψάξω, ακόμα αν εχει ξαναγίνει

ίσως απο τον οκανα!....

μπορεί κάποιος να ψάξει? αν προλαβω θα το ψαξω

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Θα ήθελ να ήξερα ποιοί είναι οι επιστήμονες-ψυχολόγοι που βγάζουν τέτοιες έρευνες και απο που πληρώνονται για να τις κάνουν. Μαρσαλίνα, η μαριχουάνα καιει κορίτσι μου τα εγκεφαλικά κύτταρα; Αν ναι τα υπόλοιπα πρέπει να είναι για μας βερεσε.

γειά σου gioli. αν μπορείς εξήγησέ το αυτό, απο ποιόν να πληρώνονται? είναι αλήθεια για το ιστορικό ψύχωσης και ολες οι έρευνες..

γνωρίζω και περίπτώσεις, και είναι πολύ λυπηρό.

κάποιοι άνθρωποι αν ήξεραν μπορεί να γλύτωναν για όλη τους τη ζωή απο αυτή τη κατάσταση, ..!!!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Παραθεσα το αρθρο για τη σχεση μαριχ και σχιζοφρενειας

Δινει καποια στοιχεια που εχουν ενδιαφερον ,διαβασε το,

p7z6p3.pngsQqep3.png

Αφου λοιπόν δε γίνετε καταγγελεία σε κάποιον για το ποτό, ας κάνουμε νόμιμες και κάποιες ουσίες για να μη γίνετε καταγγελεία ούτε και για αυτές; Ξαναρωτώ, τι προσπαθούμε να αποδείξουμε. Πόσο κακό είναι το νόμιμο ποτο, και αφου είναι κακό το νόμιμο ποτό ας κάνουμε νόμιμο και το κακό χασίς που τελικά δεν είναι τόσο κακό;

δεν προσπαθούμε ν'αποδείξουμε τίποτα νομίζω...αν όμως μπορούσε να τηρηθεί κάτω απο συγκεκριμένα πλαίσια η διάθεση του συγκεκριμένου ίσως...ίσως και να ήταν καλύτερα.εσύ εγω όλοι μας δηλαδή δε θα ήταν καλύτερα να είμαστε πιο σωστά "διαβασμένοι" για να ενημερώσουμε σωστότερα τα παιδιά μας;εγω π.χ. που καπνίζω μπορώ να πω στο παιδί μου "μην καπνίσεις;"μα είναι σχήμα οξύμωρο!!!αν όμως κι εμένα δε με "τρομοκρατούσε" ο μπαμπάς στην εφηβεία δε θα το ξεκίναγα το ρημάδι για να του πάω κόντρα έστω και κρυφά!καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

το ίδιο συμβαίνει και με τα αντικαταθληπτικά..γνωρίζεις με σιγουριά οτι κάποιος απο το περιβάλλον του παιδιού σου δεν παίρνει;ο δάσκαλος η συνοδός του σχολικού ο οδηγός του σχολικού κ.λ.π.;

Το βασικό σκεπτικό μου είναι οτι δεν μπορείς να γνωρίζεις ούτε και τώρα αν κάποιος είναι υπο την επήρρεια ουσιών όποιες κι αν είναι αυτές άρα και να νομιμοποιηθεί η κάνναβη δεν είναι σίγουρο οτι όλοι θα είμαστε φτιαγμένοι.....έστω ότι όλοι θα είναι φτιαγμένοι

Θα παρακαλούσα αν υπάρχει κάποια άλλη χρήστρια του φόρουμ που να είναι ψυχολόγος ή ψυχίατρος (εγώ δεν έιμαι) να με διορθώσει αν κάνω λάθος, αλλά από ότι γνωρίζω, τα χάπια κατά της κατάθλιψης δεν είναι ναρκωτικά, είναι φάρμακα. Είναι χάπια που συνταγογραφούνται σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη. Ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη, αν παίρνει φαρμακευτική αγωγή και παράλληλα παρακολουθείται από ψυχίατρο ή ψυχολόγο δεν είναι επίκινδυνο σε καμία περίπτωση, οπότε γιατί να μην εργάζεται? Ας μην βάζουμε παρακαλώ τους πάσχοντες από κάποια ψυχική ασθένεια που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή (ειδικά από την κατάθλιψη που είναι πολύ διαδεδομένη ασθένεια) στην ίδια κατηγορία με τους χρήστες ναρκωτικών (προς Θεού, δεν θέλω να υποτιμήσω όσους είναι εξαρτημένοι σε ουσίες, το "κατηγορία" δεν το λέω αρνητικά). Αν ένας άνθρωπος έχει κατάθλιψη, πρέπει να κάνει θεραπεία, μέρος της οποίας είναι να πάρει φάρμακα. Το ίδιο δεν κάνει και ένας καρκινοπαθής για να θεραπευτεί από καρκίνο (χτύπα ξύλο)? Τι σχέση έχουν λοιπόν τα αντικαταθλιπτικά με την κάνναβη. Κατά τα άλλα, θα ήθελα να πω ότι με σόκαρε η εμπειρία της tattoo και όλα όσα πέρασε με τον αδερφό της. Και μου επιβεβαίωσε την άποψή μου (είμαι αρνητική στη νομιμοποίηση). Αγαπητή φίλη, ελπίζω το αδέρφι σου να είναι για πάντα καλά !

Κυρια Στυλιανάκη, οι έρευνες δε μου λένε και πολλά, αν δε γνωρίζω απο ποιόν έγινε, τι ιδιότητα έχει, ποιός τον έβαλε να τη κάνει και τα αποτελέσματα άλλων 1000 ερευνών με το ίδιο θέμα, αλλά δυστυχώς για αυτούς με άλλα αποτελεσματα, που δεν τις εμφανίζουν ποτέ και είναι κλειδμένες στο συρτάρι. Αυτη είναι η γνώμη μου. Αλήθεια κυρία Στυλιανάκη, πείτε μου όμως ξεκάθαρα, σε δυο γραμμές αν θέλετε-γιατι δεν μπορώ να διαβάζω μεγάλα ποστ-ποιά είναι η δική σας άποψη. Χωρίς ερευνες παραθέσεις κτλ. Ειστε υπερ τις νομιμοποίησης ή κατά;

Διαφημίσεις

Απ'οτι καταλαβαίνω οι περισσοτεροι εδω είσαστε γονείς;Λοιπον ακουστε και την γνωμη ενος πιο νεου ανθρωπου(και για αυτο θα με συνχωρησετε για τα ορθογραφικα γιατι εχω συνηθισει να γραφω με greeklish:p) Λοιπον.Σας παρακαλω πολυ..Μην επαναλαμβανεται τους κλασσικους μυθους οτι η κανναβη σου και τον εγκεφαλο και εθιζει.Μην ακουω τρελες ιστοριες οπως η πρωτη για το σκανγκ(και για την ακριβεια λεγεται σκανκ),ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ,χωρις προσθετα χημικα.Μην ενοχοποιειτε το σκανκ λοιπον που στην ουσια ειναι ΠΟΙΚΙΛΙΑ μαριχουανας αλλα ενοχοποιηστε το κατι αλλο που μπορει να επερνε το συγκεκριμενο ατομο,η ακομα και το 'σκαρτο' πραμα που επερνε(γιατι να μην ηταν ποτισμενο με κοκα,κατι που γινεται συχνα?).Και αυτα γιατι εχω κουραστει να ακουω τρελες ιστοριες για ενα ναι μεν ναρκωτικο,αλλα απολυτα ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ.Μερικα απλα παραδειγματα και σας παρακαλω ΨΑΞΤΕ τα στο ιντερνετ η οπου αλλου θελετε:

• ΔΕΝ ΕΘΙΖΕΙ,τουλαχιστον σωματικα.Ο οποιοσδηποτε εθισμος ειναι πνευματικος(το ατομο θελει να νιωθει γαματα οπως οταν καπνιζει και ξανακαπνιζει)το καπνισμα ομως δεν γινεται απαραιτητο.Δεν υπαρχουν επισοδεια στερησης οπως με την νικοτινη,η ακομα και με τον καφε!!!Δηλαδη αν το ατομο θελει να σταματισει την χρηση ΜΠΟΡΕΙ την ιδια ωρα!!
  • ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΚΥΤΤΑΡΑ!!Ο μυθος αυτος ειναι απολυτα παρανοικος.Ξεκινησε απο μια αθλια προχειρη ερευνα του 1800(απ οταν προερχονται και οι περισσοτερες ερευνες που χρησιμοποιουν οι κυβερνησεις,με 1800 εννοω περιοδο 1920-1970 το πολυ,απλα θελω να δειξω ποσο ξεπερασμενες ειναι αυτες οι ερευνες).Η ερευνα αυτη εχει αποδειχθει ΛΑΘΟΣ απο υποστηρικτες και μη της νομιμοποιησης

• Οσο για το περασμα στα σκληρα ναρκωτικα.Ναι αποτελει περασμα.Αλλα γιατι?Αναρωτηθηκατε ποτε?Γιατι ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ εμπορος που σου δινει το χορτο,'τυχαινει' να εμπορευτε και αλλα 'καλουδια'.Και μια ωραια μερα σου λεει μου τελειωσε το χορτο.Παρε αυτο καλο και αυτο.Για σκεφτειτε τωρα.Αν πουλαγαμε ΝΟΜΙΜΑ κανναβη στις καφετεριεσ πχ Αμστερνταμ θα σου ελεγε το γκαρσονι δυστυχως κυριε μας τελειωσε το χορτο,μηπως θα θελατε λιγο ηρωινη με τον καφε σας?????

Δεν θα επεκταθω παραπερα.Ψαξτε μονοι σας τι ειναι αληθεια και τι οχι.ΨΑΞΤΕ μην κρινετε και δικαζετε ετσι.Και κατι τελευταιο.δειτε το παρακατω βιντεακι.Ο (πρωην?) υφυπουργος υγειας,γυρω στ 7 λεπτα,σε αντιπαραθεση του με τον κυριο Γριβα(τον οποιον ψαξτε τον και αυτον ΣΟΒΑΡΟΣ επιστημονας υπερ της αποποινηκοποιησης)δεν ξερει που του παν τα 4 απο επιστημονικης πλευρας του θεματος ναρκωτικα-μαριχουανα.Και αυτος ο ανθρωπος συμετειχε και επαιξε κυριο λογο στην θεσπιση των νομων για τη μαριχουανα στην Ελλαδα!!Και αν χαθειτε λιγο στην επιστημονικη συζητηση τους ρωτηστε εναν γιατρο για το εν λογω θεμα(θα σας διαφωτισει ΣΙΓΟΥΡΑ μεχρι και εγω απλα φοιτητης του χωρου καταλαβαινω οτι ο υφυπουργος λεει ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ)Αυτα τα λιγα απο μενα:-P:-P

Παραθεσα το αρθρο για τη σχεση μαριχ και σχιζοφρενειας

Δινει καποια στοιχεια που εχουν ενδιαφερον ,διαβασε το,

Υπαρχουν αμετρητα αρθρα ερευνες και συμπερασματα για τη σχεση αυτων των 2...παιζει να τα χω διαβασει και ολα...κυριως απο αμερικανικα πανεπιστημια...δεν μπορει ολοι να κανουν λαθος...και απο τη στιγμη που ψυχιατροι λενε πως σχετιζονται εγω προσωπικα αν και το χα ψαξει πολυ δεν επαιζε να τους αμφισβητισω..

Εχεις πολυ δικιο..

IZvWp3.png

Θα παρακαλούσα αν υπάρχει κάποια άλλη χρήστρια του φόρουμ που να είναι ψυχολόγος ή ψυχίατρος (εγώ δεν έιμαι) να με διορθώσει αν κάνω λάθος, αλλά από ότι γνωρίζω, τα χάπια κατά της κατάθλιψης δεν είναι ναρκωτικά, είναι φάρμακα. Είναι χάπια που συνταγογραφούνται σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη. Ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη, αν παίρνει φαρμακευτική αγωγή και παράλληλα παρακολουθείται από ψυχίατρο ή ψυχολόγο δεν είναι επίκινδυνο σε καμία περίπτωση, οπότε γιατί να μην εργάζεται? Ας μην βάζουμε παρακαλώ τους πάσχοντες από κάποια ψυχική ασθένεια που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή (ειδικά από την κατάθλιψη που είναι πολύ διαδεδομένη ασθένεια) στην ίδια κατηγορία με τους χρήστες ναρκωτικών (προς Θεού, δεν θέλω να υποτιμήσω όσους είναι εξαρτημένοι σε ουσίες, το "κατηγορία" δεν το λέω αρνητικά). Αν ένας άνθρωπος έχει κατάθλιψη, πρέπει να κάνει θεραπεία, μέρος της οποίας είναι να πάρει φάρμακα. Το ίδιο δεν κάνει και ένας καρκινοπαθής για να θεραπευτεί από καρκίνο (χτύπα ξύλο)? Τι σχέση έχουν λοιπόν τα αντικαταθλιπτικά με την κάνναβη. Κατά τα άλλα, θα ήθελα να πω ότι με σόκαρε η εμπειρία της tattoo και όλα όσα πέρασε με τον αδερφό της. Και μου επιβεβαίωσε την άποψή μου (είμαι αρνητική στη νομιμοποίηση). Αγαπητή φίλη, ελπίζω το αδέρφι σου να είναι για πάντα καλά !

τα αντικαταθληπτικά είναι όντως ευεργετικά σε άτομα που πάσχουν απο τη συγκεκριμένη νόσο...γνωρίζεις όμως οτι πολλοί χρήστες ναρκωτικών παίρνουν και αντικαταθληπτικά;για να μετριάσουν τα συμπτώματα στέρησης;γνωρίζεις οτι τα χάπια αυτά σε συνδυασμό με άλλες ουσίες και αλκοόλ γίνονται επικύνδινα;γνωρίζεις οτι μπορείς να τα βρείς ο,τι ώρα θες αν ξέρεις πού να ψάξεις;και εν τέλει γνωρίζεις οτι μπορεί να τα παίρνει και κάποιος γνωστός σου χωρίς να το ξέρεις;και εννοείται χωρίς να έχει κατάθλιψη;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Απ'οτι καταλαβαίνω οι περισσοτεροι εδω είσαστε γονείς;Λοιπον ακουστε και την γνωμη ενος πιο νεου ανθρωπου(και για αυτο θα με συνχωρησετε για τα ορθογραφικα γιατι εχω συνηθισει να γραφω με greeklish:p) Λοιπον.Σας παρακαλω πολυ..Μην επαναλαμβανεται τους κλασσικους μυθους οτι η κανναβη σου και τον εγκεφαλο και εθιζει.Μην ακουω τρελες ιστοριες οπως η πρωτη για το σκανγκ(και για την ακριβεια λεγεται σκανκ),ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ,χωρις προσθετα χημικα.Μην ενοχοποιειτε το σκανκ λοιπον που στην ουσια ειναι ΠΟΙΚΙΛΙΑ μαριχουανας αλλα ενοχοποιηστε το κατι αλλο που μπορει να επερνε το συγκεκριμενο ατομο,η ακομα και το 'σκαρτο' πραμα που επερνε(γιατι να μην ηταν ποτισμενο με κοκα,κατι που γινεται συχνα?).Και αυτα γιατι εχω κουραστει να ακουω τρελες ιστοριες για ενα ναι μεν ναρκωτικο,αλλα απολυτα ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ.Μερικα απλα παραδειγματα και σας παρακαλω ΨΑΞΤΕ τα στο ιντερνετ η οπου αλλου θελετε:

• ΔΕΝ ΕΘΙΖΕΙ,τουλαχιστον σωματικα.Ο οποιοσδηποτε εθισμος ειναι πνευματικος(το ατομο θελει να νιωθει γαματα οπως οταν καπνιζει και ξανακαπνιζει)το καπνισμα ομως δεν γινεται απαραιτητο.Δεν υπαρχουν επισοδεια στερησης οπως με την νικοτινη,η ακομα και με τον καφε!!!Δηλαδη αν το ατομο θελει να σταματισει την χρηση ΜΠΟΡΕΙ την ιδια ωρα!!
  • ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΚΥΤΤΑΡΑ!!Ο μυθος αυτος ειναι απολυτα παρανοικος.Ξεκινησε απο μια αθλια προχειρη ερευνα του 1800(απ οταν προερχονται και οι περισσοτερες ερευνες που χρησιμοποιουν οι κυβερνησεις,με 1800 εννοω περιοδο 1920-1970 το πολυ,απλα θελω να δειξω ποσο ξεπερασμενες ειναι αυτες οι ερευνες).Η ερευνα αυτη εχει αποδειχθει ΛΑΘΟΣ απο υποστηρικτες και μη της νομιμοποιησης

• Οσο για το περασμα στα σκληρα ναρκωτικα.Ναι αποτελει περασμα.Αλλα γιατι?Αναρωτηθηκατε ποτε?Γιατι ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ εμπορος που σου δινει το χορτο,'τυχαινει' να εμπορευτε και αλλα 'καλουδια'.Και μια ωραια μερα σου λεει μου τελειωσε το χορτο.Παρε αυτο καλο και αυτο.Για σκεφτειτε τωρα.Αν πουλαγαμε ΝΟΜΙΜΑ κανναβη στις καφετεριεσ πχ Αμστερνταμ θα σου ελεγε το γκαρσονι δυστυχως κυριε μας τελειωσε το χορτο,μηπως θα θελατε λιγο ηρωινη με τον καφε σας?????

Δεν θα επεκταθω παραπερα.Ψαξτε μονοι σας τι ειναι αληθεια και τι οχι.ΨΑΞΤΕ μην κρινετε και δικαζετε ετσι.Και κατι τελευταιο.δειτε το παρακατω βιντεακι.Ο (πρωην?) υφυπουργος υγειας,γυρω στ 7 λεπτα,σε αντιπαραθεση του με τον κυριο Γριβα(τον οποιον ψαξτε τον και αυτον ΣΟΒΑΡΟΣ επιστημονας υπερ της αποποινηκοποιησης)δεν ξερει που του παν τα 4 απο επιστημονικης πλευρας του θεματος ναρκωτικα-μαριχουανα.Και αυτος ο ανθρωπος συμετειχε και επαιξε κυριο λογο στην θεσπιση των νομων για τη μαριχουανα στην Ελλαδα!!Και αν χαθειτε λιγο στην επιστημονικη συζητηση τους ρωτηστε εναν γιατρο για το εν λογω θεμα(θα σας διαφωτισει ΣΙΓΟΥΡΑ μεχρι και εγω απλα φοιτητης του χωρου καταλαβαινω οτι ο υφυπουργος λεει ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ)Αυτα τα λιγα απο μενα:-P:-P

καλα ειπα να μην διαβασω τιποτα απο την αρχη...γτ δεν κανει να συνχιζομαι κιολας...

καλε μου αναφερθηκα στο σκανκ γτ με αυτο ειχε να κανει το στορυ που εγραψα πριν....τρελλη η ιστορια ειδες?και ο αδερφουλης μου ακομα περισοτερο!!!!

και προς δικη σου ενημερωση...δεν ειναι μια ποικιλια που υπηρχε...την διμιουργησανε με σκοπο να ναι πιο δυνατη...μπορει και αυτο να καλλιεργηθει σε μια γλαστρουλα χωραφακι κλπ χωρις χημικα και χωρις τπτ....

κι επειδη εισαι τοσο ψαγμενος και δεν αντεχεις τις ανακριβειες σε ρωτω να μου απαντησεις.....

απο ολα τα ειδη που μπορει καποιος να βρει (και δεν μιλαω απο κολλητο μου το φυτευει) ποιο ειναι αγνο?χωρις τιποτα αλλο προσθετο?

πες μας τωρα οτι ολα απο αλβανικο μεχρι white widow οταν τα αγοραζει καποιος ειναι τουμπανο χωρις προσθηκες και δεν σου κανουν κακο...

αιντε λεμε..

IZvWp3.png

τα αντικαταθληπτικά είναι όντως ευεργετικά σε άτομα που πάσχουν απο τη συγκεκριμένη νόσο...γνωρίζεις όμως οτι πολλοί χρήστες ναρκωτικών παίρνουν και αντικαταθληπτικά;για να μετριάσουν τα συμπτώματα στέρησης;γνωρίζεις οτι τα χάπια αυτά σε συνδυασμό με άλλες ουσίες και αλκοόλ γίνονται επικύνδινα;γνωρίζεις οτι μπορείς να τα βρείς ο,τι ώρα θες αν ξέρεις πού να ψάξεις;και εν τέλει γνωρίζεις οτι μπορεί να τα παίρνει και κάποιος γνωστός σου χωρίς να το ξέρεις;και εννοείται χωρίς να έχει κατάθλιψη;

Και αυτό τι σημαίνει? Και οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει απλό οινόπνευμα και να το πιεί (μην το δοκιμάσετε, SOS), σε περίπτωση που δεν έχει αλκοολούχο ποτό στο σπίτι του. Αυτό τι μας λέει, ότι επειδή ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει απλό οινόπνευμα για να "φτιαχτεί" πρέπει να νομιμοποιηθεί η κάνναβη?

οσο για τον εθισμο συμφωνω οτι ειναι ψυχολογικος....δεν παρουσιαζεις συνδρομο στερησης οταν σταματας μετα ρουχα σου τρωγεσαι μονο....

και συμπληρωνω επειδη απο τα νευρα μου διαβασα το μυνημα σου μισο και μετα τα υπολοιπα οτι αν επερνε κατι αλλο ο αδερφος μου πιστεψε με θα το ηξερα....πως?του κανουμε ειδικες και ακριβες εξετασεις καθε βδομαδα απο την αρχη για ολα...αιμα και ουρα...οποτε ασε με να ξερω καλυτερα...

IZvWp3.png

Και αυτό τι σημαίνει? Και οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει απλό οινόπνευμα και να το πιεί (μην το δοκιμάσετε, SOS), σε περίπτωση που δεν έχει αλκοολούχο ποτό στο σπίτι του. Αυτό τι μας λέει, ότι επειδή ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει απλό οινόπνευμα για να "φτιαχτεί" πρέπει να νομιμοποιηθεί η κάνναβη?

εννοώ οτι ποτέ δεν ξέρεις...τι παίρνει κάποιος πως το παίρνει αν γίνεται σωστή χρήση κ.λ.π....εγω είμαι κατά της νομιμοποίησης γιατί το κράτος μας δεν είναι έτοιμο να το διαχειριστεί αλλιώς δε θα είχα πρόβλημα.Όπως ήδη ανέφερε η Μαρία Στυλιανάκη υπάρχει παντού και όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί εύκολα.Επειδή εγω το πέρασα με τα παιδιά της νονάς μου όπως ανέφερε και η tattoo σημασία πάνω απ'ολα έχει οι γονείς να μην εθελοτυφλούν.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Ρηνιώ, συμφωνώ στο ότι το κράτος (το ελληνικό) δεν είναι έτοιμο στο να διαχειριστεί τις συνέπεις της νομιμοποίησης. Α και ελπίζω να μην φάνηκα σαν να σου τη λέω για κάτι, ξαναδιαβάζω το προηγούμενο σχόλιο μου και μου φαίνεται σαν να είμαι επιθετική απέναντί σου ενώ δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. (Σόρυ για το οφ τόπικ, απλά ήθελα να το ξεκαθαρίσω στην κοπέλα. )

Τattoο μου, καλή δύναμη και συγχαρητήρια για το κουράγιο σου και το σθένος που υπέδειξες στον αδερφό σου!

Για να καταλάβω.... Απενοχοποιούμε τη κάνναβη; Όλοι όσοι μας έλεγαν μακριά από ναρκωτικά, 'χόρτα' κλπ. ήταν βλάκες;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...