Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαριχουάνα/ινδική κάνναβη & αποποινικοποίηση;

πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;  

276

1. 1. πιστεύετε ότι θα ήταν καλό να αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή όχι;

• όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό, όπως και να έχει
      205
    • όχι δεν πιστεύω ότι θα ήταν καλό γιατί το κράτος δεν είναι έτοιμο να διαχειριστεί κάτι τέτοιο
      72
    • ναι εάν το κράτος φροντίσει να τεθούν οι απαραίτητες συνθήκες (ενημέρωση/πρόληψη/φορείς)
      383
    • ναι ακόμα και αν δεν υπάρχει στρατηγική ενημέρωσης/θα βοηθήσει η νομιμοποίηση και απο μόνη της - οι γονείς ας αναλάβουν να ενημερωθούν/ενημερώσουν τα παιδιά τους
      303

Recommended Posts

η αποποινικοποίηση (λογικά) συνεπάγεται με την νομιμοποίηση zopiron -υποθέτω -

αν κάτι δλδ είναι παράνομο

ποινικά κολάσιμο

συζητάμε το να νομιμοποιηθεί (= αποποινικοποιηθεί, εφόσον έχει προηγηθεί η ποινικοποίηση του )

αν θέλει ΕΝΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ και όχι εγώ η ο τάδε ή ο δείνα να μας το εξηγήσει

εωτηση της ερώτησης λοιπόν :

αν υποθέτουμε ότι η χρήση ινδικής κάνναβης αποποινικοποιείτε , δηλαδή αν σε πιάσουν με εν τρίφυλλο σε μια πλατεία δε θα πας φυλακή ;. αλλα έτσι δεν είναι γενικά ο νόμος περί κατοχής - χρήσης ;;;; και με δόση ηρωίνης να σε πιάσουν υπάρχει σχετικό νόμος περί κατοχής και χρήσης ή κάνω λάθος ! ;;;;

και στην τελική το προσχέδιο της εισήγησης στο υπουργικό συμβούλιο το έχει δώσει κανείς

το χούμε σε λινκ ;;;; να ξέρουμε να το ξεψειρίσουμε

(εδώ τη "πανα" την έχουμε κάνει επιστήμη στο νομοσχέδιο θα μασήσουμε ;;;)

συγνώμη για τις ερωτήσεις σε περιπτώσεις που έχουν απαντηθεί δεν είμαι ον λαιν 24/7 να παρακολουθώ και ζητώ ταπεινά συγνώμη ! ;):-)

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εφαρμοστεί μια "αποποινικοποιηση" και κατά την άποψή μου, η ψηφοφορία όπως έχει τεθεί δεν βοηθά να βγει κάποιο συμπέρασμα γιατί ο καθένας ερμηνεύει τη "νομιμοποίηση" με διαφορετικό τρόπο.

1. Μπορεί να είναι για παράδειγμα παράνομη η χρήση και η διακίνηση αλλά αν συλληφθεί κάποιος χρήστης να είναι πιο επιεικείς, να μην εφαρμοστούν δηλ. οι ποινές. Κάπως έτσι νομίζω είμαστε τώρα εδώ στην Ελλάδα.

2. Μπορεί πάλι να είναι παράνομη η διακίνηση-εμπορία αλλά να μην υπάρχουν ποινές για τη χρήση. Σ' αυτό το μοντέλο έχω την αίσθηση ότι θα συμφωνούσαμε οι περισσότεροι από όσους ψηφίσαμε "όχι" στη νομιμοποίηση. Εγώ προσωπικά θα συμφωνούσα.

3. Μπορεί πάλι να είναι νόμιμη και η διακίνηση-εμπορία και να πωλούνται οι εν λόγω ουσίες στο σούπερ μάρκετ ή στα ζαχαροπλαστεία. Αυτό θα ήταν νομιμοποίηση. Μ' αυτό εγώ διαφώνησα και συνεχίζω να διαφωνώ.

Επίσης, ακόμα και στο 3ο σενάριο υπάρχουν διαβαθμίσεις. Θα υπάρχει ας πούμε όριο ως προς τη διακινούμενη ποσότητα; Θα υπάρχει περιορισμός ως προς το είδος και την άδεια των καταστημάτων; Θα υπάρχει περιορισμός ως προς τις ηλικίες των χρηστών; Αν ναι, θα είναι ποινικά κολλάσιμο να διακινεί κάποιος τις ουσίες αυτές σε ανήλικους;

Άρα μια απλή λέξη "νομιμοποίηση" δεν λέει απολύτως τίποτα...

Στο παράδειγμα της Ολλανδίας υπάρχουν περιορισμοί. Και επίσης, δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφές για το αν τελικά το μοντέλο υπήρξε επιτυχημένο ή όχι. Και επίσης ποια θα ήταν τα κριτήρια για να το θεωρήσουμε επιτυχημένο;Λιγότεροι χρήστες; Περισσότεροι χρήστες; Καλύτερη ποιότητα ουσιών; Αύξηση τουρισμού; Μείωση δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση; :-) Αύξηση κερδών από το ΦΠΑ; Ποια θέτουμε ως κριτήρια;

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 567
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελικά αποποινικοποίηση για ποιούς; για τους χρήστες ή για τους εμπόρους;

Βάζω τα χεράκια μου να βγάλω τα ματάκια μου. Αυτό μου θυμίζει εμένα το όλο θέμα.

s-age.pngs-age.png

A μου χρωστάς λίγη σημασία maradnic ;)

α ναι maradnick :-) :-) ... όχι όχι ΟΧΙ .....

στην Ελλάδα δεν διώκαιτε η χρήση αλλα η εμπορία ε;;;;

να γιατί έπιασαν το παιδι με 0,15 μικρογραμμάρια κάνναβης ... (μικτο βάρος πάντα ) :-) ) !!!!

ΕΜΠΟΡΑΣ τσ τσ τσ

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=283851&cid=4

ξεχάστηκα.... καλό μηνα !!! :-)

καταρχάς και πρώτον πρώτον θα με βοηθούσες πολύ αν μου έλεγες την άποψη σου επ αυτού γιατί έχει να κάνει με προηγούμενη τοποθέτηση σου ... ΕΔΩ :

Επίσης αυτή τη στιγμή οι χρήστες δεν διώκονται ποινικά στην Ελλάδα, οπότε η αποποινικοποίηση δεν θα διευκολύνει αυτούς.

Διώκονται ποινικά όμως οι έμποροι... Και η αποποινικοποίηση μαντέψτε ποιούς θα διευκολύνει. :rolleyes:

:-);) ΠΟΙΟΎΣ ;

ερωτώ και γιατί από την στγμή ΠΟΥ ΔΙΏΚΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΗΚΑ κάνεις αυτήν την παραπλανητική τοποθέτηση

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εφαρμοστεί μια "αποποινικοποιηση" και κατά την άποψή μου, η ψηφοφορία όπως έχει τεθεί δεν βοηθά να βγει κάποιο συμπέρασμα γιατί ο καθένας ερμηνεύει τη "νομιμοποίηση" με διαφορετικό τρόπο.

1. Μπορεί να είναι για παράδειγμα παράνομη η χρήση και η διακίνηση αλλά αν συλληφθεί κάποιος χρήστης να είναι πιο επιεικείς, να μην εφαρμοστούν δηλ. οι ποινές. Κάπως έτσι νομίζω είμαστε τώρα εδώ στην Ελλάδα.

2. Μπορεί πάλι να είναι παράνομη η διακίνηση-εμπορία αλλά να μην υπάρχουν ποινές για τη χρήση. Σ' αυτό το μοντέλο έχω την αίσθηση ότι θα συμφωνούσαμε οι περισσότεροι από όσους ψηφίσαμε "όχι" στη νομιμοποίηση. Εγώ προσωπικά θα συμφωνούσα.

3. Μπορεί πάλι να είναι νόμιμη και η διακίνηση-εμπορία και να πωλούνται οι εν λόγω ουσίες στο σούπερ μάρκετ ή στα ζαχαροπλαστεία. Αυτό θα ήταν νομιμοποίηση. Μ' αυτό εγώ διαφώνησα και συνεχίζω να διαφωνώ.

Επίσης, ακόμα και στο 3ο σενάριο υπάρχουν διαβαθμίσεις. Θα υπάρχει ας πούμε όριο ως προς τη διακινούμενη ποσότητα; Θα υπάρχει περιορισμός ως προς το είδος και την άδεια των καταστημάτων; Θα υπάρχει περιορισμός ως προς τις ηλικίες των χρηστών; Αν ναι, θα είναι ποινικά κολλάσιμο να διακινεί κάποιος τις ουσίες αυτές σε ανήλικους;

Άρα μια απλή λέξη "νομιμοποίηση" δεν λέει απολύτως τίποτα...

Στο παράδειγμα της Ολλανδίας υπάρχουν περιορισμοί. Και επίσης, δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφές για το αν τελικά το μοντέλο υπήρξε επιτυχημένο ή όχι. Και επίσης ποια θα ήταν τα κριτήρια για να το θεωρήσουμε επιτυχημένο;Λιγότεροι χρήστες; Περισσότεροι χρήστες; Καλύτερη ποιότητα ουσιών; Αύξηση τουρισμού; Μείωση δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση; :-) Αύξηση κερδών από το ΦΠΑ; Ποια θέτουμε ως κριτήρια;

κατά την άποψη μου -κι εμένα- αυτά που λες έχουν πολλές ερμηνίες και είναι σε αυτό που λέω εγώ (με το φτωχό μου το μυαλό ΠΆΝΤΑ) ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΈΓΑΜΕ (έλα παραδέξου του είδες χρώμα και μπήκες ..... :-) )

η τοποθέτηση μου επί του παρόντως,

έχει να κάνει με το ότι έχεις κάνει quote την απάντηση μου και από όσο γνωρίζω στο επί της ουσίας θέμα μου δεν απαντάς (εκτώς και αν τελικά είσαι νομικός τότε ζητώ συγνώμη :-) αν είσαι δλδ προσκυνώ και χίλια σόρι αλλα όσο βλέπω η τοποθέτηση σου έχει να κάνει μεν με το νομικό θέμα της ψηφοφορίας αλλα με μια εμπάθεια να το πω ... ούτε καν τολμω να κάνω τέτοιο υπαινιγμό με την τοποθέτηση της ψηφοφορίας :-);) ( με το γάντι πάντα ! ;) )

σε αυτό το σημείο δε

Στο παράδειγμα της Ολλανδίας υπάρχουν περιορισμοί. Και επίσης, δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφές για το αν τελικά το μοντέλο υπήρξε επιτυχημένο ή όχι.

το παράδειγμα της Ολλανδίας έχει ποδειχθεί λαμπρό παράδειγμα

http://www.drugwarfacts.org/cms/The+Netherlands

and i quote

(2001 - The Netherlands) "The number of opiate addicts in the Netherlands — between 26,000 and 30,000 — is stable, and low compared to other EU countries (2.6 per 1,000 inhabitants in the Netherlands; 4.3 per 1,000 inhabitants in France; and 6.7 per 1,000 inhabitants in the United Kingdom)."
(2000 - cannabis in The Netherlands) "Cannabis use among Dutch schoolchildren aged 10-18 years has fallen for the first time in 16 years, a national survey of risk behaviour among 10,000 young people has shown.

"The school survey, carried out by Trimbos, the Netherlands Institute for Mental Health and Addiction (http://www.trimbos.nl), showed that about one in five young people had used cannabis at some time in their lives but less than a tenth had used it in the previous four weeks (“current users”)."

Source: Sheldon, Tony, "Cannabis use falls among Dutch youth," British Medical Journal (London, England: British Medical Association, September 16, 2000), vol. 321, p. 655.

http://www.bmj.com/cgi/reprint/321/7262/655/a

(1999 - cannabis in The Netherlands) "Cannabis is by far the most popular illicit drug in the Netherlands. The total number of cannabis users in the Netherlands is estimated at some 320,000. The estimated number of cannabis dependent persons may vary between 30,000 and 80,000. Until 1996 cannabis use showed a steep increase among pupils. However, between 1996 and 1999 prevalence rates stabilised. Prevalence rates of hard drugs, such as cocaine, amphetamines, ecstasy and opiates are much lower. Use of these drugs also stabilised among pupils. Changes in policies, availability, attitude or lifestyle have been put forward to explain these trends but the precise factors remain to be determined. Drug use is higher certain subpopulations [sic], including visitors to house-parties, discotheques and cafes (particularly ecstasy), young people with multiple psychosocial problems and (juvenile) delinquents in judicial institutions. There are indications that cocaine sniffing is increasing among 'outgoing' youth in Amsterdam. The number of opiate addicts is estimated at between 25,000 and 29,000. Most of these users also consume other substances. Cocaine is becoming the main drug in smal networks of (young) marginalised drug users."

Source: Report to the European Monitoring Center on Drugs and Drug Addiction by the Reitox National Focal Point of The Netherlands, Trimbos-institut, "Netherlands Drug Situation 2000" (Netherlands: Trimbos and EMCDDA, December 2000), p. 6.

http://www.emcdda.europa.eu/attachements.cfm/att_34672_EN_NR2000Netherla..

.

το παράθεσα όλο αλλα να συμπληρώσω ότι

ΕΚΕΙ έχουν μετρα και φιλικά προς τον χρηστη σταθμά για να κάνουν έρευνες .....

(οεο ! εδώ απλά παραμένουμε στο να χαμέ να λέγαμε ! ;) )

και αυτό που λες αποτελεί και κομμάτι παταπληροφόρησης - if i may so ... περί μοντέλου Ολλανδίας ...) να το πω και Αριάνα...

άλλο βούρτσα άλλο μπαντανόβουρτσα

εδώ - που ενημερώνεται και ο σημήτης και ο Παπανδρέου και ο στρος καν - το θέμα είναι τα παιδιά μας

η φούντα

η ποινικοποίηση της ή μη (νομιμοποίηση αποποινικοποίηση κοκ )

εμενα αν με ρωτάς - που δε το κάνεις αλλα λέμε τώρα - με μέλει το νομικό πλαίσιο που θέλουν τα λαμόγια- ουπσ σόρι !!!! οι υπουργοί υπάλλοιλοι να βάνουν το ζήτημα

αλλα παρόλα αυτά η φούντα όπως και το κάβα κάβα είναι φυτά του θεού

και λέω εγώ \εσείς οι χρηστιανοί που όλα εν σοφία ποίησε υπό ποιες προυπποθέσες έχετε καταρατσει τα φυτά του θεού ;;;; να και μια θρησκευτική προσέγκιησ του ζητήματος .... (μουχαχαχαχχα)

το μύλο και η βρώση και καλλιέργεια τουτου για ποιόν λόγο δεν είναι ποινικοποιημένη ;;;; οεο;;;

και με θάρρος θα το πω δώστε φούντα στο λαό ... :-) :-) :-)

όσον αφορά την ψηφοφορία, αδίκως βγάζετε συμπερασματα τώρα,

όταν συμπληρωθεί δείγμα 1000 τότε θα είναι πιο αντιπροσωπευτικά τα αποτελέσματα. είναι πολύ νωρίς για να πεί κανείς το οτιδήποτε.

δεν είναι δείγμα δηλαδή ακομα κ 300 ατομα να ψηφίσουν.

επίσης απο ότι ξέρω στο τέλος, μπορεί να γίνει μια ανάλυση για το πόσοι ψήφοι έγιναν απο εγγεγραμένα μέλη και πόσοι απο μή εγγεγραμμένα μέλη (κάπως έτσι).

θα πρεπει να περιμένετε όμως αρκετό διάστημα για αυτό! (μεχρι να συμπληρωθεί δειγμα 1000)

άσε μας βρε Μαρία κι εσύ

εδώ λέμε ο άλλος εχει κάνει 8 λογαριασμούς και έχει 7 browser σε 12 pc που αγόρασε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΨΥΦΉΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΈΜΑ[/U] ....για να ψηφήσει !!! αλλοτριώθηκαν λέμε τα αποτελέσματα του υπουργικού συμβουλίου (σκίζουν πτυχία επιστήμονες ... κόσμος παραιτείτε από την κυβέρνηση λέμε χαμός ... χαμός ....

είσαι οφ τοπικ κι εσύ καημένη ! ;)

εμα είμαι βερι χολοκασμενη ποια με αυτά που διαβάζω ! είπαμε

ο Παπανδρέου από εδώ ενημερώνεται για να πάρει αποφάσεις

(η βουλή του parnets.gr περνάει τα νομοσχέδια ...ΑΜΕ ΠΩΣ - τύπου big brother

" ψήφησε κι εσύ για να αποφασησεις Ποιός θα παραμείνει στο σπίτι του ΔΝΤ γιατί εσύ αποφασίζεις !!!! ¨

http://www.okana.gr/

Καμπάνιες

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών. Ο ΟΚΑΝΑ πραγματοποιεί καμπάνιες με στόχο την πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση του κοινού γύρω από το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης, τη συνειδητοποίηση της εξάπλωσής του αλλά και της αναγκαιότητας δημιουργίας και ανάπτυξης περισσότερων θεραπευτικών προγραμμάτων και την ενημέρωση για τις υπηρεσίες και το έργο που προσφέρει.

Οι καμπάνιες αυτές, είτε απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού είτε έχουν στόχο ειδικότερες πληθυσμιακές και ηλικιακές ομάδες. Περιλαμβάνουν τη δημιουργία και μετάδοση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων, την παραγωγή φυλλαδίων, εντύπων και αφισών, την οργάνωση εκδηλώσεων και διάφορες άλλες ενισχυτικές δράσεις.

Καμπάνια "Η επανένταξη μας αφορά όλους" (2008) ›

OKANA

Αβέρωφ 21, 104 33, Τηλ.: 210-8898200, email: [email protected]

© 2009, OKANA - All Rights Reserved

Καμπάνια "Μαλακά-Σκληρά" (2001-2002)

Η καμπάνια αυτή είχε ως στόχο την πρόληψη της χρήσης ουσιών σε νεαρές ηλικίες και ειδικότερα τη μεταστροφή των αντιλήψεων των νέων σχετικά με τη διάκριση «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών και τις συνέπειες από τη χρήση της κάνναβης.

Μήνυμα Τηλεοπτικού Σποτ 1

Δεν υπάρχουν ακίνδυνα ναρκωτικά. Θα χτυπήσεις ακόμη κι αν πέσεις στα «μαλακά».

Μήνυμα Έντυπης Καταχώρησης 1

Θα χτυπήσεις ακόμη κι αν πέσεις στα «μαλακά». Δεν υπάρχουν «μαλακά» και «σκληρά» ναρκωτικά. Μόνο επικίνδυνα.

Μήνυμα Τηλεοπτικού Σποτ 2

Μειώνει τα αντανακλαστικά. Προκαλεί ψυχολογική εξάρτηση και απάθεια. Το χόρτο σε κάνει «φυτό». Μη μασάς!

Μήνυμα Έντυπης Καταχώρησης 2

Το χόρτο σε κάνει «φυτό». Μη μασάς. Η κάνναβη επιδρά στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα με σημαντικές επιπτώσεις στα αντανακλαστικά, στη μνήμη και στην αντίληψη του ατόμου δημιουργώντας ψυχολογική εξάρτηση και απάθεια.

ΣυνημμένοΜέγεθοςΣυνημμένοΜέγεθοςΔείτε την αφίσα "Θα χτυπήσεις ακόμη κι αν πέσεις στα μαλακά"86.34 KBΔείτε την αφίσα "Το χόρτο σε κάνει φυτό"477.22 KBΔείτε το τηλεοπτικό σποτ "Θα χτυπήσεις ακόμη κι αν πέσεις στα μαλακά"3.55 MB

‹ Καμπάνια "Η επανένταξη μας αφορά όλους" (2008) επάνω Καμπάνια "Εξαρτάται" (2003-2004) ›

OKANA

Αβέρωφ 21, 104 33, Τηλ.: 210-8898200, email: [email protected]

© 2009, OKANA - All Rights Reserved

σε πληροφορώ οι θέσεις έχουν αλλάξει zopiron μου !

από τη παγκόσμια κοινότητα ποια

(δεν κάνω άλλο σεντόνι )

και η Ελλάδα ως 100 χρόνια πίσω όπως λέει και η fistikaki .....δεν θα πάθει τίποτα !

παπανδρέου ακουςςςςς.... (ακούς ακούς ....)

Διαφημίσεις

Οι θέσεις δεν είμαι σίγουρη ότι έχουν αλλάξει (όπως και στην Ολλανδία κάποιοι λένε πως ουσιαστικά το μοντέλο πέθανε και θα... αναθεωρηθεί).

Ούτε πιστεύω πως είμαστε 100 χρόνια πίσω - κάθε κοινωνία έχει τα δικά της δεδομένα και ζητούμενα. Άσε που πιάνουμε 2-3 χώρες και αγνοούμε / αδιαφορούμε τι γίνεται στις άλλες παγκοσμίως.

Πάντως, το θέμα είναι δύσκολο και περίπλοκο για ν΄αναλώνεται σε ατάκες και γενικοποιήσεις, εκατέρωθεν.

Είμαι κατά της νομιμοποίησης και θα επανέλθω με τις σκέψεις μου / επιχειρήματα... υπό το φως της ημέρας.:cool:

υ.γ. ωραία τα χρώματα, ε?

Οι θέσεις δεν είμαι σίγουρη ότι έχουν αλλάξει (όπως και στην Ολλανδία κάποιοι λένε πως ουσιαστικά το μοντέλο πέθανε και θα... αναθεωρηθεί).

Ούτε πιστεύω πως είμαστε 100 χρόνια πίσω - κάθε κοινωνία έχει τα δικά της δεδομένα και ζητούμενα. Άσε που πιάνουμε 2-3 χώρες και αγνοούμε / αδιαφορούμε τι γίνεται στις άλλες παγκοσμίως.

Πάντως, το θέμα είναι δύσκολο και περίπλοκο για ν΄αναλώνεται σε ατάκες και γενικοποιήσεις, εκατέρωθεν.

Είμαι κατά της νομιμοποίησης και θα επανέλθω με τις σκέψεις μου / επιχειρήματα... υπό το φως της ημέρας.:cool:

υ.γ. ωραία τα χρώματα, ε?

πιστεύω -κατά τα φαινόμενα δλδ -ότι δεν διάβασες την προηγούμενη απάντηση μου με στατιστικά και μελέτες και έρευνες περί του Ολλανδικού μοντέλου αρα το εκατέρωθεν το αρνουμε κατηγορηματικά για αυτό και η σύντομη απάντηση σου τοποθέτηση σου - εδώ κάνουμε μια ώρα να βάλουμε χρωματάκια στα γραφόμενα ας .... λολ

το διαβάζω 3 μέρες είναι αδύνατων να το διάβασες και απάντησες στο τέταρτο ΟΚ είπαμε αργω να διαβάσω δυσλεξία κλπ κλπ ! αλλα όχι και έτσι ! ;)

υ.σ

ωραία χρώματα ναί !!!! χαχαχχαα

http://www.balancedpolitics.org/marijuana_legalization.ht

γιατί ναί

The drug generally isn't more harmful than alcohol or tobacco if used in moderation.

Limiting the use of the drug intrudes on personal freedom.

Legalization would mean a lower price; thus, related crimes (like theft) would be reduced.

There are medical benefits such as the those for cancer patients.

Street justice related to drug disputes would be reduced.

It could be a source of additional tax revenues.

Police and court resources would be freed up for more serious crimes.

Drug dealers (including some terrorists) would lose most or all of their business.

The FDA or others could regulate the quality and safety of drugs.

Like sex, alcohol, or cigarettes, marijuana is one of life's little pleasures for some people.

Drug busts often trap young people in a flawed system that turns them into lifelong criminals.

γιατί όχι

Marijuana is often used as a stepping-stone drug, leading to heroin, cocaine, or other harder drugs.

Stoned driving and other dangers would be increased.

Some consider use of the drug as morally wrong.

Legalization would increase the chances of the drug falling into the hands of kids.

Because of drug-related arrests, people who have committed or are likely to commit more serious crimes can be taken off the streets.

Physical damage would be done to users that abuse the drug.

More widespread use would increase the dangers of secondhand smoke-damage to bystanders.

από όσο βλέπουμε δεν υπάρχει παρθενογένεση στα επιχειρήματα που εδώ καταθέτουνε ! (μπλα μπλα μπλα )

http://www.apa.org/monitor/2010/06/marijuana.aspx

“What we found is that both oral THC and smoked marijuana work very nicely, they both increased appetite, and both were very well tolerated and had few side effects,” she says. The results suggest that oral forms of THC, and a new form of delivery through a botanically derived oral spray called Sativex that combines cannabidiol and THC may have many as-yet-unexplored medicinal uses, Haney says.

In her view, the state-by-state drive to legalize medical marijuana and promote its smoked form as the first choice for medical needs has diverted attention from finding better ways to use synthetic THC and nonsmoked marijuana — delivery methods that donʼt expose a patient to the harmful effects of smoking.

“From a scientistʼs perspective, itʼs been very frustrating that there hasnʼt been more science behind these [legalization] policies …. Thereʼs an awful lot of anecdote driving these policy changes,” she says.

Διάβασα την απάντησή σου για το Ολλανδικό μοντέλο αλλά έχω διαβάσει κι άλλα τόσα αλλού (ψιλοαντικρουόμενα) που δεν γίνεται τώρα να παραθέσω.

Το εκατέρωθεν δεν το έγραψα για σένα και για μένα αλλά για τις δύο απόψεις - υπέρ και κατά.

Άντε καληνύχτα μας τώρα (ζαλίζομαι από τη νύστα)!

Διάβασα την απάντησή σου για το Ολλανδικό μοντέλο αλλά έχω διαβάσει κι άλλα τόσα αλλού (ψιλοαντικρουόμενα) που δεν γίνεται τώρα να παραθέσω.

Το εκατέρωθεν δεν το έγραψα για σένα και για μένα αλλά για τις δύο απόψεις - υπέρ και κατά.

Άντε καληνύχτα μας τώρα (ζαλίζομαι από τη νύστα)!

μα καλή μου κοπέλα το θέμα απασχολεί κυβερνήσεις και λόμπι δεκαετίες ...έχεις την εντύπωση ότι θα βρούμε την λύση απάντηση σε μία μέρα ;

σαφώς και χρειάζεται μελέτη και διάβασμα και όλες τις απόψεις στο τραπέζι απλά η ζυγαριά όσο και να θέλουν κάποιοι - βάση ερευνών μελετών στατιστικών του τι συνέβη πριν την ποινικοποίηση και τι μετά και τι μετά την αποποινικοποίηση

τείνει στην πλευρά του ότι έχει έχει ευεγερτεκές ικανότητες

μπορεί να βοηθήσει κόσμο

είναι φυτικό δώστε φούντα στο λαό :-) :rolleyes::D:D:D:D

http://www.vlavo.org/main/?p=3012

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Παγωτό Χασίς με ακουστικές ιδιότητες!

by vlavo on May 1, 20113:06 pm No Comments

MarijuanaIceCream.jpg.pagespeed.ce.E2yfqsHBkU.jpg

Σας αρέσει το παγωτό; Σκεφτόσασταν ότι κάποτε θα θέλατε να δείτε κυπελάκια με ονόματα όπως Banannabis Foster, Straw-Mari Cheesecake and TRIPle Chocolate Brownie?

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφόρησε στην Santa Cruz – Καλιφόρνια μια σειρά παγωτών με προσθήκη στα συστατικά τους… Κάνναβη! Τα κύπελα των 250ml περιέχουν λέει ποσότητα που αντιστοιχεί σε αρκετά joints! Μια κουταλιά λένε οι παραγωγοί, ισοδυναμεί με 4-5 τζούρες. Αν κάποια μέρα δείτε ένα κυπελάκι παγωτό να γυρνάει από άτομο σε άτομο σε μια γελαστερή παρέα, θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται! Ένα από τα καλά της πατέντας είναι ότι σώζει τους χρήστες από την υπογλυκαιμία και την αναζήτηση τουλούμπας, επειγόντως! (το παγωτό προορίζεται βέβαια για ανθρώπους που κάνουν χρήση κάνναβης για ιατρικούς λόγους)

Διαφημίσεις

Πολυαγαπημένη μου Αρία...

Μετά από τα συμπαθητικά και εξαντλητικά σου πολύχρωμα σεντονοειδή ποστ... θα εισηγηθώ την έναρξη ψηφοφορίας σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης του κουμπιού για την αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς στον εντιτορ του παρεντς.

Προτεινόμενες απαντήσεις:

1. Διαφωνώ εντελώς με την ύπαρξη κουμπιού αλλαγής γραμματοσειράς.

2. Να φύγει το κουμπί γιατί η Αρία δεν είναι σε θέση να το διαχειριστεί

3. Ναι αν το πάρεντσ φροντίσει να ενημερώσει την Αρία, μπλα,μπλα,μπλα

4. Ναι σε κάθε περίπτωση. Βάλτε εσείς το κουμπί και θα αναλάβω εγώ να ενημερώσω την Αρία.

5. ΔΕΝ ΞΕΡΩ , ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ (my all time favourite :cool:)

Λοιπόν μετά το ευχάριστο μουσικό διάλλειμα τι με ρώτησες; Πολλά. Θα τα πάρω λίγα, λίγα, όποτε βρίσκω καιρό.

Σχετικά με την Ελλάδα και τους χρήστες. Ήμουν πολύ σαφής. Η χρήση είναι παράνομη αλλά δεν τιμωρείται. Το λινκ που μου έστειλες δεν μιλούσε για φυλάκιση κάποιου χρήστη. Ωστόσο καταλαβαίνεις ότι όταν είναι παράνομη η διακίνηση δεν ειναι λογικό κάποιος να συλληφθεί για να διαπιστωθεί τι ποσότητες έχει πάνω του, αν είναι έμπορος, πού τα βρήκε, κ.λπ;

Σχετικά με το νομικό του θέματος και γιατί απάντησα ενώ δεν έχω πάρει πτυχίο νομικής ακόμα.

Επεσήμανα ότι η ψηφοφορία δεν ορίζει ξεκάθαρα τι εννοεί με τον όρο νομιμοποίηση. Οπότε κάθε ένας μας το ερμηνεύει αυθαίρετα (σου παρέθεσα ένα κάρο ερμηνείες) και τελικά χάνoyn την όποια ερμηνευτική αξία θα μπορούσαν να έχουν τα αποτελέσματα.

Σχετικά με το πόσο επιτυχημένο είναι το παράδειγμα της Ολλανδίας.

Μου παρέθεσες μια έρευνα ότι οι χρήστες είναι μειωμένοι σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό εσύ προσωπικά το εκλαμβάνεις ως κάτι θετικό ή ως κάτι αρνητικό; Γιατί παρακάτω αναφέρεις ότι το φυτό είναι του Θεού και γιατί να μην το καλλιεργούμε κ.λπ. κ.λπ. Άρα η μείωση των χρηστών της Ολλανδίας δεν είναι σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό αρνητική εξέλιξη;

Κατά τα άλλα υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θεωρούν επιτυχημένο το παράδειγμα της Ολλανδίας και κλείνουν τα Coffee shops, γιατί αυξάνουν την εγκληματικότητα:

http://www.dutchamsterdam.nl/681-coffeeshops-amsterdam-close

Πολύ ενδιαφέρον σ' αυτό το άρθρο πέραν από το κλείσιμο των coffee shops και το

For instance, while coffeeshops are licensed to legally sell soft drugs, it is technically illegal for them to buy their stock.

Επίσης κι εδώ, η εμπορία δεν είναι νόμιμη στην Ολλανδία

http://news.bbc.co.uk/2/hi/8587576.stm

Though technically illegal, the Netherlands decriminalised the consumption and possession of under 5g (0.18oz) of cannabis in 1976 under an official "tolerance" policy.

Ακόμα και στην Ολλανδία δηλαδή δεν μιλάμε για "νομιμοποίηση" αλλά για tolerance policy.;)

Κι άλλα προβλήματα των κατοίκων με τους drug tourists

Two Dutch towns on the Dutch-Belgian border intend to shut down all cafes which sell marijuana "as soon as possible" in an effort to get rid of the nuisance caused by drug tourism.

http://vorige.nrc.nl/international/article2035496.ece/Border_towns_shut_down_cannabis_cafes

Τι άλλο, ξέχασα κάτι; Α, ναι. Ήμουν πολύ σαφής για το τι υποστηρίζω εγώ.

Είπα ότι θα ψήφιζα ναι στην αποποινικοποίηση των χρηστών αλλά όχι στην πλήρη νομιμοποίηση. Και για να μην επαναλαμβάνομαι, περιέγραψα πώς τα εννοώ αυτά.

Εσύ, που δεν είσαι "άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε" ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ;

Ε,ε, εεε;

.....δε νομίζω τάκη....

πολυαγαπημένη μου maradnicκ

είμαι βεβαιη οτι τα χρωματακία και η επεξεργασία δεν ειναι αυτο που σε εμποδίσουν απο το να διαβάσεις .... (βεάαια μπορέις πάντα να κάνεις αναφορά δημοσίευσεις και να το πείς στη ¨δασκαλα¨ οτι σε ενοχλώ )xaxaxaxxaxa

Λοιπόν μετά το ευχάριστο μουσικό διάλλειμα
:-) :-) πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση ! :-)και πραγματικά ηταν ε΄να ευχάριστο διλαλειμα ! χαχαχαχαχ

Σχετικά με το νομικό του θέματος και γιατί απάντησα ενώ δεν έχω πάρει πτυχίο νομικής ακόμα.
Α ααα οκ (ούτε κι εγω - ακόμα - ! )
Επεσήμανα ότι η ψηφοφορία δεν ορίζει ξεκάθαρα τι εννοεί με τον όρο νομιμοποίηση. Οπότε κάθε ένας μας το ερμηνεύει αυθαίρετα (σου παρέθεσα ένα κάρο ερμηνείες) και τελικά χάνoyn την όποια ερμηνευτική αξία θα μπορούσαν να έχουν τα αποτελέσματα.
αυτο ρώτησα κι εγω λοιπόν , εφόσον δεν έχουμε στα χέρια μας την ΕΙΣΗΓΗΣΗ ουτε εγω ουτε εσυ ξέρουμε και αυθερετούμε - εκατέροθεν- επι του θέματος !

αυτο για μένα θα ηταν μια σημαντική ενημέρωση αν το βρει δλδ κάποιος και το παραθέσει για να το μελετήσουμε ! :cool:

Σχετικά με το πόσο επιτυχημένο είναι το παράδειγμα της Ολλανδίας.

Μου παρέθεσες μια έρευνα ότι οι χρήστες είναι μειωμένοι σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ειλικρινά δε κατανοώ τι με ρωτάς !!! εσυ δλδ δεν το βρίσκεις θετικό το οτι μια χώρα -στην προκειμένη η Ολλανδία - εχει μικρότερα ποσοστά χρηστών ;;;;;

το θετικό δηλαδή ποιο θα ηταν για σένα να είχε τα ίδια ποσοστά με την Ελλάδα πχ ;;; :shock::shock::shock:

For instance, while coffeeshops are licensed to legally sell soft drugs, it is technically illegal for them to buy their stock.
πιθανολογώ οτι έχεις παρανοήσει κατι για την Ολλανδία .... δεν κυκλοφορεί ο κόσμος με τσουβάλια φούντας .

Μπορέις να πας σε ένα coffeeshop να πιείς ένα τσιγάρο και να παρεις και αλλο ένα σπιτι σου , ή μπορέις να βάλεις δυο γλάστρες σπιτι σου ... δεν μπορείς να παρεις το χωράφι με τις ελιές σου και να καλλιεργήσεις εκει μαριχουάα.... χρειάζεσαι ειδικές άδειες! ουτε βέβαια και να πας σε ένα coffeshop και να αγορασεις ότι έχει εκει μέσα .....! :cool:

και βέβαια το στοκ των προϊόντων δεν διανείμετε ανεξέλεγκτα (κάπως όπως παράνομό είναι και στην Ελλάδα να αγοράζεις χύμα λάδι ..;) )

το αρθρό που παρέθεσες βέβαια είναι πολυ ενδιαφέρον αλλα μιλάει για προβλέψεις και πολιτικές διαφωνίες (είναι σαν να λέμε οτι ο Παπανδρέου θελει να το νομιποιησει και ο Καρατζαφέρης όχι και να βγεί ενα αρθρο στο νετ που να μιλά για την διαφωνεία ;)

απο το ίδιο α΄ρθρο που παραθεσες βέβαια διαβάζουμε :

Still, by many accounts, Hollandʼs soft drugs policy has worked well. For instance:

• Researchers have found no evidence that decriminalization of marijuana leads to increased drug use. Too, many countries with strict laws against the sale and use of Marijuna (e.g. France and the USA) have a higher percentage of users than the Netherlands.
  • Decriminalization of marijuana sales and use have kept prices down (presumably making the business less interesting to criminal gangs. More on that later).
  • The sale and use of marijuana is highly controlled, ostensibly preventing young people from having access to the drug.

παρακάτω δε το ίδιο αρθρο αναφέρει οτι τα προβλήματα στην Ολλανδία δεν είναι με τους πολίτες της χώρας αλλα με τους ναρκωτουρίστες που πανε να ζήσουν στην φανταστική γή της επαγκελίας :lol::cool: και εδω έχουμε τους σημαντικούς διαφωνούντες της πολύ πετυχημένης πολιτικής (επιστυμονικά οικονομικά και κοινωνικά αποδεδειγμένα επιτυχημένη )

(στο ίδιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ αρθρο ουσιαστικά που παραθεσες )

Political Parties at Impasse

The Christian Democratish Appθl (Christian Democratic Appeal : CDA), the biggest coalition partner in The Netherlandsʼs current cabinet, recently called for the closing of all coffeeshops. In fact, some 80 parliamentarians from a variety of political parties are said to support reigning in — or even getting rid off — the gedogen policy.

Meanwhile, coalition partner PVDA (Labour Party) supports liberalization of the gedogen policy.

Since the two parties are diametrically opposed in their approach to soft drugs, CDA and PVDA in their coalition agreement agreed to not change Hollandʼs existing drugs policy. The resulting impasse has made it necessary for the mayors of the countryʼs municipalities to look for solutions themselves.

αλλα και την άλλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ γωνία που λεει το μοντέλο να διατυρηθεί .
Amsterdam Mayor: donʼt take the easy way out.

Amsterdam mayor Job Cohen disagrees with those who are calling for an end to the gedogen policy.

cohen-coffeeshops.jpgAmsterdam mayor Job Cohen wants coffeeshops to stay

Photo: Elsevier.nl

“Stopping the gedogen policy is taking the easiest route. But people forget why we started with it in the first place. That was the separation between soft- and hard drugs. In The Netherlands we still do this better than in any other place. Watch that donʼt simply toss that out.”

According to Cohen a total ban on gedogen of soft drugs will be as ineffective as the prohibition in the US during the twenties.

Cohen says that in terms of public order and nuisance there really arenʼt that many complaints, even while the coffeeshops draw many tourists. “No branch of business is so closely controlled as the coffeeshops. The owners know the rules they have to observe in order for their shops to remain open. We do have a problem with brawling Brits. But a joint does not make you brawl.”

Cohen does acknowledge there is a shadow side. “Undeniably there is a dilemma surrounding the legal front door and the illegal back door. Coffeeshops are almost forced to have ties with criminals.”

Mayors of many others towns agree. Among others the city fathers of Groningen, Utrecht, Eindhoven, Amersfoort, Nijmegen, Enschede, Den Bosch and Maastricht have indicated a willingness to ʽexperimentʼ with a different approach to the ʽback doorʼ supply of the coffeeshops.

None of the mayors wants to completely deregulate the coffeeshops.

αυταααα....

τελος την θέση μου - συναίσθημα - ιδεά πες το όπως αγαπάς την εχω γραψει νωρίτερα

ΚΑΙ με πληγώνεις αφόρητα που δεν διαβάζεις όλο το θέμα :shock::lol::cool:αυτα .....αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι αλλο να με ενημερώσεις ! :-) ε;

ε; ε;

ναι ! :-)

Μήπως είμαστε λίγο υποκριτές...?

Μήπως φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάμουτρα?

Υπήρξα παιδί,έφηβη,νεαρή, είμαι νέα μητέρα, δεν είδα πουθενά στην ζωή μου μια σοβαρή προσπάθεια ενημέρωσης για όλα αυτά τα θέματα...

Όλοι διαμορφώνουμε μια άποψη είτε από τυχαία περιστατικά, από προσωπικές ιστορίες και κάποιες μικρές υποτυπώδεις ενημερώσεις- εκστρατείες, από μια προσωπική έρευνα κτλ. Αρκούν αυτά για να έχουμε σωστή άποψη & να την υπερασπιζόμαστε με πάθος?

Όλοι έχουμε ακούσει, διαβάσει, ζήσει μια ιστορία τραγική...

Όλοι έχουμε ακουσει, διαβάσει μια έρευνα θετική ή αρνητική...

Αρκεί...?Πραγματικά ΑΡΚΕΙ?

Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε σωστά τα παιδιά μας & τους γύρω μας?

Είμαστε σε θέση να παραδεχτούμε ότι οι γνώσεις μας είναι μισές γνώσεις και μετά να κάνουμε τους ειδικούς?

Νομίζω ότι από εκει πρέπει να ξεκινήσουμε την συζήτηση...

ενδιαφέρουσα τοποθετηση

νομίζω δε αρκετά επιθετική ! παρόλα αυτα θα απαντήσω βήμα βήμα

Μήπως είμαστε λίγο υποκριτές...?

εγω δεν είμαι αλλα τι εννοείς υποκριτές υπο ποία εννοια θα πρέπει να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα (αν και το κάεις παρακάτω αλλα πάλι με ερωτήματα)

Μήπως φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάμουτρα?

η οποιά ποια είναι ; δεν κατανοώ ! εγω προσωπικά δεν φοβάμαι η αλήθεια με πρόλαβαίνει πρώτη και έπαψα να την φοβάμαι ( μη σου πω οτι αγαπιώμαστε κί όλας :-):-)

Υπήρξα παιδί,έφηβη,νεαρή, είμαι νέα μητέρα, δεν είδα πουθενά στην ζωή μου μια σοβαρή προσπάθεια ενημέρωσης για όλα αυτά τα θέματα...

αν εννοεέις απο πλευρα πολιτείας ίσως να συμφωνήσω μαζί σου (που θα συμφωνήσω) επρέπε κι εγω σαν παιδί νεα εφηβη να ψαχτω για να μαθω

ή οτι προλάβαινες να ακούσεις απο κανέναν καθηγητή κανενα μπαρμπα κανενα μεγαλύτερο ξαδέρφι , που δε σε έκρινε απλα ηθελε να σε ενημερώσει σοβαρα και ηταν κοντα σου (δεν σε εκρινε αυτο εννοώ κοντα σου)

ετσι όμως μαθαμε και για το σεξ (οι πληοψυφία τουλάχιστον εγω και σε αυτο ήμουν τυχερη ) ;)

το πρόγραμμα πρόληψης δε του Οαανα στα σχολεία ακόμα και τα δημοτικά σε συνεργασία με το Κέντρο Διερεύνησης ανθρωπίνων σχέσεων απο όσο γνωρίζω κρατησε μόνο 2 χρόνια (αν κάνω λαθος να με συμπληρώσετε) και δνε είχε και πολύ μεγαλη επιτυχία !

(δεν υπήρξαν αρκετες συμμετοχές καθώς οι γονείς αρνούνταν να πανε τα παιδια τους σε σχολικές ηληκίες δημοτικό γυμνάσιο) σε τεοιες ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕς βιωματικές συναντήσεις ...)

μηπως τελικά εμεις οι γονείς ειναι που φταίμε που θέλουμε τα παιδια μας να ζουν στο κόσμο του μπομπ του μαστορα της Πατυ και της Φραουλίστας ?????

Όλοι διαμορφώνουμε μια άποψη είτε από τυχαία περιστατικά, από προσωπικές ιστορίες και κάποιες μικρές υποτυπώδεις ενημερώσεις- εκστρατείες, από μια προσωπική έρευνα κτλ. Αρκούν αυτά για να έχουμε σωστή άποψη & να την υπερασπιζόμαστε με πάθος?

ποτε δεν θεώρηση την καλή ή την κακή εμπειρία (τον μικρόκοσμό εν όλίγης κατι μηδαμινό , και στην τελική όπως λένε και οι ψυχολόγοι μια βιοματική εμπειρία καταγραφετε στο νου στην συνείδηση πολύ πιο υσχηρά απο όποιαδήποτε αλλη νοητική διαδηκασία

δεν την υποβιβάζω εγω προσωπικά !

Όλοι έχουμε ακούσει, διαβάσει, ζήσει μια ιστορία τραγική...

Όλοι έχουμε ακουσει, διαβάσει μια έρευνα θετική ή αρνητική...

Αρκεί...?Πραγματικά ΑΡΚΕΙ?

καμία φορά αρκεί καποιες άλλες πάλι όχι ;)

Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε σωστά τα παιδιά μας & τους γύρω μας?

για σένα δεν ξέρω αλλα εγω νομίζω οτι μπορώ να ενημερωσω το παιδι μου τους γύρω μου όχι δεν μπορώ γιατι δνε ξέρω αν θέλουν ;) )

Είμαστε σε θέση να παραδεχτούμε ότι οι γνώσεις μας είναι μισές γνώσεις και μετά να κάνουμε τους ειδικούς? προφανώς μιλάς για σένα

γιατι εδω μπορεί να συμμετάσχουν άνθρωποι με πραγματικές γνώσεις ΚΑΙ εμπειρίες επι του θέματος

αυτη η γενίκευση κατεμε δε βοηθά την όλη συζήτηση !

;)

Νομίζω ότι από εκει πρέπει να ξεκινήσουμε την συζήτηση...

απο τις εμπειρίες μας ;;;; απο τις μισές γνώσεις ;;; (α) ειναι ενα δημόσιο φόρουμ και δεν συμφωνω στο να ξεράσει ο καθής τις εμπειρίες του (β) το μισές γνωσεις εξαρτάται απο ποίον ;;;)

αυτα!

αν πεις σε εναν οποιονδηποτε νοημονα άνθρωπο (νοημονα υπο την ενοια οτι δεν καταπινει οτι του λενε αλλά ρωτάει γιατι) οτι δεν κάνει να παρει το Χ πράγμα εχεις δυο επιλογές

1. να του πεις ΓΙΑΤΙ φτου κακα μακριά και να του το εξηγησεις (αρα αν κάνει το..κακο πράγμα παο εκει και μετά ειναι κα8αρα θεμα προσωπικής επιλογής)

2. να του πείς γιατι ετσι ειπα εγώ, γιατι κάνει απλά τζιζ, γιατι έτσι θέλω, γιατι έτσι λέει ο νομος (ποιος νομος ας πουμε που εχουν παει ολα περίπατο πλέον) και μετα απλά να το..παιξεις ζάρια αν 8α κανει την κουτσουκελιά η οχι

διαλέγετε και παίρνετε

υγ. σε οτι αφορά στην ατιμωρισία των χρηστών που νομιζετε οτι ισχύει καντε μια βολτα στα διαβατα και στον αυλώνα ειδικά οπου διάφορα πιτσιρικια εχουν φάει κάτι 18μηνα και κάτι 36μηνα για δυο τσιγάρα χασίς

αυτα σας φιλώ παω στο σπλάχνο μου

Η Potthead φίλη σας

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

Διαφημίσεις

πολυαγαπημένη μου maradnicκ

Ρε συ φιλενάδα, τη μέρα εκείνη.... που θα γράψεις σωστά το όνομά μου... θα σου στείλω δύο τσουρέκια τερκενλή....νααά, με το συμπάθειο.:P

Α ααα οκ (ούτε κι εγω - ακόμα - ! )

αυτο ρώτησα κι εγω λοιπόν , εφόσον δεν έχουμε στα χέρια μας την ΕΙΣΗΓΗΣΗ ουτε εγω ουτε εσυ ξέρουμε και αυθερετούμε - εκατέροθεν- επι του θέματος !

αυτο για μένα θα ηταν μια σημαντική ενημέρωση αν το βρει δλδ κάποιος και το παραθέσει για να το μελετήσουμε ! :cool:

Ποιο να βρει καλό μου; Το θέμα προς ψηφοφορία το έθεσε η Μαρία η Στυλιανάκη... εκείνη πρέπει να μας διευκρινήσει πώς το εννοεί.

Βασικά, αν διαβάσεις το πρώτο και το δεύτερο ποστ όπου η Μαρία έθεσε την ψηφοφορία, θα δεις ότι μιλάει για νομιμοποίηση με την έννοια του να μην είναι οι ουσίες αυτές απαγορευμένες και επίσης επικεντρώνει σε ΕΦΗΒΟΥΣ.

Στην αρχή λοιπόν η ψηφοφορία πήγε βάσει αυτών των δεδομένων. Μετά βέβαια η συζήτηση πήρε διαφορετική τροπή, με διακλαδώσεις, u-turns και σλάλομ μετ' εμποδίων. Όπως πάντα βέβαια στο πάρεντς.:rolleyes:

ειλικρινά δε κατανοώ τι με ρωτάς !!! εσυ δλδ δεν το βρίσκεις θετικό το οτι μια χώρα -στην προκειμένη η Ολλανδία - εχει μικρότερα ποσοστά χρηστών ;;;;;

το θετικό δηλαδή ποιο θα ηταν για σένα να είχε τα ίδια ποσοστά με την Ελλάδα πχ ;;; :shock::shock::shock:

Για κάποιον που θεωρεί τη χρήση κάνναβης ως κάτι κακό... είναι θετική η μείωση.

Για κάποιον που θεωρεί τη χρήση κάνναβης απόλυτα φυσιολογική ... γιατί να θεωρεί θετικό το ότι μειώθηκε η χρήση της σε ένα κράτος; Μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

πιθανολογώ οτι έχεις παρανοήσει κατι για την Ολλανδία .... δεν κυκλοφορεί ο κόσμος με τσουβάλια φούντας.

Μπορέις να πας σε ένα coffeeshop να πιείς ένα τσιγάρο και να παρεις και αλλο ένα σπιτι σου , ή μπορέις να βάλεις δυο γλάστρες σπιτι σου ... δεν μπορείς να παρεις το χωράφι με τις ελιές σου και να καλλιεργήσεις εκει μαριχουάα.... χρειάζεσαι ειδικές άδειες! ουτε βέβαια και να πας σε ένα coffeshop και να αγορασεις ότι έχει εκει μέσα .....! :cool:

Ρε συ Αρία, προφανώς και τα ξέρω αυτά γι' αυτό σου τα επισημαίνω.

1. Η κάνναβη δεν έχει νομιμοποιηθεί πλήρως ούτε στην Ολλανδία, όπως κι εσύ η ίδια περιέγραψες παραπάνω. Το επιχείρημα οπότε περί απαγορευμένου που θα πάψει να είναι απαγορευμένο δεν ισχύει ούτε στην Ολλανδία.

2. Η νομική κατάσταση όπως σου απέδειξα και με τα links είναι θολή και στην Ολλανδία. Δηλαδή, δεν μιλάμε για νομιμοποίηση αλλά για tolerance policy

Though technically illegal, the Netherlands decriminalised the consumption and possession of under 5g (0.18oz) of cannabis in 1976 under an official "tolerance" policy.
Επίσης, το ωραίο σ' αυτή τη χώρα είναι ότι

Δηλαδή τα πράγματα είναι τόοοσο μπερδεμένα που τα coffeeshops πουλάν νόμιμα τα ναρκωτικά αλλά δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για να τα προμηθευτούν!:shock:

Είνα παράνομο και να τα καλλιεργήσουν οι ίδιοι, και να τα εισάγουν αλλά ακόμα και να τα αγοράσουν στις ποσότητες που χρειάζονται για να έχουν στοκ να πουλούν.

και βέβαια το στοκ των προϊόντων δεν διανείμετε ανεξέλεγκτα (κάπως όπως παράνομό είναι και στην Ελλάδα να αγοράζεις χύμα λάδι ..;) )

το αρθρό που παρέθεσες βέβαια είναι πολυ ενδιαφέρον αλλα μιλάει για προβλέψεις και πολιτικές διαφωνίες (είναι σαν να λέμε οτι ο Παπανδρέου θελει να το νομιποιησει και ο Καρατζαφέρης όχι και να βγεί ενα αρθρο στο νετ που να μιλά για την διαφωνεία ;)

Άμα από τη μια είναι η σκύλα τύπου Γιωργάκης και από την άλλη η Χάρυβδη τύπου Καρατζαφέρης, εγώ μπορώ να μην πάρω τίποτα;

απο το ίδιο α΄ρθρο που παραθεσες βέβαια διαβάζουμε :

παρακάτω δε το ίδιο αρθρο αναφέρει οτι τα προβλήματα στην Ολλανδία δεν είναι με τους πολίτες της χώρας αλλα με τους ναρκωτουρίστες που πανε να ζήσουν στην φανταστική γή της επαγκελίας :lol::cool: και εδω έχουμε τους σημαντικούς διαφωνούντες της πολύ πετυχημένης πολιτικής (επιστυμονικά οικονομικά και κοινωνικά αποδεδειγμένα επιτυχημένη )

Βασικά εγώ διάβασα για κόσμο που ξεσηκώνεται γιατί ενοχλείται με την εγκληματικότητα που προκαλεί η κατάσταση αυτή στα χωριά τους.

Τι σχέση έχει αν η εγκληματικότητα προκαλείται από τους ντόπιους ή τους ναρκοτουρίστες;

Αν γίνει δηλαδή κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα και γεμίσουμε κι εδώ ναρκοτουρίστες, δεν θα μας ενοχλεί η εγκληματικότητα;

αλλα και την άλλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ γωνία που λεει το μοντέλο να διατυρηθεί .

αυταααα....

τελος την θέση μου - συναίσθημα - ιδεά πες το όπως αγαπάς την εχω γραψει νωρίτερα

ΚΑΙ με πληγώνεις αφόρητα που δεν διαβάζεις όλο το θέμα :shock::lol::cool:αυτα .....αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι αλλο να με ενημερώσεις ! :-) ε;

ε; ε;

ναι ! :-)

Εγώ προσωπικά ΔΕΝ κατάλαβα τι υποστηρίζεις;

Κάνε ένα καλό, βοήθα την όμορφη αλλά χαζή φιλενάδα σου να καταλάβει:

Είσαι υπέρ του να πωλείται κάνναβη στα περίπτερα;

Σε εφήβους να πωλείται ή να μην πωλείται;

Αυτό το θέλεις για να μειωθεί η χρήση λόγω της αφαίρεσης του "απαγορευμένου";

Ή να αυξηθεί η χρήση για να καταπολεμηθεί ο καρκίνος;

Αφού η Ολλανδία έχει τελικά κι αυτή ένα κάρο απαγορεύσεις, πώς ακριβώς δεν συνδέεται η χρήση της με κάτι το "απαγορευμένο" στους εφήβους, αφού πάλι απαγορεύεται γι' αυτούς;

Αυτά προς το παρόν, αν χρειαστώ τίποτα ακόμα, θα σου πω.:cool:

.....δε νομίζω τάκη....

υγ. σε οτι αφορά στην ατιμωρισία των χρηστών που νομιζετε οτι ισχύει καντε μια βολτα στα διαβατα και στον αυλώνα ειδικά οπου διάφορα πιτσιρικια εχουν φάει κάτι 18μηνα και κάτι 36μηνα για δυο τσιγάρα χασίς

Μάρα μας περιέγραψες μερικές σελίδες πιο πίσω ένα υπαρκτό προφίλ χρήστη, ο οποίος μπορεί να είναι ευυπόληπτος, με τη δουλειά του, την οικογένειά του, να είναι ένα λειτουργικό κομμάτι της κοινωνίας, κ.λπ. αλλά να καπνίζει και ένα "τσιγάρο" την ημέρα.

Αυτός τώρα ο χρήστης, μου λες ότι χωρίς να έχει τίποτα άλλο στη ζωή του, θα συλληφθεί για δύο τσιγάρα χασίς και θα τον πάνε 36 μήνες στη φυλακή;

Ή τα άτομα που αναφέρεις ότι είναι φυλακή για χρήση έχουν κάνει και άλλα 42 παραπτώματα και είχαν και δύο τσιγάρα χασίς πάνω τους;

.....δε νομίζω τάκη....

aria146 & μπαμπουρακι σας ευχαριστώ για την διακριτική σας τοποθέτηση :D (το εννοώ, δεν ειρωνεύωμαι).

aria και εγώ πιστεύω πως μπορώ να ενημερώσω σωστά το παιδί μου...π.χ. όμως μπορώ να το πείσω για την ορθότητα των όσων λέω, όταν γύρω του θα υπάρχουν άνθρωποι με ''μισές γνώσεις'' που μπορει να ''μπερδέψουν'' τα όσα λέω?

Πραγματικά δεν ήθελα να γράψω ''επιθετικά'' για κανένα λόγο...

Αναρωτιώμουν απλά αν αντικειμενικά είμαστε έτοιμοι & ώριμοι να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις και αυτό γιατί βλέπω ότι σε πολλά σημεία η συζήτηση γίνεται πολύ υποκειμενική και πολλοί είναι φανατισμένοι χωρίς εγω να βλέπω πραγματική τεκμηρίωση

Εκεί κολλάω το ''υποκριτές'' και τις ''μισες γνώσεις''

ελπίζω να διευκρίνησα καλύτερα τώρα τις απορίες μου :oops:

Ρε συ φιλενάδα, τη μέρα εκείνη.... που θα γράψεις σωστά το όνομά μου... θα σου στείλω δύο τσουρέκια τερκενλή....νααά, με το συμπάθειο.:P

βρε φιλενάδα εδώ έκανα το δικό μου να το γράψω σωστά καμια δεκαριά χρόνια λες να μάθω το δικό σου σε λιγότερο από 6 ; :-)

Ποιο να βρει καλό μου; Το θέμα προς ψηφοφορία το έθεσε η Μαρία η Στυλιανάκη... εκείνη πρέπει να μας διευκρινήσει πώς το εννοεί.

στείλε της ένα πμ να σου πεί ....δεν είμαι στο μυαλό της . ;):cool::lol: εγώ δλδ που θες να ξέρω ;;; !

Για κάποιον που θεωρεί τη χρήση κάνναβης ως κάτι κακό... είναι θετική η μείωση.

Για κάποιον που θεωρεί τη χρήση κάνναβης απόλυτα φυσιολογική ... γιατί να θεωρεί θετικό το ότι μειώθηκε η χρήση της σε ένα κράτος; Μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

φιλενάδα μπουρδουκλώνεσαι ...

επαναλαμβάνω γιατί μάλλον δεν διάβασες καλα

However, between 1996 and 1999 prevalence rates stabilised. Prevalence rates of hard drugs, such as cocaine, amphetamines, ecstasy and opiates are much lower
δεν μιλάει για του χρήστες κάναβης αλλα για τους χρήστες άλλων ναρκωτικών ...

αρα ναι σαν side effect την νομιμοποίησης , αποποινικοποίησης tolerance (νυσαφι ποια :-) :-) ) το θεωρώ θετικότατο να μειωθούν οι χρήστες που κάνουν χρήση ηρωίνης κοκαίνης κοκ ....! εσύ;;;; ;)

Ρε συ Αρία, προφανώς και τα ξέρω αυτά γι' αυτό σου τα επισημαίνω.

1. Η κάνναβη δεν έχει νομιμοποιηθεί πλήρως ούτε στην Ολλανδία, όπως κι εσύ η ίδια περιέγραψες παραπάνω. Το επιχείρημα οπότε περί απαγορευμένου που θα πάψει να είναι απαγορευμένο δεν ισχύει ούτε στην Ολλανδία.

2. Η νομική κατάσταση όπως σου απέδειξα και με τα links είναι θολή και στην Ολλανδία. Δηλαδή, δεν μιλάμε για νομιμοποίηση αλλά για tolerance policy

ωραία . να πούμε στο Παπανδρέου να ακολουθήσει το μοντελο τηνς ανεκτικής πολιτικής της Ολλανδίας αφού το θες να το λέμε έτσι ...

γιατί να στο πω αλλιώς το να πιεις εκεί ένα τσιγάρο δεν θα σε συλλάβουν για ανάκριση να σε ρωτήσουν που το βρήκες (όπως στο παράδειγμα της σύλληψης που ανέφερα )

βαφτησε το όπως θες .Το αποτέλεσμα μετράει (και μέχρι να πάρουμε και οι δύο μας το πτυχίο της νομικής για να κάνουμε εισηγήσεις ...ε υπομονή και κρατα σημειώσεις μουχαχαχαχ :-) :-) )

Επίσης, το ωραίο σ' αυτή τη χώρα είναι ότι

Δηλαδή τα πράγματα είναι τόοοσο μπερδεμένα που τα coffeeshops πουλάν νόμιμα τα ναρκωτικά αλλά δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για να τα προμηθευτούν!:shock:

όχι δεν υπάρχει νομικός τρόπος να πουλήσουν το στόκ τους !

η ενοια δλδ της εκποίησης λογιστικά και νομικά όπως υσχήει παντού δεν υσχήει για τα προίοντα των coffeeshop

αυτό κατάλαβα να λέει το άρθρο που παρέθεσες .... με bold το κομμάτι που παρέθεσες

Άμα από τη μια είναι η σκύλα τύπου Γιωργάκης και από την άλλη η Χάρυβδη τύπου Καρατζαφέρης, εγώ μπορώ να μην πάρω τίποτα;

μαζί σου ...μουχαχαχαχα δεν με εκρφαζει έτσι κι αλλιώς καμία καμματική παράταξη !

Βασικά εγώ διάβασα για κόσμο που ξεσηκώνεται γιατί ενοχλείται με την εγκληματικότητα που προκαλεί η κατάσταση αυτή στα χωριά τους.
Τι σχέση έχει αν η εγκληματικότητα προκαλείται από τους ντόπιους ή τους ναρκοτουρίστες;

Αν γίνει δηλαδή κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα και γεμίσουμε κι εδώ ναρκοτουρίστες, δεν θα μας ενοχλεί η εγκληματικότητα;

αυτό που αναφέρτε στ άρθρο που παράθεσες είναι ότι

οι τουριτσές σκάνε μύτη εκεί και οσάν στερημένοι προκαλούν διαφορες καταστάσεις !

πχ έχεις δει αμερικανάκια στη ρόδο οι αγκλακια στα Μαλλιά ....;;;;

εκεί πανε και τα κάνουν όλα καθώς δεν ελένχει κανείς ούτε πόσο χρονών είναι ούτε πόσο θα πιουν

στην Αμερική πχ ελπίζω να γνωρίζεις την πολιτική τους περί αλκοόλ

όπως και στην Αγγλία

η ιδια είναι και με την Ελλάδα απλά εδώ ΔΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ συνεπώς σου λέει

ότι θέμα με την εγκληματικότητα δεν έχουν οι ανθρωποι ....

με τους άλλους έχουν που πηγαίνουν εκεί και φέρονται λες και τους είχαν σε κλουβί και εσκασαν στον παράδεισο ;)

Εγώ προσωπικά ΔΕΝ κατάλαβα τι υποστηρίζεις;

Κάνε ένα καλό, βοήθα την όμορφη αλλά χαζή φιλενάδα σου να καταλάβει:

Είσαι υπέρ του να πωλείται κάνναβη στα περίπτερα;

Σε εφήβους να πωλείται ή να μην πωλείται;

Αυτό το θέλεις για να μειωθεί η χρήση λόγω της αφαίρεσης του "απαγορευμένου";

Ή να αυξηθεί η χρήση για να καταπολεμηθεί ο καρκίνος;

Αφού η Ολλανδία έχει τελικά κι αυτή ένα κάρο απαγορεύσεις, πώς ακριβώς δεν συνδέεται η χρήση της με κάτι το "απαγορευμένο" στους εφήβους, αφού πάλι απαγορεύεται γι' αυτούς;

Αυτά προς το παρόν, αν χρειαστώ τίποτα ακόμα, θα σου πω.:cool:

ΚΑΤΕΥΘΥΝΌΜΕΝΑ πολύ τα ερωτήματα σου αλλα επειδή είσαι και όμορφη όπως λες (δε ξέρω :-) αλλα καλή τη πίστη θα συμφωνήσω ) να τα ξανά απαντήσω

εγώ θέλω να δίνεται στους αρρώστους ελευθερα και ασυζήτητη . έχει αποδεδειγμένα ιατρικά αποτελέσματα ααμφισβήτητα από μερικούς

πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθείθει σε όλες τις χώρες του κόσμου το μοντελο της Ολλανδίας

(και εκεί δεν δίνεται σε εφήβους όπως και το αλκοόλ)

ενημέρωσα όμως δε ότι εδώ στο ελλαδικισταν

όχι μόνο ενημέρωση δε μπορεί να υπάρξει αλλα και τα κίνητρα της κυβέρνησης τα αμφισβητώ καθώς πιστεύω ότι είναι οικονομικά

δλδ αν το κίνητρο είναι να βγάλω λεφτά στους όρους και συμβάσεις αυτό που κοιτώ να κάνω είναι πως να προστατέψω το κέρδος μου , το πιθανό κέρδος μου και όχι πως θα ενημερώσω τους πολίτες πως θα δημιουργήσω δικλείδες ασφαλείας για τους πολίτες μου , πως θα βοηθήσω τους ασθανείς που θα επωφεληθούν από την χρήση αυτής της ουσίας

και αλλα τέτοια όμορφα

Πιστεύω ότι πάει να γίνει αλφα μια μπίζνα με τις φαρμακοβιομηχανίες

και βήτα με τους τουρούστες που ελπίζει να έρχονται για να συνδιάσουν τη φούντα με την Ελλάδα

(ε όπως και να το κάνεις αλλιώς είναι να την πίνεις στην επίπεδη και μουντή Ολλανδία και αλλιώς να την πίνεις Μύκονο .... στην ψαρου ;) )

ελπίζω να σε βοήθησα , αν χρειαστείς κάτι άλλο μου το λες ε;; ε;; ναι ;; ναι ! :-):cool:

Παρακολουθήσατε χτες τους ''Πρωταγωνιστές'';

Είχε θέμα τις φυλακές νέων Αυλώνα. 8 στους 10 ήταν μέσα για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών και κυρίως χασίς. Οι περισσότεροι ξεκίνησανε το ''τσιγάρο'' στα 12!!!!!! 500γρ. για 15 χρόνια φυλάκισης. Οι περισσότεροι από αυτούς περάσανε στα ''βαριά'' για να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και περάσανε το στερητικό σύνδρομο μέσα στα κρατητήρια. Οι περισότεροι έχουν μετανιώσει για τα λάθη τους και παλεύουν για την επανένταξή τους.

Με την αποποινικοποίηση το χάσμα αυτό θεωρείτε θα μικρύνει;;;;;; Εάν 8 στους 10 το κάνουνε ακόμη και παράνομα, τότε τα ποσοστά θα αυξηθούν επικίνδυνα εάν αποποινηκοποιηθεί.

http://www.megatv.com/article.asp?catid=14693#toppage

iyuNp3.png4hNCp3.png

Με την αποποινικοποίηση το χάσμα αυτό θεωρείτε θα μικρύνει;;;;;;

τι να σου πω ...; μελλοντολόγος δεν έχω κάνει ακόμα εγω η φτωχεία όχι έχω διαβάσει λέει το αντίθετο !

για το δεύτερο σκέλος .....

Εάν 8 στους 10 το κάνουνε ακόμη και παράνομα, τότε τα ποσοστά θα αυξηθούν επικίνδυνα εάν αποποινηκοποιηθεί.

απο που αντελείς την σιγουριά σου αυτη ;

θα με ενδιέφερε ....

γενικά τι να σου πω ;;; αν νομίζεις ή αν τολμήσουν να πουν πχ μια ωραία πρωία ..γεια σας ανοίξαμε και σας περιμένουμε πάρτε φούντα να χετε να πίνεται άδειες δίδονται στα περίπτερα και μαζί με μια υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να ανοίξετε το μαγαζάκι σας ....

ε ναι ! κατα πάσα πιθανότητα τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν !

αλλα εδω μαναβικό να ανοίξεις θέλεις 800 άδειες για πουλάς μαρούλια

λες στη φούντα να εξαφανηστεί η γραφειοκρατεία ;):-):cool:

αλλα δε το κόβω να γίνει έτσι , πουθενα στο κόσμο δεν εχει γίνει έτσι ... λες να κατοχυρώσουμε παγκόσμια πρώτη ;

απίθανο το κόβω ! :cool::wink:

απο που αντελείς την σιγουριά σου αυτη ;

θα με ενδιέφερε ....

αλλα δε το κόβω να γίνει έτσι , πουθενα στο κόσμο δεν εχει γίνει έτσι ... λες να κατοχυρώσουμε παγκόσμια πρώτη ;

απίθανο το κόβω ! :cool::wink:

Για το πρώτο ερώτημά σου, όπως είπα τα παρακολούθησα στην εκπομπή (δε με παρακολουθείς .... :P), δε τα βγάζω από το κεφάλι μου.

Για το δεύτερο σκέλος, στην Ελλάδα όλα γίνονται......;)

iyuNp3.png4hNCp3.png

Για το πρώτο ερώτημά σου, όπως είπα τα παρακολούθησα στην εκπομπή (δε με παρακολουθείς .... :P), δε τα βγάζω από το κεφάλι μου.

το ερωτημα σου μου λες οτι ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ απο την εκπομπή πρωταγωνιστές ;;;

(επαναλαμβανω το ερωτημα σου- του ;;; των πρωταγωνιστών ;;; δεν ξέρω ) και την απαντηση μου

Αρχικό μήνυμα απο Thaumataki viewpost.gif

Με την αποποινικοποίηση το χάσμα αυτό θεωρείτε θα μικρύνει;;;;;;

και την απαντηση μου
τι να σου πω ...; μελλοντολόγος δεν έχω κάνει ακόμα εγω η φτωχεία όχι έχω διαβάσει λέει το αντίθετο !
μου αρεσει η κολοκυθιά απο μικρή την έπαιζα :P;):D

Για το δεύτερο σκέλος, στην Ελλάδα όλα γίνονται......;)

νομιζα οτι κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση !

δλδ ποια είναι η γνώμη σου εσένα ; οτι ειμαστε στην Ελλάδα και όλα γίνονται ;:D:cool:;)

στο κόσμο γενικά ναι ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

η ζωή ειναι ωραία αρκεί να την δεις θετικά

και αλλα τέτοια ....

Θα ηθελα να μην αποποινικοποιηθει για δυο λογους: Πρωτον γιατι ετσι θα μπορουν τα παιδια μας να το προμηθευονται πολυ μα πολυ πιο ευκολα απ οτι σημερα και νομιζω οτι σε καμμια μας δεν αρεσει η εικονα ενος 12χρονου αγοριου που πισω απο τα καγκελα του σχολειου του το προμηθευεται ειτε απο τον μεγαλυτερο ειτε απο τον εμπορο ειτε απο τον οποιονδηποτε,και δευτερον γιατι σε ορισμενα πραγματα πρεπει να λεμε οχι.

Εχουν καταστραφει ολοκληρες γεννιες με τα ναρκωτικα και το γνωριζουμε ολοι. Δεν χρειαζεται λοιπον να αποποινικοποιουμε πια και τον θανατο. Γιατι το θεμα αποποινικοποιηση δεν ειναι μονο νομικο ειναι ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ. Και μη μου πειτε τωρα οτι το χασις δεν ειναι στα σκληρα ναρκωτικα κ.λ.π κ.λ.π .... Το γνωριζω οτι δεν συγκαταλεγεται στα σκληρα ναρκωτικα αλλα ποσοι χρηστες εμειναν στο χασις; Πολλοι λιγοι. Γιατι; Γιατι ο εθισμος θελει παντοτε κατι πιο δυνατο. Επισης δεν θεωρω μοντελο την Ολλανδια γιατι εκει ζουν μονιμα ο θειος μου και τα ξαδελφια μου και ξερω καλα τι γινεται. Εσυ Αρια γνωριζεις μηπως ποσες αυτοκτονιες εχουν στην Ολλανδια καθε χρονο; Γνωριζεις σε τι ποσοστο εξαρτησης βρισκεται η νεολαια τους απο αλκοολ και ναρκωτικα; Ξερετε ποσα παιδια ηλικιας κατω των 25 νοσηλευονται με παθησεις οπως κυρωση υπατος σε κρισιμες καταστασεις και ποσα χανουν τη ζωη τους; Ξερεις ποσοι χρηστες νυν και τεως νοσηλευονται σε ψυχιατρικα ιδρυματα και ποσο εχουν αυξηθει τα ψυχιατρικα προβληματα;

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Επισης θελω να θιξω ενα ακομη θεμα: Καλο θα ειναι να σκεφτουμε ολες εμεις οι μανες τι ειναι αυτο που οδηγει τους χρηστες σε αυτη τη συνηθεια. Δεν ειναι σαφως μια οργανικη αναγκη αλλα μια καθαρα ψυχολογικη. Οπως καποιος αλλος δεν μπορει να κοιμηθει και παιρνει τα αγχολυτικα του, οποτε και ο υπνος δεν ειναι δικος του ειναι των χαπιων, ετσι κι εκεινος που δεν μπορει να αντιμετωπισει το χ προβλημα ή την ψ δυσκολια της ζωης στρεφεται στα ναρκωτικα αλκοολ κ.λ.π για να γυρισει ουσιαστικα την πλατη του στο προβλημα. Και μολις συνερχεται αυτο διογκωνεται. Γιατι λοιπον να επιτρεψω στο παιδι μου, που σιγουρα θα αντιμετωπισει τις οποιες δυσκολιες της ζωης να μην τις ζησει να μην τις παλεψει αλλα να ζει σε μια ψευτικη πραγματικοτητα καθ΄ολα μαλιστα νομιμη.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...