Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

 

 

Πως να επιλεξουμε τον σωστο παιδικο σταθμο?

Αυτο το ερωτημα με απασχολει εδω και καιρο.....

Προς το παρον μενω εγω μαζι με το παιδι, αλλα στο αμεσο μελλον ισως χρειαστει λογο δουλειας να του ξεκινησω παιδικο σταθμο.Πως θα καταλαβω αν ειναι καταλληλος για το παιδι μου?Αν προσεχουν τα παιδια...αν τους συμπεριφερονται σωστα αν τα ταιζουν οπως πρεπει και αν δεν τα κακομεταχειριζονται? :?:?:?:?:?

yHVLp3.png G2Hmp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σου Ρένια!

 

λοιπόν,... όπως και πολλά άλλα πράγματα θα έλεγα ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει το ένστικτο του κάθε γονέα και το τι έχει εκείνος στο μυαλό του.

Παιδικοί σταθμοί υπάρχουν πολλοί ειδικά στην περιοχή της αττικής, με αποτέλεσμα το να είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς.

 

Όμως υπάρχουν γνώμονες που θα πρέπει να κοιτάξετε συγκρίνοντας τους σταθμούς που θα σας βοηθήσουν να τους κατατάξετε σε ποιότητα:

 

- πόσα παιδιά ανα παιδαγωγό (προσοχή, όχι βοηθό παιδαγωγού) σε κάθε τάξη? όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. (κυμαίνεται απο μία ανα 7 παιδιά εώς και μία ανά 25 παιδιά)

εάν είναι δυο δασκάλες για 25 παιδιά αυτά πρέπει να χωρίζονται σε διαφορετικό χώρο, σαν δυο ομάδες.

αλλιώς, αυτό χρησιμοποιείται σαν κόλπο, για να προσλαμβανεται μια παιδαγωγός και μια βοηθός η οποία πλασάρεται συνήθως ώς δευτερη δασκάλα, έχει όμως μόνο βοηθητικό ρόλο και άρα τα παιδιά δεν είναι χωρισμένα ποτέ με την δική τους δασκάλα.

για να είναι η αναλογία παιδιών προς δασκάλα ωφέλιμη

 

=> οι ομάδες πρέπει να χωρίζονται σε διαφορετικά δωμάτια και κάθε δασκάλα να δρά αυτόνομα.

εκεί θα μπορούν να κάνουν τραγουδάκια και να κανουν δραστηριότητες αναλογα με το πρόγραμμα.

 

Μόνο έτσι μπορεί να έχει ένα παιδί την δασκάλα του, το άτομο προστάτη που θα το υποστηρίξει και θα το βοηθήσει να διεκδικήσει και να αμυνθεί.

Εάν υπάρχει μόνο μια εκπαιδευμένη δασκάλα για 25 παιδιά δεν είναι δυνατόν να βρεί το χρόνο να ασχοληθεί με το κάθε παιδί, και να το υποστηρίξει όπως το έχει ανάγκη.

Θυμηθείτε, εάν ο στόχος είναι απλώς τα παιδιά να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο, χωρίς να παρεμβαίνει κανείς σε διενέξεις, αυτό λέγεται φύλαξη, και όχι διαπαιδαγώγηση.

 

Προσοχή: είναι εφικτό 2 τάξεις να μοιράζονται τον ίδιο χώρο κάποιες στιγμές της ημέρας όπως το ελεύθερο παιχνίδι στην αρχή της ημέρας πρίν το χώρισμα σε ομαδούλες όπου θα πουν την καλημέρα τους και το τι θα κάνουν κτλ.,

ή στο ελεύθερο παιχνίδι μετά το τελείωμα του προγράμματος, το μεσημέρι, στο θεατρικό παιχνίδι, ή στην ώρα της μουσικής.

 

Όταν όμως 2 τάξεις (πχ συνολικά 30+ παιδιά) βρίσκονται στον ίδιο χώρο την περισσότερη ώρα της ημερας καθημερινά (πάνω απο τις μισές ώρες) δεν μπορεί να γίνει επαρκής δουλειά απο την παιδαγωγό, όσον αφορά την δημιουργική απασχόληση κ γενικά την ποιοτική απασχόληση των παιδιών.

 

- το πρόγραμμα δραστηριοτήτων (έχουν κάθε μέρα παιχνίδια με χρώματα και υλικά κτλ? ζητήστε να σας πούν αναλυτικά)

 

- η φιλοσοφία (δίνουν πολλά ερεθίσματα παιχνίδια/ υλικά) τί τους είναι σημαντικό?

με ποιους τρόπους οριοθετούν.

ζητήστε να σας πουν παράδειγμα! (βλέπε δάγκωμα, χτύπημα ζημιές κτλ)

 

- ο χώρος αλλάζει τις γωνιές του, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που αλλάζουν ανα εποχή? πόσα θέματα αλλάζουν μέσα στο χρόνο,

 

- υπάρχει κάποια βιβλιοθήκη για τους ενήλικες-δασκάλες για να παίρνουν ιδέες (θεματικοί κατάλογοι ιδεών, τραγουδιών) αλλά και την μετεκπαίδευσή τους?

 

- κανόνες καθαριότητας / υγιεινής?

Δεν είναι καλό να πιέζονται τα παιδιά να αφήσουν την πάνα, σαν προυποθεση του να ξεκινήσουν παιδικό σταθμό.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβάλλει κάποιος σε ένα παιδί δύο αλλαγές ταυτόχρονα (αποχωρισμός απο το σπίτι κ τη μαμά, και την πάνα) ειδικά εάν ακόμα δεν είναι έτοιμο.

 

Καθαριότητα - Προσοχή: σε χώρους όπου υπάρχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας απο 2-4, τα οποία συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες σε καθημερινή βάση, (κάτι το οποίο θεωρώ οπωσκαιδήποτε προυπόθεση για πρόγραμμα παιδικού σταθμού) δεν είναι δυνατόν να υπάρχει η τέλεια καθαριότητα τουλάχιστον στο πάτωμα.

Τα παιδιά θα περάσουν στον χώρο του μπάνιου για να πλύνουν χέρια, πετώντας τα αλεύρια που έχουν κολλήσει, στο πάτωμα. Γυρνώντας απο το καθημερινό τους παιχνίδι στην αμμοδόχο του κήπου, τα μπατζάκια τους θα ρίχνουν άμμο σε όλο τον παιδικό σταθμό ακόμα και ώρες μετά.

Εάν το παιδί σας είναι μικρότερο κάτω των 2 ετών, και συνυπάρχει σε παιδικό σταθμό με μεγαλύτερα παιδιά άνω των 2-3 ετών, δεν θα βρείτε την καθαριότητα που ίσως έχετε στο σπίτι.

Αυτό είναι αδύνατο - ή μάλλον είναι δυνατό, εάν τα παιδιά όλη την ημέρα αναγκάζονται να μην ασχολούνται με δραστηριότητες που λερώνουν.

Σε αυτές τις ηλικίες όμως, ( 2-5), κάτι τέτοιο, ειδικά εάν τα παιδιά είναι κλεισμένα σε 4 τοίχους δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόγραμμα που προάγει την εξάσκηση όλων των αισθήσεων και την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

αλλά απλώς πρόγραμμα φύλαξης.

 

 

- προσαρμογή

και τέλος, πολυ σημαντικό το άν αντιμετωπίζουν την προσαρμογή του παιδιού στον παιδικό σταθμό με σεβασμό, και έχουν μέσα στην διαδικασία της προσαρμογής του παιδιού, το να είναι τις πρώτες μέρες ( 5 μέρες) ένα άτομο που είναι οικοίο στο παιδί (μαμά ή μπαμπάς ή γιαγιά ή θεία ή νταντά) και να βρίσκεται στο χώρο:

είναι απαραίτητο για τα παιδιά να αφεθούν σιγά σιγά στα χέρια της παιδαγωγού και να μήν γίνει αυτή η κίνηση βιαστικά και αγχωμένα.

 

- εποπτεία των παιδιών και των παιδαγωγών απο ψυχολόγο.

μέσα στην χρονια΄θα υπάρξουν προβλήματα, αλλαγές, διενέξεις εντάσεις. Η παιδαγωγός θα πρέπει να έχει υποστηρικτική ομάδα πίσω της, έτσι ώστε να αποδώσει στον επιθυμητό βαθμό.

Δεν είναι δουλειά της παιδαγωγού απο μόνη της να λαμβάνει αποφάσεις που έχουν σχέση με την αναπτυξιολογία των παιδιών ή με δυσκολίες στην περεταίρω εξέλιξή τους. Είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεργασία με ψυχολόγο.

 

 

- οικονομικά. Εάν θέλετε διαπαιδαγώγηση και όχι φύλαξη, να είσαστε έτοιμοι να επενδύσετε σε κάποιο μηνιαίο ποσό που δεν θα είναι λιγότερα απο 450 ευρώ το μήνα.

Βάλτε κάτω τους μισθούς που πρέπει να έχει μια ένας παιδικός και τα έξοδα, και θα δείτε, έτσι ώστε να λειτουργεί ένας παιδικός με παιδαγωγούς πτυχιούχους, με εποπτεία απο ψυχολόγο και όχι απλώς σαν χώρος φύλαξης, τα ποσά αυτά είναι απαραίτητα.

Πρόσληψη ατόμων χωρίς ΙΚΑ ή περιορισμένων ωραρίων,είναι μόνο αποδιοργανωτική και σίγουρα δεν διασφαλίζει το να εργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ αγορά φτηνών υλικών (χρώματα τοίχου!!!αντί ειδικά χρώματα για παιδιά - ΝΑΙ!.....ΚΑΙ ΟΜΩΣ ) αρκετές φορές περιορίζουν τα έξοδα φυσικά με τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται!!!

 

Τι σημαίνει φύλαξη:

φυλαξη σημαίνει ότι τα παιδιά βρίσκονται σε μια ομάδα στην οποία εξαιτίας μεγαλου αριθμού παιδιών ανά δασκάλα κ αρα του ότι λείπει η οργάνωση και η δυνατότητα παρέμβασης σε κάθε διένεξη ή διαμάχη, επικρατεί ο ισχυρότερος, ενώ το δικαίωμα του πιο αδύναμου, καταπατείται, καθώς εξαιτίας της φασαρίας, δεν ακούγεται και στην πράξη, η θέλησή του. Η παιδαγωγός που έχει περισσότερα παιδιά σε μια ομάδα την οποία αδυνατεί να χωρίσει σε υποομάδες, δεν προλαβαίνει να υποστηρίξει τα παιδιά, αλλά αναγκαστικά μένει στο να δίνει κατευθυνσεις φωνάζοντας, για να ακουστεί,

αλλά και χρησιμοποιωντας πιο τιμωρητικές ή αυστηρές τιμωρίες ή εκφοβισμό, καθώς δεν έχει δυνατότητα να μιλήσει στο κάθε παιδί, καθώς το πρώτο της μέλημα είναι η ασφάλεια όλων των υπολοίπων στην ομάδα.

Ως γνωστόν σε παιδιά ηλικιών κάτω των 4, δεν είναι δυνατόν η ενήλικας που είναι υπεύθυνη, να στρέφει την προσοχή της σε ένα παιδί, όταν άλλα 20 βρίσκονται στον ίδιο χώρο κ ταυτόχρονα μαλώνουν, ή σπρώχνουν ή παίζουν δυνατά. Θα αναγκαστεί να περιοριστεί στα πιο απαραίτητα.

Η φύλαξη παιδιών είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούταν στο παρελθόν, για την απασχόληση των παιδιών την ώρα εργασίας των γονεών.

Πλέον όμως, αυτός ο τρόπος "στοίβαξης" παιδιών, δεν έχει καμία σχέση με την παιδοκεντρική παιδαγωγική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια πλέον στο εξωτερικό και σε ελληνικούς παιδικούς σταθμούς που έχουν υιοθετήσει τις σύγχρονες πλέον μεθόδους διαπαιδαγώγησης.

 

Εάν πιστεύετε στις σύγχρονες μεθόδους διαπαιδαγώγησης (θετική ενίσχυση πχ), μήν κάνετε το βήμα πίσω, τοποθετώντας το παιδί σας σε παιδικό σταθμό που έχει πολλά παιδιά ανά παιδαγωγό.

Ιδανικά:

Στην ηλικία των 2 , 10-12 παιδιά,

ηλικία των 3 12-16-18 παιδιά,

 

(ανάλογα με την ικανότητα/εμπειρία της παιδαγωγού κ την ανάπτυξη/αυτονομία των παιδιών. )

 

 

 

Οι σκέψεις μου:

- οι παιδικοί σταθμοί κατά την άποψή μου πρέπει να είναι κρατικοί στο μέλλον, καθώς μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή τους λειτουργία σχετικά με την χρηματοδότηση.

Θεωρώ ότι είναι πολύ δυσκολο να λειτουργήσει μια ιδιωτική επιχείριση παιδικού σταθμού σωστά (σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα πάντα) και να έχει έσοδα, αν είναι να ζητάει λιγότερα απο 500 ευρώ το μήνα ανά παιδί.

 

Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί άνθρωπος ο οποίος να δουλεύει σκληρά, να βρίσκεται σε θέση ευθύνης, να μην έχει υποστηρικτικό σύστημα απο πίσω του, και να μην έχει και έσοδα στο τέλος. Δεν θα βρεθεί σε θέση να μειώσει τα έξοδα (μειώνοντας την αποτελεσματικότητα ή ποιότητα κάποιας παροχής του) έτσι ώστε να τα βγάλει πέρα?

 

Μετά απο τόσο καιρό που διαβάζουμε τις απορίες των γονιών, τελικά το αποτέλεσμα είναι οι γονείς να ψάχνουν τον παιδικό σταθμό ο οποίο έχει μειώσει τα έξοδά του, στους τομείς/σημείο/όριο/κριτήριο που μπορούν εκείνοι να αποδεχτούν.

 

Τι γίνεται όμως όταν οι τομείς αυτοί μπορεί να έχουν σχέση με την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών?Τί γίνεται εάν αυτοί οι τομείς είναι κάτι το οποίο οι γονείς ποτέ δεν μαθαίνουν? (βλέπε χρήση χρωμάτων τοίχου αντί ειδικής παιδικης τέμπερας, απο (καλό κ γνωστό) παιδικό σταθμό... )

 

Ρένια θα ετοιμάσω ένα άρθρο που να έχει σχέση με την προσαρμογή των παιδιών στον παιδικό σταθμό που να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό..

 

Update: συμπλήρωσα τα κείμενα 19/6/09

 

Update:

Πλέον έχουν δημοσιευτεί αυτά τα δύο πολύ χρήσιμα άρθρα

 

 

https://parents.org.gr/2009/09/03/mama-ti-ine-o-pedikos-stathmos-ti-na-pite-sto-pedi-sas-gia-na-to-proetimasete/

 

 

https://parents.org.gr/2015/10/04/proti-imera-choris-tin-mama-sto-nipiagogiopediko-stathmo/

kai 

σε αυτό το post μου θα βρείτε λινκ που οδηγούν στους παιδαγωγικούς στόχους της προσχολικής εκπαίδευσης, 

και σε αρχες διαπαιδαγώγησης  MUST READ:

 

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Παίδες, ακονίστε τα πληκτρολογια σας και πειτε μου την αποψη σας.

Η μικρή απο 12 μηνών πήγε στον βρεφικό. Τωρα κελινουμε τον πρωτο χρονο εκει.

Μάθαμε και καλα και κακα πραγματα, περασαμε αγωνιες αν τρωει, αν την χτυπανε, διαφορα γραφικα .... Θέλει να πηγαινει δε γυρναει μπλε μαρεν πισω και ενιοτε χτυπαει αλλα παιδακια, (ετσι εμαθε απο αυτα μια που περασαμε μια περιοδο που ερχοταν μωβ απο τις δαγκωνιες και κοκκινη απο τις γρατζουνιες), φυσιολογικες απωλειες δηλαδη.

Διαχειριστηκαμε και το οτι ειναι κακο να δερνουμε αλλα παιδακια, και μισομαθαμε να τρωμε μονοι μας και τωρα κανουμε ενιοτε κακακια στο γιογιο (22 μηνων ειμαστε). Δεχονται και της παμε τα 3 φρουτα που τρωει την ημερα και της τα κανουν νιανια,

Το πρωσοπικο είναι σχετικα καλο, κατα την γνωμη και των δυο μας, με διαβαθμισεις βεβαια απο ατομο σε ατομο και οι μαρτυριες που ειχαμε επιβεβαιωθηκαν (μας ειχαν πει τα καλυτερα), σε μεγαλο βαθμο. Το ξενοδοχειακο ομως του σταθμου, δε μας ικανοποιει.

Ζουμε στα ορια 2 δήμων, το σπιτι μας ειναι στον εναν και το μαγαζι ειναι στον άλλο.

Λοιπον, ο δημος στον οποίο είναι το σπιτι μας έχει πολυ καλες υποδομες ξενοδοχειακου τυπου και πηγαμε και μιλησαμε με το προσωπικό του βρεφικου και δε μας έκανε κακη εντυπωση.

¨Ομως έχουν το εξης προγραμμα : στην ηλικία των 2, 5 ετων του αλλάζουν αιθουσα, πάνε δηλαδη το παιδι στην μεση του ετους σε αλλη ταξη. Δηλαδη η μικρή θα πρεπει να προσαρμοστει στην αρχη του χρονου στον νεο παιδικο και μετα κατα το πασχα να αλλαζει παλι περιβαλλον.

Επιπλέον, θελουν να τρωει κακνονικα και οχι νιανια που τρωει η δικη μας και δε δεχονται ν απηγαινουμε τα φρουτα της. Εκεινο που ειναι βεβαια πιο σημαντικο ειναι η αλλαγη περιβαλλοντος δυο φορες. Ασε που στα 3,5 πλεον αλλαζει συμφωνα με το συστημα τους οχι μονο ταξη αλλα και σχολειο, απο βρεφικο σε παιδικο.

Ειναι πολυ σημαντικο το ξενοδοχειακο, εκει εχουν πολυ γρασιδι, πολλα παιχνιδια και φρεσκα, καινουργια και δεντρα και πλαστικα σπιτια, ενω σε αυτο που την παμε δεν υπαρχει φτωχεια μεν, αλλα ουτε και η αφθονια του παιδικου που σκπετομαι να την παω.

μηπως να την αφηνα ακομα ενα χρονο εδω που ειναι, να την πηγαινα μισο χρονο στον ενα δημο μισο χρονο στον αλλο, να περιμενα 1,5 χρόνο να πηγαιναμε στον παιδικο στον άλλο δημο? Το καλοκαιρι σε όροφο, με ενα στενο μπαλκονι, μου φαινεται φρικτο,,, αλλα παλι τα παιδια τα νοιωθουν αυτα, ως ελλειψη?

 

Ακουω γνωμες,,,,,

Link to comment
Share on other sites

Αν και μάλλον δεν είμαι ειδική να απαντήσω....

θα πω τις σκέψεις μου....

 

Εγώ θα προτιμούσα όσο το δυνατόν λιγότερες προσαρμογές.

Επίσης αφού η μικρή περνάει καλά (αν κατάλαβα καλά) εκεί που είναι, οι δασκάλες είναι καλές, και της δίνουν και τα φρούτα της (κοινώς σημαίνει ότι ενδιαφέρονται και δεν είναι πέρα βρέχει...), εγώ σαν Sofia δεν θα την άλλαζα εάν δεν υπήρχε σοβαρός λόγος....

Τώρα, νομίζω ότι οι εγκαταστάσεις, τα παιχνίδια κ.τ.λ. δεν θα με πείραζε αν ήταν λίγο φτωχά... αρκεί να ήταν ασφαλή...

 

Oh mamy.... δεν ξέρω αν βοήθησα...

 

Και για να απαντήσω και στην Renia που έθεσε εξ αρχής το θέμα:

Ρένια μου... νομίζω ότι ποτέ δεν ξέρουμε με απόλυτη σιγουριά... πάντα θα διαισθανόμαστε κινδύνους (ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν)... Δυστυχώς δεν υπάρχει 100% τρόπος να ξέρεις αν το ταίζουν, το αλλάζουν, το κακομεταχειρίζονται.... Αφηνόμαστε στην καλή ('η όχι) διάθεση των παιδαγωγών (οι οποίες δυστυχώς, ειδικά σε δημόσιους σταθμούς, είναι ακατάλληλες)....

Εμείς πάντως... με το παραμικρό... είμαστε έτοιμοι να βάλουμε κάμερα (ο σύζυγος δηλαδή... λόγω και γνώσης του αντικειμένου...)

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μπερδεύτηκα με τις λεπτομέρειες πως ακριβώς είναι η εναλλακτική!!! :lol:

 

λοιπόν - τα φρούτα εάν είναι μόνο για εκείνη - μερίδα μικρή δηλαδή- δεν γίνεται να τα παίρνει επειδή τότε τα άλλα παιδιά που δεν έχουν πως θα αισθανθούν?

Σε μια ομάδα όταν κάποιος φέρνει κάτι απο το σπίτι του το μοιράζεται με τους υπόλοιπους.

Μέχρι να γίνει 2 - 2,5 θα τρώει κανονικά όχι νιανιά που λες ότι θα γίνει η αλλαγή... λογικό είναι. :)

στον παιδικό που είμαι, κάθε μέρα φέρνει άλλο παιδί 2- 3 φρούτα και τα καθαρίζει η παιδαγωγός και τα μοιράζονται. σε κομματάκια. Τα παίρνουν μόνα τους απο ένα πιάτο που το γυρνά η παιδαγωγός (ή και μετά ένα άλλο παιδί ) και διαλέγουν πιό φρούτο θέλουν.

Μια χαρά μπορούν, γιατί να τα πάς πίσω με το να τους δίνεις τότε νιανιά φαγητό?

 

Δεν κατάλαβα γιατί γίνονται 2 άλλαγές -

την μία την αλλαγή στη μέση του χρόνου την κατάλαβα -

το σημαντικότερο είναι -

αλλάζει δασκάλα και συμμαθητές στη μέση της χρονιάς?

αυτό είναι απαγορευτικό εάν γίνεται και επίτηδες με πρόγραμμα.

 

αν είναι να αλλάξει μετά πάλι δασκάλα και συμμαθητές τον σεπτέμβριο, τότε και αυτό φυσικά είναι απαγορευτικό -

μια φορά τον Ιανουάριο και μια φορά το καλοκαίρι το σεπτέμβριο

πόσες φορές ένα παιδάκι θα πρέπει να αποχωριστεί το άτομο που έμαθε να εμπιστεύεται με τόσες προσπάθειες?

Εάν σου είπαν ότι έτσι γίνεται, ε αυτό είναι αντιεπαγγελματικό, αντιδεοντολογικό αντι... ξέρω γώ τι άλλο.... !!!

 

 

οποιεςδήποτε και αν είναι οι συνθήκες μην βάλεις το παιδί σου σε αυτή τη θέση.

Του καταστρέφει την εμπιστοσύνη και την σιγουριά του - μιάς και αυτές οι έννοιες σχετίζονται άμεσα με τα πρόσωπα που το περιβάλλουν....

 

Ξέρεις ότι έμεινα δύο μήνες με μία τάξη, επειδή η παιδαγωγός αρρώστησε και σταμάτησε ένα μήνα μετά την αρχή της σαιζόν... και υπήρχα μόνο εγώ για να την αντικαταστήσω μέχρι να βρεθεί άλλη,... έτσι τα παιδιά (που δεν ήταν όμως η πρώτη τους προσαρμογή ευτυχώς) γνώρισαν μια δύο και τρείς δασκάλες μέχρι τον Ιανουάριο.... πως να τους το εξηγήσεις?

Ηταν απίστευτο το βλέμμα τους, και ήταν και σχεδόν 3 ετών. ΕΓΩ στεναχωρήθηκα μετά απο δυο μήνες,... φαντάσου εκείνα που είναι μικρά και εξαρτώνται και ανοίγονται στην δασκάλα τους.

 

Έχε καλύτερα αυτό σαν κριτήριο....

 

εάν μόνο αλλάζουν περιβάλλον και όχι δασκάλα και συμμαθητές αυτό δεν είναι τόσο τρομερό - αν μπορούν οι παιδαγωγοί να το χειριστούν καλά δεν είναι πρόβλημα.

 

Το σωστό είναι να μήν αλλάξει τάξη μέχρι να πάει δημοτικό - εννοώ τάξη = συμμαθητές και ηλικία, όχι τον χώρο.

και τουλάχιστον να έχει 2 χρόνια την ίδια δασκάλα. πχ προνήπιο-νήπιο.(αυτά είναι τα πιό σημαντικά χρόνια για να έχει την ίδια δασκάλα γιατί θα το θυμάται καλύτερα εάν την αποχωριστεί, απο ότι αν είναι πιό μικρό)

 

δηλαδή, εάν έιναι σωστοί, θα πρέπει να την βάλουν στην ηλικιακή ομάδα που είναι τα παιδιά με τα οποία θα πάει κανονικά σχολείο για να μην τα αποχωριστεί κάποια στιγμή και αισθανθεί ότι μένει πίσω.

 

δηλ. πότε είναι γεννημένη? πρέπει να είναι στην ίδια τάξη, με όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί την ίδια χρονιά.

Έτσι δεν αλλάζει ηλικιακή τάξη μέχρι να πάει δημοτικό.

 

το σύστημα να αλλάζει καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά δεν είναι κακό. εξαρτάται βέβαια τι σύστημα εννοείς.. :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

αυτή την αλλαγή στα 2,5 πρώτη φορά την ακούω...δεν έχει και επιπτώσεις στην κατανομή των παιδιών; δηλ αν η μια τάξη έχει 15 παιδιά και απο αυτά τα 7, γίνονται 2,5 σε κοντινά χρονικά διαστήματα, δεν θα φορτωθεί η μεγαλύτερη τάξη με 7 παιδιά και η μικρότερη θα μείνει με 8; λίγο κουφό αυτό το σύστημα για να μην αναφερθώ καθόλου σε αυτά που έγραψε η Μαρία παραπάνω.

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον, για τα φρουτα πρώτα :

Στον παιδικό δίνουν σε ολα τα παιδακια ενα φρουτο κομμενο σε μικρους κυβους. Στα πολύ μικρα, τα οποια τα ταιζουν μετα, οπως το δικο μου, οι γονεις πανε τα φρουτα που πρεπει να τρωει το νιανιαρο, του τα βαζουν στη μουλινετα και τρωει την φρουτοκρεμα (απο ηλικια 1 ετους μεχρι οσο παει να μη τρωνε νιανια), δεχονται οτι ενα νιανιαρο εχει αναγκη απο διαφορα φρουτα την ημερα και λυπουνται που το διαιτολογιο του παιδικου εχει ενα φρουτο την ημερα. βεβαια, απο οτι μου λενε οταν τα αλλα τρωνε τους κυβους , δινουν και στα νιανιαρα ενα δυο κομματακια να πιπιλανε, για να μαθαινουν λιγο λιγο να μασανε.

 

Για τον παιδικο - βρεφικο που θελουμε να παμε, ας τον πουμε βρεφικο Ε (τωρα παμε στον βρεφικο Α).

Το παιδι θα ειναι τον σεπτεμβριο 2 ετων. Στην ηλλικια των 2,5, καλο πασχα δηλαδη, θα παει σε αλλη ταξη, στον ιδιο παιδικο, με αλλα παιδια και θα παραμεινει εκει μεχρι την ηλικια των 3,5 ετων οποτε θα αλλαξει σχολειο, θα παει στον παιδικο Ε. Δηλαδη αλλαγη στην αλλαγη.

Με φοβιζει και εμενα πολυ. Απο την αλλη , πραγματι το ξενοδοχειακο ειναι η νυχτα με την ημερα (τι δεντρα, τι σπιτακια κηπου, τι κολημενες φιγουρε ξυλινες στους τοιχους, τι ντουλαπακια, μπανιο με ντουζιερες ειδικες για σπορια, αλλο πραγμα, ενω εκει που παμε τις διακοσμησεις τις κανουν οι παιδαγωγοι με υλικα βιβλιοπωλειου,,,δε λεω θαυμαζω το κουραγιο τους, καθε τρις και λιγο αλλο σχεδιο στο ταβανι και στους τοιχους, αλλα,,,,,). Νομιζεις οτι εισαι σε ακριβο παιδικο σταθμο, αλλα περα απο αυτο, που δεν αφορα το παιδι αλλα το αισθημα των γονεων , το παιδι καθημερινα ερχεται σε επαφη με το χωμα, τρεχει σε χωμα, πιανει δεντρα, φυτα, γρασιδι.....

Εχουμε παρκο, και παιδικες χαρες διπλα στο σπιτι, αλλα νοιωθω οτι αλλο πραγμα ειναι να πας στο παρκο με τη μανα σου, αλλο να παιξεις κυνηγητο στο χωμα και κρυφτο πισω απο δεντρα , με αλλα παιδακια.....

πραγματι ειμαι μπερδεμενη.

Δε θελω να κανω αιτηση και να μη παμε, γιατι πραγματι δε θελω να κρατησω θεση αλλου παιδιου, το θεωρω αδικο.

Link to comment
Share on other sites

Δε θελω να κανω αιτηση και να μη παμε, γιατι πραγματι δε θελω να κρατησω θεση αλλου παιδιου, το θεωρω αδικο.

 

Συγνώμη είναι Δημόσιος ο παιδικός που αναφέρεις??????????????

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ε νομίζω ότι δεν είναι καλό αυτό που λές, ότι θα πάει 5 μήνες να κάνει την προσαρμογή και μετά απο 5 μήνες να ξανααλλάξει.

δεν μπορείς να το πάς κατευθείαν τότε όταν γίνει 2,5 ?

(να μείνει ως τότε στον προηγούμενο σταθμό. ).....

 

καλά ξέρουν τι κάνουν αυτοί ??? μα αν είναι δυνατόν. ...

 

Μπορείς να τους ξαναρωτήσεις για ποιό λόγο το κάνουν και για πιό λόγο δεν λαμβάνουν υπόψη τους την τόσο ευαίσθητη ψυχολογία του παιδιού?????? είναι ενάντια σε ΚΑΘΕ παιδαγωγική αντίληψη και θεωρία...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και στη μικρή μου κόρη.... :?

 

Να σας πώ και εγώ τον παρόμοιο προβληματισμό μου...

 

Φέτος παίρνουν παιδάκια στους δημοτικούς παιδικούς που είναι γεννημένα έως και τον Φεβρουάριο του 2005!

Η δικιά μου είναι γεννημένη Απρίλιο του 2005!!

 

Οκ μας είπανε ότι θα ανοίξει βρεφικό τμήμα εφόσον έκλεισαν το νηπιακό και θα την πάρουν.....ε..."το πολύ πολύ για κανα μήνα να κάνει στο βρεφικό και μετά να πάει κανονικά στο παιδικό..."...μας είπε ο διευθυντής του γραφείου που κάνουμε τις εγγραφές..!! :shock:

 

Εντωμεταξύ η μεγάλη μου και απο Σεπτέμβριο θα πάει εκεί προνήπιο και είναι ένα σημαντικό σύν για να γράψουμε και τη μικρή!!!

Αλλιώς...ίσως δεν την πάρουν άν πάει μόνη της την επόμενη χρονιά...!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

...επίσης..επειδή θα είναι καινούργιο το τμήμα δεν ξέρω ούτε τί θα κάνουν...πώς θα είναι..ούτε με ποιά δασκάλα θα είναι.... :?

...τις δασκάλες του παιδικού λίγο πολύ τις ξέρω λόγω της μεγάλης...αλλά άν κάνουν βρεφικό....δεν ξέρω... :?

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Link to comment
Share on other sites

πραγματικά ότι θέλουν κάνουν, απλώς και μόνο για να βγάλουν δουλειά, ,,

τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα παιδιά...

 

κατι μου λέει ότι θα ρωτήσω στο υπουργείο ...

είναι πολύ σημαντικό,,, ... είναι σοβαροί?

 

γίνεται να μου στείλετε στοιχεία (δηλαδή δημόσιος παιδικός στην περιοχή τάδε - όχι απαραίτητα ποιός συγκεκριμένος ) με πμ όχι ονόματα αλλά απλώς ποιός έιναι ο παιδικός και τι σας είπαν για τις πιθανότητες, άλλά και το ότι παίρνουν παιδιά μέχρι φεβρουάριο του 2005....

θα έπρεπε να παίρνουν παιδιά μέχρι Δεκέμβριο του 04 ... όχι παραπέρα.. γιατί τα υπόλοιπα παιδιά απο τον Ιανουάριο 05 και μετά θα πρέπει να αλλάξουν τάξη έτσι ώστε να βρεθούν με τα παιδιά της ωριμότητας με τα οποία θα πάνε μετά στο δημοτικό σχολείο.

 

Πρέπει να ρωτήσω μετά ποια είναι εκεί η φιλοσοφία ή εάν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

 

Εάν και άλλοι ξέρετε για τέτοια στείλτε μου πμ για να έχω κάτι που να μπορώ να τους ρωτήσω...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Πηγα και ρωτησα στον Δημοτικο παιδικο σταθμο του δημου νεου ηρακλειου που μενουμε και ξερετε ποσο μου ζητησαν τον μηνα εκτος της εγγραφης? 220 ευρω!!!!!!!και να σκεφτητε οτι αυτη ειναι η ταριφα για τους μισθωτους!!!

Αν ειναι ετσι γιατι να μην δωσω 50 ευρω παραπανω και να την παω σε ιδιωτικο που δεν χρειαζεται να κανω την εγγραφη απο τωρα????

yHVLp3.png G2Hmp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

renia μου θα δώσεις περίπου 100€ παραπάνω για ένα καλό σταθμό όμως θα μπορείς να επέμβεις δηλαδή αν δείς κάτι που δεν σου αρέσει μπορείς να κάνεις παρατήρηση ενώ στην δημόσιο είτε κάνεις είτε όχι είναι το ίδιο αλλά αν σκέφτεσαι για ιδιωτικό θα πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις γιατί κλείνουν τα τμήματα πολλοί κάνουν εγγραφές μέχρι τέλος Ιουλίου

Link to comment
Share on other sites

εγώ έψαχνα δύο μήνες σε όλες τις περιοχές γύρω από το σπίτι μας. Κατά την γνώμη μου εκτός από το ότι έπρεπε να δώ άν τα παιδιά θα κάνουν κάτι επικοδοιμητικό όση ώρα κάθονται, ήθελα να υπάρχει και ωραίο περιβάλλον γιατί δεν έχετε ιδέα τι είδαν τα μάτια μου κορίτσια

Link to comment
Share on other sites

Ναι στελλα μου εχεις δικιο για τις προθεσμιες!Το θεμα ειναι οτι εγω δεν ξερω αν και ποτε θα ξαναδουλεψω οποτε και δεν εχω την δυνατοτητα να πληρωνω τον παιδικο αν δεν δουλεψω απο Σεπτεμβρη!Ειδωμεν!

yHVLp3.png G2Hmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Sorry, επειδή δεν το πιασα....

Οι δημόσιοι δεν είναι δημοτικοί;;;

Για την ακρίβεια έχω την εντύπωση ότι όλοι οι παιδικοί ανήκουν στον δήμο.

Και το ποσό που πληρώνεις είναι γύρω στα 75-100 €.

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήξερα ότι στον δημοτικό σταθμό πληρώνεις!! (όχι και λίγα απ ότι κατάλαβα..) Γιατί? Ποιά η διαφορά με τον δημόσιο?

Αντιγονη μου ουτε και εγω περιμενα να ειναι ΤΟΣΑ πολλα!!!Απ'οτι καταλαβα ομως ειναι θεμα δημαρχου μιας και πριν απο τις εκλογες (οπου και αλλαξε ο δημαρχος) ειχα μαθει οτι πληρωνανε περιπου 50 ευρω το μηνα!!!!!!!!!

Οσο για τους δημοσιους δεν ξερω κιεγω την διαφορα.Παρολο που προσπαθησα να βρω σχετικες πληροφοριες στο διαδικτυο δεν τα καταφερα!Θα ηθελα να ξερω αν εχουμε δημοσιο παιδικο εδω κοντα μας.Ετσι για να παρω μια ιδεα!

yHVLp3.png G2Hmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...