Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

Έχει πολλή ζέστη στα δωμάτια, για τα νεογέννητα- να μην κρυωνουν. Ενώ δεν συμπαθώ καθολου τις νυχτικιες , με βόλεψαν πολυ στον 9ο : η κοιλιά είχε μεγαλώσει και αν φορουσα πυτζαμα , μου ερχόταν συνεχώς κατουρημα! Μην πάρετε μαζι σας ζεστές νυχτικιες ή πυτζαμες πάντως, θα σκασετε. Βαμβακερες και μια κοντή ρομπιτσα είναι οκ. Απο ιντιμισιμι είχα πάρει εγω, σούπερ. 2 φεβ. γεννησα .

Και καλο είναι να έχουν λίγα κουμπακια μπροστά για να θηλαζετε εύκολα

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Κορίτσια μία ερώτηση, ίσως και χαζή, αλλά το έχω απορία..... Γιατί το κρεβατάκι του μωρού το λέμε "κούνια" και όχι κρεβατάκι??????? αφού κρεβατάκι είναι... και το λίκνο τι είναι??? :confused::rolleyes::idea:

Ερωτεύτηκα την κόρη μου στις 10/02/2012 12:30 μμ

Συγνώμη αλλά μπορεί μερικές να έχετε απαντήσει(να μην ψάχνω όμως :P )

Μόλις έρθει ο μπέμπης σπίτι τι πρέπει να υπάρχει? Τι πρέπει να έχω αγοράσει ή να έχω σπίτι γενικά?

Συγνώμη αλλά μπορεί μερικές να έχετε απαντήσει(να μην ψάχνω όμως :P )

Μόλις έρθει ο μπέμπης σπίτι τι πρέπει να υπάρχει? Τι πρέπει να έχω αγοράσει ή να έχω σπίτι γενικά?

Κάνε ένα κόπο και διάβασε το θέμα από την αρχή.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

Το λίκνο είναι πιο μικρο κρεβατάκι για τους πρώτους μήνες.

http://www.letoshop.gr/default.asp?itmSKU=911739&itm=11794&ct=1080307&pid=40

αυτό δηλαδή.

Ευχαριστώ πολύ :-P

Ερωτεύτηκα την κόρη μου στις 10/02/2012 12:30 μμ

κοριτσια καλημερα δε ξερω αν ειμαι στο σωστο θεμα ή αν θα πρεπε να γραψω καπου αλλου.Είμαι στην 23 εβδομαδα και ξεκινησα την αναζήτηση για κουνια βρηκα μια αλλα εχω κολλησει στη ποιοτητα για το στρώματακι έσεις τι πηρατε? Εχω ακουσει οτι το στρωματακι της κουνιας πρεπει να έχει κοκοφοινικα και λάτεξ αλλα τωρα που πηγα στα μαγαζια βλεπω οτι υπαρχουν διαφορες κατηγορίες ...π.χ και με ελατηρια στη μεση και χωρις... Τα φωτα σας παρακαλω:P Ευχαριστω!!!

5bE1p3.png

ZIrIp3.png

κοριτσια καλημερα δε ξερω αν ειμαι στο σωστο θεμα ή αν θα πρεπε να γραψω καπου αλλου.Είμαι στην 23 εβδομαδα και ξεκινησα την αναζήτηση για κουνια βρηκα μια αλλα εχω κολλησει στη ποιοτητα για το στρώματακι έσεις τι πηρατε? Εχω ακουσει οτι το στρωματακι της κουνιας πρεπει να έχει κοκοφοινικα και λάτεξ αλλα τωρα που πηγα στα μαγαζια βλεπω οτι υπαρχουν διαφορες κατηγορίες ...π.χ και με ελατηρια στη μεση και χωρις... Τα φωτα σας παρακαλω:P Ευχαριστω!!!

καλημερα..εμεις πηραμε κουνια απ'το ΗΡΑ μια λευκη απλη κ βαλαμε ενα σχεδιακι στην πλατουλα χωρις επιπλεον χρεωση βεβαια...στρωματακι πηραμε απο την grecostrom χωρις κοκκοφινικα γιατι δεν μου αρεσει καθολου κ εχουμε ακουσει διαφορα αρνητικα..αν βραχει λεει δημιουργει ακαραια...εγω τουλαχιστον δεν μπορω να εμπιστευτω ενα στρωμα με κοκοφ.οποτε αυτο που πηραμε ειναι λατεξ..κ πολυ καλη ποιοτητα(ετσι δειχνει τουλαχιστον:-P)

Xc60p3.png ghL0p3.png

Εμείς πήραμε το στρώμα της coco-mat που είναι 100% φυσικά υλικά και έχει και 2 θηκες που πλένονται! Δεν έχει ελατήρια και "φοριέται" και απο τις 2 μεριές ανάλογα την ηλικία του μωρού! Είμαι πολύ ευχαριστημένη και η μικρή το ίδιο! ;)

Την κούνια την πήραμε απο το only green. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ! Και μεγαλώνει μαζί με το παιδί και πολύ ωραία υλικά και καλή τιμή για την ποιότητά της!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 1 month later...

Καλημέρα και από μένα,

Είμαι καινούργια στην παρέα και έχω πελαγώσει με όλα αυτά που χρειάζονται για το μωρό. Ομολογώ βέβαια πως έχω βοηθηθεί πάρα πολύ διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ.

Παρόλο που είναι αρκετά νωρίς ακόμη, είμαι στην 14η εβδομάδα, λέμε σιγά σιγά να αρχίσουμε να ψάχνουμε για τα έπιπλα του μωρού.

Επειδή είμαστε μακριά από το σπίτι μας, στο οποίο θα επιστρέψουμε όταν το μωρό θα γίνει ενός έτους, σκεφτόμαστε να πάρουμε τα τελείως απαραίτητα.

Κάποια φίλη, μαμά δύο παιδιών, που πρότεινε να μην πάρω κρεβατάκι αλλά ένα παρκοκρέβατο στο οποίο θα βάλουμε ένα καλό στρώμα και θα κοιμάται το μωρό εκεί.

Επίσης μου πρότειναν και τα μεταχειρισμένα κρεβάτια από διάφορα sites.

Ποια είναι η γνώμη σας, θα μπορούσε το παρκοκρέβατο να αντικαταστήσει το κρεβατάκι ή δεν θα κοιμάται άνετα το μωρό εκεί?

Διαφημίσεις

με το καλο !εχεις βεβαια δρομο ακομη!θελω να σε ρωτησω αν τα επιπλα που θα παρετε τωρα θα τα μεταφερετε κ στο σπιτι σας μετα το ετος.αν ναι τοτε καλυτερα να παρετε απο τωρα τα κανονικα εννοω κρεβατακι κ ισως συρταριερα.κ απλα μετα θα τα μεταφερετε!οσον αφορα το παρκοκρεβατο ειναι μεν βολικο αλλα οχι κ για ενα ετος...δεν ειναι το ιδιο το στρωματακι του με της κουνιας,βεβαια εμεις το ειχαμε αγορασει με το που σαραντισα γιατι ειναι πολυ βολικο για μετακινησεις /ταξιδακια τα οποια κανουμε συχνα.

οσον αφορα τα μεταχειρισμενα επιπλα εαν τα βρεις σε καλη κατασταση ειναι καλη ιδεα κ οικονομικη,αλλα κ παλι στρωμα θα παρετε καινουριο.

Stella σ΄ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Χαίρομαι γιατί μου λες αυτά ακριβώς που σκεφτόμουν, αλλά θέλω και γνώμες από μαμάδες που ξέρουν.

Ναι, σκεφτόμαστε να μην τα μεταφέρουμε μετά.

Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μπαίνει ένα καλό στρώμα (όπως αυτά των κρεβατιών) στο παρκοκρέβατο ε?

Ναι για μεταχειρισμένο εννοείται ότι θα πάρουμε καινούργιο στρώμα.

Χτες κάναμε μια βόλτα σε ένα μαγαζί με διάφορα βρεφικά είδη.

Είδαμε κρεβατάκια και καρότσια έτσι για να πάρουμε μια ιδέα.

Βρήκαμε σε προσφορά κρεβατάκι με στρώμα (μάλλον λάτεξ) , προίκα και κουνουπιέρα, καθώς και συρταριέρα αλλαξιέρα - μπανάκι της Pali με 800 ευρώ.

Είναι καλή προσφορά? Το μπανάκι πάνω στη συρταριέρα θα βολεύει????

Επίσης είδαμε διάφορα καρότσια και εμένα προσωπικά μου έκανε εντύπωση το πολυκαρότσι της Kiddo λόγω τιμής, το έκανα μια βόλτα και δεν βρήκα διαφορά με τα υπόλοιπα που κόστιζαν τα διπλάσια.

Ξέρω ότι είναι η ελληνική απομίμηση της Perego, το έχει πάρει καμιά σας?

Εγώ έχω πάρει σπαστό στρώμα grecostrom για το παρκοκρέβατο που είναι αρκετά καλό. στο κρεβάτι του έχω καλύτερο, της elite strom, αλλα και αυτό το σπαστό είναι πολύ αξιοπρεπές. κοιμάται άνετα στα ταξίδια μας

Διαφημίσεις

καλησπερα σας! ειμαι εγκυος στο πεωτο μου παιδακι που πρωτα ο θεος θα γεννηθει τον απριλιο. Ολη μερα κοιταω και ρωταω τι πρεπει να αγορασω για το μωρακι μου. Ποιο ειναι το σωστο καροτσι, καλαθουνα ναι ή οχι? τι ρουχαλακια να παρουμε? σεντονακια, μπουρνουζακι και γενικα εχω μπερδευτει πολυ!!! μπορειτε να με βοηθησετε? ευχαριστω εκ των προτερων!!!

llx5lEPhwEW90T4kn5cwGXHveT1srLC5OR7zDXnYpJjNYZwBg4sqXCKAkkI1xL3UmTB85bi2FjiwWIFY724B5Ytb6Dpc95E84gff+kBPCvyXKM9sE7ok2xeYpHJcXNIpysQuUgpJlgsJ5tIHyDrv2K8rEV0q4ppA+HkBEoknApvSYWzJxAg10Ll9BrnIcUBi+V8E3Zvsp4qy+4y5WYgb98jKwZWosKX2ZIjf7M9TmdAZElZMQiAxZsQBDVf9tYy441TuOCsyPMgrLR+rEKQP1ZSYEE+mHoQLyUB6wjdm8ezIL9DsP4fxwzMRcimnY4AAAAASUVORK5CYII=

llx5lEPhwEW90T4kn5cwGXHveT1srLC5OR7zDXnYpJjNYZwBg4sqXCKAkkI1xL3UmTB85bi2FjiwWIFY724B5Ytb6Dpc95E84gff+kBPCvyXKM9sE7ok2xeYpHJcXNIpysQuUgpJlgsJ5tIHyDrv2K8rEV0q4ppA+HkBEoknApvSYWzJxAg10Ll9BrnIcUBi+V8E3Zvsp4qy+4y5WYgb98jKwZWosKX2ZIjf7M9TmdAZElZMQiAxZsQBDVf9tYy441TuOCsyPMgrLR+rEKQP1ZSYEE+mHoQLyUB6wjdm8ezIL9DsP4fxwzMRcimnY4AAAAASUVORK5CYII=

Επεξεργάστηκαν by neraidopaido
zljk4fh.jpgzljkp2.png

1. Το καρότσι είναι θέμα άκρως υποκειμενικό. Θες να κοιτά μπροστά ή όχι;

2. Καλαθούνα εγώ πήρα επειδή δεν χωρουσε η κούνια στην κρεβατοκάμαρα. Την χρησιμοποίησα για 2 εβδομάδες και μετά πήγε στο δωμάτιό του. Ήταν βλέπεις καλοκαίρι (γενννήθηκε Ιούλιο) και τον λυπόμουν να σκάει από τη ζέστη εκεί μέσα. Αλλιώς θα την χρησιμοποιούσα για κανά μήνα σίγουρα. Η κουμπάρα μου κοίμιζε τα δίδυμα που γεννήθηκαν το Μάιο 3 μήνες.

3. Σεντονακια πήρα 2 σετ και μου φέραν άλλα 2. Είναι υπεραρκετά.

4. Μπουρνούζια έχω 5 και είμαι οκ. Ανά 2 μέρες αλλάζω.

5. Ρουχα μην πάρεις πολλά μιας και θα σου φέρουν. Εμείς επειδή γεννηθήκαμε καλοκαίρι τη βγάλαμε με ολόσωμα φανελάκια.Εσύ θα χρειαστείς και φορμάκια.

Με το καλό!!!

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Καλημέρα και από μένα,

Είμαι καινούργια στην παρέα και έχω πελαγώσει με όλα αυτά που χρειάζονται για το μωρό. Ομολογώ βέβαια πως έχω βοηθηθεί πάρα πολύ διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ.

Παρόλο που είναι αρκετά νωρίς ακόμη, είμαι στην 14η εβδομάδα, λέμε σιγά σιγά να αρχίσουμε να ψάχνουμε για τα έπιπλα του μωρού.

Επειδή είμαστε μακριά από το σπίτι μας, στο οποίο θα επιστρέψουμε όταν το μωρό θα γίνει ενός έτους, σκεφτόμαστε να πάρουμε τα τελείως απαραίτητα.

Κάποια φίλη, μαμά δύο παιδιών, που πρότεινε να μην πάρω κρεβατάκι αλλά ένα παρκοκρέβατο στο οποίο θα βάλουμε ένα καλό στρώμα και θα κοιμάται το μωρό εκεί.

Επίσης μου πρότειναν και τα μεταχειρισμένα κρεβάτια από διάφορα sites.

Ποια είναι η γνώμη σας, θα μπορούσε το παρκοκρέβατο να αντικαταστήσει το κρεβατάκι ή δεν θα κοιμάται άνετα το μωρό εκεί?

Καλησπέρα και εύχομαι με το καλό!Γνώμη μου είναι να μην αντικατασταθεί η κούνια με το παρκοκρέβατο.Είναι πολύ χαμηλά το μωρό στο πάρκο και δεν ξέρω αν και εσένα την ίδια θα σε βολέψει να σκύβεις.Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει κάποιος τρόπος να είναι πιο ψηλά το μωρό.Πάντως ειδικά οι κούνιες λύνονται και μεταφέρονται συνήθως πολύ εύκολα.Επίσης για τα μεταχειρισμένα, αν είναι σε καλή κατάσταση και ασφαλή συμφωνώ απολύτως.Φυσικά όπως λες θα αγοράσεις και καινούργιο στρώμα οπότε όλα μια χαρά.Το παρκοκρέβατο βολεύει πολύ για ταξίδια και εγώ πια το έχω στη μαμά μου με ένα καλό στρωματάκι σπαστό, για όποτε χρειάζεται να κοιμάται εκεί ο μικρός.

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Τώρα είδα ότι στο προηγούμενο post που γράφω για τα πραγματάκια που είδαμε στο μαγαζί ξέχασα να αναφέρω πως είδαμε και κάποια παρκοκρέβατα με δύο επίπεδα αλλά δεν μας ενθουσίασαν για να κοιμάται το μωρό εκεί μόνιμα. Η μαμά μου θέλει να αγοράσει μια κούνια για το δικό της σπίτι, οπότε το παρκοκρέβατο θα βολεύει μόνο για τα ταξίδια.

Επίσης για μεταχειρισμένο μάλλον σαν ιδέα την απορρίπτω γιατί και δεν είδα τίποτα αλλά και φοβάμαι.

Έπειτα σκέφτομαι όταν το μωρό θα είναι ενός έτους και θα πρέπει να φύγουμε, θα έχει ούτως ή άλλως ένα σωρό άλλα πραγματάκια (ριλάξ, καθ/κι φαγητού, κλπ) που θα χρειάζεται που νομίζω μια κούνια δεν θα είναι και πολύ κόπος να την κουβαλήσουμε από την στιγμή που μου λέτε ότι λύνεται και μεταφέρεται εύκολα.

Το καροτσι ειναι πονεμενη ιστορια αν θες τη γνωμη μου.Ετσι την πατησαμε κι εμεις με διαφορους που ακουσαμε κ δωσαμε ενα σωρο λεφτα.Πηρα το καροτσι της peg perego που κουμπωνει κ προς τις δυο κατευθυνσεις.Πολυ καλο καροτσι το πληρωσαμε 470 ευρω κ δεν βολεψε καθολου.Πολυ βαρυ 13 κιλα κ δε χωρουσε στο αυτοκινητο μου.Μεγα λαθος μας αυτο.Τελικα το πουλησαμε 250 ευρω σχεδον αχρησιμοποιητο κ αγορασαμε το maclaren quest που ειναι απο 6 μηνων κ πανω.Φοβερο ελαφρυ ευελικτο κ μπαινει στο πορτ μπαγκαζ μου. Αν θες τη γνωμη μου παρε ενα καροτσι που να μην ειναι βαρυ απο νεογεννητο κ πριν την αγορα να μετρησεις διαστασεις πορτμπαγκαζ.Γιατι αν ειναι βαρυ το καροτσι βαραινει κ το παιδι δε θα μπορεις ευκολα να το κουμανταρεις.Ενα πολυ καλο ειναι το maclaren techno k xlr μ.Αν θυμαμαι καλα ειναι κ τα δυο απο νεογεννητο κ το ενα πιο οικονομικο σε σχεση με το αλλο.

Εγω στο δευτερο παιδακι που εκανα τωρα δεν πηρα καροτσι για νεογεννητο καθολου.Θεωρησα πεταμενα λεφτα αφου τους πρωτους μηνες το παιδι δεν βγαινει εξω.Ειχαμε κρατησει ενα ακομα καροτσι το iglesina trip που ειναι για 3 μηνων κ μετα. Αλλωστε γεννησα νοεμβριο τους πρωτους δυο μηνες το παιδι δεν το βγαζεις εξω λογω κρυου κ ιωσεων.Το επαιρνα καμμια φορα κ το πηγαινα βολτα με το αυτοκινητο με το κουβαδινι.Τωρα ειναι 2,5 μηνων κ σε λιγες μερες θα την ξεκινησω καροτσι κ βολτες σε εμπορικα κ τις καλες μερες εξω.

καλησπερα σας! ειμαι εγκυος στο πεωτο μου παιδακι που πρωτα ο θεος θα γεννηθει τον απριλιο. Ολη μερα κοιταω και ρωταω τι πρεπει να αγορασω για το μωρακι μου. Ποιο ειναι το σωστο καροτσι, καλαθουνα ναι ή οχι? τι ρουχαλακια να παρουμε? σεντονακια, μπουρνουζακι και γενικα εχω μπερδευτει πολυ!!! μπορειτε να με βοηθησετε? ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Lxl5meMFKzdfsTwZQ95+HGid9y0SFO42uYweWbWZ20r

Lxl5meMFKzdfsTwZQ95+HGid9y0SFO42uYweWbWZ20r

...Ετσι την πατησαμε κι εμεις με διαφορους που ακουσαμε κ δωσαμε ενα σωρο λεφτα.Πηρα το καροτσι της peg perego που κουμπωνει κ προς τις δυο κατευθυνσεις...Τελικα το πουλησαμε 250 ευρω σχεδον αχρησιμοποιητο κ αγορασαμε το maclaren quest που ειναι απο 6 μηνων κ πανω....

Me to καλο να ερθει το μωρακι σου. :D

Διαβαζω αυτα που γραφει η ελιανα και ειναι σαν να τα εγραψα εγω!

Κι'εγω πηρα μια σαχλαμαρα της peg perego που το σκυλομετανιωσα. Μετα πηρα απο Δανια οπου δουλευε ο αντρας μου εκεινη την περιοδο, ενα maclaren που δεν ηρθε ποτε στην Ελλαδα και βρηκα την υγεια μου!

Για να βρεις τις διαφορες αναμεσα στα techno και στο xlr, να σου τις συνοψισω στα εξης:

Στο tecno δεν μπαινει πορτ μπεμπε και ειναι ελαφρως πιο στενο και πιο ελαφρυ. Kαι τα δυο κανουν για νεογεννητο. Εσυ που γεννας Απριλη το χρειαζεσαι να ειναι για νεογεννητο γιατι θα σαραντισει το παιδι τελη Μαη οποτε θα ειστε πανετοιμοι για βολτες! :D

Αν εχεις πολυ μεγαλο θεμα με τον χωρο του αυτοκινητου κοιταξε και το quinny zapp ή xtra. Για το δικο μου αμαξι που ειναι mini εχω το zapp και η αδερφη μου το ιδιο.

Με το καλο. :D

Me to καλο να ερθει το μωρακι σου. :D

Διαβαζω αυτα που γραφει η ελιανα και ειναι σαν να τα εγραψα εγω!

Κι'εγω πηρα μια σαχλαμαρα της peg perego που το σκυλομετανιωσα. Μετα πηρα απο Δανια οπου δουλευε ο αντρας μου εκεινη την περιοδο, ενα maclaren που δεν ηρθε ποτε στην Ελλαδα και βρηκα την υγεια μου!

Για να βρεις τις διαφορες αναμεσα στα techno και στο xlr, να σου τις συνοψισω στα εξης:

Στο tecno δεν μπαινει πορτ μπεμπε και ειναι ελαφρως πιο στενο και πιο ελαφρυ. Kαι τα δυο κανουν για νεογεννητο. Εσυ που γεννας Απριλη το χρειαζεσαι να ειναι για νεογεννητο γιατι θα σαραντισει το παιδι τελη Μαη οποτε θα ειστε πανετοιμοι για βολτες! :D

Αν εχεις πολυ μεγαλο θεμα με τον χωρο του αυτοκινητου κοιταξε και το quinny zapp ή xtra. Για το δικο μου αμαξι που ειναι mini εχω το zapp και η αδερφη μου το ιδιο.

Με το καλο. :D

Αυτο ειναι ευκολο στη μετακινηση κ σε ευελιξια με τις τρεις ροδες;Παντα ειχα αυτη την απορια οταν τα βλεπω στο δρομο

Αυτο ειναι ευκολο στη μετακινηση κ σε ευελιξια με τις τρεις ροδες;Παντα ειχα αυτη την απορια οταν τα βλεπω στο δρομο

Nαι, ειναι πολυ ευκολο. Την μπροστινη ροδα την μαγκωνεις αν εισαι σε κακοτραχηλο δρομο ή την αφηνεις να περιστρεφεται αν εισαι σε βατο ωστε να μην εχεις δυσκολια.

Καλησπέρα σας και απο εμένα!!Γεννάω τ'ελη απριλίου και δεν ξέρω τι ρουχαλάκια να πάρω και πόσα???(όλο τον εξοπλισμό τον έχω απο τον πρώτο μπέμπη μου )

RUx9p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...