Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατήρηση μητρικού γάλακτος

Recommended Posts

Οκ!Δεν νομιζω να πειραξει το μωρο.Κι εγω το εκανα αυτο μερικες φορες στην αρχη,πριν βρω το φορουμ.

Αν δεις οτι ζοριζεσαι πολυ με το swing δοκιμασε να νοικιασεις το symhpony.

Ποιες ωρες αντλεις;Για ποση ωρα;

πολυ λιγο..δεν με αφηνει..και μονο οταν θηλαζει εγω παραλληλα αντλω γιατι μονο ετσι καταφερνω να βγαλω λιγα γραμμαρια..αν το κανω μονη μου δεν βγαζω τιποτα..

ενα γευμα θελω να συμπληρωνω..αν δεν τα καταφερω θα του δωσω ξενο..κανω οτι μπορω παντως.

σευχαριστω για την κουβεντουλα μας

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Διαφημίσεις

Ντινακι μην το βαζεις κατω,και 'γω αντλω γιατι θα γυρισω στην δουλεια και θα δουλευω 8ωρο. :( Εχω το swing και δεν καταφερνα να βγαλω πολυ γαλα και νοικιασα το symhpony, οταν κοιματε συνηθως αντλω,( 3-4 φορες περιπου) την ημερα και μαζευω στο συνολο 160γρ γαλα συνηθως.Τα κοριτσια μου ειπαν οτι θελει χρονο να συνηθισει το στηθος το θηλαστρο και ετσι ειναι, γιατι στην αρχη δεν αντλουσα τιποτα ενω τωρα μια εβδομαδα μετα αντλω καθε μερα και πιο πολυ.

Κριμα ειναι να του δωσεις ξενο εφοσων τα καταφερατε μεχρι εδω.Στην εσχατη περιπτωση νοικιασε το symhpony που ειναι καλυτερο θηλαστρο απ'αυτο που εχεις.Φιλακια ντινακι ελπιζω να βοηθησα.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Γεια σας

Διαβασα καπου οτι "Μπορεί να ψυχθεί με ασφάλεια στους 4οC και να διατηρηθεί μέχρι και 5 ημέρες. Είναι καλύτερα τα δοχεία με το γάλα να τοποθετούνται στο πίσω μέρος του ψυγείου, όπου η ψύξη είναι καλύτερη.

".Ισχυει κατι τετοιο γιατι ως τωρα ήξερα πως το γάλα διατηρείται στο ψυγγείο 24 ώρες

Κάπου διάβασα οτι το μητρικο γάλα "Μπορεί να ψυχθεί με ασφάλεια στους 4οC και να διατηρηθεί μέχρι και 5 ημέρες. Είναι καλύτερα τα δοχεία με το γάλα να τοποθετούνται στο πίσω μέρος του ψυγείου, όπου η ψύξη είναι καλύτερη."

ΙΣχυει κατι τετοιο επειδη ηξερα πως διατηρείτια μόνο 24 ώρες στο ψυγειο

Κάπου διάβασα οτι το μητρικο γάλα "Μπορεί να ψυχθεί με ασφάλεια στους 4οC και να διατηρηθεί μέχρι και 5 ημέρες. Είναι καλύτερα τα δοχεία με το γάλα να τοποθετούνται στο πίσω μέρος του ψυγείου, όπου η ψύξη είναι καλύτερη."

ΙΣχυει κατι τετοιο επειδη ηξερα πως διατηρείτια μόνο 24 ώρες στο ψυγειο

Διαφημίσεις

Διατήρηση-Αποθήκευση Μητρικού Γάλακτος – Περιληπτικός Πίνακας

Φρεσκοαντλημένο γάλα

Σε ζεστό δωμάτιο 25°C 4-6 ώρες

Θερμοκρασία χώρου 19 έως 22°C 10 ώρες

Σε θερμονωτικό τσαντάκι με παγοκύστες 15°C 24 ώρες

Στο ψυγείο (στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Στο ψυγείο που δουλεύει στο μέγιστο (φρέσκο γάλα) 0 έως 4°C 8 μέρες

Στο ψυγείο (αποψυγμένο) 0 έως 4°C 24 ώρες

Στο ψυγείο που δουλεύει μέτρια και ανοιγοκλείνει συχνά η πόρτα, αποθήκευση στην πόρτα (η χειρότερη θέση) 4 έως 10°C 2-4 μέρες

Στην κατάψυξη (Μην ξανακαταψύχετε, αποθηκεύετε

στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Κατάψυξη μέσα στο ψυγείο Ποικίλει 2 εβδομάδες

Κατάψυξη με ξεχωριστή πόρτα Ποικίλει 3-6 months

Καταψύκτης -19°C έως -32°C 6-12 months

Οι οδηγίες αυτές είναι για γάλα που αντλείται για ένα υγιές τελειόμηνο νεογνό.

Αν το νεογνό είναι σοβαρά άρρωστο και/ή νοσηλεύεται, συζητήστε τις οδηγίες διατήρησης με το γιατρό.

url]

url]

δηλαδη μπορει να μεινει εκτος ψυγειου????

ναι, ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου όπως τα γράφει παραπάνω, αλλά όχι να το μετακινείς, είναι ευαίσθητο στο χτύπημα :D

Αν χρειάζεται να μεταφερθεί, πάντα σε θερμομωνοτικό τσαντάκι με παγοκύστες!

HXuSp2.pngaS46p2.png

sofuka Τι εννοεις ειναι ''ευαισθητο στο χτυπημα''????

Κανω μια τραπεζα γαλακτος για οταν γυρισω στην δουλεια και βγαζω γαλα 3-4 φορες ημερησιως,οταν ανακατευω τα γαλατα εχουν κανει μια στρωση λιπους στο κυπελακι και για να δυαλυθει το ανακατευω.

Τι κανω λαθος???

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Δεν επιτρέπεται να μεταφέρεται σε θερμοκρασία δωματίου. Η μεταφορά γίνεται μόνο με παγοκύστες σε θερμομονωτικό τσαντάκι.

Συγνωμη γιατι το εχασα....αν βγαλω λιγο γάλα για να δωσω στο παιδι μου σε 3 ώρες που θα εχουμε παει πχ μια βόλτα πρεπει να το βάλω σε θερμομονωτικό δοχείο με παγοκύστες;; και θα το δώσω κρύο;;

και τι εννοειται να μην κουνηθεί;; εδω που ειχα βγαλει και το έβαλα στο ψυγείο μετα ήταν το πηχτο πανω πάνω και το νερο κάτω...οταν το έχυσα στο νεροχύτη ήταν μια αηδια....αυτο για να το δωσω στο μωρο δεν έπρεπε να το ανακατεψω να γινει ομοιομορφο;

Συγνωμη γιατι το εχασα....αν βγαλω λιγο γάλα για να δωσω στο παιδι μου σε 3 ώρες που θα εχουμε παει πχ μια βόλτα πρεπει να το βάλω σε θερμομονωτικό δοχείο με παγοκύστες;; και θα το δώσω κρύο;;

και τι εννοειται να μην κουνηθεί;; εδω που ειχα βγαλει και το έβαλα στο ψυγείο μετα ήταν το πηχτο πανω πάνω και το νερο κάτω...οταν το έχυσα στο νεροχύτη ήταν μια αηδια....αυτο για να το δωσω στο μωρο δεν έπρεπε να το ανακατεψω να γινει ομοιομορφο;

Δεν θα το δωσεις κρυο φυσικα,θα το ζεστανεις!

Για να μεταφερθει το γαλα,ναι,θελει τσαντακι και παγοκυστες.

Εννοεις να παρεις το μωρο μαζι σου και να το ταισεις εξω με μπιμπερο ή να το αφησεις σε καποιον αλλο;

Ετσι γινεται το γαλα στο ψυγειο.Το ζεσταινεις και τα ανακινεις ελαφρα με κυκλικες κινησεις και ενωποιειται.Δεν πρεπει να το κουνας δυνατα.Σαν να κανεις φραπε με το χερι,οπως παλια που δεν ειχαμε μιξερακια! :lol:

Τις προαλλες ειχα αφησει ενα μπουκαλι με γαλα πισω στο ψυγειο,πολλες μερες,κι οταν πηγα να το πεταξω,ειχε γινει γιαουρτι πανω!Το γυριζα αναποδα και δεν αδειαζε!! :shock::lol:

α!

αμα εισαι εξω και θες να το δώσεις με μπιμπερο το πίνει γρανίτα δηλαδή;;; :lol::lol::lol::lol:

καλε που θα βρουμε τέτοια τσαντάκια;;;;

Άμα είσαι έξω, γιατί να κάθεσαι να βάζεις νερό ζεστό από θερμός σε κυπελάκι για να ζεστάνεις το κρύο γάλα, ενώ στο μεταξύ το μωρό θα έχει πλαντάξει στο κλάμα από την πείνα; Το βάζεις στο στήθος και τελείωσε η υπόθεση! Αν μελετήσεις λίγο το ντύσιμό σου ώστε να μην αποκαλύπτονται πολλά πολλά, όλα γίνονται!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Δεν κανει να το αφησεις να ξεπαγωσει εκτος ψυγειου.

Θα το βαλεις στο ψυγειο ή σε κρυο νερο.Στο ψυγειο κανει κανενα 12ωρο περιπου;;Δεν ειμαι σιγουρη παντως γιατι εχω πολυ καιρο να βγαλω.Θα μας πει καμια κοπελα που βγαζει συχνα γαλα απο την καταψυξη.

Θα το βαλεις στο ψυγειο ή σε κρυο νερο.Στο ψυγειο κανει κανενα 12ωρο περιπου;;Δεν ειμαι σιγουρη παντως γιατι εχω πολυ καιρο να βγαλω.Θα μας πει καμια κοπελα που βγαζει συχνα γαλα απο την καταψυξη.

12-16 ώρες κάνει, ανάλογα με τη θερμοκρασία που δουλεύει το ψυγείο

Αν θέλουμε να δώσουμε άμεσα κατεψυγμένο γάλα στο μωρό , μπορούμε να βάλουμε απ' ευθείας το σακουλάκι από την κατάψυξη στον θερμαντήρα ή σε μπαιν μαρί;

Αν θέλουμε να δώσουμε άμεσα κατεψυγμένο γάλα στο μωρό , μπορούμε να βάλουμε απ' ευθείας το σακουλάκι από την κατάψυξη στον θερμαντήρα ή σε μπαιν μαρί;

Νομιζω πως οχι δυστυχως

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα!!! κορίτσια τα φώτα σας καθ΄ότι άσχετη με το θέμα....πρώτη φορά άντλησα χθες 100 ml μετα κόπων και βασάνων βέβαια και τώρα θα αντλήσω πάλι γιατί θα αφήσω τη μπέμπα στη μαμά μου για κάποιες ώρες..το γάλα που άντλησα το έχω κρατήσει στο μπουκαλάκι της medela στο ψυγείο.. είναι ασφαλή αυτά τα μπουκαλάκια; είναι αυτά που μας έδωσαν απο την εταιρεία μαζί με το θήλαστρο..ευχαριστώ!!! :lol:

Είναι πολύ καλά και ασφαλές το πλαστικό τους.Θυμίσου μόνο να βάζεις την τάπα κάτω από τη θηλή για να κλείνει αεροστεγώς.Στα θήλαστρα της Medela προσαρμόζονται τα μπιμπερό της NUK με το στενό λαιμό.Ποιο θήλαστρο έχεις;Το swing πάντως που έχω εγώ είναι πολύ καλό.

url]

url]

Με το θέμα της απόψυξης αντιμετωπίζω πρόβλημα...

Βγάζω το σακουλάκι από την κατάψυξη, το βάζω στο ψυγείο και παρόλο που περνάνε πάνω από 14 ώρες αυτό ξεπαγώνει ελάχιστα.

Αν το πιέσω δηλαδή είναι μέσα πέτρα...

Εν τω μεταξύ το να το βάλω κάτω από τρεχούμενο νερό για τόση ώρα είναι κάτι που θα μου ραγίσει την καρδιά, τόση λειψυδρία κ εγώ να σπαταλάω νερό έτσι.

Αν το βάζω σε ένα μπολ με κρύο νερό και το ανανεώνω γίνεται δουλειά;

Αλλιώς μήπως πρέπει να βάζω τα γάλατα από την κατάψυξη στο ψυγείο κανά 24ωρο πιο πριν;;;

Θα ήθελα τα φώτα σας, έχω μπερδευτεί... :(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...