Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατήρηση μητρικού γάλακτος

Recommended Posts

μην ανησυχείς :wink: εμένα ποτέ δεν έβγαινε γάλα για ολόκληρο γεύμα,μάλιστα τώρα εδώ και πολύ καιρό δε βγάινει καθόλου γάλα με το θήλαστρο,θηλάζουμε όμως κανονικά και είναι 7,5 μηνών :cool:

Διαφημίσεις

Θα ήθελα να θέσω μια απορία ίσως λίγο αφελή :oops:

Αν συλλέγουμε γάλα με το θήλαστρο π.χ. 75ml τη μια φορά μες την ημέρα, 50ml την αλλη φορά μες την ημέρα ή την επόμενη και το καταψυξουμε όταν θα έρθει η ωρα να ταισουμε με το αποθηκευμένο γάλα το μωρό μπορουμε να τα αναμίξουμε ή καθε φορα που θα βγαζουμε γάλα πρεπει να είναι συμπληρωμένο γεύμα?????????????????

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σοφια μου δεν ειναι καθολου χαζη η απορια σου!

Καλυτερα ειναι να αναμιγνυεις το γαλα πριν το καταψυξεις και οχι να αναμιγνυεις το κατεψυγμενο και κατοπιν αποψυγμενο γαλα!

Θα μας πει και η Αγλαια για σιγουρια!

Γενικά δεν συμφέρει να καταψύχεις μικρές ποσότητες (τα σακουλάκια είναι ακριβά, τα μπουκάλια ή βαζάκια πρέπει να είναι πολλά...). Οπότε είναι καλύτερα να βάζεις στο ψυγείο τις μικρές ποσότητες και να τις αναμιγνύεις όταν είναι κρύες και μετά να τις βάζεις στην κατάψυξη.

Όταν το αποψύχεις διατηρείται στου ψυγείο ένα 24ωρο, δεν χρειάζεται να το ζεστάνεις όλο μαζί, αλλά μόνο όσο χρειάζεται για το γεύμα.

Γενικά δεν συμφέρει να καταψύχεις μικρές ποσότητες (τα σακουλάκια είναι ακριβά, τα μπουκάλια ή βαζάκια πρέπει να είναι πολλά...). Οπότε είναι καλύτερα να βάζεις στο ψυγείο τις μικρές ποσότητες και να τις αναμιγνύεις όταν είναι κρύες και μετά να τις βάζεις στην κατάψυξη.

Όταν το αποψύχεις διατηρείται στου ψυγείο ένα 24ωρο, δεν χρειάζεται να το ζεστάνεις όλο μαζί, αλλά μόνο όσο χρειάζεται για το γεύμα.

Αγλαία ευχαριστούμε. Πόσο μπορούμε να το διατηρήσουμε το γάλα στο ψυγείο πριν το καταψυξουμε?? Π.χ. μπορεί να μείνει 24 ωρες στο ψυγείο και μετά να καταψυχθεί???

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Αγλαία ευχαριστούμε. Πόσο μπορούμε να το διατηρήσουμε το γάλα στο ψυγείο πριν το καταψυξουμε?? Π.χ. μπορεί να μείνει 24 ωρες στο ψυγείο και μετά να καταψυχθεί???

Και 24 και 48 και ακόμη περισσότερο αν το ψυγείο δουλεύει στους +4 ή εκεί κοντά. :wink:

αν το αποψυξεις κ τελικα δε το χρησιμοποιησεις .μπορεις να το ξαναβαλεις στην καταψυξη?

αν το αποψυξεις κ τελικα δε το χρησιμοποιησεις .μπορεις να το ξαναβαλεις στην καταψυξη?

ΟΧΙ!!! Το αποψυγμένο γάλα διατηρείται για 24 ώρες στο ψυγείο μετά την απόψυξη του. Αν δεν χρησιμοποιηθεί, πετιέται!

WLn5p2.png

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.

Το γράφουν στην ετικέτα τους όλα τα κατεψυγμένα προϊόντα... :?

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να αρχίσω να βγάζω γάλα με το θηλαστρο. Τα μπουκαλάκια αποθηκευσης τα ξέρω αλλά τα σακουλάκια ποια ειναι? Ξερετε καμία μάρκα και πως δουλεέυι το συστημα αυτό ?

Ευχαριστώ

Φιλια

BEBE να σου ζήσει!

Εγώ έχω πάρει της medela σακουλάκια αποθήκευσεις από το ΛΗΤΩ. Έχουν 20euro και κάθε κουτί έχει 20 σακουλάκια. Μ' έχουν βολέψει πολύ. Βγάζω γάλα εδώ και 5 μήνες τώρα τα αποθηκεύω στα σακουλάκια και κατευθείαν στον καταψύκτη. Επίσης αν μπεις στο site της medela ή του ΛΗΤΩ θα μπορέσεις να δεις τη συσκευασία.

YAgZp3.png43y0p3.png

BEBE να σου ζήσει!

Εγώ έχω πάρει της medela σακουλάκια αποθήκευσεις από το ΛΗΤΩ. Έχουν 20euro και κάθε κουτί έχει 20 σακουλάκια. Μ' έχουν βολέψει πολύ. Βγάζω γάλα εδώ και 5 μήνες τώρα τα αποθηκεύω στα σακουλάκια και κατευθείαν στον καταψύκτη. Επίσης αν μπεις στο site της medela ή του ΛΗΤΩ θα μπορέσεις να δεις τη συσκευασία.

Eυχαριστω dimεl για την απάντηση. Δίνεις δηλ. το γάλα σου με το μπιμπερό στο μώρο συνέχεια ή οποτε χρειαστεί?

Θα ηθελα να βγάλω γάλα διότι το στηθος μου βαραίνει, πονάει και μερικές φορές δεν το αντεχω.

Ειδες αύξηση στην παραγωγή σου με το θήλαστρο ?

Φιλιά και πάλι

Θα ηθελα να βγάλω γάλα διότι το στηθος μου βαραίνει, πονάει και μερικές φορές δεν το αντεχω.

BEBE :D

Ποιό θήλαστρο θα χρησιμοποιήσεις; Αυτό που επίσης θα ήθελα να σου τονίσω είναι πως στην αρχή του θηλασμού και μέχρι το στήθος να προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού σου, συνηθίζει να πρήζεται και να ενοχλεί. Μετά αυτό διορθώνεται σιγά σιγά.... τώρα αν για εσένα είναι ανυπόφορο αυτό, μπορείς να βγάζεις γάλα ίσα για να ανακουφίζεσαι... Αν θέλεις από την άλλη να κάνεις μια μικρή τράπεζα για να έχεις για το μωρό σου όταν λείπεις μπορείς να αντλείς με το θήλαστρο. Απλά έχε υπόψιν σου ότι δε μπορεί το θήλαστρο (αν ΔΕΝ είναι νοσοκομειακό) να υποκαταστήσει θηλασμό... δε θα σου διατηρήσει την παραγωγή όπως ο θηλασμός δηλαδή. Καλό είναι η άντληση να γίνεται συμπληρωματικά του θηλασμού για να μην έχεις πρόβλημα... :wink:

ΒΕΒΕ έχει δίκιο η Αναστασία . Εγω που έχω και μεγάλο στήθος το ένιωθα οτι θα εκραγεί τον πρώτο καιρό . Ηταν συνέχεια σαν πρησμένο και μετά που θήλαζα το μωρό ενιωθα πως δεν άδειασε καθόλου !!

Θα σαραντίσεις με το καλό και θα δεις οτι θα ρυθμιστεί σιγα σιγα και δεν θα δυσφορείς :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

BEBE :D

Ποιό θήλαστρο θα χρησιμοποιήσεις; Αυτό που επίσης θα ήθελα να σου τονίσω είναι πως στην αρχή του θηλασμού και μέχρι το στήθος να προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού σου, συνηθίζει να πρήζεται και να ενοχλεί. Μετά αυτό διορθώνεται σιγά σιγά.... τώρα αν για εσένα είναι ανυπόφορο αυτό, μπορείς να βγάζεις γάλα ίσα για να ανακουφίζεσαι... Αν θέλεις από την άλλη να κάνεις μια μικρή τράπεζα για να έχεις για το μωρό σου όταν λείπεις μπορείς να αντλείς με το θήλαστρο. Απλά έχε υπόψιν σου ότι δε μπορεί το θήλαστρο (αν ΔΕΝ είναι νοσοκομειακό) να υποκαταστήσει θηλασμό... δε θα σου διατηρήσει την παραγωγή όπως ο θηλασμός δηλαδή. Καλό είναι η άντληση να γίνεται συμπληρωματικά του θηλασμού για να μην έχεις πρόβλημα... :wink:

Το θήλαστρο που έχω ειναι το swing της MEDELA. Το κακό ειναι ότι η μπέμπα τρώει λιγότερο μάλλον απο όσο το στήθος παράγει και ιδιαίτερα τ βραδυ πονάω, και το ενα στήθος τρέχει κιόλας. Για αυτό ηθελα να αρχίσω να βγάζω με το θήλαστρο και να κάν ω μία τράπεζα. Με προβληματζει επίσης και το μπιμπερό. Αμα αρχίσουμε το μπιμπερό για 'ένα γεύμα την ημέρα ή δυο τι θα γίνει με το θηλασμό.... δε θέλω να τα καταστρέψω όλα τωρα που προσπαθω να τα βάζω σε ένα δρόμο....... μάλλον τα εχω λίγο χαμένα ακόμη..................

BEBE να σου ζήσει!

Dimel, εσύ πως τα καταφέρνεις ?Το βάζεις στο στήθος το μωρό ή μόνο με το μπιμπερό του δίνεις το γάλα σου ?

Το θήλαστρο που έχω ειναι το swing της MEDELA. Το κακό ειναι ότι η μπέμπα τρώει λιγότερο μάλλον απο όσο το στήθος παράγει και ιδιαίτερα τ βραδυ πονάω, και το ενα στήθος τρέχει κιόλας. Για αυτό ηθελα να αρχίσω να βγάζω με το θήλαστρο και να κάν ω μία τράπεζα. Με προβληματζει επίσης και το μπιμπερό. Αμα αρχίσουμε το μπιμπερό για 'ένα γεύμα την ημέρα ή δυο τι θα γίνει με το θηλασμό.... δε θέλω να τα καταστρέψω όλα τωρα που προσπαθω να τα βάζω σε ένα δρόμο....... μάλλον τα εχω λίγο χαμένα ακόμη..................

ΒΕΒΕ μου θα επιμείνω στο προηγούμενο ποστ που έγραψα... :?

Το στήθος σου θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του μωρού, βγάζε γάλα ίσα να ανακουφίζεσαι ή το πολύ πολύ να αντλείς μια στο τόσο για να δώσει κάποιος άμα λείψεις! Αν το μωράκι σου αναπτύσσεται κανονικά γιατί να αντλείς και να δίνεις με το μπιμπερό; Συν τοις άλλοις είναι λίγο μικρό ακόμα το μωρό σου και κινδυνείς λιγάκι από σύγχιση θηλών... αν απορρίπτει μετά το στήθος θα είναι ένα πρόβλημα... μη μπείς μετά αναγκαστικά στο τριπάκι της συστηματικής και αποκλειστικής άντλησης! :roll:

Αναστασία συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, Το προβλημα μου ειναι το έξω. Δε ξέρω γιατί διστάζω τοσο πολύ να βγω εξω και να θηλάσω διακριτικά αν χρειαστεί. Εχω ανασφάλεια............. δεν το έχω βρει ακόμη.

Εσεις κορίτσια τι κάνετε σε αυτό το θέμα?

Η μητέρα μου που θήλασε τον αδερφό μου για 6 μήνες πριν 40 χρόνια μου είπε ότι κάπου διακριτικά πηγαινε και θήλαζε και δεν αντμετώπιζε ποτε πρόβλημα............

Εσείς τι λέτε ?

Ευχαριστώ και πάλι να είστε όλες καλά :P:P

Το προβλημα μου ειναι το έξω. Δε ξέρω γιατί διστάζω τοσο πολύ να βγω εξω και να θηλάσω διακριτικά αν χρειαστεί. Εχω ανασφάλεια............. δεν το έχω βρει ακόμη.

Να σου πω εγώ τι θα έκανα τώρα; Θα έπαιρνα ένα σλινγκ (το οποίο τώρα ανακάλυψα, όταν ο μικρός ήταν μωρό δεν ήξερα) θα έβαζα μέσα το νινί μου, θα το κάλυπτα μια χαρά με το ύφασμα που περισσεύει και θα έκανα τη δουλειά μου χωρίς να με παίρνει μάτι κανείς... όχι πως μια μητέρα που θηλαζει θα τη δει κάποιος με πονηρό "μάτι" (θα πρέπει να είναι εντελώς διεστραμμένος) αλλά πιο πολύ για να ξεπεράσεις τη δικιά σου ανασφάλεια... :wink:

όχι πως μια μητέρα που θηλαζει θα τη δει κάποιος με πονηρό "μάτι" (θα πρέπει να είναι εντελώς διεστραμμένος) ...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την annastasia! Σήμερα το πρωί που κατέβηκα στο κέντρο της Ρόδου για δουλειές, είδα μία μαμά να θηλάζει το μικρό της. Είναι η γνωστή φανταστική εικόνα!!! :)

είδα μία μαμά να θηλάζει το μικρό της. Είναι η γνωστή φανταστική εικόνα!!! :)

Πραγματική μια μαγική εικόνα!!

Κι όσο για αυτούς που την παρεξηγούν..τι να πω..

μάλλον οι ίδιοι έχουν το πρόβλημα!

Χθες το βράδυ με τα λύπης μου πραγματικά στενοχωρήθηκα αναγκάστικα να πετάξω 110ml γάλα δικό μου γιατί η μπέμπα έφαγε μόνο 40ml και το υπόλοιπο δεν τοήθελε. Εγώ το είχα στο ψυγείο που το είχα αντλήσει την ίδια μέρα. Το ζέστανα λίγο αλλά δεν ήθελε το υπόλοιπο και δεν ήξερα τί να κάνω. Αποτέλεσμα ήταν να περάσουν οι ώρες και να το πετάξω.

Μπορεί ένα γάλα που έχει ζεσταθεί ενώ ήταν στο ψυγείο να το ξαναβάλω στο ψυγείο? Μπορεί να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου φρέσκο για 6 ώρες όπως λέτε ?

Χθες το βράδυ με τα λύπης μου πραγματικά στενοχωρήθηκα αναγκάστικα να πετάξω 110ml γάλα δικό μου γιατί η μπέμπα έφαγε μόνο 40ml και το υπόλοιπο δεν τοήθελε. Εγώ το είχα στο ψυγείο που το είχα αντλήσει την ίδια μέρα. Το ζέστανα λίγο αλλά δεν ήθελε το υπόλοιπο και δεν ήξερα τί να κάνω. Αποτέλεσμα ήταν να περάσουν οι ώρες και να το πετάξω.

Μπορεί ένα γάλα που έχει ζεσταθεί ενώ ήταν στο ψυγείο να το ξαναβάλω στο ψυγείο? Μπορεί να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου φρέσκο για 6 ώρες όπως λέτε ?

Λοιπον,το βγαζεις απο το ψυγειο,το ζεσταινεις,πινει το μωρο αλλα οχι ολο.Αυτο που περισσευει το βαζεις κατευθειαν ψυγειο και μπορεις να το δωσεις στο επομενο γευμα,χωρις ομως να το αναμιξεις με άλλο γαλα!

Το παραπανω ισχυει εφοσον το μωρο ειναι υγιες και τελειομηνο!

Δες και εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1809&postdays=0&postorder=asc&start=75

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...