Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αχ κοριτσια να σας πω και εγω τι επαθα σημερα..Ειμαι εγκυος στον 6ο μηνα..2 ωρα τωρα τ μεσημερι τρωμε και φευγει ο αντρας μου για δουλεια..Μετα απο 2-3 λεπτακια χτυπαει το κουδουνι πανω στην πορτα οχι της εισοδου...λεω τι ξεχασε παω ανοιγω!!Στην πορτα στεκοταν μια κυρια !!Γεια σας μου λεει... γεια σας λεω και εγω και στην κυριολεξια μπουκαρει μεσα...εεεεεε της λεω που πας??:shock:

Με εστειλε μου λεει η κυρια σοφια(μια κοπελα που μενει εδω πιο κατω επισης εγκυος..)!!Θα σας αφησω καποια δωρεαν βιβλια εγκυμοσυνης και για βρεφικες πανες και τετοια...:shock: λεω δεν θελω σας ευχαριστω...(υποψιν ειχε στρογγυλοκαθησει κιολας)!!Της μιλαω πολυ ευγενικα εξ αρχης να της λεω δεν θελω και αυτη να αραδειαζει βιβλια...με τα πολλα μου εχει αραδειασει κατι βιβλια εγκυμοσυνης που θα επρεπε οπωσδηποτε να αγορασω για να μην κινδυνευσω εγω η το μωρο μου:oops::shock::oops:!Αρχισα να τα παιρνω και συνειδητοποιω πως αφου δεν της ανοιξα απο κατω πως μπηκε??Και την ρωταω πως μπηκατε??και μου λεει εσπρωξα λιγο δυνατα την πορτα της εισοδου και ως δια μαγειας ανοιξε...Ειναι επειδη τα εχεις αναγκη μεχρι και η πορτα το ξερε και χαζογελαει:twisted::evil::evil: εεε δεν αντεξα...:evil: Δεν θελω τιποτα της λεω καλυτερα να φυγετε γιατι θα καλεσω την αστυνομια αλλα φωναξα γιατι τα πηρα αγρια..!Τα μαζευει και σηκωνεται να φυγει....Ενω τα μαζευε παραμιλουσε εγω στην πορτα ορθια να της κραταω ανοιχτη την πορτα....Μολις φτανει στην πορτα για να φυγει μου λεει το θεικο:evil::evil: -Αν γεννησεις προωρα η παθει κατι το μωρο σου και δεν ξερεις τι ειναι ο ενδομητριος θανατος:shock::shock::evil: Μετα θα με ψαχνεις και θα λες που ειναι αυτη η αγια γυναικα που πηγε να με ενημερωσει...!!:twisted: Αντε στο δι@ολο της λεω και την εβρισα ασχημα..!Ενω ετρεμα παιρνω τηλεφωνο την κοπελα(σοφια) που και καλα μου την εστειλε...Δεν ηξερε τιποτα απολυτως....Και μαλιστα μου ειπε πως χτυπησε και το δικο της κουδουνι αλλα ηταν στο μπανιο και δεν ανοιξε...Πιθανον ηταν η συγκεκριμενη κυρια..!!Ειμαστε επαρχια δεν ειμαι θεσσαλονικη πλεον θα μαθω ποια ειναι και θα την σκισΩ..πηρα και την γραμματεα του γιατρου μου μηπως πηραν απο κει τα στοιχεια αλλα μου διαβεβαιωσε πως οχι και την εμπιστευομαι..!!Τωρα μου λετε ρε κοριτσια που βρηκε τα στοιχεια και που ξερει πως ειμαι εγκυος??θα τρελαθω μιλαμε:mad::mad:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 155
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vera

vera 8 δημοσιεύσεις

• Antoinette

Antoinette 7 δημοσιεύσεις

• dora

dora 6 δημοσιεύσεις

• peony

peony 3 δημοσιεύσεις

Αχ κοριτσια να σας πω και εγω τι επαθα σημερα..Ειμαι εγκυος στον 6ο μηνα..2 ωρα τωρα τ μεσημερι τρωμε και φευγει ο αντρας μου για δουλεια..Μετα απο 2-3 λεπτακια χτυπαει το κουδουνι πανω στην πορτα οχι της εισοδου...λεω τι ξεχασε παω ανοιγω!!Στην πορτα στεκοταν μια κυρια !!Γεια σας μου λεει... γεια σας λεω και εγω και στην κυριολεξια μπουκαρει μεσα...εεεεεε της λεω που πας??:shock:

Με εστειλε μου λεει η κυρια σοφια(μια κοπελα που μενει εδω πιο κατω επισης εγκυος..)!!Θα σας αφησω καποια δωρεαν βιβλια εγκυμοσυνης και για βρεφικες πανες και τετοια...:shock: λεω δεν θελω σας ευχαριστω...(υποψιν ειχε στρογγυλοκαθησει κιολας)!!Της μιλαω πολυ ευγενικα εξ αρχης να της λεω δεν θελω και αυτη να αραδειαζει βιβλια...με τα πολλα μου εχει αραδειασει κατι βιβλια εγκυμοσυνης που θα επρεπε οπωσδηποτε να αγορασω για να μην κινδυνευσω εγω η το μωρο μου:oops::shock::oops:!Αρχισα να τα παιρνω και συνειδητοποιω πως αφου δεν της ανοιξα απο κατω πως μπηκε??Και την ρωταω πως μπηκατε??και μου λεει εσπρωξα λιγο δυνατα την πορτα της εισοδου και ως δια μαγειας ανοιξε...Ειναι επειδη τα εχεις αναγκη μεχρι και η πορτα το ξερε και χαζογελαει:twisted::evil::evil: εεε δεν αντεξα...:evil: Δεν θελω τιποτα της λεω καλυτερα να φυγετε γιατι θα καλεσω την αστυνομια αλλα φωναξα γιατι τα πηρα αγρια..!Τα μαζευει και σηκωνεται να φυγει....Ενω τα μαζευε παραμιλουσε εγω στην πορτα ορθια να της κραταω ανοιχτη την πορτα....Μολις φτανει στην πορτα για να φυγει μου λεει το θεικο:evil::evil: -Αν γεννησεις προωρα η παθει κατι το μωρο σου και δεν ξερεις τι ειναι ο ενδομητριος θανατος:shock::shock::evil: Μετα θα με ψαχνεις και θα λες που ειναι αυτη η αγια γυναικα που πηγε να με ενημερωσει...!!:twisted: Αντε στο δι@ολο της λεω και την εβρισα ασχημα..!Ενω ετρεμα παιρνω τηλεφωνο την κοπελα(σοφια) που και καλα μου την εστειλε...Δεν ηξερε τιποτα απολυτως....Και μαλιστα μου ειπε πως χτυπησε και το δικο της κουδουνι αλλα ηταν στο μπανιο και δεν ανοιξε...Πιθανον ηταν η συγκεκριμενη κυρια..!!Ειμαστε επαρχια δεν ειμαι θεσσαλονικη πλεον θα μαθω ποια ειναι και θα την σκισΩ..πηρα και την γραμματεα του γιατρου μου μηπως πηραν απο κει τα στοιχεια αλλα μου διαβεβαιωσε πως οχι και την εμπιστευομαι..!!Τωρα μου λετε ρε κοριτσια που βρηκε τα στοιχεια και που ξερει πως ειμαι εγκυος??θα τρελαθω μιλαμε:mad::mad:

ηρέμησε παιδί μου!!!! προσπαθώ να μην εκνευριστώ γιατί σκέφτομαι ότι κι αυτοί μια δουλειά κάνουν και πρέπει να ζήσουν αλλά η συγκεκριμένη το παράκανε!!! πάλι καλά που δε σου έριξε κατάρες που δεν αγόρασες την πραμάτεια της!! τα στοιχεία μπορεί να τα πήρε από κει που κάνεις τις εξετάσεις-υπερήχους κλπ.

ηρέμησε παιδί μου!!!! προσπαθώ να μην εκνευριστώ γιατί σκέφτομαι ότι κι αυτοί μια δουλειά κάνουν και πρέπει να ζήσουν αλλά η συγκεκριμένη το παράκανε!!! πάλι καλά που δε σου έριξε κατάρες που δεν αγόρασες την πραμάτεια της!! τα στοιχεία μπορεί να τα πήρε από κει που κάνεις τις εξετάσεις-υπερήχους κλπ.

Ναι βρε κοριτσι μου και εγω καταλαβαινω πως κανουν μια δουλεια αλλα να μου λεει ενδομητριο θανατο??:shock::shock: πως κρατηθηκα και δεν της ορμηξα ειχε ενα υφακι και ενα θρασσος απιστευτο!

Γι αυτο πηρα τον γιατρο μου εκει κανω υπερυχο μου ειπε πως δεν δινουν σε κανεναν στοιχεια...!!Σε ενα μικροβιολογικο εδω κανω εξετασεις...λες να τα πηρε απο κει τα στοιχεια??δεν μπορω να σκεφτω απο που αλλου!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Eγώ προσωπικά δεν ανοιγω σε κανέναν πλεον...μόνο αν είναι η καθαρίστρια της πολυκατοικίας...γιατί κορίτσια, υπάρχουν και fake πλασιέ..μια θεία μου την έκλεψαν .Μπήκαν για να της πουλήσουν σεντόνια κ είδη προικός και μετά έψαχνε κινητό, πορτοφόλι και είχαν κάνει φτερά.Κ πως έγινε αυτό;;;Είναι τόσο καλή που πήγε στην κουζίνα να φέρει στην πλασιέ ένα ποτήρι νερό και εκείνη το εκμεταλλεύτηκε.Άσε που κυκλοφορούν και οργανομένες σπείρες....που καταντήσαμε!!!

• 3 months later...

Λοιπόν να σας πω και την δική μου ιστορία:

Μια εβδομάδα αφού είχα γεννήσει, με πήρανε τηλέφωνο από το ''δήμο'', και μου λένε να έρθουν στο σπίτι μου για να συμπληρώσω κάτι έντυπα σχετικά με την κόρη μου. Λέω εντάξει. Την επόμενη μέρα έρχεται μια κυρία γύρω στα σαράντα. Για να μην τα πολυλογώ, μου κάνει κάτι ερωτήσεις ώσπου μου λέει:

-Ξέρετε ότι αν διαβάζεται βιβλία στα παιδιά από μικρή ηλικία, αυτά γίνονται πολύ πιο έξυπνα;

-Όχι

-Κακώς, πολύ κακώς!

Και άρχισε να μου πλασάρει βιβλία, τα οποία ήταν σε άθλια κατάσταση και κακογραμμένα. Μετά από δύο ώρες που της έλεγα:"Όχι, ευχαριστώ αλλά δεν θέλω", μου λέει:

-Εσείς τίποτα δεν θέλετε!Να δω πως θα μορφώσετε το παιδί σας!

Τα παίρνω στα κρανίο:evil:, την βρίζω και τη διώχνω κακήν κακώς. Αυτή μουρμούριζε νευρικά.

obPzp3.pngB00Hp3.png

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Εγώ προτείνω, αν τελικά κάνετε το λάθος και τις βάλετε μέσα, να τις τρομάξετε μέχρι λιποθυμίας.

Φανταστείτε το σκηνικό: Ανοίγετε την πόρτα (για να τρέξει έξω αμέσως), απομακρύνεστε, βάζετε τα χέρια πίσω από την πλάτη, την κοιτάτε, χαμογελάτε και την ρωτάτε:

"Θες να ζήσεις;"

... 604027-hyt-new-dawn-watchmaking-smiley_running.gif

JX77p2.png

• 3 months later...
....

Λοιπόν σας πληροφρώ ότι οι περισσότερες σειρές που τις παρουσιάζουν σαν καινούργιες είναι με φωτογραφίες του 80 για να μην πω και παλιότερες!!!

To επαναφέρω διότι συνεχίζουν ακάθεκτοι αυτή την πρακτική.

Με το που έκλεισε τους δύο μήνες η μικρή μου, μου τηλεφώνησαν και εμένα από ένα κέντρο (δεν συγκράτησα τον τίτλο) γιατί κάνουν μια έρευνα και αν θα μπορούσα να συμπληρώσω ένα ερωτηματολόγιο.

Δέχτηκα διότι γενικά θέλω να βοηθώ σε έρευνες και να ακούγεται η γνώμη μου και πίστευα ότι απλώς θα μου στείλουν το ερωτηματολόγιο.

Να μην τα "πολυγράφω" ήρθε μια κυρία διότι βρισκόταν κοντά στην περιοχή μου για να συμπληρώσουμε μαζί το ερωτηματολόγιο.

Για "καλή" της τύχη, ήταν και η μητέρα μου σπίτι, διαφορετικά δεν θα της άνοιγα.

Όσο έκανε τις ερωτήσεις περί ανατροφής και ψυχολογίας του βρέφους και έδινα τις απαντήσεις μου, μου "έκανε μάθημα" για τα σημεία που μετά κατάλαβα είχαν σχέση με τα βιβλία που θα μου παρουσίαζε.

Πρέπει να χάρηκε ιδιαιτέρως όταν απάντησα ότι τα παιδιά μεγαλώνουν αποκτώντας γνώσεις και όχι μόνο από το ένστικτο και ότι μια πολύ κρίσιμη περίοδος είναι τα πρώτα τρία έτη. Σε αυτό το σημείο μου βγάζει το φυλάδιο με τη βαλιτσούλα με τα παραμύθια και τα σιντί. Με το που το είδα αναφώνησα ότι την έχω από τη μητέρα μου, ίσως όχι αυτό το ίδιο αλλά λόγω της δουλειάς της και του δικού επαγγέλματος έχω τόσα παραμύθια, CD και βιβλία για παιδιά όλων των ηλικιών, που φτάνουν και περισσεύουν.

Οπότε μετά πέρασε στη σειρά με τα βιβλία ανάπτυξης και ανατροφής. Η σειρά δεν ήταν κακή, αν και φαινόταν παλιακή, όπως την περιέγραψε ηkaterina, αλλά με εκνευρισε που προσπαθησε να βγαλει σκαρτα τα βιβλία που είχα ήδη αγορασει μέσω amazon, διότι είναι ξενογλωσσα και τι σχεση μπορει να εχουν οι αμερικάνοι με την ελληνική πραγματικότητα ενώ η ιταλική σειρά που πλάσαρε ήταν πιο σχετική! Οπότε δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ρωτήσω αν πουλούσε κάποια βιβλία ξεχωριστά.

Τουλάχιστον ήταν ευγενική και δεν στραβωσε όταν φαινόταν πλέον ότι δεν θα αγόραζα τίποτα!

Τα στοιχεία μου τα έδωσα σαν πρωτάρα μανούλα στο μαιευτήριο, όταν ήρθαν τα πακέτα της libero/ pampers κτλ, διότι πίστευα ότι τα έδινα στην εταιρεία με τις πάνες και όχι σε λίστα γενική διαφημιστική.

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

Κι εμάς τα ίδια. Λίγες μέρες αφού γεννησα ήρθε μία κυρία στο σπίτι δήθεν να μου παραδόσει ένα δώρο για το μωρό μου. Θα μου έκανε και μία ενημέρωση για την φροντίδα των νεογνών ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ. Ηρθε λοιπόν μία κυρία κάπου στα 50 και για 2 ώρες με έπρηξε. Αλλά την παράτησα για λίγο να θηλάσω στο δωμάτιο μου και ξαναπήγα (ήμουν με τη μητέρα μου). Ζήτησε να δει το μωρό μου αλλά δεν την άφησα.

Τέλος πάντων, μου πλάσαρε στο τέλος την σούπερ εγκυκλοπέδια που πρέπει κάθε μητέρα να έχει, αλλιώς μου είπε ότι το παιδί μου μπορεί να γίνει κομπλεξικό, δυσλεκτικό κλπ κλπ κλπ. Με τρόμαξε και μένα με τις πρώτες βοήθειες και με έβγαλε άχρηστη ως μητέρα. Εβγαλε άχρηστη και την μητέρα μου που με ανάθρεψε χωρίς τα βιβλία της οπότε και την πετάξαμε ευγενικά όξω.

Μας έλεγε φεύγοντας πως είναι η τελευταία μας ευκαιρία και πως δεν έχει τηλέφωνα αν αλλάξουμε γνώμη. Τότε ήταν που τα πήρα και της είπα πως αφού δεν έχουν τηλέφωνα ως εταιρία είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και να μην με ξαναενοχλήσουν.

• 1 χρόνο μετά...

καλησπερα κοριτσια,ειπα να γραψω κι εγω δικες μου εμπειριες κ να επαναφερω το θεμα.

εγω καταρχας γεννησα στο ελενα και δεν περασε καμια κοπελα απο εταιρια για δωρο ή κατι αλλο.ειχα φροντισει να γραφτω μονη μου πριν γεννησω,σε ολες σχεδον τις εταιριες βρεφικων ειδων κ ειχαν αποστειλει ηδη κουπονια,δειγματα,πανες,ακομα κ βαλιτσακια με πολλα χρησιμα ειδη,μεχρι μπιμπερο κ πιπιλες.ολα αυτα μεσω ιντερνετ κ απευθειας απο καθε εταιρια.οποτε προσωπικα δεν με ενοχλησε ποτε κανεις ουτε μεσω τηλεφωνου ουτε στο σπιτι μου.

σχετικα με τις εγκυκλοπαιδειες,δυστυχως επεσαν θυματα οι γονεις μου οταν ημουν πολυ μικρη και αγορασαν ολοκληρους τομους απο ΑΧΡΗΣΤΕΣ σειρες βιβλιων.απο μαθηματικα,φυσικη,χημεια,γεωμετρια μεχρι υγειας,πρωτων βοηθειων και αλλες παπαριες.οταν πια μεγαλωσα και ανοιξα εναν απο τους πολλους τομους,δεν καταλαβαινα τιποτα! τοσο παλιομοδιτικα,χωρις εικονες,με φτηνιαρικα υλικα και μελανι..επεξηγησεις του κ..λου!!! και απλως διακοσμουσαν τα κενα της βιβλιοθηκης μου. δε μπορω να φανταστω ποσα λεφτα εδωσαν οι γονεις μου (γιατι ηταν αλλες εποχες τοτε,με πιο παχιες αγελαδες εως και παχυσαρκες).λυπαμαι ειλικρινα...

τωρα,επειδη διαβασα πιο κατω για κατι δηθεν κουστουμαρισμενους τυπακους που χτυπανε κουδουνια απο τραπεζες κτλ.. θα σας πω κατι που μου ετυχε προσφατα. εγω χρωσταω εδω κ καποια χρονια σε μια πιστωτικη καρτα καποιας τραπεζας,οχι μεγαλο ποσο,περιπου 200 ευρω,εχει πλεον παγωσει και οποτε θα μου περισσευουν θα καταθεσω. τελοσπαντων,μια μερα με παιρνει τηλ ενας βλακας και μου λεει οτι ειναι απο την εταιρια κυκλος κ για ενα χρεος στη ταδε καρτα απο την ταδε τραπεζα.λεω που το θυμηθηκατε αυτο.λεει σας πηραμε γιατι ακομα περιμενουμε εξοφληση σας.λεω δεν εχω,ειμαι ανεργη εδω και χρονια.δεν το πιστεψε.του λεω ανθρωπε μου εχω καρτα ανεργιας!τεσπα μου λεει σας δινουμε την δυνατοτητα να εξοφλησετε με μεγαλη εκπτωση και θα δωσετε μονο 70 ευρω. μαλιστα λεω... μα δεν εχω ουτε τα 70 αυτη τη στιγμη.μου εδινε κ περιθωριο 2 (!!!!) ημερων το καθικι. ολα αυτα με υφακι και εντονο τονο στη φωνη. του λεω ωραια,70 ευρω θελετε?λοιπον,ποια εταιρια ειστε?κυκλος.τι σχεση εχετε με την τραπεζα?ειπρακτικη.αρα καμια.εντολες εκτελουν.ωραια λεω.αυριο εγω θα παω στην τραπεζα και θα ζητησω την εκπτωση που λετε.μα..λεει.. .κυριε μου πως μου λετε οτι απο 200 θα χρωσταω μονο 70? χωρις καποιο συμβολαιο?καποιο χαρτι? αν παω κ βαλω τα 70 πως μου διασφαλιζει η τραπεζα οτι δεν χρωσταω αλλα 130?? θελω χαρτι!παιρνω τωρα την τραπεζα!

κ απανταει το θεικο ''οποτε εγω θα σημειωσω οτι δεν ΘΕΛΕΤΕ να πληρωσετε και θα το προωθησω στη τραπεζα''

τα σχολια δικα σας...

nKD1p3.png

Διαφημίσεις

ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω το θρασσος μερικων μερικων..ξαναδιαβασα καποιες απαντησεις και ειλικρινα απορω με την αστρονομικης φυσεως αγενεια που αντιμετωπιζουν τους υποψηφιους πελατες τους καποιοι 'πλασιε'!!!

τι θα πει 'το παιδι σου θα πνιγει αν δεν αγορασεις τα βιβλια'???'αχρηστη μανα'?δυσλεξια?κομπλεξ?παχυσαρκια?αυτισμος? ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ?

στην εποχη του ιντερνετ και της ενημερωσης ειναι δυνατον να πιστευουν οτι καποιες μαμαδες ειναι τοσο αφελεις ωστε να αγορασουν ενα βιβλιο με οδηγιες για να μεγαλωσουν τα παιδια τους? και οσο για το ενστικτο της μανας?ουτε λογος ετσι???

τα ιδια και χειροτερα ειναι καποιες εταιριες που εξαπατουν κοσμο υποσχομενες 'υψηλο εισοδημα' και 'ταξιδια'. δε θα πω ονοματα,τις ξερετε οσοι εχετε ψαχτει λιγο.πουλανε ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ.με την ανεργια να μαστιζει,καποιοι κουστουμαρισμενοι τυποι ερχονται με τον αερα του 'επιχειρηματια/εισοδηματια' και πειθουν(εως εκβιαζουν)ανυποψιαστο κοσμο να 'γραφτει' στην εταιρια με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ και τον εκπαιδευουν να τρεχει ωστε να βγαλει τζιρο τον οποιο απολαμβανουν..guess what?τα μεγαλα κεφαλια!!

οποτε προσοχη....

για τις μεσηλικες 'κυριες' που χτυπανε τα κουδουνια,ενα εχω να πω... σας παρακαλω περαστε και απο το δικο μου σπιτι!!! :twisted:

nKD1p3.png

Κι εμάς τα ίδια. Λίγες μέρες αφού γεννησα ήρθε μία κυρία στο σπίτι δήθεν να μου παραδόσει ένα δώρο για το μωρό μου. Θα μου έκανε και μία ενημέρωση για την φροντίδα των νεογνών ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ. Ηρθε λοιπόν μία κυρία κάπου στα 50 και για 2 ώρες με έπρηξε. Αλλά την παράτησα για λίγο να θηλάσω στο δωμάτιο μου και ξαναπήγα (ήμουν με τη μητέρα μου). Ζήτησε να δει το μωρό μου αλλά δεν την άφησα.

Τέλος πάντων, μου πλάσαρε στο τέλος την σούπερ εγκυκλοπέδια που πρέπει κάθε μητέρα να έχει, αλλιώς μου είπε ότι το παιδί μου μπορεί να γίνει κομπλεξικό, δυσλεκτικό κλπ κλπ κλπ. Με τρόμαξε και μένα με τις πρώτες βοήθειες και με έβγαλε άχρηστη ως μητέρα. Εβγαλε άχρηστη και την μητέρα μου που με ανάθρεψε χωρίς τα βιβλία της οπότε και την πετάξαμε ευγενικά όξω.

Μας έλεγε φεύγοντας πως είναι η τελευταία μας ευκαιρία και πως δεν έχει τηλέφωνα αν αλλάξουμε γνώμη. Τότε ήταν που τα πήρα και της είπα πως αφού δεν έχουν τηλέφωνα ως εταιρία είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και να μην με ξαναενοχλήσουν.

Το ιδιο ακριβως επαθα και εγω!!!Ηρθε μια τυπισσα να μου δωσει συμβουλες και καλα, αλλα αυτη το πηγαινε για να πουλησει βιβλια.Της λεω ευγενικα οτι δεν ενδιαφερομαι για αγορα και με ενα θρασος να μου λεει οτι ειμαι αχρηστη μανα και οτι το παιδι μου (το μεγαλο) θα εχει προβληματα ψυχολογικο εξαιτιας μου:shock:!!!!Την πεταξα απο το σπιτι κυριολεκτικα με τις κλωτσιες!!!Εκμεταλευονται το γεγονος οτι εισαι λεχωνα,εισαι πιο ευαισθητη κ.τ.λ και νομιζουν οτι θα σε τουμπαρουν!!Οταν σας περνουν τηλεφωνο λοιπον και σας λενε να ερθουν για συμβουλες και οτι εχουν και δωρο να σας δωσουν (ενα ποστερ με ζωακια ειναι)μη μασατε!!!Στειλτε τους απο κει που ηρθαν,μην τους δεχεστε σπιτι.

• 5 months later...
Το ιδιο ακριβως επαθα και εγω!!!Ηρθε μια τυπισσα να μου δωσει συμβουλες και καλα, αλλα αυτη το πηγαινε για να πουλησει βιβλια.Της λεω ευγενικα οτι δεν ενδιαφερομαι για αγορα και με ενα θρασος να μου λεει οτι ειμαι αχρηστη μανα και οτι το παιδι μου (το μεγαλο) θα εχει προβληματα ψυχολογικο εξαιτιας μου:shock:!!!!Την πεταξα απο το σπιτι κυριολεκτικα με τις κλωτσιες!!!Εκμεταλευονται το γεγονος οτι εισαι λεχωνα,εισαι πιο ευαισθητη κ.τ.λ και νομιζουν οτι θα σε τουμπαρουν!!Οταν σας περνουν τηλεφωνο λοιπον και σας λενε να ερθουν για συμβουλες και οτι εχουν και δωρο να σας δωσουν (ενα ποστερ με ζωακια ειναι)μη μασατε!!!Στειλτε τους απο κει που ηρθαν,μην τους δεχεστε σπιτι.

Σήμερα ήρθε και σε εμένα μια κυρία για να μου κάνει ενημερωςη για πρώτες βοήθειες για το μωρό (δυο μήνες αφότου γέννησα). Χτύπησε το κουδούνι μέσα στο μεσημέρι και με ζήτησε ονομαστικά. Εγώ να της λέω τις χίλιες δυο δικαιολογίες για να μην ανοίξω την πόρτα, αλλά αυτή τίποτα, επέμενε. Σε ερώτηςή μου πως με βρήκε, μου απάντησε απο το μαιευτήριο. Μάλιστα με ρώτησε έκπληκτη "δεν σας ενημέρωσαν (απο το μαιευτήριο) ότι θα έρθει κάποιος για ενημέρωση; " Η απάντησή μου σαφέστατα ήταν αρνητική.

Με τα πολλά έκατσε γύρω στο τέταρτο κι άρχισε να μου πασάρει DVD με τις πρώτες βοήθειες, cd με αφήγηση παραμυθιών, ένα βιβλίο που αφορά την ανατροφή παιδιών και εγκυκλοπαίδεια με διαφορά θέματα υγείας. Όταν της είπα πλαγίως ότι δεν ενδιαφέρομαι και να μου αφήσει ένα τηλέφωνο σε περίπτωση που αλλάξω γνώμη, μου είπε πως πρέπει να της πω τωρα το αν θελω το πακέτο (το οποίο στοιχίζει μόνο 300?) γιατί μετά δεν γίνεται κλπ. Η ίδια ήταν ευγενέστατη και δεν επέμεινε πολύ. Προσπάθησε να με πείσει, αλλα αφού είδε ότι δεν μπορεί, παραιτήθηκε της προσπάθειας. Θεωρώ, πάντως, αδιανόητο το μαιευτήριο να δίνει προσωπικά στοιχεία, όπως ισχυρίστηκε η ιδια.

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιo, ΝΤΡΟΠΗ τους!!!

KALHMERA OMORFIES MOY!

OTAN HTAN O MARIOS 20 HMERWN EIXE ER8EI MIA TETOIA KYRIA STO SPITI ME SEIRES PARAMY8IWN KTL. HMOYN ME TON PE8ERO MOY (OPWS PANTA ALLWSTE) KAI MAS LEEI OTI TA VIVLIA THS EINAI GRAMMENA APO THN KARMEN ROYGGERH KAI EKEI O PE8EROS MOY ARXISE NA THN RWTAEI TI KANEI H KARMEN.....! (GNWRIZEI KAI AYTHN KAI TON ANTRA THS APO THN DOYLEIA).

EKEI KAPWS KOLWSE. EGW TAIZA TO MWRO KAI MOY LEEI ME YFAKI "DEN 8HLAZEI O MIKROS?" "EINAI MHTRIKO KAI TO DINOYME ME TO MPOYKALI" LEW KSERA KAI STRAVWNEI "GIATI DEN 8HLAZEI?" EPIMENEI . "GIATI DEN GOYSTAREI EXETE KANENA PROVLHMA?" APANTAW KAI EGW TO NEVROSPASTO WS SYNH8WS.

EKEI ARXISE NA TA LEEI LIGO GRHGORA (FOVH8HKE MHN TIS FAEI FAINETAI) KAI MOY LEEI OTI EXOYN SYMVOYLES GIA PNIGMO, SPASMOYS KTL KAI PETAGE KAI DIAFORES SYMVOYLES. DEN 8YMAMAI AKRIVWS TO POSON POY MOY EIPE ALLA MOLIS THS EIPA OTI DEN MPORW NA APOFASISW MONH MOY TETOIA PRAGMATA KAI O ANTRAS MOY EINAI STHN DOYLEIA KATEVASE TA MOYTRA KAI MOY EIPE DEN DA KAI APOFASH ZWHS (ENW 10 LEPTA PRIN ELEGE POSO SHMANTIKO EINAI GIA THN YGEIA TOY PAIDIOY).

THS APANTHSA OTI AKOMA KAI GIA TO EYRW RWTAW TON ANTRA MOY OPOTE AFHSE TO ONOMA KAI TO THL THS KAI DEN KSANAENOXLHSE

EYTYXWS GIA AYTHN DHLADH GIATI OTAN TA PAIRNW TA PAIRNW KAI AN DEN HTAN O PATERAS MOY EKEI MPOREI NA AKOYGE KAI KANENA MPINELIKI

Έτσι όπως τα λέτε! Και σε μένα είχε έρθει τότε μια κυρία με δωράκι μια αφίσα με ζωάκια και προσπαθούσε να με πείσει να αγοράσω παραμύθια με Cd αξίας 300 ευρώ (!!!). Εγώ σαν πρωτάρα ήμουν ευγενέστατη, της άνοιξα την πόρτα την άφησα να μου πει όλα όσα ήθελε και όταν ήρθε η ώρα να μου πει να τα αγοράσω της είπα ότι πρέπει πρώτα να το συζητήσω με τον άντρα μου και εκεί ήταν το αποκορύφωμα!!! Εκεί με τσάτισε! Μου έλεγε ότι δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση μόνη μου και ότι δεν χρειάζεται να τον ενημερώνω για τα πάντα (!)..... Εννοείται δεν αγόρασα τίποτα.

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Διαφημίσεις

Εγώ δεν ανοίγω ΠΟΤΕ σε κανέναν.Μάλιστα μια με ρώτησε τι φοβάμαι και δεν ανοίγω...δεν πήρε καμία απάντηση.

Είχε έρθει και σε μένα μια κυρία λίγο μετά που γέννησα , κάτι τέτοιο μου είχε πει για ενημέρωση κλπ , δεν άνοιξα ,της είπα δεν μπορώ με το μωρό κλπ ,ζήτησε ραντεβού , είπα όχι και τέλος.Ασχετα από τα μαιευτήρια -κι εγώ στο Αλεξάνδρας- θυμάμαι ότι μας είχαν φέρει κάποια προιόντα ,πάνες κλπ και πρέπει να δίναμε στοιχεία.Εννοείται ότι έρχονται και φυλλάδια από παιδικούς κλπ

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι με πήραν πριν λίγο καιρό , στο κινητό , με ζήτησαν με το επίθετο του συζύγου και μου είπαν ότι ήταν από το τμήμα προγεννητικού του Αλεξάνδρας και ήθελαν να μάθουν πως είχε πάει η εγκυμοσύνη μου και να συμπληρώσουν τα στοιχεία πότε γέννησα κλπ !!!!!! 4 χρόνια μετά !!!!! Της είπα ότι τα έχει το νοσοκομείο. Τελοσπάντων , προφανώς ήταν από εκεί, ήξερε και τις ημερομηνίες αυχενικής κλπ , αλλά πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο να δίνω οποιαδήποτε πληροφορία από το τηλέφωνο στον κάθε άγνωστο.

3W24p3.png

• 5 εβδομάδες μετά...
  • 4 εβδομάδες μετά...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Κι εμενα με ειχαν παρει δηθεν απο μια οργανωση για παιδια να μου δωσουν dvd με πρωτες βοηθειες. Λεω "θα το αφησετε και θα φυγετε?" στο οποιο μου απανταει "θα κανουμε και ενημερωση γιατι αλλιως δεν εχει νοημα". Εγω ηξερα για αυτες τις πλασιε απο ενα αλλο φορουμ που ειχα διαβασει οσο ημουν εγκυος.

Ειχαν ολα μου τα στοιχεια, ονοματεπωνυμο και διευθυνση. Τους ειπα δεν προλαβαινω αλλα σε λιγα λεπτα μου χτυπαγαν το κουδουνι. Ηταν μια τσοκαρια ξανθιά σαν καμπαρετζου και μια μεγαλυτερη σαν τσατσα. Δεν τους ανοιξα και μετα απο μερικα χτυπηματα βαρεθηκαν κι εφυγαν.

Λενε οτι παιρνουν τα στοιχεια απο το μαιευτηριο αλλα δεν νομιζω να ισχυει. Λογικα απο καποια εταιρεια που γραφομαστε μονες μας για δωρεαν δειγματα θα τα παιρνουν.

Εχω δει οτι πανε συνηθως στους 2 μηνες, που εχουν ηρεμησει καπως τα πραγματα με το νεογεννητο ωστε να υπαρχει χρονος, αλλα οχι αρκετα ωστε να ειναι τελειως ξεψαρωμενη η μαμα.

• 2 εβδομάδες μετά...
Πωπω τα διαβαζω και θα φροντισω ναμαι οσο γινεται προσεχτικη.... Τι ειν αυτα τα πραματα! Τραγικα! Θα προσεξω πολυ που θα δωσω στοιχεια!

καλα που το αναφερατε να προσεχω οταν παω να γεννησω .ευχαριστω κοριτσια

• 3 εβδομάδες μετά...

Πριν απο 2μιση περιπου μηνες γεννησα και εγω ενα μικρουλη αγορακι.

Στις 30 μερες περιπου με παιρνουν τηλ με ρωτουν αν μπορω να δεχτω καποια δειγματα και οτι θα περνουσε απο το σπιτι καποια κυρια για να τα αφησει.

Ετσι και εγινε λοιπον.Ηρθε η κυρια περιμενα και εγω τα δωρεαν δειγματα.

Μπαινει η κυρια μεσα και αρχιζει : τι ωραιο μωρακι.Το θηλαζεις? Ειναι λαιμαργο?

Πωπω να προσεχεις που ειναι λαιμαργο για αιφνιδιο θανατο!!!Παθαινω ενα εγκεφαλικο χανω τον λιγοστο υπνο μου για 3-4 μερες.Τελος παντων.Η κυρια τελικα εδειξε cd και βιβλια για παιδια παραμυθια και διαφορα αλλα που ποτε δεν εμαθα τιμη γιατι ειπα οτι τα εχω τα αντιστοιχα και εφυγε.

Το καλο ηταν μετα απο 5-6 μερες....

Ερχεται παλι μια κυρια για να μου δωσει ενα ΔΩΡΕΑΝ cd ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ για πρωτες βοηθειες ενηλικων και παιδιων.

Πουλουσε μια εγκυκλοπαιδεια για τη γυναικα, καποια cd, μια ηλεκτρονικη μορφη ας πουμε γιατρος στο σπιτι.Σαφεστατα τα ιδια παλι ωραιο μωρο αν θηλαζω και μπλα μπλα....Ειναι λαιμαργο?Να προσεχεις τον αιφνιδιο θανατο (δευτερη φορα).Τα νευρα μου κροσσια ....Ο μικρος να κλαιει να θελει να φαει και αυτη να θελει να πουλησει στη προνομιακη τιμη των 290 μονο ευρω!!!!

Μεχρι και συμβουλες μου ελεγε να φτιαχνω καπως το κρεμμυδι για να σκοτωνει τα μικροβια και αν δεν την πιστευω να λεει να ρωτησω τον παιδιατρο....!!!Για να μην τα πολυλογω δεν προκειται να ξανα ανοιξω...Και για τη δικη σας ηρεμεια μην ανοιξετε και εσεις.

Εγω παντως τον εχασα τον υπνο μου για καμια δεκαπενταρια μερες...

• 3 χρόνια μετά...

Δυστυχώς δεν είδα εγκαίρως αυτό το post και την πάτησα και εγώ.

Όταν το μωράκι μου ήταν περίπου 2 μηνών με κάλεσαν από κάποιο κέντρο για να μου στείλουν κάποια δωράκια για το μωρό και να συμπληρώσω ένα ερωτηματολόγιο. Μου είπαν ότι την επόμενη μέρα εκπρόσωπός τους θα βρισκόταν στην περιοχή μου και με ρώτησαν εάν μπορεί να περάσει στις 11 το πρωί. Τους ενημέρωσα πως δεν θα είμαστε στο σπίτι εκείνη την ώρα και με ρώτησαν αν θέλω να με καλέσουν ξανά την επόμενη φορά που θα βρίσκονται στην περιοχή, πράγμα που δέχτηκα.

Είχαν όλα μου τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι εγώ η ίδια τα έδωσα όσο ήμουν στο μαιευτήριο (που περνούσαν συνέχεια εκπρόσωποι εταιρειών και ζητούσαν στοιχεία για αποστολή δωρεάν δειγμάτων).

Επειδή μας έστειλαν όντως από διάφορες εταιρείες δωρεάν πάνες, μπιμπερό, πιπίλες και εκπτωτικά κουπόνια για βρεφικά είδη, θεώρησα λανθασμένα ότι επρόκειτο για κάτι αντίστοιχο και έτσι όταν με κάλεσαν ξανά πριν λίγες μέρες (το μωρό είναι πλέον 3,5 μηνών και δεν θηλάζει) δέχτηκα να έρθει ο εκπρόσωπος σήμερα 18/5/2018 στις 12.30. Ευτυχώς ήταν ο σύζυγος στο σπίτι!

Μας χτύπησαν το κουδούνι στις 11.30 αντί για 12.30 που μόλις είχαμε ξυπνήσει και πίναμε καφέ. Ανοίξαμε και είδαμε μια καλοβαλμένη κυρία γύρω στα 55 η οποία συστήθηκε ως Κορίνα (Δεν συγκράτησα επώνυμο δυστυχώς) - παιδοψυχολόγος. Ανέφερε επίσης ότι εργάζεται και στο νοσοκομείο παίδων, πράγμα το οποίο σχεδόν αποκλείω. Αμέσως σχολίασε πόσο νέοι είμαστε ο σύζυγος και εγώ και πώς αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί σε τόσο μικρή ηλικία, της είπαμε ότι είμαστε και οι δύο 25 και είπε ότι και η κόρη της είναι έγκυος.

Πέρασε λοιπόν στο σαλόνι, κάθισε, είδε ότι με το σύζυγο πίναμε καφέ και ρώτησε αν τον πήραμε απ' έξω ή αν τον φτιάξαμε στο σπίτι, πράγμα γελοίο αφού ο καφές ήταν σε γυάλινο ποτήρι και όχι πλαστικό κυπελλάκι. Της απάντησα παρόλα αυτά και τη ρώτησα αν ήθελε να της φτιάξω και φυσικά δέχτηκε. Έπειτα ρώτησε αν καπνίζουμε εδώ (επίσης γελοία ερώτηση αφού το είχα αναμμένο στο χέρι, οι μπαλκονόπορτες ήταν ορθάνοιχτες και το μωρό σε άλλο δωμάτιο) και έκανε ότι ψάχνει τα τσιγάρα της, τα οποία (κρατήστε το αυτό) είπε ότι άφησε στο αυτοκίνητο. Έκανε δήθεν κίνηση να κατέβει να τα φέρει αλλά ξαναέκατσε αμέσως και κοιτούσε τα δικά μου, οπότε της πρόσφερα ένα και δέχτηκε. Όσο της έφτιαχνα καφέ ρωτούσε το σύζυγο γιατί βρίσκεται σπίτι τέτοια ώρα και όχι στην εργασία του, φανερά δυσαρεστημένη από την παρουσία του. Μόλις της έφερα τον καφέ μας είπε ότι γνώριζε ότι το ραντεβού ήταν κανονικά μία ώρα αργότερα αλλά ήρθε από την Πεντέλη στο κέντρο με μετρό και 2 λεωφορεία για αυτό ξεκίνησε άρα και έφτασε τόσο νωρίς και σκοπεύει να φύγει με ταξί. Προσωπικά πιστεύω ότι έφτασε εσκεμμένα νωρίτερα για να με αιφνιδιάσει και είπε την ιστορία για τη συγκοινωνία για να τη λυπηθούμε για τον κόπο που έκανε, αφού νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ήρθε με αυτοκίνητο. Άρχισε λοιπόν να μας κάνει τις ερωτήσεις για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που ήταν γενικότητες π.χ. αν θεωρούμε ότι καλύτερη μέθοδος είναι η πρόληψη ή η αντιμετώπιση, αν ένας καλός γονιός δρά με το ένστικτο ή τη γνώση κλπ. και παράλληλα έκανε δικά της δήθεν έξυπνα σχόλια τύπου "το κατάλαβα ότι γέννησες με καισαρική από την έκφραση ανάμεσα στα φρύδια σου γιατί έχω σπουδάσει εκφρασεολογία". Μετά προσπάθησε κατά κάποιο τρόπο να μας τρομοκρατήσει λέγοντας οτι 7 στα 10 παιδιά έχουν κάποια μορφή δυσλεξίας και για να την προλάβουμε πρέπει όχι μόνο να μιλάμε στο παιδί αλλά και να του διαβάζουμε. Και τότε έβγαλε από την τσάντα της την σειρά παιδικών βιβλίων "Ζώ και μαθαίνω" η οποία δεν μου φάνηκε κακή αλλά απευθυνόταν σε παιδάκια 2-3 χρονών και το δικό μας είναι 4 μηνών. Έλεγε πως είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα best seller 20 τόμων, γραμμένα από παιδοψυχολόγο και θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει να τα διαβάζουμε στο παιδί "όχι σημερα, αλλά χθές". Το κόστος ήταν 300 ευρώ, θα μας τα άφηνε 240 αν τα αγοράζαμε σήμερα και με μια προκαταβολή θα μας δινόταν η δυνατότητα να τα πάρουμε με μηνιαίες δόσεις των 20 ευρώ. Την αντιμετωπίζαμε πολύ ευγενικά, υπερβολικά ίσως! Της είπαμε ότι θα πρέπει να το σκεφτούμε, στην παρούσα φάση δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα και να μας αφήσει κάποιο τηλέφωνο να τα παραγγείλουμε κάποια στιγμή που θα είμαστε πιο άνετα οικονομικά. Είπε ότι ο μόνος τρόπος να τα αποκτήσουμε είναι να τα πάρουμε τώρα, δεν πωλούνται στα καταστήματα και δεν γίνεται να ξαναέρθει. Αρνηθήκαμε και πάλι ευγενικά αλλά συνέχισε να επιμένει. Της είπα ότι αυτή τη στιγμή 3 άτομα έχουμε μόνο το μισθό του συζύγου 500 ευρώ και μου λέει "ε πες ότι ήταν 480, σιγά!". Συνέχισε να επιμένει λέγοντας ότι πρέπει να επενδύσουμε στην υγεία του παιδιού και της είπα ότι αν δεν έχω να του πάρω γάλα τι να τα κάνει τα βιβλία? Αφότου το εμπέδωσε ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και ανησυχώ οτι ήθελε να δει και το υπόλοιπο σπίτι. Μας έδωσε και το δώρο για το μωρό (όχι ΤΑ δώρα όπως είχαν πεί στο τηλέφωνο) το οποίο ήταν ένας χάρτινος μετρητής ύψους με ζωάκια. Ίσα ίσα δηλαδή για να έχουν δικαιολογία να έρθουν. Ζήτησε να δεί και το παιδί και δυστυχώς δεν μπόρεσα να το αποφύγω γιατί έκλαψε εκείνη την ώρα και την πήραμε για να την ταίσουμε. Το αποκορύφωμα ΄ήταν ότι πρίν φύγει μου ζήτησε κι άλλο τσιγάρο και κάθισε να το καπνίσει. Συνολικά έκατσε 1 1/2 ώρα και ήταν αρκετά πιεστική. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ήμουν μόνη, χωρίς το σύζυγο. Κατόπιν εορτής που το σκέφτομαι ήταν πολύ επικίνδυνο. 

Μεγάλη προσοχή!!!

13 ώρες πρίν, Elena C. είπε:

Έπειτα ρώτησε αν καπνίζουμε εδώ (επίσης γελοία ερώτηση αφού το είχα αναμμένο στο χέρι, οι μπαλκονόπορτες ήταν ορθάνοιχτες και το μωρό σε άλλο δωμάτιο) και έκανε ότι ψάχνει τα τσιγάρα της, τα οποία (κρατήστε το αυτό) είπε ότι άφησε στο αυτοκίνητο. Έκανε δήθεν κίνηση να κατέβει να τα φέρει αλλά ξαναέκατσε αμέσως και κοιτούσε τα δικά μου, οπότε της πρόσφερα ένα και δέχτηκε. 

Ζήτησε να δεί και το παιδί και δυστυχώς δεν μπόρεσα να το αποφύγω γιατί έκλαψε εκείνη την ώρα και την πήραμε για να την ταίσουμε. Το αποκορύφωμα ΄ήταν ότι πρίν φύγει μου ζήτησε κι άλλο τσιγάρο και κάθισε να το καπνίσει. 

Συγνωμη για το εκτος του θεματος, αλλα εμενα αυτο που με εξεπληξε περισσοτερο ηταν οτι καπνιζατε μεσα στο σπιτι, ακομη και με ανοιχτες μπαλκονοπορτες, ακομη και με το μωρο σε αλλο δωματιο. Καλο θα ηταν να γνωριζεις οτι οι ουσιες του τσιγαρου επηρεαζουν τοσο πολυ τα μικρα μας, που ακομη κι αν καπνιζεις μονο εξω στο μπαλκονι, πριν επιστρεψεις στο μωρο θα πρεπει να αλλαζεις μπλουζα, να πλενεσαι καλα χερια+στομα και φυσικα να μην πλησιαζεις το μωρο στο προσωπο, καθως η αναπνοη σου εκεινη τη στιγμη θα μπορει να μεταφερει τα βλαβερα συστατικα του τσιγαρου (που φυσικα δεν ειναι μονο η νικοτινη και η πισσα, αλλα και το υδροκυάνιο, η φορμαλδεΰδη και αλλα πολλα). Οι ουσιες του τσιγαρου "κατακαθονται" στα μαλλια, στις κουρτινες, στους καναπεδες και υπαρχουν στην ατμοσφαιρα ακομη κι αν εχετε ανοιχτη μπαλκονοπορτα και ειναι σοβαρη ανευθυνοτητα γονεων να μην προστατευουν το παιδι τους απο τις δικες τους κακες συνηθειες. Δεν σου κανω κήρυγμα, εξαλλου ειμαστε σχεδον συνομιλικες, απλα θεωρω οτι οι νεοι ανθρωποι (που εκτος των αλλων εχουν και πιο ευκολη την προσβαση στο διαδικτυο, οπου πλεον μπορεις να βρεις τα παντα) θα επρεπε να δινουν μεγαλυτερη σημασια σε αυτα τα θεματα. Να σου ζησει και προσοχη στους πλασιε:)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Για να είμαι ειλικρινής, αυτή είναι η δουλειά του πλασιέ: να επιμείνει ως να πουλήσει. Οπότε αν δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία, ούτε διεύθυνση δίνουμε, ούτε στοιχεία, ούτε πόρτα ανοίγουμε φυσικά.

Και συγγνώμη, χωρίς να θέλω να θίξω αλλά πιο πολύ να σας παρακαλέσω να το συζητήσετε με έναν γιατρό άμεσα, δε νομίζω ότι το κάπνισμα στο σπίτι με μωρό ή παιδί είναι αθώο και είναι μακράν το πιο ανησυχητικό στην ιστορία. Αν πρέπει ο γονιός με μωρό να καπνίσει, θα πρέπει νομίζω να γίνει εκτός σπιτιού και με "ειδική" μπλούζα/ζακέτα που θα είναι αφοσιωμένη σε αυτό το σκοπό και θα βγαίνει για να μην έρθει σε επαφή με το μωρό. 

16 ώρες πρίν, Elena C. είπε:

Δυστυχώς δεν είδα εγκαίρως αυτό το post και την πάτησα και εγώ.

Όταν το μωράκι μου ήταν περίπου 2 μηνών με κάλεσαν από κάποιο κέντρο για να μου στείλουν κάποια δωράκια για το μωρό και να συμπληρώσω ένα ερωτηματολόγιο. Μου είπαν ότι την επόμενη μέρα εκπρόσωπός τους θα βρισκόταν στην περιοχή μου και με ρώτησαν εάν μπορεί να περάσει στις 11 το πρωί. Τους ενημέρωσα πως δεν θα είμαστε στο σπίτι εκείνη την ώρα και με ρώτησαν αν θέλω να με καλέσουν ξανά την επόμενη φορά που θα βρίσκονται στην περιοχή, πράγμα που δέχτηκα.

Είχαν όλα μου τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι εγώ η ίδια τα έδωσα όσο ήμουν στο μαιευτήριο (που περνούσαν συνέχεια εκπρόσωποι εταιρειών και ζητούσαν στοιχεία για αποστολή δωρεάν δειγμάτων).

Επειδή μας έστειλαν όντως από διάφορες εταιρείες δωρεάν πάνες, μπιμπερό, πιπίλες και εκπτωτικά κουπόνια για βρεφικά είδη, θεώρησα λανθασμένα ότι επρόκειτο για κάτι αντίστοιχο και έτσι όταν με κάλεσαν ξανά πριν λίγες μέρες (το μωρό είναι πλέον 3,5 μηνών και δεν θηλάζει) δέχτηκα να έρθει ο εκπρόσωπος σήμερα 18/5/2018 στις 12.30. Ευτυχώς ήταν ο σύζυγος στο σπίτι!

Μας χτύπησαν το κουδούνι στις 11.30 αντί για 12.30 που μόλις είχαμε ξυπνήσει και πίναμε καφέ. Ανοίξαμε και είδαμε μια καλοβαλμένη κυρία γύρω στα 55 η οποία συστήθηκε ως Κορίνα (Δεν συγκράτησα επώνυμο δυστυχώς) - παιδοψυχολόγος. Ανέφερε επίσης ότι εργάζεται και στο νοσοκομείο παίδων, πράγμα το οποίο σχεδόν αποκλείω. Αμέσως σχολίασε πόσο νέοι είμαστε ο σύζυγος και εγώ και πώς αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί σε τόσο μικρή ηλικία, της είπαμε ότι είμαστε και οι δύο 25 και είπε ότι και η κόρη της είναι έγκυος.

Πέρασε λοιπόν στο σαλόνι, κάθισε, είδε ότι με το σύζυγο πίναμε καφέ και ρώτησε αν τον πήραμε απ' έξω ή αν τον φτιάξαμε στο σπίτι, πράγμα γελοίο αφού ο καφές ήταν σε γυάλινο ποτήρι και όχι πλαστικό κυπελλάκι. Της απάντησα παρόλα αυτά και τη ρώτησα αν ήθελε να της φτιάξω και φυσικά δέχτηκε. Έπειτα ρώτησε αν καπνίζουμε εδώ (επίσης γελοία ερώτηση αφού το είχα αναμμένο στο χέρι, οι μπαλκονόπορτες ήταν ορθάνοιχτες και το μωρό σε άλλο δωμάτιο) και έκανε ότι ψάχνει τα τσιγάρα της, τα οποία (κρατήστε το αυτό) είπε ότι άφησε στο αυτοκίνητο. Έκανε δήθεν κίνηση να κατέβει να τα φέρει αλλά ξαναέκατσε αμέσως και κοιτούσε τα δικά μου, οπότε της πρόσφερα ένα και δέχτηκε. Όσο της έφτιαχνα καφέ ρωτούσε το σύζυγο γιατί βρίσκεται σπίτι τέτοια ώρα και όχι στην εργασία του, φανερά δυσαρεστημένη από την παρουσία του. Μόλις της έφερα τον καφέ μας είπε ότι γνώριζε ότι το ραντεβού ήταν κανονικά μία ώρα αργότερα αλλά ήρθε από την Πεντέλη στο κέντρο με μετρό και 2 λεωφορεία για αυτό ξεκίνησε άρα και έφτασε τόσο νωρίς και σκοπεύει να φύγει με ταξί. Προσωπικά πιστεύω ότι έφτασε εσκεμμένα νωρίτερα για να με αιφνιδιάσει και είπε την ιστορία για τη συγκοινωνία για να τη λυπηθούμε για τον κόπο που έκανε, αφού νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ήρθε με αυτοκίνητο. Άρχισε λοιπόν να μας κάνει τις ερωτήσεις για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που ήταν γενικότητες π.χ. αν θεωρούμε ότι καλύτερη μέθοδος είναι η πρόληψη ή η αντιμετώπιση, αν ένας καλός γονιός δρά με το ένστικτο ή τη γνώση κλπ. και παράλληλα έκανε δικά της δήθεν έξυπνα σχόλια τύπου "το κατάλαβα ότι γέννησες με καισαρική από την έκφραση ανάμεσα στα φρύδια σου γιατί έχω σπουδάσει εκφρασεολογία". Μετά προσπάθησε κατά κάποιο τρόπο να μας τρομοκρατήσει λέγοντας οτι 7 στα 10 παιδιά έχουν κάποια μορφή δυσλεξίας και για να την προλάβουμε πρέπει όχι μόνο να μιλάμε στο παιδί αλλά και να του διαβάζουμε. Και τότε έβγαλε από την τσάντα της την σειρά παιδικών βιβλίων "Ζώ και μαθαίνω" η οποία δεν μου φάνηκε κακή αλλά απευθυνόταν σε παιδάκια 2-3 χρονών και το δικό μας είναι 4 μηνών. Έλεγε πως είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα best seller 20 τόμων, γραμμένα από παιδοψυχολόγο και θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει να τα διαβάζουμε στο παιδί "όχι σημερα, αλλά χθές". Το κόστος ήταν 300 ευρώ, θα μας τα άφηνε 240 αν τα αγοράζαμε σήμερα και με μια προκαταβολή θα μας δινόταν η δυνατότητα να τα πάρουμε με μηνιαίες δόσεις των 20 ευρώ. Την αντιμετωπίζαμε πολύ ευγενικά, υπερβολικά ίσως! Της είπαμε ότι θα πρέπει να το σκεφτούμε, στην παρούσα φάση δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα και να μας αφήσει κάποιο τηλέφωνο να τα παραγγείλουμε κάποια στιγμή που θα είμαστε πιο άνετα οικονομικά. Είπε ότι ο μόνος τρόπος να τα αποκτήσουμε είναι να τα πάρουμε τώρα, δεν πωλούνται στα καταστήματα και δεν γίνεται να ξαναέρθει. Αρνηθήκαμε και πάλι ευγενικά αλλά συνέχισε να επιμένει. Της είπα ότι αυτή τη στιγμή 3 άτομα έχουμε μόνο το μισθό του συζύγου 500 ευρώ και μου λέει "ε πες ότι ήταν 480, σιγά!". Συνέχισε να επιμένει λέγοντας ότι πρέπει να επενδύσουμε στην υγεία του παιδιού και της είπα ότι αν δεν έχω να του πάρω γάλα τι να τα κάνει τα βιβλία? Αφότου το εμπέδωσε ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και ανησυχώ οτι ήθελε να δει και το υπόλοιπο σπίτι. Μας έδωσε και το δώρο για το μωρό (όχι ΤΑ δώρα όπως είχαν πεί στο τηλέφωνο) το οποίο ήταν ένας χάρτινος μετρητής ύψους με ζωάκια. Ίσα ίσα δηλαδή για να έχουν δικαιολογία να έρθουν. Ζήτησε να δεί και το παιδί και δυστυχώς δεν μπόρεσα να το αποφύγω γιατί έκλαψε εκείνη την ώρα και την πήραμε για να την ταίσουμε. Το αποκορύφωμα ΄ήταν ότι πρίν φύγει μου ζήτησε κι άλλο τσιγάρο και κάθισε να το καπνίσει. Συνολικά έκατσε 1 1/2 ώρα και ήταν αρκετά πιεστική. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν ήμουν μόνη, χωρίς το σύζυγο. Κατόπιν εορτής που το σκέφτομαι ήταν πολύ επικίνδυνο. 

Μεγάλη προσοχή!!!

Θα συμφωνήσω με το θέμα του τσιγάρου, ο παθητικός καπνιστής στην προκειμένη ένα μωρό κινδυνεύει περισσότερο από τον ενεργό καπνιστή...

Σε ότι αφορά πλασιέ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται καχύποπτα διότι δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται...βρίσκουν πρόσχημα δήθεν κάτι με άλλους σκοπούς όχι αθώους! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...