Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκλογεs: Ψηφος η αποχη?

vera

Recommended Posts

Επειδή αυτό το ακούω συχνά τελευταία μπορείς να μου πεις από που προκύπτει?

Τα μικρά κομματάκια έχουν δημιουργηθεί απο τα μεγάλα κομματα για να κερδίζουν πιο πολλούς ψήφους.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 793
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια, διαβάζω για τα διλήμματά σας σχετικά με το εάν θα πάτε να ψηφίσετε ή όχι και τι.

Θα συμφωνήσω με όσες κοπέλες υποστήριζουν ότι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Κι αυτό επειδή κάποιοι με το πέρασμα των αιώνων αγωνίστηκαν, μάτωσαν, πέθαναν, για να έχουμε εμείς αυτό το δικαίωμα. Είμαστε πολίτες, δεν ιδιωτεύουμε. Ναι, είμαστε πολίτες δυσαρεστημένοι, κι όχι μόνο, αλλά εφόσον έχουμε το δικαίωμα να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας, πρέπει να το πράξουμε. Για μένα είναι λάθος η αποχή, επειδή δείχνει αδιαφορία, κι η λευκή ή η άκυρη ψήφος, επειδή "πάει" στα μεγάλα κόμματα. Μπορούμε, κάλλιστα, να αγνοήσουμε τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως και τα τρία μικρότερα αυτών, ακριβώς γιατί μέσα από τις διαφωνίες τους, ουσιαστικά, συμφωνούν στο να μας κάνουν τη ζωή δυσκολότερη, φτωχότερη, μίζερη. Το αν μία ψήφος, όπως λέει η Stellinula, σε ένα μικρό κόμμα, "πάει" σε ένα μεγάλο κόμμα, είναι κάτι που δεν γνωρίζω. Όμως, εάν η πλειοψηφία ψηφίσει μικρά κόμματα, αυτό δεν είναι κάτι; Δεν είναι μία ένδειξη διαμαρτυρίας; Τώρα, εάν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, το καταλαβαίνουν, αυτό είναι άλλη παράμετρος. Εμείς, όμως, οι πολίτες θα έχουμε κάνει αυτό που είναι το σωστό. Θα έχουμε δείξει τη δύναμή μας και τη δυσαρέσκειά μας.

Προσωπικές απόψεις και συγγνώμη εκ των προτέρων, εάν τώρα εγώ γίνομαι η δυσάρεστη.

Κορίτσια, διαβάζω για τα διλήμματά σας σχετικά με το εάν θα πάτε να ψηφίσετε ή όχι και τι.

Θα συμφωνήσω με όσες κοπέλες υποστήριζουν ότι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Κι αυτό επειδή κάποιοι με το πέρασμα των αιώνων αγωνίστηκαν, μάτωσαν, πέθαναν, για να έχουμε εμείς αυτό το δικαίωμα. Είμαστε πολίτες, δεν ιδιωτεύουμε. Ναι, είμαστε πολίτες δυσαρεστημένοι, κι όχι μόνο, αλλά εφόσον έχουμε το δικαίωμα να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας, πρέπει να το πράξουμε. Για μένα είναι λάθος η αποχή, επειδή δείχνει αδιαφορία, κι η λευκή ή η άκυρη ψήφος, επειδή "πάει" στα μεγάλα κόμματα. Μπορούμε, κάλλιστα, να αγνοήσουμε τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως και τα τρία μικρότερα αυτών, ακριβώς γιατί μέσα από τις διαφωνίες τους, ουσιαστικά, συμφωνούν στο να μας κάνουν τη ζωή δυσκολότερη, φτωχότερη, μίζερη. Το αν μία ψήφος, όπως λέει η Stellinula, σε ένα μικρό κόμμα, "πάει" σε ένα μεγάλο κόμμα, είναι κάτι που δεν γνωρίζω. Όμως, εάν η πλειοψηφία ψηφίσει μικρά κόμματα, αυτό δεν είναι κάτι; Δεν είναι μία ένδειξη διαμαρτυρίας; Τώρα, εάν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, το καταλαβαίνουν, αυτό είναι άλλη παράμετρος. Εμείς, όμως, οι πολίτες θα έχουμε κάνει αυτό που είναι το σωστό. Θα έχουμε δείξει τη δύναμή μας και τη δυσαρέσκειά μας.

Προσωπικές απόψεις και συγγνώμη εκ των προτέρων, εάν τώρα εγώ γίνομαι η δυσάρεστη.

Δε θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα....

iyuNp3.png4hNCp3.png

δε συμφωνω δε συμφωνω :lol:

αν δεν παω εγω εσυ και δεκα ατομα ναι σαφως δεν εχει σημασία

αν δεν πανε όλοι ομως η οι 60 απο τους εκατο

θα ...τρεχουν !

αυτα τα περι δυναμης της ψυφου μας ειναι καταλειπα χουντας που δεν μπορουσαμε να ψυφησουμε (οχι εγω ακόαμ δεν ήμουν ιδεα παιδιου τοτε ... ...αλλα λεμε τωρα :-) )

ρε συ αρια, στην αμερικη που εχουν τρελο ποσοστο αποχης ....δεν ειδα να τους ενοχλει

παιζουν την μπαλα τους μια χαρα!

αν δεν πας , ειναι σαν να τους λες ....μπορεις να μας κανετε οτι θελετε ....δεν με νοιαζει!!!

ασε που μπορω να σου πω , οτι οπως φανταζεσαι το 60% της αποχης....φαντασου, το 60% σε ασχετα μικρα κομματα και τους βασιλιαδες πεσμενους να ψαχνουν τα ποσοστα τους.....................

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

ρε συ αρια, στην αμερικη που εχουν τρελο ποσοστο αποχης ....δεν ειδα να τους ενοχλει

αν δεν πας , ειναι σαν να τους λες ....μπορεις να μας κανετε οτι θελετε ....δεν με νοιαζει!!!

ασε που μπορω να σου πω , οτι οπως φανταζεσαι το 60% της αποχης....φαντασου, το 60% σε ασχετα μικρα κομματα και τους βασιλιαδες πεσμενους να ψαχνουν τα ποσοστα τους.....................

|Συμφωνω!!

Διαφημίσεις

Για εμένα επιβάλλεται η συμμετοχή στις εκλογές - ειδικά αυτές. Μύνημα σταθερότητας δε θέλει ο Γιωργάκης να πάρουν οι αγορές; Ε, ας το πάρουν λοιπόν. Βαρέθηκα πια μέσα στην ίδια μου τη χώρα να με απειλούν τα ξένα συμφέροντα και να μου κουνάνε το δάχτυλο τα ανδρείκελα που έχουμε για πολιτικούς. Με την αποχή δεν κερδίζουμε τίποτα. Ούτε πρόκειται να συζητηθεί αλλά ούτε και να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Ας δείξουμε επιτέλους κι εμείς πως είμαστε ενάντιοι στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Τί άλλο πρέπει να μας κάνουν δηλαδή για να ξυπνήσουμε; Να μας πουλήσουν δούλους στα ευρωπαικά σκλαβοπάζαρα;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ψήφος σε μικρό κόμμα. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι δυσαρεστημένοι, τα λευκά, τα ακυρα και η αποχή θα δημιουργήσουν μια εντύπωση στην αρχή, αλλά δεν θα αλλαξουν το αποτέλεσμα που θα ειναι πάλι ένα απο τα δυο κόμματα. Και αυτό πρεπει να γινει και στις βουλευτικες που έρχονται!

εκει είναι και αλλο το πολιτευμα

και είναι αλλοι οι εκλογικοί νόμοι

μη συγκρηνουμε τωρα αμερική με ελλαδα ... θα παθω (πολιτικό) τετανο !:mrgreen:

Ψήφος σε μικρό κόμμα. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι δυσαρεστημένοι, τα λευκά, τα ακυρα και η αποχή θα δημιουργήσουν μια εντύπωση στην αρχή, αλλά δεν θα αλλαξουν το αποτέλεσμα που θα ειναι πάλι ένα απο τα δυο κόμματα. Και αυτό πρεπει να γινει και στις βουλευτικες που έρχονται!

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Να μη βγούμε εκτός εκλογικής καταμέτρησης! Δεν αντιδρούμε έτσι κι αλλιώς με άλλο τρόπο, ας αντιδράσουμε τουλάχιστον μ'αυτόν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

"ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΛΗ - ΜΠΑΜΠΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ"

Το είδα το πρωί γραμμένο στην Καμάρα :-)

Κάτσε να πάρει κι αυτός κανα ποσοστό και θα δεις πόσοι θα γίνουν οι κλέφτες! ;)

η ψηφός δε- κατεμε -δεν ειναι διαμαρτηρια είναι ψηφος

η μη ψυφος είναι διαμαρτηρία ...

:-) :-)

Το ποσο συμφωνώ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!!!!!

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Διαφημίσεις

........ Και τελικά πάλι ο χάρτης της Ελλαδίτσας θα χρωματιστεί, πάλι οι καλοφαγάδες του ελληνικού κοινοβουλίου θα αναλύουν τα αποτελέσματα, πάλι τα ποσοστά των δύο κομματων θα είναι αρκετά υψηλά κτλ κτλ κτλ!!!

Απορώ πάντως πως γίνεται ενώ σε κάθε εκλογές ακούω ανθρώπους γύρω μου να λένε πως θα ψηφίσουν κάποιο μικρό κόμμα ή οτι θα ρίξουν έστω λευκό ή άκυρο, τελικά τα αποτελέσματα να δείχνουν άλλα. :shock:

Ρε μπας και βάζουν κάτι εντός του παραβαν και γυρίζουν τα μυαλά του κοσμάκη? Κι ενώ πήγε πεπεισμένος πως θέλει κάτι ν αλλάξει στο πολιτικό τοπίο, ξαφνικά του σκάει κάτι σαν ....:idea::idea: και φτου κι απ την αρχή???

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Απορώ πάντως πως γίνεται ενώ σε κάθε εκλογές ακούω ανθρώπους γύρω μου να λένε πως θα ψηφίσουν κάποιο μικρό κόμμα ή οτι θα ρίξουν έστω λευκό ή άκυρο, τελικά τα αποτελέσματα να δείχνουν άλλα. :shock:

Ρε μπας και βάζουν κάτι εντός του παραβαν και γυρίζουν τα μυαλά του κοσμάκη? Κι ενώ πήγε πεπεισμένος πως θέλει κάτι ν αλλάξει στο πολιτικό τοπίο, ξαφνικά του σκάει κάτι σαν ....:idea::idea: και φτου κι απ την αρχή???

Συμφωνώ πως παλιά πολλοί έλεγαν ότι δε θα ψηφίσουν κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα και τελικά όταν έφταναν στο παραβάν, θες λόγω του ψευτο-διλήμματος "να ψηφίσω αυτόν που θα με κυβερνήσει", θες επειδή είχαν " υποχρέωση " σε κάποιον πολιτικό που βόλεψε το μπατζανάκη της κουμπάρας του θείου τους, κατάληγαν να ψηφίζουν τα ίδια και τα ίδια. Όμως θέλω να πιστεύω πως Μ.Τ.Μ. ( μετά το μνημόνιο ) και το Δ.Ν.Τ. τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όλος μα όλος ο κόσμος είναι απελπισμένος για να μην πω εξαθλιωμένος. Γιατί αυτή την απελπισία να την κάνουν πάλι γαργάρα; Γιατί αυτό θα σημαίνει η αποχή από τις εκλογές. Στο τέλος της μέρας ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης θα μετρήσουν τα ποσοστά που τους έδωσαν αυτοί που πήγαν και ψήφισαν, και οι συσπειρώσεις τους όλο και ανεβαίνουν... Με την αποχή απλώς επικροτούμε την πολιτική τους.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δηλαδή από όσα συζητάμε καταλαβαίνω ότι οι μισοί δε θα πάμε να ψηφίσουμε και οι άλλοι μισοί θα ψηφίσουμε μικρά κόμματα...

Ωραία, δηλ. να περιμένω ότι θα δω μεγάλα ποσοστά σε άσχετα μικρά κόμματα;;;

Αααααχ και να μπορούσα να βάλω μια κάμερα να δω ποιοι είναι αυτοί που θα ψηφίσουν και πάλι πασοκ ή νδ!!!!!

Γιατί πολύ φοβάμαι ότι πάλι θα δω το ίδιο έργο;;;;;;;;;;

Διαφημίσεις

Δηλαδή από όσα συζητάμε καταλαβαίνω ότι οι μισοί δε θα πάμε να ψηφίσουμε και οι άλλοι μισοί θα ψηφίσουμε μικρά κόμματα...

Ωραία, δηλ. να περιμένω ότι θα δω μεγάλα ποσοστά σε άσχετα μικρά κόμματα;;;

Αααααχ και να μπορούσα να βάλω μια κάμερα να δω ποιοι είναι αυτοί που θα ψηφίσουν και πάλι πασοκ ή νδ!!!!!

Γιατί πολύ φοβάμαι ότι πάλι θα δω το ίδιο έργο;;;;;;;;;;

Γιατί κι εγώ φοβάμαι το ίδιο?

(Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, τελικά δεν θα ψηφίσω άκυρο)

Η ψήφος είναι το όπλο του πολίτη στα δημοκρατικά πολιτεύματα, αρκεί να τη χειριζόμαστε σωστά κι όχι πελατειακά....

Καιρός να τρίξουν καρέκλες, γιατί η κοινωνική οργή είναι τεράστια.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Πάντως ακόμα και φανατικοί φίλοι που έχω με τα δύο μεγάλα κομμάτα δηλώνουν πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν! Το αν θα το κάνουν ή όχι βέβαια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και θα το δείξει το αποτέλεσμα. Επιμένω όμως πως η αποχή δεν δηλώνει απαραίτητα δυσαρέσκεια.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Κορίτσια, τώρα που μιλάμε για μνημόνιο και Δ.Ν.Τ. έψαξα και βρήκα στο διαδίκτυο το πλήρες κείμενο του μνημονίου. Για όσες δεν το έχετε διαβάσει όλο ( εγώ δεν το είχα ), μπήτε να δείτε ΤΙ υπέγραψε ο άνθρωπος!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κορίτσια, τώρα που μιλάμε για μνημόνιο και Δ.Ν.Τ. έψαξα και βρήκα στο διαδύκτιο το πλήρες κείμενο του μνημονίου. Για όσες δεν το έχετε διαβάσει όλο ( εγώ δεν το είχα ), μπήτε να δείτε ΤΙ υπέγραψε ο άνθρωπος!

Παραθέτεις σε παρακλώ το link; :-D

iyuNp3.png4hNCp3.png

Δεν ξέρω κορίτσια πώς το κάνετε και τα ανεβάζετε στο forum, πάντως πατήστε στο google " το πλήρες κείμενο του μνημονίου της Ελλάδας με ΕΕ- ΔΝΤ-ΕΚΤ"

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γιατι? Για να αυτοκτονησουμε μαζικα???:(

Ααααααααχαχαχαχαχαχα!

Πρώτο θέμα το πρωί:

"Περίεργο και πρωτοφανές φαινόμενο μαζικής αυτοκτονίας γονέων σημειώθηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια χθες γύρω στα μεσάνυχτα! Μετά από έρευνα της αστυνομίας και σύμφωνα με τις καταθέσεις των συγγενών των αυτοχείρων, το τελευταίο που έκαναν οι άνθρωποι αυτοί πριν ακριβώς να προβούν στην μοιραία πράξη ήταν να διαβάσουν το πλήρες κείμενο του μνημονίου στο διαδίκτυο!

Παρακαλούνται οι αρμόδιοι να κατεβάσουν το κείμενο γιατί υπάρχει φόβος εντάσεως του φαινομένου και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η κυβέρνηση ανησυχεί σχετικά με το που θα βρεθούν άλλοι μ&^$&** να πληρώσουν τους φόρους που έχουν ήδη συμφωνήσει με τους ευρωπαίους νταβ*&^$^δες εεεεεεε, με συγχωρείτε εταίρους ήθελα να πω, ότι θα εισπράξουν...":mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δεν έχετε συνέλθει ακόμα, ε; Ο κακομοίρης δε φταίει σε τίποτα. Όλη η πολιτική του περιγράφεται μέσα στο κείμενο του μνημονίου. Δεν έχει ξεφύγει πουθενά. Είναι πειθήνιο όργανο. Και ακολουθεί περισσότερο μαστίγωμα για το 2011. Κι έχει και το θράσος να βγαίνει να ζητάει την ψήφο μας! Δείρε με πασά μου ν'αγιάσω!

[sIGPIC][/sIGPIC]

στη θεωρία ισχύει αυτό που λές, στην πράξη όμως

1. τουλάχιστον το 60% των ψηφοφόρων είναι ή έχει σχέση με το Δημόσιο και άρα τους κομματικούς μηχανισμούς... αυτοί λοιπόν ψηφίζουν γι αλόγους βολέματος και βιοποριστικούς, ακόμα και αν συμφωνούν μαζί με όλους τους υπόλοιπους οτι το κομματικό σύστημα μας έχει φέρει σε αυτό το σημαίο,

Επειδη το αναφερετε αυτο συχνα και δεν ειμαι στο δημοσιο......αναρρωτιεμαι...

Ενας δημοσιος υπαλληλος που εχει χασει ενα μεγαλο μερος του μισθου και των επιδοματων του και ζει με την απειλη απολυσεων για ποιο λογο να θελει να κερδισει το πασοκ? Μηπως θα προτιμουσε εκλογες και μια αλλη (οποιαδηποτε) κυβερνηση που ισως (η ελπιδα πεθαινει τελευταια) να του επιστρεψει καποια απο τα λεφτουδακια του? Δε νομιζω οτι εχει κατι να χασει.....εγω αν ημουν στο δημοσιο με αυτη την ελπιδα θα ζουσα.

Οι μονοι που βολευονται (κι αυτο ισχυει ασχετως κομματων που υποστηριζουν) ειναι οι υπαλληλοι της βουλης, νυν και υποψηφιοι......αυτοι θα τακτοποιηθουν με οποιαδηποτε κυβερνηση.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...