Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

5 χρονων και σεξουαλικες ορμες???

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Vouraikos απίθανος ο μικρός...

χα χα και εμείς συζήτιμα το λέμα...

Σίγουρα παρόλλο που τα μικρά μας έχουν την ίδια ηλικία είστε πολύ μπροστά σε τέτοια θέματα...

ο δικός μου περιμένει πως και πως να μεγαλώσει και να με παντρευτεί ή ρωτάει ποιον αγαπάς πιο πολύ εμένα ή αυτόν ??

μερικες φορες αναρωτιεμαι , πως και ποτε πρεπει να του πουμε , οτι ο μπαμπας του ειχε παντρευτει παλια..........

Νταλια , μπορει να αλλαξει αποτομα. εμενα εχει ενα μηνα περιπου που αποκαλυψε ολα αυτα που σκεφτοταν. και σταματημο δεν εχει!!!

Εχω και αυτο το κακο που ο πατερας του ειναι ο καλυτερος, ο εξυπνοτερος, ο πιο σουπερ και αλλα τετοια. καλα, πιο εξυπνος απο μενα και διαφορα!

Πριν καιρο μου ειχε πει "ελα ρε μαμα , πριν γνωρισεις τον μπαμπα, ουτε τι ηταν το big bang δεν ηξερες! ο μπαμπας σου τα εμαθε!"

τρελαθηκα! του λεω γιατι εσυ ξερεις ?? "ναι , ειναι η μεγαλη φουσκα που εσκασε και ειχε μεσα τους πλανητες"

φυσικα ενημερωθηκα απο τον αντρα μου , οτι τα συζητουσαν την προηγουμενη βραδια.

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

κοιτα...ειναι και αυτό ένα στάδιο που περνάνε στο οιδιπόδειο (για όσους παραδέχονται αυτή τη θεωρία), ο άντρας σου πάντως μπορεί να βοηθήσει με το να σε αννεβάζει στα μάτια του παιδιού

για το γάμο... αφήστε το για αργότερα. εμένα που ο μπαμπάς μου είχε ξαναπαντρευτεί, μου το είπε σε μια τυχαία συζήτηση όταν ήμουν γύρω στα 13... τον ρώτησα ότι είχα να τον ρωτήσω, μου απάντησε και η πληροφορία απλά αποθηκεύτηκε στο μυαλό μου... ήμουν όμως πλ σε ηλικί ανα την επεξεργαστώ όσο ΄το είχα ανάγκη χωρίς να μου δημιουργηθεί καμία ανασφάλεια. ο δικός νομίζω είναι μικρός ακόμα για να χειριστεί τέτοιες πληροφορίες...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Ο ενας ανεβαζει τον αλλον στα ματια του και εχω και μια εννοια μην τον κανουμε ψωνισμενο.....και καλα "τι φοβεροι ειναι οι γονεις μου"

τελοσπαντων , καλα να ειμαστε! για τον γαμο δεν του το λεμε ακομα ....εννοειται! οταν μεγαλωσει και δουμε οτι μπορει να το διαχειριστει. ακριβως οπως το ειπες!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

δυστυχώς όσο και ψωνισμένο να γίνει τη φρίκη θα τη φάει στην εφηβεία... ξέρεις εκεί που ανακαλύπτουν ότι οι γονείς δεν είναι παντοδύναμοι και κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα...οπότε ασ'το να το ευχαριστηθεί τώρα που μπορεί και τα πιστεύει όλα αυτά. αυτή άλλωστε είναι και μαγεία της παιδικής ηλικίας!!!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

zopiron τι ερωτιάρης γιος είναι αυτός;;;; :) εμείς έχουμε αυτό το πρόβλημα με τον ανηψιό μου,αλλά το ανάποδο...είναι ένα κοριτσάκι που συνέχεια τον φιλάει στο στόμα,και μάλιστα μπροστά στους συμμαθητές του και αυτός ντρέπεται γιατί τα άλλα παιδάκια κάνουν επιφωνήματα του τύπου "ααααα, ειναι ζευγαρι" και βάζουν το χεράκι μπροστά στο στόμα και τρέχουν...! εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω κακό αυτό που κάνει ο γιος σου ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ! απλά εξήγησε του να το κάνει πιο "μαζεμένα" γιατί μπορεί να παρεξηγηθεί καμιά μανούλα για την κόρη της,το έχω δει το σκηνικό για αυτό το λέω :(

Zoe,

ναι είναι πολύ ερωτιάρης! Και το χαίρομαι ειλικρινά, αλήθεια σου λέω! Θέλω να μπορεί να αγαπήσει και να μπορεί να το δείξει. Δεν θέλω ένα παιδί ευνουχισμένο.

Τώρα για τις άλλες μανούλες....και μπαμπάδες... Συχνά πυκνά παρεξηγιούνται. Τόχω ζήσει έντονα. Κι όχι μόνο λόγω των "ερωτικών περιπτύξεων" αλλά και γιατί ο γιός μου πλησιάζει πάντα τα άλλα παιδάκια άμεσα και ζωηρά (είναι πολύ κοινωνικός). Έτσι, πολλές φορές τα παιδάκια φοβούνται και μαζεύονται (μπορώ να το καταλάβω) αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την αντίδραση των γονιών τους που είναι σχεδόν εχθρική. Όχι όλοι οι γονείς, έτσι? Μην παρεξηγηθώ!

DALIA,

και μένα μου λέει συνέχεια πως θα με παντρευτεί ! Κι όταν του απαντώ τα αυτονόητα, εκείνος μου λέει: "Δεν πειράζει μανούλα, θα κάνω υπομονή μέχρι να αλλάξεις γνώμη! Εγώ τελικά θα σε παντρευτώ γιατί είσαι η μεγαλύτερή μου αγάπη"!

Βέβαια, μια άλλη φορά που έγραψε με το στυλό στο΄χέρι του το Λ (αρχικό της Λένας) γιατί ήθελε να το έχει τατουάζ (!) γιατί είναι η γυναίκα του (!), μου είπε: "Μην στεναχωριέσαι μαμά. Σας αγαπάω και τις δύο! Απλά, αλλοιώς αγαπάω εσένα κι αλλοιώς την Λένα"!

Υ.Γ. Ααααχ!

Θα στον φάει η Λένα και τι θα κάνεις :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

• 3 months later...

καλημερα κοριτσια θα ήθελα να ρωτησω μηπως έχετε να μου προτεινετε καποιο βιβλιο να αγορασω για την κορη μου που είναι 6 ετων για την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση? πιστευω πως θα πρεπει σιγα σιγα να αρχισω να της μιλαω γιαυτό το θέμα και ψαχνω το καταλληλο βιβλιο

Παντως να πω την αληθεια μου...εγω δεν ειμαι καθολου προετοιμασμενη για τετοιες δηλωσεις....ειναι νωρις βεβαια ακομα....αλλα ενα ψιλοσοκ πιστευω θα το παθω...:oops:

εγω το επαθα κιολας αυτο το σοκ με αυτα που διαβαζω. Παναγια μου τι με περιμενει και δουλευει και πολλες ωρες ο μπαμπας του. Τουλαχιστο να συμβει οταν θα ειναι εκεινος σπιτι... ουφ! αγχωθηκα!

Διαφημίσεις

Vouraikos,ο γλυκας ο γιος σου!!!!!!!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Vouraikos,ο γλυκας ο γιος σου!!!!!!!

μηπως το παρακανει δεν ξερω......

εκει ειναι ο νους του παιδι μου συνεχεια. και ειναι και αυστηρος. προχτες ερχεται απο το σχολειο -μαμα την ξεπερασα την κατερινα (μια συμαθητρια του), ηρθε η μαρινα και μου χαρισε μια ταπα. μαλλον ερωτευμενη ειναι μαζι μου. οποτε πρεπει να ξεπερασω την κατερινα και να σκεφτω αν θα ειμαι ερωτευμενος με την μαρινα.

και πριν καμια βδομαδα πεταξε στην μαμα μου το εξης.

μεσημερι , ειναι η μαμα μου σπιτι και καθονται. η μκρη καπου παιζει και ο νικολας παει και λεει στην γιαγια . -γιαγια με τον παππου πριν πεθανει κανατε σεξ???

της μαμας μου , τις εφυγαν τα σαγονια. - τι ειναι σεξ αγαπη μου?

-ελα ρε γιαγια , αυτο που φιλιουνται και δαγκωνονται και αγκαλιαζονται.

-ναι μωρο μου, καναμε, αφου ηταν ο αντρας μου και τον αγαπουσα.

μπορεσε να απαντησει η μανα μου η δολια.

αυτος εφυγε αδιαφορος.

παντως ο αντρας μου, μου ελεγε πως 5 χρονων στην γενια τους, δεν ειχαν τετοια στο μυαλο τους. τι γινεται ρε παιδια???

καλημερα κοριτσια θα ήθελα να ρωτησω μηπως έχετε να μου προτεινετε καποιο βιβλιο να αγορασω για την κορη μου που είναι 6 ετων για την σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση? πιστευω πως θα πρεπει σιγα σιγα να αρχισω να της μιλαω γιαυτό το θέμα και ψαχνω το καταλληλο βιβλιο

Θα σου γράψω το απόγευμα όταν γυρίσω από την δουλειά....Έχω ένα πολύ καλό και με ωραία παιδική εικονογράφηση όχι φωτογραφίες.

Τώρα είμαι σε κατάσταση πελάγωσης και δεν μου έρχεται το όνομα του εκδοτικού οίκου.

Τα λέμε το απόγευμα!

μηπως το παρακανει δεν ξερω......

εκει ειναι ο νους του παιδι μου συνεχεια. και ειναι και αυστηρος. προχτες ερχεται απο το σχολειο -μαμα την ξεπερασα την κατερινα (μια συμαθητρια του), ηρθε η μαρινα και μου χαρισε μια ταπα. μαλλον ερωτευμενη ειναι μαζι μου. οποτε πρεπει να ξεπερασω την κατερινα και να σκεφτω αν θα ειμαι ερωτευμενος με την μαρινα.

και πριν καμια βδομαδα πεταξε στην μαμα μου το εξης.

μεσημερι , ειναι η μαμα μου σπιτι και καθονται. η μκρη καπου παιζει και ο νικολας παει και λεει στην γιαγια . -γιαγια με τον παππου πριν πεθανει κανατε σεξ???

της μαμας μου , τις εφυγαν τα σαγονια. - τι ειναι σεξ αγαπη μου?

-ελα ρε γιαγια , αυτο που φιλιουνται και δαγκωνονται και αγκαλιαζονται.

-ναι μωρο μου, καναμε, αφου ηταν ο αντρας μου και τον αγαπουσα.

μπορεσε να απαντησει η μανα μου η δολια.

αυτος εφυγε αδιαφορος.

παντως ο αντρας μου, μου ελεγε πως 5 χρονων στην γενια τους, δεν ειχαν τετοια στο μυαλο τους. τι γινεται ρε παιδια???

Ίσως να τα έχει ξεχάσει ή να τα έχει απωθήσει ιδίως αν στο περιβάλλον του δεν υπήρχε ανάλογη άνεση κάτι που συνηθιζόταν παλιότερα. Πολλές φορές τότε αντιδρούσαν "κάπως" οι γονείς σε τέτοια θέματα. Είναι κάτι φυσιολογικό που κάθε παιδί περνά σε κάθε γενιά οπότε σίγουρα κ αυτός το πέρασε..

Εγώ το τεστ "άνεσης" το πέρασα πάντως με παιδάκι 6 χρονών που μου εξομολογήθηκε φοβισμένο ότι το πουλάκι του γίνεται σκληρό όταν βλέπει γυναίκες στα περιοδικά. Του απάντησα τόσο αυθόρμητα κ απλά ότι είναι κάτι φυσιολογικό που το παθαίνουν όλοι, που μετά με θαύμαζα!:cool::lol: Πριν μου γίνει η ερώτηση βέβαια είχα διαβάσει για το θέμα κ ήξερα πώς να το χειριστώ.

Απλά άλλο να το φαντάζεσαι ότι θα τα πεις όπως πρέπει κ άλλο να το κάνεις κ στην πράξη...;) Δεν περίμενα ότι θα μοιραζόταν μαζί μου, κάτι τόσο προσωπικό του, πιο πολύ περίμενα ερωτήσεις του τύπου τι είναι σεξ ή πως γεννιούνται τα μωρά. Χάρηκα πολύ που με εμπιστεύτηκε.

Τώρα έχω το βάφτισμα κ για τα δικά μου παιδιά όταν θα έρθει η ώρα..:D

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

φοβερά τα πιτσιρίκια σας κορίτσια! :D θυμάμαι την ανηψιά μου, ήταν εκεί γύρω στα 4-5 και μου λέει "εσύ αγαπάς κάποιο αγόρι; εγώ αγαπάω τον Αργύρη (φίλος του αδερφού της, 12 χρόνια μεγαλύτερος), αλλά μην το πεις στον αδερφό μου, φοβάμαι μήπως πάρει το όπλο του μπαμπά (αστυνομικός) και τον σκοτώσει :shock::D. Αλλά τα βράδια δεν κοιμάμαι, σκέφτομαι και ανησυχώ. Αν ο Αργύρης δεν αγαπάει εμένα, κι αγαπάει μια άλλη γυναίκα :shock: τι θα κάνω; Και τέλος πάντων, μπορεί ένας άντρας να αγαπήσει πραγματικά μια γυναίκα;"

Αργότερα, εκεί στα 10-11 έλεγε στην κοπέλα του αδερφού της "Δήμητρα, κάνετε σεξ με τον .....; Αν κάνετε πρέπει να είσαι προσεκτική, να παίρνεις προφυλάξεις, να μην περιμένεις από αυτόν, γιατί μπορεί να μείνεις έγκυος και τότε τι θα κάνεις; Αλλά να ξέρεις, κι αν μείνεις έγκυος να μην κάνεις έκτρωση, να μας το φέρεις και θα το μεγαλώσουμε εμείς και θα το αγαπάμε πολύ!"

τι να πεις... πιστεύω όλες οι γενιές έχουν απορίες για το σεξ και το σώμα και την αγάπη, αλλά παλιά δεν ήταν τόσο ανοιχτές οι σχέσεις γονιού-παιδιού για να τα συζητάνε.

το θέμα του προηγούμενου γάμου γιατί το κρύβετε; Το σκέφτομαι γιατί κι ο άντρας μου ήταν παντρεμένος παλιότερα κι έχει και μια κόρη μεγάλη, με την οποία έχουμε πολύ καλές σχέσεις, οπότε θα πρέπει να το μάθει και η μικρή μας από νωρίς, υπάρχει κάποιο θέμα με αυτό;

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Απιστευτα τα πιτσιρικια!!!Εγω δεν ξερω πως θα αντιδρασω σε τετοιου ειδους αποριες!!Ελπιζω να ειμαι ψυχραιμη.Η μαμα μου παντως το ειχε παρει ψυχραιμα οταν με ειχε πετυχει σε ηλικια 3-4 να βαζω το ακουστικο του τηλεφωνου μεσα στο βρακακι μου.Με ρωτησε ηρεμα γιατι το ειχα εκει και εγω της απαντησα:Το εβαλα για να μιλησει το πουλακι μου.:oops::oops::oops:Ντροπη μου....:lol:

N9Urp2.pngGowOp3.png

Kαλα,εχω τρελαθει με αυτα που γραφετε :lol::lol::lol::lol:.

Vouraikos,δεν εχει σημασια που ο Νικολας δεν εχει επηρροες απο τηλεοραση η απο το οικογενειακο του περιβαλλον.Αν πηγαινει στο νηπιο,σιγουρα καποιος μικρουλης που το εχει τετοια ερεθισματα,τον εχει ενημερωσει πληρως....

Εμενα η Σοφια μου που δεν παει σχολειο,δεν με εχει ρωτησει ποτε κατι παρομοιο,αλλα βαζω ενα στοιχηματακι πως οταν παει θα καραφλιασω τελειως απο αυτα που θα με ρωταει.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Και η δικιά μου ρωτάει κατά καιρούς διάφορα.

Στην αρχή μπορώ να πω πως αισθάνθηκα άβολα. Μάλιστα απέφυγα με τρόπο την πρώτη φορά να της απαντήσω αφού ήθελα πρώτα να μάθω τον τρόπο αντιμετώπισης και μετά...που να περιμένω η δόλια μάνα οτι θα είχε τέτοιες απορίες από τα 4 της?

Τώρα όμως είμαι πολύ πιο άνετη με αυτές τις συζητήσεις και βλέπω οτι αυτό περνάει και στο παιδί αφού δεν ντρέπεται και δεν κρυφογελάει κατά την αναφορά της.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Το θεμα του προηγουμενου γαμου δεν το εχουμε αναφερει στα παιδια μου ακομα. δεν βρησκω τον λογο. αφου δεν υπαρχουν παιδια, γιατι να τον ταραξουμε? βεβαια δεν ειναι ταμπου. ο αδερφος μου ειναι με μια κοπελα που εχει 2 παιδια απο τον πρωτο της γαμο. και τα δικα μου παιδια κανουν μια χαρα παρεα με τα κοριτσια που ειναι και εξαιρετικα παιδια. δεν τον ενοχλει.

τον ειδα οτι δεν του αρεσε η ιδεα , οτι πριν παντρευτουμε ειχαμε ερωτευτει και αλλους. οποτε αφου δεν υπαρχει λογος ακομα, δεν του το αναφερω καν.

δεν το θεωρω παντως και κατι φοβερο. ειδικα στην περιπτωση σας, που υπαρχει μια κορη, δεν νομιζω οτι ειναι κατι που θα ενοχλησει.

ο ανιψιος μου 5 ετων εχει γεμισει το δωματιο του με σελιδες απο περιοδικα που εχουν γυναικες με εσωρουχα,μαγιο απο φωτογραφισεις ....μιλαω για περιοδικα οπως marie claire,vogue kai τετοια.....παιρνει τα περιοδικα παει στο δωματιο του ξεδιαλεγει φωτογραφιες και τις κολλαει.....

πλακα εχουν γινονται αντρακια μωρε...

ο ανιψιος μου 5 ετων εχει γεμισει το δωματιο του με σελιδες απο περιοδικα που εχουν γυναικες με εσωρουχα,μαγιο απο φωτογραφισεις ....μιλαω για περιοδικα οπως marie claire,vogue kai τετοια.....παιρνει τα περιοδικα παει στο δωματιο του ξεδιαλεγει φωτογραφιες και τις κολλαει.....

πλακα εχουν γινονται αντρακια μωρε...

η πλακα δεν ειναι αυτη. η πλακα ειναι οτι η οριμανση τους παραμενει σε αυτο το σταδιο ακομα και στα 40. απλα μαθαινουν και την καμουφλαρουν. εγω οταν βλεπω τους αδερφους μου με τον αντρα μου να αρχιζουν τις βλακειες ......προτιμω τον γιο μου!!!

χαχαχαχαχαχα τουλαχιστον αυτος ειναι 5 και φαινεται!!!!

η πλακα δεν ειναι αυτη. η πλακα ειναι οτι η οριμανση τους παραμενει σε αυτο το σταδιο ακομα και στα 40. απλα μαθαινουν και την καμουφλαρουν. εγω οταν βλεπω τους αδερφους μου με τον αντρα μου να αρχιζουν τις βλακειες ......προτιμω τον γιο μου!!!

χαχαχαχαχαχα τουλαχιστον αυτος ειναι 5 και φαινεται!!!!

:lol::lol::lol::lol:......τι να πω οτι δεν εχεις δικιο???ακριβως ετσι ειναι!!!!!!

οχι μονο μεχρι τα 40 ....και βαλε....

να δω και το δικο μου το σκατουλι τι θα κανει.....

• 1 month later...

καλησπερα σε όλους.

εχω μια απορια σχετικη με το θεμα και θα ηθελα τη γνωμη-βοηθεια σας.

εμένα η κόρη μου (6 ετων) δεν με έχει ρωτησει ποτε για το σεξ ευθεως απλα μου αναφερει οτι καποιοι συμμαθητες της λενε αυτη τη λέξη και οτι ενα αγορι την πειραζει χτυπωντας τη στον ποπο και της αρεσει.Μέχρι εδω το θεώρησα φυσιολογικο αλλα χθες δημιουργηθηκε το εξης θεμα στο νηπιαγωγειο της:

Η νηπιαγωγός μου είπε ότι η κόρη μου ρωτούσε ένα συμμαθητη της τι κανουν οι γονεις του με το σεξ. Επίσης μου ειπαν να μην της ξαναβαλω κοντη φουστα (κι ας φοραγε απο μεσα κολαν) γιατι τα αγορια της πειράζαν το ποπο.Τις λεπτομερειες μου ειπε πως θα μου τις πει η κορη μου που ηταν παρουσα στη ''συζητηση'' που ειχα με τη νηπιαγωγο.

Η κόρη μου λοιπον με πολύ ντροπή και λεγοντας συνεχεια οτι δεν θα το ξανακανει μου είπε πως ο μικροτερος αδερφος του συμμαθητη της της ειχε πει πως οι γονεις του κανουν σεξ γι αυτο και πηγε να τον ρωτησει. εγω της είπα πως δε θα επρεπε να ειχε ρωτησει τον συμμαθητη της αλλά τη μαμα ή τον μπαμπα κι οτι αν εχει αποριες να ρωτάει εμας. Ηδη όμως είχε περάσει στο μυαλο της οτι είχε πει μια κακια λεξη και δεν ήθελε να συνεχίσει τη κουβεντα.

τι να κανω; να της μιλησω κι ας μην με ρωταει; ή να περιμενω μεγαλώνοντας να δημιουργηθει η απορία για το σεξ αυτο καθαυτο κι οχι για το τι κανουν οι γονεις του αλλου παιδιου;

καλησπερα σε όλους.

εχω μια απορια σχετικη με το θεμα και θα ηθελα τη γνωμη-βοηθεια σας.

εμένα η κόρη μου (6 ετων) δεν με έχει ρωτησει ποτε για το σεξ ευθεως απλα μου αναφερει οτι καποιοι συμμαθητες της λενε αυτη τη λέξη και οτι ενα αγορι την πειραζει χτυπωντας τη στον ποπο και της αρεσει.Μέχρι εδω το θεώρησα φυσιολογικο αλλα χθες δημιουργηθηκε το εξης θεμα στο νηπιαγωγειο της:

Η νηπιαγωγός μου είπε ότι η κόρη μου ρωτούσε ένα συμμαθητη της τι κανουν οι γονεις του με το σεξ. Επίσης μου ειπαν να μην της ξαναβαλω κοντη φουστα (κι ας φοραγε απο μεσα κολαν) γιατι τα αγορια της πειράζαν το ποπο.Τις λεπτομερειες μου ειπε πως θα μου τις πει η κορη μου που ηταν παρουσα στη ''συζητηση'' που ειχα με τη νηπιαγωγο.

Η κόρη μου λοιπον με πολύ ντροπή και λεγοντας συνεχεια οτι δεν θα το ξανακανει μου είπε πως ο μικροτερος αδερφος του συμμαθητη της της ειχε πει πως οι γονεις του κανουν σεξ γι αυτο και πηγε να τον ρωτησει. εγω της είπα πως δε θα επρεπε να ειχε ρωτησει τον συμμαθητη της αλλά τη μαμα ή τον μπαμπα κι οτι αν εχει αποριες να ρωτάει εμας. Ηδη όμως είχε περάσει στο μυαλο της οτι είχε πει μια κακια λεξη και δεν ήθελε να συνεχίσει τη κουβεντα.

τι να κανω; να της μιλησω κι ας μην με ρωταει; ή να περιμενω μεγαλώνοντας να δημιουργηθει η απορία για το σεξ αυτο καθαυτο κι οχι για το τι κανουν οι γονεις του αλλου παιδιου;

Εγω θα της μιλούσα. Θα αγόραζα ένα σχετικό βιβλίο να διαβάσουμε μαζί.

Ετσι έκανα με τα παιδιά μου για το πως γίνονται τα παιδιά (πηραμε την τριλογία του Ηρακλή Μπιμπερό και είναι τα αγαπημένα τους βιβλία!) Αυτά τα βιβλία όμως δεν μιλάνε τόσο πολύ για το σεξ . Ισως ένα βιβλίο που να λέει για το σεξ και να λέει ότι δεν ποιοι το κάνουν (μεγάλοι) και κάτι για το ότι δεν αφήνουμε τους άλλους να μας ακουμπάνε όπου θέλουν...

Τώρα για την φούστα τι να πω - δεν το βλέπω σαν λύση- λες και αυτό είναι το πρόβλημα, γιατί αν φορούσε μόνο το κολάν δεν θα γινόταν? Είναι σαν να σου έλεγε "φοράει κάτι προκλητικό και γι αυτό την πειράζουνε"

(εντελώς λάθος σκεπτικό - ειδικά ερχόμενο απο γυναίκα και δίνει το λάθος μήνυμα στο κορίτσι - τραβηγμένο πολύ αλλά μου θυμίζει το σκεπτικό του "φορούσε προκλητικά ρούχα γιαυτό την βιάσανε") Θέλει πολύ προσοχή αυτό το θέμα και τι μήνυμα θέλεις να δώσεις στην κόρη σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...