Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

mata

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μεγάλη κουβέντα ξεκίνησες!!!! Έχω 2 σκαμπουδάκια Γύρω στα 60 εκατοστά ύψος το καθένα ! Ανοίγουν απο πάνω , και τα Έχω στο παιδικό! εκεί είναι τα ασιδέρωτα, αν κ Προσπαθώ Ότι απλωμενο μαζεύεται να αιδερώνετε αμέσως! Τη σιδερώστρα την έχω εξώ στο μπαλκόνι σε μια μεταλλική ντουλάπα και την ηλεκτρική Δυστηχώς πίσω απο την πόρτα του παιδικού !

aIcEp2.png

rDT8p2.png

Έχω ένα κενό ανάμεσα στο τελειωμα της ντουλάπας και τον τοίχο, εκει βάζω όρθιες τις απλωστρες και τη σιδερωστρα. Επίσης εκει έχω ένα καλάθι απο αυτα του ικέα κυλινδρικο με καπάκι, όπου βάζω τα ασιδερωτα.

Έχω μια ντουλάπα στο διάδρομο έξω απο τα μπάνια που τη χρησιμοποιω ως αποθήκη : εκει βάζω όλα τα απορρυπαντικά, λεκάνες, κουβαδες, σκούπα - σφουγγαριστρα κλπ. Ένα χαμηλό ράφι το έχω γ την ηλεκτρική : βγάζω το σωλήνα που ρουφαει και την αποθηκευω ξαπλωτη

Έχω ένα κενό ανάμεσα στο τελειωμα της ντουλάπας και τον τοίχο, εκει βάζω όρθιες τις απλωστρες και τη σιδερωστρα. Επίσης εκει έχω ένα καλάθι απο αυτα του ικέα κυλινδρικο με καπάκι, όπου βάζω τα ασιδερωτα.

Έχω μια ντουλάπα στο διάδρομο έξω απο τα μπάνια που τη χρησιμοποιω ως αποθήκη : εκει βάζω όλα τα απορρυπαντικά, λεκάνες, κουβαδες, σκούπα - σφουγγαριστρα κλπ. Ένα χαμηλό ράφι το έχω γ την ηλεκτρική : βγάζω το σωλήνα που ρουφαει και την αποθηκευω ξαπλωτη

Αχ τυχερούλα έχεις μεγάλο σπίτι.

Την ηλεκτρική σκούπα μέσα στην ντουλάπα μας.

Την σιδερώστρα πίσω απο την πόρτα του υπνοδωματίου μας.

Τα ασιδέρωτα πάνω στο κομοδίνο. Επειδή δε μου αρέσει να τα βλέπω τα σιδερώνω αμέσως.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Σιδερώστρα και ηλεκτρική σε μια μικρή αποθηκούλα του σπιτιού που κατασκευάστηκε ακριβώς γι' αυτό το λόγο (μη φανταστείς ότι είναι μεγάλο το σπίτι, 45 τμ). Τα ασιδέρωτα παραμένουν μέγα πρόβλημα, συνήθως στοιβάζονται διπλωμένα το ένα πάνω στο άλλο σε μια καρέκλα. Χρειάζομαι ένα καλάθι που να κλείνει, αλλά, και να πάρω, και το καλάθι μες στη μέση θα είναι, εκτός κι αν το βάλω μέσα στην ντουλάπα...

it's never too late to start all over again

τη σιδερώστρα στο υπνοδωμάτιο μπροστά στο παράθυρο για να έχω θεα όταν σιδερώνω, την ηλ.σκούπα την εχω μονιμα στην πρίζα στο σαλόνι και αν ερθει κανείς τη βάζω στην αποθήκη που εχουμε μες το σπίτι, και τα ρούχα στην απλώστρα στο σαλόνι και μόλις βάλω νεο πλυντηριο τα σιδερώνω για να απλώσω τα καινούρια.

Μένω σε 55 τετραγωνικα χωρις βοηθητικους χωρους.

α) Τη σιδερωστρα στο κενο που εχει το ψυγειο απο τον τοιχο (αναγκαστικα γιατι είναι και ο διακοπτης της κουζινας) δηλ όσο χρειαζεται για να μπορεσει ενα χερι να ανοιξει το φως.

β) την ηλεκτρική σκούπα πίσω από την πόρτα του μπάνιου (ξήλωσα τον μπηντε και στη θέση του έβαλα στήλη - έπιπλο μπάνιου ΙΚΕΑ. Τη Σκούπα την έχω σε ενα μικρο κενο ανάμεσα στη στήλη αυτή και την πόρτα.

γ) Τα ασιδερωτα. Πριν χρόνια είχε βγάλει το LIDL κατι πτυσσομενα καλαθια τα οποια τα χρησιμοποιώ για το άπλωμα των ρουχων. Βάζω μαζεμένα τα πληντύρια την ίδια μέρα, στεγνώνουν σχεδόν μαζί και όταν τα μαζέβω τα βάζω σ αυτά τα καλάθια. Συνήθως τα σιδερώνω αν όχι την ίδια μέρα, την επόμενη για να αποθηκευσω αυτα τα καλάθια που όταν κλείνουν δεν πιάνουν καθόλου χώρο. Τα αποθηκεύω πίσω από το κομοδίνο μου. (δεν φαίνονται καθόλού).

δ) Το σίδερο... όταν είχα μόνο το απλό σίδερο το έβαζα στο κουτί του και στο έπιπλο του μπάνιου. Τώρα που έχω σύστημα σιδερώματος και είναι ογκώδες το βάζω στο διπλό φύλλο της ντουλάπας στην κάτω μεριά αφού κρυώσει πρώτα...

τα ασιδερωτα σε ενα μπαουλο ξυλινο,φαινεται ωραιο σαν επιπλο κδεν φαινονταιτα ρουχα,τη σιδερωστρα αναμεσα σε συρταριερα κ τοιχο κ σκουπα διπλα σε νουλαπι,ψιλοκρυμμενη,σιδερο κατω απο το κρεβατι

θα ηθελα αν φτιαξω ντουλαπα να ανοιγω ενα χαμηλο συρταρι να ναι μεσα το συστημα σιδερωματος κ απο πανω ενα λεπτο μακρυ που θα μπαινει οριζοντια η σιδερωστρα.να μην ειναι τιποτα εξω!

Διαφημίσεις

Μην νομίζετε ότι είναι προτέρημα μεγάλου σπιτιού (160 το δικό μου)… μάλλον είναι θέμα διαρρύθμισης… Σιδερώστρα και πρέσα κάτω από το κρεβάτι μου… για τα ασιδέρωτα έχω πάρει ένα μεγάλο στρογγυλό καλάθι (το έχω σε μία γωνία της κρεβατοκάμαρας) και βουαλά!!! ;)

Edit :

Ααα Ξέχασα τη σκούπα…. Μέσα στη κρεβατοκάμαρα έχω μία κουνιστή πολυθρόνα… πίσω από τη κουνιστή λοιπόν...!!!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Εγώ την απλώστρα την έχω στο μπαλκόνι όρθια κλειστή δίπλα από μία πλαστική ντουλάπα που έχω, εκεί δίπλα έχω κρεμασμένη από τη βάση του aircondition την σιδερώστρα. Την πρέσα και την ηλεκτρική σκούπα ωραιότατα "κάτω από το κρεβάτι" και τα ασιδέρωτα στο πάνω φύλλο της ντουλάπας. Και εγώ θα ήθελα να έχω λίγο μεγαλύτερο σπίτι για να έχω ένα μικρό δωματιάκι (2χ2) και να έχω μέσα όσα περιφέρονται δεξιά και αριστερά. Το έχω πει και άλλες φορές. Νοικοκυρά χωρίς αποθηκευτικούς χώρους και ντουλάπες δεν γίνεται να είσαι. Όσο και να προσπαθείς αν δεν έχεις που να βάλεις τα πράγματα μέσα στο σπίτι σου δεν φαίνεται τακτοποιημένο όση καλή διάθεση και να έχεις εσύ. Αλλά τί να κάνουμε......

439056rvbdehj1y0.gif

Τα παιδάκια μου είναι όλη μου η ζωή!!!

σιδερο - σε ντουλάπι κουζινας (στα επανω ράφια έχω ταπερ, φόρμες κεικ κλπ και "διάφορα" στο κατω μέρος να κάνουν παρέα στο σίδερο)

απλώστρα και σκούπα - σε διαμορφωμένο χώρο στην ντουλάπα του συζύγου :) ...ε, έχει μια ολοκληρη παπουτσοθήκη δική του ας κάνει μια υποχώρηση στην ντουλάπα :))

ασιδέρωτα - σε ένα πολύ ωραίο καλάθι στο υπνοδωμάτιο μας

Εμείς σωθήκαμε όταν κλείσαμε έναν ημι-υπαίθριο που είχαμε (πολλά μπαλκόνια το σπίτι, οπότε δεν μας έλειψε) και το κάναμε αποθήκη. Εχω μέσα ράφια σε 3 από τους 4 τοίχους, πλυντήριο, στήλη μπάνιου με τα απορρυπαντικά, απλώστρες και τη σιδερώστρα πάντα ανοιχτή με τα ασιδέρωτα επάνω. Αν δεν είχα την αποθήκη αυτή, τη σιδερώστρα θα την είχα αναγκαστικά πίσω απ' την πόρτα και τα ασιδέρωτα χύμα πάνω στη συρταριέρα στην κρεβατοκάμαρα.

Λοιπόν κορίτσι ευχή και κατάρα (μπρρρρρ) σου δίνω πάρε ομοιόμορφες κούτες για τη μετακόμιση. Μετακομίσαμε τον Μάιο και επειδή δεν έχω βοήθεια ξεπακετάρω ακόμα! Μετάνιωσα πικρά που δεν πήρα όλες τις κούτες για όλα τα πράγματα από ένα μέρος. Διαφήμιση ξεδιαφήμιση θα το πω, αν σε παίρνει οικονομικά αγόρασε τις κούτες μετακόμισης από το ΙΚΕΑ ( http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=24310 και http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=2098 ) χωράνε άπειρα πράγματα, γράφεις απέξω τι έχουν και πού πάνε και το κυριότερο μπορείς να τις καλύψεις αν χρειαστεί γιατί είναι ομοιόμορφες. Καλό κουράγιο.

Ευχαριστώ πολύ. Το κουράγιο θα το χρειαστώ διότι κι εγώ δεν έχω καμία βοήθεια ούτε εδώ ούτε στη νέα πόλη που θα πάω.:(

'Εμαθα πριν μια εβδομάδα ότι θα φύγουμε και θέλω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχω μετακομίσει :shock::shock::shock: ...οπότε άρχισα να πετάω:D

Ναι ναι... είναι μια ευκαιρία να πετάξω όλα τα άχρηστα πράγματα που έχω μαζέψει τα τελευταία πέντε χρόνια. Ηδη πέταξα - έδωσα παιχνίδια και ρούχα των παιδιών (αν ακούσετε για επίτημο μέλος κάποιας φιλανθρωπικής οργάνωσης ...εγώ είμαι αυτή)

Το πακετάρισμα θα το ξεκινήσω προς το τέλος για να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται:|

Διαφημίσεις

Πού βάζετε τα ρούχα που χρειάζονται σιδέρωμα και πού αποθηκεύετε την σιδερώστρα σας, καθώς και την ηλεκρτική σκούπα?

Τα ρουχα που χρειαζονται σιδερωμα τα βαζω σε μια μεγαλη μακροστενη λεκανη μεσα στην ντουλαπα. Την σιδερωστρα την εχω στο μπαλκονι (σε σημειο που ουτε βρεχεται, σκονιζεται κτλ), και την ηλεκτρικη σκουπα την βαζω κατω στο γκαραζ.

Τα ρουχα που χρειαζονται σιδερωμα τα βαζω σε μια μεγαλη μακροστενη λεκανη μεσα στην ντουλαπα. Την σιδερωστρα την εχω στο μπαλκονι (σε σημειο που ουτε βρεχεται, σκονιζεται κτλ), και την ηλεκτρικη σκουπα την βαζω κατω στο γκαραζ.

:shock: Κι ανεβοκατεβαίνεις κάθε φορά που θέλεις να σκουπίσεις;

...οπότε άρχισα να πετάω:D

Ναι ναι... είναι μια ευκαιρία να πετάξω όλα τα άχρηστα πράγματα που έχω μαζέψει τα τελευταία πέντε χρόνια. Ηδη πέταξα - έδωσα παιχνίδια και ρούχα των παιδιών (αν ακούσετε για επίτημο μέλος κάποιας φιλανθρωπικής οργάνωσης ...εγώ είμαι αυτή)

Αυτή είναι η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσες να είχες κάνει. Εγώ δεν μπόρεσα πριν και το κάνω τώρα. Επίσης επειδή το σπίτι στο οποίο μετακομίσαμε είναι το πατρικό μου υπάρχουν πάαααααρα πολλά πράγματα τα οποία χρειάζονται ξεσκαρτάρισμα. ΦΡΙΚΗ!

Θα περάσει κι αυτό που θα πάει!

FLcUp3.png0BQfp3.png

Τα χαλιά τα στέλνω στο πατρικό μου, τα πλένει η μητέρα μου με τη γυναίκα και τα αποθηκεύει μαζί με τα δικά της στο πατάρι μας.

Εδώ που μένω είναι μικρό το σπίτι :S

Εχει όμως ένα αποθηκάκι έξω από το σπίτι, σε κλειστό από τη βροχή χώρο, στις σκάλες.

Το οργανώσαμε με ράφια και εκεί έχουμε

πληντύριο ρούχων, ρούχα για πλύσιμο (όταν ξεχειλίζει η καλαθούνα μες το σπίτι) καταψύκτη,

σκούπα ηλεκτρική, παπουτσοθήκη, απορρυπαντικά,

διάφορα αντικείμενα που δεν χωράνε στο σπίτι και μπύρες-αναψυκτικά. Και βαλίτσες :D

Χωράει και την απλώστρα με τη σιδερώστρα αλλά τότε τα πράγματα είναι τόσο στριμωγμένα που με την κοιλιά δεν θα χωράω :D

Για να είναι λειτουργικό έχω την απλώστρα έξω από αυτό και τη σιδερώστρα στο παιδικό δωμάτιο σχεδόν μόνιμα ανοιχτή. Οποτε έχω διάθεση σιδερώνω λίγο λίγο, αλλιώς με πιάνει η μέση μου.

Τα ασιδέρωτα τα έχω σε ένα μεγάλο ράφι της ντουλάπας του παιδικού όμορφα διπλωμένα, που πολλές φορές τα βάζω και ασιδέρωτα.

Οταν θέλω να σιδερώσω τα έχω δίπλα μου. Οταν δεν χωράνε πια στη ντουμλάπα τότε σιδερώνω με το ζόρι γιατί δεν έχω που να τα βάλω :)

Ηθελα να ρωτήσω, επειδή δεν έχει χώρο το σπίτινα σιδερώσω αλλού, πως θα μπορώ μετά να προστατέψω την κούνια του μωρού από τις σκόνες-σκούλες των ρούχων?

Σιδερώνει κάποια κοπέλα στο παιδικό δωμάτιο?

Επίσης να ρωτήσω, στεγνώνετε τα ρούχα πανω στο καλοριφέρ τώρα το χειμώνα?

(από περιέργεια)

Καιρός για σίδερο τώρα :cool:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Γεια σας γεια σας!

Τι κάμνετε?

Αυτές τις μέρες διαβάζω μανιωδώς το παλιό θέμα σπίτι και easy living. Είμαι στην 32 σελίδα.

Ήδη κατηγοριοποίησα τα cd dvd, πέταξα ότι περιττό από κουζίνα, και ξεσκαρτάρισα το μπάνιο μου!!!!2 ώρες μου έφαγε.

Μπράβο ρε κορίτσια, σας διαβάζω και με πιάνει όρεξη να οργανωθώ, και ιδιαίτερα μπράβο στην Ειρήνη, πραγματικά!

Να ρωτήσω και κάτι. Τα σφουγγαράκια,βετέξ που καθαρίζετε το μπάνιο που τα βάζετε? Εγώ πίσω από τη λεκάνη πολύ στριμωγμένα και δε φαίνονται και ωραία...

Djccp2.png

67KIp2.png

Τα χαλιά πού τα μαζεύετε το καλοκαίρι? Εγώ τα βάζω κάτω από το κρεβάτι μας, αλλά και ψιλοφαίνονται και ένα μεγάλο που έχω περισεύει.

Βάζεις σκοροκτόνο?

Υπάρχουν και κάποιοι που τα καθαρίζουν και τα φυλάνε κιόλα, εδώ έχουμε στην Πάρο.

Αν ήταν δικά μας καλά χαλιά θα το έκανα έτσι. Τώρα τα στέλνω στο πατρικό.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Γεια σας γεια σας!

Να ρωτήσω και κάτι. Τα σφουγγαράκια,βετέξ που καθαρίζετε το μπάνιο που τα βάζετε? Εγώ πίσω από τη λεκάνη πολύ στριμωγμένα και δε φαίνονται και ωραία...

πισω απο το πλυντηριο βαλε μια θηκη που ειναι για τα σφουγγαρια.αν εχεις λιγους ποντους αποσταση απο τον τοιχο χωραει να μπει κ δεν φαινεται

λοιπον εκανα πατεντα κορυφαια ! επειδη οι ντουλαπες δεν ειχαν πολλα συρταρια πηρα απο το ικεα απο το τμημα οργανωσης σπιτιου ενα μεταλικο σκελετο(8ευρω) στον οποιο εφαρμοζουν συρταρια πλαστικα και συρματινα λεγεται antonius . δεν υπαρχει ο χωρος που εξοικονομησα . Στο δωματιο των ξενων το κρεβατι εχει αποθηκευτικο χωρο και εβαλα ολες τις βαλιτσες και μεσα σε αυτες τα καλοκαιρινα. Στο ιδιο δωματιο πηρα μια ραφιερα besta απο το ικεα 2 μετρα υψος 1,20φαρδος και εβαλα πολλα ραφακια και εβαλα παπουτσια δικα μου , του αντρα μου και της μικρης , καποια ραφια τα αφησα για τσαντες και στο τελοσ το σιδερο . στο πλαι μεταξυ ραφιερας τοιχου βαζω την σιδεροστρα . Στο μπαλκονι πλαστικη ντουλαπα χωραει απο ηλ. σκουπα , χαρτικα , απορρυπαντικα κτλ. μεχρι + τις πατατες γιατι θελουνν κλειστο αλλα αεριζομενο χωρο . Στην κουζινα ξεσαβουρωσα ολα τα ταπερ και κρατησα 2-3 και πηρα απο ικεα ενα μεταλλικο ραφακι με ποδαρακια(δεν θελει τρυπηματα) οπου το εβαλα στο ντουλαπι και απο ενα ραφι τωρα εχω 2!θεμα εχω με τα μαξιλαρια απο τισ καρεκλες του μπαλκονιου ...που θα τα εξαφανισωω?

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...