nirma

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  375
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

10 Neutral

Περισσότερα για την/τον nirma

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Converted

 • Περιοχή
  Θεσσαλονικη
 • Χόμπι και Ελεύθερος χρόνος
  χορος , τέννις

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Κορίτσια αν κάνεις καταγγελία ο σταθμός δεν θα πάρει τα χρήματά του και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Το λέω γιατί το αντιμετώπισα πέρυσι τέτοια εποχή που μας ενημέρωσαν ότι το σχολείο κλείνει:shock: Φυσικα στο άκουσμα αυτό έγινε π α ν ι κ ο ς.... Και λίγα λέω. Μετά μας είπαν ότι θα μειωθούν οι ώρες. Αυτο που λες κι εσύ. Ότι δηλαδή θα πρέπει τα παιδια να τα πέρνουμε κατα τις δυο..... χ α μ ο ς. Τέλος κάτι κάνανε με τα σχολικά και τα παιδάκια μας ήταν μια ώρα στο δρόμο. Τεσπα νομίζω ότι κάποιες μαμάδες έκαναν καταγγελία αλλα αυτο που μου έμεινε ήταν ότι αυτός έτρεμε γιατί υπήρχε περίπτωση να μην πάρει τα χρήματά του. Πρέπει να παρέχει τις υπηρεσίες που δήλωσε εώς το τέλος του Ιουλίου. Μην τον αφήσεις. Απαίτησε αυτό που έχει συμφωνηθεί. ....και μην ξανακούσει ότι εμείς πάμε τσάμπα:twisted:
 2. Γειά σας σε όλες Διάβασα το θέμα και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και οι γνώμες σας πολύ χρήσιμες. Κατάλαβα ότι γνωρίζετε πολύ καλά την παιδική ψυχολογία και τον μηχανισμό μάθησης. Γι' αυτό το λόγο θα ήθελα να με βοηθήσετε Εχουμε αποφασίσει τον Σεπτέμβριο να φύγουμε στο εξωτερικό οικογενειακώς. Στην χώρα που πηγαίνουμε δεν υπάρχει ελληνικό σχολείο. Μόνο δύο international ένα Αμερικάνικο και ένα Βρετανικο. Τα κορίτσια μου επομένως θα πάνε σε ένα από αυτά τα δύο. Η ηλικία των κοριτσιών είναι τέσσερα και πέντε χρονών (προνήπιο και νήπιο) και δεν έχουν έρθει σε επαφή με τα αγγλικά σοβαρά. Λίγα τραγουδάκια που έχουν κρατήσει δύο εκφράσεις ουσιαστικά και τίποτα παραπάνω. Σκέφτηκα το διάστημα που μεσολαβεί από τώρα εως τον Σεπτέμβρη (για δύο μήνες περίπου) να πάρω μια κοπέλα ώστε να έρθουν σε επαφή με την αγγλική γλώσσα λίγο πιο σοβαρά ώστε να μην νοιώσουν άσχημα όταν θα πάνε στο σχολείο και όλοι θα μιλάνε μια γλώσσα που αυτές δεν θα την καταλαβαίνουν. Αν μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας και τί μου προτείνετε Τα σκέφτομαι σωστά ή θα πρέπει να το χειριστώ διαφορετικά? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

 3. Διαφημίσεις


 4. αχχ κι εγώ είχα αυτή την απορία και δεν το κατάλαβα ποτέ... Αυτό που συζήτησα κι εγώ με κάποια δασκάλα και μου φάνηκε λογικό είναι ότι θέλουν το παιδί και την επόμενη ημέρα να τον αναζητήσει τον σταθμό για να μην περάσει στην φάση ότι "ωραία!! έκανα κάτι ευχάριστο για λίγο καιρό αλλά τώρα δεν θέλω να πάω άλλο" ...και είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις πως υπάρχει αυτή η φάση Φυσικά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να φεύγει με κλάματα αλλά με μία συμφωνία ότι και αύριο θα έρθουμε για λίγο περισσότερο και μετά τον παιδικό πήγαινέ την στις κούνιες ή στο παιδότοπο (όπως και έκανες) Το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε πολύ γρήγορα την φάση προσαρμογής αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση. Καλή σας επιτυχία!!!
 5. Ο καλύτερος στην Καλαμαριά θεωρώ ότι είναι ο Ρεβιθούλης. Πραγματικά είχε τύχει να πάω και απροειδοποίητα και μου είχε κάνει εντύπωση πόσο όμορφο κλίμα είχαν. Τα παιδάκια νιώθουν ελεύθερα, μπορούν να πάνε όπου θέλουν όταν θέλουν... σε λογικά πλαίσια. Μαθαίνουν απίστευτα πολλά. Όσο για τα πιο μικρα (μιλάω ακόμα και για βρεφάκια) τους συμπεριφέρονται τόοοσο ωραία που πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο μπορείς να δώσεις στο παιδί σου. Σαν αρνητικό θεωρώ ότι δεν διαπραγματεύονται καθόλου την τιμή τους...τουλάχιστον μέχρι πέρυσι, φέτος με την κρίση δεν ξέρω τί θα κάνουν και δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα του ΕΕΤΑΑ. Δυστυχώς εμείς δεν είμαστε πλέον θεσσαλονίκη αλλά οι κόρες μου ακόμα τον αναφέρουν και μου ζητάνε να πάνε εκεί. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα
 6. κι εγώ ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο σχολείο. Για το Νηπιαγωγείο. Θεωρείται καλό από ότι έχω ακούσει. Πηγαίνουν μόνο παιδάκια με κάποιον γονέα από Αγγλία ή είναι ανοιχτό σε όλους? Τα δικά μου παιδάκια δεν ξέρουν Αγγλικά. θα υπάρχει "θέμα"? Ισχύει ότι έχουν κλείσει οι θέσεις για του χρόνου (Σεπτέμβρης 2012)? Αν κατάλαβα καλά υπάρχει και Προνήπιο. Ισχύει?
 7. ...κι εμείς θα πάμε στον συγκεκριμένο σταθμό. Ποια η γνώμη σας τελικά? Δεν έχω πάει να δω τις εγκαταστάσεις αλλά η αδερφή μου, μου ανέφερε για μια κεραία που υπάρχει κινητής τηλεφωνίας.:confused: Είναι τόσο κοντά στον σταθμό? Ποιά η δική σας γνώμη? Επίσης η ...απεσταλμένη μου (η αδερφή μου) μου είπε ότι δεν έχει μεγάλη αυλή. Ισχύει? που βγαίνουν για να παίξουν τα παιδάκια όταν έχει καλό καιρό?
 8. κι εγώ την ίδια κουζίνα έχω. Το κέικ το ψήνω στους180 βαθμούς, στην κάτω σχάρα, στον αέρα για περίπου μία ώρα ή μιάμιση ώρα. Φυσικά κι εγώ είχα τα θέματά μου στην αρχή. Γενικά ακόμα και τώρα τον αέρα δεν τον πολυχρησιμοποιώ αλλά προτιμώ τις αντιστάσεις (πάνω/κατω). Ο δικός μου φούρνος δεν ψήνει ομοιόμορφα.:confused: Δηλαδή ότι βρίσκεται προς το εσωτερικό ψήνεται περισσότερο απ'ότι βρίσκεται κοντά στην πόρτα. Έτσι στα μισά του μαγειρέματος αλλάζω θέση στο ταψί . Μάλλον εχω θέμα με τις αντιστάσεις... σίγουρα δεν θα την πρότεινα να την αγοράσει κάποιος αυτή την κουζίνα αλλά τώρα αυτή έχω....
 9. Φυσικά θα πρέπει να καταλαβαίνουν τις ανάγκες σου και όσο πρέπει εσύ να προσπαθήσεις να τους ευχαριστήσεις, πρέπει κι αυτοί να προσπαθήσουν να μην είναι βάρος. Αυτό που λες παραπάνω ότι βλέπουν το σπίτι σου σαν ξενοδοχείο μου έχει συμβεί και δεν με πείραζε τίποτα άλλο εκτός το ότι έβγαινε στο πρόγραμμά τους να γυρίσουν σπίτι μου κατά τις 8 που εγώ κοιμίζω τα παιδιά. Δεν τους άνοιξα την πόρτα και απλά τους έστειλα ένα μήνυμα ότι "ελάτε σε μία ώρα. κοιμίζω τα παιδιά". Δεν νομίζω ότι παρεξηγήθηκε κανένας διότι ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Τις υπόλοιπες ημέρες ήξεραν κι ερχόντουσαν μετά τις 9.
 10. η δική μου φιλοσοφία πάνω στην φιλοξενία νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετική. Δεν βλέπω την φιλοξενία σαν ένα "βάρος" ή μια "υποχρέωση". Αν θέλω να κοιμηθώ μέχρι την μια, εγώ θα κοιμηθώ και δεν έχει κανένας την υποχρέωση να κάνει κι αυτός το ίδιο. Αν θέλει να πάει βόλτα κάπου που εγώ δεν θέλω, μπορεί να πάει. Γενικά, φροντίζω όταν έχω φιλοξενούμενος να έχω γεμίσει το σπίτι με πράγματα για πρωινό, σνακ κλπ. όπως και μαγειρεύω δύο τρια φαγητά από πριν και ενδιάμεσα σε άκυρες ώρες ...πχ το βράδυ φτιάχνω κάτι εύκολο (κρέας με πατάτες στο φούρνο). Δεν θεωρώ ότι αν τους ταϊσω ή τους κοιμήσω θα περάσουν καλύτερα ή χειρότερα. Το βασικό είναι να είμαι χαρούμενη και ευχάριστη ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο κλίμα για να περάσουμε όλοι καλά. Δηλαδή στην περιγραφή του ΣΚ εγώ θα έμενα με την αίσθηση ότι περάσαμε καλά με μια ωραία παρέα το βράδυ του Σαββάτου και ότι είδα τους φίλους μου και τα είπαμε από κοντά έστω για λίγες ώρες.
 11. παιδιά μήπως γνωρίζει κάποιος τον παιδικό σταθμό ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΓΓΕΛΩΝ στην Καλαμαριά? Μας πήραν με το πρόγραμμα εκεί και δεν έχω καμία πληροφορία
 12. Σίγουρα είναι αμέλεια και δεν αντικατοπτρίζει την μόρφωση που μπορεί να έχει σε άλλα παιδαγωγικά θέματα ΑΛΛΑ... εμπιστεύεσαι τα παιδιά σου σε ένα άτομο που δεν ενδιαφέρεται? Διότι να θυμήσω ότι το word έχει αυτόματη εντολή που διορθώνει τα ορθογραφικά λάθη. Ούτε αυτό δεν έκαναν?:shock: Για παράδειγμα είμαι κι εγώ ανορθόγραφη παρά την μόρφωσή μου, αλλά στην δουλειά μου και γενικότερα στην ζωή μου δεν μου επιτρέπω να κάνω τέτοια λάθη. Παιδεύομαι λίγο περισσότερο αλλά τουλάχιστον δεν εκτίθομαι. Εγώ θα το έκανα θέμα όχι με άσχημο τρόπο. Απλά για θέμα αισθητικής και τάξης.
 13. Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με την φίλη μας πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα παιδιά μας και αυτά θα σκεφτούμε και θα εμπιστευθούμε κι ας "αδικήσουμε" κάποιες φορές τους άλλους
 14. κανένας άλλος με εμπειρία από αυτόν τον σταθμό? ή μήπως έχετε και κανέναν άλλον να προτείνετε?
 15. Με ενδιαφέρει κι εμένα αυτό ο σταθμός Έχει καποια μαμά εμπειρία?
 16. Για να λένε και τα δύο παιδάκια το ίδιο ψέμα τόσο έντονα είναι δύσκολο. Κάτι υπάρχει που τα κάνει να μην θέλουν να πάνε παιδικό. Γι'αυτό τον λόγο και μόνο, αλλάζει παιδικό. Αν τα βάλει στην διαδικασία και του εξηγήσει ότι θα πάμε σε άλλο σχολείο γιατί εκείνα είπαν αυτά τα πράγματα. Τότε πιστεύω ότι θα καταλάβουν πως πρέπει να προσέχουν τί θα πουν γιατί υπάρχουν συνέπειες σε αυτά που λέμε. πάλι λέω ότι μιλάω από προσωπική εμπειρία και χωρίς καμία γνώση επιστημονική πάνω στο θέμα. Για παράδειγμα θα αναφέρω ότι εγώ έχω καταφέρει το αν μάλωσαν ή όχι μεταξύ τους να μου το λένε χωρίς φόβο ή υπερβολές. Και πολλές άλλες περιπτώσεις που πραγματικά μαθαίνω τα πάντα από αυτές.