Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θα πιεις το γαλα σου? ΘΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ, ΕΙΠΑ!!!!!!!

fistikaki

Recommended Posts

εισαι σε καλο δρομο μπουνιτσα.και οταν μεγαλωσουν λιγο και το σπιτι ειναι καποιες φορες πεδιο μαχης γυρνα το στο χιουμορ να δεις τι καλα που θα περναν οι δυσκολιες σημερα η κορη μου εφρε μια φιλη της να κοιμηθει σπιτι και βλεπαν φωτο απο μικρη που ηταν.την εχω βγαλει μια να ειναι στην τουαλετα και να κλαιει,καλα μου λεει ρε μαμα τι με εβγαλες εδω.αααα κοριτσι μου εκεινη την μερα μαλλωνατε με τον αδερφο σου και με ειχατε κανει κοματια,την εβγαλα για να δεις τι ομορφη που ησουν οταν κλαις και φυσικα να σου θυμησω-πω τι τραβηξα....δεν ξερεις τι ωραια που νιωσα ομως!!!εχω και αλλες αλλα οταν με ρωταν τους λεω εχω και μια με τον μεγαλο μου που ανοιξε το ψυγειο 3 χρονων περιπου και πηρε μια πλακα τυρι και το τρωγε να τρεχουν τα ζουμια και τα κοματια πανω στα ρουχα και στα χαλια εγω εκει φωτο κλικ.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 144
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σωστά, υπομονή... και ευελιξία, αυτό που δεν θέλει τώρα, μπορεί να το θέλει σε τρία λεπτά. Επίσης όσο βλέπουν ότι φρικάρουμε και δίνουμε σημασία, τόσο επιμένουν και πεισμώνουν...

εισαι σε καλο δρομο μπουνιτσα.και οταν μεγαλωσουν λιγο και το σπιτι ειναι καποιες φορες πεδιο μαχης γυρνα το στο χιουμορ να δεις τι καλα που θα περναν οι δυσκολιες .

το σπίτι από τώρα βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση....

έχω ξεκινήσει πάλι δουλειά με τον εαυτό μου..... κι αυτή τη φορά έχω να αντιμετωπίσω τα πιο μεγάλα μου θέματα.... αυτή τη φορά δουλεύω για να γίνω καλύτερη μάνα!!!!! κι όχι καλύτερη φίλη, καλύτερη γκόμενα κτλ κτλ....

αυτή τη φορά τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά και συνάμα μαγικά!!!!!

είναι σαν να σου βγαίνει ένας άλλος εαυτός κρυφός;;; μια βίαιη πτυχή τοιυ εαυτού σου που δε γουστάρεις καθόλου;;;;

..

μμμμμμμμ οχι ακριβως..

περισσοτερο εμμονη, με πιανει!!!

δηλαδη..

ΘΑ το πιεις το γαλα σου....... ΘΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ!!!

τετοιο πραγμα..

το παιδι αντιδρα, εγω φορτωνω.... πανικ...

δε ξερω, τυχαινει να εχω και παιδι που δε μασαει, δεν κολωνει, δε φοβαται γενικως..

ουτε απο φωνες καταλαβαινει, ουτε τιποτα... και ασφαλως κι εμενα μ εχει ψιλογραμμενη...

παρ ολα αυτα, δεν παυει να ειναι μωρο... που τρεχει να ξεφυγει απο το γαλα-μπαμπουλα ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμη δεν ηθελε....

έτσι ζω κι εγώ καταστάσεις με το γιο μου... απλά εγώ νιώθω σαν να θέλω να βγάλω ένα φασισταριό πάνω στο παιδί.... λες σώνει και καλά να θέλει να φάει τις φακές....

μερικές φορές νιώθω πως μου λείπει το μουστάκι κι χωρίστρα στο πλάι....

κι εννοείτε το παιδί αντιδρά... χαζό είναι;;;; να το κυνηγά μια τρελή με το κουτάλι κι αυτό να κάθεται αφού δε θέλει;;;;;

Διαφημίσεις

για το καραγκιοζιλίκι εκείνης τηςς ώρας και την αποφυγή του πρέπει να δουλέψεις....

εμένα με βοηθάει πολύ να ψάχνω να βρίσκω, τέτοιες άσχημες συμπεριφορές μου που έχουν τις ρίζες τους, από που προέρχονται.... κι έτσι μπορώ να τα βάζω σε τάξη.....

Fistikaki απο υπνο πως πας? Ξερεις οτι η αυπνια και η πολυ κουραση προκαλει ολα αυτα σε οοοολους τους φυσιολογικους ανθρωπους?

Μηπως το καλυτερο δωρο που θα μπορουσες να κανεις στην μικρη ειναι να πας για υπνο και να αφησεις το σπιτι και τα παντα για λιγο?

Επισης απο σιδηρο πως πας? Εχεις κανει καμια εξεταση τελευταια?

(ειπα πριν πιασουμε τους ψυχολογους μηπως... :lol:)

Τέλος εχω μια ελαφρα εντυπωση... οτι η μικρη ειναι ιδια εσυ :D και ισως γι αυτο και οι συγκρουσεις εντονοτερες . Το παθαινω με τον Βασιλη.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

μμμμμμμμ οχι ακριβως..

περισσοτερο εμμονη, με πιανει!!!

δηλαδη..

ΘΑ το πιεις το γαλα σου....... ΘΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ!!!

τετοιο πραγμα..

το παιδι αντιδρα, εγω φορτωνω.... πανικ...

δε ξερω, τυχαινει να εχω και παιδι που δε μασαει, δεν κολωνει, δε φοβαται γενικως..

ουτε απο φωνες καταλαβαινει, ουτε τιποτα... και ασφαλως κι εμενα μ εχει ψιλογραμμενη...

παρ ολα αυτα, δεν παυει να ειναι μωρο... που τρεχει να ξεφυγει απο το γαλα-μπαμπουλα ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμη δεν ηθελε....

Θα αφήσω το φιλόσοφο να βγει από μέσα μου :cool: και θα σε πω ότι οι ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα είναι ένα παιχνίδι επιβολής.

Αυτό συμβαίνει και με τα παιδιά μας. Από ένα σημείο και μετά,αυτά τεστάρουν τα όριά μας και εμείς τα δικά τους.

Τώρα με την κόρη σου φαίνεται να είστε και οι δύο ισχυρές προσωπικότητες και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Αν κατάλαβα καλά,δηλαδή, μετά από λίγες αρνήσεις τις μικρής σου, το πρόβλημα έπαψε πια να είναι το γάλα αυτό καθεαυτό αλλά μετατράπηκε σε σύγκρουση προσωπικοτήτων. Αν άφηνες απλά να μην πιει το γάλα, θα είχε κερδίσει η μικρή τη μάχη.:wink: Γι' αυτό φρικάρισες.

Όλοι δίνουμε τέτοιες "μάχες" με τα παιδιά μας. Και πρέπει πάντα μέχρι αυτά να μπουν στην εφηβεία να τις κερδίζουμε για να κρατάμε τα ηνία...

Αλλά οι έξυπνοι στρατηγοί επιλέγουν τις μάχες που δίνουν και ενίοτε αποφεύγουν εντελώς αυτές που ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να νικήσουν.:wink:

Υ.Γ. Πάντως, εμένα προσωπικά με αρέσουν τα "τσαμπουκαλεμένα" παιδιά και όχι τα "υπάκουα". Και έχει τύχει σε ανάλογες περιπτώσεις σύγκρουσης, τα δικά μου να μου αντιμιλάνε κι εγώ από μέσα μου να το χαίρομαι κιόλας. Άλλη "περίπτωση" κι εγώ.:mrgreen:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Όλοι δίνουμε τέτοιες "μάχες" με τα παιδιά μας. Και πρέπει πάντα μέχρι αυτά να μπουν στην εφηβεία να τις κερδίζουμε για να κρατάμε τα ηνία...

Αλλά οι έξυπνοι στρατηγοί επιλέγουν τις μάχες που δίνουν και ενίοτε αποφεύγουν εντελώς αυτές που ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να νικήσουν.:wink:

Πως αποφευγεις τετοια μαχη οταν ψηνεται με 40 και παλευετε για να παρει αντιπυρετικο μπας και γλιτωσεις το νοσοκομειο? :cry:.....εκεινη την μερα γιναμε χαλια μεταξυ μας και εβγαλα ενα εαυτο που με φοβισε πολυ (οπως λεει και το φυστικι)..........και που δεν θα ηθελα να ξαναβγει......αλλα σε παρομοια κατασταση πανικου δεν ξερω πως θα συμπεριφερθω παλι.......μια μαχη λοιπον που θα ηθελε ο στρατηγος να αποφυγει αλλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.......??????

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

πως το κανεις αυτο?

εννοω βρισκεις την ακρη του νηματος μονη σου?

"Δεν κάνω τίποτα" ...

Αυτό έκανα εγώ...

Δηλαδή:

Το σκέφτηκα από εδώ, το σκέφτηκα από εκεί... και τελικά λέω... ΟΤΑΝ νιώσω ξανά έτσι πρέπει να θυμηθώ να ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ!!! (Είναι καλύτερο από το να κάνω κάτι ... άρα να αντιδράσω άσχημα). Έτσι βάζω τον εαυτό μου στο.... ψυγείο!

Την πρώτη φορά .... πήγα να πω κάτι φωνάζοντας κι έκοψα τη λέξη στη μέση. Κι απλά καθόμουν... και κοίταγα, χωρίς να μιλάω, χωρίς να κάνω τι-πο-τα.

Έχεις δει τα καρτούν που τα δείχνει να θυμώνουν και κοκκινίζει το πρόσωπό τους σα θερμόμετρο επειδή τους ανεβαίνει η πίεση;;; Εεεεεε αυτό! Αλλά.... εκεί.... freezeeeeee.

Δίπλα στο ... "θυμίσου να μην κάνεις τίποτα" που έλεγα στον εαυτό μου.... κόλλησα δίπλα και το... "θυμίσου πως πήγε ΠΟΛΥ στραβά την προηγούμενη φορά".

Έτσι μπλόκαρα τη συμπεριφορά.

Δεν ξέρω αν παίζει επίσης ρόλο, πάντως θυμάμαι πως είχα αναφέρει το θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ σε κάποιο τρίτο πρόσωπο που πίστευα πως μπορεί να με βοηθήσει. Αν και μου είπε τα γενικά και όσα ήξερα... τελικά η δική μου αναλυτική εξήγηση... με βοήθησε στο να τοποθετήσω το θέμα στο μυαλό μου με τη σωστή διάσταση και να τοποθετήσω και τις νέες παραμέτρους (τύπου: "freeze").

Από τότε που έκανα αυτή την επικοινωνία... πέρασε καιρός και η συμπεριφορά μειώθηκε δραστικά. Τώρα μπορώ να πω πως εξαφανίστηκε. (Υπάρχει βέβαια κατά καιρούς αναβίωση της συμπεριφοράς ... αλλά μόλις το βλέπω -έστω μια φορά- ξανακάνω τα ίδια.... και εξαφανίζεται. Θέλει προσπάθεια).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Πως αποφευγεις τετοια μαχη οταν ψηνεται με 40 και παλευετε για να παρει αντιπυρετικο μπας και γλιτωσεις το νοσοκομειο? :cry:.....εκεινη την μερα γιναμε χαλια μεταξυ μας και εβγαλα ενα εαυτο που με φοβισε πολυ (οπως λεει και το φυστικι)..........και που δεν θα ηθελα να ξαναβγει......αλλα σε παρομοια κατασταση πανικου δεν ξερω πως θα συμπεριφερθω παλι.......μια μαχη λοιπον που θα ηθελε ο στρατηγος να αποφυγει αλλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.......??????

Θα σε πω τι λειτουργεί στα δικά μου, μπας και πάρεις καμιά ιδέα.

1. Εκμεταλλεύομαι την αδυναμία τους από την αρρώστια και τον πυρετό.

2. Τα πιάνω με το μπίρι, μπίρι, το φάρμακο θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, θα γίνεις καλά, κ.λπ., κ.λπ. Μερικες φορές πιάνει.

3. Αν δεν πιάσει, αντιπυρετικό σε σύριγγα (χωρίς τη βελόνα :roll:), κεφαλοκλείδωμα και ρίξιμο του αντιπυρετικού (ή αντιβίωσης ή ότι..) με είσοδο από το πλάι του στόματος, κάτω από τη γλώσσα. Έτσι το καταπίνουν θέλουν δε θέλουν και δεν πνίγονται.

Αν βρίσκεται στο σπίτι και ο άντρας μου αναλαμβάνουμε και οι δύο, ο ένας να κρατάει, ο άλλος να δίνει.

Επίσης, όσο πιο τσακ μπαμ η όλη διαδικασία, τόσο λιγότερο υποφέρει το παιδί.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Ομοίως!

Κι εμείς όπως η marandnik...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

"Δεν κάνω τίποτα" ...

Αυτό έκανα εγώ...

Δηλαδή:

Το σκέφτηκα από εδώ, το σκέφτηκα από εκεί... και τελικά λέω... ΟΤΑΝ νιώσω ξανά έτσι πρέπει να θυμηθώ να ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ!!! (Είναι καλύτερο από το να κάνω κάτι ... άρα να αντιδράσω άσχημα). Έτσι βάζω τον εαυτό μου στο.... ψυγείο!

Την πρώτη φορά .... πήγα να πω κάτι φωνάζοντας κι έκοψα τη λέξη στη μέση. Κι απλά καθόμουν... και κοίταγα, χωρίς να μιλάω, χωρίς να κάνω τι-πο-τα.

Έχεις δει τα καρτούν που τα δείχνει να θυμώνουν και κοκκινίζει το πρόσωπό τους σα θερμόμετρο επειδή τους ανεβαίνει η πίεση;;; Εεεεεε αυτό! Αλλά.... εκεί.... freezeeeeee.

Δίπλα στο ... "θυμίσου να μην κάνεις τίποτα" που έλεγα στον εαυτό μου.... κόλλησα δίπλα και το... "θυμίσου πως πήγε ΠΟΛΥ στραβά την προηγούμενη φορά".

Έτσι μπλόκαρα τη συμπεριφορά.

Δεν ξέρω αν παίζει επίσης ρόλο, πάντως θυμάμαι πως είχα αναφέρει το θέμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ σε κάποιο τρίτο πρόσωπο που πίστευα πως μπορεί να με βοηθήσει. Αν και μου είπε τα γενικά και όσα ήξερα... τελικά η δική μου αναλυτική εξήγηση... με βοήθησε στο να τοποθετήσω το θέμα στο μυαλό μου με τη σωστή διάσταση και να τοποθετήσω και τις νέες παραμέτρους (τύπου: "freeze").

Από τότε που έκανα αυτή την επικοινωνία... πέρασε καιρός και η συμπεριφορά μειώθηκε δραστικά. Τώρα μπορώ να πω πως εξαφανίστηκε. (Υπάρχει βέβαια κατά καιρούς αναβίωση της συμπεριφοράς ... αλλά μόλις το βλέπω -έστω μια φορά- ξανακάνω τα ίδια.... και εξαφανίζεται. Θέλει προσπάθεια).

εσυ αλκυον εχεις το φριζαρισμα εγω εχω τον διακτυνισμο ξες σαν τους μοναχους στο θιβετ αουχμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!αν και τα χαστουκια σου πρεπει μαλλον να τα φας να την''ακουσεις''και μετα να φριζοδιακτυνιζεσε.εχω περασει κατι ωραιοτατες μερες,να καθαριζω το σπιτι και να ξαπλωνω να ισιωσω την μεση και τα μικρα να περνουν το ψωμι και να τρωνε ετσι στο σαλονι.να καιγομαι απο δουλειες και να μην περπαταει η μικρη στον γυρισμο απο το σχολειο δρομος 10λεπτο σε μιση ωρα,ειπαμε αουχμμμμμμμμμμμμ!!!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

Θα σε πω τι λειτουργεί στα δικά μου, μπας και πάρεις καμιά ιδέα.

1. Εκμεταλλεύομαι την αδυναμία τους από την αρρώστια και τον πυρετό.

2. Τα πιάνω με το μπίρι, μπίρι, το φάρμακο θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, θα γίνεις καλά, κ.λπ., κ.λπ. Μερικες φορές πιάνει.

3. Αν δεν πιάσει, αντιπυρετικό σε σύριγγα (χωρίς τη βελόνα :roll:), κεφαλοκλείδωμα και ρίξιμο του αντιπυρετικού (ή αντιβίωσης ή ότι..) με είσοδο από το πλάι του στόματος, κάτω από τη γλώσσα. Έτσι το καταπίνουν θέλουν δε θέλουν και δεν πνίγονται.

Αν βρίσκεται στο σπίτι και ο άντρας μου αναλαμβάνουμε και οι δύο, ο ένας να κρατάει, ο άλλος να δίνει.

Επίσης, όσο πιο τσακ μπαμ η όλη διαδικασία, τόσο λιγότερο υποφέρει το παιδί.:wink:

Αυτα κανω......αλλα.....μου το εκανε 2 φορες εμετο και ηταν με 39.9 εκεινη την στιγμη.........:cry: και εκει βγηκε το τερας απο μεσα μου.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Η άλλη λύση που έχω εφαρμόσει εγώ είναι να φεύγω από το δωμάτιο σε αυτές τις περιπτώσεις... εκεί δηλαδή που με έχει φτάσει στο αμήν (γιατί ισχύει αυτό με τις προσωπικότητες και το φούστικο το dna αντιγράφεται πολύ καλά) και θέλω να ουρλιάξω σηκώνομαι και φεύγω (αφού έχω φροντίσει φυσικά αυτή να είναι στο καρεκλάκι της... Ειδικά φαγητό/γάλα δεν παίζει να της το δώσω χωρίς να την έχω περιορισμένη. Είναι ή στο καρεκλάκι ή στο ποδηλατάκι ή στο καρότσι δεμένη. Έτσι αν με φέρει στα όριά μου έχω την επιλογή!

Όσο για το φαρμακάκι εμείς το έχουμε σαν γλυκάκι και αν βρω τα σκούρα... πιέζω μάγουλα και χώνω το κουταλάκι μέσα σε χρόνο dt να μην καταλάβει από που της ήρθε. Αν το φιλοσοφήσουμε το έχασα το παιχνίδι.

Φυστικάκι... κουράγιο...

δεν ξέρω αν θα σε βοηθούσε να αναρτήσεις κάπου που να το βλέπεις το "Η επιμονή δεν είναι αρετή η υπομονή είναι" ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Αυτα κανω......αλλα.....μου το εκανε 2 φορες εμετο και ηταν με 39.9 εκεινη την στιγμη.........:cry: και εκει βγηκε το τερας απο μεσα μου.....

Ε, καλά ρε συ...

Με 39,9 πυρετό, δεν το λες ότι έκανε και επίτηδες εμετό το φάρμακο, ώστε να εκνευριστείς.

Κι εμένα μου έχει τύχει να μου κάνουν εμετό αμέσως μετά που τους έδωσα φάρμακο. Το αποδίδω στην αρρώστια.

Πρόσφατα κιόλας μας είχε τύχει μια φονική γαστρεντερίτιδα στη μεγάλη μου και πέρασε το παιδί 5 μέρες που δεν μπορούσε ούτε νερό να κρατήσει χωρίς να το βγάλει και ο πυρετός στα ύψη.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, βάζεις κομπρέσες, κάνεις και ένα χλιαρό ντουζάκι αν μπορεί το παιδί να σταθεί στα πόδια του και δοκιμάζεις με αντιπυρετικό λίγο αργότερα.

Επίσης, υπάρχουν και τα αντιπυρετικά σε υπόθετο, αλλά προσωπικά προτιμώ να παλεύω με το στόμα του παιδιού για να του δώσω αντιπυρετικό και όχι με κάτι άλλο.:roll:

.....δε νομίζω τάκη....

Εγώ νομίζω ότι οι ρυθμοί της σημερινής εποχής, ευθύνονται για τα πολλά νεύρα που έχουμε και αυτά επειδή δεν έχουμε υπομονή. Ζούμε μες στο άγχος και μας πιάνει και τελειομανία, ειδικά με τα παιδιά και δεν θέλουμε να χάνουμε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να είμαστε συνέχεια πιεσμένες και να μην χαλαρώνουμε καθόλου.

Η νονά του μικρού μου έχει 4 παιδιά, είναι γερμανίδα και τυχαίνει να είναι ένας πολύ σοφός άνθρωπος, όταν πελαγώνω και την συμβουλέυομαι, αμέσως το μυαλό μου στροφάρει αλλιώς και ξαφνικά όλα μου φαίνονται πιο απλά.

Πχ σε θέματα φαγητού, εαν της πω "πως ο μικρός δεν τρώει", θα μου πει, "πως εν έτη 2010 δεν υπάρχει περίπτωση παιδάκι στην Ευρώπη να πάθει κάτι από ασιτία" και πως ούτε και σε αυτήν αρέσει να την πιέζουν να φάει και πάρα πολλά αλλά παραδείγματα.

Φιστικάκι μου, και τα δικά μου τα νεύρα είναι άστα να πάνε........

χαλάρωσε και κάνε θετικές σκέψεις και όλα θα πάνε καλά....

θετική σκέψη θέλει και τίποτε άλλο!!!

πως το κανεις αυτο?

εννοω βρισκεις την ακρη του νηματος μονη σου?

είναι λίγο χρονοβόρο.... αλλά είναι ο δικός μου τρόπος να βρίσκω την άκρη....

βάζω απέναντι τον εαυτό μου και του μιλάω...

ψάχνω να βρω το τρίπτυχο πως-γιατί-πότε....

πως έκανα ότι έκανα, με ποιο τρόπο δηλαδή.... θύμωσα; φώναξα;

γιατί πραγματικά το έκανα;;; με ενοχλεί όντως που φτύνει το φαί του ή η κούραση; ή τα νεύρα από κάτι άσχετο; κτλ...

πότε έγινε αυτό;; ποια στιγμή;;; τι άλλο έκανα εκέινη την ώρα;

προσπαθώ να τα ενώσω όλα και να βρω τη πραγματική αιτία....

προσωπικά, μετά από πολλές ώρες αναζήτησης των απαντήσεων έχω καταλήξει ότι τέτοιες συμπεριφορές τις έχω μέσα μου (κακώς) επειδή έτσι με μεγάλωσαν... για την ακρίβεια ανήκω στη γενιά που έδερναν τα παιδιά τους οι γονείς.... άρα με κάποιο τρόπο (δε ξέρω με ποιο τρόπο) αυτό το έχω μέσα μου... κι όσο κι αν το μισώ, κι αν το απεχθάνομαι υπάρχουν στιγμές που έρχονται από το παρελθόν κι ορμάνε μέσα μου.... ασεινήδητα αντιδρώ έτσι.... έτσι με έμαθαν... δε το θέλω να το κάνω και δεν έχω δείρει ποτέ το παιδί μου (εκτός από κανά ντα στο χέρι που ύστερα το μετανιώνω)... απλά τα παιδικά μας χρόνια είναι πάντα μέσα μας, σα φύλακες που περιμένουν να κάνουμε το λάθος για να μας στοιχειώσουν μέσα από τις συμπεριφορές μας....

αλλά το παλεύω!!!! και ξέρω πως μετά από πολύ δουλειά γίνομαι λιγο καλύτερη!!!!! και τότε κοκορεύομαι ότι τα καταφέρνω!!!! επιμένω και υπομένω!!!!

θέλω να χαρίσω τα καλύτερα παιδικά χρόνια στα παιδιά μου!!!!!!!!!!!

Είμαι το fistikaki και δεν είμαι καλά.

Για όλους αυτούς τους λόγους που κατά καιρούς σας έχω γράψει στα ποστ.

Είμαι όλη την μέρα μόνη μου στο σπίτι χωρίς ουσιαστική βοήθεια, η μικρή είναι άρρωστη τόσες ημέρες τώρα και κλεισμένη μέσα στο σπίτι έχει οργιάσει και δεν ξέρω τι να την κάνω, μέχρι και στο μάθημα αναγκάστηκα να την πάρω μαζί μου, ανησυχώ λίγο για τα οικονομικά μας για την δουλειά μου κλπ.Δεν συζητώ καν για την δική μου αρρώστια και την αυπνία μου.

Μετά από όλα αυτά πρέπει ναθεωρήσω ότι έχω και εγώ δικαίωμα να εκνευριστώ και στο κάτω κάτω της γραφής ΝΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ότι θα προσπαθήσω να κάνω το παιδί να φάει, εφόσον πίνει αντιβίωση.

Φυσικά δεν ήθελα το παιδί μου να χτυπήσει και πρέπει να έχω την ψυχραιμία να αποσυνδέσω το γάλα με το γεγονός ότι χτύπησε.

Κοινώς είναι λίγο στριμόκωλα τα πράγματα και θα προσπαθήσω να ηρεμήσω αλλά δεν θα αυτομαστιγωθώ κιόλας.Τα έχω καταφέρει μια χαρά μέχρι τώρα, μια δύσκολη φάση είναι και θα περάσει.

ΥΓ.Τρεις ιώσεις η μία πίσω από την άλλη για το δικό μου τερατάκι (Μαρία κι αυτή), ένας μήνας αυπνίας, ένα χοντρό ντου από την πεθερά μου κλπ, τα γράφω για να τα ακούω κι εγώ και να μην πεθάνω από τύψεις για τα "γαλλικά" που 'έριξα χθες.

Όσες δεν είμαστε τόσο ψύχραιμες, τουλάχιστον ας ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

φυστικι, δεν ξερω πως ηταν η δικη σου μαμα μαζι σου, η δικη μου ομως (την γνωρισες) ελεγε πολυ συχνα ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ! και οκ, μπορει να ειχε χιλια δικια, μπορει να το ελεγε για σοβαρους λογους, αλλα, ρε φιλε, αυτην την εκφραση δε γουσταρα να την ακουω με τιποτα. και ημουνα και πολυ βολικο παιδι.

την εχω πει κι εγω στον Κωνσταντινο και αμεσως μαζευομαι, λεω οχι ρε %^&*$ μου, δε θα κανω τα ιδια (αν και, δυστυχως, καταραμενα γονιδια?, εχω πολλα στοιχεια της μανας μου και το παλευω πολυ το θεμα)

παρτο αλλιως τρελλο μου φυστικι, ερχονται πιο δυσκολα...

πλακα πλακα εχεις αναρωτηθει? τρελλαινεσαι επειδη δεν πινει το γαλα ας πουμε, ή επειδη δεν σε υπακουει?

Φυστικάκι μου γλυκό μην έχεις τύψεις για κάτι που δεν ήθελες να προκαλέσεις. Ξέρεις πολύ καλά πως σχεδόν όλες οι αδυνατομαμάδες πιέζουμε τα παιδάκια μας να φάνε έστω και λίγο, ειδικά όταν είναι άρρωστα.

Είσαι η μανούλα της και ότι κάνεις το κάνεις πάντα για το καλό της. Οκ ήσουν λίγο υπερβολική αλλά δεν σε κατηγορώ γιατί και εγώ το ίδιο θα έκανα με το φαγητό αν όχι με το γάλα. Εγώ το πήρα απόφαση όταν αρρωσταίνει δεν τρώει ΤΙΠΟΤΑ!! έστω και μια μπουκιά ψωμί να φάει θα ευχαριστώ την Παναγίτσα. Απλά περιμένω να ανοίξει η όρεξή του. Άστην δώστης ότι την ευχαριστεί.

By the way σήμερα το πρωί σε θυμήθηκα φυστικάκι μου :D Η μικρή είναι με διάρροια από προχθές το απόγευμα... Συνεπώς ειδική διατροφή... γενικά το παιδί μου δεν έχει προβλήματα με το φαγητό... ε σήμερα το πρωί κόλλησε! δεν ήθελε γάλα με τίποτα! Πάλεψα μαζί της 5 λεπτά επιστρατεύοντας ότι κόλπο ήξερα ότι πιάνει. Δεν έπιασε τίποτα! Προκειμένου να σκοτωθούμε λοιπόν της έκοψα τυράκι για το οποίο τρελαίνεται και της το έδωσα να το φάει.. ναι σκ@τούλες... το πήρε κι έπαιζε... μία ώρα παλεύαμε με το τυράκι... τελικά έφαγε 5 κομματάκια πήρε και μια φρυγανιά στο αυτοκίνητο και τέλειωσε το θέμα... είπα ότι δεν θα σπάσω τα νεύρα μου και ας μείνει νηστική :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Ένα θέμα με τα νεύρα μου το έχω, προσπαθώ να το παλεύω (δεν τα καταφέρνω πάντα) :?:? όμως κάθε φορά που το "χάνω" αναρωτιέμαι τελικά τι έμαθα τώρα στο παιδί μου??

Την πρώτη φορά που είδα την κόρη μου να πετάει κάτι μακριά της σε κρίση οργής, σοκαρίστηκα .......μετά συνειδητοποίησα ότι από μένα το είχε δει αυτό το παιδί,:oops::oops: πως περιμένω από το μωρό μου να μάθει να διαχειρίζεται τον θυμό του αν εγώ στα 36 δεν το έχω μάθει ακόμα ?? :cry::cry:

Έχουμε όμως δικαίωμα στην απενεχοποίηση ?? κάθε φορά που ξεσπάω και φωνάζω ή πιέζω το παιδί μου να κάνει κάτι που δεν θέλει τι ακριβώς του μαθαίνω ?? :-(:sad: ότι με την βία και τα νεύρα μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει ??

Δεν ξέρω, πάντως δεν νομίζω ότι μπορώ να λέω ελαφρά την καρδία it's ok :?

Προσπαθώ να μαθαίνω από αυτό.... και όπως ανέφερε σε προηγούμενο ποστ συμφουρμίτισα πριν ξεσπάσω προσπαθώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου σκεπτόμενη πόσο χάλια πήγε την προηγούμενη φορά :|

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...