Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θα πιεις το γαλα σου? ΘΑ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ, ΕΙΠΑ!!!!!!!

Recommended Posts

Αισθάνεσαι πως κάτι κάνεις γι' αυτό... ? Το "δουλεύεις"?

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ξέρεις κάτι... θα ήταν καλύτερα να το συζητούσαμε λίγες μέρες αργότερα... Να φύγει πρώτα το σοκ... Αποφάσεις έτσι βιαστικά δε γίνεται...

Νομίζω πάντως πως είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου.

ΟΚ... εφόσον λες πως υπάρχει ένα θεματάκι, δε θα αντικρούσω (εφόσον δε σε έχω δει από κοντά)... Για να το λες, σίγουρα κάτι ξέρεις περισσότερο από εμάς.

Αλλά όσο κι αν το τονίζεις, πιστεύω πως αυτή τη στιγμή σου φαίνεται διογκωμένο.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

φυστικακι σορρυ κιολας αλλα πιστευω πως πρεπει να κανεις κατι για τα νευρα σου..για μενα ειναι αδικαιολογητο να ξεσπαει ενας γονιος τα νευρα του στο παιδι και ποσο μαλλον να θελει να τιμωρηθει..γνωμη μου

Διαφημίσεις

έκοψες το ποπ κορν γι' αυτό :P

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

δεν νομιζω οτι θα σταματησεις να εισαι ανχωμενη αν ειναι να εισαι ετσι απλα το ελενχεις οσο μπορεις.εγω οταν εκανα το τριτο ακουσα απο συναδελφισσες το κουλο,μα καλα τριτο παιδι και ακομη ανχωνεσε?και φυσικα η απαντηση μου ηταν τι τρια τι δεκατρια ολα παιδια μου δεν ειναι,δηλαδη ειμαι λιγοτερο μανα επειδη εχω εμπειρια.ασε φιστικι απλα ελενχε το κοριτσι μου!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

εκεινη την ωρα ομως... δεν ξερω πως να το γραψω.. δεν ηθελα να πεσει και να χτυπησει, αλλα ΗΘΕΛΑ να τιμωρηθει που με εφερε εκτος εαυτου... αν ηταν ενας αγνωστος ενηλικος ανθρωπος θα της εριχνα μπουνια! τα νευρα μου δεν ειναι καλα, τελος...

σορρυ κιολας κοπελια αλλα εγω αυτο καταλαβα απο αυτο που γραφεις..

μπορεις απλα να αγνοησεις τη γνωμη μου

:D:D:D:D

κοιτα δεν θελω ν αντιδικησω μαζι σου για ενα τοσο λεπτο θεμα, για το αν εχω νευρα και ξεσπαω στο παιδι, ή αν εχω θεμα με το αγχος μου ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και πως εκδηλωνεται αυτο..

για το αν ηταν ενηλικος και την πλακωνα στα μπουνιδια...

ΔΕΝ ειναι ενηλικος, και ειναι το μωρο μου..

αλλα ειλικρινα ειναι πολυ δυσκολο να σου εξηγω αυτη τη στιγμη, ποιο ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι το προβλημα, οποιος καταλαβε καταλαβε..

δεν εχεις αδικο που δεν με καταλαβαινεις, δεν εισαι υποχρεωμενη αλλωστε, και αφου ανοιξα θεμα μπορει να πει ο καθενας οτι γουσταρει.. απλα, εισαι μακρυα απο τον πυρηνα του προβληματος μου..

Αυτό το έγραψε πάνω στη στενοχώρια της....

γι' αυτό λέω πως τα βλέπει διογκωμένα...

Το φυστικάκι πριν λίγο καιρό έσκασε από τη στενοχώρια της για ένα "ντα" που έκανε στο χεράκι του παιδιού. Δεν είναι ο τύπος που χτυπά/τρομάζει παιδάκια....

Είναι όμως ο τύπος που αγχώνεται ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ .. της ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ... αυτό που έκανε πως ΙΣΩΣ εκληφθεί από τα παιδιά αρνητικά....

Έχει διαφορά... ;)

Διαφημίσεις

ρε συ αλκυ, εχω ξεφυγει στο θεμα του απολυτου ελεγχου..

με πιανει τρελα με το φαι της, με τα κακα της, με το κουνουπι που την τσιμπησε, με ολα... σε βαθμο αρρωστιας πια.... σε σημειο που χανεται το νοημα..

δηλαδη..

τρελαινομαι που το παιδι δεν πινει το γαλα, επειδη θα μεινει νηστικο ας πουμε... ή επειδη ΔΕΝ ΗΠΙΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΟΓΑΛΑ τελος..

καταλαβαινει κανεις τι εννοω, ρε γμτ, ουτε εγω δεν καλοβγαζω ακρη..

ρε συ αλκυ, εχω ξεφυγει στο θεμα του απολυτου ελεγχου..

με πιανει τρελα με το φαι της, με τα κακα της, με το κουνουπι που την τσιμπησε, με ολα... σε βαθμο αρρωστιας πια.... σε σημειο που χανεται το νοημα..

δηλαδη..

τρελαινομαι που το παιδι δεν πινει το γαλα, επειδη θα μεινει νηστικο ας πουμε... ή επειδη ΔΕΝ ΗΠΙΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΟΓΑΛΑ τελος..

καταλαβαινει κανεις τι εννοω, ρε γμτ, ουτε εγω δεν καλοβγαζω ακρη..

μια ειναι η λυση.ειπαμε το ανχος δεν φευγει αλλα εκτονωνετε και σε αλλη κατευθυνση οποτε δεν το νιωθεις τοσο εντονα.ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ

κοιτα δεν θελω ν αντιδικησω μαζι σου για ενα τοσο λεπτο θεμα, για το αν εχω νευρα και ξεσπαω στο παιδι, ή αν εχω θεμα με το αγχος μου ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και πως εκδηλωνεται αυτο..

για το αν ηταν ενηλικος και την πλακωνα στα μπουνιδια...

ΔΕΝ ειναι ενηλικος, και ειναι το μωρο μου..

αλλα ειλικρινα ειναι πολυ δυσκολο να σου εξηγω αυτη τη στιγμη, ποιο ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι το προβλημα, οποιος καταλαβε καταλαβε..

δεν εχεις αδικο που δεν με καταλαβαινεις, δεν εισαι υποχρεωμενη αλλωστε, και αφου ανοιξα θεμα μπορει να πει ο καθενας οτι γουσταρει.. απλα, εισαι μακρυα απο τον πυρηνα του προβληματος μου..

πραγματι δεν σε καταλαβαινω,δεν το εχω ζησει κι ευχομαι να μην το ζησω αλλα ευχομαι να μην το ξαναζησεις ουτε εσυ..ηταν μια καθαρα ψυχρη απαντηση στο "ηθελα να τιμωρηθει εκεινη τη στιγμη"..φυσικα και δε θα αντιδικησουμε..το πως ενιωθες-νιωθεις-θα νιωθεις το ξερεις μονο εσυ και φυσικα δεν πιστευω πως εισαι κακια μητερα..ισα ισα που σε θεωρω πολυ καλη γιατι οτι και να γινει το ψαχνεις και αμφισβητεις κι εσυ τον εαυτο σου και δεν επαναπαυεσαι στο "ειμαι καλη μητερα" αλλα προσπαθεις να εισαι καλυτερη μητερα..

φιλικα

:-):smile::-)

Ένα μικρό burn-out είναι.... :)

Αφού το ταυτοποίησες πιστεύω πως σιγά σιγά θα βρεις τρόπο να αποστασιοποιηθείς από αυτό και να χαλαρώσεις! :)

Μια χαρά καταλαβαίνω...

Ένα παιδάκι είναι.... κι έχεις ρίξει όλη σου την προσοχή σε αυτό...

Όμως το παιδάκι μεγαλώνει και κάνει πράγματα που ξεφεύγουν από τον δικό μας έλεγχο (όπως πρέπει δηλαδή για ένα αναπτυσσόμενο άτομο!!)

Εσύ όμως από την έγνοια σου και τη χαρά σου, καταβάλεις υπερπροσπάθεια για να κρατήσεις αυτό τον έλεγχο.... με σκοπό να εξυπηρετήσεις το ίδιο το παιδί.

Όσο πιο σύντομα συνειδητοποιήσεις πως ο απόλυτος έλεγχος του περιβάλλοντος έτσι κι αλλιώς θα χαλαρώνει με τον καιρό, τόσο πιο σύντομα θα σταματήσει κι αυτό.

Κι αυτό θα νιώσει καλύτερα... κι εσύ επίσης! ;)(Εεε από μέσα σου ένα άγχος μπορεί να σε τρώει... αλλά αυτό θα πρέπει να το συνηθίσουμε! Άλλωστε λίγα χρόνια αργότερα... όταν θα βγαίνουν έξω.... η ίδια έγνοια θα μας τρώει... αλλά τότε θα το κάνουμε γαργάρα.... "εεε να μωρέεεε δε σε περίμενα για να δω αν γύρισες καλά... απλά διάβαζα εφημερίδα και ξεχάστηκα!" ;):P )

Διαφημίσεις

Κι εγω καταλαβαινω... Ή ετσι πιστευω τουλαχιστον...

Η μητροτητα πολλες φορες ειναι εντελως διαφορετικη απο οσο τη φανταζομασταν..

Υπαρχουν χιλιοι λογοι για να ειναι τα νευρα μας τεντωμενα.... Δεν θα κατσω να τους αναλυσω γιατι αν παρω παραμετρο τον εαυτο μου, τοτε σιγουρα δεν ειναι μονο χιλιοι..

Απλα το φυστικι ειναι ανθρωπος... Με ο,τι συνεπαγεται αυτο. Με τα καλα του, με τα ασχημα του, με την αγαπη του για το παιδι και τα νευρα του για τον ενηλικο (που θα του εσκαγε ανετα μπουνιδι αν ηταν γαυρος :mrgreen:), με τις τυψεις του, με τις υπερβολες του, με την ευαισθησια του και τη θεληση να αλλαξει οσα την ενοχλουν.. Ποσα συναισθηματα να αντεξει ενας ανθρωπος?

Παιρνω για παραδειγμα και τον εαυτο μου και αλλες μαμαδες που γνωριζω... Καποια στιγμη κουραζεσαι, απογητευεσαι, θες μια ωρα για εσενα να κλαψεις τη μιση και την αλλη μιση να δωσεις κουραγιο στον εαυτο σου να σκουπισει τα δακρυα και να προχωρησει... Και πολλες απο εμας δεν εχουμε αυτην την πολυτελεια...

Οποτε πρεπει να προχωρησουμε μπροστα με οποιο κοστος.. Και ρε γαμωτο ειναι πολυ δυσκολο...

Γι' αυτο καλο μου φυστικι, επειδη δεν εχεις ουτε εσυ την πολυτελεια που περιγραφω παραπανω, σηκω και παρτο αλλιως! Η Μαρια σου ειναι πολυ τυχερη που σε εχει!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

ποτε μην λες ποτε.καμια μας δεν σαλταρε απλα πολλα θεματα ο εγκεφαλος γκουρ γκουρ και ενα αλταιμερακι το χουμε οι μανες με πολλα παιδια.ειναι ομως καλυτερα να ειναι δυο απο ενα.....δεν μετραω παραπανω με βλεπεις το αφηνω

ο δικος μου εγκεφαλος εχει καψει σκληρο δισκο...

ειχα το παιδι αγκαλια και ετρεχα στο φαρμακειο, κι απο την αλλη σκεφτομουν 'τι θα κανω με την αντιβιωση και το γαλα'

εχω θεματα.. ειπαμε, πρεπει να βρω τις ακρες μου...

ο δικος μου εγκεφαλος εχει καψει σκληρο δισκο...

ειχα το παιδι αγκαλια και ετρεχα στο φαρμακειο, κι απο την αλλη σκεφτομουν 'τι θα κανω με την αντιβιωση και το γαλα'

εχω θεματα.. ειπαμε, πρεπει να βρω τις ακρες μου...

οταν ηταν τα δυο μου πρωτα μικρα και εχανα ενα πραγμα στο σπιτι μεσα ξερεις που εψαχνα πρωτα?.............μα φυσικα στο ψυγειο αφου εκει τα βαζα οοολα.(οχι τα παιδια):mrgreen::lol:

Δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει λογική.

Πάρτο χαλαρά, όπως σου είπαν και οι βόρειες.

Πιθανόν να βελτιωθούν λίγο τα πράγματα όταν η μικρή σου θ΄αρχίσει να μιλάει σα μεγάλη και θα σου εξηγεί γιατί δεν θέλει να κάνει εκείνη αυτό που θες εσύ την ώρα που θέλεις εσύ. Θα έχεις όμως δεκάδες άλλες αφορμές για ξεσπάσματα. Σωστά ανέφεραν παραπάνω το σχολείο...

Διάβαζα το μεγάλο, δεύτερη - τρίτη μέρα που διαβάζαμε. Ο Άρης κάνει τατατα και το παπί πιπιπι. Εκείνος διάβαζε παπαπα και τιτιτι. Την 25η φορά που το διάβασε λάθος, χτύπησα κι εγώ κόκκινο κι άρχισα να φωνάζω. "Είναι ο Άρης πάπια;" ΓΚΑΠ κοπάνησα το χέρι μου πάνω στο γραφείο... "'Εχει ο Άρης φτερά;" ΓΚΑΠ ξανά το χέρι στο γραφείο. "Τότε γιατί κάνει παπαπα; ΤΑΤΑΤΑ κάνει κατάλαβες;" Συνειδητοποίησα το γελοίο του πράγματος και προσπάθησα να το σώσω, πριν βάλει ο μικρός τα κλάματα. Μέχρι στιγμής δεν του έχω ξαναφωνάξει, ξέρω όμως ότι μπορεί να ξανασυμβεί και θα προσπαθήσω να "το σώσω" νωρίτερα.

αχ!να το πω που το θυμηθικα?το λεω φωτο μπαλα μεγαλη στην γλωσσα 1η δημοτικου.λεξη που πρεπει να διαβασει το παιδι ''τοπι''συλλαβιστα εγω το-πι ελα βασιλη πες αγορι μου το, ελεγε το, πι ελεγε πι, ολο μαζι αγορι μου,..........μπαλα φουσκωτη.αχαχαχααχαχαχα ναι τωρα γελαω!!!!

Την 25η φορά που το διάβασε λάθος, χτύπησα κι εγώ κόκκινο κι άρχισα να φωνάζω. "Είναι ο Άρης πάπια;" ΓΚΑΠ κοπάνησα το χέρι μου πάνω στο γραφείο... "'Εχει ο Άρης φτερά;" ΓΚΑΠ ξανά το χέρι στο γραφείο. "Τότε γιατί κάνει παπαπα; ΤΑΤΑΤΑ κάνει κατάλαβες;" Συνειδητοποίησα το γελοίο του πράγματος και προσπάθησα να το σώσω, πριν βάλει ο μικρός τα κλάματα. Μέχρι στιγμής δεν του έχω ξαναφωνάξει, ξέρω όμως ότι μπορεί να ξανασυμβεί και θα προσπαθήσω να "το σώσω" νωρίτερα.

αυτο με φρικαρει ρε συ ζεττακι, αυτο!!! :cry:

αυτο με φοβιζει.... ΕΓΩ... εκεινη την ωρα..

το ποσο σημαντικο μου φαινεται το ασημαντο εκεινη την ωρα, τις διαστασεις που παιρνει στο μυαλο μου και τα αποτελεσμα ολου αυτου...

μ' αυτά και μ' αυτά που για μέρες συζητάμε (έχω ακριβώς τα ίδια θέματα με φιστικι και με πολλες άλλες μαμαδες) σήμερα που ο γιος μου 18 μηνων δεν ήθελε να φάει σουπα-ψάρι, ενώ ταυτόχρονα θήλαζα το μικρό, τη στιγμή που πήγα να χάσω τον έλεγχο και να κάνω μλκ λέω "οκ... δε τρέχει τίποτα... ας μη φας).... και πήρα μακαρόνια (που στανταρ τα τρώει) και τα έριξα στη σουπα και τα έφαγε....

μ' αυτό θέλω να πω... πως μας κάνει καλό να βλέπουμε λίγο χαλαρά τα πράγματα.... ναι θύμωσα που έτρεξα όλο το πρωί να ετοιμάσω φαγητό και να είναι έτοιμο στην ώρα του και το παιδί δεν έφαγε.... μου έμεινε το άγχος κι η κούραση....

αλλά οκ!!! δε χαλάστηκα όπως άλλες φορές που τελικά κατέληγα να κλαίω επειδή του μίλησα άσχημα....

θέλει δουλειά το θέμα... υπομονή.....

επίσης βοηθάει (όπως είπε και πιο πάνω μια κοπέλα) να βρίσκουμε χρόνο για μια βόλτα, μια φορά στο τόσο.... δεν έχω κλείσει μήνα που έχω γεννήσει και σήμερα πήγα το γιο μου σε ένα πάρτυ.... γύρισα άλλος άνθρωπος στο σπίτι... αλλά αυτό είναι μια πολυτέλεια......

αυτο με φρικαρει ρε συ ζεττακι, αυτο!!! :cry:

αυτο με φοβιζει.... ΕΓΩ... εκεινη την ωρα..

το ποσο σημαντικο μου φαινεται το ασημαντο εκεινη την ωρα, τις διαστασεις που παιρνει στο μυαλο μου και τα αποτελεσμα ολου αυτου...

είναι σαν να σου βγαίνει ένας άλλος εαυτός κρυφός;;; μια βίαιη πτυχή τοιυ εαυτού σου που δε γουστάρεις καθόλου;;;;

με τον άντρα σου το συζητάς;;;;

εγώ νιώθω κάπως έτσι εκείνες τις στιγμές (σπάνιες ευτυχώς) αλλά νομίζω έχω βρει την άκρη που μπορεί να οφείλεται....

Φυστίκι μου μου θυμίζεις πάρα πολύ μια φίλη μου που όλοι της λέγαμε κούλαρε αλλά εκείνη εξηγούσε ότι δεν γινόταν της έβγαιναν αυθόρμητα όλοι αυτοί οι φόβοι. Εεεε στο τρίτο ηρέμησε...:D

Ας μην ξεχνάμε όλες μας όμως ότι είμαστε άνθρωποι και αντιδρούμε έτσι και η αγωνία μας για το τι κανουμε και το πως θα βγει στα παιδιά μας είναι φυσιολογική και μας δείχνει πράγματα. Για μένα Φυστίκι μου, για την περίπτωση σου μου δείχνει ότι εχεις μεγάλη ανάγκη να βγεις λίγο, να ηρεμήσεις, να παρεις μια βαθιά ανάσα γεμίζοντας αισιοδοξία και να αντιμετωπίσεις τα πράγματα ένα ένα, σαν πολλά μου φαίνεται σου έχουν μαζευτεί...

Το φυστικάκι σου είναι μια χαρά μεσα στην ζεστή αγκαλιά σου, γιατί την απολαμβάνει και αν δεν μπορει να εξηγήσει τωρα τις φωνες και τις αντάρες δεν θα τους δώσει και τόση σημασία όση νομίζεις γιατί αυτή που φώναξε είναι η μαμά της και η μαμά της το νιώθει ότι την λατρεύει.

Κούλαρε λοιπόν γιατί το ζουζουνάκι σου βλέπει την αγάπη που της έχεις πιο καθαρά απο ότι την βλέπεις εσυ.

Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία :

"τι κάνεις εκεί ανόητη?"

και η Φιλία της απαντά:

"Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"..